En İyi 10 Ekmek Yapma Makinesi Tavsiyesi

Son yıllarda dünya ülkelerinin pek çoğunda ev halkının tüketeceği ekmeklerin evlerde yapıldığını görüyoruz. Yemek kültüründe ekmeğin yeri yüksek olan Türkiye’de de bir süredir ekmeklerin evde yapılması tercih ediliyor. Hem aile fertlerinin diyetlerine uygun hem de damak tadına hitap eden hamurlar marifetli ellerde şekil bularak taze ve sıcacık ekmekler olarak masalarda yer alıyor.

Ekmeğini kendi mutfağında pişirmeyi tercih eden aileler, ekmek pişirmek için özel olarak üretilen ekmek yapma makinesi sayesinde mayalama ve pişirme işlemlerini kolayca tamamlıyorlar. Bu sayede kişiye özel hazırlanan ekmek hamurları ile herkes dilediği lezzette ekmek yeme imkanı buluyor.

SıraModelEkmek GramajıSYblog Puanı
1Tefal Pain Dore1000 gr10/9.4
2Fakir Pane Deluxe1000 gr10/9.7
3Arzum AR20171000 gr10/9.4
4Homend 1503900 gr10/9.2
5Tefal Pain Plaisir1000 gr10/9.4
6Arçelik Ey 6021900 gr10/9.2
7Harlem Hpt-41500 gr10/9.3
8Tefal Pain & Delices1000 gr10/9.7
9Fakir Pane House1000 gr10/9.4
10Profilo Pbm0990x900 gr10/9.1
Ekmek Yapma Makinesi Tavsiye Listesi

Tavsiye Edilen En İyi Ekmek Yapma Makinesi Modelleri

Evinizde zeytin, çekirdek, yağlı tohum gibi malzemelerle besin değeri arttırılmış, sağlıklı ve lezzetli bir ekmek pişirmek için hangi ekmek yapma makinesini almanız gerektiği konusunda bir kararsızlık mı yaşıyorsunuz? Çok haklısınız. Pek çok sitede farklı markaların ürettiği değişik modellere dair çok sayıda yorum okumuş ve alacağınız ürün konusunda tereddüde düşmüş olabilirsiniz. Bu konudaki endişelerinizi azaltmak ve karar vermek konusunda fikir vermek için size piyasadaki en iyi ekmek yapma makinelerini bir arada görebileceğiniz bir rehber hazırladık.

Tavsiye listemizi gerçek kullanıcı puan ve yorumlarını da inceleyerek oluştururken sadece markalardan bahsetmekle kalmadık, ürünlerin birbiriyle kıyaslayabileceğiniz teknik özelliklerini ve öne çıkan farklarını da sıralamayı unutmadık.

İşte 2024 yılının en iyi ekmek yapma makinesi modelleri…

Tefal Pain Dore

Üst kısmında lcd bir ekrana sahip olan üründe kolay temizleme özelliği de bulunmakta. 3 kabuk pişirme ayarı ve 12 farklı pişirme programı ürünün içerisinde.

Lcd EkranAğır
Kolay Temizlik

Ürün Detayı

Tefal’in en beğenilen modellerinden biri olan Pain Dore, kullanıcıya 12 farklı pişirme programı ile dilediği sonuca kolay ulaşma imkanı sağlıyor. Otomatik kullanımıyla basit işlemlerin akabinde dilediğiniz saatte dilediğiniz gibi sıcak ve lezzetli ekmeğinizin tadını çıkarabilirsiniz. Hamuru hem yoğuran hem dinlendiren hem mayalanma süresini hesaplayan hem de pişiren Tefal Pain Dore 3 farklı kabuk ayarıyla kabuk pişkinliğini de seçmenize imkan sunuyor. Bulaşık makinesinde yıkanabilen ünitesiyle temizlik konusunda da avantaj sağlayan model, kullanıcılarından çok yüksek puanlar alıyor.

Güç720W
Kabuk Pişirme Kademesi3
Program Sayısı12
Sıcak Tutma ÖzelliğiVar
ZamanlayıcıVar

Kullanıcı Yorumları

👤 E** U**; “Ürün harika, tek ince detay ekmek malzemelerinden un için hassas tartı alınmalı. Sonuç miss gibi ekmek kokan bir ev.”

👤 H** E**; “İlk deneme harika diğer yorumlarda okuduğum koku olmadı paketleme çok iyiydi hasarsız ulaştı teşekkür ederim düşünmeden alınır.”


Fakir Pane Deluxe

Reçel yapma fonksiyonu bulunan makinenin paslanmaz çelikten yapılan bir gövdesi bulunmakta. 650 W güç ile hamuru muazzam yoğuruyor.

Lcd EkranAyarlı Çalıştırma Bulunmuyor
Çelik Gövde
Pişirme Kabı

Ürün Detayı

Fakir tarafından tüketiciyle buluşturulan Pane Deluxe Ekmek Yapma Makinesi, paslanmaz çelik gövdesi, kulplu, yapışmaz yüzeyli 2 litre kapasiteli pişirme ünitesi ile şık tasarımlı bir cihaz. 10 farklı program ile dilediğiniz lezzette ekmek üretebileceğiniz Fakir marka ürün tam otomatik bir hamur ve ekmek yapma makinesi olarak karşımıza çıkıyor. Pişirme süresi sonunda 1 saat sıcak tutma ve zaman erteleme özelliği bulunan model 2 yıllık garanti ile satılıyor.

Güç450W
Kabuk Pişirme Kademesi3
Program Sayısı10
Sıcak Tutma ÖzelliğiVar
ZamanlayıcıVar

Kullanıcı Yorumları

👤 M** I**; “Daha 2 kere kullanmamıza rağmen çok memnun kaldık. Eğer almayı düşünüp kararsız kaldıysanız direk alın🙂”

👤 Ş** D**; “Evde hijyenik ekmek yapiyorum cok da guzel fiyat performans acisindan basarili.”


Arzum AR2017 Panetti

Evde ekmeğini kendisi sağlıklı bir şekilde pişirmek isteyenler, Arzum Panetti ile birbirinden lezzetli ekmeklere imza atacak.

Görüntüleme PenceresiSessiz Çalışmama
Dahili Ekran

Ürün Detayı

Arzum’un yüksek puanlı ekmek yapma makinesi Panetti 13 farklı pişirme programı ile dilediğiniz türde ekmeği kolaylıkla pişirebilmenizi sağlıyor. LCD ekranındaki alternatifleri seçerek kolaylıkla pişirme yapabileceğiniz ürün çıkarılabilir ve yapışmaz pişirme haznesiyle oldukça kullanışlı. Şık renkleriyle mutfağınıza da çok yakışacak olan Arzum Panetti’nin gözlem penceresi sayesinde işlem sırasında makine içindeki durumu kontrol edebilirsiniz.

Güç650W
Kabuk Pişirme Kademesi3
Program Sayısı13
Sıcak Tutma ÖzelliğiVar
ZamanlayıcıVar

Kullanıcı Yorumları

👤 İ** D**; “Kaliteli ürün uygun fiyata almış oldum. Firmanın özenli ve kısa zamanda teslimatı için de çok mutlu oldum. Teşekkürler.”

👤 F** B**; “mükemmel bir ekmek yaptı.Tadı,yapısı harikaydı birebir tarifine uygun yaptım ve ilk denemem olmasına rağmen sonuç harika.”


Homend 1503 Breadfast

Homend Breadfast ekmek yapma makinesiyle, akşamdan kurutup sabaha sıcacık ekmeklerinizi hazır bir şekilde bulabilirsiniz.

Hızlı Ekmek YapmaTemizlenmesi Zor
Sıcak Tutma Özelliği
LCD Panel

Ürün Detayı

Homend tarafından satışa sunulan Breadfast ekmek yapma makinesi 12 programı ve erteleme fonksiyonu sayesinde dilediğiniz saatte dilediğiniz lezzette bir ekmek pişirmenizi mümkün kılıyor. Bu ürün sayesinde dilerseniz kek pişirip çay saatinde konuklarınıza ikram edebilir, dilerseniz akşam yatmadan önce programlayarak ev halkının sabaha sıcak ekmek kokusuyla uyanmasını sağlayabilirsiniz. 700 gr veya 900 gr ağırlığında 2 farklı ebatta ekmek üretebileceğiniz model sayesinde ekmeğinizin kabuk pişkinliğini de seçebilirsiniz.

Güç550W
Kabuk Pişirme Kademesi3
Program Sayısı12
Sıcak Tutma ÖzelliğiVar
ZamanlayıcıVar

Kullanıcı Yorumları

👤 T** K**; “İlk denememi yaptim saat kurma olayını beceremedim neyse 3 bucuk saatte pisti onuda diğerinde öğrenirim ilk deneyimim yorumlardaki tariften yaptim.”

👤 E** A**; “Ben çok beğendim. İçi hamur kalır mı diye korktum ama ilk ekmeğim gayet güzel oldu poğaçanın kurabiyenin hamurlarını da çok güzel yoğuruyor indirimden almıştım @hesabınıbilenanne tavsiyesiyle aldım çok teşekkür ederim.”


Tefal Pain Plaisir

Gluten intoleransına sahip, sağlıklı beslenmek isteyen kişiler için ideal olan makine ihtiyacınıza göre uyarlanmış taze ekmekler sunar.

17 Otomatik ProgramKüçük Hacim
4 Kabuk Rengi Seviyesi
Sağlam Malzeme

Ürün Detayı

17 otomatik programıyla her türlü damak zevkine uyum sağlayan makinede 4 kabuk rengi seviyesi, 15 saatlik zamanlayıcı özelliği, 1 saat sıcak tutma fonksiyonu, yapışmaz tava ve daha birçok özellik bulunmakta.

Ekmek Boyları500g / 750g / 1000g
MateryalPlastik
Sıcak Tutar1 Saat
ArayüzLCD

Kullanıcı Yorumları

👤 S** Y**; “Bayıldım 👌Harika bir ürün ekmek 🍞 pişirdim çok güzel oldu 👍 Almak isteyenlere tavsiye ederim 👌👏👏”

👤 S** Y**; “Ürün guzel ekmek yapiyor. Bu ikinci denemem .Goruntusu de cok kibar cok güzel Kargo paketlemesi de cok iyiydi Hic bir sorun olmadan teslim aldim Bu arada tarifi anlamak birazcık zor Arkadaslar ölcü kabındaki bir cup un 150 mg geliyor Kesin ölcü .Daha once de baska marka ekmek yapma makinesi kullandım Ondan anladım Kesinlikle bir cup 150 mg..”


Arçelik Ey 6021 Resital

Ucuz fakat kullanışlı bir ekmek yapma makinesi arıyorsanız bu ürün tam size göre! Harika ekmekler yapacağınız makinede 12 program bulunmakta.

12 ProgramLcd Ekran
800 kWh Güç
3 Çeşit Pişirme Seçeneği

Ürün Detayı

900 gr kapasiteye sahip olan Arçelik Ey 6021 ekmek yapma makinesi cihazı kişiye özel programlama, zamanlama, cam pencere, 800 kWh gibi özellikleri bulunmaktadır. 6.48 kg ağırlığı olan ürünün 3 adet çok, orta, az gibi pişirme seçimleri bulunmaktadır.

Kapasite900 g
Güç800 kWh
Program Sayısı12
Pişirme Seçimi Çok, Orta, Az

Kullanıcı Yorumları

👤 D** F**; “İlk denememde çok memnun kaldım kitapçıga uygun kullanın sorun yaşamazsınız ekmeği harika”

👤 A** D**; “Ürün gayet kaliteli. Yazan özelliklerin hepsi mevcut. Kargo süreci de oldukça hızlıydı.”


Harlem Hpt-41

Yüzeyinde yanmaz ve yapışmaz malzeme kullanılan ürünün uygun fiyatlı olması kullanıcıları kendine çekiyor. Kolay kontrol için üst camı da olan ürünün tutamaçları da gayet kullanışlı.

Mükemmel Isı ve Elektrik YalıtımıLcd Ekran
Elektrostatik Boyalı Gövde

Ürün Detayı

Ürünü ilk olarak maksimum derecede alt ve üst rezistanları açık bir şekilde aynı anda çalıştırmanız gerekmektedir. Diğer rakiplerine göre değişik bir çalıştırma tekniği olan ürünün 2000 kWh gücü sayesinde ekmekler daha kısa sürede olur.

Güç2000 kWh
LCD EkranYok

Kullanıcı Yorumları

👤 Yalçın Gözütok; “Elim ayağım güzel Sabriyem kendime aldığım en güzel hediye imkan varsa bulaşık makinesi kadar gerekli diyebilirim.”

👤 Leyla Cengiz; “Çok çok memnunuz. İyi ki almışız.


Tefal Pain & Delices

Hem ekmek, hem peynir, hem de yoğurt yapabilen başarılı makine Tefal Pain & Delices, 1000 g kapasiteye, 3 kademe kabuk pişirme özelliğine sahiptir.

20 Adet Otomatik ProgramAğır
Çok İşlevli
Ev Yapımı Süt Ürünleri

Ürün Detayı

700W gücü bulunan ekmek, peynir ve yoğurt yapma makinesinin Üst kısmında Lcd bir ekran, yanlarında tutamaç bulunmaktadır. 15 adet program sayısı olan ürünün zamanlayıcı özelliği de mevcuttur. Ayrıca ekmeklerinizi içerisinde 1 saate kadar sıcak tutar.

Kapasite1000 g
Güç700 W
Program Sayısı15
Kabuk Pişirme Kademesi 3

Kullanıcı Yorumları

👤 E** K**; “İlk etapta kullanımı zor ve kitapçığı karışık gibi geldi ancak kullanınca çok pratik ve yaptığım ekmeklerde çok güzel oldu. Henüz yoğurt ve reçel yapma özelliklerini kullanmadım sadece ilk yoğurma esnasında biraz sesli çalıştığını söyleyebilirim. Sadece unu ölçmede mutfak tartısını kullanıyorum, diğer malzemelerin ölçü kapları mevcut.”

👤 M** Y** ; “İç kısmı biraz küçük geldi gözüme 3-4 kişilik bir aileye uygun fazla kişiyseniz yetersiz görüntüsü kocaman ama içi küçük, çeyizime aldım kullanmadım henüz.”


Fakir Pane House

Ekmek, kek ve marmelat pişirme programı pizza ve çörek hamuru yoğurma özelliği, tam otomatik hamur ve ekmek hazırlama olanağı ile artık yemekleriniz çok lezzetli.

Uygun FiyatLcd Ekran Yok
Birçok Fonksiyon
Yapışmaz Yüzey

Ürün Detayı

Yapışmaz yüzeyli pişirme kabı, yoğurma ve karıştırma aparatı, camlı kapağı ile pişme sürecini izleyebilme olanağı, sesli uyarı, ekmek kabuğunun rengi ayarı, ayarlanabilir hamur miktarı, hızlı pişirme fonksiyonu ve daha sayamadığımız birçok özellik üründe mevcut.

Kapasite1000 g
Güç450 W
Program Sayısı10
Kabuk Pişirme Kademesi 3

Kullanıcı Yorumları

👤 E** D**; “Ekmekleri harika yapıyor.Icine ruseym de koyunca çok daha güzel oluyor.Ben beyaz ekmek her gün yapiyorum.”

👤 S** F**; “Hızlı kargo artık sabahları mis gibi ekmek kokusuyla uyanıyoruz. İyiki almışım.”


Profilo Pbm0990x

900 gr kapasiteye sahip olan üründe 12 adet program bulunmakta. Sıcak tutabilen ürün makarna ve pizza hamuru yapabilme özelliği de var.

Geniş HacimPlastik Aksam
Yüksek Kapasite
Çeşitli Programlar

Ürün Detayı

450 W gücü bulunan ekmek yapma makinesinin sos programları, 500, 700, 900 gram hamur kapasitesi, 12 programı, üst tarafında cam penceresi, farklı renk pişirme kabuğu seçenekleri bulunmakta.

Kapasite1000 g
Güç450 W
Program Sayısı12
Pişirme Haznesi 1

Kullanıcı Yorumları

👤 T** A**; “Ürün çok iyi ben çok beğendim ürün gelir gelmez hemen ekmek pişirdim çok güzel oldu satıcıda çok iyi ürünün gerek kullanımı gerekse sağlamlığı çok iyi Profilo marka çok iyi birşey demeye gerek kısaca herkese tavsiye ederim.”

👤 Z** S**; “Ürün gayet basarılı. 1 yıldızı kapaktaki plastik aksamdan kırdım. Bu makineden ekmek yiyen 3 akrabam daha aynı üründen aldi.”


Sıkça Sorulan Sorular

Evde Ekmek Yapımı Maliyeti Ne Kadar?

Konu ekmeği evde yapmak olunca olay genelde gelip evde ekmek yapımının maliyet meselesine bağlanıyor. Basit birkaç işlemle ekmek yapma makinesi ekmek maliyeti hesaplamak kolay. Aldığınız malzemenin fiyatına ilave olarak elektrik sarfiyatını eklediğinizde yaklaşık bir maliyet bulabilirsiniz. Maliyetler bazen biraz aşağı bazen de yukarı çıkabilir ancak taze pişmiş ekmek kokusuna uyanmanın ve sağlıklı ekmek tüketmenin bedeli her şeye değer diye düşünüyoruz.

Ekmek Makinesi Ne İşe Yarar?

Günümüzde ekmeklerin daha hijyen yapıldığını bilsek bile içimizde bazı kuşkular olabiliyor. En sağlıklı ekmeği kendiniz yapacağınız için ekmek yapma makinelerinde gözünüzün önünde ekmekleriniz pişiyor.

Ekmek Yapma Makinesi Nasıl Kullanılır?

Neredeyse tüm ekmek yapma makineleri ortak özelliklere sahip olarak üretiliyor. Kullanma kılavuzunda anlatıldığı gibi su, süt gibi sıvı malzemeleri koyacağınız bölüm ile un ve ilk yoğurma sonrası katkı malzemelerini koyacağınız bölümlere uygun ölçülerde ürün yerleştirdikten sonra makine karıştırma ve mayalama sürecini başlatıyor.
Dilediğiniz ekmeğe dair ayarları, kabuk rengi, pişme saati gibi ayrıntıları da ayarladıktan sonra beklemekten başka yapılacak bir iş kalmıyor. 
Elinizi bile kıpırdatmadan kusursuz bir temizlik ister misiniz? Son yıllarda hayatımıza giren robot süpürgeler bu konuda büyük bir kolaylık sağlayarak hem zamandan hem de iş yükünden tasarruf sağlıyor. Farklı özellikleriyle süpürme ve silme işlerini üzerimizden alan bu akıllı cihazlar, henüz birkaç yıllık geçmişlerine rağmen büyük bir ilgiyle evlerin baş tacı olmaya başladı bile.
Covid 19 pandemisi, yoğun çalışma hayatı derken günlük işlerin iyice sorun haline geldiği şu dönemde, temizlik işlerinize yardımcı olacak yeni bir ev arkadaşına merhaba demeye hazır mısınız? Yüksek emiş gücü, akıllı navigasyon, darbe emici sensör, otomatik şarj, düşük ses ve daha birçok teknik özelliği göz önüne alarak oluşturduğumuz en iyi robot süpürge modellerini keşfetmeye hazır olun!

Yazıyı puanla!
[Toplam: 1 Ortalama: 5]

“En İyi 10 Ekmek Yapma Makinesi Tavsiyesi” üzerine bir yorum

  1. Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederiz. Keşke Türkiye’de de yapışmaz haznelilerin dışında bir ekmek yapma makinesi olsa.

    Cevapla

Yorum yapın