En İyi 10 Kedi Kumu Tavsiyesi | 2024

Patili dostlarımızdan olan kediler, tuvalet ihtiyaçlarını ev içerisinde karşılamaktadırlar. Bu yüzden onlar için kullandığımız kumlar, hijyen ve sağlıkları açısından büyük oranda önemli arz etmektedir. Tabi ki bu durum sadece kedilerimizi değil bizleri de etkilemektedir.

Kedilerimiz için kullandığımız kumların tozlarını, ister istemez evin içerisinde bizler de soluyoruz. Bu da belli bir süre sonra solunum yolunda belli sorunlara yol açabiliyor. Bu sebeple seçeceğimiz kumların hem kedilerimizi hem de bizleri olumlu yönden etkilemesi ve ev içerisindeki hijyeni sağlaması herkesin sağlığı için oldukça önemli oluyor.

SıraKedi KumuPuan
1Ever Clean10/9.9
2Pawmas Silika10/ 9.8
3Trendline10/ 9.8
4Petbox Perlinette10/ 9.8
5Pro Line10/ 9.7
6Sanicat Active10/ 9.9
7Oskaryum10/ 9.8
8Reflex10/ 9.7
9Vancat10/ 9.9
10Less Trail10/ 9.8
En İyi Kedi Kumu Tavsiye Listesi

Tavsiye Edilen En İyi 10 Kedi Kumu Detaylı İncelemesi

Kedilerin sağlıklarını korurken aynı zamanda tuvalet ihtiyaçlarını giderebilecekleri en iyi 10 kedi kumunu sizler için detaylıca araştırıp, inceledik.

İşte en iyi kedi kumu önerileri:

Ever Clean 

En İyi Yani
%99.9 tozsuz
Topaklanan ince taneli
Bentonit kum
Kötü kokuyu hapseder

Ürün Özellikleri

  • Kum Türü: Topaklaşan
  • Tane Şekli: İnce taneli
  • Hacim: 10 L

Ever Clean ince taneli kedi kumu hızlı topaklanan yapısı sayesinde kullanıcılar tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Kediniz tuvalet ihtiyacını giderdikten sonra elek yardımıyla kolay bir şekilde kumu temizleyebilirsiniz. Üstelik kedilerinizin patilerine yapışmayan formülüyle oldukça hijyenik olmayı da başarmaktadır.

%99.9 tozsuz olan kum, kedinizin tuvalet ihtiyacını giderdiği sırada rahat nefes alabilmesini ve solunum yollarının sağlıklı kalabilmesine yardımcı olur. Bu durum aynı şekilde evde yaşayan bireyleri de olumlu yönden etkilemektedir. Aynı zamanda kokuyu tamamen hapsetme özelliği sayesinde evinizin içerisinde kötü koku oluşumuna neden olmaz ve her anlamda konfor sunar.

Kullanıcı Yorumları

👤 S** T**: Kesinlikle parasını hak ediyor. 8 senedir kedi besliyorum hiç bu markadan almamıştım. Bir kere aldım şimdi asla vazgeçemiyorum mükemmel, koku sıfır, topaklanması efsane bayıldım!

👤 E** B**: Kedimin tuvaleti hiç kokmuyor evime gelen herkes de aynı şeyi söylüyoe mutlaka bu kumu alıyorum


Pawmas Silika Fresh Kedi Kumu 

En İyi Yani
Bakteri oluşumunu engeller
Sıvıyı birkaç saniyede emer
Tozsuz

Ürün Özellikleri

  • Kum Türü: Kristal
  • Hacim: 3,4 Lt

Pawmas kristal kedi kumu, yapısı gereği sıvıyı dakikalar içerisinde emerek, kuruluk sağlıyor. Böylelikle tuvaletin içerisinde bakteri, koku oluşumları olmadan kedileriniz hijyenik kullanım gerçekleştirebiliyor. Kristalli olma özelliği, herhangi bir toz oluşumuna sebep olmuyor ve diğer kumların aksine ayda sadece 1 kere değiştirilerek sağlıklı kullanım gerçekleştirilebiliyor.

Kullanıcı Yorumları

👤 K** G**: En son aldığımda stoklamıstım iyi ki yapmısım çok güzel kum koku yapmıyor uzun kullanımlı ama bu kadar fiyat artışı üzdü

👤 Ö** C**: 2 aydır kullanıyorum kumu gerçekten çok çok iyi 10 yıldızı bile hak ediyor.İndirim döneminde fazla almadığıma o kadar pişmanım ki…


Trendline Tozsuz Silika Kedi Kumu 

En İyi Yani
Koku önleme
Her zaman kuru kalır
Kristal

Ürün Özellikleri

  • Hacim: 3,6 lt
  • Kum Türü: Kristal

Kedileriniz için sağlıklı ve toz oluşumuna neden olmayan kedi kumu arayışındaysanız eğer Trendline Silika kedi kumu, tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır. Kediniz tuvalet ihtiyacını giderdikten sonra günlük olarak dışkıyı temizlemeniz yetecektir. Çünkü özel formülü idrarı tamamen hapsederek hem koku hem de ıslaklık oluşmasını tamamen engelliyor ve hijyenik kullanım imkanı sunuyor. Böylelikle ayda 1 kere kristal kedi kumunu değiştirmeniz gerek ekonomik gerekse kedinin sağlığı açısından sizlere avantaj sağlıyor.

Kullanıcı Yorumları

👤 E** S***: yıllardır kullanıyorum. oldukça memnunun. fiyatı indirime girince stok yapıyorum. çok hızlı geliyor kargo …

👤 C** D**: Kedim için aldım severek kullanıyoruz.


Petbox Perlinette Sensitive

En İyi Yanı
Çevre dostu
Yumuşak taneli
Koku önleyici yüksek emiş gücü

Ürün Özellikleri

  • Ebat: 6 kg
  • Kum Türü: Kristal

Ultra yüksek emiş gücüne sahip olan Petbox Perlinette Sensitive kristal kedi kumu, bakteri, mikrop ve koku oluşumuna neden olmadan, sağlıklı kullanım imkanı sunuyor. Kristal kum, saf silika jelin ve suyun birleşimden özel olarak elde edilerek, %150 oranında emiş gücüne sahiptir. Böylelikle günlük dışkıları temizlediğiniz ve kumu karıştırdığınız takdirde, 1 ay kadar aynı kumu kullanmaya devam edebilirsiniz.

Kullanıcı Yorumları

👤 S* Ö**: Kesinlikle harika bir kedi kumu bayıldım.

👤 M** A**: Yorumları okuyarak aldım. Çok beğendim.


Proline Bebek Pudrası Kokulu Kum

En İyi Yanı
%100 doğal
Emicilik özelliği
Kötü kokuların oluşumu önler

Ürün Özellikleri

  • Ebat: 20 Lt
  • Kum Türü: İnce taneli
  • Koku Tipi: Bebek pudalı

%100 doğal hammaddelerden elde edilmiş Proline bebek pudrası, kedinizin sağlığını hiçbir yönden olumsuz etkilemeden güvenli kullanım gerçekleştirebilmelerine yardımcı oluyor. Üstelik üstün topaklaşma özelliği ile sıvıyı içerisine çekiyor ve anında topaklaşıyor. Böylelikle kedi sahiplerine kolay temizlik, kedilere de ekstra hijyen sağlıyor. Uygun fiyatından hacmine, yapısından kokusuna kadar her anlamda da beğenileri kazanarak, evlerdeki yerini alıyor.

Kullanıcı Yorumları

👤 K** G**: Çok güzel kokuyor biz çok sevdik

👤 E** B**: Hep kullandığım bı ürün koku yapmıyor topaklanmasida iyi fiyata gayet uygun.


Sanicat Active Marsilya Sabunu Kokulu Kum

En İyi Yani
Koku kontrolü sağlayan oksijen formülü
%100 doğal beyaz bentonitten üretilmiştir
Üstün topaklaşma özelliği

Ürün Özellikleri

  • Hacim: 10L
  • Kum Türü: İnce taneli
  • Koku Tipi: Marsilya Sabunu 

%100 doğal beyaz bentonitten üretilen kedi kumu, anında topaklaşma özelliği ile kullanıcılarının beğenisini kazanmaktadır. Böylelikle tuvalet kabının içerisinde ıslaklığa, bakteriye ve mikroba neden olmaz. Hem patili dostlarınızın sağlığını olumsuz yönde etkilemezken, hem de sizlere kolay temizleme imkanı sunar. Oksijenli formülü ise koku kontrolünü sağlayarak evinizin içinde kötü kokuların oluşmasına engeller.

Kullanıcı Yorumları

👤 N** G**: Sonunda kötü kokmayan kumu buldum sanırım sabun kokusu müthiş

👤 A** Ç**: Ben ever cleanden sonra en iyi kum olduğunu düşünüyorum. Topaklanması iyi. Dağılma oluyor mu evet biraz oluyor ancak bu segmentte bir kuma göre çok iyi. Tek kedim olduğu için koku performansını iyi değerlendiremeyebilirim. Günlük temizlediğim için belki de ben koktuğunu düşünmüyorum.


OSKARYUM Kedi Kumu

En İyi Yani
Çam Pelet
%100 doğal

Ürün Özellikleri

  • Ebat: 20 L
  • Kum Türü: Çam Palet

Patili dostunuz için %100 doğal bir kum kullanmak istiyorsanız Oskaryum çam paletli kedi kumunu mutlaka denemelisin. Doğal içeriği sayesinde kedinizin ve sizin solunum yollarınıza zarar vermiyor ve bakteri, mikrop oluşumunu engelleyerek kedilerinizin sağlıklı kullanım gerçekleştirebilmelerine yardımcı oluyor. Böylelikle hem kedi sahipleri hem de kedileri mutlu etmeyi başarıyor.

Kullanıcı Yorumları

👤 K** G**: ürün antalyadan gelicegi için yangın dolayısıyla gelemez diye düsünmuştük ama zamanında elimize ulaştı çok teşekkür eder geçmıs olsun dileklerimizi iletiriz 2 kedimizdede ilkkez deniyecegimiz bir kum paketlemesi guzeldi kumda hic tozutma yoktu bentonit kumdan vazgecmemizin sebebi tozu nedeni idi toz olmaması sevindirdi insallah kedilerimiz bu kuma alısır fiyat ve kullanım icin daha saglikli olduğunu dusunuyorum .

👤 E** B**: Hayvanın tuvaletini iyice emiyor ve kuruluk sağlıyor. Koku da yapmıyor. Mevcut kokuyu hapsediyor. Gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Temiz ürün.


Reflex Aktif Karbonlu Topaklanan Kedi Kumu

En İyi Yani
Doğal aktif karbon
Kötü koku oluşumunu engelliyor
Doğal mineraller

Ürün Özellikleri

  • Hacim: 6 L
  • Kum Türü: Bentonit
  • Özellik: Doğal aktif karbon

Kedi mamalarıyla tanıdığımız ve adını sıklıkla duyduğumuz, popüler markalardan biri olan Reflex, bu sefer de listemizde kedi kumu ile yer alıyor. Doğal aktif karbonların, bentonide enjekte edilmesi ile elde edilen Reflex, kedilerinizin dışkı ve idrarındaki amonyağı bloke etme işlevi görüyor. Böylelikle hem evde yaşayanlarda hem de kedilerde boğaz tahrişi, öksürme, bronşların daralması gibi problemler meydana gelmiyor. Üstelik içerisindeki mineraller sayesinde sıvıyı hızlı bir şekilde emerek, kumun da kuru kalmasına yardımcı oluyor.

Kullanıcı Yorumları

👤 K** G**: Yaa bunu bugüne kadar neden almadım hiç bilmiyorum mükemmel abartmıyorum cidden asla koku yok aslaaaaa topaklanma süper taş gibi cidden bayıldım toplanması evet var ama aşırı değil her kumda var o da maalesef kesinlikle alın şimdi indirimde daha da düştü fiyatı stok yapıcam

👤 E** B**: ürüne diyecek lafım yok sürekli aldığım bir marka çok severek kullanıyorum topaklanması falan çok iyi zaten şu an yavru kediler için aldım büyük kedim için almadım annemlerde kalacak yavru kediler.


Van Cat Aktif Karbonlu Kedi Kumu

En İyi Yani
Yavru kedilerde de kullanılabilir
Aktif karbonlu
%100 doğal, beyaz bentonit, %99,0 tozsuzluk

Ürün Özellikleri

  • Hacim: 10 L
  • Kum Türü: Bentonit
  • Özellik: Doğal aktif karbon

Nemi ve sıvıyı tamamen hapseden Van Cat kedi kumu, yüksek emiş gücü sayesinde hem kedileri mutlu ediyor hem de kedi sahiplerine kolay temizlenebilirlik sunuyor. Üstelik koku oluşumuna karşı, nemi hissettiği gibi pudra kokusunu ön plana çıkartarak kötü koku oluşumlarını engelliyor.

İnce taneli olması sayesin dakikalar içerisinde topaklaşıyor ve bakteri, mikrop ve zararlı diğer maddelerin üremesini engelleyerek kedinizini sağlığını korumaya devam ediyor. Bu özellikleri sayesinde de her daim popülerliğini korumayı ve en sevilen markalardan biri olmayı başarıyor.

Kullanıcı Yorumları

👤 K** G**: Gayet güzel 3 oldu koku yok.

👤 E** B**: Cok güzel cok beğendim.Her gün temizlediğim halde kokudan rahatsız olurdum.2. Gün bile kokusu olmuyor.Bundan sonraki kumumu buldum değiştirmeyi düşünmüyorum bir tık pahalı ama parasını hakediyor.


LESS Trail Bentonit Kedi Kumu

En İyi Yani
Doğal bentonit
20 litrelik büyük hacim
Topaklaşan ince taneli

Ürün Özellikleri

  • Hacim: 20 L
  • Kum Türü: Bentonit
  • Özellik: İnce taneli
  • Koku: Sabun kokulu

Kedinizin için alabileceğiniz Less Trail kedi kumu, oldukça hesaplı ve kaliteli kedi kumu seçeneklerinden biri olarak listemizin son sırasındaki yerini alıyor. Doğal bantonit kullanılarak elde edilen kum, kedilerin sağlığına hiçbir şekilde zarar vermeden güvenli kullanım imkanı sağlıyor. Aynı zamanda sıvıyı hızlıca emerek, saniyeler içerisinde topaklaşıyor ve kötü koku oluşumunu da engellemiş oluyor. Bu özellikleri sayesinde sıklıkla tercih ve tavsiye edilmeye devam ediyor.

Kullanıcı Yorumları

👤 K** G**: Kedilerim için almıştım. Çok güzel kokuyor.Kedisi olan herkese tavsiye ediyorum. Mng kargo getirdi. Çok memnunum.

👤 E** B**: Sapa sağlam geldi güzel bir ürün hızlı kargo için teşekkürler.


Kedi Kumu alırken nelere dikkat edilmeli?

Evlerimizde beslediğimiz kediler için kullandığımız kumlar, sadece onları değil aynı zamanda bizlerin sağlığını da etkilemekteler. Genellikle kum seçimleri yanlış yapıldığında hem kedilerde hem de sahiplerinde solunum problemleri (öksürük, gıcık, bronşlarda daralma) meydana gelmektedir. Bunların oluşmaması için kaliteli, mikrop üretmeyecek ve kuruluk sağlayacak olan kedi kumlarını tercih etmeye özen göstermelisiniz.

Tozsuz olmalı

Tercih edeceğiniz kumların, tozsuz olması hem kediniz hem de sizin sağlığınız için oldukça önemli. Çünkü kediler tuvalet ihtiyaçlarını giderirlerken tozları eşelemekte ve haliyle onları solumaktalar. Bu sebeple de zamanla solunum yollarında problemler meydana gelebilmekte.

İnce taneli

İnce taneli kumlar, hızlı topaklanıyor olması sayesinde, bakteri ve mikrop oluşumu engelliyor ve kedi sahiplerine de oldukça kolay temizlenebilirlik sağlıyorlar. Bu yüzden kum seçeceğiniz zaman ince taneli seçmeye özen göstermeniz hem kediniz hem de sizin için oldukça konforlu olacaktır.

Emiş gücü

Emiş gücü yüksek kumlar, kedinizin hijyenini korumanızı sağlayacaktır. İdrarını emerek, nem ve ıslaklık gibi problemleri ortadan kaldıracak ve kedinize kuru bir tuvalet ortamı sağlayacaklardır.


2024’ün tavsiye edilen en iyi kedi tuvalet markaları hangisi?

Kullanıcılar tarafından sıklıkla tercih edilen kedi kumu markaları arasında Ever Clean, Pawmas, Trendline, Petbox, Pro Line, Sanicat, Oskaryum, Reflex, Vancat, Less Trail hızlı topaklaşma, sıvıyı emme, kokuya neden olmama, oldukça az toz yapma özellikleriyle sıklıkla tercih edilen kedi kumları arasında yer alıyor.

Kedi kumu haftada kaç kere değiştirilmeli?

Kedinizin kumunu, hijyen açısından her gün düzenli olarak temizlemeli ve haftada bir veya iki kere de kutusunu temizleyip yeni kum koymalısınız. Kedinizin ve sizin sağlığını bu şekilde koruyabilir ve kedinizin de tuvalet ihtiyacını en doğru şekilde karşılamasını sağlayabilirsiniz.

Kedi tuvaletinin yeri değiştirilir mi?

Evet değiştirebilirsiniz, kedinizin tuvaletinin yeni yerinin güvenli olduğunu anladığı gibi kolayca benimseyecek ve tuvalet ihtiyacını giderecektir. Bunun için tek yapmanız gereken kedinize tuvaletinin nerede olduğunu göstermek ve yeni bölgesine alışmasını beklemelisiniz.

Yazıyı puanla!
[Toplam: 5 Ortalama: 4.6]

Yorum yapın