Yağlı Ciltler İçin En İyi 10 Yüz Temizleme Jeli Tavsiyesi

Yağlı cilde sahip kişilerin en büyük cilt problemleri, sebum üretiminin fazla olmasından kaynaklı; siyah nokta, sivilce ve gözenek problemlerinin yaşanması oluyor. Sebum dengesini sağlayarak, cildi fazla yağdan ve kirden arındırmanın yolu da cilt bakımının ilk adımı olan yüz temizleme jelleri ile mümkün hale geliyor.

Yağlı ciltlere özel üretilmiş olan yüz yıkama jelleri içerisindeki asitler sayesinde gözeneklere derinlemesine nüfuz ediyor ve temizlenmelerini sağlıyor. Bu sayede de cilt problemleri en aza indirilerek, cildinizi bir sonraki bakım aşamalarına hazırlıyor.

Sıra MarkaÖzellikSYblog Puanı
1La Roche PosayAkne karşıtı10/9.9
2Maru.DermSiyah nokta karşıtı10/9.8
3CeraVeOnarıcı10/9.9
4CosrxAkne karşıtı10/9.8
5BiodermaArındırıcı10/9.7
6AveneYatıştırıcı10/9.8
7VichyAkne karşıtı10/9.7
8CosmedArındırıcı10/9.7
9MisshaSiyah nokta önleyici10/9.8
10CliniqueArındırıcı10/9.8
Yağlı Ciltler İçin Temizleme Jeli Tavsiye Listesi

Yağlı Ciltler İçin En İyi 10 Yüz Temizleme Jeli Tavsiyesi

Gözeneklerinizi temizlemenizi sağlayarak, sivilce, siyah nokta ve gözenek görünümünüzü en aza indirecek, birbirinden kaliteli ve yağlı ciltler için üretilmiş olan en iyi 10 yüz yıkama jelini sizler için listeledik.

İşte 2024 yılı için yağlı ciltler için en iyi 10 yüz yıkama jeli markaları…

La Roche-Posay Effaclar Yüz Yıkama Jeli

Hassas ve yağlı ciltler için özel olarak formüle edilmiş yapısı ile cildinizi derinlemesine temizliyor ve kirden arındırıyor.

Hassas ve yağlı ciltlere uygunYok
Cildi kurutmaz
Sebumu dengeler

Ürün Detayı

Listemizin ilk sırasında yer alan La Roche-Posay Effaclar yüz yıkama jeli, cildinizi nazik bir şekilde temizleyerek sebumu dengelemenize ve cildinizi çevresel faktörlerden dolayı oluşan kirden arındırmaya yardımcı oluyor. İçerisinde yer alan çinko, termal su ve temizleyici ajanlar ile gözeneklerin derinlerine etki ederek, sivilce ve siyah nokta oluşumunu önlüyor. Bu sayede daha sağlıklı ve arınmış bir cilde sahip olabiliyorsunuz.

Cilt tipiHassas ve yağlı
Ebat400 ml

Kullanıcı Yorumları

👤 K** G**: Yağlı karma bir cildim var. yıllardır aynı temizleyiciyi kullanıyorum yağlı ciltler hiç düşünmeden alabilir. Ben toniği ile birlikte kullanıyorum yüzüme çok iyi geldi. Yüzdeki yaglanmayi çok iyi dengeliyor. kargo gayet başarılı bir şekilde geldi ürünün boyutuda çok büyük 400 ml olduğu için uzun bir süre götürür. Bitmeden stokladigim bir ürün. Yüzümü kendine getiren tek yıkama jeli diyebilirim. Satıcıya teşekkür ederim.

👤 E** B**: Ürünü çok beğendim cildi çok iyi temizliyor zaten çok iyi bir marka ayrıca kargolama vs çok iyiydi ürün sapasağlam tarafıma ulaştı.


Maru.Derm 

Parfüm, SLES, SLS ve phenoxyethanol içermeyen formülü ile ciltte alerjiye ve tahrişe neden olmadan, güvenli kullanım imkanı sağlar.

Uzun süreli kullanımYok
Nazik temizleme
Ebat

Ürün Detayı

Maru.Derm yüz temizleme jeli, ilk kullanımdan itibaren gözeneklerinizi temizleyerek, tazelenmiş ve aydınlık bir görünüm sağlıyor. İçerisinde bulunan salisilik asit, gözeneklerde biriken ölü hücreleri ve yağ sebebi ile oluşan siyah nokta, akne problemlerini ortadan kaldırıyor. Üstelik cildin üst tabakasını soyarak hem gözeneklerin temizlenmesini hem de leke görünümünün azalmasına yardımcı oluyor.

Cilt tipiKarma, yağlı
Ebat400 ml

Kullanıcı Yorumları

👤 K** E** : Bu jelle yüzümü yıkadığımda geceden çıkmaya meyilli sivilcelerimi bile sabahına kurutuyor. harika! ama yıkamadan sonra mutlaka nemlendirici kullanıyorum o şekilde etkisini görüyorum

👤 Z** B**: Temizlemesi çok iyi. Cildim yağlıya dönük karma. Cildi yıkayınca geriyor. Tam bir fiyat performans ürünü. İçeriği sade olması gerektiği gibi. Lütfen fiyatlar daha fazla yükselmesin. 🙂 Kampanya olsa da stok yapsammm


CeraVe Temizleyici Normal & Yağlı Ciltler 

3 temel seramid içeren formülü ile cildin onarılmasına ve sağlıklı olmasına yardımcı oluyor.

Nemlendirici etkiliYok
Arındırıcı
Nazik temizleme

Ürün Detayı

”Yüz yıkama jelinin cildimize ne gibi etkileri olabilir ki?” diye düşünen okuyucularımız elbette olabilir! Sizlere en kısa hali ile anlatacağım. CeraVe yüz temileme jeli, 3 temel seramid ile cildin tahriş olmasını, çevresel faktörlerden korunmasını ve cildin nemini korumasına yardımcı oluyor. Bu sayede cildinize gün boyu temas eden sigara, egzoz dumanı gibi kimyasal içeren maddelerden, cildinizi koruyabilmiş ve gün sonunda hepsinden arındırmış oluyorsunuz. Bir de içerisinde bulunan niasinamid ile gözenek görünümüzü azaltarak, sivilce ve siyah nokta oluşumunu engellemenize yardımcı oluyor. Bu sayede daha temiz, nemle ve parlak bir cilde sahip olabiliyorsunuz.

Cilt tipiNormal ve yağlı ciltler
Ebat473 ml

Kullanıcı Yorumları

👤 C** Z**: Evet uzun uzun anlatmak için biraz geç yorum yapıyorum. %70’ini kullandım ve ikincisini stoklayacağım. Harika bir yüz yıkama jeli gerçekten. Cildim karma ve çok fazla sivilcelerim vardı hepsini geçirdi. Ayrıca içeriği çok temiz. Çok çok memnun kaldım sabah akşam düzenli olarak kullanıyorum. Yüzümde 1 sivilce bile çıkmıyo. Aklınızda varsa düşünmeden alın derim. Ki bu yüz yıkama jelini kullandığım süre zarfında ne bir maske ne bir peeling ne bir nemlendirici ne de başka bir serum hiçbir şey kullanmadım sadece yüzümü sabah akşam düzenli olarak yıkadım. 

👤 E** B**: Dermatolog tavsiyesi ile karma cildim için aldım.Minicik bir damlası bile yüzümü yıkamaya yetiyor.Bence başarılı bir ürün 👍


Cosrx Salisilik Asitli Temizleyici 

Yağlı ve akneli ciltleri derinlemesine temizleyerek, sivilcelerden arınmasına yardımcı oluyor.

Yağlı ve akneli ciltlere uygunYok
Sebum dengeleme
İçerik kalitesi

Ürün Detayı

Cosrx temizleme jeli, geliştirilmiş formülü ile ciltteki sebum dengesini kontrol altına almayı başarıyor. İçerisindeki salisilik asit ile ölü cilt hücrelerini temizlerken, siyah nokta ve sivilceleri ciltten nazikçe uzaklaştırıyor. İlk kullanımdan itibaren akne oluşumunu engelleyerek sahip olmak istediğiniz sağlıklı cilt ile sizleri buluşturuyor.

Cilt tipiYağlı ciltler
Ebat150 ml

Kullanıcı Yorumları

👤 İ** C** : En sevdigim yuz yikama jelim diyebilirim sebum dengeliyor ama kurutmuyor sivilce olusumunu kesinlikle azaltiyor cildinizin temizlendigini gercekten hissediyorsunuz cok cok guzel bir urun korelilere ve bana guvenin

👤 N** M** : Ürünü bir buçuk aydır düzenli kullanıyorum. Çok memnunum. Gerçekten cildimi bu kadar güzel temizleyen bir ürün görmedim. Biraz cildimi kurutuyor yıkadıktan sonra ama bu nemlendiriciyle o sorunda ortadan kalktı.


Bioderma Sébium Foaming Gel 

Karma ve yağlı ciltlerin sıklıkla tercih ettiği Bioderma, ciltteki etkisi ile kullanıcılarının beğenisini kazanmayı başarıyor.

Karma ve yağlı cilt tipleriYok
Nazikçe temizler
Sebum dengeler

Ürün Detayı

Sabah ve akşam kullanıma uygun olan Bioderma Sébium Foaming yüz yıkama jeli, yağlı ve karma ciltler tarafından sıklıkla tercih ediliyor ve beğenileri kazanıyor. Cildin sebum dengesini düzenleyerek, ekstra yağ oluşmasını önlüyor. Böylelikle ciltte siyah nokta, sivilce ve komedon gibi problemler daha az oluşarak, istenilen sağlıklı cilde kavuşabiliyorsunuz. Nazik formu sayesinde de ciltte herhangi bir tahrişe veya alerjiye neden olmadan güvenli kullanım imkanı sunuyor.

Cilt tipiKarma ve yağlı
Ebat500 ml

Kullanıcı Yorumları

👤 R** H**: Çok severek kullandım makyajı çok güzel temizliyor. Cildi yumuşacık yapıyor. kesinlikle kullanılmalı

👤 A** K**: Bir sürü ürün kullandım gözlerim çok hassas. Bu ürün diğerlerine göre iyi ancak göz makyajını %65 ini çıkarıyor tekrar yıkamak gerekiyor kirpik diplerindekileri çıkartmak için.


Avene Yağlı Ciltler için Temizleyici 

Sabun içermeyen yapısı sayesinde cildinizi kurutmadan nazikçe temizliyor.

Karma ve yağlı ciltlere uygunYok
Sabun içermiyor
Günlük kullanıma uygun formül

Ürün Detayı

Avene yüz temizleme jeli, ciltteki sebum dengesini sağlayarak, sivilce ve siyah nokta oluşumunu engellemeye yardımcı oluyor. Üstelik sabun içermeyen formülü sayesinde cildi nazikçe temizliyor ve yatıştırıyor.

400 ml’lik ebatı ile uzun süreli kullanım sağlayabiliyorsunuz. Böylelikle hem bütçeniz hem de cildiniz dostu olmayı başarıyor.

Cilt tipiKarma ve yağlı ciltler
Ebat400 ml

Kullanıcı Yorumları

👤 D** Ç** : Ürün kullandığım ve gerçekten memnun olduğum doktor önerisi ile aldığım bir yıkama jeli kesinlikle denemelisiniz. Bu arada satıcıya gönderdiği küçük hediyelerden dolayı teşekkür ederim.

👤 B** E** : Yağlı cildim için yıllardır kullandığım bir ürün indirimde görünce hemen stokladım.


Vichy Normaderm Phytosolution

Cildi kurutmadan arındırarak, fazla yağdan cildinizi temizliyor.

Cildi kurutmazYok
Dermatolojik olarak test edilmiştir
Hassas ciltler için de uygun

Ürün Detayı

Hipoalerjenik formülü sahip olan Vichy Normaderm Phytosolution yüz temizleme jeli, hassas ciltlerin de kullanıma uygundur. Bu yüzden cildim yağlı ama aynı zamanda hassas diyorsanız, ”bu yüz yıkama jeli tam size göre” demek de bize düşer.

İçerisindeki salisilik asit ve probiyotik türevleri ile cildin bariyerini onararak, siyah nokta ve sivilceden arındırıyor. Gözenekleriniz içine derinlemesine etki eden nazik formülü sayesinde cildinizin matlaşmasını sağlıyor. Böylelikle hem yağlı görünümden hem de gözenek probleminden kurtulmuş oluyorsunuz.

Cilt tipiHassas, karma, yağlı
Ebat400 ml

Kullanıcı Yorumları

👤 N** Z**: Son dönemde siyah noktaya meyleden karma bir cildim vardı 1 hafta düzenli kullanımda cildimi toparladı bu kadar hızlı etki beklemiyordum Vichy kalitesi 👌🏼

👤 M** A** : Tek kelimeyle şahane bir ürün mutlaka alın cildime çok iyi geldi sivilcelerim anında geçti


COSMED Complete Benefit Purifying

Yağlı ve akneye eğilimli ciltleri kurutmadan, nazikçe kirden ve yağdan arındırıyor.

Sebumu dengelerYok
Cildi kurutmaz
Ölü derilerden arındırır

Ürün Detayı

COSMED yüz yıkama jeli, ciltte kalan makyaj ve güneş kremi kalıntılarından cildinizi arındırarak, daha temiz bir cilde sahip olmanıza yardımcı oluyor. İçeriği sayesinde ciltteki sebumu dengeliyor ve gözeneklerde biriken ölü hücrelerden cildinizi temizliyor. Bu sayede daha pürüzsüz, problemsiz ve aydınlık bir cilt görünümü elde etmiş oluyorsunuz.

Cilt tipiYağlı, karma ve akneli ciltler
Ebat200 ml

Kullanıcı Yorumları

👤 V** I**: mükemmel kutum bitmek üzere biraz geç yorum oldu ama parfümlü olması benim cildimi tahriş etmedi aşırı memnunum elimdekiler btjince tekrar alicam

👤 E** A**: Bir aydır kullanıyorum çok memnunum, cildi çok nazik temizliyor ve asla gergin bir surat bırakmıyor. İndirim zamanlarında alınıp denenebilir.


Missha Amazon Red Clay Cleanser

Derinlemesine bakım sağlayarak, cildinizin ölü derilerden arınmasına yardımcı oluyor.

Kirden arındırırFiyat
İçerik listesi
Gözenekleri temizleme

Ürün Detayı

%100 mineral kırmızı kile sahip Missha yüz yıkama jeli, gözeneklerin içerisinde nüfus ederek, yağlanma karşıtı bakım ve temizlik sağlıyor. Üstelik içerisindeki yeşil çay ve bambu tozu ile ölü derilerden cildinizi uzaklaştırarak, pürüzsüz bir görünüm elde etmenizi sağlıyor. Böylelikle hem temizlenmiş hem de sağlıklı bir cilde kavuşmanıza yardımcı oluyor.

Cilt tipiYağlı
Ebat120 ml

Kullanıcı Yorumları

👤 K** I** : 10 puan olsa vericem cildim uzun zamandir cok bozulmustu ve gozeneklerim cok acikti sadece 2 defa denedim dönüp dönüp aynaya bakiyorum harika oldu hic dusunmeden alin ben vallahi stok yapicam…

👤 Z** E** : cokk mükemmel.bir ürün aşırı nemlendirici ve cildi de güzel temizlyop bebek gibi yapıyor 2-3 dk cildinizde bekletirseniz daha mükemmel olacak


Clinique Anti-Blemish Solutions

Hafif yapılı köpük formülü ile gözeneklerin tıkanmasına sebep olan ölü hücrelerden cildi arındırıyor.

Hafif dokuluFiyat
Köpük jel temizleyici
Sivilce oluşumunu engeller
Yağı dengeler

Ürün Detayı

Listemizin son sırasında yer alan Clinique Anti-Blemish yüz temizleme jeli, hafif yapısı sayesinde ciltte herhangi bir tahrişe sebebiyet vermeden derinlemesine temizlik sağlıyor. Nazik formu ile gözeneklere hücum ederek, tıkanmasına sebep olan ölü hücrelerden arındırıyor. Bu sayede temizlenen gözeneklerde sivilce ve siyah nokta oluşumuna sebebiyet verebilecek bakteriler olmuyor ve daha sağlıklı bir cilde sahip olabiliyorsunuz.

Cilt tipiKarma, yağlı
Ebat125 ml

Kullanıcı Yorumları

👤 E** R**: Kaçıncı paketimi bitirdim bilmiyorum. Ben çok memnunum. Karma bir cildim var. Tüm cilt tipleri için olduğu söyleniyor ancak kuru cilt tipine sahip olanlar için uygun olacağını pek düşünmüyorum.
 
👤 B** A**: Harika bir yüz yıkama jeli yağlı cildi çok güzel dengeliyor minik parça almanız yetiyor hemen köpürüyor çok uzun zaman gidiyor cildi kurutup parlatmıyor tam ideal olması gereken formuna kavuşturuyor son zamanlarda fiyatında çok artış oldu fakat fiyatına değer çok çok memnun kaldım


Sıkça Sorulan Sorular

2024’ün en iyi yağlı ciltler için yüz temizleme jeli markaları hangisi?

Kullanıcılar tarafından sıklıkla tercih edilen en iyi yüz temizleme jeli markaları arasında;La Roche Posay, Maru.Derm, CeraVe, Cosrx, Bioderma, Avene, Vichy, Cosmed, Missha, Clinique cildi kirden arındırma, gözenekleri temizleme, sebumu dengeleme, siyah nokta ve sivilce oluşumunu önleme özellikleri ile kullanıcılar tarafından sıkça tercih ve tavsiye edilen yüz yıkama jelleri arasında yer alıyor.

Yağlı cilde sahip kişiler nasıl beslenmeli?

Gün içerisinde fast food ve yağlı gıdalar yediğinizde cildinizdeki sebum üretimi ne yazık ki artıyor. Haliyle bu da cildinizde sivilce ve siyah nokta oluşumuna etki ediyor. Bu yüzden yağlı cilde sahip biriyseniz, fast food ürünlerden uzak kalmanızda fayda var. Doğru bir beslenme rutini oluşturmak için de öğünlerinize mutlaka; probiyotik, çinko, C vitamini, A vitamini içeren besinleri hayatınıza dahil etmelisiniz. Böylelikle daha sağlıklı bir cilde sahip olabilirsiniz.

Yağlı ciltlerin bakım rutinleri nasıl olmalı?

Yağlı ciltlere sahip kişilerin cildi sabah ve akşam temizleme jelleri ile mutlaka temizlenmeli. Eğer ki makyaj yaptıysanız veya güneş kremi kullandıysanız çift aşamalı temizlik yapmanız gerekmektedir.

Asit içeren tonikleri hayatınıza dahil edin. Bu sayede gözeneklerinizin içerisindeki bakterileri önleyecek ve akne oluşumunu engellemiş olacaksınız.

Yağlı ciltler için özel olarak formüle edilmiş serumlardan kullanın. Cadı fındığı, niacinamide, çinko sivilceli ciltleri hem yatıştıracak hem de sivilce, siyah nokta oluşumunu engelleyecek.

Son olarak da cildinizin ihtiyaçlarına yönelik nemlendirici ile cilt bakım adımlarınızı sonlandırmalı ve nemi cildinize hapsetmelisiniz.

Yazıyı puanla!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Yorum yapın