En İyi 10 Ses Kayıt Mikrofonu Tavsiyesi

Özellikle son yıllarda popüler olan podcast, yayıncılık, youtuber gibi mesleklerinin en önemli unsurlarından biri de, ses kaydı. Sesinizi pürüzsüz ve kaliteli şekilde vermezseniz izleyicilerinizle problem yaşayabilir, abone kaybedebilirsiniz. Bu durumları yaşamak istemiyor kendinizi bu alanda ilerletmek istiyorsanız sizin için harika bir öneri ile geldik. Bugün sizler için hazırladığımız en iyi 10 Ses Kayıt mikrofonu tavsiyesi yazımızda birbirinden kaliteli ve pürüzsüz ses kayıtları yapabileceğiniz mikrofonları listeledik.

SıraModelHassasiyetSYblog Puanı
1Behringer T-1-40 dB10/9.9
2Rode NT1A31.9dB10/9.9
3Audio Technica24 dB10/9.8
4Tascam TM-250U 144 dB10/9.8
5Lewitt LCT 240 Pro 140 dB10/9.7
6Takstar TAK45 135 dB10/9.8
7Yanmai SF-900 -46dB10/9.8
8Behringer Tm1 132 dB10/9.8
9Fifine T683 75 dB10/9.7
10Ecuy10/9.6
Ses Kayıt Mikrofonu Tavsiye Listesi

Tavsiye Edilen En İyi 10 Ses Kayıt Mikrofonu

Birbirinden kaliteli ve pürüzsüz ses sağlayan kullanıcılardan tam not almış en iyi mikrofonları siz değerli okuyucularımız için listeledik.

İşte 2024 yılı için en iyi 10 ses kayıt mikrofonu…

Behringer T-1 Vokal Kayıt Mikrofonu

En iyi ses kayıt mikrofonlarını derlediğimiz yazımızda 1. sırada yer alan bu mikrofon, kalitesiyle kendini belli ediyor.

KaliteliFiyat
Uzun ömürlü

Ürün Detayı

Ses sanatçıları tarafından oldukça sık kullanılan Behringer vokal kayıt mikrofonu, pürüzsüz bir şekilde kayıt almanızı sağlıyor. Yüksek fiyatlı olsa bile oldukça profesyonel bir kullanım sunan bu mikrofon, hem stüdyo hem de canlı performanslar için ideal bir kullanım sunuyor. Değiştirilebilir düşük frekans ayarıyla kullanıcılarını kendine hayran bırakıyor.

Hassasiyet-40 dB
Vakum tüp12Ax

Kullanıcı Yorumları

👤 M* N: Bir sanatçı olarak sesime hayran kaldım bu mikrofon sayesinde.

👤 A* E: Kesinlikle çok kaliteli bir mikrofon severek kullanıyorum.


Rode NT1A Kondenser Stüdyo Kayıt Mikrofonu

Kullanıcıları tarafından çok sevilen bu kayıt mikrofonu, güçlü performansı ile ön plana çıkıyor.

Düşük gürültüFiyat
Profesyonel

Ürün Detayı

Gürültü oranını en az seviyeye indirgeyen özelliği sayesinde en çok tercih edilen kayıt mikrofonlarından biri olan Rode NTA kondenser stüdyo kayıt mikrofonu, ekstra özen gerektiren durumlarda bile kolaylıkla kayıt yapabilmenizi sağlıyor. Ses frekansınızı en doğru ve pürüzsüz şekilde karşı tarafa aktaran bu ses kayıt mikrofonu ile işleriniz daha kolay ve zahmetsiz olacak.

Hassasiyet31.9dB
Ağırlık820 gr
Boyutlarçap / 190mm uzunluk

Kullanıcı Yorumları

👤 N* B***: Çok kaliteli ve düzgün bir üürn beğendim.

👤 A** C***: Kesnlikle her sesle uğraşan insanın alması gerek.


Audio Technica CREATOR PACK Podcasting ve Kayıt Paketi

Kendi evinde ses kayıt stüdyosu kurmak isteyenlerin en sık tercih ettiği mikrofonlardan biri olan Audio Technica Creatot Pack Podcasting ve kayıt paketi, listemizin 3. sırasında.

KaliteliFiyat
Uzun ömürlü
Düşük gürültü

Ürün Detayı

Kaliteli ve pürüzsüz ses kaydı yapmak istiyorsanız bu ses kayıt mikrofonu tam olarak size göre. Kalitesi ve donanımlarıyla kendini sevdiren Audio Technica Creator pack podcasting ve kayıt paketi, profesyonel bir ses kaydı için olması gereken tüm özellikleri bünyesinde taşıyor. Evde de rahatça kullanabileceğiniz bu ses kayıt mikrofonunu tavsiye ediyoruz.

Hassasiyet24 dB
Mikrofon Masa Bom Kolu1 Adet
Mikrofon Tripod Standı1 Adet

Kullanıcı Yorumları

👤 L** M*** : Çok kaliteli şiddetle alın derim.

👤 A** E*** : Kesinnnlikle çok kaliteli, baya sevdik.


Tascam TM-250U Mikrofon

Ses kalitesiyle ön plana çıkan Tascam TM-250U mikrofon, podcast kayıtları için de oldukça ideal.

KaliteliFiyat
İşlevsel

Ürün Detayı

USB kondansatörü sayesinde canlı yayınlarda da rahat bir kullanım sunan bu ses kayıt mikrofonu, dijital dünyanızı güzelleştiriyor. Bilgisayara doğrudan bağlantı kurmasıyla kendini sevdiren Tascam TM-250U mikrofon, küçük ve hafif olmasıyla da kendini ön plana çıkarıyor. Kayıtlarınızın kaliteli ve pürüzsüz olmasını istiyorsanız bu mikrofonu şiddetle tavsiye ediyoruz.

MarkaTascam
Konektör TürüUSB
Güç KaynağıUSB

Kullanıcı Yorumları

👤 T** N** : Kaliteli ve işlevsel bir ürün almalısınız.

👤 A** B** : Çok kaliteli gerçekten severek kullanıyorum.


Lewitt LCT 240 Pro Kondenser Stüdyo Kayıt Mikrofonu

Özellikle yeni başlayanlar için ideal bir kullanım sağlayan bu ses kayıt mikrofonu, işlerinizi kolaylaştıracak. Kaliteli bir ses kaydı için en sık tercih edilen model olan Lewitt, kullanıcıları tarafından çok seviliyor.

KaliteliFiyat
İşlevsel

Ürün Detayı

Performansını en yüksek noktaya taşıyacak 17mm kapsülü sayesinde kullanımına kalite katan bu ses kayıt mikrofonu, siyah ve beyaz renk seçeneğiyle dikkatleri üzerine çekiyor. Kaliteli ve gürültüsüz bir ses kayıt istiyorsanız Lewitt LCT 240 Pro Kondenser stüdyo kayıt mikrofonu tam olarak size. Davul gibi yüksek seslerin de kaydını en pürüzsüz şekilde alan bu mikrofonu tavsiye ediyoruz.

Mikrofon TürüKondenser
Kutupsal DesenCardioid
Max SPL142 dB SPL (% 0,5 THD 1kHz), ped ile 150dB
Ağırlık310 gr

Kullanıcı Yorumları

👤 Y** H: Çok kaliteli ve işlevsel.

👤 B** A: Beğenerek kullanıyoruz.


Takstar TAK45 Profesyonel Kayıt Mikrofon Kondenser

En iyi ses kayıt mikrofonlarını derlediğimiz yazımızda 6. sırada yer alan bu ses kayıt mikrofonu, ses kalitesini zirveye çıkıyor.

ProfesyonelFiyat
Kullanışlı
İşlevsel

Ürün Detayı

Kalitesi ve performansıyla kullanıcılarını kendine hayran bırakan Takstar TAK45 Profesyonel Kayıt Mikrofon Kondenser, canlı yayın, canlı müzik gibi durumlar için ideal bir kullanım sağlıyor. Geniş ses aralığı sayesinde sesi istediğiniz ölçüde ve kalitede verme imkanı sağlıyor. Özellikle canlı yayınlarda yüzünüzün görünmesi için küçük bir boyutta üretilen bu ses kayıt mikrofonu, işlevsel özellikleriyle ön plana çıkıyor.

Gürültü Seviyesi20dBA (IEC 581-5)
Tepe SPL135dB (THD = 1KHz ide% 1)

Kullanıcı Yorumları

👤 P** I**: Çok kaliteli ve iş gören bir ürün tavsiye ediyorum.

👤 G** N**: Baya iyi bir performansı var almak isteyenler bir dakika düşünmesin.


Yanmai SF-900 USB Mikrofon Stüdyo Kayıt Kondenser

En düşük sesi bile algılayabilme özelliği ile ön plana çıkan bu ses kayıt mikrofonu, kullanıcılarını kendine hayran bırakan işlevsel özellikleriyle kendini sevdiriyor.

Pürüzsüz sesFiyat
Kalite
İşlevsel

Ürün Detayı

Şok önleyici kondenser mikrofon kapsülleri ve 4 farklı değiştirilebilir yönlendirmesi sayesinde farklı kullanımlara da uygunluk sağlayan Yanmai SF-900 USB Mikrofon Stüdyo Kayıt Kondenser, USB ses yongası teknolojisiyle de ses kaydınızı oldukça kolay bir hale getiriyor. Hafif ve küçük boyutlara sahip olmasının yanında pratik bir kullanıma sahip olan bu ses kayıt mikrofonu, listemizin 7. sırasında yer alıyor.

Mikrofon Kapsulleri3*14mm Kondenser
Frekans Tepkisi20Hz-20kHz
Hassasiyet-46dB 3dB
Bit Derinliği16Bit

Kullanıcı Yorumları

👤 P* O: Kolay bir kullanımı var sevdim.

👤 T* U: Çok kaliteli bir ses kayıt mikrofonu almak isteyenlere tavsiye edeirm.


Behringer Tm1 Profesyonel Kayıt Mikrofonu

En iyi ses kayıt mikrofonlarını bir araya getirdiğimiz yazımızda 8. sırada yer alan bu mikrofon, yüksek ses algılama özelliğiyle kendini ön plana çıkarıyor.

GürültüsüzFiyat
Kalite
İşlevsel

Ürün Detayı

Stüdyo ve ev kullanımları için oldukça ideal ve kolay bir kullanım sağlayan Behringer Tm1 Profesyonel Kayıt Mikrofonu, profesyonel bir kayıt için gereken tüm özellikleri taşıyor. Ultra düşük gürültü özelliği sayesinde sesinizin çok daha net ve kaliteli algılanmasını sağlayan bu ses kayıt mikrofonunu çok seveceksiniz. Çok satanlar listesinin başında yer alan Behringer Tm1 Profesyonel Kayıt Mikrofonu, kalitesiyle sizleri kendine hayran bırakacak.

Geniş Dinamik Aralık+48 V
Hassasiyet132 dB

Kullanıcı Yorumları

👤 Ç* Ö* : Çok kaliteli yeni kayıta başlayanlar için ideal kullanım sağlıyor.

👤 N* M* : Çok kaliteli gerçekten çok severek kullanıyorum.


Fifine T683 USB Condenser Mikrofon Kayıt Seti

Hafif ve sağlam tasarımıyla istediğiniz her yerde kolaylıkla taşıyabileceğiniz bu ses kayıt mikronu, çok satanlar listesinin başında yer alıyor.

Anti gürültüFiyat
Kalite
İşlevsel

Ürün Detayı

Kalitesi ve üstün ses algılama özelliğiyle kullanıcılarını kendine hayran bırakan Fifine T683 USB Condenser Mikrofon Kayıt Seti, ses kaydınıza ara vermeden ses seviyenizi ayarlamanıza imkan sağlıyor. Yayıncılar ve podcast uygulamaları için özel olarak tasarlanan bu ses kayıt mikrofonu, canlı yayında ani kesilmeler için sustur tuşuna sahip. Kolay ve pratik bir kullanımla kendini sevdiren Fifine T683 USB Condenser Mikrofon Kayıt Setini çok seveceksiniz.

Frekans Tepkisi50-17kHz
Hassasiyet-43d±3dB
S/N Oranı70dB
Dinamik Aralık75dB

Kullanıcı Yorumları

👤 E** U***: Kaliteli ve işlevsel bir mikrofon.

👤 A** Y***: Severek kullanıyorum tavsiye edeirm.


Ecuy Masaüstü & El Mikrofonu

Özellikle uygun fiyatlı olmasıyla ön plana çıkan Ecuy mikrofon, şarkı ve konuşmalarınızı en kaliteli ve pürüzsüz şekilde kaydetmenizi sağlıyor.

Uygun fiyatlıYok
Kalite
Kullanışlı

Ürün Detayı

İşlevsel özellikleriyle kendini sevdiren bu ses kayıt mikrofonu, küçük ve hafif olmasıyla pratik bir kullanım sağlıyor. Tam bir fiyat performans ürünü olan Ecuy ses kayıt mikrofonu, masaüstü ve el kullanımları için yaratılmış. Çok satanlar listesinin başında yer alan bu mikrofon, uygun fiyatlı olmasıyla kolay bir ulaşım sağlıyor.

Kablo uzunluğu2 CM
Fiş Uzunluğu3,5 mm

Kullanıcı Yorumları

👤 L* İ: Çok kaliteli fiyatına göre baya iyi.

👤 K* H: Severek kullanıyorum tavsşye ederim.


Sıkça Sorulan Sorular

Mikrofon alırken neler dikkat edilmeli?

Kolay, küçük ve hafif bir kullanıma sahip olması her yerde kolayca taşımanızı ve her yerde kayıt yapabilmenizi sağlayacağı için bu özelliğe dikkat etmelisiniz.

Ses kayıt mikrofonları canlı yayında kullanılır mı?

Ses kayıt cihazları evde ve stüdyoda kolayca kullanabilme imkanı sağlıyor. Özellikle son zamanlarda anlı yayınlarda çok rahat bir kullanım sunuyor.

Ses kayıt mikrofonları sesi nasıl algılıyor?

Mikrofonlar ses dalgalarına verdikleri tepkileri ile diyafram benzeri bir işleve sahip olduğu için ses dalgaları diyaframa çarpar ve mekanik titreşim ile sesi algılar.

Yazıyı puanla!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Yorum yapın