En İyi 10 Saç Bakım Yağı Tavsiyesi

Saç bakım rutinlerinde olmazsa olmazlardan olan bakım yağları, içeriğindeki doğal özler sayesinde saçın daha yumuşak ve parlak olmasını sağlıyor. Saça nem katmasının yanı sıra bakımını da yapan ürünler, bu sayede yıpranmış saça sahip kişilerin favorisidir. Bu içeriğimizde kısa süre içerisinde saçlarınızı daha sağlıklı ve canlı bir yapıya kavuşturacak olan en iyi saç bakım yağlarını bir araya getirdik.

SıraMarkalarSaça EtkisiSYblog Puanı
1Diamond Hair Saç Bakım SetiBesleyici10/9.9
2Kerastase Elixir Huile OriginaleCanlandırıcı10/9.7
3L’Oréal Professionnel Mythic OilBesleyici10/9.8
4Ashley Joy Bakım YağıNemlendirici10/9.7
5Dax SupergroKoruyucu10/9.6
6Boom Butter Bakım YağıBakım Yapıcı10/9.8
7Elseve Bakım YağıCanlandırıcı10/9.9
8Botanica Comfort Keratin Bakım YağıBakım Yapıcı10/9.8
9The Natural Ritualist Bakım YağıNemlendirici10/9.7
10Pantene Bakım YağıOnarıcı10/9.9
Saç Bakım Yağı Tavsiye Listesi

Tavsiye Edilen En İyi 10 Saç Bakım Yağı

İçerisindeki doğal bileşenler sayesinde her saç tipine uygun olan saç bakım yağları, ilk kullanımdan itibaren etkisini göstermesiyle kullananları tarafından sevilerek kullanılıyor. Düzenli kullanımlarda ise saçın daha canlı ve parlak olmasını sağlayan bu ürünlerin en iyilerini listeledik. Bu listeyi hazırlarken de ürünün özelliklerinden ve yorumlarından faydalandık.

İşte 2024 yılının en iyi saç bakım yağları:

Diamond Hair Saç Bakım Seti

12 farklı bitki özü içermesi sayesinde saç diplerinizden uçlarınıza kadar tüm sorunlarınıza karşı etkili olan ürün, bu sayede en iyi saç bakım yağları listemize girmeyi başarıyor.

Saçın Uzama Hızını ArttırırDüşük Hacim
Saçı Besin İhtiyacını Karşılar
Saç Dökülmesini Durdurur

Ürün Detayı

Soğuk sıkım yöntemiyle elde edilen 12 farklı bitki özü sayesinde saçın besin ihtiyacını karşılayan ürün, yanmış ve yıpranmış saçlarınıza ihtiyaç duyduğu bakımı yapıyor. Bu sayede saçlarınız yeniden yapılanarak daha sağlıklı bir yapıya kavuşuyor. Özel formülü ile birlikte saçlarınıza ihtiyaç duyduğu nemi veren bakım yağı, bu sayede daha yumuşak ve ipeksi saçlara kavuşmanızı sağlıyor. Son olarak bu ürünün saç dökülmelerine karşı da etkili olduğunu söyleyelim.

Saç TipiTüm Saçlar
Saç Bakım EtkisiBesleyici
Hacim15 Adet Tüp
KullanıcıKadın, Erkek

Kullanıcı Yorumları

👤 Ö** Ö*; “Henüz hepsini bitirmedim fakat oldukça fazla dökülen saçlarımdaki dökülmeyi durdurdu ve seyrekleşen diplerimi çoğalttı. Tek kötü yanı kokusunun gerçekten kötü olması.”

👤 S* T*; “Üç kutu kullandım. Gerçekten işe yarıyor. Tavsiye ederim.”


Kerastase Elixir Huile Originale

İçerisindeki bileşenler sayesinde saçınıza ihtiyaç duyduğu nemi ve parlaklığı kazandıran ürün, bu sayede çok daha güzel gözüken saçlara sahip olmanızı sağlar.

Saçı NemlendirirDüşük Hacim
Parlaklığı Arttırıcı Etkiye Sahip
Saça İpeksi Yumuşaklık Katar

Ürün Detayı

Moringa, Beyaz Çay, Yaban Gülü, Kamelya, Prekaksi ve Mısır Filizi’nin karşımından oluşan bakım yağı, saçlarınıza ipeksi yumuşaklık katarak daha rahat kontrol edilebilmesini sağlıyor. İçerisindeki Argan yağı ile saçınızı besleyen ürün, saçınızın nem ihtiyacını karşılayarak daha yumuşak olmasını sağlıyor. Son olarak bu ürünün saçlarınızdaki elektriklenmeyi de engelleyeceğini belirtelim.

Saç TipiTüm Saçlar
Saç Bakım EtkisiBesleyici, Canlandırıcı
Hacim100 ml
KullanıcıKadın, Erkek

Kullanıcı Yorumları

👤 E* K*; “İlk kullanımda etkisini gördüm. Beklemiyordum bu kadarını. Tavsiye ederim”

👤 A* M*; “Dolaşan dalgalı saçlarımı yumuşatarak kolay açılmasını sağlıyor. Kokusu da ve saçı parlatma etkisi çok hoş. Tavsiye ederim.”


L’Oréal Professionnel Mythic Oil

Özel formülü ile profesyonel kullanıcıların en çok tercih ettiği ürün olmayı başaran L’Oréal Professionnel Mythic Oil, bu sayede saç bakım yağı tavsiyeleri listemize girmeyi başarıyor.

Saçların Parlaklığını ArttırırSaçı Onarmıyor
Saçın Kolay Taranmasını Sağlar
Besleyici Etkiye Sahip

Ürün Detayı

Üzüm çekirdeği ve avokado yağlarının eşsiz birleşiminden oluşması sayesinde saçlarınıza mükemmel bir parlaklık katan ürün, göz alıcı fön için vazgeçilmeziniz olacak. Her saç tipine uygun olması sayesinde öne çıkan bakım yağı, saça ihtiyaç duyduğu besinleri karşılayarak daha dayanıklı olmasını sağlıyor. Böylelikle saçlarınız fönün zararlı etkilerinden korunmuş oluyor.

Saç TipiTüm Saçlar
Saç Bakım EtkisiBesleyici, Canlandırıcı
Hacim100 ml
KullanıcıKadın, Erkek

Kullanıcı Yorumları

👤 B** G*; “Bunun krem formundan çok memnundum, bir de bunu denemek istedim. İlk kullanım deneyimim hafif, ağırlaştırma yapmıyor. Çok güzel kokuyor ve saçı yumuşacık yapıyor.”

👤 F* K; “Gayet güzel. Büyük cam şişede onarıcı olduğuna inandığım bakım yağı. Bugün kullanmaya başladım, kokusu süper.”


Ashley Joy Saç Bakım Yağı

Özel olarak geliştirilmiş formülüyle saçınızın güç ve parlaklık kazanmasına yardımcı olan bakım yağı, bu sayede saçlarınızı eski güzel günlerinize geri döndürmenize yardımcı olacak.

Bitkisel İçerikYüksek Fiyat
Nemlendirici Etkiye Sahip
Yıpranmış Bölgeleri Onarır

Ürün Detayı

A ve E vitaminlerinin antioksidan özelliği sayesinde saçlarınızı yatıştıran bakım yağı, ilk kullanımdan itibaren saçlarınızı güneşin zararlı etkilerinden koruyacaktır. 24 farklı yağın birleşmesinden üretilmesi sayesinde saçınıza ihtiyaç duyduğu tüm bakımı sağlayan ürün, Baobab yağı ile saçlarınızı nemlendiriyor. Bu sayede saçlarınız daha yumuşak ve parlak bir yapıya kavuşuyor.

Saç TipiTüm Saçlar
Saç Bakım EtkisiNemlendirici, Koruyucu
Hacim100 ml
KullanıcıKadın, Erkek

Kullanıcı Yorumları

👤 Ş* O*; “Kokusunu beğendim. Arkadaş tavsiyesi ile aldım. Bir kez kullandım. Bir kez basıp elinize gelen miktarı sabırla tarayın. Yeterli gelecektir.”

👤 T** P*; “Saçlarım çok elektrikleniyordu. Bu yağı kullandığımdan beri böyle bir sorun yaşamıyorum, tavsiye ederim.”


Dax Supergro

İçerisinde bulunan botanik yağlar sayesinde saçlarınıza kısa zaman içerisinde yumuşaklık, parlaklık ve canlılık katan ürün, bu sayede saç bakım yağı tavsiyelerimiz arasına girmeyi başarıyor.

Saç Derisini BeslerGünlük Kullanıma Uygun Değil
Kırıkları Onarır
İpeksi Görünüm Kazandırır

Ürün Detayı

Özel formülü sayesinde nem kaybına karşı saçın direncini arttıran bakım yağı, saç uçlarını tedavi ederek kırılmaları önlüyor. Günlük veya haftalık bakımlarınızda kullanabileceğiniz ürün, içeriğindeki botanik yağlar sayesinde saç ve saç derinizi besliyor. Bu sayede kepek, egzema ve saç kırılmaları gibi problemler ortadan kalkıyor.

Saç TipiTüm Saçlar
Saç Bakım EtkisiYenileyici, Koruyucu, Güçlendirici
Hacim198 g
KullanıcıKadın, Erkek

Kullanıcı Yorumları

👤 G* Ç*; “Saçıma o kadar çok bakım yağı denedim ki anlatamam, hiçbiri etki etmedi. Saçlarım çok ince, az uzayan ve güçsüzdü. Bu ürünü kullandım saçlarım hem yumuşacık hem de çok parlak oldu. Ayrıca saçlarım daha hızlı uzamaya başladı, dökülmesi de azaldı. Kesinlikle mükemmel bir ürün olduğunu düşünüyorum.”

👤 M* C*; “Saçlarım uzamıyor, çok kuru, çok zor tarayabiliyorum diyenlerin kurtarıcısı bir ürün. Gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.”


Boom Butter Saç Bakım Yağı

İçeriğinde bulunan 7 doğal yağ sayesinde saçın ihtiyaç duyduğu bakımı yapan ürün, bu sayede en çok tercih edilen saç bakım yağlarından birisi olmayı başarıyor.

Saç Dökülmelerini ÖnlerBazı Saçlarda Yağlanma Yapabiliyor
Kepeklenme Karşıtı
Günlük Kullanıma Uygun

Ürün Detayı

İlk kullanımdan itibaren saçlarınızın kaybettiği nemi geri kazandıran ürün, bu sayede saçlarınızın daha yumuşak ve parlak olmasını sağlıyor. Düzenli kullanımlarda ise saçlarınızın daha pürüzsüz bir görünüme kavuşmasını destekleyen bakım yağı, özel formülü sayesinde saçlarınızı yatıştırıyor. Bu sayede elektriklenme ve kepeklenme gibi sorunlarla uğraşmazsınız. Son olarak bu ürünün dökülmeleri de durdurduğunu söyleyelim.

Saç TipiTüm Saçlar
Saç Bakım EtkisiNemlendirici, Bakım Yapıcı
Hacim190 ml
KullanıcıKadın, Erkek

Kullanıcı Yorumları

👤 A* B*; “İlk kullanımdan itibaren saçımdaki değişim ve nemin kazandırdığı yumuşaklık muazzam. Gerçekten yıllardır bakım diye yaptığım şeyler boşmuş. Erkekler gönül rahatlığı ile kullanabilir.”

👤 İ* Ö*; “Kötü yorumlar kafamı karıştırmıştı ama iyi ki almışım dedim. Değerlendirme içinde bayağı bekledim. Benim gibi saçı aşırı yıpranmış kuru olanlara kesinlikle tavsiye ederim.”


Elseve Saç Bakım Yağı

İçerisindeki 6 çiçek özü sayesinde saçlarınıza ipeksi yumuşaklık ve parlaklık sağlayan ürün, bu sayede saç bakım yağı önerileri listemize girmeyi başarıyor.

Onarıcı Etkiye SahipOnarıcı Değil
Bitkisel İçerik
Saça İpeksi Yumuşaklık Katar

Ürün Detayı

Saçlarınızı kökten uca kadar besleyerek hasar gören bölgeleri yeniden yapılandıran ürün, saçları boyalı olan kişiler tarafından sıklıkla kullanılıyor. İçeriğindeki bitkisel özler sayesinde saça parlaklık ve yumuşaklık katan bakım yağı aynı zamanda saçın nem ihtiyacını da karşılıyor. Bu sayede saçlarınızdaki kuruluk ve kırılmaların oluşturduğu kötü görünüm ortadan kalkıyor.

Saç TipiYıpranmış Saçlar
Saç Bakım EtkisiBesleyici, Canlandırıcı
Hacim100 ml
KullanıcıKadın

Kullanıcı Yorumları

👤 S**** K****; “Yıllardır kullandığım ve kırılmaları minimum seviyeye indiren bir ürün. Saçlarım kalın telli ve her gün maşa ya da düzleştirmeye maruz kalıyor. Buna rağmen neredeyse bir yıl boyunca yıpranma yüzünden saç kestirme ihtiyacı duymuyorum.”

👤 O**** Y****; “Uzun yıllardır bu ürünü kullanıyorum. Saçlarınızda pürüzlü çatalımsı bir his varsa onu geçiriyor ve daha canlı saçlarınız oluyor.”


Botanica Comfort Keratin Bakım Yağı

Saçın zarar görmüş keratin tabakasını yeniden yapılandıran bakım yağı, kopma ve kırılmaları engelleyerek saçlarınızın daha sağlıklı bir yapıya kavuşmasını sağlıyor.

Saça Yumuşaklık KatarBazı Saçlarda Yağlanma Yapabiliyor
Kötü Görünümü Engeller
Kırılmaları Engeller

Ürün Detayı

Tamamen doğal içeriği ile saça zarar veren herhangi bir madde içermeyen ürün, saçlarınıza nüfuz ederek yatışmasını sağlıyor. Bu sayede elektriklenme gibi problemler yaşamazsınız. Yoğun miktarda keratin içermesi sayesinde saçın hasar gören bölgelerini onaran ürün, bu sayede kırılma ve kopmaları engelliyor. Ek olarak bu ürünün saçınızın daha canlı ve parlak olmasını sağlayacağını belirtelim.

Saç TipiYıpranmış Saçlar
Saç Bakım EtkisiNemlendirici, Bakım Yapıcı
Hacim100 ml
KullanıcıKadın, Erkek

Kullanıcı Yorumları

👤 N* K*; “Saçlarım çok yıpranmış durumda ve düzenli kestirmeme rağmen hep kırıklarım var. Ürünü saç uçlarıma sürdüğüm zaman yumuşaklık veriyor ve yıpranmış görüntüyü alıyor.”

👤 İ* Ö*; “Üründen yıllardır çok memnunum, bence en iyisi bu. Ürünü düzenli kullanmama rağmen 6-7 ay gitti, bereketli herhalde. “


The Natural Ritualist Keratin Bakım Yağı

Özel olarak geliştirilmiş formülü sayesinde saçın yıpranan ve kırılan bölgelerini onaran bakım yağı, bu sayede pürüzsüz saçlara kavuşmanıza destek oluyor.

Saçı BeslerKuru Saçlara Yeteri Kadar Nem Sağlamaz
Saçı Ağırlaştırmaz
Hasar Gören Bölgeleri Onarır

Ürün Detayı

İçeriğindeki yoğun keratin proteini sayesinde saçın hasar gören bölgelerini onaran ürün, bu sayede saçlarınızın pürüzsüz olmasını destekliyor. Saçın nem ihtiyacını karşılayarak daha yumuşak ve canlı olmasını sağlayan bakım yağı, paraben içermemesi sayesinde öne çıkıyor. Son olarak bu ürünün düzenli kullanımlarda saçınızı daha sağlıklı ve parlak bir yapıya kavuşturacağını söyleyelim.

Saç TipiYıpranmış Saçlar
Saç Bakım EtkisiNemlendirici, Bakım Yapıcı
Hacim100 ml
KullanıcıKadın, Erkek

Kullanıcı Yorumları

👤 U* E*; “Eşim kullanıyor ve çok memnun. Oldukça başarılı buluyor. Ben kel bir adam olduğumdan, çok istememe rağmen kullanamadım. Ama gördüğüm kadarıyla işe yarıyor.”

👤 B** O*; “Sürekli kabaran elektriklenen ve şekli çok belli olmayan bir saç yapım var. Yorumlar bu kadar güzel olmasaydı açıkçası almazdım ve inanmazdım. Ama müthiş ötesi bir ürün. Saçları yumuşacık ve pırıl pırıl yapıyor. Sağlıklı bir saç görüntüsü veriyor. Ben asla vazgeçemem artık bu üründen.”


Pantene Saç Bakım Yağı Keratin Özlü

İçerisinde bulunan 6 değerli çiçek özü sayesinde saçlarınıza ipeksi yumuşaklık ve göz alıcı parlaklık katan ürün, bu sayede en iyi saç kremlerinden birisi olmayı başarıyor.

Saçın Esnekliğini ArttırırOnarıcı Değil
Paraben İçermez
Saça Yumuşaklık Katar

Ürün Detayı

Zayıf ve yıpranmış saçlar için özel olarak geliştirilen ürün, formülünde yoğun miktarda bulunan E vitamini sayesinde saçın besin ihtiyacını karşılıyor. Bu sayede besin ihtiyacının karşılanmamasından kaynaklanan kırılmalar ve yıpranmalar ortadan kalkıyor. İçerisindeki keratin proteini sayesinde saçın hasar gören bölgelerini onaran bakım yağı, koruyucu bakım yaparak saça bir tabaka yerleştiriyor. Son olarak bu ürünün durulanmayan yapıya sahip olduğunu belirtelim.

Saç TipiZayıf ve Yıpranmış Saçlar
Saç Bakım EtkisiBakım Yapıcı
Hacim100 ml
KullanıcıKadın

Kullanıcı Yorumları

👤 F* T*; “Eşim düzenli kullanıyor. Bunu kullandıktan sonra saç dökülmesinin azaldığını belirtiyor. Ben onu her haliyle seviyorum tabi.”

👤 L** A*; “Röfleli ve yıpranan saçlarımın uçlarına birkaç damla sürüp yediriyorum. Kuru, mat, kabarık görüntüsü gidiyor, parlıyor. Her banyo sonrası tekrarlıyorum.”


Sıkça Sorulan Sorular

Saç bakım yağları ne işe yarar?

Saç bakım yağları saç köklerini besleyerek güçlendirir. Bu sayede saç kökleriniz daha dayanıklı olur ve erken dökülme yaşamazlar. Saç kökleriniz güçlendiği zaman ise saçınızın uzama hızı artır. Bu da saçlarınızın daha dolgun bir yapıya kavuşmasına destek oluyor.

Saç bakımı için hangi yağ kullanılır?

Saç bakımı için kullanabileceğiniz birçok yağ bulunuyor. Bunlar arasında zeytinyağı, argan yağı, jojoba yağı, ardıç yağı, ceviz yağı, biberiye yağı, Hint yağı, çam terabettin yağı ve tatlı badem yağı bulunuyor.

Saç bakım yağı nasıl kullanılır?

Saç bakım yağları elle sürülen bir bakım ürünüdür. Saçların köklerine ve uçlarına sürülen bakım yağları, ıslak saça ya da duş sırasında şampuanı duruladıktan sonra kullanılabilir.

Banyodan sonra saça hangi yağ sürülür?

Uzmanların en çok tavsiye ettiği yağlardan olan Argan yağı, kuru ve yıpranmış saçlarınızın onarımını sağlayacaktır. Tamamen temizlenmiş saçlarınıza uygulamanız gereken bu yağ, saçlarınızın parlaklığını geri kazanmanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca saçınızın nem ihtiyacını da karşılayacaktır.

Saç bakım yağı seçerken nelere dikkat etmek gerekir?

Saç bakım yağı seçerken ilk olarak kendi saçınızla uyumlu olup olmadığını kontrol etmeniz gerekiyor. Saçlarınız kuru veya yıpranmış ise buna uygun bakım yağı almak sizin yararınıza olacaktır. Daha sonra saçlarınıza hangi etkiyi vermek istediğinize göre seçip yapmalısınız. Saçlarınızı güçlendirecek bir bakım yağı istiyorsanız buna uygun ürün almalısınız. Son olarak ise bakım yağının saçlara olan diğer etkilerini kontrol etmelisiniz.

Yazıyı puanla!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Yorum yapın