En İyi 10 Yüz Temizleme Jeli Tavsiyesi

Güzel bir cilde kavuşmak için her gün düzenli bakım yapmak gerekiyor. Bakım yapmanın ise en önemli ve ilk adımı yüzü arındıran güzel bir cilt temizliği. Uzmanlar sabah ve akşam olmak üzere cildi temizlemenin sağlıklı ve güzel bir görünüm için olmazsa olmaz olduğunu söylüyor. Bu noktada devreye giren yüz temizleme jelleri cildin yapısına uygun ürün seçilirse birçok problemin önünde geçiyor. Cildin nefes almasını sağlayan yüz temizleme jelleri; kiri, yağı ve makyaj kalıntılarını uzaklaştırarak daha canlı ve pürüzsüz bir görünüm elde edilmesini sağlıyor. Birçok markada ve fiyat aralığında kolayca bulunabilen yüz temizleme jellerinin içerik bakımından kaliteli olanı seçilmezse ciltte büyük sorunlar doğurması kaçınılmaz oluyor. Bu sebeple sizin için hazırladığımız bu yazımızda en iyi yüz temizleme jellerinden bir liste içeriyor. Ayrıntılı bir şekilde ele aldığımız bu listemizi inceleyerek size uygun temizleme jelini keşfedebilirsiniz.

SıraMarkalarCilde EtkisiSYBlog Puanı
1La Roche EffaclarSivilce Karşıtı10/9.8
2Bepanthol Derma JelTemizleme10/9.8
3Murad CleanserTemizleyici10/9.6
4Vichy PhytosolutionBesleyici10/9.9
5Avene Cleanance JelDerinlemesine Bakım10/9.7
6Clinique Yüz JeliArındırma10/9.9
7Babe Soothing JelTahriş Engelleyici10/9.6
8Vinopure JelYüzü Nemlendirme10/9.9
9Loreal Değerli ÇiçeklerYumuşak Doku10/9.9
10Simple Kind To SkinCildi Onarma10/9.8
Yüz Temizleme Jeli Tavsiye Listesi

Tavsiye Edilen En İyi 10 Yüz Temizleme Jeli

Cildi derinlemesine arındıran yüz temizleme jellerinin içeriklerini ve kullanıcı yorumlarını inceleyerek, en iyi ürünlerden bir liste oluşturduk. Etkilerini hemen görebileceğiniz bu listeyi inceleyerek kendinize uygun temizleme jelini seçebilir ve günlük cilt bakım rutininize ekleyebilirsiniz.

İşte 2024 yılının en iyi yüz temizleme jelleri:

La Roche-Posay Effaclar Jel Temizleme Jeli

Yağlı ve akneli ciltlere özel üretilen La Roche Posay temizleme jeli, ciltte düzensiz salgılanan sebumu kontrol altına alarak fazla yağdan arındırıyor. Cildi kir, yağ ve kalıntılardan derinlemesine temizleyerek nefes almasını sağladığı gibi siyah noktaların giderilmesine yardımcı oluyor.

Alkol İçermemesiCildi Kurutması
Çinko Pidolate İçermesi
Gözenek Sıkılaştırması
Sebum Dengeleme

Ürün Detayı

Yağlı ve akneye meyilli ciltlerin en çok kullandığı La Roche Posay, içerisinde barındırdığı çinko pidolate ile cildin derinlemesine temizlenmesini sağlarken aynı zamanda sebum dengesini düzenliyor. Bu sayede ciltte fazla yağ üretilmediği için gözeneklerin dolmasını engelleyen bu ürün, siyah noktaları yok etmeyi başarıyor. PH derecesi 5.5 olan bu yüz yıkama jeli, cildin gerilmesine ve tahriş olmasına engel oluyor. Düzenli kullanımda sivilce görünümünü ortadan kaldırırken tekrar oluşmaması için gözenekleri sıkılaştırıyor. Bu sayede cilt daha pürüzsüz ve canlı bir görünüme kavuşuyor.

Hacim400ml
Cilt tipiYağlı ve Akneli Ciltler
Cilde EtkisiTemizleme ve Sivilce Karşıtı

Kullanıcı Yorumları

👤 C* Ö* ”Hep kullandığım ürün, karma yağlı cildime kullanıyorum başarılı. Gece sipariş verdim satıcı ertesi sabah kargoya verdi hızlı teslimat oldu. Paketleme başarılı ürünler orijinal. Teşekkürler.”

👤 Ezgi Y* ”Daha alalı birkaç gün oldu ve kullanır kullanmaz gerçekten cildimi harika yaptı bayıldım kargo sorunsuzdu ürün muhteşem kesinlikle parasını hak ediyor.”


Bepanthol Derma Arındırıcı & Canlandırıcı Günlük Yüz Temizleme Jeli

Sabun içermeyen formülü sayesinde hassas ciltlerin rahatlamasına yardımcı olan Bepanthol, nem dengesini koruyarak derinlemesine arındırıyor. Kuru ve hassas ciltlerin hissettiği gerginliği ortadan kaldıran bu ürün, içerdiği provitamin B5 ile derinlemesine bakım yapıyor.

Provitamin B5Yapış Yapış His Bırakması
Niasinamid
Argan ve Shea Yağı

Ürün Detayı

Hassas ve kuru ciltlerin severek kullandığı Bepanthol, sabun içermediği için gerginlik hissi yaşatmıyor. Cildin derinliklerine işleyerek doğal nem dengesini koruyan bu ürün, gözeneklerde biriken yağ, kir ve kalıntıları arındırarak daha canlı bir görünüm sağlıyor. Cildin nefes almasına yardımcı olan bu temizleme jeli içerdiği provitamin B5 sayesinde nemlendirirken niasinamid sayesinde de pürüzsüz bir görünüm sağlarken aynı zamanda seramid sentezini arttırıyor. Aynı zamanda shea yağı, argan yağı ve skualen içeren bu ürün, cildin daha canlı ve aydınlık görünmesine yardım ediyor.

Hacim200ml
Cilt tipiHassas ve Kuru Ciltler
Cilde EtkisiTemizleme

Kullanıcı Yorumları

👤 B* K** ”Ürün çok nazik temizliyor. Benim cildim karma ve çok kurutan temizleyicileri sevmiyorum böyle gıcır gıcır olsun diyorsanız beğenmeyebilirsiniz, kuru ciltler çok sever.”

👤 O* Ü** ”Hassas ve kuru ciltler için çok iyi bir temizleyici. Kullandıktan sonra nemlendiriciye bile gerek yok aynı zamandan nemlendiriyor. Güvenle alınabilir.”


Murad Clarifying Cleanser

İçerisinde sivilcelere meydan okuyan salisilik asit içeren Murad Clarifying Cleanser, cildin derinliklerine inerek derinlemesine temizlik saplıyor. Ayrıca cildin düzensiz salgıladığı sebumu kontrol altına aldığı gibi oluşan sivilceleri de çok çabuk kurutarak yok ediyor.

Yeşil ÇayFiyatı
Salisilik Asit

Ürün Detayı

Cilt bakımında uzman marka olan dünyaca ünlü Murad, içerdiği salisilik asit sayesinde sivilceleri hızlıca kurutarak yok ettiği gibi tekrar oluşmasına engel oluyor. Cildin fazla düzensiz salgıladığı sebumu kontrol altına alarak gözeneklerin tıkanmasına engel olurken aynı zamanda yüzün nefes almasını sağlıyor. İçerdiği yeşil çay özleri sayesinde cildin rahatlamasını sağlayan bu ürün, düzenli kullanımda pürüzsüz ve tek ton görünüm elde etmeye yardım ediyor.

Hacim200ml
Cilt tipiYağlı ve Akneli
Cilde EtkisiTemizleme

Kullanıcı Yorumları

👤 C** Y*** ”Sivilce problemi yaşayan biri olarak sonuna kadar öneririm. Zaman zaman çok pahalı olduğu için başka ürünlere yöneldim ancak anında cildimin tepkisini gördüm. Durumu iyi olan ardına bakmadan alsın.”

👤 Z** Ö* ”Çok başarılı bir ürün gerçekten sivilceye yatkın ciltlere tavsiye ederim.”


Vichy Normaderm Phytosolution Arındırıcı Yüz Temizleme Jeli

Yağlı ve karma ciltlerin en çok yaşadığı parlama sorununa çözüm olan Vichy Normaderm Phytosolution, yağ dengesini düzenleyerek mat bir görünüm elde etmeye yardım ediyor.

Salisilik AsitCildi Kurutması
Probiyotik Türevi İçermesi

Ürün Detayı

Cildin nem dengesini bozmadan düzensiz salgılanan sebumu kontrol altına alan Vichy Normaderm Phytosolution, gün içerisinde oluşan parlamaya engel olarak daha mat bir görünüm elde etmeye yardım ediyor. İçerisinde barındırdığı salisilik asit ciltte bulunan sivilce ve siyah nokta gibi problemleri yok etmeye yardım ederken probiyotik türevi bileşeni sayesinde de daha canlı aydın ve sağlıklı bir görünüme kavuşturuyor. Gözenek görünümü azaltan bu ürün, daha canlı ve pürüzsüz görünüm sağlıyor.

Hacim200ml
Cilt tipiYağlı ve Karma Ciltler
Cilde EtkisiMatlaştırıcı, Temizleyici ve Dengeleyici

Kullanıcı Yorumları

👤 T** K** ”Biraz pahalı ama güzel bir ürün cildi derinlemesine temizliyor.”

👤 Günay Karahan ”Üründen çok memnun kaldım, kesimlikle almanızı öneriyorum. Ayrıca büyük boy olduğu için uzun süre gideceğini düşünüyorum. 🤗”


Avene Cleanance Gel

Cildin PH değerine uygun olarak üretilen Avene Cleanance, içerisinde sabun barındırmadığı için gerginlik ve ağırlık yapmıyor. İçerdiği balkabağı özü ile sebum dengesini düzenleyen ürün, daha mat bir görünüm elde etmeye yardım ediyor.

Paraben İçermemesiCildi Kurutması
Balkabağı Çekirdeği Özü

Ürün Detayı

Yağlı cilde sahip olanların severek kullandığı Avene, sabun içermediği için ciltte kalıntı bırakmadan gerginlik yaratmadan temizliyor. Cildin PH seviyesine uygun üretilen bu ürün içerdiği balkabağı çekirdeği özü sayesinde fazla salgılanan sebumu kontrol altına alıyor. Bu sayede cildin paralamasına engel olan bu ürün, gözeneklerin tıkanmasına da engel oluyor. Cilde nefes aldıran bu yüz temizleme jeli, içerdiği özel termal su ile tahrişi önlediği gibi sakinleştiriyor.

Hacim200ml
Cilt tipiYağlı Ciltler
Cilde EtkisiArındırıcı

Kullanıcı Yorumları

👤 ***** **** ”Yağlı ciltlere uygun bir yüz temizleme jeli.”

👤 S** Ç** ”Cildimi ipek gibi yaptı.”


Clinique Yüz Temizleme Jeli

Köpürmeyen losyon kıvamlı olan Clinique yüz temizleme jeli, cilt tabakasına derinlemesine etki ederek yağ ve kirden arındırıyor. Pompa başlığı sayesinde kolay kullanılan bu ürün, cildin daha aydınlık olmasını sağlıyor.

Paraben İçermemesiFiyatı
Yapısı

Ürün Detayı

Karma ciltlerin severek kullanacağı Clinique yüz temizleme jeli, jel kıvamında likit bir sabundur. Likit formunda olduğu için yüze sürüldüğünde köpürmeyen bu ürün, cilde derinlemesine etki ederek yağ ve kirden arındırıyor. Ayrıca cildin doğal nem dengesini bozmayan bu ürün, pürüzsüz bir görünüm elde etmeye yardım ediyor. Ciltte üretilen fazla yağı düzenleyen bu ürün özellikle T bölgesinde oluşan parlamayı yok ediyor. Bu sayede cilt mat fakat aydınlık bit görünüme kavuşuyor.

Hacim200ml
Cilt tipiKarma Ciltler
Cilde EtkisiTemizleme ve Arındırma

Kullanıcı Yorumları

👤 *** *** ”Bu kadar büyük olduğunu tahmin etmemiştim, uzunca bir süre kullanırım. Cildim ne tam kuru ne tam yağlı, şu an için iyi gibi duruyor cildime göre.”

👤 R** Y** ”Harika bir şey. Karmadan yağlıya dönül Cildime o kadar iyi geldi ki hemen stokladım 🙏🏻😍😍”


Babe Soothing Micellar Yatıştırıcı Temizleme Jeli

Gün boyu yüzde duran makyajı derinlemesine arındırmaya yardımcı olan Babe Soothing, kalıntıları mıknatıs gibi çekerek temizlemeye yardım ediyor.

Alkol İçermemesiKöpürmemesi
Parfüm İçermemesi
Kokusu

Ürün Detayı

Micellar suyu uyguladıktan sonra yüz temizleme jelini kullanmaya üşenenler için harika formüle sahip olan Babe Soothing, cilde derinlemesine etki ederek makyajı mıknatıs gibi yüzden uzaklaştırıyor. Ayrıca cildin tahriş olmasına engel olan bu ürün, gün boyu biriken toz ve kiri de arındırarak gözeneklerin dolmasına engel oluyor. Bu sayede cilt daha canlı ve aydınlık bir görünüme kavuşuyor.

Hacim245ml
Cilt tipiTüm Ciltler
Cilde EtkisiTemizleme ve Arındırma

Kullanıcı Yorumları

👤 N** A** ”Birkaç günde hemen etkisini gösterdi cildime iyi gelen bir ürün.”

👤 G** İ** ”Bana çok iyi geldi cildimi yumuşacık yapıyor.”


Caudalie Vinopure Arındırıcı Temizleme Jeli

Cildin doğal nem dengesini bozmadan arındıran Caudalie Vinopure, içerdiği esansiyel yağlar sayesinde yüzü kurutmuyor. Aynı zamanda gözenekleri sıkılaştıran bu ürün, cildin pürüzsüz görünmesini sağlıyor.

Salisilik Asit İçermesiYüzde Geçici Kaşıntı Yapması
Üzüm Çekirdeği Polifenolleri İçermesi

Ürün Detayı

Karma ciltlere uygun olarak üretilen Caudalie Vinopure, içerdiği salisilik asit sayesinde yüzde var olan problemleri gideriyor. Cildin doğal nem dengesini bozmayan bu ürün, içerdiği esansiyel yağlar sayesinde kurutmadığı besliyor. Kızarıklığa eğilimli ciltlerin aydınlık görünmesini sağlayan temizleme jeli, üretilen fazla sebumu dengeliyor. Böylece cildin parlamasına engel olan ürün, aynı zamanda gözenekleri sıkılaştırarak daha pürüzsüz görünemeye yardım ediyor.

Hacim150ml
Cilt tipiKarma
Cilde EtkisiArındırma

Kullanıcı Yorumları

👤 Nezaket İkinci ”Güzel bir ürün, orta yağlı bir cildim var iyi geldi.”

👤 Cansu Yüce ”Çok memnun kaldım, kurutmadan güzel temizliyor.”


L’Oreal Paris Değerli Çiçekler Temizleme Jeli

İçerisinde barındırdığı gül ve yasemin özleri sayesinde cildi kurutmayan L’Oreal Paris, temizleme etkisinin yanında ayrıca besleyici özellik gösteriyor.

Gül ve Yasemin Özü İçermesiParfüm İçermesi
Sabun İçermemesi
Alkol İçermemesi

Ürün Detayı

Cildini temizlerken beslemek isteyenlerin severek kullanacağı L’Oreal Paris, içerisinde barındırdığı gül ve yasemin özleri sayesinde cildin sağlıklı olmasını sağlıyor. Fazla köpüren bu ürün, cildin derinliklerine etki ederek kiri ve kalıntıları temizliyor. Cildin yumuşacık olmasını sağlayan bu yüz temizleme jeli, ferahlık sağladığı gibi aynı zamanda aydınlık bir görünüm kazandırıyor.

Hacim150ml
Cilt tipiKuru ve Hassas Ciltler
Cilde EtkisiTemizleyici

Kullanıcı Yorumları

👤 *** **** ”Çok güzel yumuşacık oldu cildim.”

👤 T** K** ”Yüzü yumuşacık yapıyor. Temizliyor peeling etkisi güzel.”


Simple Kind To Skin

Yüzü derinlemesine temizlediği gibi aynı zamanda besleyen Simple, içerdiği E ve B5 vitamini sayesinde cilt bariyerini koruyor. Ayrıca oldukça uygun fiyatlı olan bu ürün, temiz içeriğe sahip olduğu için çok fazla tercih ediliyor.

E ve B5 Vitamini İçermesiYağlı His Bırakması
Paraben İçermemesi
Alkol İçermemesi

Ürün Detayı

Temiz içerikli ürün arayışında olanların çok fazla tercih ettiği Simple, kimyasal barındırmadan cildi derinlemesine arındırıyor. İçerdiği E ve B5 vitamini sayesinde cilt bariyerini koruyan ve onaran bu ürün, yüzün nem dengesini düzenleyerek daha aydınlık görünmeye yardım ediyor. Vegan olma özelliğiyle de dikkat çeken bu ürün, cildi yormadan nazikçe temizliyor ve pürüzsüz bir hale getiriyor.

Hacim150ml
Cilt tipiTüm Ciltler
Cilde EtkisiArındırıcı

Kullanıcı Yorumları

👤 E** G** ”Bu ürünü kullandığımdan beri cildim ciddi anlamda düzeldi. Bu kadar güzel temizleyip cildi hiç yıpratmayan bir temizleyici bulmak gerçekten çok zor. Paketleme ve hız için de teşekkürler ayrıca.”

👤 Y* D* ”Çok güzel memnunum!”


Sıkça Sorulan Sorular

Yüz temizleme jeli her gün kullanılır mı?

Cildin güzel görünmesi için her gün düzenli olarak bakım yapılması gerekiyor. Bakım aşamasının ise en önemli ve ilk adımı olan yüz temizliği, kullanılacak ürünlerin cilde daha fazla nüfus etmesini sağlıyor. Bu sebeple her gün düzenli bir şekilde yüz temizleme jellerinden yardım alarak cildi temizlemek sağlıklı bir görünüm için olmazsa olmaz bir işlemdir.

Temizleme jeli ne işe yarar?

Cilt sabunla temizlendiğinde kurur, gerginleşir ve ağırlık yapar. Bu sebeple cildin nem dengesini bozmadan derinlemesine arındırmaya yardımcı olan temizleme jelleri, uygun ürün kullanıldığında sorunları yok ediyor. Bir sonraki aşama için cildin nefes almasını sağlayan bu ürünler, yumuşacık ve pürüzsüz görünmeye yardım ediyor.

Yüz temizleme jeli ne zaman kullanılır?

Uzmanlar cildi sabah ve akşam olmak üzere temizlemek gerektiğine dair uyarılarda bulunuyor. Bu sebeple temizleme jelleri sabah ve akşam olmak üzere kullanıma uygun üretiliyor. Özellikle akşamları cilt temizliği ihmal edilmemesi gereken adımların başında yer alıyor. Gün boyu biriken toz ve kiri temizlemek için ise jeller oldukça etkili olduğundan mutlaka cilde uygun ürünler kullanılarak nefes almasına yardımcı olmak gerekiyor.

Yazıyı puanla!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Yorum yapın