En İyi 10 Oyuncu Bilgisayarı Tavsiyesi

Her geçen gün gelişen teknoloji etkisini bilgisayar oyunları üzerinde de hissettiriyor. Yeni çıkan bilgisayar oyununu oynamak için güzel bir sisteme ihtiyacınız olabilir. Her oyunu kaldırabilen en iyi oyuncu bilgisayarlarını sizler için bir araya getirdik.

Oyunları yüksek performans ve benzersiz deneyimle oynayabilmenin yolu da özel olarak tasarlanmış oyuncu bilgisayarlarından geçiyor. Sahip oldukları teknik özellikler ile adeta göz dolduran oyuncu bilgisayarlarına mutlaka göz atmalısınız.

SıraModellerEkran KartıSYblog Puanı
1Lenovo Ideapad L340GTX 165010/9.8
2MSI GF63GTX 165010/9.8
3Asus ROG G513IHGTX 165010/9.7
4Monster A5 V17.2.3RTX 3050 Ti10/9.9
5Casper G900RTX 306010/10
6Asus FX506LHGTX 165010/9.8
7Turbox Tx45R7 24010/9.5
8HP 15-EC2031NTGTX 165010/9.7
9Turbox Tx578GT 103010/9.6
10Acer Nitro 5GTX 1650 Ti10/9.8
Oyuncu Bilgisayarı Tavsiye Listesi

Oyuncu Bilgisayarı Önerisi

Yüksek performanslarıyla öne çıkan, kullanıcıların tavsiye ettiği en iyi oyuncu bilgisayarı listemizde hem masaüstü hem de laptop modellerine yer verdik.

İşte yüksek performans ve fps gösteren en iyi oyuncu bilgisayarı tavsiyeleri listemiz:

Lenovo Ideapad L340

Full HD ekran özelliği bulunan laptobun IPS panel tipi vardır. Bellek hızı 2400 MHz olan ürünün Intel Core i7 9.nesil işlemcisi sayesinde oyunlarda donma kasma vb sorunlar yaşanmaz. Ekran kartı da yeni nesil olduğu için işlemlerinizi hızlıca yapabilirsiniz.

Yeni Nesil İşlemciKısa Şarj
SSD Olması144 Hz Olmaması
Full HD Görüntü

Ürün Detayı

Hafif tasarımı ve güçlü işlemcisi ile dikkat çeken Lenovo Ideapad L340 512 GB SSD’ye ve 16 GB Ram’e sahiptir. Tek şarjla 6 saat ve üzeri kullanım imkanı sunan bu oyuncu laptopu 1920 x 1080 piksel görüntü kalitesi sağlıyor. Ekran kartı kısmında Nvidia GeForce GTX kullanan laptop yeni nesil oyunların tümünü akıcı grafiklerle oynama imkanı sunuyor.

SSD512 GB
İşlemci TipiIntel Core i7
İşlemci9750HF
İşletim SistemiYok
Ram16 GB
Ekran Kartı Hafızası4 GB
Ekran Boyutu15,6 inç
Ekran KartıNvidia GeForce GTX1650

Kullanıcı Yorumları

👤 F** A**; “Cihaz aslında çok iyi ama özelliğine göre malzeme kalitesi bir tık daha iyi olmalıydı. Ama artık yorulduk hergün fiyatlar artıyor. Satıcılarda üreticilerde doymuyor.”

👤 A** G**; “Bu laptopu mühendislik okuduğum için aldım. Şuana kadar hiçbir sıkıntıyla karşılaşmadım. Yapısı da diğer oyun bilgisayarları gibi kaba değil, şık ve sade bir görünümü var. Laptopta oyun oynamadığım için yorum yapamayacağım. Klavyeleri yumuşak ve alttan mavi aydınlatmalı. Eğer mühendislik okuyorsanız alın derim. İşimi fazlasıyla görüyor.”


MSI GF63 THIN 11SC-035XTR

8 GB ram kapasitesine sahip olmasına rağmen performansından ödün vermeyen, fiyat olarak rakiplerine göre uygun olan Msi oyuncu laptobu kesinlikle ilk tercihlerinizden birisi olmalıdır. Şık tasarımı da dikkat çeken bir diğer özelliğidir.

Düşük Ağırlık8 GB Ram Olması
SSD Olması
Güçlü İşlemci ve Ekran Kartı

Ürün Detayı

Son yılların yükselen bilgisayar üreticilerinden olan MSI’ın üretmiş olduğu GF63 model bu oyuncu laptopu Intel Core İ5 işlemci yongasına sahip olup 512 GB HDD ile birlikte gelmektedir. FreeDOS işletim sistemi ile satışa sunulan cihaz 1,86 gram ağırlığı ile taşıma kolaylığı da sağlamaktadır. 3200 MHz bellek hızı ile muhteşem bir işlemci hızı sunan bilgisayar oyunseverler için tercih edilebilecek en iyi ürünlerin başında geliyor.

SSD512 GB
İşlemci TipiIntel Core i5 11400H
İşletim SistemiYok
Ram8 GB
Ekran Kartı Hafızası4 GB
Ekran Boyutu15,6 inç
Ekran KartıNvidia GeForce GTX1650

Kullanıcı Yorumları

👤 A** H**; “Bilgisayar gerçekten çok güzel ve hızlı, programlama çalışıyorum üç gün kullandım şimdiye kadar hiç bir sıkıntı yapmadı, tek RAM’ı düşük 16 GB olsaydı daha güzel olurdu ama bir RAM daha fazla takacağım o yüzden çok sıkıntı değil.”

👤 Ö** Ö**; “Bilgisayarı Hepsiburada’dan cuma günü sipariş verdim elime pazartesi günü geçti. Bilgisayarın kurulumunu hemen yapıp oyun performansına baktım sonuç bana göre mükemmel, sadece valorant yükleyip oynadım, fps 120 ile 150 olarak gördüm. Bilgisayarın kasası gayet güzel ve kaliteli, MSI markasından beklenildiği gibi şık ve güzel. Bu bilgisayarı alıcaklara tavsiye ederim, şimdiden alıcak olanlara hayırlı olsun.”


Asus ROG Strix G513IH-HN002

RGB klavyesi sayesinde şık bir görünümü olan Asus ROG Strix laptobun üzerinde bulunan GTX teknolojisine sahip ekran kartı oyunlarda üst düzey performans sunmaktadır. Kaliteli malzeme yapısı olan üründe 144 HZ ekran olması da bir diğer iyi özelliği.

Güçlü İşlemciDüşük Ram Belleği
Gelişmiş Soğutma Teknolojisi
RGB Klavye

Ürün Detayı

Adaptive SYNC ve gelişmiş soğutma teknolojisi ile en iyi oyun deneyimini yaşatacak olan Asus ROG Strix, AMD Ryzen 7 işlemci tipine sahip olup turbo modu ile yüksek GPU vadediyor. 8 GB Ram ve 512 GB SSD’si bulunan bu cihaz yüksek grafiklere sahip oyunlarda bile güçlü FPS desteği sunuyor.

SSD512 GB
İşlemci TipiAMD Ryzen 7 4800H
İşletim SistemiYok
Ram8 GB
Ekran Kartı Hafızası4 GB
Ekran Boyutu15,6 inç
Ekran KartıNvidia GeForce GTX1650

Kullanıcı Yorumları

👤 U** K**; ” 144hz ekranın akıcılığını hissedeceksiniz. Pubg emülatör için 90fps ayarını Mithrain izleyerek kolayca yapabilirsiniz. Tek sorun ram yeterli olmayabilir birkaç ay sonra 8 ram daha ilave yapacağım. Cihaz ısınmasına gelince en fazla 83 dereceyi gördüm, o da steam pubg de. “

👤 L** S**; “Tam bir oyun bilgisayarı rgb ışıklandırma efsane elit bir görünüm kazandırıyor. Ürün gelir gelmez ram ini “kingston 3200mhz 8gb ram” kullanarak 16ya tamamladım çift kanal olarak çalışıyor. Hız konusunda çok çok yeterli. Ekran kalitesi gayet iyi parlama, ölü piksel yok. Oyun kalitesine gelirsek şuanlık valorant oynadım en yüksek ayarda 150-160 fps alıyorum zaten ekran 144hz o konuda da sıkıntı yok. “


Monster Abra A5 V17.2.3

Üst düzey soğutma performansı gösteren Monster Abra A5 bilgisayar kalitesini her zaman konuşturuyor. Bilgisayarın fiyatının performansına göre çok iyi olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca 144 Hz ekranı ile oyunlardan alacağınız zevki kat kat artırıyor.

Güçlü SoğutmaRGB Klavye Olmaması
RTX Ekran Kartı
144 HZ Ekran Yenileme

Ürün Detayı

Yeni nesil İntel Core İ5 işlemci yongasına sahip olan Monster Abra A5, Nvidia GeForce RTX 3050 Tİ ekran kartını kullanmaktadır. Oyunlarda yüksek FPS ve akıcı görüntü kalitesi sunan Monster Abra A5 alüminyum kasası ve hafif tasarımı ile taşıma kolaylığı da sağlıyor. Xcooling soğutma teknolojisi ile GPU hızını arttıran cihaz klavyesiyle dikkat çekiyor.

SSD512 GB
İşlemci TipiIntel Core i5
İşlemci11400H
İşletim SistemiYok
Ram16 GB
Ekran Kartı Hafızası4 GB
Ekran Boyutu15,6 inç
Ekran KartıNvidia GeForce RTX 3050 Ti

Kullanıcı Yorumları

👤 F** K**; “Kutulama Süper Ürün Sorunsuz Elime Ulaştı Tek Takıntım Olan Konu Arka Monster Logosunda Kılcal Çizik Mevcut Harici Kasası Performansı Mükemmel Yanında Monster Logolu Çantasıda Geldi Ürün Gayet Başarılı Fan Sesi Biraz Yüksek Gelebilir Ama Çok Normal Güçlü Bi Cihaz ve Sıcağı Müthiş Derecede Dışarı Atıyor Performans Olarakta Çok Çok Yeterli Teşekkürler Monster Ailesi.”

👤 E** T**; “Gerçekten fiyatına göre çok iyi cihaz uygun fiyattayken aldım şuanda çok memnunum ilkide monster gibi firmayı seçmişim şuana kadar ısınma problemi yaşamadım gayet yeterli soğutma sistemine sahip çok sıcak bir hava olmadıkça sorun olmuyor.”


Casper Excalibur G900.1180-BF60X-B

RTX teknolojiye sahip olan ekran kartı oyunlarda mükemmel performans sunuyor. Sessiz fanı olmasına rağmen çok iyi soğutma özelliği bulunan laptobun i7 son nesil işlemciye sahip olması da işlem yaparken yavaşlama, donma gibi sorunlar yaşamanızı engelliyor. Montaj, kurgu, photoshop gibi bilgisayarı yoran işleri yaparken de hiçbir sorun yaşamayacağınızı belirtmek istiyoruz.

RGB KlavyeAğır Olması
Şık Tasarım
144 HZ Ekran Yenileme

Ürün Detayı

Oyunseverler için özel olarak üretilen Casper Excalibur, Intel Core İ7 işlemciye sahip olup akıllı turbo termal soğutma sistemi ile aşırı ısınmaların önüne geçiyor. Ultra ince ve metal kasa tasarımıyla öne çıkan bu ürün 144 Hz Full HD görüntü kalitesine sahip ekranıyla geliyor. RGB klavye setiyle parlak bir görünüm sunan Casper Excalibur 3ms’lik yenileme hızını içerisinde barındırmaktadır. Nvidia GeForce RTX ekran kartı olan oyuncu laptopu hızlı ram ve güçlü bağlantı özelliği sayesinde oyunlarda akıcı bir performans sunuyor.

SSD512 GB
İşlemci TipiIntel Core i7
İşlemci11800H
İşletim SistemiYok
Ram16 GB
Ekran Kartı Hafızası6 GB
Ekran Boyutu15,6 inç
Ekran KartıNvidia GeForce RTX 3060

Kullanıcı Yorumları

👤 A** K**; “Ürün aynı gün içinde kargoya verildi ve bir sonraki gün evime geldi. Kutu içeriği eksiksiz ve kargo için uygun halde paketlenmiş. Bu laptopu kullanmak nasip olmadı ama arkadaşımın aynı model laptopunu 1 hafta kadar kullandım. Msi, Asus, Monster marka oyuncu laptoplarını kullandığım için rahatlıkla söyleyebilirim ki soğutma konusunda Casper çok önde ki zaten oyuncu laptoplarında en önemli unsur soğutma.”

👤 M** T**; “Ürün tam f/p ancak oyun bilgisayarına göre ekranı bir tık küçük olduğu fps oyunlarında monitör ihtiyacı doğuyor. aynı fiyata hatta 140 lira daha pahalısı başka bir markada aynı özelliklerde 500gb ssd li satılıyordu hem 1TB olması çok iyi hemde daha ucuzdu ürünü 1 haftadır kullanıyorum gayet iyi ayrıca sipariş verdim ertesi gün geldi hızlı teslimat için teşekkürler.”


Asus TUF Gaming FX506LH-HN004

144 Hz ekran hızı olan Asus TUF Gaming, 4K çözünürlüğe ve 120 Hz ekran yenileme hızına sahiptir. 3 soğutuculu sisteme sahip olan bu cihaz güçlü işlemcisi ile ekstra performans üretirken herhangi bir ısı sorunuyla karşılaşmıyor.

Yüksek Depolama KapasitesiDüşük Ses Kalitesi
144 HZ Ekran Yenileme

Ürün Detayı

Üstün pil ömrü ve güçlü işlemcisi ile oyunlarda en iyi performansı sunan Asus Tuf Gaming laptop işlemci yongası olarak İntel Core İ5’i kullanmaktadır. Ekran kartı kısmında Nvidia GeForce GTX 1650’yi kullanan cihaz üstün CPU üretimi ile oyun sırasında akıcı bir performans sunuyor.

SSD512 GB
İşlemci TipiIntel Core i5
İşlemci10300H
İşletim SistemiYok
Ram8 GB
Ekran Kartı Hafızası4 GB
Ekran Boyutu15,6 inç
Ekran KartıNvidia GeForce GTX1650

Kullanıcı Yorumları

👤 O** O**; “Çok iyi çok marka araştırdım ama kesinlikle asus en iyisi tek tuşla fan hızı klavye renkleri ekran görüntü kasa kalitesi çok iyi sert plastikten yapılmış ama sorun olmuyor kargo güzel geldi paketleme iyiydi oyunlarda hiçbir sıkıntı yok online oynuyorum özellikle fps bomba gibi netflixde 4k izleyebilirsiniz ekran kalitesi çok güze.”

👤 N** A**; “Bu fiyata bu ürünü almak bı devirde harika. Ürün gerçekten çok iyi. Tam anlamıyla canavar.”


Turbox Tx45

24 inç monitörüyle birlikte gelen Turbox bilgisayarda 256 GB SSD bulunmakta. İntel i7 işlemcisi olan ürün 8 GB sistem belleğine sahip. Bilgisayarın ekran kartı ise günümüzdeki oyunları orta derecede oynatabilecek güçte.

Yüksek Sistem BelleğiDüşük İşlemci
Ekstra Ekran Olması

Ürün Detayı

En iyi masaüstü oyuncu bilgisayarlarından biri olan Turbox Tx45 içerisinde Intel Core İ7 işlemci yongası, 8GB Ram ve 256 GB SSD barındırmaktadır. Güçlü ekran kartı ile oyunlarda yüksek performans sunan bu cihaz monitör olarak 23,8 inçlik Curved ekran kullanıyor.

SSD512 GB
İşlemci TipiIntel Core i7
İşletim SistemiYok
Ram8 GB
Ekran Kartı Hafızası4 GB
Ekran Boyutu23,8 inç
Ekran KartıAMD Radeon R7 240

Kullanıcı Yorumları

👤 H** T**; “Ürün gercekten güzel atom bilişime cok teşekür ederim benim gibi işten gelip evde oyun oynamak vakit gecirmek isteyenler icin süper.”

👤 M** G**; “Gayet Güzel Çalışıyor Monitör Kaliteli Sadece Güç Kablosunda biraz sıkıntı var arada bir temassızlık yapıyor haricinde herşey problemsiz çalışmakta Wifi hediyesi için teşekkür ederiz.”


HP Gaming Pavilion 15-EC2031NT

GDDR6 4 GB kapasiteli GTX 1650 ekran kartına sahip olan model 15.6 inçlik Full HD bir ekrana sahip. 8 GB DDR4 3200 Mhz ram kapasitesiyle oyun oynarken, tarayıcıda veya bilgisayarda gezinirken kasma yaşanmaz.

Güçlü İşlemciDüşük Hafıza Alanı
Yeni Nesil Ekran Kartı
Büyük Ekran Boyutu

Ürün Detayı

Uzun süreli oyun performansları için ihtiyacınız olan en iyi oyuncu laptoplarından biri olan HP Ryzen 7 5800H işlemci yongasına sahip olup Nvidia GeForce GTX 1650 ekran kartını kullanmaktadır. Tek şarjla 10 saate varan kullanım süresiyle dikkat çeken bu dizüstü laptop 8 GB Ram ve 256 GB SSD desteğine sahiptir.

SSD512 GB
İşlemci TipiRyzen 7 5800H
İşletim SistemiYok
Ram8 GB
Ekran Kartı Hafızası4 GB
Ekran Boyutu16,1 inç
Ekran KartıNvidia GeForce GTX1650

Kullanıcı Yorumları

👤 M** K**; “İnanılmaz mükemmel çok teşekkür ediyorum hediyeler içinde ayrıca teşekkür ediyorum paranızı hakkıyla kazanıyorsunuz.”

👤 İ** E**; “Bügün geldi oyun bile yükledim oynadım canavar gibi fiyatına göre muhteşem özellikleri var şiddetle tavsiye ediyorum hepsiburada ve atombilişime teşekkür ediyorum…”


Turbox Tx578

Turbox’un en çok sevilen, fiyatını kesinlikle hak eden bir ürün var listemizde. GT 1030 ekran kartına sahip olan ürünün 240 GB depolama alanı bulunuyor.

Güçlü SoğutmaDüşük Ekran Kartı
RGB Led Sistemi

Ürün Detayı

RGB Led ışıklandırması ve birden çok fanı ile dikkat çeken bir tasarıma sahip olan bu masaüstü oyuncu bilgisayarında güçlü bir işlemci kullanılmış. 8 GB Ram ve 256 GB SSD kapasitesi olan kasa Nvidia GT 1030 ekran kartına sahiptir. 1600 MHz bellek hızı da cihaz oyunseverler için özellikle tasarlanmıştır.

SSD256 GB
İşlemci TipiIntel Core i5
İşletim SistemiYok
Ram8 GB
Ekran Kartı Hafızası2 GB
Ekran KartıNVIDIA GT 1030

Kullanıcı Yorumları

👤 N** B**; “Kasım ayının sonunda aldım. Bu fiyata bu tür oyunları oynatan ve sorunsuz oynatan bir cihaz bulmak çok zor. Çok kaliteli kasma donma gibi bir problemi olmuyor. Tavsiye ederim.”

👤 B** Ö**; “Ürün beklediğimden daha iyi kullandığım programlar (Android studio vb) da kasma gibi bir şey yok. Oyunlar da gayet iyi bir fps alıyorum beklediğimden daha iyi fiyat performans canavarı diyebiliriz almak isteyen tereddüte düşmesin alabilir.”


Acer Nitro 5

Uygun fiyata alabileceğiniz en iyi bilgisayardan birisi de Acer Nitro 5’tir. 512 GB SSD kapasitesi bulunan ürünün GTX 1650Ti ekran kartının olması da en büyük özelliklerinden birisidir. Bilgisayar yük altına girdiğinde anında soğutur, 16 GB rami ile oyun kısmında sorun yaşatmaz.

Yüksek Depolama AlanıRGB Klavye Yok
Yüksek Ram Kapasitesi

Ürün Detayı

En iyi oyuncu bilgisayarları arasında yer alan Acer Nitro laptobun Intel Core I5 işlemci yongası oyunlarda yüksek performans sunmaktadır. Ekran kartı olarak GTX 1650Ti kullanan bu cihaz 16 GB bellek kapasitesine sahiptir.

SSD512 GB
İşlemci TipiIntel Core i5 10300H
İşletim SistemiYok
Ram16 GB
Ekran Kartı Hafızası4 GB
Ekran KartıGTX 1650 Ti

Kullanıcı Yorumları

👤 A** O**; “Bilgisayarın tasarımı tek kelime ile mükemmel çok zarif bir tasarımı var klavye aydınlatmaları karanlıkta çok yardımcı oluyor ve rahatsız etmiyor. Freedos olması gözünüzü korkutmasın çok basit youtube dan bile halledebilirsiniz tam bir fiyat performans ürünü kesinlikle bu bütçeye bu bilgisayar alınmalı.”

👤 F** Ö**; “Benim bütçeme göre en iyi özelliklere bilgisayar buydu. freedos olması biraz gözümü korkutuyordu aslında ama tek başıma halledebildim, zorlamadı. driverler içinde yüklü geliyor onları setuplamak da basit. satıcı firma da çok güzeş paketlemiş herhangi bir sıkıntı yaşamadık. ben çok memnun kaldım. umarım ileriki zamanlarda da bilgisayar için böyle düşünürüm”


Sıkça Sorulan Sorular

Oyuncu Bilgisayarı Çeşitleri Nelerdir?

Evde oyun oynamak için iki tür bilgisayar tercih edebilirsiniz: Masaüstü ve Laptop. Genellikle Masaüstü bilgisayarlar daha iyi performans gösterse de, son dönemde ortaya çıkan oyuncu laptop bilgisayarlar da çok iyi çalışarak beklentileri karşılıyor. Çok yer kaplamasın diyorsanız laptop tercih edebilir, çok daha yüksek performans isterseniz masaüstü bilgisayarlara yönelebilirsiniz.

1-Oyuncu Bilgisayarı Masaüstü
Tam bir oyuncu üssü olarak planlanan, tasarımından renklerine, donanımından yazılımına kadar kazanmayı hedefleyen oyuncu bilgisayarı masaüstü özellikleriyle sıradan bilgisayarlardan çok daha üstün fonksiyonlara sahip.

2- Laptop Oyuncu Bilgisayarı
Sabit olmak istemeyen ve oyun deneyimini dilediği yerde yaşamak isteyenler için öne çıkan taşınabilir oyuncu bilgisayarları da masaüstü rakipleri kadar iddialılar.

İyi Bir Oyuncu Bilgisayarı Nasıl Olmalı?

Eğer bilgisayarda Full HD oyun oynanmak istiyorsanız i5, Ryzen 5, Ryzen 7 ve i7 işlemci tercih etmelisiniz. Bütçesi yüksek olanların Ryzen 7 veya i7 işlemci kullanmaları önerilir. Ekran kartı kısmında ise GTX veya RTX serisi kullanılmalıdır.

Oyun Bilgisayarı Kaç GHz Olmalıdır?

İşlemci hızları son derece önemlidir. 7. Nesil işlemcilerde minimum 3.0 GHz tercih etmek mantıklı olacaktır. 8 ve üzerinde ise GHz’nin çok bir önemi yoktur. İşlemcinin kendisi güçlü olduğu için hızı da yeterli seviyededir. Örneğin; i5 10. nesil bir işlemcinin gücü i7. 7. nesil bir işlemciden daha iyidir. Hızdan daha önemli bir şey varsa o da nesildir. Hızın ortalama 2.5 ile 3.0 GHz arasında olması yeterli olacaktır.

Yazıyı puanla!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Yorum yapın