En İyi 10 Filmli Fotoğraf Makinesi Tavsiyesi

Telefonlar hayatımıza girdiğinden bu yana fotoğrafçılık ve eski tip fotoğraf makineleri rafa kalkarken aynı zamanda fotoğraf filmleri de hayatımızdan çıkmıştır. Fotoğrafı elinize alıp bakarken ki his asla telefonunuzdan baktığınızdaki gibi eğlenceli olmayacak. Fakat çok iyi çözünürlüklü de olsa telefonlardan çektiğimiz tüm anlarımızı saklayacağımız hafıza bulutları olduğu için onları görünür bir yerlere koymamız her daim erteleniyor. Bunun çözümü ise ilerleyen teknoloji ile birlikte çok daha konforlu ve kaliteli hale gelen şipşak fotoğraf makineleridir.

SıraModelÇözünürlükSyblog Puanı
1Kodak Mini 210 MP10/9,7
2Instax Mini LiPlay4 MP10/9,6
3Instax SQ14 MP10/9,5
4Now I-Type Everything Box20 MP10/9,4
5Canon Zoemini S8 MP10/9,2
6Instax Wide 30024,2 MP10/9,2
7OneStep 2 Viewfinder20 MP10/8,9
8Instax Mini 9 Mini3 MP10/9,2
9Instax Mini 114 MP10/9
10Instax Neo 903 MP10/9,1
Filmli Fotoğraf Makinesi Tavsiye Rehberi

Tavsiye Edilen En İyi 10 Şipşak Kamera Modeli

Bu içeriğimizde sizler için en çok tavsiye edilen filmli şipşak fotoğraf makinelerini inceledik. En çok tavsiye edilen ve en iyi fiyat garantisi verebileceğimiz şipşak fotoğraf makineleri listesini hazırladık.

İşte 2024 yılının en iyi şipşak kamera modelleri…

Kodak Mini Shot Combo 2

İster doğrudan, isterseniz de Bluetooth aracılığıyla herhangi bir mobil cihaza bağlanabilir ve Kodak Mini Shot 2’den fotoğraf makinesi ile fotoğraf galerisinden baskı yapabilirsiniz. Aynı zamanda da Kodak uygulaması ile İOS ve Android uyumlu çıkarmalar, çerçeveler, filtreler kullanabilirsiniz.

Parmak iziHafıza
Suya dayanıklılık
Bluetooth
Yüksek Malzeme Kalitesi

Ürün Detayı

Parmak izine ve suya dayanıklı 5.34 x 8.65 cm fotoğraf laminasyon teknolojisi ile üretilmiş baskıdır. Diğer baskılara kıyasla çok daha uzun dayanıklılık göstermektedir. Bluetooth özelliği de paylaşımlarınızı mutluluğa çevirebileceğiniz eşsiz özelliklerinden biridir. LCD ekran ve 10,2 Mp kalitesi de en çok tavsiye edebileceğimiz özelliklerindendir.

Desteklenen dosya türüJPEG, PNG
Baskı Metodu4 Geçişli Fotoğraf Baskı Teknolojisi
Yakalanan Görüntü Boyutu10 Megapiksel
Ürün Boyutları133.7mm X 79.5mm X 26.2mm

Kullanıcı Yorumları

👤 B* Ş*; “Bu kategorideki ürünler arasında hem cihazdan anında 10 MP hem de telefonunuzdan baskı alabileceğiniz tek cihaz. Baskı kalitesi için söyleyebileceğim şey, diğerleri kötü değil, minishot çok iyi.”

👤 A* C*; “İyi ki bunu tercih etmişim. Kalite on numara.”


Fujifilm Instax Mini LiPlay

Tam 10 saniye boyunca fotoğraf karesine ses anısı sığdırabilen makine, bu özelliği ile rakiplerinden oldukça farklı. Ayrıca kayıt hızı sayesinde hareketli anları da kaçırmayan özelliğe sahip olan fotoğraf makinesinde gece çekim yapmak da ayrı bir eğlencelidir.

Fotoğraf + sesHafıza
Şarj ömrü
Uzaktan kontrol
Dışarıdan veri alımı

Ürün Detayı

Boyu küçük, mahareti büyük bir fotoğraf makinesine sahip olmak istiyorsanız en çok tercih edilen ürünlerden biri olan Fujifilm İntax Mini LiPlay ile tanışın. Anında görüntü almak isteyen meraklıları için tüm özellikleri ile büyüleyebilecek dikkat çekici bir tasarıma sahip diyebiliriz. Uzaktan kumandalı sistemi ise akıllı telefonlardan çekim kolaylığı sağlıyor. Tek bir şarj ile 100 fotoğraf çekebiliyorsunuz. Kendi çektiği fotoğraflar dışında uygulama ile kendi cihazınızdaki fotoğrafları da bastırabilirsiniz.

Pozlama Kontrolü TürüOtomatik
Ürün Boyutları45 x 82 x 123 milimetre
Minimum Deklanşör Hızı1/4, saniye
Ağırlık255 g

Kullanıcı Yorumları

👤 M* B*; “Boyutu çok iyi, taşımasını ve kullanılmasını kolaylaştırıyor. Ayrıca anlık fotoğraf da çekebiliyor. Ama tabii görüntü kalitesi tamamen şans. İyi ki almışım. Özel anlarımı yanımda taşımamı sağlıyor.”

👤 A* S*; “Ben çok araştırma yaptım ve bu fotoğraf makinesi ile sona erdi mutluyum. Kaliteli fotoğraflar, cep telefonunuzdan baskısı harika. Çıktılar da çok sağlam.”


Fujifilm İnstax SQ1

Uygun fiyatlı ve çok tercih edilen modellerden tavsiye edeceğimiz Fujifilm İnstax SQ1 ile Selfie modunu merceğin yanındaki aynadan kontrol edebilirsiniz. Özçekim Modu, parlaklığı ve odak uzaklığını en ideal seviyeye göre otomatik olarak ayarlar.

Karanlık ÇekimHafıza
Uzak ve yakın çekimEkstra film
Selfie özelliği

Ürün Detayı

Kare format film özelliğinin genişliği sayesinde çok daha büyük fotoğraflara sahip olabildiğiniz cihaz aynı zamanda bu özellikle yatay ya da dikey çekim özgürlüğünüzü de kısıtlamayacak. Çok tercih edilen bu ürünün bir diğer özelliği ise hem çok yakın hem de çok uzak mesafeleri mükemmel kalitede çekebilme olanağı sunmasıdır. Yani isterseniz 30 – 50 cm gibi mesafeden isterseniz de 2 metre ve daha uzak mesafeden çekim yapabilirsiniz.

Resim Boyutu62 x 62 mm
Makro Modu30-50 cm
Manzara Modu2 metre ve fazlası

Kullanıcı Yorumları

👤 O* Y*; “Çok güzel ürün. Tavsiye ederim.”

👤 S* M*; “Şipşak fotoğraf makinesi bakınıyordum. İyi ki satın almışım. Bu kamera sayesinde tüm özel anlarımı ölümsüzleştiriyorum.”


Polarid Now I-Type Everything Box

En çok satan modellerden biri olan filmli şipşak fotoğraf makinesi Polaroid NowEverything Box, eski tip şipşak fotoğraf makinelerinin yeni teknoloji ile harmanlanmasıdır. En beğenilen özelliklerinden olan karalık ortamlarda bile güçlü flaş tasarımının olması, net ve kaliteli kareler ortaya çıkarmanızı sağlar. Çift pozlama özelliği de sanatsal kareler yakalamanıza yardımcı olur.

Otomatik odaklama 2 lens sistemiBilgisayar yedekleme yok
Otomatik zamanlayıcı (9 sn)
600 film kapasitesi

Ürün Detayı

9×7.9 cm görüntü alanı, 600 film kullanmaya uygun şekilde tasarlanan fotoğraf makinesi, otomatik odaklama sistemi ile anılarınızı ölümsüzleştiriyor. USB Şarj kablosu ve 2 adet 8’li film kartuşu ile de memnun kalabileceğiniz standartlar yaratan ürün çift pozlama imkanı sunmasıyla öne çıkıyor. Makinenin bu özelliği sayesinde oldukça sanatsal ve gerçekçi fotoğraflar elde edebilirsiniz.

Görüntü Alanı9×7.9 cm
Baskı Alanı8.8×10.7 cm

Kullanıcı Yorumları

👤 S* A*; “Ben büyük bir polaroid hayranıyım. Ayrıca sevdiğim 70’lerden bir SX-70 var. Bu makinenin gerçekten kullanımı çok kolay, her şey otomatik. Gerçekten çok büyük. Bazen yanıma almak istiyorsam daha büyük bir çanta almam gerekiyor.”

👤 D* D*; “Geceleri çekimi çok iyi değil ama gündüz ideal. Benim gibi anında sonuç almak isteyenlere tavsiyemdir.”


Canon Zoemini S

Hem çekip hem de anında baskı alabileceğiniz en çok satılan bu fotoğraf makinesi ile selfie keyfini sevdiklerinize hediye edeceksiniz. Ayrıca hareket halinde bile mükemmel anlar yakalamak mümkün. Bir şipşak fotoğraf makinesinden beklenmeyen farklı bir özelliği ise bu kadar maharetinin yanı sıra boyutunun küçük olması. Kolaylıkla her yere götürebileceğiniz konforda.

Selfie ÖzellikliDestek Işığı
Hareketli çekim kalitesiMobil uygulama
Küçük boyut

Ürün Detayı

Hem 8 megapiksellik bir fotoğraf makinesi hem de yazıcı özelliği olan bu cep boyutlu şipşak fotoğraf makinesi, en iyi ürünlerden biridir. Canon Mini Print uygulamasını kullanarak uzaktan çekim yapabilirsiniz. Ayrıca bu ürün arkası yapışkanlı şipşak baskı kağıt çıkarabilme özelliği ile kullanım yelpazesini de meraklıları için genişletmiştir.

Boyutu121 x 78,3 x 23,7 mm
Güç KaynağıDahili Batarya
Hafıza Kartı TipiSD
Baskı Çözünürlüğü314 x 500 dpi
Ağırlık170 g

Kullanıcı Yorumları

👤 T* A*; “Harika bir makine renkleri de çok tatlı. Alacaklara şiddetle tavsiye ederim. Yalnız içinin kağıtları biraz tuzlu bilginiz olsun. Ama değer, teşekkürler.”

👤 M* A*; “Kullanımı çok kolay ve çok güzel. Harika ürün. Fotoğraflar iyi çıkıyor.”


Fujifilm Instax Wide 300

Rakiplerine göre çok daha büyük çıktılar elde edebileceğiniz bu model, çok satılan ve aynı zamanda en iyi fiyat veren ürünlerden biri. Kaliteli baskı ve çözünürlük özelliği ile profesyonel çekimlerin üstadı olabilirsiniz.

Dahili hafızaÜrün boyut ve ağırlığı
Büyük boy fotoğraf baskıSabit flaş

Ürün Detayı

Ürünün boyutu biraz büyük olsa da maharetleri çok fazla. Büyük fotoğraf kareleri, yüksek piksel sayısı ve kısa sürede çıktı avantajı ile sahip olmanızı tavsiye edebileceğimiz markalardan. Ayrıca sonra çıkarmak isterseniz de bu makine çektiğiniz fotoğrafları hafızasında saklayabilir.

Çekim ModlarıResim, Otomatik
Pozlama Kontrolü TürüOtomatik
MarkaInstax
ModelWIDE 300
Ağırlık612 g

Kullanıcı Yorumları

👤 B* K*; “İnstax minilerden büyük kağıda yazıyor olması tercih sebebim oldu. Fotoğraflar tatmin edici boyutta ve yeterli kalitede çıkıyor. Polaroid meraklıları için o hissi kesinlikle veriyor, tavsiye ediyorum.”

👤 V* R*; “Ürün elime iki gün içinde geçti. İlk kullanımda siyah bir kart çıkıyor kameradan ona dikkat edin. Geniş ekran fotoğraflarınız güzel çıkıyor modlarına dikkat edip çekim yapın.”


Polaroid OneStep 2 Viewfinder

Sizler için kullanımı kolay ve beklentilerinizi karşılayacak ve tavsiye edebileceğimiz ürünlerden biri olan Polaroid OneStep2 VF, klasik polaroid fotoğraf makinelerinin çağımıza uygun teknoloji ile birleşen harika bir cihazdır. Polaroid’in orijinal OneStep’inden esinlenen ve kullanımı kolay olan bu ürün ile anlık fotoğraflar elde edebilirsiniz.

Dahili flaşHafıza
Optik vizörBluetooth
Selfie

Ürün Detayı

Selfie özelliği olan bu fotoğraf makinesi aynı zamanda çerçeveleme yapabilen genişletilmiş optik vizör sayesinde çok daha düzgün kareler oluşturmanızı sağlar. En iyi fiyat ile bulabileceğiniz ürünün 600 film kullanımına uygun formatı bulunuyor. Zamanlayıcı ve selfie özelliği ise kimseye ihtiyaç duymadan fotoğraf çekme özgürlüğü sunuyor. Ayrıca düşük ışık koşulları için düşünülmüş yüksek flash özelliği de en çok tercih edilme sebeplerinden biri diyebiliriz.

Film Boyutu8.8 x 10.7 cm
Görüntü Alanı7,9 7,9 cm
Lens106 mm
Batarya Kapasitesi1100 mAh
Ağırlık475 g

Kullanıcı Yorumları

👤 S* K*; “Marka klasik, tasarımı çağdaş tarzla harmanlamış. Basit, kolay kullanılabiliyor. Otomatik zamanlayıcı işlevi, selfie ve grup portrelerinde beklentimi karşıladı. Flaşı sayesinde düşük ışık koşullarında da güzel çekimler yapabiliyor. Optik vizörü sayesinde fotoğrafları çerçeveye alabiliyorsunuz.”

👤 V* S*; “Uzun araştırmalarım sonucunda tercih ettim. Yeni seri olması uzun vadede avantaj sağlayacaktır.”


Instax Mini 9 Mini

En iyi fiyat önerisi ile incelediğimiz ürün olan, 35 santimetreden 50 santimetreye kadar yakın çekimler için yeni makro lens adaptörü ile tasarlanan Instax Mini 9, her seferinde ayarlayabileceğiniz selfie fotoğrafı için bir özçekim aynasına sahiptir. 

Ayarlanabilir selfieFilm boyutu
Küçük makine boyutuPoz fiyatı

Ürün Detayı

35-50 cm’ye kadar yakın nesnelere odaklanmanızı sağlayan yakın çekim lens adaptörüne sahip olan kamera, bu sayede yakın plan çekim yapacağınız fotoğraflar çok daha profesyonel sonuç verir. Instax Mini 9, Mini 8’de bulunan diğer tüm harika özellikleri bünyesinde barındırıyor. Otomatik pozlama ölçümü ile yanıp sönen bir LED ışığı, önerilen diyafram selfie ayarını bildirir ve kullanıcı, kadranı önerilen ayara manuel olarak ayarlayabilir. Bu da çekimlerin her seferinde mükemmel ve net sonuçlar vermesini sağlar.

Resim Boyutu62 x 46 mm
Lens2 bileşen, 2 element, f = 60 mm. 1: 12.7
Maruziyet KontrolüManuel anahtarlama sistemi
Film BeslemeOtomatik
Boyut ve Ağırlık116 x 118.3 x 68.2 mm. / 307gr

Kullanıcı Yorumları

👤 H* K*; “Ürün gayet güzel şekilde paketlenmiş olarak ve hızlı bir şekilde ulaştı. Ürün, askı ve 2 adet AA pil ile birlikte geliyor. Yanında film gelmiyor. Alacak olanların film alması da gerekiyor. Ürün gövdesi plastik olduğu için basit bir görünümü var ve doğal olarak çok narin görünüyor. Daha dayanıklı ve sade bir makine isteyenler Mini 90 tercih edebilir.”

👤 R* A*; “Yakından çekimler için uygun. Pratik.”


Fujifilm Instax Mini 11

Sıradaki en çok tercih edilen modellerimizden biri olan ürün, otomatik pozlama sayesinde tüm ışık koşullarında iyi sonuçlar alabilmenizi sağlıyor. Manuel ayarlamaya gerek duymadan parlaklık ve ışığı sizin için otomatik algılar. En iyi kareyi yakalamanız için ayarları kendisi yapar. Makinenin bu özellikleri sayesinde arka planı odaklama yaparak net fotoğraflar elde edebilirsiniz.

Otomatik PozlamaHafıza
Yakın ÇekimBluetooth
Selfie

Ürün Detayı

Selfie özelliği de olan bu mini ürün için yakın çekim pozlarınızda objektifi kendinize doğru çekmeniz yeterlidir. Uyarı sayesinde de netlik durumunu kolayca ayarlayabileceksiniz. Otomatik pozlama ayarı da hiçbir şey yapmanıza gerek kalmadan fotoğraflar çekmenize yardımcı olacak.

Fotoğraf Boyutu2,4 inç × 1,8 inç (62 mm × 46 mm)
Mercek2 parçalı, 2 unsurlu, f=60 mm 1:12.7
VizörGerçek görüntü bulucu 0,37x hedef noktalı
Çekim Mesafesi11,8 inç (0,3 m) ve ötesi (11,8 inç (0,3 m) ilE 19,7 inç (0,5m)

Kullanıcı Yorumları

👤 F* G*; “Harika orijinal renk ve kaliteli baskılar var diyebilirim. Özel etkinlikleri kaydetmek için klasik resimlere geri dönmek güzel. Harika bir hediye. Dolum kartuşları ucuz değil ancak kalitesi gayet iyi.”

👤 A* R*; “Kargo süreci gayet hızlıydı. Ürün içeriği eksiksizdi. Satıcıya teşekkür ederim.”


Fujifilm Instax Neo 90

Bir başka şipşak fotoğraf makinesi tavsiye ürünümüz ise Fujifilm instax Neo 90’dır.  Ürünün çocuk modu sayesinde çocuklar ve hayvanlar gibi hızlı hareket eden nesnelerin görüntülerini yakalamakta zorlanmayacaksınız. Anlık yakalama ve netleştirmeyi otomatik yapan teknolojisi ile daha net fotoğraflar çekebileceksiniz.

Otomatik Işık AyarıHafıza
Yedek BataryaFotoğraf Renk Kalitesi
Selfie

Ürün Detayı

Arazi modu özelliği uzaktaki (3m – ∞) bir nesneyi hedeflemek için oldukça ideal. Bunun yanında makro mod ile yakın çekimler yaparak nesnelerin detaylarını çok daha net ölümsüzleştirebilirsiniz. Ayrıca bu makinede otomatik ayarlı flaş özelliği bulunuyor. Selfie özelliği içinde de arka plan aydınlatma gibi bir kolaylık söz konusu. Ayrıca Şarj edilebilen yedek batarya da tercih sebeplerinden biri.

Etkili Flaş Mesafesi0.3 m – 2.7 m
Güç KaynağıNP-45S lityum iyon batarya
Kapasite10 film paketi
Boyutlar ve Ağırlık113,4 x 91.9 x 57.2 mm / 296 g

Kullanıcı Yorumları

👤 G* Y*; “Mükemmel resim kalitesi var diyemem ama istediğiniz şey nostaljiyse gayet iyi.”

👤 M* D*; “Pandemiye rağmen hızlı kargo için teşekkürler. Oyuncak gibi olan modellerden daha kaliteli bir ürün, görünüşü daha olgun, ciddi bir havası var. Çıkan fotoğrafların kalitesi tabii ki bir dijital baskıyla kıyaslanamaz ama devrinin retro havasını yansıtıyor ve soluk renklere sahip oluyor. Nostalji zevkini sonuna kadar yaşıyorsunuz. Şimdi tek korkum sürekli bu makineyi kullanmaya alışıp filmlerine çok fazla para harcamak. Çünkü bir kez çekmeye başladığınız zaman kendinizi durduramıyorsunuz.”


Sıkça Sorulan Sorular

Bir Fotoğraf makinesi nasıl seçilmelidir?

Fotoğraf makinesi seçerken hangi amaca hizmet edileceği göz önüne alınmalıdır. Profesyonel bir fotoğrafçı iseniz SLR makineler tercih etmelisiniz. Günlük kullanım için de kompakt makineler yeterli olacaktır.

En iyi fotoğraf makinesi tavsiyesi nedir?

İhtiyacınız doğrultusunda isteklerinize cevap verebilecek nitelikte ve uygun fiyatlı olması yeterlidir. Amacınız dışındaki en iyi fotoğraf makinelerine servet yatırmanıza gerek yok.

En iyi Fotoğraf makinesi markaları hangileridir?

Her fotoğraf makinesinin kendine ait özellikleri vardır. Ancak en çok tercih edilen markalar Codak, Fujifilm, Canon markalarıdır.

Yazıyı puanla!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Yorum yapın