En İyi 10 Kısır Kedi Maması Tavsiyesi

Kısırlaştırılan kedilerin daha sağlıklı olması için onlara özel olarak formüle edilmiş olan kısırlaştırılmış kedi mamaları kullanılması gerekmektedir. Çünkü kısırlaştırılan kedilerin metabolizması yavaşlıyor ve hızlı kilo alma, vücuttaki yağ oranında artış ve sağlık problemleri ortaya çıkmaya başlıyor. Sizlerin güzel dostlarının sağlıklı olabilmesi için en iyi 10 kısır kedi maması listesini hazırladık.

SıraMarkaAromaSYblog Puanı
1Royal CaninBalık10/9.9
2Hills ScienceBalık10/9.8
3ND OceanBalık ve portakallı10/9.7
4ProplanBalık10/9.8
5La Vital LavitalBalık10/9.6
6Trendline Tavuk10/9.6
7SpectrumBalık10/9.8
8Pro LineTavuk10/9.7
9Dr. SacchiBalık10/9.7
10AdvanceBalık10/9.7
Kısır Kedi Maması Tavsiye Listesi

Tavsiye Edilen En İyi 10 Kısır Kedi Maması

Sahip oldukları özel formüller sayesinde kısırlaştırılmış kedinizin kilo almasını engelleyen kısır kedi mamalarını sizler için inceledik.

İşte 2024 yılı için en iyi kısır kedi maması tavsiyesi…

Royal Canin Kısırlaştırılmış Kuru Kedi Maması Kısır Mama

Royal Canin’in kısır kedi mamasında bulunan özel içerikle artık kedinizin kilosu kontrol altında.

Kilo kontrolüFiyat
Diyet

Ürün Detayı

Veterinerlerin tavsiyesi olan Royal Canin kısırlaştırılmış kedi maması, kedilerin azalan ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak kısırlaştırılmış kedilerin kilo kontrolünü sağlıyor ve yağlanmayı önlüyor. Üriner, sistemin sağlığı, bağışıklık güçlendirme ve yüksek protein oranı sayesinde kas kütlesini korumaya yardımcı olarak minik dostlarınızın sağlını koruyor.

Ebat4 kg
AromaBalık
Mama TürüDiyet

Kullanıcı Yorumları

👤 E* Z* : İlk kez aldım bu markayı ama bizimki sevdi Teşekkürler

👤 F** A* :  kızımın tek yediği kuru mama


Hills Science Plan Sterilised Ton Balıklı Kısır Kedi Maması

Somon aromasıyla kedinizin hem mutlu olmasını hem de bağışıklığının güçlenmesini sağlayan Hill Science Plan, kullanıcıdan tam not almayı başarıyor.

VitaminFiyat
İçerik
Bağışıklık güçlendirici

Ürün Detayı

Kedisi olan herkesin mutlaka bildiği ve mama sektörünün önde gelen markalarından biri olan Hills Science Plan kısır kedi maması, somonlu olması ve lezzetiyle kedilerden tam puan alıyor. Mamada yağ oranı düşük tutularak kedilerinizin sağlıklı ve fit olmasını hedefleniyor. Üstelik üriner, sindirim ve kemik sağlığını destekleyen mama, içerisindeki karnitin sayesinde de büyüyen kedinizin bağışıklık sistemini destekleyerek hastalıklara karşı koruma sağlıyor.

Ebat10 kg
AromaBalık
Mama TürüYetişkin

Kullanıcı Yorumları

👤 K* B***” : Kedilerim bayılıyor. Tavuklusundan daha çok seviyorlar. Sokak kedilerine de veriyorum. Uzaktakiler dahi kokusunu daha çağırmadan gelip alıyorlar. Tüy dökülmesini azalttı.

👤 A* H**”: Küçük yuvarlak şirin bir mama kocaman. Kedim hemen yemeye başladı. Tavsiye üzerine başladım inşallah iyi sonuçlar alırız. Bir süre eski maması ile karıştırarak veriyorum. Eski mamamızda somondu bu nedenle ton balığı kedim için gayet uygun bir tercih. Sizin de kediniz somonlu ton balıklı mama yiyorsa önceden sonra başlayacağınız mamayı da ona göre tercih etmelisiniz. Hayvan dostlarımız için en iyisi Hills ve ND.


ND Ocean Tahılsız Ringa Balığı Ve Portakallı Kısır Kedi Maması

Ringa balığı ve portakal aromasıyla fark yaratan ND kısır kedi maması, en çok satan kısır kedi mamalarının başında geliyor.

Kilo korumaFiyat
İçerik
Mineral ve vitamin

Ürün Detayı

Kısır kedisi olanların sık tercihi ettiği ND Ocean tahıllı ringa balığı ve portakallı kısır kedi maması, zengin içeriği ile kedinizin tüm ihtiyacı olan mineral ve vitaminleri kedinize veriyor. Kedinizin severek yiyeceği mama, ideal kiloyu da korumaya yardımcı oluyor.

Ebat1,5 kg
AromaBalık ve portakallı
Mama TürüYetişkin

Kullanıcı Yorumları

👤 Ş** C*** : çok güzel bir mama. kedim aşırı seçicidir bu mamayı deneyene kadar kullandığım tüm mamaları reddetmişti. kısırlaştırdığımız için buna geçtik gerçekten çok iyi özellikle tüy dökme sorunu minimuma indi bu mamayla tüyleri yumuşacık oldu ve kilosunu da koruyor.

👤 H* K**** : 11 aylık kızımız kitten olanı mamalar birbirine yapışık gibi olmasına rağmen yediği için balıklı tercih ettim. Tavuklu olanı çok açken bile yemedi.


Proplan Sterilised Somonlu Kısır Kedi Maması

Kaliteli içeriğiyle diğer mamaların bir adım daha önüne geçen Proplan Sterilised, balıklı aromasıyla kedileri memnun etmeyi başarıyor.

DiyetFiyat
Protein
Besin değerleri

Ürün Detayı

Kısır ve yetişkin kedilerin severek yediği Proplan Sterilised kedi maması, dengeli bir diyet sunarak kilo artışını korumaya yardımcı oluyor. Yüksek protein oranı ile sağlıklı besin değeri sunarken içeriği ile böbrek taşı oluşmasını engelliyor ve sinirim sistemini destekliyor.

Ebat3 kg
AromaBalık
Mama TürüDiyet ve Yetişkin

Kullanıcı Yorumları

👤 Ç** Ö** : Siyam kedimize aldık çok önerilen bir mamaydı. Fiyatı diğer mamalara göre pahalı olsa da kediler için mama çok önemli 🙂

👤 A* Ş* :.  kedilerimin favori mama markasi daha önce tavuklu kullaniyordum ancak tüy dökülmesi için somonlu daha iyi diye öğrendim. o yuzden ayni markanin somonlusuna devam ediyorum. memnunum.


La Vital Lavital Kilo Kontrolü Için Somonlu Kısırlaştırılmış Kedi Maması

Kolay sindirilebilir yapısı sayesinde kedinizin kilo almasını engelleyen La Vital Lavital, yetişkin kediler için uygundur.

EbatYok
Etki
Kilo kontrolü

Ürün Detayı

Kısır kedilerde kilo artışını önlemek için özel olarak formüle edilen La Vital kısır kedi maması, kolay sindirilebilir olması, GDO içermemesi ve düşük magnezyum oranı ile de kedilerinizin sağlığı için oldukça faydalı.

Ebat12 kg
AromaBalık
Mama TürüDiyet ve Yetişkin

Kullanıcı Yorumları

👤 K** S: 2 kedimizde gayet severek yiyorlar mamayı. Son kullanma tarihi Mart 2023 olarak geldi. Ürün paketinde ya da dış paketlenmesinde herhangi bir deformasyon yoktu ama daha güvenli olması açısından bir tık daha sağlam paketlenebilirdi. Onun dışında her şey mükemmel, kesinlikle tavsiye ederiz.

👤 A* E** ”: Özellikle tüy dökülmelerini azaltmak için almıştım.1 aydır kedilerim çok iştahlı tüketmese de yediriyorum. Tüy dökülmesinde bi azalma olmadı. Belki biraz daha zaman geçmesi gerekiyordur. Paket bitene kadar takip edeceğim.


Trendline Sterilised Tavuklu Kisir Kedi Maması

Formülünde bulunan kalsiyum ile kedinizin kemik gelişimini destekleyerek daha güçlü olmasını sağlayan Trendline Sterilised, tavuklu aromasıyla kedilerin beğenisini kazanıyor.

İçerikEbat
Fiyat
Kilo artışı dengeleme

Ürün Detayı

Trendline kedi maması, kısırlaştırılan kedilerin enerji ihtiyaçlarını, yağ seviyelerini ve kilo artışını koruyor. İçerisindeki kalsiyum ile kemik gelişimlerini sağlarken diğer vitamin ve mineraller ile de vücut gelişimlerini, bağışıklık ve bağırsak sistemlerini, deri ve tüy sağlığını güçlendirmeye yardımcı oluyor.

Ebat1 kg
AromaTavuk
Mama TürüYetişkin

Kullanıcı Yorumları

👤 E** F**”: kedim bayılarak yiyor. bu kadar beklemiyordum. kediyi geçtim kopeklerimde bunu tercih ediyor engellesem de arada kaçırıyorlar.

👤 A** H**: Kesinlikle tavsiye ediyorum çok faydalı bir mama.


Spectrum Slim 34 Kısır Kedi Maması

Özel formülüyle sindirim sistemini düzenleyen Spectrum Slim 34, kedinizin sağlıklı bir şekilde kilosunu korumasına yardımcı olur.

İçerikFiyat
Özel formül
Omega 3

Ürün Detayı

Spectrum Slim, aşırı kilo almaya yatkın kısır kedilerin besin değerlerini karşılamak ve kilo artışlarını dengelemek adına özel olarak formüle edilmiştir. Ultra Premium mama, sağlıklı sindirim sistemi, bağırsak florasını düzenleme, omega 3 ile deri direncini kuvvetlendirme gibi kedilerin sağlığı için önemli olan bir çok faktörü korumaya ve düzenini sağlamaya yarar.

Ebat2 kg
AromaBalık
Mama TürüYetişkin

Kullanıcı Yorumları

👤 G* K: biraz ürünü denemek istedim yorum için son zamanlarda kedimin severek yediği nadir mamalardan. bu fiyat aralığında olan markalar içinde kaliteli bir ürün

👤 A** N**”: denemek için almıştım kedilerim çok sevdi. artık bu mamadan devam edeceğiz.


Pro Line Sterilised Kısır Kedi Maması

Kedinizin bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalanmasını engelleyen Pro Line Sterilised, aynı zamanda kontrollü şekilde kilosunu korur.

Mineraller ve vitaminlerFiyat
Kilo kontrolü
İçerik

Ürün Detayı

Pro Line Sterilised kısır kedi maması, hormon dengesinin değiştiği kısırlık döneminde kilo alımını ve iştah artışını engellemek üzere formüle edilmiştir. Sebze, vitamin ve proteinler ile harmanlanmış yapısı sayesinde kedilerin sağlığını koruyor ve bağışıklık sistemlerinin güçlenmesine yardımcı oluyor.

Ebat1,5 kg
AromaTavuk
Mama TürüYetişkin

Kullanıcı Yorumları

👤 T** C**”: İki kedim var ikisi de bayıla bayıla yiyorlar Biraz kilo almaya başladıklarını hissettim çok az veriyorum Çok sevdikleri için çok yemek istiyorlar Dikkatli verilirse sorunsuz bir mama

👤 K İ**”: Tavuklu Yavru kedi olan versiyonunu daha iştahlı yiyorlar ama buna da burun kıvırmadılar. Hep bu markayı kullanıyorum gayet memnunum.


Dr. Sacchi Premium Düşük Tahıllı Kısır Kedi Maması

Zengin protein içeriğiyle farkını ortaya koyan Dr. Sacchi Premium, en çok satan kısır kedi mamalarının arasında yer alıyor.

ProteinFiyat
Düşük karbonhidrat
İçerik

Ürün Detayı

Sınırlı karbonhidrat ve zengin protein içeren Dr. Sacchi kısır kedi maması, gerekli tüm vitamin ve proteini kedilere sağlayarak kilo alımlarını dengeliyor. Yetişkin kedilerin günlük ihtiyacı olan hayvansal proteini Premium içeriği ile birlikte sunuyor ve kedilerin sağlıklı bir şekilde gelişimini tamamlamasına yardımcı oluyor.

Ebat10 kg
AromaBalık
Mama TürüDiyet

Kullanıcı Yorumları

👤 D** N***” : mama gerçekten güzel sanırım, diğer mama ile karıştırdım verdim. Neredeyse nefes almadan yedi, çok sevdi. Umarım iyi de gelir. Çok teşekkür ederim.

👤 A** S**”: Bu mamayı hem evdeki kediler hem de sokaktaki kediler burun kıvırmadan yediler. Balıklı mamalar genel olarak biraz ağır olduğundan bu mamayı da tavuklu bir mama ile karıştırıp verdim.


Advance Somonlu Kısırlaştırılmış Hassas Kedi Maması

Yüksek lif oranı sayesinde kedinizin obezite sorunu yaşamasını engelleyen Advance Somunlu kısır kedi maması, dostlarınız için en iyi tercihlerden biri.

Kaliteli içerikFiyat
Lifli
Obetize önleme

Ürün Detayı

Kısırlaştırılmış kedinizi en iyi ve en doğru şekilde beslemek istiyorsanız Advance kedi maması, doğru tercihlerden biri olacaktır. Mısır, buğday glüteni ve buğday içerdiği için kedi mamaları sınıfında en iyiler sırasında yerini alıyor. Yüksek lif seviyesi ile kas kitlelerini koruyor ve obezite olmalarını engelliyor.

Ebat3 kg
AromaBalık
Mama TürüDiyet

Kullanıcı Yorumları

👤 L* V: Kedim severek yiyor. Veterinerimiz tavsiye etti

👤 A N*’: Kedim kokusunu alır almaz deli gibi miyavlamaya başladı. Bu mamaya resmen bayılıyor. Hızlı gelmesi de benim gibi mamayı geç sipariş edenler için oldukça iyi. Kedimin tüylerinde de fark edilebilir bir gürleşme oldu.


Sıkça Sorulan Sorular

2024’te önerilen kısır kedi maması hangisi?

Önerilen en iyi kısır kedi maması markaları arasında: Royal Canin, Hill’s , N&D, Proplan, La Vital, Trendline, Spectrum, Pro Line, Dr. Sacchi ve Advence kilo kontrolü, bağışıklık güçlendirici, sindirim düzenleyici özellikleriyle veterinerlerin önerdiği düşük kaloriye sahip kaliteli kısır kedi mamaları olarak tavsiye ediliyor.

Kedi maması seçerken nelere dikkat edilmeli?

Kedi maması seçerken ilk öncelik kedinin yaşı olmalı. Çünkü kedilerin yaşlarına göre ihtiyaç duydukları besinler, vitaminler ve diğer içerikler değişiklik gösterir. Yavru kedilerin besin ihtiyaçları farklı iken yetişkin kedilerin yaşa, kiloya göre mama içerikleri değişir. Mutlaka kedinizin yaşını dikkate almalısınız.

Kısır kedi mamaları neden önemli?

Kısır kedilerin hormonları yavaşladığından dolayı kediniz hızlı kilo almaya başlayacaktır. Kilosunu ve sağlığını korumak adına karbonhidrat seviyesi düşük ve mutlaka kısır kedi maması tercih etmeniz gerekmektedir.

Kedi cinslerine göre mama seçmek önemli mi?

Kedinizin cinsinde mama seçimi çok önemli. Uzun tüye sahip olan kedi cinsleri, kendilerini temizlerken tüy yutarlar ve bu da sindirim sistemlerinde bazı rahatsızlıklara yol açar. Mama tercihi yaparken tüy uzunluklarını ve kedinizin cinsini göre seçim yapınız.

Yazıyı puanla!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Yorum yapın