En İyi 10 Yüz Peeling Tavsiyesi | 2024

Peeling türleri fiziksel ve kimyasal peelingler olarak ikiye ayrılmaktadır. Kimyasal peelingler solüsyon şeklinde olup cildin derin katmanlarına kadar nüfus eder. Gözeneklerin içerisine giren solüsyon cildi nazik bir şekilde ölü derilerden arındırır. Cildin daha canlı, pürüzsüz ve lekelerden arınmış olmasını sağlar. Oldukça etkili olması ile birlikte cildi zamanla ölü derilerden arındıran bir işlemdir.

Fiziksel peelingler ise partiküllü formdadır. Cilde nazik hareketlerle masaj yapıldığında pürüzleri yok eder. Kısa süreli etkisi vardır ve ortalama bir hafta sonrasında pürüzler yeniden oluşmaya başlayacaktır. Fakat özel gün makyajınızın kusursuz olması için en hızlı etki eden peeling türü, fiziksel olanlardır. Biz de bu yazımızda farklı uygulamalara sahip peeling türlerini araştırarak sizler için en iyilerini listeledik..

SıraYüz PeelingiPuan
1The Purest Solutions Fruit Enzyme 10/9.9
2Cosrx Bha Blackhead Power Liquid 10/9.8
3NIP+FAB Glycolic Fix 10/9.8
4Clinique Krem Peeling10/9.8
5Skinfood Black Sugar10/9.7
6Missha Pha Peeling10/9.9
7Mjcare Face Peeling Pad10/9.8
8Simple Kind To Skin10/9.7
9L’Oreal Paris Şeker Peelingi10/9.9
10Nivea Organik Pirinç Peeling10/9.8
Yüz Peelingi Tavsiye Listesi

Tavsiye Edilen En İyi Yüz Peelingi Detaylı İncelemesi

Yüz peelingleri cildi nazik bir şekilde soyarak cildi ölü derilerden arındırır ve daha pürüzsüz, lekesiz ve canlı bir cilde kavuşmanızı sağlar. Biz de, cildinizin daha sağlıklı olması için sizlere en iyi yüz peelingi listesini hazırladık.

İşte en iyi yüz peelingi önerileri:


The Purest Solutions Fruit Enzyme Powder

En İyi Yanı
Azelaic asit ve malic asit
Sivilce oluşumu engelleme
Toz formda

Ürün Özellikleri

  • Ebat: 55 gr
  • Cilt Tipi: Tüm ciltler
  • Form: Toz
  • Etki: Leke karşıtı bakım

Toz formunda olan The Purest Solutions Peeling, su ile karıştırılarak cilde uygulanıyor. Toz formda olması sebebi ile ciltte çiziklere, kızarıklığa ve hassasiyete neden olmuyor.Günlük kullanıma uygun olan ve içerisinde malik ve azalaik asit bulunan peeling, molekül boyutu en küçük asitlere sahip. Böylelikle cildin en derin katmanlarına kadar inerek hem deri altıdan hem deri üstünden peeling işlemi gerçekleştiriyor. 

Malik ve azelaik asidin antibakteriyel özelliği sayesinde deri altındaki sivilce ile savaşıyor. Sivilcelerin iyileşmesini ve oluşmasını engelliyor. Bu sayede bakterilerden arınmış temiz bir cilde sahip olabiliyorsunuz.

Kullanıcı Yorumları

👤 S** T**: Bayıldım ilk kullanımda bile cildimi tertemiz ışıl ışıl yaptı.

👤 E** B**: İndirimdeyken stok yapayım dedim gerçekten gözeneklerim küçüldü yumuşacık bir cildim oldu.


Cosrx Bha Blackhead Power Liquid

En İyi Yanı
Kimyasal peeling
Siyah nokta önleyici
Performans

Ürün Özellikleri

  • Ebat: 100 ml
  • Cilt Tipi: Yağlı ve siyah noktalı ciltler
  • Form: Solüsyon
  • Etki: Siyah nokta karşıtı

Birçok faydalı yağ asidi içeren Cosrx Kimyasal Peeling, sıvı formu ile kullanım kolaylığı sağlıyor. BHA içeren Cosrx Pelling, küçük molekül boyutuyla cildin alt katmanlarına kadar inerek cildi ölü derilerden arındırıyor. Aynı zamanda salisilik asit içermesi sayesinde sivilceye yatkın ve yağlı ciltler için ideal kullanım sağlıyor. Daha sağlıklı ve canlı bir cilde sahip olmanıza yardımcı oluyor.

Kullanıcı Yorumları

👤 K** G** : Duştan sonra uyguluyorum sabaha kadar cildimde kalıyor. Haftada iki gün kullanıyorum sadece bu şekilde kullandığımda büyük bir fark oldu. Çok dikkat etmek gerekiyor gün ışığı konusunda ama güneş kremi kullanmak da gerekiyor. Gözeneklerim küçüldü daha aydınlık yüzüm. Siyah noktalarımda çok işe yaramadı iki aydır kullanıyorum. Ama sivilcelerime iyi geldi izlerimde küçüldü bakalım ilerleyen zamanda nasıl olacak.

👤 Ö** C**: Kore cilt bakımında görüp aldım.kullanıp yazmak istedim söylendiği kadar başarılı bi ürün kesinlikle tavsiye ediyorum.


NIP+FAB Nip Fab Glycolic Fix Yüz Pedi

En İyi Yanı
Aydınlık görünüm kazandırma
Ölü derileri temizleme
Cilt tonunu eşitleme

Ürün Özellikleri

  • Adet: 60 adet
  • Cilt Tipi: Tüm ciltler
  • Form: Yüz pedi
  • Etki: Pürüzsüzlük, aydınlatıcı etki

NIP+FAB Glycolic Fix Yüz Peelingi, nazik yapısı ile ciltte irritasyona neden olmadan cildi ölü derilerden arındırıyor. İçerisinde bulunan glikolik asit sayesinde cildi derinlemesine temizlerken, siyah nokta görünümünü azaltıyor. Geriye aydınlık ve parlak bir cilt bırakıyor. Üstelik ped formunda olması sayesinde kolay kullanım imkanı sunuyor.

Kullanıcı Yorumları

👤 S* Ö**: Cildimin harika olmasını buna borçluyum alın aldırın çok iyi.

👤 M** A**: Kokusu kötü bi kolonya gibi, kullandığınızda tüm makyaj artığını temizliyor cildinizi arındırdığını hissediyorsunuz.


Clinique Krem Peeling

En İyi Yanı
Nazik form
Pürüzsüzleştirici etki
İnce çizgi görünümünü yumuşatma

Ürün Özellikleri

  • Ebat: 100 ml
  • Cilt Tipi: Tüm ciltler
  • Form: Krem peeling
  • Etki: Pürüzsüzlük kazandırıcı, canlandırıcı, ince çizgi görünümünü yumuşatma

Krem formda olmasından dolayı her cilt tipinin severek kullanacağı Clinique Krem Peeling, hassasiyete ve kızarıklığa neden olmuyor. Nazik yapısı ile ciltteki pürüzleri gideriyor ve cildi arındırıyor. Aynı zamanda Clinique Krem Peeling, renk eşitsizliklerini giderme ve donuk cildi aydınlatma etkileri ile cildinize ışıltı katıyor. Böylelikle hayalini kurduğunuz canlı cilde sahip oluyorsunuz.

Kullanıcı Yorumları

👤 K** G**: Ürünü severek kullandığım bir ürün. Cildi yumuşacık yapıyor. Çok güzel paketlenmişti.

👤 E** B**: Çok beğendim cildi gerçekten pürüzsüz yapıyor daha aydınlık gösteriyor.


Skinfood Black Sugar Perfect Essential Scrub

En İyi Yanı
Canlandırıcı etki
Nemlendirici ve yumuşatıcı
Fazla sebumu dengeleme

Ürün Özellikleri

  • Ebat: 210 gr
  • Cilt Tipi: Tüm ciltler
  • Etki: Canlandırıcı

Cilt bakımında maskeleri ve peelingleri ile bilenen Skinfood, bu sefer de listemizdeki yerini şekerli peelingine bırakıyor. İçerisinde bulunan esmer şeker, balmumu, makademia tohumu, shea yağı ve diğer içerikleri ile cildi ölü derilerden arındırıyor. Aynı zamanda derinlemesine besliyor, nemlendiriyor ve canlandırıyor. Nazik dokusu ile cilde zarar vermiyor ve sizi pürüzsüz bir görünüme, ışıl ışıl parlayan bir cilde kavuşturuyor. 

Kullanıcı Yorumları

👤 N** G**: Yüzü yıkadıktan sonra yumuşacık yapıyor. Haftada iki kez kullanılması lazım bence. Teşekkürler.

👤 A** Ç**: Bu ürünü çok beğeniyorum, ölü deriden arındırıyor cildinizi ve çok bereketli. Kullanım sonrasında da pamuk gibi oluyor cildiniz… Severek kullanıyorum.


Missha Pha İçeren Hassas Ciltler İçin Peeling Jel 

En İyi Yanı
Nazik form
Cildi ölü derilerden arındırma
Pürüzsüzleştirici ve aydınlatıcı etki

Ürün Özellikleri

  • Ebat: 100 ml
  • Cilt Tipi: Hassas ciltler
  • Etki: Ölü derilerden arındırma, aydınlatma

Garanülsüz kremsi forma sahip olan Missha Peeling, nazik bir şekilde cildinizi ölü derilerden arındırıyor. İçerisindeki PHA yani ikinci jenarasyon meyve asitleri, koyulaşmış cilt tonunu aydınlatıyor ve pürüzsüzleştiriyor. Özellikle hassas ciltler için en iyi asit türevlerinden olmasıyla bilinen PHA, kızarıklık ve tahriş gibi problemlere neden olmadan cildi eksfoliye ediyor.

Kullanıcı Yorumları

👤 K** G**: Karma ciltler için çok uygun bi ürün. Çok baskı yapmadan uygulandığın da, cilt yumuşacık oluyor ölü deriden arındığını his ediyorsun. Çok memnun kaldım

👤 E** B**: Şahane bir ürün 3 kullanımdan sonra görenlerin cilt bakımı yaptırdığımı sandığındaki bir şekle dönüşüyor parlak ama yağsız.


Mjcare Face Peeling Pad

En İyi Yanı
Onarıcı
Arındırıcı
Nemlendirici

Ürün Özellikleri

  • Adet: Bir adet
  • Cilt Tipi: Tüm ciltler
  • Form: Ped
  • Etki: Arındırıcı

Mjcare Peeling Pedi ile makyaj kalıntılarını, pürüzleri ve ölü deriyi cildinizden uzaklaştırabilirsiniz. Çift taraflı kullanıma sahip olan peeling pedi kabartmalı yüzeyi sayesinde eksfoliye işlemi yaparken düz yüzeyi sayesinde nemlendirme işlevi görüyor. Cildinize canlılık ve profesyonel cilt bakımı etkisi sağlıyor.

Kullanıcı Yorumları

👤 K** G**: Stokladığım ürün ayda bir yapılmalı çok güzel temizliyor az narin kullanın hassas ciltlere tahriş ediyor.

👤 E** B**: Cildi çok güzel temizliyor her indirimde stokluyorum.


Simple Kind To Skin Pürüzsüzleştirici Peeling

En İyi Yanı
Alkol, kimyasal, paraben, renklendirici, parfüm içermez
Alerjik ciltlere de uygun
Nazik form

Ürün Özellikleri

  • Ebat: 75 ml
  • Cilt Tipi: Tüm ciltler
  • Etki: Pürüzsüzleştirici, aydınlatıcı

İçerisinde saf pirinç granülleri ve saflaştırılmış su bulunan Simple Pirinçli Peeling , etkileri ile kalbinizde taht kuruyor. Cildi çok nazik bir şekilde eksfoliye eden ürün, B5 ve E vitaminleri ile nem dengesi korumaya yardım ediyor. Böylelikle kuruluk, ölü deri ve pürüzleri ortadan kaldırarak yerini canlı ve aydınlamış bir cilde bırakıyor.

Kullanıcı Yorumları

👤 Ç** G*****: Aşırı hassas cildin var ve kolay kolay hiç bir şey kullanamıyorum ama bu ürün çok güzel etkiledi yumuşacık oluyor çok beğendim kesinlikle düşünmeden alınmalı.

👤 T** S****: Çok beğendim yumuşacık yapıyor cildi ayrıca renk tonunuzu da açıyor tavsiye ederim.


L’Oreal Paris Şeker Peelingi

En İyi Yanı
Siyah nokta azaltma
Pürüzleri yok etme
Cildi yumuşatma

Ürün Özellikleri

  • Ebat: 50 ml
  • Cilt Tipi: Tüm ciltler
  • Etki: Siyah nokta karşıtı

Siyah nokta karşıtı L’Oreal Paris Şeker Peelingi, cildinizdeki ölü derileri temizliyor. Kıvamı jole gibi olan peeling, içerisinde kivi özü, kivi tohumları, beyaz, sarı, esmer şeker, limon ve nane yağı barındırıyor. Fiziksel peelinglerin geneline göre tanecikleri daha az ve daha nazik bir forma sahip. Bu nedenle irritasyona ve hassasiyete neden olmadan kullanım gerçekleştirebilmenizi sağlıyor. Uzun vadeli kullanımda gözenekleri temizleyerek siyah nokta oluşumunu azaltıyor. Uygulama sonrası cildinizde bıraktığı his ve etkileriyle sizleri şımartmayı, kokusu ile de mest etmeyi başarıyor.

Kullanıcı Yorumları

👤 K** G*** : İlk defa aldım çok memnun kaldım stokluyacağım ürünler arasına girdi. Yumuşacık yapıyor yüzü muhteşem.

👤 E** B**: Müthiş bir ürün kesinlikle indirimdeyken stokladım. Denediğim en iyi peeling.


Nivea Pürüzsüzleştirici Organik Pirinç Peeling

En İyi Yanı
Cildin yenilenme sürecini destekleme
Mikroplastik partikül içermez
Cildi tahriş etmez

Ürün Özellikleri

  • Ebat: 75 ml
  • Cilt Tipi: Normal ciltler
  • Form: Partiküllü
  • Etki: Canlandırıcı

Karma ve yağlı ciltlerin oldukça seveceği matlaştırıcı etkiye sahip Nivea Arındırıcı Organik Pirinç Peeling, ciltteki fazla yağı temizleyerek cildi arındırıyor. İçerisinde %100 doğal pirinç ve yaban mersini parçaları bulunuyor. Böylelikle ciltte herhangi bir hassasiyete ya da mikro çiziğe neden olmadan sebumu dengeliyor ve pürüzsüzleştiriyor.

Kullanıcı Yorumları

👤 K** G*** : Elimde köpürtüp yüzüme uyguluyorum cildimin rengini açtı ya da bana öyle geliyor. Güzel temizliyor bu bi gerçek.

👤 E** B**: Çok iyi bir maske cildi yumuşak yapıyor rengini açıyor.


Yüz peelingi alırken nelere dikkat edilmeli?

Yüz peelingleri cildi ölü derilerden arındırmaya yardım eden, fiziksel ve kimyasal olarak iki farklı forma sahip ürünlerdir. En iyilerini sizler için listeledikten sonra kendinize en uygun olan peelingi bulabilmeniz için nelere dikkat etmeniz gerektiği hakkında kısa bilgiler verdik.

Cilt Türü

Cilt tipinize göre peeling seçimi yapmalısınız. Kuru bir cilde sahipseniz nemlendirici etkili, yağlı cilde sahipseniz de sebum dengeliyici peelinglere göz atmanızı öneriyoruz. Böylelikle cildinizde irritasyona, tahrişe ve hassasiyete neden olmadan kullanım gerçekleştirebilirsiniz.

İçerik

Kimyasal peeling alacaksanız eğer mutlaka içeriğinde cildinizde hassasiyet yaratacak bir asit türevi olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Glikolik asit, salisilik asit, laktik asit, sodyum hidroksit gibi asitlerle cildinizin uyumlu olduğuna emin olmalısınız.

2024’ün tavsiye edilen en iyi yüz peeling markaları hangisi?

Kullanıcılar tarafından sıklıkla tercih edilen yüz peeling markaları arasında: L’Oreal Paris, Simple, Nivea, Mjcare, The Purest, Skinfood, Clinique, Missha, Cosrx, Nip+Fab yer alıyor. Ölü derilerden arındırma, pürüzsüzleştirme ve siyah noktaları azaltma özellikleriyle daha sağlıklı cilde sahip olmanızı sağlıyorlar.

Haftada Kaç Kez Peeling Yapılmalı?

Fiziksel peelingler haftada bir veya iki haftada bir kullanıma uygunken, cilt tipinize göre kimyasal peelingleri 3-4 günde bir kullanabilirsiniz. Fiziksel peelingler sık kullanımda cilt yüzeyinde hassasiyete, çiziklere neden olacak ve cilde zarar verecektir. O yüzden çok sık kullanılmamalıdır. Peeling kullandıktan sonra mutlaka yüksek korumalı güneş kremi uygulamanız gerektiğini de kesinlikle unutmamalısınız.

Peeling günün hangi zamanı uygulanmalı?

Peeling ölü derileri ciltten uzaklaştırma etkisi olduğu için üst katmanı inceltecektir. Bu yüzden cildinizde hassasiyet oluşmaması ve güneşten koruyabilmek için gece uygulanmalı. Ertesi gün güneş kremi kullanmalı ve gün içinde mutlaka tazelenmeli.

Yazıyı puanla!
[Toplam: 1 Ortalama: 5]

Yorum yapın