En İyi 10 Kepek Şampuanı Tavsiyesi

En büyük saç sorunlarından biri olan kepek, tedavi edilmediği sürece önüne geçilmesi çok zor bir hale geliyor. Saç dersinde kaşıntı, yağlanma ve saç derisinde hassasiyet gibi bir çok probleme neden olabiliyor. Daha sağlıklı saç derisine sahip olmanız adına sizlere dermatologlar tarafından önerilen en 10 kepek şampuanını listeledik.

SıraMarkaSaç TipiSYblog Puanı
1Vichy DercosNormal – yağlı saçlar10/9.9
2Head And ShouldersTüm saç tipleri10/9.8
3BioxcinNormal – yağlı saçlar10/9.8
4Clear MenTüm saç tipleri10/9.7
5Davines PurifyingTüm saç tipleri10/9.8
6KerastaseTüm saç tipleri10/9.6
7L’OrealTüm saç tipleri10/9.8
8SebamedTüm saç tipleri10/9.7
9DermadolinTüm saç tipleri10/9.7
10DucrayTüm saç tipleri10/9.7
Kepek Şampuanı Tavsiye Listesi

Tavsiye Edilen En İyi 10 Kepek Şampuanı

Özel formülleri sayesinde saçlarda oluşan kepeği tamamen ortadan kaldıran en iyi kepek şampuanlarını burada bulabilirsiniz.

İşte 2024 yılının en iyi kepek şampuanları…

Vichy Dercos Anti-Pel Kepeğe Karşi Etkili Bakim Şampuanı

Kaliteli içeriğiyle kısa sürede kepek oluşumunu engelleyen Vichy Dercos, en çok satan kepek şampuanları arasında yer alıyor.

Dermatolog tavsiyesiFiyat
İlk kullanımdan itibaren etki
Ebat

Ürün Detayı

Vichy Dercos Anti Dandruff, ilk kullanımdan itibaren saç derisindeki kaşıntıyı ve kepeği önlemesi ile kullanıcıların favorileri arasında yer alan bir ürün. İçeriğinde bulunan etken maddeler ile saç derisini güçlendirir, tekrar kepek oluşumunu 6 haftaya kadar kontrol eder. Çok az miktarda kullanım ile etkili sonuç alabilmenizi sağlar.

Ebat200 ml
KullanıcıKadın- Erkek
Saç tipiNormal – yağlı saçlar
EtkiKepek karşıtı

Kullanıcı Yorumları

👤 C* E* : Alın aldırın 1 aydır kullanıyorum ve gerçekten kaşıntı asla kalmadı bilmediğim bir cilt sorunum vardı kaşıntı yara oluyordu saç diplerim kaşımamak mümkün değildi yaraların kabukları da haliyle kepek gibi bir görünüm sağlıyordu ilk yıkamada kaşıntım azaldı tamamen bitmedi ama devamında kullandıkça kesinlikle kaşıntı dökülme hiçbir şey olmadı duş öncesinde başka bir şampuanla yıkıyorum en son bununla 2 dakika bekleyerek duruluyorum kokusu çok güzel 1 pompası benim omuz hizamdaki saçlara yetiyor uzun süre gideceğini düşünüyorum saç uzunluğuna göre tabi ki de değişir bu durum indirimdeyken mutlaka stok yapın pişman olmazsınız yorumlara güvenerek almıştım iyi ki almışım diyorum

👤 S** A* :  Ürünü aşırı beğendim,yıllardır kafamda egzamadan ötürü pullanmalar,kabuklanmalar oluyordu 2-3 kullanımda bitti gitti.


Head And Shoulders Clinical Strength Kepek Şampuanı 

Sahip olduğu içeriği sayesinde birçok saç problemini ortadan kaldıran Head and Shoulders, formülüyle dikkat çekiyor.

İçerikFiyat
Farklı çeşitlerinin de bulunması
Ebat

Ürün Detayı

Head and Shoulders kepek şampuanı, ultra güçlü formülü ile saç derisi problemlerinize kısa sürede etki ediyor. İçerisinde bulunan manuka balı ile en kuru saç derilerini dahi nemlendirerek, kaşıntı, kuruluk, pul pul dökülme gibi problemleri ortadan kaldırıyor ve kepek oluşumun önlüyor.

Ebat400 ml
KullanıcıKadın- Erkek
Saç tipiTüm saç tipleri
EtkiKepek karşıtı

Kullanıcı Yorumları

👤 İ** Ş**: seboreik dermatit sorununa tek çözüm bu şampuan oldu.yıllardır kullanmadigim ilac losyon sampuan kalmadi.eczacımin tavsiyesiyle bu ürünü denedim.mükemmel birşey.sac diplerimde hicbir sorun kalmadı.
 
👤 A** J**: Cok memnun kalarak uzun zamandir kullandigim bir ürün, sacimda herhangi bir sorun olsa da olmasa da çok iyi gelen bir ürün resmen agirlastirmadan temizleyen ve kafa derinizi tedavi eden bir şampuan, bir kere bu ürünle saçınızı yıkayınca diger hic bir sampuanin temizlememis oldugunu anliyorsunuz, ustelik saticidan da cok memnun kaldim hem uygun fiyat hem de nerdeyse 1 gunde elime ulaştı tavsiye ederim teşekkürler


Bioxcin Aqua Thermal Kepek Şampuanı

İçeriğinde bulunan B6, çinko ve termal su sayesinde farkını ortaya koyan Bioxcin Aqua, saçlarınızdan kepek sorununu tamamen giderir.

EbatFiyat
Etki
İçerisinde çinko, B6, termal su olması

Ürün Detayı

Bioxin Aqua Thermal, kepek sorunu yaşayan ve yağlanma eğilimli saçları olan herkesin gönül rahatlığı ile kullanabileceği, kokusu ve etkileri ile kullanıcıları mest eden bir şampuan. İçerisindeki B6, çinko ve termal su ile saç derisinde oluşan hassasiyetleri gidermeyi sağlarken, cilt bariyerini güçlendirir ve kepek oluşumunu kısa sürede önler. Böylelikle sağlıklı saçlara ve saç derisine kısa zamanda ulaşabilmenize yardımcı olur.

Ebat300 ml
KullanıcıKadın- Erkek
Saç tipiNormal ve yağlı saçlar
EtkiKepek karşıtı

Kullanıcı Yorumları

👤 S** A**: ilk defa bu şampuanı alıyorum. Kepenk sorunum var ve ne kadar sık yaşamda saç dillerim aşırı kaşınıyor. Bugün elime geçtiği için dahalık kullanamadım. Kullanınca güncellicem yorumumu. Şunu demeden geçemicem, ilk karede ki minik kutuyu açınca bile bi tatlı koku dağılıyor ki. umarım kokusu gibi etkileşimi de işe yarar
  
👤 B** M**: İlk kullanımda bile etkisini gösterdi saçımda 1 tane bile kepek kalmadı 2 tane daha sipariş verdim hemen paketleme de gayet iyiydi teşekkürler


Clear Men Erkek Şampuan Cool Sport Menthol Kepeğe Karşı Etkili 

Mentollü içeriğiyle saçlarınızın gün boyu ferah tutarken aynı zamanda kepek oluşumunu engelliyor.

EbatErkeklere özel olması
Etki
Fiyat

Ürün Detayı

Erkeklerin sıklıkla tercih ettiği şampuan markası olan Clear Men, mentol içeren özel formülü ile gün boyu ferahlık ve kepek oluşumuna karşı koruma sağlıyor. İçeriğinde bulunan, amino acid, B3 vitamini ve besleyici tohum yağları ile saç derisini besliyor ve daha sağlıklı saçlara sahip olmanızı sağlıyor.

Ebat485 ml
KullanıcıErkek
Saç tipiTüm saç tipleri
EtkiKepek karşıtı

Kullanıcı Yorumları

👤 D** C** : Oldukça severek kulanndığım bir şampuan. Özellikle saçta bıraktığı ferahlığı ok seviyorum resmen gözeneklerim açılıyor. İndirime girdikçe yedekliyorum.
 
👤 A** B** : Çok güzel, başarılı bir ürün.


Davines Purifying Kepeğe Karşi Etkili Şampuan 

İçeriğinde bulunan bileşenlerle saçlarınızı besleyen Davines Purifying, tüm saç tipleri için uygundur.

İçerik listesiFiyat
Etki
Performans

Ürün Detayı

Davines Purifying, 4.9 ph seviyesine sahip olmasından dolayı cilt ile harika bir uyuma sahip. Saç derisinin dengesini bozmadan cilt bariyerinde onarım sağlıyor. İçerisinde bulunan karahindiba ile saç ve saç derisini derinlemesine besleyerek güçlenmesine katkıda bulunuyor. Lavanta ve adaçayı ile saç derisini yatıştırıyor ve hassasiyetleri önlüyor. İlk kullanımdan itibaren etkilerini görebilmenizi sağlayan ürün kullanıcıların favori kepek şampuanları arasında yer alıyor.

Ebat250 ml
KullanıcıKadın-Erkek
Saç tipiTüm saç tipleri
EtkiKepek karşıtı

Kullanıcı Yorumları

👤 K** A**: Eğzama ve kepek problemi olanlara tavsiye ederim.
 
👤 L** B** : Müthiş bir ürün, eşimin kuru kepek sorununu anında çözdü tek yıkamada çözüm diyebilirim


Kerastase Specifique Kepek Şampuanı

Özel formülüyle saçlarınıza iyi gelecek olan Kerastase, tam 8 hafta boyunca kepek oluşumunu engeller.

Etkili formülFiyat
Etki
Performans

Ürün Detayı

Kerastase Specigique kepek şampuanı, saç derisini yatıştırır, güçlendirir ve kepek oluşumunu önleyerek sağlıklı saç derisine sahip olmanızı sağlar. Etkili formülü ile kepeğin oluşumun sekiz haftaya kadar önler. İçerisindeki salisilik asit zararlı dış etkenlerin saç derisine verebileceği zararı en aza indirerek saç derisin korur ve saç köklerinin nefes almasını sağlar.

Ebat250 ml
KullanıcıKadın-Erkek
Saç tipiTüm saç tipleri
EtkiKepek karşıtı

Kullanıcı Yorumları

👤 E** A**: Hayatım boyunca hiç kepek problemim olmamıltı.. ta ki doguma kadar.. dogumdan sonra sacımda asırı kepek oldu.. bir sürü sampuan denedim ama cözüm olan tek şampuan budur.. kerastase pahalısın ama iyisin ..
 
👤 C** Y**: Ben ne kadar mutlu oldum Kerastase aldiqim icin. Cok guzel kokusu var . Ama kepek icin iyi gelecek mi onu bilmiyorym. Ama iyi gelse , 2-3 tanesini alacam. fiyatida iyi.


L’Oreal Prefessionnel Serie Expert Instant Clear Kepek Önleyici Şampuan

Gösterdiği etkiyle kullanıcıları memnun etmeyi başaran bu ürün, listemizin en çok tercih edilen şampuanlarından.

EbatFiyat
Kısa sürede etki
Saç derisi güçlendirme

Ürün Detayı

Adını tüm dünyaya duyuran L’oreal, bu sefer de listemizde kullananları çok memnun eden kepek önleyici şampuanı ile yer alıyor. İlk kullanımdan itibaren saç derinizi derinlemesine temizleyerek kepek oluşumunu engelliyor ve saç derisini güçlendiriyor.

Ebat300 ml
KullanıcıKadın-Erkek
Saç tipiTüm saç tipleri
EtkiKepek karşıtı

Kullanıcı Yorumları

👤 Ç** Ü**: Yeni başladım kullanmaya kokusu cok guzel ve kepekleri baya azalttı umarım daha da azaltır

👤 İ** B**: fiyatı uygundu benim severek kullandığım bir ürün kepeğe kesin çözüm diyebilirim ayrıca çok uzun süre gidiyor arada bir kullanmak yeterli. Fiyatını da indirimle uygun görünce hemen aldım .


Sebamed Kepek Önleyici Şampuan

İlk kullanımdan itibaren gösterdiği etkiyle gözle görülür bir fark yaratan Sebamed, tüm saç tiplerine uygundur.

EbatFiyat
Ph seviyesi cilt ile uyumlu
Hızlı etki

Ürün Detayı

Sebamed, düzenli kullanımda kepeğe karşı koruma sağlar ve saç derisini rahatlatarak, onarım sağlar. Nemini kaybetmiş kepekli saçları kurutmadan temizleyerek, saçın kaybettiği nemi geri kazanmasına yardımcı olur.

Ebat400 ml
KullanıcıKadın-Erkek
Saç tipiTüm saç tipleri
EtkiKepek karşıtı

Kullanıcı Yorumları

👤 S** U**: cidden harika bir şampuan 2 yıkamada kayboldu kepek aşırı derecede memnunuz ben böyle birsey görmedim on numara 5 yıldız tabi ki
 
👤 B** C**: Ürün elime sorunsuz ulaştı. Kullandıktan sonra saçlarda hafif bir sertlik oluşturuyor ancak saç kremiyle bu sertlik giderilebilir. Kepeklenmeyi kesti ve çok fazla şampuan markası deneyen biri olarak bu şampuan bana iyi geldi.


Dermadolin Ceradolin Kepeğe Karşı Etkili Yoğun Saç Bakım Şampuanı

Doğal formülüyle herkesin rahatlıkla kullanabileceğini ürün olan Dermadolin, kepeği ortadan kaldırırken aynı zamanda saçlarınızı onarır.

Saç dersini güçlendirme ve nemlendirmeFiyat
İçerik
Parfümsüz

Ürün Detayı

Ceradolin, saç derisinde meydana gelen kaşıntıyı ve aşırı kabuklanmayı önleyerek saç derisini rahatlatıyor ve düzenli kullanımda kepek oluşumunu önlüyor. Parfüme hassasiyeti olan veya alerjisi olan kişilerin de rahatlıkla kullanabileceği parfüm içermeyen formüle sahip. İçerisindeki hyularonik asit, e ve B5 vitamini ile saç derisini nemlendiriyor ve saçların kökten uca onarımını sağlıyor.

Ebat150 ml
KullanıcıKadın-Erkek
Saç tipiTüm saç tipleri
EtkiKepek karşıtı

Kullanıcı Yorumları

👤 J** H***: Kullanmaya başladıktan sonra saçlarımdaki kepekte belirgin azalma oldu. Daha öncesinde bir çok ürün kullanmıştım bu ürün gerçekten başarılı.
 
👤 S** Z**: Doktorumun tavsiyesi ile tanışmıştım bu şampuanla.. Şimdi de ne zaman saç diplerim kızarıp kaşınsa, yine kullanıyorum.. İlk yıkamada normale dönüyor saç dipleriniz.. Resmen kurtarıcı, evde sürekli bulunduruyorum..


Ducray Kelual Ds Kepeğe Karşı Etkili Şampuan

Özel dermatolojik testlere girerek kalitesini kanıtlamış olan Ducray Kelual, kepek sorununu hızlı şekilde kalıcı olarak ortadan kaldırıyor.

Hızlı etkiFiyat
Aktif içerikler
Hızlı ve kalıcı çözüm

Ürün Detayı

İnatçı ve şiddetli kepek problemi için özel olarak formüle edilmiş Ducray Kelual, deriyi hızla yatıştırıyor ve kepek oluşumun uzun süre önleyerek kullanıcıların yaşam kalitesini arttırmasına yardımcı oluyor. Aynı zamanda yapılan dermatolojik testler ile %80 oranında kaşıntıyı önlediği kanıtlanmış. Hızlı ve kalıcı çözüm isteyenlerin oldukça severek kullandığı şampuanlardan biri olarak listemizin son sırasında yerini alıyor.

Ebat200 ml
KullanıcıKadın-Erkek
Saç tipiTüm saç tipleri
EtkiKepek karşıtı

Kullanıcı Yorumları

👤 M** Ö**: çok beğendim fiyatı biraz pahalı ama saç derisine çok iyi geliyor, severek kullanıyorum.
 
👤 S** A**: Tek kelimeyle harika bitince tekrar alıcam.


Sıkça Sorulan Sorular

2024’ün tavsiye edilen en iyi kepek şampuanı hangisi?

Tavsiye edilen en iyi kepek şampuan markaları arasında: Vichy, Head And Shoulders, Bioxin, Clear Men, Davines, Kerastase, L’Oreal, Sebamed, Dermadolin, Ducray kepeğe karşı uzun süreli koruma, saç derisini onarma ve güçlendirme, kaşıntıyı önleme özellikleriyle dermatologların ve kullanıcıların sıkça önerdiği kepek şampuanları arasında yer alıyor.

Kepek neden oluşur?

Kepek saç derisinin pullanmasından kaynaklı oluşur. Yaklaşık iki üç haftada bir saç derisindeki hücreler yenilenir ve görünmez pullar şeklinde yok olur. Fakat bazı etkenlerden dolayı saç derisinde ölü hücre kümeleri oluşarak kepeğe neden olur.
Kepeğin oluşumundaki diğer etkiler;

  • Çinko, B vitamini eksikliği
  • Soğuk hava
  • Çok sıcak su ile duş almak
  • Yaş ve cinsiyet faktörleri
  • Stres ve anksiyete
  • Kuru ciltler
  • Aşırı kimyasal içeren ürünler kullanılması
  • Saçlar çok veya çok az yıkamak

Saç kepeği nasıl önlenir?

  • Saçlarınızı düzenli ve çok sık olmayacak şekilde yıkayarak, ölü derilerinin birikmesini önlemelisiniz
  • Çinko ve B vitamini ağırlıklı beslenebilir veya takviye alabilirsiniz.
  • Saçlarınızı her gün tarayarak saç köklerinizi uyarmalı ve kan dolaşımını hızlandırmalısınız.
  • Saçlarınızı her gün toplamayarak hava almasını sağlamalısınız.
Yazıyı puanla!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Yorum yapın