En İyi 10 Kedi Tuvaleti Tavsiyesi | 2024

Patili dostlarımızın konforu ve sağlığı hepimizin çok önem verdiği bir konu oluyor. Çünkü bizlerle yaşamaya başladıktan sonra onları artık evcil hayvanımızdan çok dostumuz olarak görmeye ve hissetmeye başlıyoruz. Haliyle de onlar için aldığımız ve onların kullandıkları ürünlerde de seçici davranıyor, özen gösteriyoruz.

Bizde bu yazımızda sizlere patili dostlarınız tuvalet ihtiyacını giderebilmesi için son derece kullanışlı, hijyenik, açık ve kapalı tasarıma sahip en iyi 10 kedi tuvaletini listeledik.

SıraKedi TuvaletiPuan
1Cat Genie Otomatik Tuvalet10/9.9
2Pet Safe Scoopfree10/ 9.8
3Catit Tuvalet Temizleme İstasyonu10/ 9.8
4Flip Kapalı Lüx Tuvalet10/ 9.8
5Poliwork Relax Yarı Kapalı10/ 9.7
6İmac Zuma10/ 9.9
7Miami Home Kedi Tuvaleti10/ 9.8
8Pet Style Comfort10/ 9.7
9Leos Kapalı Kedi Tuvaleti10/ 9.9
10GND Kapalı Tuvalet 10/ 9.8
En İyi Kedi Tuvaleti Tavsiye Listesi

Tavsiye Edilen En İyi 10 Kedi Tuvaleti Detaylı İncelemesi

Patili dostlarınızın tuvalet ihtiyacını giderirken sizlerin de kolayca temizleyebileceği en iyi 10 kedi tuvaletini sizler için listeledik.

İşte en iyi kedi tuvaleti önerileri:

Cat Genie Otomatik Kedi Tuvaleti

En İyi Yani
Otomatik programla özelliği
Otomatik elek
Kendiliğinden temizeme
Kumsuz kullanım imkanı
%100 tozsuz

Ürün Özellikleri

  • Garanti Süresi: 2 yıl
  • Tip Otomatik
  • Ölçüleri: Yükseklik 53cm, derinlik 61cm, ön taraf genişlik 48cm, arka sırt 43cm, tepe 41 cm
  • Renk: İnci grisi, porselen beyazı
  • Özellik: Otomatik programlara, otomatik elek, kendiliğinden temizlik

Evde birden fazla kedi besliyor veya artık kum temizlemekten sıkıldıysanız sizlere harika bir öneri ile geldik. Cat Genei kedi kumu, otomatik çalışma özelliğine sahip oldukça gelişmiş ve kullanıcıları konforla buluşturmak için tasarlanmış bir kedi tuvaleti. Bu tuvaleti kullanmak ve kurmak oldukça basit. Soğuk su bağlantısı, atık su gideri ve elektrikli fiş sayesinde kurulumunu hızlı bir şekilde yapabilmekte ve bundan sonra da konforun tadını çıkartabilmektesiniz.

Diğer tuvaletlerin aksine bunun içine kum yerine yıkanabilir granül koyuyorsunuz. Kediniz tuvaletini yaptıktan sonra elek ilk olarak tuvaletini ayırıyor ve sıvılaştırarak atık su borusu aracılığı ile evinizden uzaklaştırıyor. Daha sonra ise kedilere özel dezenfektan sıvı ve suyla beraber kirlenmiş olan granülü, tuvalet kabını özenle ovalayarak temizliyor. En son adım ise sıcak hava üfleyerek granülün ve kap içerisinin kurumasını sağlıyor. Böylelikle siz bir daha hiç kum, elek, mikrop veya evde var olan koku ile uğraşmıyorsunuz. Cat Genie siz ve kedileriniz için gerekli olan tüm hijyeni sağlıyor ve evinize konfor getiriyor.

Kullanıcı Yorumları

👤 S** T**: Hiç düşünmeden alın ,hayatınız tamamen değişecek . 2 yıldır sürekli araştırıp ,cesaret edemiyordum ,sonunda aldım ve 3 kedim ile sorunsuz kullanıyorum ,hayatımı büyük ölçüde olumlu yönde etkiledi ,1 aydır kum- tuvalet -koku hiçbirisiyle uğraşmak zorunda kalmadım ,3 kedi ve cat2 modunda (her kullanım sonunda otomatik çalışma ) kullanmama rağmen ,henüz granül ve solüsyon da ikinci paketi açmadım . Kesinlikle düşünüp vakit kaybetmeyin

👤 E** B**: Pahalı diye dusunmeyin her kedili eve lazım kumdan daha hesaplı oluyor


Pet Safe Scoopfree

En İyi Yani
Her boyda kediye uygun
Üstün koku kontrolü
Kendini temizleyen otomatik tırmık

Ürün Özellikleri

  • Ebat: Her boydaki kedi için uygun
  • Renk: Beyaz
  • Özellik: Tırmık sayesinde otomatik temizleme, kristal kumla beraber kokuyu hapesetme

Haftalar boyunca temizlemenize gerek kalmayacak ve tırmığı sayesinde kendini temizleyebilecek olan ScoopFree kedi tuvaleti, kullanıcılarına kolaylık sağlıyor. Bu kedi tuvaleti sayesinde kedinizin tuvaletini elekle temizlemenize, kötü kokuyla yaşamanıza veya hem kediniz hem de sizin için sağlığınızı olumsuz açıdan etkilemeyecektir.

ScoopFree kedi tuvaletinin içerisine normal kum yerine kristal kum konularak kullanıyor. Kristal kum kedinizin idrarını anında emerek kötü koku oluşumuna ve ıslaklığa neden olmuyor. Dilediğiniz zaman da kristal kumu atıp yenisini kutuya koyabiliyorsunuz. İçerisinde yer alan tırmık ise kediniz tuvalet ihtiyacını giderdikten sonra kedinizin dışkısını süpürerek kapalı bölmeye götürerek, kabın içerisinin her zaman temiz kalmasını sağlıyor. Böylelikle hem siz hem de kediniz son derece konforlu olmayı başarabiliyorsunuz.

Kullanıcı Yorumları

👤 K** G**: Ürün bir harika oğlum için aldım tuvaletini yaptıktan sonra kapalı bölmeyi temizliyorum onda da alıp çöpe döküyorum hiçbir şey yapmama gerek kalmıyor.

👤 Ö** C**:  5 yıldızı hak eden bir kedi tuvaleti, sadece 20 günde bir kristal kumu değiştiriyorum.


Catit Temizlemeli Tuvalet İstasyonu

En İyi Yani
Koku önleme
Temizleme mekanizması
Ergonomik dizayn

Ürün Özellikleri

  • Ebat: En : 48,5 cm, Boy : 66 cm, Yükseklik: 63,5 cm
  • Renk: Bej
  • Özellik: Elek sayesinde kendiliğinden temizleme, kokuyu hapsetme, kolay kullanım
  • Tip: Kapalı

Catit kedi tuvaletini, saniyeler içerisinde kurarak, kedinizin tuvalet ihtiyacı için gerekli alanı ona sunmuş olursunuz. Tuvalet, yanda bulunan kol ile çalışan bir eleğe sahip. Bu kolu kediniz tuvalet ihtiyacınızı giderdikten sonra çektiğiniz takdirde, elek devreye giriyor ve kumu eleyerek topaklaşan kumu ayırıyor. Ayırdığı atıkları, alt kısmındaki biriktiren poşete toplayarak, kolay temizlik imkanı sunuyor. Böylelikle siz sadece poşeti alarak, kedinizin kumunun her zaman temiz kalmasını sağlayabiliyorsunuz.

Kullanıcı Yorumları

👤 E** S***: yarı otomatik bi ürüne göre gayet başarılı. biraz narin kullanmak lazım. fazlaca koku yapıyor gün aşırı boşaltmanız lazım. bir de birden fazla kediniz varsa hergün boşaltmanız gerekebilir. ama eski tipler kadar zahmetli değil o yüzden tercih edebilirsiniz

👤 C** D**: Kedim için aldım severek kullanıyoruz.


Flip Kapalı Lüx Kedi Tuvaleti

En İyi Yanı
Yıkanabilir ve koku yapmaz plastik
Ultra büyük boyut

Ürün Özellikleri

  • Ebat: En : 45 cm, Boy : 65 cm, Yükseklik: 50 cm
  • Özellik: Kolay kullanım, kolay yıkanabilir ve temizlenebilir plastik
  • Tip: Kapalı

Oldukça kaliteli plastikten imal edilmiş olan Flip kedi tuvaleti, uygun fiyatıyla sıklıkla tercih edilen popüler kedi tuvaletlerden biri. Kapalı oluşu sayesinde kediler tuvaletlerini konforlu bir şekilde yaparken, aynı zamanda kapalı oluşu sayesinde havada kötü koku oluşmasını da engelliyor. Üstelik yıkanabilir olmasıyla, dilediğiniz zaman yıkayıp yeniden kullanabiliyorsunuz. Böylelikle her zaman kedinizin hijyenini sağlamış ve tuvalet ihtiyacını en rahat şekilde giderebilmesine yardımcı oluyorsunuz.

Kullanıcı Yorumları

👤 K** G**: Urunun boyutu cok guzel. Kedim cok rahat etti, alirken tereddut ettim ama cok begendik.

👤 E** B**: Yorumları okuyarak aldım. Çok beğendim. Yorumlardaki gibi büyük kediniz büyüdüğünde de rahatlıkla kullanılabilir. Üründe kargo sırasında herhangi bir şey olmamıştı. Kutulu geldi. Tesekkür ederim.


Poliwork Relax Yarı Kapalı Kedi Tuvalet Kabı

En İyi Yani
Paspas, kürek ile beraber gönderim
Güneş ışığına dayanıklı malzeme

Ürün Özellikleri

  • Ebat: Tüm kedi boyutlarına uygun
  • Özellik: Kolay temizlenebilir
  • Tip: Yarı açık

Poliwork Relax yarı kapalı kedi tuvaleti, özellikle yavru kedilerin tuvalet ihtiyacını giderme sürecinde kolay adapte olabilmelerini sağlıyor. Yarı kapalı formu, dışarıya kumların gitmesini önlerken aynı zamanda kedinin rahatlıkla tuvaletin yerini bulabilmesine yardımcı oluyor. Üstelik yanında gelen kum toplayıcı paspas ve kedi eleği ile temizliği de kolay hale getirerek kullanıcılarına konfor sağlıyor.

Kullanıcı Yorumları

👤 K** G**: Gayet beklediğim gibiydi. İlk kedim için aldım. Kapalı kısmı isterseniz açık da kullanabilirsiniz. Paspası yumuşak dokulu olsaymış çok daha iyi olurmuş. Genel olarak çok hoş.

👤 E** B**: 4,5 aylık tekir hafif de zayıf bir kedim var. Çok rahat etti. Kumlar dışarı saçılmıyor ve dışarı çıkarken de önünde eleğimsi bir şey olduğu için patilerindeki kumlar oraya dökülüyor. Takarken zorlanmadım, hemen yerine oturdu.


İmac Zuma Çekmeceli Kapalı Kedi Tuvaleti

En İyi Yani
Kolay temizlenebilir çekmeceli tasarım
Kötü koku oluşumu önler
Kedi kum poşetleri için saklama alanına sahip

Ürün Özellikleri

  • Ebat: Tüm kedi boyutlarına uygun
  • Özellik: Kolay temizlenebilir
  • Tip: Kapalı

İmac Zuma, modern ve kullanışlı tasarımı sayesinde oldukça kolay bir şekilde temizlenebiliyor. Alt bölmesinde çekmeceye sahip olmasıyla kediniz tuvaletini yaptığında, kum haznesini çekerek kürek yardımı ile kolay bir şekilde atıkları temizleyebiliyorsunuz. Üstelik kum poşeti bölmesi bulunması temizlik sırasında kullanıcılara oldukça kolaylık sağlıyor ve kedinizin kumunun her zaman hijyenik kalmasına yardımcı oluyorsunuz.

Kullanıcı Yorumları

👤 N** G**: Çok güzel tasarlanmış çok kaliteli

👤 A** Ç**: Ürün gerçekten çok kaliteli çok beğendim ve göründüğünden büyük geldi ben çok memnun kaldım kesinlikle tavsiye ederimmmm çok saolunnn


Miami Home Kedi Köpek Tuvaleti

En İyi Yani
Uzun ömürlü
Kaliteli plastik

Ürün Özellikleri

  • Ebat: 2cm x 61,5cm x 24cm
  • Tip: Yarı açık

Patili dostunuz ister yavru ister ile genç yetişkin olsun rahatlıkla kullanabileceği bir tuvalet arayışındaysanız Miami Home, her dönemde sizlere konfor sağlayacaktır. Ölçüleri sayesinde tüm boyuttaki kedinin kullanımına uygun olan tasarımıyla, patili dostlarınızın tuvalet ihtiyacını gidermesine yardımcı olmaktadır. Üstelik yarı açık tasarımı özellikle yavru kediler için daha kullanışlı olmakta ve korkmadan tuvaletlerini yapabilmelerini sağlamaktadır.

Kullanıcı Yorumları

👤 K** G**: Çok iyi kalite ve çok uygun fiyata

👤 E** B**: Ürün cok güzel kaliteli plastigi var.


Petstyle Comfort

En İyi Yani
Uygun fiyat
Yıkanabilir
Kedilerde adaptasyon sorununa neden olmaz

Ürün Özellikleri

  • Ebat: 20x35x50 cm
  • Tip: Yarı açık

Petstyle Comfort kedi tuvaleti, yarı açık tasarımıyla kumların dışarı çıkmasını önlerken aynı zamanda kedilerin tuvalet adaptasyonunu rahatlıkla sağlayabilmesine yardımcı oluyor. Yanında bir adet kürek ile beraber gelen ürün, açık tasarımı sayesinde zahmetsizce temizlenebiliyor. Böylelikle patili dostlarınız tuvalet ihtiyacını giderdikten sonra sizler de pratik bir şekilde temizleme işlemini gerçekleştirebiliyorsunuz.

Kullanıcı Yorumları

👤 K** G**: Gerçekten kalitesi beklentimin üstünde.

👤 E** B**: Ürün çok güzel geldi beklediğimden büyüktü çok memnun kaldım.


Leo’S Kapalı Kedi Tuvaleti

En İyi Yani
3 parçaya ayrılarak kolay bir şekilde kaldırılabilir
Kötü kokuların dışarı çıkmasını engeller
Yeşil, turuncu, sarı ve pembe, kırmızı renk seçenekleri

Ürün Özellikleri

  • Ebat: 40x26x43 cm
  • Tip: Kapalı

Eğlenceli tasarımı ve 5 farklı rengi ile evinize uyum sağlıyor ve patili dostunuzun tuvalet ihtiyacını rahatlıkla giderebilmesine yardımcı oluyor. Kapalı tasarımı dışarı kötü kokuların çıkmasını önlerken aynı zamanda bulunduğu ortamın kum olmasını da engellemiş oluyor. Böylelikle ekstra hijyen ile hem kullanıcıları hem de kedileri buluşturuyor.

Kullanıcı Yorumları

👤 K** G**: Merhaba, resimde gözüktüğünden daha güzel geldi. Cok hizli bir sekilde, ve mukemmel bir ambalaj ile hasarsız geldi. Sipairs ettiğ,m gibi sari geldi. Ayrica büyük kedi için gayet uygun. Kesinlkle tavsiye ederim. Cok memnun kaldim. Tesekkur ederim.

👤 E** B**: Zaten evimde bunu kullanıyordum. Kedimi 3 aylığına aileme bırakmam gerekti, bir tane de orası için aldım. Çok memnunum.


GND Kapalı Kedi Tuvaleti

En İyi Yani
Klipsli yapısı sayesinde kolayca kilitlenip açılabilir
Kötü kokuyu önler
Etrafın temiz kalmasına yardımcı olur

Ürün Özellikleri

  • Ebat: 40x26x43 cm
  • Tip: Kapalı

GND kedi tuvaleti, kapalı tasarımı sayesinde etrafın daima temiz kalmasını ve kötü kokuların dışarı çıkmasını önlüyor. Üstelik ikili klipsi sayesinde rahatça açılıp kapanabiliyor ve temizliğini pratik bir şekilde gerçekleştirebilmenize imkan tanıyor. Üstelik sahip olduğu ebatlar sayesinde kediniz kaç yaşına ve hangi kiloya gelirse gelsin en konforlu şekilde tuvalet ihtiyacını giderebiliyor.

Kullanıcı Yorumları

👤 K** G**: Ürün çok güzel paketlenmişti, kırık yok. Ve çok güzel büyük ebadı. Fiyatıda çok uygun tavsiye ederim.

👤 E** B**: ürün çok guzel paketlenmisti cok ozenliydi bekledigimden buyuk geldi cok kaliteli kedim 6 bucuk kilo cok rahatca girebiliyor.


Kedi Tuvaleti alırken nelere dikkat edilmeli?

Patili dostlarımızın tuvaletlerini yaptıkları yer büyük ölçüde önem arz ediyor. Çünkü rahat olmadıkları veya korktukları tuvaletleri çekinerek kullanıyorlar veya evin farklı bölümlerine ne yazık ki tuvaletlerini yapabiliyorlar. Bu nedenlerin meydana gelmemesi için tuvalet seçiminize oldukça dikkat etmeniz ve özen göstermeniz gerekiyor. Neyse ki biz ‘Ne almalıyım?’ diye düşünen okuyucularımızın imdadına yetişmek için buradayız. Maddelerimizi bitirdiğimize göre şimdi ise sıra ‘Nelere dikkat etmeliyiz?’ kısmına geliyor.

Büyüklük

Büyüklük kedi tuvaletlerinde en çok dikkat edilmesi gereken noktadır. Kedi tuvaleti seçimi yaparken mutlaka derinlik, yükseklik ve genişlik ölçülerine dikkat etmelisiniz. Böylelikle kedinizin tuvalet kabının içerisinde rahat edecek ve konforlu bir şekilde tuvalet ihtiyacını giderebilecektir.

Kenar yüksekliği

Kullanıcıları etkileyen en önemli özellik de kenar yükseklikleridir. Eğer ki kediniz kum eşelemeyi oldukça seviyorsa, dışarıya bol bol kum atacak ve size de ekstra temizlik çıkacaktır. Bu yüzden kenarlıkların mutlaka 18 cm yüksekliğin üzerinde olmasına dikkat etmelisiniz.

Açık veya kapalı tuvalet

Seçim yaparken kedinizin en sevdiği tuvaleti kullanmalısınız. Eğer ki kapalı tuvaletiniz var ve kediniz içine girmek istemiyor ise muhtemelen korkuyor ve tuvalet hoşuna gitmemiştir. O halde kedinizi zorlamayın ve açık tuvaletlere geçiş yapın. Aynı şey açık tuvalet kullananlar için de geçerli. Kediniz mahremiyet istiyor ve etrafta biri varken tuvalete girmiyor olabilir. O zaman kediniz kapalı tuvaletleri daha çok sevecektir.


2024’ün tavsiye edilen en iyi kedi tuvalet markaları hangisi?

Kullanıcılar tarafından sıklıkla tercih edilen kedi tuvalet markaları arasında Cat Genie, Scoopfree, Catit, Flip, Poliwork, Imac, Miami, Pet Style, Leos, GND kaliteli malzemeleri, kolay temizlenebilir ve her boyuttaki kedinin kullanımına uygun olmaları ile sıklıkla tercih edilen kedi tuvaletleri arasında yer alıyor.

Kedi kumu haftada kaç kere değiştirilmeli?

Kedinizin kumunu, hijyen açısından devamlı temizlemeli ve haftada bir veya iki kere de tamamen yenilemelisiniz. Bu sayede kedinizin daha sağlıklı olmasını sağlayacak ve hijyensiz bir alanda tuvaletini yapmasına izin vermemiş olacaksınız.

Kedi tuvaleti nereye konulabilir?

Patili dostlarınızın rahatlıkla ulaşabileceği alanları tercih etmelisiniz. Fakat kedi tuvaletini koymak için en doğru alan banyo olmaktadır. Çünkü ister istemez tuvaletlerini yaptıkları zaman ortaya bakteriler çıkmakta ve bunu da sürekli oturduğunuz ortamda olmamasına özen göstermelisiniz.

Yazıyı puanla!
[Toplam: 6 Ortalama: 4.8]

Yorum yapın