Tavsiye Edilen En İyi 10 Karavan Kliması

Mevsimlerin keyfini çıkartabilmenin en iyi yolu, doğada bolca vakit geçirmek ve seyahatler yapmaktan geçiyor. Gideceğiniz her yerde mevsimin tadını ayrı ayrı çıkartabilir ve doğadaki değişime şahit olmak isteyebilirsiniz. Hele bir de karavanınız varsa konaklayacağınız, yemeklerinizi veya kahvenizi rahatça hazırlayabilecek ve canınız istediğinde yola koyulabileceksiniz demektir. Peki hava çok sıcak veya soğuk olduğunda karavanda kalmak zor olmayacak mı? Dediğinizi duyar gibiyiz.

Bizde bu yazımızda konforlu ve donanımlı yolculuklarınızın için az enerji tüketimine sahip tavsiye edilen en iyi 10 karavan klimasını listeledik. Bu sayede yüksek veya düşük ısılarda bile rahat bir şekilde seyahat edebilir ve dilediğiniz mevsimde dilediğiniz yerde konaklayabilirsiniz.

SıraModelEkran KartıSYblog Puanı
1 Dometic Freshjet 220220V10/9.9
2İtidal Marin 900012/24V10/9.8
3Maxxair Mach 2.4Kw220V10/9.9
4Itidal Marin IT24DC140F3212/24V10/9.8
5Maxxair Deluxe12V10/9.7
6Dometic Freshwell 3000 220/230V10/9.8
7Autoterm Air 4D 12V12/24V10/9.7
8İtidal Marin 18000 Btu/H12/24V10/9.7
9Osaka Heater Frame12/24V10/9.8
10Truma Saphir Compact 220V10/9.8
Karavan Klima Tavsiye Listesi

Tavsiye Edilen En İyi Karavan Kliması Modeli

Gelişmiş özellikleri ile sizleri konfor ile buluşturan en iyi karavan klimalarını inceledik.

İşte 2024 yılının en iyi karavan klima modelleri…

Dometic Freshjet 220V Tepe Karavan Kliması

Hızlı ısı değişimi ve havayı eşit olarak karavanının iki tarafına da dağıtması ile yolculuklarınız ve uykularınız çok konforlu olacak!

KapasiteFiyatı
Hızlı sıcaklık değişimi
Konfor
Hızlı performans

Ürün Detayı

Dometic Freshjet, ultra kompakt ve hafif tasarımı ile listemizin birinci sırasında yer alıyor. 2200W’luk soğutma kapasitesi ve 1200W’luk ısıtma kapasitesi ile karavanınızı kısa sürede dilediğiniz ısıya getirebiliyor. Üstelik maksimum 7 metre yüksekliğine sahip olan araçlarda ısıyı eşit olarak dağıtarak, tüm alanlarda konforu yakalamanıza yardımcı oluyor.

Volt220V
Kullanım alanıTavan
Soğutma kapasitesi2200W
Isıtma kapasitesi1200W
Ebat78x22x56cm

Kullanıcı Yorumları

👤 B** Ç**: Yaz aylarında oldukça zorlanıyorduk karavanda artık oldukça konforlu geçeceğe benziyor.
 
👤 E** F** : Montajını yapıp hemen denedik çok çok başarılı ısıtması soğutması de baya iyi.


Itidal Marin 9000 Btu/H 12 Volt 

16’lık sistem belliği ve 4GB ekran kartı ile oyunlarınızda yüksek performans sergileyerek oyun oynamayı keyifli hale getiriyor.

KonforluFiyatı
Sessiz
Taşınabilme kolaylığı

Ürün Detayı

Jeneratöre ihtiyaç duymadan sessiz bir şekilde çalışabilme özelliğine sahip Itidal Marin, 12 ve 24 volt aküye sahip tüm araçlarda dilediğiniz her yerde çalıştırabileceğiniz şekilde tasarlanmıştır. Üstelik hafif ve portatif tasarımı ile dilediğiniz alana taşıyabilir ve ısı ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

Volt12/24V
Kullanım alanıZemin
Soğutma kapasitesi9000btu/h
Isıtma kapasitesi9000btu/h
Enerji sınıfıA+++

Kullanıcı Yorumları

👤 S** T** : Kesinlikle tavsiye ederim gerçekten harika, karavan yolculuğuna bayılıyoruz artık daha da keyifli hale geliyor.
 
👤 Y** B**: Ürün çok güzel ve paketlemesi mükemmeldi. Güvenle alabilirsiniz.


Maxxair Mach 2.4KW

3 kademeli fan hızı ve gece modu ile farklı sıcaklıklarda sabitleyebilirsiniz.

BluetoothFiyatı
3 kademeli fan
Üstün performans

Ürün Detayı

Maxxair Mach karavan kliması, her boyuttaki araç ile uyumludur ve hızlı bir şekilde ısıtma soğutma işlemlerini gerçekleştirerek kullanıcılara konfor sunmaktadır. 3 kademeli fan hızına sahip olması ve bluetooth özelliği ile dilediğiniz yerden klimayı kontrol edebilme ve ısısını değiştirebilme imkanını kullanıcılara sunarak kullanım kolaylığı sağlamaktadır. 

Volt220V
Kullanım alanıTavan
Ağırlık36kg
Ebat103x26x66cm
Kontrol ünitesiBluetooth

Kullanıcı Yorumları

👤 C** Z**: Sesi az. Şık bir ürün. Gayet güzel de ısıtıp soğutuyor.
 
👤 E** B**: Bayadır almak istiyordum ve çok memnunum. Ürün işçilik olarak çok iyi işini çok iyi yapıyor. Ben ürünü beğendim. Yattığım yerden veya karavanın dışından da istediğim zaman klimayı açıp kapatabiliyor.


Itidal Marin 9000 Btu/H

Mevcut ses kapağı ile gürültüyü %60 azaltarak sessiz çalışma imkanı sunmaktadır.

Çıkarılabilir filtreFiyatı
Kaliteli malzeme
Kolay kullanım

Ürün Detayı

Kaliteli özellikleriyle dikkat çeken Itidal Marin karavan kliması, bakımı kolaylaştıracak hafif malzemelerden elde edilmiştir. Kaliteli paslanmaz ve abs plakadan elde edilerek uzun süreli, sağlıklı kullanım imkanı sunmaktadır. Aynı zamanda A+++ enerji tasarrufu ile daha az yakıt tüketimi sağlamanıza ve hızlı bir şekilde ısıtma ve soğutma işlemlerini gerçekleştirebilmenize yardımcı olmaktadır.

Volt12/24V
Kullanım alanıTavan
Soğutma kapasitesi9000btu/h
Isıtma kapasitesi12000Btu/h
Enerji sınıfıA+++

Kullanıcı Yorumları

👤 İ** C** : Muhteşem bir ürün çok beğendim, kalitesi tartışılmaz harika bir klima
 
👤 N** M** : Alıp almama konusunda çok kararısız kaldım ama sanırsam almak hayatımda yaptığım en doğru tercihti süper ürün,hızlı kargo .


Maxxair Deluxe Karavan ve Uyku Kliması 

Maxxair klimanızı sadece bir kumanda ile uzaktan kolayca kontrol edebilirsiniz.

TasarımYok
Kaliteli
Özellikler

Ürün Detayı

Geliştirilmiş özelliklere sahip Maxxair Deluxe karavan kliması, dahili yağmur kapağı sayesinde yağmuru algılar ve yağmur sırasında kapağı otomatik olarak kapanarak kullanıcıları zahmetten kurtarır. Ayrıca dahili termostat sayesinde iç sıcaklığa göre ne zaman çalışıp duracağını kolayca belirliyor ve içerideki havayı daima taze tutmanızı sağlıyor.

Volt12V
Kullanım alanıTavan
Kademe10 kademeli çalışma
Ebat40x40cm

Kullanıcı Yorumları

👤 R** H**: Güzel ve kullanışlı bir klima, konfor sağlıyor

👤 A** K**:  İçinde metal olması temizlik için iyi, denemek için markete giderken yarı yarıya doldurup çalıştırdım, çok kısa sürede ılıttı, uzun yolda çok işime yarayacaktır.


Dometic Freshwell 3000

Bir çok farklı özelliği oldukça kullanışlı ve yerden tasarruf sağlıyor.

Uzun süreli kullanım imkanıFiyat
Kaliteli

Ürün Detayı

Tezgah altı kullanım imkanı ile listemizde yerini alan Domatic Freshwell, karavan içinde yer tasarrufu sağlıyor ve 8 metreye kadar olan tüm karavanlarda kolay bir şekilde kurulup kullanılabiliyor. 9200 btu/h soğutma gücü ile istenilen ısısının dakikalar içerisinde elde edilebilmesini sağlıyor ve düşük sesle çalışma özelliği ile kullanıcıların beğenisini kazanmayı başarıyor.

Volt220/230V
Kullanım alanıZemin
Soğutma kapasitesi9200btu/h
Isıtma kapasitesi3000W
Ebat62x28x40cm

Kullanıcı Yorumları

👤 K** G**: Gayet güzel. Özellikle bir kaç ay kullandıktan sonra yorum yapayım dedim. Oldukça kaliteli  bir ürün. Uzun yolculuklarda kurtarıcı özellikle uyuma sırasında harika.
 
👤 E** B**: indirim de aldım iyiki aldım parasını hak ediyor. Cihaz büyük gibi ama hiç yer kaplamıyor. Soğutması da harika ısıtmadan yana zaten problem yok ama soğutma çok önemli.


Autoterm Air 4D 12V Eco

Oldukça güçlü ısıtma performansı ile kış aylarında yolculuklarınızı keyifli hale getirecek ve keyifli vakit geçirmenize yardımcı olacaktır!

DayanıklıFiyat
Kaliteli

Ürün Detayı

Atutoterm Air, 12 ve 24 voltta çalıştırılabilen ve en az enerji harcayacak şekilde tasarlanmış klimalardan biri olarak listemizde yer alıyor. Üstelik karavanınızın boyutu kaç metre olursa olsun ısıtma işlemini kolay bir şekilde gerçekleştiriyor ve yolculuklarınızın konforlu olmasına katkıda bulunuyor.

Volt12/24V
Kullanım alanıZemin
Isıtma kapasitesi4,0KW / 1,0KW
Ebat402x157x188cm

Kullanıcı Yorumları

👤 N** Z**: Daha önce arkadaşıma almıştık ve beğenmistim. Bu defa da kendime aldım. Harika bir ürün ısıtma için kullanıyorum sanırım soğutma özelliği yok ya da var ama henüz ben keşfedemedim.

👤 M** A** : Birkaç haftadır kullanıyorum çok iyi hiçbir sorun çıkmadı.


İtidal Marin 14000 Btu/H 12 Volt

Şık tasarımı ve performansı ile sizlere konfor sağlıyor.

DayanıklıFiyat
Kaliteli
Şık tasarım

Ürün Detayı

Listemizdeki bir diğer karavan kliması olan Itidal Marin ile jeneratöre ihtiyaç duymadan sadece akü ile kolayca çalıştırabilir ve kullanabilirsiniz. 12 ve 24 voltluk tüm aküler ile çalışabilmektedir ve A+++ olması sebebi ile ekstra enerji tasarrufu ile kullanıcıları buluşturuyor ve tüm boyutlardaki karavanlarda kusursuz bir şekilde çalışarak ısıtma ve soğutma işlemlerini gerçekleştirebiliyor.

Volt12/24V
Kullanım alanıTavan
Soğutma kapasitesi18000btu/h
Isıtma kapasitesi18000btu/h
EnerjiA+++

Kullanıcı Yorumları

👤 V** I**: Çok güçlü motoru var araç için aşırı kaliteli bir klima. Böyle bir ısıtma ve soğutma olamaz o kadar çabuk sıcaklığı değiştiriyor ve ısıyı muhafaza ediyor.
 
👤 E** A**: Ürün güzel bir şekilde paketlenmiş zaten performans olarak çok da iyi ürünü çok beğendim


Osaka Heater Frame

Tasarımı ile tablo gibi gözükürken, aynı zamanda karavan içinde kış mevsimini en konforlu şekilde yaşayabilmenizi sağlıyor.

Uzun süreli kullanımYok
Fiyat
Şık tasarım

Ürün Detayı

Sanatsal tasarımı ile dikkat çeken Osaka Heater, %98 doğa dostu malzemeden üretilmiştir. Şık tasarımı ile karavanınızın içinde farklı bir hava katarken sessiz çalışma özelliği sayesinde de sizi hiç rahatsız etmiyor. Özellikle siz uyurken etraftaki toz dolaşımını önlediği için konforlu uykular ile sizleri buluşturuyor.

Volt12/24V
EnerjiA+++

Kullanıcı Yorumları

👤 K** I** : Baya güzel bir klima ve çok güzel duruyor resmen tablo kimse anlamıyor ne olduğunu herkes ne kadar güzel bir tabloymuş diyor hoşuma gidiyor valla yorumlar.

👤 Z** E** : Güzel harika bir urun . Cok memnun. Tasarımı çok hoş karavanımıza estetik bir tasarım katıyor ve çok güzel ısıtıyor.


Truma Saphir Compact Yer Tipi Klima

Yer kaplamayan tasarımı ile konforlu kullanım sunuyor.

KaliteliFiyat
Şık tasarım

Ürün Detayı

Listemizin son sırasında yer alan Truma Saphir karavan kliması, yolculuklarınızda sizlere konfor sağlıyor. Kısa zaman içinde karavanınızı soğutuyor ve aerodinamik tasarımı ile zeminde yer kaplamadan ısıyı, karavanın her alanında eşit olarak hissedebilmenize yardımcı oluyor.

Volt220V
Kullanım alanıZemin
Soğutma kapasitesi1800W

Kullanıcı Yorumları

👤 E** R**: Ürün çok iyi üstün performansı var. Hiç sesi yok soğutmasını güzel yapıyor.
 
👤 B** A**: Ürünü beğendim her şeyi güzel ve sağlam.


Sıkça Sorulan Sorular

2024’ün tavsiye edilen en iyi karavan kliması hangisi?

Tavsiye edilen en iyi karavan kliması markaları arasında: Itidal Marin, Dometic, Maxxair, Autoterm, Osaka, Truma tasarımları, ergonomik tasarımları, ısıtma ve soğutma performansları, yolculukları konforlu hale getirme özellikleri ile kullanıcıların sıkça tercih ettiği karavan klimaları arasında yer alıyor.

Karavan klimalarında yer tipi mi tavan tipi mi daha iyidir?

Tavan tipi klimalar fazladan yer kaplamadan havanın eşit şekilde dağılımını sağlamaktadır. Bu sayede karavanın içinde her bölgede ısıyı eşit şekilde hissedebilir ve yolculukların keyfini çıkartabilirsiniz. Yer tipi klima almak istiyorsanız ilk önceliğiniz fazladan yerinizin olması olacaktır. Çünkü zeminde olmaları sebebi ile küçük alanlarda kullanıma uygun olmamaktadır. Fakat ısıtma ve soğutmayı oldukça yüksek performans ile yaparak, istenilen ısıyı çok kısa sürede elde edebilmenizi de sağlamaktadırlar.

Karavan kliması gerekli mi?

Karavanınızda vakit geçirmeyi ve konaklamayı seviyorsanız eğer karavan klimasına ihtiyacınız olacak demektir. Çünkü ısıtma ve soğutma özellikleri ile yaz mevsiminden kış mevsimine kadar konforlu konaklama yapabilmenizi sağlarlar.

Yazıyı puanla!
[Toplam: 1 Ortalama: 5]

Yorum yapın