En İyi 10 Oto Süpürge Tavsiyesi

El süpürgeleri olarak da bilinen araç süpürgeleri, kompakt yapıları sayesinde köşe temizliğinde en çok kullanılan makinelerdendir. Bu yüzden arabaların yanı sıra kütüphane, ev ya da ofis gibi alanlarda da sıklıkla kullanılıyor. Bu içeriğimizde en iyi araç süpürgelerini bir araya getirdik.

SıraModellerKapasiteSYblog Puanı
1Black&Decker PD1200AV560 Ml10/9.8
2Lydsto Duo Plus500 Ml10/9.8
3Baseus A2400 Ml10/9.7
4Mioji M8i Vacuum Cleaner450 Ml10/9.7
5Fantom Mangalcı500 Ml10/9.9
6Ally R-6053400 Ml10/9.6
7Black&Decker NVB12AVA310 Ml10/9.5
8Sinbo SVC-3460750 Ml10/9.9
9Einhell TE-VC 18 Li540 Ml10/9.8
10Piranha PVC-4005400 Ml10/9.7
Araç Süpürgesi Tavsiye Listesi

Tavsiye Edilen En İyi 10 Araç Süpürgesi Modeli

En dar alanları bile kolaylıkla temizleyebilmemizi sağlayan el süpürgelerini özelliklerine göre sıraladık. İçeriğimizde her bütçeye uygun araç süpürgesini bulabilirsiniz.

İşte 2024 yılının en iyi araç süpürgeleri:

Black&Decker PD1200AV

Geniş emme ağzı sayesinde büyük parçaları bile hapsedebilen araç süpürgesi, yüksek hazne kapasitesiyle tek seferde oldukça fazla toz toplayabiliyor.

Malzeme KalitesiYüksek Fiyat
Çift Filtreleme Sistemi
Yüksek Toz Kapasitesi

Ürün Detayı

En iyi araç süpürgelerini listelediğimiz içeriğimize Black&Decker PD1200AV ile başlıyoruz. Yüksek emiş gücüyle dikkatleri üzerine çeken araç süpürgesi, çift filtreleme sistemi sayesinde hava kalitesini koruyor. Kompakt tasarımı sayesinde kolay kullanıma sahip olan makine, geniş emme ağzıyla büyük parçaları bile içine çekebiliyor. Bu sayede aracınız ilk aldığınız gibi tertemiz olur.

Emiş TürüKuru
Pil Voltajı12 V
Toz Kapasitesi560 ml
Kablo Uzunluğu5 m

Kullanıcı Yorumları

👤 F* T*; “Çekim gücü bu boyuttaki 12 v ile çalışan bir makinaya göre çok iyi. Çok fazla yerde kaplamıyor. Malzeme kalitesi de çok iyi. Alacak arkadaşlara tavsiye edebilirim.”

👤 S* Ç*; “Ürün çok iyi ve kullanışlı. Ucuz, çekim gücü az olan makinelere boş yere para vermeyin. Çakmaklık kablosu uzun, çekim hortumu kullanışlı.”


Lydsto Duo Plus

Sahip olduğu LED gösterge sayesinde her türlü bilgiyi size sunan araç süpürgesi, bu sayede daha etkili bir şekilde temizlik yapmanıza yardımcı oluyor.

LED EkranBatarya Kapasitesi Düşük
Yüksek Emiş Gücü
Lastik Havası Doldurabiliyor

Ürün Detayı

Hem araç süpürgesi hem de hava pompası olarak kullanılabilen Lydsto Duo Plus, bu özelliği sayesinde çok tercih ediliyor. Pil kapasitesi yüksek olması sayesinde kesintisiz bir şekilde temizlik yapabilen makine aynı zamanda küçük yapısıyla her tarafa girebiliyor. Böylelikle arabanızın temizlemediğiniz köşesi kalmıyor.

Emiş TürüKuru
Emiş Gücü10.000 PA
Pil Kapasitesi2500 mAh
Ağırlık500 g

Kullanıcı Yorumları

👤 T* Y*; “Başarılı. Tam istediğim gibi marjinal, premium, kaliteli bir ürün. Tavsiye ederim. Açık söylemek gerekirse yolda kalırım korkusuyla pompa aparatı için almıştım ancak eşim evde koltuklar için de kullanıyor. Beni de araba iç temizliğine teşvik etti doğrusu. Kısacası işlevsel dolu bir ürün. Fiyat performans olarak fazlasını hak ediyor, saygılar”

👤 N* B*; “Elektrikli süpürge kadar güçlü bir makine, iyi ki almışım. Çocuklu bir ailenin arabasında olmazsa olmaz. Benim için arabada evde her yerde kullanıyorum diyebilirim. Çok çok iyi.”


Baseus A2

Araç temizliği için kullanabileceğiniz gibi klavye, kitaplık, kanepe ve iç mekan için de kullanılabilen süpürge, bu özelliği sayesinde kullanıcıları tarafından çok beğeniliyor.

Kompakt TasarımYüksek Şarj Süresi
Yıkanabilir Filtre
Güç Göstergesi

Ürün Detayı

Kompakt yapısı sayesinde torpido veya kapı bölmesi gibi küçük alanlarda dahi saklanabilen Baseus A2, üçlü filtrasyon özelliği ile hava kalitesini bozmadan temizlik yapıyor. Filtreleri yıkanabilir olması sayesinde kısa süre içerisinde tekrardan kullanıma hazır hale gelen süpürge, tek şarjla 21 dakika boyunca çalışabiliyor. Ayrıca bu ürünün araç temizliğine ek olarak kitaplık, kanepe ve birleşim noktalarının temizliği için de kullanılabileceğini söyleyelim.

Emiş TürüKuru
Çıkış Gücü65W
Şarj Süresi3.5 saat
Çalışma Süresi21 dakika
Pil Kapasitesi2000 mAh

Kullanıcı Yorumları

👤 C** G*; “Çok tatlı bir süpürge. Biraz yüksek sesli çalışıyor ama kırıntı, saç gibi bariz şeyleri hızla çekiyor. Küçük bir haznesi var, her kullandıktan sonra boşaltmak lazım. Hızlı şarj oluyor. Biz severek kullanıyoruz. Ayrıca çok şık bir tasarımı var. Bilmeyen biri süpürge olduğunu anlayamaz bile.”

👤 B* T; “Malzeme kalitesi gerçekten çok iyi. Haznesi çok çabuk doluyor. Sürekli boşaltmanız lazım, zira yarısına kadar dolunca çekim gücü azalıyor. 20 dakika kadar çalışabiliyor. Ben memnunum, tavsiye ederim.”


Mioji M8i Vacuum Cleaner

Sahip olduğu çeşitli aksesuarlar sayesinde arabanın alt kısmındaki, hava çıkışındaki, koltuk boşluğundaki veya kapı aralarındaki tozları süpürebilen cihaz, bu özelliği ile en iyi araç süpürgelerinden birisi olmayı başarıyor.

Aksesuar ÇeşitliliğiDüşük Emiş Gücü
Minimal Tasarım
Yüksek Batarya Kapasitesi

Ürün Detayı

Araç süpürgesi tavsiyelerini verdiğimiz içeriğimize Mioji markasının bu ürünüyle devam ediyoruz. Kendine özgün küçük yapısı sayesinde tek elle kullanılabilen cihaz, torpido gözü, saklama kutusu ve kapı cebi gibi alanlarda saklanabiliyor. 4000 Pa emiş gücü sayesinde her türlü toz toprağı çeken süpürge, bu sayede aracınızın tertemiz olmasını sağlıyor. Son olarak bu ürünün kullanımının da oldukça kolay olduğunu söyleyelim.

Emiş TürüKuru
Emiş Gücü4000 Pa
Pil Kapasitesi5000 mAh
Şarj Süresi2.5 saat
Ses Seviyesi70 dB

Kullanıcı Yorumları

👤 F* Ş*; “Süpürge gayet güzel. Çekim gücü çok iyi. Boyutu çok iyi. Bunun yanında tek olumsuz özelliği sesi fazla çıkıyor. Ben beğendim, tavsiye ederim.”

👤 C** H*; “Ürün çok küçük ve pratik. Çok kuvvetli çekim gücü bekleyenler bu tür küçük boyutta hiç bir cihaz almasın. Amacına uygun olarak araba ve kırık temizliğinde kullanımına uygun. Ben beğendim. Kullanışlı ve pratik ürün. Boyutuna göre de çekim gücü gayet iyi.”


Fantom Mangalcı

Aracınızın elektrik sisteminden güç alması sayesinde her zaman kullanıma hazır olan süpürge, bu sayede en ufak bir şey döküldüğü zamanda anında yardımınıza koşuyor.

Kablo UzunluğuAğır
Vakum ve Üfleme Özelliği
Yüksek Motor Gücü

Ürün Detayı

Aracınızın elektrik sisteminden güç alarak çalışan Fantom Mangalcı, ergonomik tasarımı sayesinde oldukça kolay kullanıma sahiptir. 5 metrelik kablo uzunluğuyla her yeri rahatlıkla temizleyebileceğiniz süpürge, hafif ve kuru bir şekilde süpürme işlemini yapıyor. Ayrıca vakum ve üfleme özelliğini bir arada sunan makinenin bu özelliği sayesinde çok tercih edildiğini söyleyelim.

Emiş TürüKuru
Güç80 W
Kablo Uzunluğu5 m
Ağırlık1 kg

Kullanıcı Yorumları

👤 M* Y*; “Ürün gayet başarılı. Bir şarj ile arabayı tamamen süpürebildim. Ancak halı olan kısımlarda biraz etkisiz. Geri kalan kısmıyla gayet iyi iş görür. Normal bir süpürge kadar sesi var sanki. Çantası ve saklama kolaylığı bence önemli ölçüde başarılı.”

👤 A* Y*; “Ürün gerçekten iyi. Emiş gücü yeterli. Diğer dandik markalar gibi pisliğin üstünden 10 defa geçmenize gerek yok. Tek geçişte alıyor. Hortumlu olması ve çakmaklık girişli olması büyük avantaj. Şarjlı olsa eve çıkarıp şarj edip tekrar arabaya koymak yorardı. Kablosu da çok uzun zaten. Fiyatına göre bence alınabilecek en mantıklı araç süpürgesi.”


Ally R-6053

Sadece 20 dakika içerisinde tam şarj olan bu araç süpürgesi, 3-4 saat boyunca kullanılabilmesi sayesinde en çok tercih edilen modellerden birisi olmayı başarıyor.

HafifKısa Kablo Uzunluğu
Kısa Şarj Süresi
Uzun Kullanım Süresi

Ürün Detayı

Hem evinizde hem de aracınızda kullanabileceğiniz Ally R-6053, 5 adet başlığı sayesinde her türlü süpürme işleminizi kolaylıkla yapabiliyor. Şarjı azaldığı zaman kırmızı ekran göstererek bildirim gönderen süpürge, bu sayede kullanım sırasında şarjınızın bitmesini engellemeye yardımcı oluyor. Ek olarak bu ürünün hem ıslak hem de kuru kullanıma sahip olduğunu belirtelim.

Emiş TürüIslak/Kuru
Güç120 W
Şarj Süresi4 saat
Çalışma Süresi20 dakika
Ağırlık0,72 kg

Kullanıcı Yorumları

👤 G* A*; “Boyutları küçük ama emişi baya güçlü. Fiyatına göre ürün. Plastik kalitesi idare eder ama işlevini yerine getiriyor. Yanında dar uç, fırçalı uç ve uzatma hortumu geliyor. Arabada da kullanılır evde de.”

👤 A* K*; “Elektrik süpürge performansı beklemeyin ama kendi çapında baya iş görüyor. Ufak tefek kırıntıları, paspastaki kumları ve ufak tefek çakılı falan direk çekip alıyor. Tavsiye ederim.”


Black&Decker NVB12AVA

5 metre uzunluğunda kablosu olması sayesinde arabanızın her bir köşesini temizleyebilen süpürge, ergonomik tasarımıyla hem konforlu hem de pratik bir kullanım imkanı sunuyor.

Kompakt TasarımYüksek Fiyat
Pratik Kullanım
Üstün Emiş Gücü

Ürün Detayı

Yeni nesil motoru sayesinde oldukça yüksek emiş gücü uygulayan süpürge, bu sayede arabanızda en ufak bir kir dahi kalmasını engelliyor. Çift filtreleme sistemi sayesinde toz partiküllerini boyutlarına göre ayıran cihaz, böylece filtrenin tıkanmasını engelliyor. Ayrıca tek düğme ile hazne boşaltımı yapılabilen ürünün bu özelliği sayesinde kullanıcıları tarafından çok sevildiğini söyleyelim.

Emiş TürüKuru
Toz Hazne Kapasitesi310 ml
MalzemeMetal/Plastik
Ağırlık0,61 kg

Kullanıcı Yorumları

👤 G* G*; “Yeni aldığım araç için aldım. Ürün fazla yer kaplamıyor ve kaliteli. Çekiş gücü gayet güzel. Yanında gelen aksesuarlar da epey faydalı oluyor. Tavsiye ederim.”

👤 C* A*; “Ürünün çekiş gücü oldukça başarılı. Temiz sandığınız arabanızdan çıkan tozu pisliği görünce hayret edeceksiniz. İçinden çıkan aparatlar çok kullanışlı. Ürünün malzeme kalitesi piyasadaki emsallerinden çok üstün.”


Sinbo SVC-3460

Hafif yapıya sahip olduğu için taşıması ve kullanımı oldukça kolay olan araç süpürgesi, güçlü olması sayesinde her türlü tozu içerisine çekebiliyor.

Kablo UzunluğuDüşük Güç
Hafif
Kullanımı Kolay

Ürün Detayı

Ergonomik tasarıma sahip olması sayesinde tek elinizle kolaylıkla kavrayabileceğiniz Sinbo SVC-3460, kenar ve köşe aparatlarıyla aracınızın her yerini kolaylıkla temizleyebilmenizi sağlıyor. Özel olarak geliştirilmiş filtresi sayesinde en küçük toz taneciklerini bile yakalayabilen süpürge, bu sayede havanın kalitesini bozmuyor. Ayrıca çakmak girişinden çalışan makinenin torbasız olduğunu belirtelim.

Emiş TürüIslak/Kuru
Güç60 W
Emiş Gücü2.5 kPa
Sıcaklık Aralığı0-40˚C
Kablo Uzunluğu5 m
Ses Seviyesi85 dB
Ağırlık750 g

Kullanıcı Yorumları

👤 K* K*; “Fiyat performans ürünü. Gücü kum, çekirdek kabuğu vs. şeyleri çekmeye uygun. Nohuttan iri çakıl taşlarına güç getirememesi normal. Tavsiye edebileceğim bir ürün.”

👤 O* S*; “Fiyatına göre gayet iyi bir ürün. Aynı yerin üstünden 2-3 kere geçtiğinizde hiçbir şey bırakmıyor. Özellikle pandemi döneminde arabamı kendim temizlediğim için çok faydası oldu.”


Einhell TE-VC 18 Li

Sert, düzgün ya da ulaşılması zor yüzeylere ulaşabilmesini sağlayan başlıklara sahip süpürge, bu sayede her türlü yüzeyde kolaylıkla kullanılabiliyor.

Fiyat PerformansAğır
Yüksek Hazne Kapasitesi
Başlık Çeşitliliği

Ürün Detayı

Arabanızın her bir bölgesini temizleyebilmeniz için 540 ml’lik toz haznesine sahip olan süpürge, bu sayede uzun süre boyunca kullanıma uygundur. Tek tuşla çalışabilmesiyle öne çıkan ürün oldukça pratik bir şekilde kullanılabilmesi sebebiyle çokça tavsiye ediliyor. Ek olarak temizlenmesi de kolay olan bu cihazı kullandıktan sonra kısa süre içerisinde yeniden hazır hale getirebileceğinizi belirtelim.

Emiş Gücü4.2 kPa
Toz Hazne Kapasitesi540 ml
Ağırlık0.86 kg

Kullanıcı Yorumları

👤 H* P*; “Süpürgenin çekişi gayet iyi. Uzun aparatı takmama rağmen çekiş gücünde azalma olmadı. Sert zemin, halı, kanepe gibi yüzeylerden tozları kolay çekip aldı. Alan kişiler elektrikli ürünler ile kıyas etmesin ona göre beklentiniz olsun.”

👤 B* Y*; “Ürün gayet güzel, çekim gücü çok iyi. Motor vakum pervanesi metalden yapılmış, gayet sağlam. 4ah batarya ile neredeyse bütün evi süpürüyor. Eksik yanı yok. Tavsiye ederim.”


Piranha PVC-4005

En gelişmiş filtrelerden olan HEPA’yı kullanan araç süpürgesi, bu sayede en ufak toz parçalarını bile hapsederek arabanızın temiz kalmasına destek oluyor.

Değiştirilebilir HEPA FiltreDüşük Güç
Pratik Kullanıma Sahip
Düşük Ses Seviyesi

Ürün Detayı

En iyi araç tipi el süpürgelerini listelediğimiz içeriğimizi Piranha PVC-4005 ile bitiriyoruz. Çıkarılabilir HEPA filtresiyle daha rahat kullanım imkanı sağlayan makine, az ses çıkarması sayesinde çevrenizdekilerin rahatsız olmasını engelliyor. Kompakt tasarımı sayesinde oldukça pratik bir şekilde kullanılabilen süpürge aynı zamanda 0,4 L toz haznesiyle geniş bir alanı temizleyebilme imkanı sunuyor.

Emiş TürüKuru
Güç60 W
Toz Kapasitesi0,4 L
Kablo Uzunluğu3 m

Kullanıcı Yorumları

👤 İ** F*; “Fiyatına göre yeterli güce sahip. Ayrıca kapak ile gövdenin birleştiği kısmı kağıt bant ile sarıyorum yoksa oradan hava alıyor. Böyle çok daha iyi çalışıyor.”

👤 S* G*; “Ufak tefek tozlar, taşlar için gayet ideal. Ben denedim ve sevdim. Araba sonuçta ne kadar pislenebilir. Benim işimi gördü.”


Sıkça Sorulan Sorular

Araç süpürgesi ne işe yarar?

Araç süpürgeleri, el süpürgesi olarak da bilinen ve özellikle araçlarda kullanılan temizlik aletleridir. Bu süpürgeler araçlarda kullanılabilmesinin yanı sıra ev, kütüphane gibi alanlarda da kullanılabiliyor.

Araç süpürgesinin kullanım türleri neler?

Araç süpürgesinin iki farklı kullanım türü vardır. Bunlardan birisi kuru, diğeri ise ıslaktır. Kuru emişte süpürge normal süpürgeler gibi temizlik yapar. Islak emiş de ise adından anlaşılacağı gibi içecek dökülmesi gibi durumlarda aracınızı temizlemenizi sağlar.

Araç süpürgesi alırken nelere dikkat edilmelidir?

Araç süpürgesi almadan önce ilk olarak yukarıda da belirttiğimiz gibi kullanım türüne dikkat etmeniz gerekiyor. Sonra süpürgenin toz kapasitesine, filtresine ve gücünü nereden aldığına dikkat etmeniz gerekiyor.

Araç süpürgeleri 2 farklı güç seçeneğine sahiptirler. İlk seçenekte süpürgenizi şarj edersiniz daha sonra kullanırsınız. İkinci seçenekte ise makinenin kablosunu aracınızın çakmaklık girişine takıp çalıştırırsınız. Bunlardan hangisi sizin için uygunsa onu tercih etmelisiniz. Son olarak cihazın diğer özelliklerine bakabilirsiniz.

Araç süpürgesi fiyatları ne kadar?

Araç süpürgesi fiyatları modelden modele göre değişiklik gösteriyor. En uygun fiyatlı araç süpürgelerine içeriğimizde yer alan butonlar vasıtasıyla ulaşabilirsiniz.

Yazıyı puanla!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Yorum yapın