Konforlu ve Ergonomik En İyi 10 Kamp Matı

Kamp matlarının temel işlevi, vücut ağırlığını ve baskısını yayarak vücudunuzun rahat bir pozisyonda dinlenmesini sağlamaktır. Aynı zamanda, matların altında yer alan hava boşlukları veya köpük hücreleri, zeminle olan teması azaltarak soğuktan ve nemden koruma sağlar.

Kamp matları, ağırlık ve taşınabilirlik açısından da önemli avantajlar sunar. Şişirilebilir modeller, kullanım sırasında havanın dışarı atılmasıyla kolayca katlanarak küçük bir boyuta sahip olabilirler. Köpük matlar ise hafif ve kompakt yapılarıyla kolayca taşınabilirler.

Birçok farklı model ve markada bulabileceğiniz kamp matlarını seçmek bir hayli zordur. Bu sebeple hazırladığımız içeriğimiz, kampçıların tercih ettiği en iyi kamp matlarından oluşmaktadır.

SıraModelKalınlıkSYblog
1Thermarest Neoair Xtherm6,4 cm10/9.9
2Hannah Rest 3.83.8 cm10/9.9
3Wechsel Teron M 5.0 Ultralight38 mm10/9.9
4Nurgaz40 mm10/9.9
5Northpacific45 mm10/9.8
6Quechua15 mm10/9.8
7Folcraz25 mm10/9.8
8Decathlon Forclaz1,5 mm10/9.8
9Evolite12 mm10/9.7
10Discovery Dft6 mm10/9.7
Kamp Matı Tavsiye Listesi

En İyi 10 Kamp Matı Markası

Tüm gün doğada gezindikten sonra konforlu uyumaya yardımcı olan kamp matı, yerden gelen soğuya karşı da koruma sağlıyor. Şişme ve dolgu olmak üzere iki farklı özellikte satılan kamp matları, vücudu destekleyen yapıları sayesinde güne daha enerjik uyanmaya yardımcı oluyor.

İşte en iyi kamp matı tavsiyesi…

Thermarest Neoair Xtherm Large Şişme Mat

Kampçıların tercih ettiği Thermarest Neoair Xtherm Large Şişme Mat, 720 gram ağırlığa sahip. R değeri 6.9 olan bu kamp matı, yalıtım özellikleriyle yerden soğuk gelmesine engel oluyor.

Ergonomik TasarımFiyat

Ürün Detayı

En iyi kamp matları arasında yer alan Thermarest Neoair Xtherm Large Şişme Mat, 6.9 R değerine sahip. Naylon kumaştan üretilen bu kamp matı, yüksek ısı yalıtımı sayesinde yerden soğuk gelmesine engel oluyor. Kullanılmadığında su şişesi kadar küçücük olan kamp matı bu sayede kolayca taşınabiliyor.

Ağılık470 g
Kalınlık6,4 cm
Boyut51 x 183 cm
R-Değeri6.9

Kullanıcı Yorumları

👤 B**** G****; “Kamp yaparken geceleri konforlu uyuma sağlıyor.”

👤 Y*** C****; “Ürün gerçekten kaliteli tavsiye ederim.”


Hannah Rest 3.8 Şişme Mat

Termal yalıtımıyla dikkat çeken Hannah Rest 3.8 Şişme Mat, konforuyla da dikkat çekiyor. 210 T polyester kumaştan üretilen bu ürün, yedek tamir kitine de sahip.

Taşıma Çantası
Su Geçirmez Kumaş

Ürün Detayı

Kampta konforlu uyku deneyimi yaşatan Hannah Rest 3.8 Şişme Mat, kolayca şişirilebiliyor. Kullanılmadığında kompakt yapıya sahip olan ve saklama çantasıyla kolayca taşınabilen bu kamp matı, yedek tamir kiti de sunuyor. 210 T polyester kumaştan üretilen bu kamp matı, su geçirmez özelliğiyle de beğeniliyor.

Ağırlık1 kg
Boyut183 x 51 cm
Kalınlık3.8 cm
Kumaş210T Polyester

Kullanıcı Yorumları

👤 H**** A***; “Gayet memnunum. Birkaç kış faaliyetinde kullandım. Beni hiç yarı yolda bırakmadı.”

👤 K**** E***; “Kaliteli bir ürün.”


Wechsel Teron M 5.0 Ultralight Şişme Mat

Core comfort concept teknolojisiyle güçlü yalıtım özelliğine sahip olan Wechsel Teron M 5.0 Ultralight Şişme Mat, yuvarlak köşeleriyle de çadır içine kolayca sığabiliyor.

Çift Yastıklı OmuzHacmi
Laptop Bölmesi

Ürün Detayı

Kampta konfor arayanların tercih ettiği Wechsel Teron M 5.0 Ultralight Şişme Mat, kadife dış yüzeyiyle beğeni topluyor. Core comfort concept teknolojisiyle soğuk havalarda bile sıcacık bir uyku deneyimi sunan bu kamp matı, kolay şişirilebilir olmasıyla da beğeni topluyor. Ayrıca hafifliğiyle de kamp alanına götürmesi kolay olan bu mat, taşıma çantasıyla da kolayca taşınmaktadır.

Ağırlık1050 g
Boyut183 x 51x 5 cm
Kalınlık38 mm
KumaşPolyester

Kullanıcı Yorumları

👤 A*** A***; “Geçen yıl almıştım ve hiç sorun yaşamadım gayet konforlu oluyor.”

👤 S*** Ç****; “Biraz para verip böyle bir ürün alın gerçekten evinizde gibi hissettiriyor.”


Nurgaz Kendiliğinden Şişen Mat

Kendiliğinden şişebilmesiyle pratik kullanım imkanı sunan Nurgaz, yastıklı tasarımıyla konfor sunuyor. 3 cm kalınlığıyla konfor sunan bu kamp matı, tek kişinin rahatça sığabileceği genişliğe sahip.

Yan Düğmeler
Otomatik Şişme

Ürün Detayı

Otomatik şişme özelliği sayesinde kullanıcılarına zamandan tasarruf sunan Nurgaz, katlanıldığında ise kompakt bir yapıya bürünerek fazla yer kaplamıyor. 1500 gram ağırlığa sahip olan kamp matı, bu sayede kamp alanına gidene kadar kolay taşınabilmektedir. Ayrıca yanda düğmeye sahip olan bu kamp matı, diğer matlarla birleşerek iki kişilik hale bürünebilmektedir.

Ağırlık1,4 kg
Kalınlık40 mm
Boyut186 x 64 cm

Kullanıcı Yorumları

👤 O**** K***; “Yanda düğme olduğunu aldıktan sonra fark ettim çift olarak gidenler için güzel bir ayrıntı. ürüne gelecek olursak çok konforlu.”

👤 S*** Ö***; “Çadırda fazla yer kaplamadı ve güzel ürün tavsiye ederim.”


Northpacific Kamp Matı

Vücut şeklini alan yapısı sayesinde konforlu kullanım sunan Northpacific Kamp Matı, 40 D naylon malzemeden üretilmiş.

Su Geçirmezlik

Ürün Detayı

Kaliteli kamp matı arayanlara önerebileceğimiz Northpacific Kamp Matı, turuncu ve mavi olmak üzere iki farklı renk seçeneği sunuyor. 40D naylon malzemeden üretildiği için su geçirmez özelliğe sahip olan bu kamp matı, yatıldığında vücudu saran yapısı sayesinde konfor sunuyor. 45 mm kalınlığa sahip olan bu mat, yerden soğuk gelmesine engel oluyor.

Ağırlık500 g
Kalınlık45 mm
Boyut190 x 57 x 4.2 cm

Kullanıcı Yorumları

👤 N*** K*****; “1 yıldır kullanıyorum. Çok memnunum. Çadırım küçük biraz boyu uzun geliyor ama önemli değil. Kapalıyken çok az yer kaplaması ve şişme yatak konforu sunması benim için yeterli. (Elbette tam bir şişme yatak konforu olmasa da düz zeminde uyuyormuş hissiyatı vermiyor, yormuyor) Matı gören tüm arkadaşlarım almak istiyor. Kolay şişiyor, kolay iniyor. Zarar görmesin diye altına ince bir mat daha sererek kullanıyorum.”

👤 Y**** Y***; “Mat taşımak yerine daha konforlu ve küçük ebatlı olması çok iyi metrelerce mat taşımak yerine böyle bir şey alın 👍”


Quechua 2 Kişilik Şişirilebilir Kamp Matı

2 kişilik olmasından dolayı kampa çift olarak gidenlerin tercih ettiği Quechua, kadife yüzeyiyle konforlu uyku sunuyor.

İki Kişilik OlmasıPompa

Ürün Detayı

Kampa gitmeyi seven çiftler için ideal olan Quechua, rahatlığıyla beğeni topluyor. Kadife dış yüzeyi sayesinde konforlu bir uyku deneyimi sunan bu ürün, 30 D ripstop polyesterden üretildiği için dayanıklılığıyla da beğeni topluyor. Ayrıca alt tarafında yer alan kumaşı sayesinde de kaymayan bu ürün, su geçirmez özelliğiyle de her türlü kamp koşulunda kullanılabiliyor. Havası alındığında taşıması oldukça kolay ve hafif olan bu ürün, oval köşeleri sayesinde çadır içerisine kolay sığıyor.

Ağırlık3,5 kg
Kalınlık15 mm
Boyut190 x 120 x 16 cm
Malzeme30 D Ripstop Polyester

Kullanıcı Yorumları

👤 M**** O***; “Ürün çok güzel ve konforlu.”

👤 Z**** D****; “Çocuklar için aldım ben kampta beraber yatıyoruz güzel oluyor.”


Folcraz Kamp Matı Otomatik Şişen Mat

Kolayca şişirilebilen Folcraz, bu sayede pratik kullanım imkanı sunuyor. 2,5 cm kalınlığa sahip olan bu kamp matı, taşıma çantasıyla kolayca taşınabiliyor.

Otomatik Şişme

Ürün Detayı

En iyi kamp matlarından biri olan Folcraz, 2,5 cm kalınlığa sahiptir. Otomatik şişme özelliği sayesinde kamp alanında pratik kullanım imkanı sunan bu mat, zemin yalıtımı sayesinde yerden soğuk almanıza engel oluyor. Hem yaz hem de kış kampları için uygun olan bu mat, kaymaz silikon pedler sayesinde kaymıyor. Ayrıca su geçirmez özelliğiyle de dikkat çeken bu ürün, dayanıklı malzemesi sayesinde uzun süre sorunsuz kullanılmaktadır.

Ağırlık820 g
Kalınlık25 mm
Boyut180 x 51 cm

Kullanıcı Yorumları

👤 U**** Y*****; “Şişirilmesi çok kolay belli bir yere kadar kendi şişiyor sonrasında sizin nefes gücünüze kalmış.”

👤 B**** D*****; “Ürünü sevdim gayet konforlu otomatik şişmesi de ayrıca güzel.”


Decathlon Forclaz Kamp Matı

410 gram ağırlığıyla kolayca taşınabilen Decathlon Forclaz Kamp Matı, aşınmalara karşı alüminyum filmle kaplıdır.

Malzeme

Ürün Detayı

Kamp alanında evinizdeymiş gibi rahat uyumak istiyorsanız eğer tercih edebileceğiniz Decathlon Forclaz Kamp Matı, hafif ve katlanabilir yapısı sayesinde kolayca taşınabilmektedir. Köpük yapısı sayesinde vücut iskeletini destekleyen bu kamp matı, 1,5 mm kalınlığa sahiptir.

Ağırlık1,02 kg
Kalınlık1,5 mm
Boyut110 x 127 cm

Kullanıcı Yorumları

👤 A**** B***; “Kampta yatarken kullanıyorum rahat oluyor ama tabi yumuşak yerde yatmaya alışıksanız size göre olmayacaktır.”

👤 N**** Y****; “Ürün güzel alüminyum folyo olmasından dolayı yerden soğuk gelmesine engel oluyor tavsiye ederim.”


Evolite Mat

Ergonomik tasarımı sayesinde kullanıcı memnuniyeti yaratan Evolite, hava kanallı üst katmanı sayesinde terletmiyor.

Yıkanabilir
Antibakteriyel

Ürün Detayı

Uygun fiyatlı ve kaliteli kamp matı arayanlar için önerebileceğimiz Evolite dolgu mat, antibakteriyel özelliği sayesinde hijyenik kullanım imkanı sunuyor. yoga, jimnastik, fitness, aerobik gibi birçok farklı kullanım alanına da sahip olan bu ürün, yıkanabilir olmasıyla da kolayca temizlenebiliyor. 12 mm kalınlığa sahip olan bu kamp matı, HCFC içermiyor.

Kalınlık12 mm
Ölçü180 x 60 x 1.2 cm

Kullanıcı Yorumları

👤 Y**** E****; “Ürün 3 gün içinde teslim edildi. Kalınlığı çok iyi, bu fiyata bu kalite çok güzel gerçekten.. Dayanıklı olacağını düşünüyorum, rengi de tatlı 😍 Çok teşekkürler.”

👤 E*** K****; “Gayet güzel kaliteli ve yumuşak bir yapıya sahip rahatlıkla spariş verebilirsiniz”


Discovery Dft Kamp Matı

Uygun fiyatlı kamp matları arasında yer alan Discovery Dft Kamp Matı, dört mevsim kullanıma uygundur.

Kompakt Tasarım

Ürün Detayı

En iyi kamp matı tavsiye listemizin son sırasında yer alan Discovery Dft Kamp Matı, dört mevsim kullanıma uygundur. Rulo haline getirilebilen bu mat, kamp çantalarında kolayca taşınabilmektedir. Ayrıca fitness ve aerobik salonlarında da tercih edilen bu ürün, 6mm kalın dolgusu sayesinde konfor sunmaktadır.

Kalınlık6 mm
Boyut180 x 60 x 1 cm

Kullanıcı Yorumları

👤 H**** K***; “Ebatları bahsedildiği gibi (biraz daha uzun olsa iyi olurmuş) kalitesi yeterli ve pratik taşıma çantası güzel.”

👤 M***** S****; “Bir sıkıntısı yok anlatıldığı gibiydi teşekkürler 👍”


Sıkça Sorulan Sorular

En iyi kamp matı hangisi?

Konfor sunan en iyi kamp matları arasında; Thermarest Neoair Xtherm Large Şişme Mat, Hannah Rest 3.8 Şişme Mat, Wechsel Teron M 5.0 Ultralight Şişme Mat, Nurgaz Kendiliğinden Şişen Mat, Northpacıfıc Kamp Matı, Quechua 2 Kişilik Şişirilebilir Kamp Matı, Folcraz Kamp Matı Otomatik Şişen Mat, Decathlon Forclaz Kamp Matı, Evolite Mat ve Discovery Dft Kamp Matı yer almaktadır.

Kamp matı kaç mm olmalı?

Kamp matının kalınlığı kullanacak kişinin kilosuna ve vücuduna göre seçilmelidir. Yatak konforunda bir rahatlık için kamp matları ortalama 20-25 cm olmalıdır.

Kamp matı alırken nelere dikkat edilmeli?

Kamp matı seçerken doğru bir tercih yapmak için dikkat edilmesi gereken bazı önemli faktörler vardır. İşte kamp matı alırken göz önünde bulundurmanız gereken başlıca noktalar:

  • Konfor ve Destek: İyi bir kamp matı, vücut yapınıza uygun bir şekilde konfor ve destek sağlamalıdır. Sırt, boyun ve bel bölgelerini rahatça destekleyen bir mat tercih etmek, kaliteli bir uyku deneyimi için önemlidir.
  • Yalıtım Özelliği: Özellikle soğuk hava koşullarında, zeminle olan ısı değişimini azaltacak yalıtım özelliğine sahip bir mat seçmek önemlidir. Yüksek R-değeri (R-value) olan matlar, daha iyi ısı yalıtımı sağlar ve vücudunuzu soğuktan korur.
  • Taşınabilirlik ve Hafiflik: Kampçılıkta ekipmanların taşınabilir ve hafif olması önemlidir. Matın taşıma çantasıyla kolayca katlanıp paketlenebilmesi ve çantanıza sığacak boyutlarda olması pratiklik sağlar.
  • Malzeme Kalitesi: Kaliteli malzemelerden üretilmiş kamp matları, uzun ömürlü kullanım ve dayanıklılık sağlar. Matın üzerinde yırtılma veya delinme riskini azaltacak sağlam bir yapı tercih edilmelidir.
  • Kurulum Kolaylığı: Kamp matınızın şişirme ve katlama işlemleri kolay ve hızlı olmalıdır. Kamp kurulumunda zaman kazanmak, keyifli bir kamp deneyimi için önemlidir.
  • Ebat ve Boyut: Matın boyutu, vücut ölçülerinize uygun olmalıdır. Sırt üstü yattığınızda tüm vücudunuzu kaplayacak genişlikte olmalı ve rahatça yatabileceğiniz bir uzunluğa sahip olmalıdır.
  • Kaymaz Yüzey: Matın alt yüzeyinin kaymaz özellikte olması, gece boyunca sürekli yer değişmesini önler ve daha rahat bir uyku sağlar.
  • Hava Geçirgenliği: Matın hava geçirgenliği, terleme ve nem sorunlarını minimize ederek daha konforlu bir uyku deneyimi sunar.
Yazıyı puanla!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Yorum yapın