En İyi 10 Buharlı Sterilizatör Tavsiyesi | 2024

Bebekler için hijyen oldukça önemlidir ve tüm ebeveynlerin en dikkat ettiği faktörlerden de biridir. Buharlı sterilizatörler, bebeğinizin biberonlarını, emzikleri ve diğer aksesuarlarını sterilize etmek için kullanılan cihazlardır. Bu cihazlar, suyun buharını üreterek biberonları ve diğer malzemeleri sterilize ederler. Buharlı sterilizatörler, evde kolaylıkla kullanılabilir ve bebeğinizin malzemelerinin bakterilerden arınmasını sağlayarak, bağışıklarının zayıflamasını engellerler.

SıraBuharlı SterilizatörKapasitePuan
1Philips Avent Scf284/026 biberon10/9.9
2Arzum Bebbe  Ar-8528 biberon10/9.8
3Tefal Disney Buharlı Sterilizatör6 biberon10/9.8
4Mamajoo Buharlı Sterilizatör6 biberon10/9.8
5Weewell Wsb1608 biberon10/9.7
6HOMEND 1003  5 biberon10/9.9
7Beurer By 767 biberon10/9.8
8Kiwi Kbaby57 1 biberon10/9.7
9Helta LCD Ekran Biberon Isıtıcı2 biberon10/9.9
10Chicco 3 in1 Buharlı Sterilizatör6 biberon10/9.8
Buharlı Sterilizatör Tavsiye Listesi

Tavsiye Edilen En İyi Buharlı Sterilizatör Detaylı İncelemesi

Bebeklerinizin emziklerinde, biberonlarında hatta mamalarındaki mikropları yok edebileceğiniz en iyi 10 buharlı sterilizatör tavsiyesi.

İşte en iyi buharlı sterilizatör önerileri:


Philips Avent Scf284/02

En İyi Yanı
3 farklı boy
6 dakikada sterilizasyon özelliği

Ürün Özellikleri

  • Sterilize Hızı: 6 dakika
  • Kapasite: 6 biberon
  • Özellik: 3 farklı boyda hazne, bakterilerin %99,9’unu yok eder.

3 farklı boyda haznesi bulunan Philips Avent Buharlı Isıtıcı, emzikler için küçük, göğüs pompaları için orta ve biberonlar için büyük boy hazneye sahiptir. 6 biberonluk kapasitesi ve aksesuarları kolay bir şekilde sterilize etmenizi sağlayarak, bakterileri %99.9 oranında öldürerek bebeklerinizin bağışıklık sistemini korumanıza yardımcı oluyor. Tüm ürünleri tam 6 dakikada sterilize eden Philips Avent Scf284/02 hızı ve performansıyla sizleri şaşırtmayı başarıyor.

Kullanıcı Yorumları

👤 S** T**: İkizlerim olduğundan benim için kaçınılmaz bir alışverişti ama çok memnunum 1 senedir sorunsuz kullanıyorum.

👤 E** B**: Tamamen yorumlara bakarak almıştım çok da memnun kaldım elim ayağım oldu resmen kesinlikle alınması gereken bir ürün anne olarak içim rahat ediyor


Arzum Ar-852

En İyi Yanı
Yumurta pişirebilme özelliği
Sesli otomatik kapanma
Paslanmaz çelik ısıtma haznesi

Ürün Özellikleri

  • Sterilize Hızı: 7 dakika
  • Hazne boyutu: 6 biberon
  • Özellik: Sesli otomatik kapanma, yumurta pişirebilme

Farklı biberonları ısıtabilme imkanı sunan Arzum Ar-852, sterilizasyon ve buharlı pişirme özelliğine sahiptir. Üstelik yumurta dahi pişirebileceğiniz şekilde tasarlanarak ebeveynlere çok büyük kolaylık sağlamaktadır. Arzum Ar-852 sesli otomatik kapanma özelliğini kullanıcılara sunarak, sterilizasyon işleminin bittiğini haber vermektedir. Aynı zamanda sterilizasyon için 5 ve 8 biberon kapasitesinde rafa, küçük aksesuar rafına, su ölçü kabı ve muhafaza bölümü ile fonksiyonel kullanım sağlamaktadır. Bu özellikleri sayesinde bebeğinizin biberonlarını ve aksesuarlarını hızlı ve etkili bir şekilde sterilize edebilmenize yardımcı olacaktır.

Kullanıcı Yorumları

👤 K** G** : Çok güzel, bayıldım.

👤 Ö** C**: Çok pratik eşimle ikimize yumurta kaynatmak içi kullanıyorum valla çok başrılı.


Tefal Disney Buharlı Sterilizatör

En İyi Yanı
Çeşitli malzemelerdeki bebek aksesuarlarında kullanılabiliyor
9 dakikada sterilize ediyor
6 biberon

Ürün Özellikleri

  • Sterilize Hızı: 9 dakika
  • Hazne boyutu: 6 biberon
  • Özellik: Cam ve plastik malzemelerde dahi kullanılabiliyor.

Tefal Disney Buharlı Sterilizatör, ultra güçlü sterilizasyon sunmakta ve mükemmel hijyen sağlamaktadır. 95°C doğal buharlı sterilizasyon ile 6 adet biberon ve aksesuarlarınızı 9 dakika içinde sterilize edebilirsiniz. Tefal Disney Buharlı Sterilizatör, her tür biberon ve aksesuarları için uygundur. Biberonlarınız ister cam ister plastik malzemeden yapılmış olsun rahatlıkla sterilize işleminiz gerçekleştirebilirsiniz.

Kullanıcı Yorumları

👤 S* Ö**:  Çok kullanışlı ve pratik çok memnun kaldım , teşekkürler.

👤 M** A**: Cihazı alalı 15 gün oldu. teslimatla ilgili sorun yaşamadım. Çalıştırması ve su doldurması çok basit bakımı kolay kullanışlı ve verimli bir cihaz. Öneririm.


Mamajoo Buharlı Sterilizatör ve Mama Isıtıcı 5 Işlevli

En İyi Yanı
Yüksek ısıda buhar sterilizasyonu
LCD ekran

Ürün Özellikleri

  • Sterilize Hızı: 9 dakika
  • Hazne boyutu: 6 biberon
  • Özellik: LCD ekran, otomatik kapanma, sebze pişirme

Mamajoo Kurutuculu Dijital Buhar Sterilizatörü, bebeğinizin hijyenine özen gösterirken farklı ihtiyaçlarınız için de pratik bir çözüm sunar. Yüksek ısıda buhar sterilizasyonu ile bakterilerin tamamen yok edilmesini sağlar. Tasarımı sayesinde hem evde hem de yolculuklarda kullanım ve taşıma kolaylığı ile sizleri buluşturur.

6 biberon ve küçük beslenme aksesuarları için de özel bir rafı bulunur. Sterilizasyon işlemi bittiğinde otomatik olarak kurutma işlemine geçer. Bu işlem bittiğinde Mamajoo Buharlı Sterilizatör, 6 kez sinyal verir ve otomatik olarak kapanır. Böylelikle sizlere kullanım kolaylığı sunar. Aynı zamanda bu ürünle sebzelerin buharda pişirilmesi, mamaların ve sütün ısıtılması gibi işlemler de yapılabilir. Tüm işlemler LCD ekranda izlenebilir ve ürün, sadece kuru bir bezle saniyeler içinde temizlenir. Tüm bu özellikleriyle de kullanıcıları hem hijyen hem de konforla tanıştırır.

Kullanıcı Yorumları

👤 K** G**: Fiyat performans tavsiye ederim.

👤 E** B**: Severek kullandığım güzel bir ürün. Verilen parayı hakediyor


Weewell Wsb160

En İyi Yanı
8 dakikada işlemi tamamlar
Ergonomik tasarım
6 saat steril tutma özelliği

Ürün Özellikleri

  • Sterilize Hızı: 8 dakika
  • Hazne boyutu: 8 biberon
  • Özellik: Yumurta pişirme, 6 saat steril tutma

Isıtma fonksiyonu ile 8 dakikada mamaları ısıtabilen Weewell WSB160 Buharlı Sterilizatör’ün yumurta pişirme fonksiyonu sayesinde yumurtada pişirebilirsiniz. Geniş gövdesi ve 8 biberon kapasitesi ile her tip biberona uygun şekilde kullanılabilir ve kapağı açılmadığında 6 saat steril tutma özelliğine sahiptir. Sterilizasyon, kurutma ya da her iki fonksiyonu da seçebileceğiniz programları sizlere sunmaktadır. Aynı zamanda mini sterilizasyon rafı ile de bebeğinizin ihtiyaç duyduğu aksesuarlarını da sterilize edebilirsiniz. İşlem süresinin geri sayım şeklinde ekranda gösterimi, sesli ve ışıklı uyarı sistemi ile işleminizi takip edebilirsiniz. Bulaşık makinesinde yıkanabilir sterilizasyon kapları ile temizliği kolaydır ve paslanmaz çelik ısıtma tablası sayesinde uzun yıllar sizlere eşlik edecektir.

Kullanıcı Yorumları

👤 N** G**: Çok güzel ve kullanışlı, parasını sonuna kadar hak ediyor.

👤 A** Ç**: Çok kullanışlı. Yumurta pişirebilme fonksiyonun da olması çok güzel kızıma sabahları yumurta haşlayabiliyorum rahat rahat.


HOMEND 1003 Mybaby Buharlı Sterilizatör

En İyi Yanı
Sterilize etme ve kurutma
Hijyenik kullanım

Ürün Özellikleri

  • Hazne boyutu: 5 biberon
  • Özellik: Emzik ve diğer aksesuarları sterilize edip kurutma
  • Güç: 650 Watt

Homend Buharlı Sterilizatör, bebeğinizin mamalarını ve emzik gibi diğer malzemelerini ihtiyacınıza göre steril edip kurutabilmenizi sağlıyor. Bu sayede bebeğinizin dünyasını tertemiz tutabilir ve onlar için en hijyenik ortamı sağlayabiliyorsunuz. Aynı zamanda sterilizatör cihazınızda aynı anda beş biberonu birden steril ederek zaman tasarrufu da yapabiliyor ve kendinize ayıracak vakit yaratabiliyorsunuz. Cihaz sadece 220 ml’lik suya ihtiyaç duyuyor ve 650 Watt’lık güç ile çalışır. Bu da sterilizasyon sürecini oldukça hızlı ve etkili hale getiriyor.

Kullanıcı Yorumları

👤 K** G**: Bence çok iyi bir ürün. hem kurutuyor hem temizliyor su seviyesine göre suresini ayarlayabiliyorsunuz. Hiçbir su lekesi olmadan çıkıyor biberonlar ve kapakları. ben çok memnun kaldım. Parça parça ayrılması da saklamak için iyi bir alternatif.ben dolabına parçaları ayırarak yerleştirdim ve çok yer kaplamadı. Kullanımıda çok kolay. Benim gibi sütünü sağıp biberon ile veren anneler için bence super bir ürün.

👤 E** B**: Yaklaşık 5 aydır kullanıyorum elim ayağım oldu. Kızımın bütün beslenme gereçlerini yıka hemen at icine. kurutmasıda gayet iyi.


Beurer By 76 Buharlı Sterilizatör

En İyi Yanı
Zararlı bakterileri öldürme
Dijital gösterge
7 biberonluk kapasite

Ürün Özellikleri

  • Hazne boyutu: 6 biberon
  • Özellik: 3 saat sterilize tutma süresi, makinede yıkanabilir, LED ekran
  • Süre: 7 dakika

Beurer Buharlı Sterilizatör evde bulunan zararlı bakterilerin giderilmesine yardımcı olur. LED ekranı sayesinde kalan sterilizasyon süresini takip edebilir ve cihazın çalışma durumunu da kolaylıkla görebilirsiniz. 6 dakikada 7 biberon ve diğer aksesuarları dezenfekte eder. Aynı zamanda kapak kapalıyken 3 saat sterilik süresi vardır. Beurer Buharlı Sterilizatör, pratik, hızlı ve güvenli bir şekilde bebeğinizin biberon ve aksesuarlarını steril edebilmeniz için idealdir.

Kullanıcı Yorumları

👤 K** G**: En baştan beri bebeğime kullandığım sterilize cihazı gayet memnunum.

👤 E** B**: Oldukça kaliteli ve başarılı.


Kiwi Kbaby57

En İyi Yanı
BPA içermez
Isıtma ve sterilize etme
Emzikler ve diğer aksesuarlar için de kullanılabilir

Ürün Özellikleri

  • Hazne boyutu: 1 biberon
  • Özellik: Sterilize etme ve ısıtma, BPA içermez

Kiwi Kbaby57, sıcak anne sütü ve bebek mamalarındaki ısı kontrolünü sağlayarak vitamin ve besin değerlerini korumaya yardımcı oluyor. Aynı zamanda mamaların kolay bir şekilde ısıtılmasına yardımcı oluyor. BPA içermeyen gıda sınıfı malzemeden üretilmiştir. Isıtma işlevinin dışında şişe ve emzikler gibi aksesuarları da sterilize edebilir. Otomatik kapanma özelliği sayesinde de güvenli kullanım imkanı sunar.

Kullanıcı Yorumları

👤 Ç** G*****: Çok güzel. Sürekli kullanırım.

👤 T** S****: Harika bayıldık.


Helta Akıllı Buhar Sterilizatörü Biberon Isıtıcı

En İyi Yanı
Buz çözme özelliği
LCD ekranla kontrol
2 biberonluk hazne

Ürün Özellikleri

  • Sterilize Hızı: 5 dakika
  • Hazne boyutu: 2 biberon
  • Özellik: Isıtma, buz çözme, sterilize etme ılık hale getirme

Bebeğiniz için birçok işi aynı anda yapabilen Helta Sterilizasyon Cihazı, annelerin de evdeki yardımcısı oluyor. Sütü ılıklaştırmaktan yemek ısıtmaya, buz çözmekten sterilize etmeye kadar birçok kullanım seçeneğini kullanıcılarına sunuyor. Üstelik 2 biberonu 5 dakika gibi kısa bir sürede sterilize ederken tüm aşamalara da LCD ekrandan hakim olabilmenizi sağlıyor.

Kullanıcı Yorumları

👤 K** G*** : Çok güzel evdek elim ayağım oldu resmen mükemmel.

👤 E** B**: Baya başarılı ve güzel severek kullanıyorum.


Chicco 3 in1 Buharlı Sterilizatör

En İyi Yanı
Temizlenmesi kolay seramik taban
%99.9 bakterileri öldürür

Ürün Özellikleri

  • Hazne boyutu: 6 biberon
  • Sterilize Süresi: 5 dakika
  • Özellik: 24 saat sterilize etmeye devam eder, biberon ve aksesuar sterilize eder, mikropları %99.9 öldürür

Chicco Sterilizatör Cihazı, aynı anda 6 adet biberonu 5 dakika gibi kısa bir süre içerisine sterilize eder. Zararlı ev mikroplarının %99’unu yok eder. Cihaz modüler bir sisteme sahiptir ve tam boyutta 6 adet biberon alırken, daha küçük ürünler için ayrı bir modül bulunur. Küçük modül 2 adet biberon ve daha küçük ürünleri alabilir. Temizlemesi kolay seramik tabana sahip olması, otomatik kapanma özelliğine ve 24 saat içindekileri steril tutma özelliğine sahiptir.

Kullanıcı Yorumları

👤 K** G*** : Kokusu çok güzel portakal ve limon bahçelerinde gibisiniz.

👤 E** B**: Çok güzel, sürekli kullanıyorum.


Buharlı sterilizatör alırken nelere dikkat edilmeli?

Buharlı sterilizatörler, evde kolaylıkla kullanılabilir ve bebeğinizin malzemelerini hızlı bir şekilde sterilize edebilirler. Ancak alırken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır:

Kapasite

Bebeğinizin kaç adet biberon ve aksesuarınız olduğuna göre sterilizatör cihazının kapasitesine dikkat edin. Eğer çok fazla biberonunuz varsa daha büyük bir kapasiteye sahip sterilizatörleri tercih edebilirsiniz.

Ekstra Özellikler

Buharlı sterilizatörlerin bazıları sadece sterilize etme özelliğine sahip olmayıp, aynı zamanda ısıtma ve buz çözme gibi ekstra özelliklere de sahip olabilir. Bu tür ekstra özellikler size pratiklik katabilir, ihtiyacınıza göre özellik seçimi yapmaya dikkat edin.

Temizleme ve Bakım

Buharlı sterilizatörlerin temizleme ve bakımı önemlidir. Bu nedenle cihazın kolay temizlenip temizlenemeyeceğine, parçalarının çıkıp çıkmadığına dikkat ederek seçim yapın.

2024’ün tavsiye edilen en iyi buharlı sterilizatör markaları hangisi?

Kullanıcılar tarafından sıklıkla tercih edilen buharlı sterilizatör markaları arasında: Philips, Arzum, Tefal, Mamajoo, Weewell, Homend, Beurer, Kiwi, Helta, Chicco yer alıyor. Mamalarında bulunan bakterileri büyük oranda öldürerek bebeklerin bağışıklığını korumaya yardımcı oluyor. Üstelik buz çözme, ısıtma, pişirme gibi ek özellikleri bulunan markalarda ebeveynlere kolaylık sağlıyor.

Bebekler için sterilizatör gerekli mi?

Evet, bebekler için sterilizatör gereklidir. Bebeklerin bağışıklık sistemleri henüz tam olarak gelişmemiş olduğundan, düzenli olarak sterilize edilen malzemelerle mamalarını tüketmeleri önemlidir. Özellikle bebeklerin tüketeceği süt ve biberonların steril olması, bebeklerin sağlıklı bir şekilde büyümesine yardımcı olmaktadır.

Biberon sterilizatörü nedir?

Biberon sterilizatörü, bebeklerin biberon, kaşık, emzik ve besinlerini sterile ederek bakterilerden arındırma işlemine verilen isimdir. Bu sayede bebeğinizin ağzına değen tüm eşyaların hijyenik olmasını sağlayabilir ve onu mikroplardan koruyabilirsiniz.

Yazıyı puanla!
[Toplam: 1 Ortalama: 5]

Yorum yapın