En İyi 10 Oyun Konsolu Tavsiyesi

Koronavirüs nedeniyle tüm dünyada ilan edilen ev karantinasıyla birlikte birçok kişi sıkıntıdan oyun konsollarına yöneldi. Bu cihazlar sadece oyun oynamak için değil aynı zamanda dizi ve film izlemek içinde kullanılıyor. Evde bir türlü geçmeyen zamanı daha eğlenceli ve keyifli şekilde geçirmenize yardımcı olan en iyi oyun konsollarını liste haline getirdik.

SıraModellerDepolamaSYblog Puanı
1Sony Playstation 5825 GB10/9.9
2Microsoft Xbox Series X1 TB10/9.9
3Nintendo Switch32 GB10/9.8
4Sony Playstation 5 Dijital Sürüm825 GB10/9.9
5Microsoft Xbox Series S512 GB10/9.8
6Sony Playstation 4 Pro1 TB10/9.8
7Microsoft Xbox One S1 TB10/9.8
8Nintendo Switch Lite32 GB10/9.7
9Sony Playstation 41 TB10/9.7
10Sup Taşınabilir Oyun Konsolu2 GB10/9.6
Oyuncu Konsolu Tavsiye Listesi

Tavsiye Edilen En İyi 10 Oyun Konsolu

Yeni nesil oyun konsolları sahip olduğu özellikler ile çok daha iyi performans gösterse de bir önceki modellerinde hala popülerliğini kaybetmediğini söylemekte fayda var. Piyasada satılan en bilindik ve yüksek performanslı oyun konsollarını sizler için sıraladık.

İşte 2024 yılının en iyi oyun konsol modelleri…

Sony Playstation 5

Çıkışından bu yana dünyada büyük ilgi gösterilen Playstation 5, sahip olduğu özelliklerle şimdiye kadarki en güçlü oyun konsolların başında geliyor.

Yeni NesilDüşük Oyun Sayısı
Yüksek Performans

Ürün Detayı

Süper hızlı SSD depolaması sayesinde çok daha seri bir şekilde oyunlar arasında geçiş yapabilen Playstation 5, yüksek grafik kalitesiyle oyunlarda gerçekçi görüntü hissiyatı yaşatıyor. Tamamen yenilenen Dualsense kontrolcüsünün dokunsal geribildirim ve dinamik tetik efektleri oyunlarından aldığınız keyfi 2 katına çıkarıyor.

İşlemcix86-64-AMD Ryzen
Grafik İşlemciAMD Radeon RDNA 2-temelli grafik kartı
Sistem BelleğiGDDR6 16 GB
SSD825 GB
Optik SürücüUltra HD Blu-ray
Ağırlık4.5 kg
Boyut390 x 104 x 260 mm

Kullanıcı Yorumları

👤 S** B; “Ön siparişten aldım ve ilk lansman günü sabahtan teslim edildi. Paketlemesi çok özenli yapılmış ve ilk alanlardan oldum. Kesinlikle tavsiye ederim.”

👤 Bilal E; “Ürün çok kaliteli. Ps4 den ps5’e geçiş yaptım. Arasında gerek hız gerek fan sesi ve birçok özellik olarak fark var. Sony yine yapmış.”


Microsoft Xbox Series X

Tasarımıyla Xbox severleri kalbinden buran Xbox Series X, bir süre oyuncular tarafından görünüşünden dolayı buzdolabına benzetilmişti.

Yeni NesilPilli Kontrolcü
Güçlü Performans

Ürün Detayı

Yüksek güçlü işlemcisi ve GPU ile yeni nesil oyunları en yüksek grafik kalitesinde sunan Xbox Series X’in depolamasını harici genişletme kartla artırabilirsiniz. Dilerseniz Microsoft’un Gamepass kütüphanesine üye olarak aylık düşük bir ücret karşılığında sayısız oyunu satın almadan oynayabilirsiniz.

İşlemciAMD Zen 2
Grafik İşlemciAMD Radeon RDNA 2-temelli grafik kartı
Sistem BelleğiGDDR6 16 GB
SSD1 TB
Optik SürücüUltra HD Blu-ray
Ağırlık4.5 kg
Boyut301 x 151 x 151 mm

Kullanıcı Yorumları

👤 B** B; “PS5 ile Xbox Series X arasında kararsız kalmıştım ancak iyi ki Xbox almışım diyorum.”

👤 O T**; “Çok hızlı şekilde ulaştı, sorunsuz. Şu an alınabilecek en iyi oyun konsolu.”


Nintendo Switch

Arkadaşlarınızla veya kendi başınıza keyifli zaman geçirmenizi sağlayan Nintendo Switch, kolay taşınabilir yapısıyla gittiğiniz her yere kolayca götürebilirsiniz.

Kolay TaşınabilirYüksek Oyun Fiyatları
Hafif

Ürün Detayı

İster televizyona bağlayarak ister elinizde oynayabileceğiniz Nintendo Switch, ülkemizde pek yaygın olmasa da her geçen gün ünlenmeye devam ediyor. Konsolun kendisine özgü birden fazla kullanıcı gerektiren oyunlarını arkadaş veya aile ortamında toplu bir şekilde oynayabilirsiniz.

İşlemciARM Cortex A57
Grafik İşlemciNVIDIA Tegra X1
Sistem BelleğiLPDDR4 4 GB
Depolama32 GB
Ağırlık327 g
Boyut104 x 173 x 54 mm

Kullanıcı Yorumları

👤 E** M; “Türkiye de ki en iyi fiyatı veren yer bu Nintendo Switchler için. Bir iki oyun da aldım buradan sanırım. Bir Switch daha sipariş ettim kaçırmamak için ve bir daha da bu fiyata bulunmaz.”

👤 Orçun G; “Ürün çok şık ve portatif. Oyunu her yerde oynama kavramı çok tatmin edici. Eğer nintendo zaten biliyorsanız güvenirsiniz. Bence kaçırmayın.”


Sony Playstation 5 Dijital Sürüm

Diğer Playstation 5 modeli ile arasında performans bakımından hiçbir fark bulunmasa da sadece bu cihazın optik sürücüsü bulunmamaktadır.

Yeni NesilOptik Sürücü Yok
Yüksek Grafik Kalitesi

Ürün Detayı

Tamamen aynı özelliklere sahip olan bu Playstaion 5’de CD okuyucu bulunmadığından dolayı diğer modele göre daha uygun fiyatla satılmaktadır. Üstün grafik kalitesiyle akıcı bir oyun deneyimi sunan oyun konsolu, fiyatını sonuna kadar hak ediyor.

İşlemcix86-64-AMD Ryzen
Grafik İşlemciAMD Radeon RDNA 2-temelli grafik kartı
SSD825 GB
Ağırlık4,5 kg
Boyut390 x 104 x 260 mm

Kullanıcı Yorumları

👤 C** A; “1 aydan uzun süredir kullanıyorum. Çok memnunum. Playstation kalitesi, tam gaz devam ediyor.”

👤 O G**; “Ürün gerçekten muhteşem ama biraz fazla büyük. Oldukça basit bir kurulumu var ve sadece 2 günde teslim edildi. Tavsiye ederim.”


Microsoft Xbox Series S

Yeni çıkan oyun konsollarına göre daha uygun fiyat ile satılan Microsoft Xbox Series S, geniş oyun kütüphanesiyle herkese hitap edebiliyor.

Yeni NesilOptik Sürücü Yok
Yüksek Performans
Minimal Yapı

Ürün Detayı

Yüksek performanslı SSD depolaması sayesinde içerisindeki oyunlar arasında çok kısa sürede geçiş yapabilir ve aynı zamanda cihazın açılma süresinin oldukça kısa olduğunu görebilirsiniz. Küçük tasarımıyla çantanızda kolayca taşıyabileceğiniz bu konsol ile keyifli zaman geçirmeye hazır olun.

İşlemciAMD Zen 2
Grafik İşlemciAMD Radeon RDNA 2-temelli grafik kartı
Sistem BelleğiGDDR6 10 GB
SSD512 GB
Ağırlık1,9 kg
Boyut275 x 151 x 65 mm

Kullanıcı Yorumları

👤 O** S**; “Microsoft Türkiye garantili olsun diye biraz fazla ödedik ama yine de piyasanın en uygunu idi. Makine zaten 10 numara.”

👤 Atakan O; “Harika bir ürün, şiddetle tavsiye ediyorum.”


Sony Playstation 4 Pro

Normal Ps4 cihazlarına göre daha sabit fps değerleri verebilirken Playstation 4 Pro, oyunlarda daha yüksek görüntü kalitesi ve performans sunabilmektedir.

Sağlam TasarımSesli Çalışma
Güçlü Performans

Ürün Detayı

Çıktığı tarihte “Dünyanın en güçlü konsolu” olarak tanıtılan ve bu unvanı uzun süre taşımayı başaran Playstation 4 Pro, bir önceki Playstation 4 serisinden daha güçlü donanımlara sahiptir. Ayrıca 4K görüntü desteği sunabilen bu model ile stabil akıcı oyun deneyiminin tadını çıkarın.

İşlemciAMD Jaguar
Grafik İşlemciAMD GCN 4.0
Sistem BelleğiGDDR5 8 GB
SSD1 TB
Ağırlık3,3 kg
Boyut55 x 295 x 327 mm

Kullanıcı Yorumları

👤 Caner B; “Kesinlikle süper teslimat hızlı ayrıca slim mi yoksa pro mu diye düşünüyorsanız hiç tereddüt etmeden PRO derim eğer 4K destekleyen bir TV varsa evinizde.”

👤 M D**; “Kesinlikle çok hızlı ve güvenilir sıfır kutusundan hariç ekstra kargolanmıştı. Kullanıyorum şu an çok memnunum teşekkür ediyorum hem fiyat hem kalite olarak.”


Microsoft Xbox One S

Bir dönemin en çok satılan Xbox modeli olan bu cihaz, tasarımı ve yüksek performansıyla dikkat çekmeyi başarıyor.

Geniş Oyun KütüphanesiPilli Kontrolcü
Yüksek PerformansEski Nesil

Ürün Detayı

Sahip olduğu yüksek donanım özellikleri sayesinde normal Playstation 4 modelinden daha yüksek performans verebilen Microsoft Xbox One S, Gamepass oyun kütüphanesi sayesinde oyunculara en uygun şekilde yeni nesil oyun oynayabilme şansı sunuyor. Ek olarak 4K Blu-ray oynatıcıya sahip tek oyun konsoludur.

İşlemciAMD Jaguar
Grafik İşlemciAMD Radeon 1.40 TFLOPS
Sistem BelleğiDDR3 8 GB
SSD1 TB
Ağırlık2902 g
Boyut63.50 x 294.64 x 226 mm

Kullanıcı Yorumları

👤 A** Y; “Ürün sorunsuz çalışıyor. 1 Haftadır kullanıyorum ısınma problemi yok ve fan sesi minimum düzeyde.”

👤 K G**; “Hiçbir sıkıntı olmadan geldi. Garantisi mevcuttur. Bir PS4 kullanıcısı olarak yazıyorum buraya PS4 den çok farklı. Eğer gampass özelliğiniz varsa içinde yaklaşık son çıkan oyunlarda dahil olmak üzere 100 tane oyun var. Piyasa da bu oyunlar çok pahalı ama buradan aylık ufak bir miktar ile ücretsiz oynayabilirsiniz. PS4 den en büyük farkı bu.”


Nintendo Switch Lite

Diğer Switch modelinden farkı sadece bu cihazın tek kişilik olması. Normal Switch’de yan taraftaki kontrolcüler ayrılırken Lite modelinde ayrılmamaktadır.

Kolay TaşınabilirYüksek Oyun Fiyatları
Geniş Renk SeçeneğiTek Kişilik

Ürün Detayı

Donanımsal olarak en ufak farklılığı bulunmayan bu cihazların arasında sadece kullanışlılığı arttıran birkaç özellik farkı var. Bu konsolda televizyona yansıtma yapamaz ve arkadaşlarınızla aynı cihazdan oyun oynayamazsınız. Sadece kendi başınıza eğlenmeyi seven biriyseniz bu konsol tam size göre.

İşlemciARM Cortex A57
Grafik İşlemciNVIDIA Tegra X1
Sistem BelleğiLPDDR4 4 GB
Depolama32 TB
Ağırlık280 g
Boyut91 x 208 x 14 mm

Kullanıcı Yorumları

👤 B** T; “Yeri geldi oynamaktan puan veremedim, öyle bir memnuniyet. Çok araştırdım, çok yorum okudum öyle tercih ettim. İlgi ve alaka için teşekkür ediyorum.”

👤 O B**; “Yatarak oyun oynamayı seven herkesin almasını tavsiye ederim. Urun tertemiz ve hızlı geldi, sorun yaşamadım”


Sony Playstation 4

2013 yılından beri hala aktif bir şekilde milyonlarca insanın kullandığı Sony Playstation 4, kendisine özel yapılan oyunları sayesinde ayakta durabilmeyi başarıyor.

Özel Oyun KütüphanesiYüksek Oyun Fiyatları
İnce TasarımEski Nesil

Ürün Detayı

Çıkışından bu yana 116 milyon adet satılan Sony Playstation 4, tam 9 yıldır kullanılmaya devam ediyor. Playstation 5’in çıkmasıyla birlikte popülerliği azcık düşüşe geçse de hala tüm oyuncuların gözdesi. Döneminin en iyi zamanlarında çıkan yeni nesil oyunları yüksek performans ile oyunculara buluşturan Playstation 4, her eve lazım.

İşlemciAMD Jaguar
Grafik İşlemciAMD Radeon 1.84 TFLOPS
Sistem BelleğiGDDR5 8 GB
Depolama1 TB
Ağırlık2.1 kg
Boyut39 x 265 x 288 mm

Kullanıcı Yorumları

👤 F** Ç; “Bu Playstation4 Slim’i Zaman geçmesi için almıştım şu an ortalama 7 oyunum var. Hepsi de sorunsuz çalışıyor Fortnite’da bile 60fps sabit alıyorum kasma falan yok bu fiyata iyi bir ürün.”

👤 F Ö**; “Hızlı ve sağlam ürün, ürün çok güzel çalışıyor, alan memnun kalır.”


Sup Taşınabilir Oyun Konsolu

Eski nesil Atari oyunların hepsini içerisinde barındıran bu minik el konsolunun uygun fiyatlı ve televizyona bağlanabilir olması kullanıcıyı heyecanlandırıyor.

Nostalji OyunlarıBatarya Şişme Sorunu
Uygun Fiyat

Ürün Detayı

Kutu içerisinde gelen görüntü kablosu ve ikinci oyuncu kumandası sayesinde Sup oyun konsolunu televizyona bağlayarak nostalji oyunlarını arkadaşınızla oynayabilirsiniz. İçerisinde 400 adet oyun bulunan bu cihaz, tam kapasite şarj ile 5 saat oyun keyfi sunabilmektedir.

Ekran3 inç
Pil700 mAh
Ağırlık110 g
Boyut11.5 x 7.8 x 2 cm

Kullanıcı Yorumları

👤 Bahri T; “2 günde teslim edildi. Ürün gösterildiği gibi. Çalışıyor sorun yok. Eskiye döndüren bir oyun konsolu.”

👤 Y Y**; “Ürün çok başarılı oynaması çok eğlenceli bayıldım tavsiye ederim.”


Sıkça Sorulan Sorular

Oyun konsolu ne işe yarar?

Oyun konsolları sahip olduğu yüksek donanım özellikleri sayesinde sadece oyun oynama görevi görmektedir. Tabii ki içerisine diğer platform uygulamalarını yükleyerek film ve dizi keyfini de yaşayabilirsiniz. Bu cihazları kolayca televizyonunuza bağlayarak geniş ekranının tadını çıkarın.

En iyi oyun konsolu hangisi?

Konsollar birbirinden farklı oyunlara sahip olduğundan dolayı oyun zevkiniz size hangi konsolu alacağınızı göstermektedir. Hem Microsoft tarafında olan özel oyunları hem de Playstation’da olan özel oyunları tercih etmek biraz zorlayıcı.

Xbox en son modeli hangisi?

Xbox, 2020’nin Kasım ayında Xbox Series X ve Xbox Series S isimli en yeni iki konsolunu satışa sundu. Bu iki konsolun özellikleri birbirinden farklı olsa da aynı oyunları rahatlıkla oynatabilmektedir.

Oyun konsolu televizyona nasıl bağlanır?

Oyun konsolunuzu televizyona bağlamadan önce ilk olarak kullanma kılavuzunu inceleyin. Ardından size gösterilen resimli ve yazılı adımları dikkatli bir şekilde okuyarak sırayla adımları gerçekleştirin. Bu işlemlerin sorunsuz olduğundan eminseniz cihazı çalıştırabilirsiniz.

Yazıyı puanla!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Yorum yapın