En İyi 10 Portatif Klima Tavsiyesi

Portatif klima olarak da bilinen mobil klimalar taşınabilme ve her yere uyum sağlayabilme özellikleri ile tercih edilirler. Dış üniteye ihtiyaç duymadan hizmet vermesi de ekstra bir avantajdır. Isıtma ve soğutma sistemi ürünlerinde en çok tercih edilenlerden olan mobil klimaları detaylıca inceledik. Bu içeriğimizde özellikleri bakımından en iyi mobil klimaları bir araya getirdik.

SıraModelEnerji SınıfıSYblog Puanı
1Airfel LPCY25BMA+10/9.9
2Electrolux EXP34U338HWA+10/9.8
3Arçelik 12215 PA10/9.7
4Beko 21215 PA10/9.8
5Arçelik 09215 PA10/9.8
6TROTEC PAC 2010 EE10/9.5
7Hotpoint PACW12COA10/9.7
8Dyson Purifier Hot CoolA+10/9.9
9Delonghi PAC AN97/AN96A10/9.8
10Indesit PACW9COA10/9.7
Portatif Klima Tavsiye Listesi

Tavsiye Edilen En İyi 10 Mobil Klima Modelleri

Yaz kış ihtiyaç duyulan ürünlerden biri olan mobil klimaları sizler için araştırdık. En çok tercih edilen mobil klimalar ve özelliklerini detaylı olarak yazımızda görebilirsiniz.

İşte 2024 yılının en iyi mobil klima modeli:

Airfel LPCY25BM

Taşınabilen ve kompakt gövdeye sahip olan bu cihaz, tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek özelliklere sahiptir. Bu ürün uzaktan kumandası ve küçük yapısı ile kendisi küçük yaptığı iş büyük olan klimalardan birisi.

4 Kademeli Hız AyarıWi-Fi ile Çalışma Yok
Yüksek Enerji Verimliliği
Nem Alma Özelliği

Ürün Detayı

En iyi klima olma özeliklerine sahip olan Airfel LPCY25BM 9000 BTU, sıcak-soğuk çalışma özelliği yanında nem alma sistemine de sahiptir. Bu sistem sayesinde cihaz evinizin havasını daha önce olmadığı kadar kaliteli bir yapıya kavuşturuyor. Yüksek enerji tasarrufu yapabilmesiyle öne çıkan mobil klima aynı zamanda hızlı ısıtma, hızlı soğutma ve uyku modu gibi çok aranan özellikleri kullanıcısına sunuyor.

Soğutma Kapasitesi9000 BTU
Soğutma Verimliliği A
Isıtma Kapasitesi9000 BTU
Isıtma VerimliliğiA+
Hız Kademesi4 kademeli

Kullanıcı Yorumları

👤 B* Ş*; “Biraz yer kaplıyor olsa da her yere taşınabilir olması büyük avantaj. Sabit klimadan tabi ki dezavantajları var ama taşınabilir olması kesinlikle en iyi olayı.”

👤 S* A*; “Portatif olunca rahatlıkla istediğim odaya götürüp kullanırım zannettim ama dışarıya egzost bağlantısı yapmak gerekiyor. Bu nedenle ya camı ya duvarı delip bir delik açmanız gerekiyor. Ancak yine de gayet iyi bir ürün. Tavsiye ederim.”


Electrolux EXP34U338HW

En iyi mobil klimalardan biri Electrolux EXP34U338HW A 12000, düşük voltaj ve otomatik yeniden başlama özellikleri ile kullanıcısına büyük rahatlık sağlıyor. Enerjiyi en iyi şekilde kullanabilme özelliği de maliyette ekstra bir avantaj sağlayan ürün, yazın nemi ortadan kaldırıp serin, kışın ise sıcak bir ortam isteyenler için idealdir.

Nem Kaldırma ÖzelliğiPencere Kiti Yok
Yoğuşmalı

Ürün Detayı

Ürünü çok yönlü tekerlek özelliği ile istediğiniz yere koyabilirsiniz. Nemli havalarda nemi ortadan kaldırabilir ve filtresi sayesinde sağlıklı ve serin bir ortam yaratabilirsiniz. Zamanlayıcı sistemini evdeki ya da çalışma ortamındaki aktif durumunuza göre ayarlayabilirsiniz. Uzaktan kumanda ile rahatlıkla kontrol edebilir, uyku modunda çalıştırabilirsiniz. Ayrıca cihazın yoğuşmalı olması ekonomik olarak sizi rahatlatabilecek diğer özelliklerinden birisidir.

Soğutma Kapasitesi12.000 BTU
Soğutma Verimliliği A
Isıtma VerimliliğiA+

Kullanıcı Yorumları

👤 M* B*; “Ürün gayet güzel. Ebat olarak büyük haliyle. Ses gündüz olduğu için midir bilmem ama fena değil. Pencere kiti olmaması kötü oldu.”

👤 M* G*; “Ürün beklediğimden daha iyi. Yazılan yazılar ses yapması, zahmetli denmesi. Hepsi boş. Kolay bir şekilde kurup, önce odanın nemini düşürüp sonra soğutmaya aldım. Odamda montla oturacak seviyeye geldi. Nasıl bir beklentisi olur insanların bilemem ama zamanından önce sağlam geldi. Gayette başarılı. Boşuna sıcakta yanmayın.”


Arçelik 12215 P

Isıtma, soğutma ve nem alma özelliğini bir arada barındıran Arçelik 12215 P, en iyi klima olma özelliği olan ürünlerden bir tanesi. Küçük boyutu ve basit paneli sayesinde bu ürün herkesin kolayca kullanabileceği bir dizayna sahiptir.

Filtre YıkamaUzaktan Kumanda Yok
Etkili Nem Alma

Ürün Detayı

Soğuk hava akımında direk üfleme yapmayan bu ürün eşit dağılım sayesinde rahatsız etmeyen bir tasarım sistemine sahiptir. Cihazın sahip olduğu otomatik sensör ortamın sıcaklığını algılar ve ayarlamasını yapar. Bu da elinizi bile kıpırdatmadan en ideal sıcaklığı elde etmenize yardımcı olur. Ek olarak bu klimanın uyku modu özelliği ve enerji tüketim veriminin en çok tercih edilme sebeplerinden olduğunu söyleyelim.

Soğutma Kapasitesi11400 BTU
Enerji SınıfıA
ModlarEco, Sleep

Kullanıcı Yorumları

👤 H* A*; “Sesi vantilatörün uğultusunu andırıyor. İyi soğutuyor. Nem alma açısından da iyi ama ısıtma kapasitesi çok da başarılı değil. Yine de kullanışlı. Yazın kullanmak için tercih edilebilir.”

👤 F* Ö*; “Yazlık evde veya odanın belirli köşelerinde dönüşüm yaparak klima çalıştırılmak istendiğinde tercih edilebilir. Kolaylıkla her yere taşınabiliyor. Toz filtresini yıkamak mümkün oluyor. Portatif klimanın elektrik kesintilerinden sonra tekrar çalışma özelliğinin olması çok iyi. Bu sayede elektrik geldiğinde klimanızın ayarlarıyla uğraşmak gerekmiyor. Uyku modu bulunması da dikkatimi çekti. Uyurken boşa enerji tüketilmemiş oluyor. R410A çevreci gaz kullanarak çevreye de zarar vermiyor.”


Beko 21215 P

Portatif kullanımı ve dört mevsim iklimlendirme özelliği ile Beko 21215 P, hızlı şekilde havayı istediğiniz sıcaklığa getirebilme özelliği sayesinde en çok satılan klimalardan biri. Cihazın aşağı yukarı hava yönlendirme ve duvar kırmadan kullanım özelliği çok tercih edilme sebeplerinden.

Hızlı Isıtma SoğutmaUzaktan Kumanda Yok
Portatif

Ürün Detayı

Beko 21215 P, 24 sat programlama özelliği sayesinde fonksiyonel bir üründür. Ultra hızlı soğutma ve ısıtma ile ekstra konfor sağlayan cihaz, nem alma özelliğiyle hem yazın hem de kışın ferah bir ortamda yaşam sunar. A sınıfı enerjili bu ürün ile her yere taşıyabileceğiniz bir klimanız olması mümkün.

Soğutma Kapasitesi11.874 Btu/h
Enerji SınıfıA
Isıtma Kapasitesi6.824 Btu/h

Kullanıcı Yorumları

👤 M* Ö*; “En çok dikkat edilmesi gereken husus, havadaki nemi dışarı su olarak atan tahliyesine koyacağınız kap. İlk kurulduğu gün havada nem fazlaydı ve 1 litrelik pet şişeyi 2-3 saatte doldurdu. Daha sonra 5 litrelik bir pet şişe kullandık ve hava normal olduğu zaman yarısına kadar dahi dolmuyor. Kısacası gün içinde arada sırada bu şişenin dolup dolmadığını kontrol etmekte fayda var.”

👤 H* Y*; “Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine aldım. Oldukça güzel bir cihaz. Isıtması da soğutması da başarılı. Tavsiye ederim.”


Arçelik 09215 P

Çok satılan portatif klima ürünlerin den biri de Arçelik 09215 P 9000 BTU’dur. Portatif ve iyonizer arayanlar için ideal olan bu cihaz, ısıtma, soğutma ve nem alma özelliklerini bir arada bulundurması sayesinde çoğu kişinin ilk tercihlerinden birisi olmayı başarıyor.

Sağlıklı Nem AlmaSessiz Çalışma Yok
Uzaktan Kumanda
Uyku Modu

Ürün Detayı

Ağırlıklı nem alma sayesinde ortamı çok daha ferah düzeye getiren mobil klima, bu sayede daha yaşanabilir bir ortama sahip olmanızı sağlıyor. LED göstergesi ile kolay kullanım sağlayan ürün, hızlı ısınma ve soğuma özelliği ile öne çıkıyor. Ayrıca otomatik 3 kademeli fan sistemi ile oldukça olan üründe uyku modu bulunduğunu da belirtelim.

Soğutma Kapasitesi9000 BTU
Enerji SınıfıA
Fan Hızı Kademesi3

Kullanıcı Yorumları

👤 A* C* A*; “20 m2 yatak odamız için ideal bir çözüm oldu. Fayda/Fiyat bakımından da çok isabetli bir seçim yaptığımızı düşünüyorum.

👤 A* B*; “Evin bir odasına klima taktırmaktansa portatif klima almayı tercih ettik. İyi ki de öyle yapmışız, çok memnun kaldık klimadan. Çok kısa sürede çiziksiz elimize ulaştı. Sapasağlam, sessiz çalışıyor. Ayrıca kullanımı da oldukça rahat.”


TROTEC PAC 2010 E

Isıtmada A+ enerji verimliliği saylayan ürün, en iyi ve en çok tercih edilenlerden biri. Bu mobil klima gerçek bir oda mucizesi olabilecek kadar kompakt tasarımlı ve kolay kullanımlıdır. En çok aranan özelliklerden biri olan nem alma sistemini bu klimada da bulabilirsiniz.

Elektronik Kontrol PaneliSessiz Çalışma Yok
Uyku Modu

Ürün Detayı

63m3 büyüklüğünde bir alanda etkili bir şekilde çalışabilen mobil klima, nem alma, ısıtma ve soğutma özelliklerini bir arada bulunduruyor. Kızılötesi kumandası ile konforlu bir kullanım sağlayan ürün, tekerlekleri ve sarılabilen elektrik kablosuyla ne kadar pratik olduğunu kanıtlıyor. Ek olarak bu portatif klimada çıkarılabilir fitresi ve ayarlanabilen hava çıkış yönü bulunduğunu belirtelim.

Nem alma kapasitesi1 l/saat
Soğutucu madde miktarı0,16 kg
Ses seviyesi51 dB

Kullanıcı Yorumları

👤 B* L*; “Oldukça kullanışlı ve pratik. İstediğimiz tüm ihtiyaca cevap verdi. Teşekkürler.”

👤 V* M*; “Birçok pahalı klimadan daha iyi bence. Her yere götür kullan.”


Hotpoint PACW12CO

Sunduğu kullanım rahatlığı sayesinde her yere götürülebilecek modellerden biri olan Hotpoint PACW12CO TK aynı zamanda da çok şık bir görünüme sahip. İdeal hava koşullarını kendi sağlayan ürün havadaki nemi düzenleyerek size daha kaliteli bir ortam oluşturuyor.

Uzaktan KumandaIsıtma Yok
Zamanlayıcı

Ürün Detayı

Çıkarılabilir ve yıkanabilir filtre özelliği ile havada bulunan partikülleri yok ederek daha temiz bir ortam yaratan ürün, Jet (Turbo) Soğutma özelliğine sahiptir. Bu özellik sayesinde cihaz 10 dakika gibi kısa bir sürede ortamda rahatlatıcı ve hissedilebilir bir değişim sağlıyor. Modelde 3 farklı hız ayarı bulunuyor. Son olarak havadaki nemi azaltmak için Auto Clean fonksiyonunu kullanmanız gerektiğini söyleyelim.

Enerji SınıfıA
Çalışma Aralığı18oC – 32oC
Kullanım Alanı12 – 20 m2
Soğutma Kapasitesi12000 BTU

Kullanıcı Yorumları

👤 N* S*; “Soğutması bayağı iyi. Mobil klimalarda gördüğüm en iyi soğutma diyebilirim. Isıtma opsiyonu yok evet. Yine de dolar 10 olduğunda almaktan iyidir. 1.5k değil, en az 2.5k olacak belki seneye.”

👤 Ş* İ*; “Ürünün ısıtma opsiyonu olmaması kötü. 12.000’lik de olsa bir split klima performansı beklemeyin. Ancak 20-25 m2 bir odada kapı kapalıyken iş görüyor. Sesli çalışıyor ama sanırım bu tür modellerde bu kaçınılmaz. Kiracı olduğum için tercih ettim ben. İstediğim odaya götürebilmem bir artı. Kısa dönem klima kullanımı ihtiyacınız varsa önerilebilir bir ürün. Çok sıcak iklimler için çözüm olmayabilir.”


Dyson Purifier Hot Cool

Mobil klima almak isteyenler önerebileceğimiz başka bir model de Dyson Purifier Hot Cool’dur. Bu ürün hava temizleme, ısıtma, soğutma ve alerjik hava temizleme özelliği ile tek başına komple bir üründür. Portatif tasarımı ve kolay kurulumu ile istediğiniz her yere taşıyabilirsiniz. Ayrıca enerji tasarrufu olan da bir modeldir.

Wi-Fi ile KullanımNemlendirme Yok
Anti-Alerjik Olması
Sesli Komut Özelliği

Ürün Detayı

Uzaktan kumanda ile kontrol edebileceğiniz Dyson Purifier Hot Cool’u telefona indireceğiniz uygulama sayesinde kontrol edebilirsiniz. Aynı anda ısıtma ve soğutma yapabilen ürün ile gece modunu da kolaylıkla kullanabilirsiniz. Bu sayede siz uyurken de cihaz çalışmaya devam ederek havanın ideal sıcaklıkta kalmasını sağlar. Böylece hava sıcaklığı her zaman sabit kalır.

Soğutma Kapasitesi12.000 BTU
Enerji Sınıfı – SoğutmaA
Ses Seviyesi42.3 dB
Güç Tüketimi40 W

Kullanıcı Yorumları

👤 A* S*; “Güzel ürün, beğendim.”

👤 D* Z*; “Daha önce bir misafirlikte görmüştüm ve çok hoşuma gitmişti. Bugüne nasip oldu almak ve çok iyi oldu.”


Delonghi Pinguino PAC AN97/AN96 A

A enerji tasarrufu ile kolayca kurup kullanabileceğiniz bu ürün, zamanlayıcı modu ile de tercih sebebiniz olabilir. En iyiler ve en çok tercih edilenler arasında olan Delonghi Pİnguino mobil klima aynı zamanda nem ayarlama fonksiyonuna da sahip.

Wi-Fi ile KullanımSessiz Mod Yok
Sabit Hızda Çalışabilme

Ürün Detayı

LED ekranı sayesinde daha pratik kullanım sağlayan ürün, bu özelliği sayesinde kullanıcısının favorisi olmuş durumdadır. Taşınabilir özellikli olması sayesinde öne çıkan ürün, her odaya anında uyum sağlayarak soğutma yapabiliyor. Ortam soğutma çalışmasında asgari enerji harcayan model, bu sayede düşük enerji tüketimi yapmaktadır. Ek olarak bu ürünün uyku modu ve zamanlayıcı ile de yüksek konfor alanı sağladığını belirtelim.

Soğutma Kapasitesi10700 BTU/h
Enerji Verimlilik Oranı2.6
İç Ünite Ses Basıncı63 dB
Enerji SınıfıA

Kullanıcı Yorumları

👤 I* A*; “Sadece soğutma özelliklidir. 3 yıldır evde kullanıyorum. Çok başarılı bir ürün. Yukarıdaki yorumda arkadaşımız bahsettiği gibi soğuttuğu havanın yarısını kendi motorunu soğutmada kullanıp dışarı atıyor doğrudur. Bu da odaya başka bir yerden taze hava girmesini sağlıyor.”

👤 B* Ç*; “Ürün birçok mobil klima gibi sadece soğutma amaçlıdır. Isıtmanın iyi olmadığına dair yorum üzerine yazmak istedim. Ürünün zaten ısıtma özelliği yoktur.”


Indesit PACW9CO

Ortalama bir klima olsun ama ihtiyaçlarıma da cevap versin diyorsanız siz çok tercih edilen ürünlerden biri olan İndesit mobil klimayı tavsiye ediyoruz. Otomatik sıcaklık ayarlayabilmesi, kendi kendini temizleyebilmesi ve uyku modu modelin çok tercih edilme sebepleridir.

Yıkanabilen FiltreIsıtma Özelliği Yok
Etkili Soğutma

Ürün Detayı

İki yönlü hava salınımı yapabilen cihaz, Turbo mod özelliği sayesinde ortamın kısa sürede soğutulmasını sağlamaktadır. Hava ve su tahliye bölümleri bulunan bu ürün aynı zamanda nem giderici, yıkanabilir ön özellikleri ile dikkat çekiyor. Klimanın kullanıcıları tarafından en çok sevilen özelliği ise portatif yapısı sayesinde küçük alanlar için ideal olmasıdır.

Soğutma Kapasitesi9000 BTU
Klima TeknolojisiInverter
İç Ünite Ses Basıncı52 dB
Enerji SınıfıA

Kullanıcı Yorumları

👤 İ* E*; “Ürünün ısıtma özelliği yok ve biraz fan sesi yüksek. Soğutma ideal.”

👤 G* G*; “Bu portatif klima sayesinde bu yaz çok rahat edeceğiz. Özellikle yatak odamız çok sıcak oluyor. Gece yatak odasında gündüz salonda kullanmak için çok iyi.”


Sıkça Sorulan Sorular

Portatif klima alınır mı?

Klimayı sadece bir odada kullanmak isteyen kişiler için ideal olan mobil klimalar, kolay bir şekilde taşınabilir olması sayesinde öne çıkıyor. Ayrıca bu tarz klimaların fazla bir yer kaplamadığı için evi küçük olan kişiler için ideal olduğunu belirtelim.

Mobil portatif klima nedir?

Mobil klimalar oldukça kolay bir şekilde bir yerden bir yere taşınabilen iklimlendirme cihazlarıdır. Herhangi bir yere takılmadan kullanılan cihazlar, bu sayede gece yatak odanızda gündüz ise oturma odasında kullanılabiliyorlar.

Mobil klima nasıl oluyor?

Mobil klimaların çalışma prensibi ortamdan alınan havanın soğutulması ve tekrar püskürtülmesidir. Mantık olarak normal klimalardan herhangi bir farkı yoktur. Ancak bazı hortumlu modellerin havayı dışarıdan alabildiğini söyleyelim.

Yazıyı puanla!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Yorum yapın