Süpürge

En İyi Robot Süpürge Modelleri İncelemesi
En İyi Elektrikli Süpürge Modelleri İncelemesi
En İyi Dikey Süpürge Modelleri İncelemesi
En iyi Cam Silme Robotu Modelleri İncelemesi
En İyi Araç Süpürgesi Modelleri İncelemesi

Süpürge Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Süpürge çeşitleri; robot süpürge, dikey süpürge, şarjlı el süpürgesi, cam silme robotu, kuru elektrikli süpürgeler, ıslak ve kuru elektrikli süpürgeler, halı temizleyiciler, özel ve endüstriyel uygulamalar için elektrikli süpürgeler gibi çok çeşitli ürün yelpazesine sahip.

Doğru bir süpürge seçmenin ilk adımı, ihtiyacınıza göre model seçiminde bulunmaktır. Nerede kullanılacak? Ne kadar süreliğine? Bütçeniz nedir? Bunlar, satın almadan önce sorulması gereken üç önemli sorudur.

Herhangi bir süpürge modeli satın alırken, cihazın verimliliği ve üretkenliği üzerinde etkisi olan bazı önemli teknik ve işlevsel özelliklerin dikkate alınması gerekir.

Emiş Gücü

Süpürge seçiminde kullanıcıların en dikkat ettiği özellikler arasında watt gücü geliyor. Çoğunlukla watt gücü yüksek cihazların daha iyi olduğu kanısı bulunsa da bu durum doğrudan süpürgenin performansı üzerinde etkili değildir. Aksine watt gücü elektrik ile alakalıdır ve emiş gücü ile herhangi bir alakası yoktur. üreticiler tüm modelleri watt ve airwatt cinsinden değerlendirmiştir. Ancak watt ve airwatt kavramları süpürgenin çekim gücü aksine motor gücünü belirtmektedir. Bu sebeple süpürge alırken watt gücü değil çekim gücüne öncelik verilmelidir.

Hava akışı m3 /sa veya l/s olarak ölçülür . Bu, hava hacmi alımını ifade eder ve ince tozlarla hafif kirlerin emilmesi için referans parametredir.

Motor Gücü

Motor gücü Watt, kW veya HP olarak ifade edilir. Vakumun sahip olduğu motorların tipine ve sayısına bağlıdır. Motor sayısı ve dolayısıyla güç seçimi, uygulama ve vakumlanacak malzeme miktarı ile orantılı olmalıdır.

Genellikle iki tip motor kullanılır: 1 kademeli veya 2 kademeli. 1 kademeli motorlar daha fazla hava akışı ile karakterize edilirken, 2 kademeli motorlar daha fazla vakum ile karakterize edilir.

Gürültü Seviyesi

Desibel dB(A) cinsinden ifade edilen gürültü seviyesi, değerlendirilmesi gereken başka bir parametredir. Verimlilikle sıkı bir şekilde bağlantılı olmasa bile, özellikle vakum gürültüye duyarlı bir ortamda kullanılıyorsa, kesinlikle konfor üzerinde sonuçları vardır.

Tasarım

Süpürge alırken dikkat edilecek diğer bir unsur ise ağırlık, boyut, maksimum ulaşılabilir mesafe ve manevra kabiliyetidir. Çoğunlukla robot süpürge modellerinde ağırlığa önem verilmezken dikey süpürge, elektrikli süpürge, sulu süpürge ve el süpürgesi modellerinde ağırlık son derece önemlidir.

Bunun yanı sıra, güç kaynağı kablosunun uzunluğunu da dikkate almak gerekir: IPC elektrikli süpürgeler, genellikle geniş bir hareket aralığını garanti eden 8 metrelik bir güç kaynağı kablosuyla donatılmıştır.

Değerlendirilmeye değer bir diğer husus, ev içerisinde kullanacağınız tanklı halı yıkama makineleri, sulu süpürgeler ve elektrikli süpürgelerdir. Örneğin, iç mekan uygulamalarında ya da pürüzlü zeminlerde (halı, kilim, vb.) bile en iyi manevra kabiliyetini elde etmek için büyük kauçuk kaplı tekerleklere sahip süpürgeler tercih edilmelidir.

Filtreleme

Tüm elektrikli süpürgeler, toplanan kirin çevreye geri salınmasını önleyen bir dizi yüksek verimli filtre ile donatılmıştır. Çoğu elektrikli süpürge modeli genellikle toz toplayan, yırtılmaya ve kırılmaya karşı dayanıklı bir mikrofiber torba ile donatılmıştır. Torbaya ek olarak, motoru emilen tozdan koruyan bir yukarı akış filtresi ve tozun çevreye geri dönmesini önleyen bir aşağı akış filtresi de vardır.

Farklı tipte yukarı akış filtreleri vardır: ana polyester filtre, yıkanabilir polyester kartuşlar veya yüksek filtrasyon verimliliğine sahip HEPA gibi.

Yüksek performansı garanti etmek ve vakum fonksiyonunu korumak için periyodik bakım müdahalelerinin planlanması ve filtrelerin düzenli olarak değiştirilmesi gerekir. Ancak son zamanlarda birçok süpürge üreticisi toz torbasız süpürge teknolojisiyle ekstra torba değişimine gerek kalmadan kusursuz bir temizlik imkanı sunuyor.

Aksesuar

Genellikle her süpürge modeli, farklı emiş türlerini gerçekleştirmek için çeşitli aksesuarlarla donatılmıştır. Süpürge seçimi aşamasında, verilen aksesuarların sayısı ve türü ile önerilen opsiyonel özelliklerin kontrol edilmesi gerekir. Emme hortumu, çubuk ve borular/uzantılara ek olarak en yaygın aksesuarlar şunlardır:

  • İnce boru: Dar oluklardan ve ulaşılması zor köşelerden kiri toplamak için
  • Yuvarlak fırça: Hassas yüzeyleri süpürmek için
  • Fırça başlık: Sert zeminlerin yanı sıra kilim ve halıları temizlemek için
  • Mop başlık: Sıvı zemin temizliği için
  • Şarj aparatı: kablosuz süpürgeler için