En İyi 10 Drone Tavsiyesi

Eskiden sadece profesyonellerin, film yapımcılarının ya da pilotların gördüğü o muazzam güzellikteki sıra dışı açılardan dünyayı görmemizi sağlıyor dronelar… Bir zamanlar pahalı kamera ekipmanları ve vinçlerle saatler süren çekimler sonucunda elde edilen bu görüntüler artık dronelar sayesinde dakikalar içinde ve hatta çok kaliteli bir şekilde gerçekleştirilebiliyor.

Günümüzde teknoloji, bir drone’dan bile daha hızlı hareket ettiğinden her geçen gün drone çeşitliliği de artıyor. Bu sayede uçuş süresi, video ya da fotoğraf kalitesi, çözünürlüğü ve tabii ki fiyat konuları farklı zevk ve bütçelere hitap edecek bir hale geldi. Çocuktan yetişkine, amatörden profesyonele kadar herkes için bir drone modeli mevcut.

SıraModellerUçuş SüresiSYblog Puanı
1DJI Mini SE30 dakika10/9.9
2Aden E59S 4K20 dakika10/9.8
3Corby CX01510 dakika10/9.5
4Snaptain A15H10 dakika10/9.6
5Xiaomi Fimi X8 SE35 dakika10/9.9
6Dji Air 2s34 dakika10/9.9
7Corby CX01414 dakika10/9.6
8Aden FX 67 Pro28 dakika10/9.8
9MF Product 022910 dakika10/9.6
10Poweregg x Wizard30 dakika10/9.9
Drone Tavsiye Listesi

2024 Yılı İçin En İyi 10 Drone Önerisi

İster kameraman, ister vlogger, ister fotoğrafçı olun ya da sadece biraz eğlenmek isteyin fark etmez, pek çok markanın her ihtiyaca uygun bir drone modeli mevcut. Eğer, en iyi drone markası ya da en iyi kameraya sahip drone hangisi diye merak ediyorsanız en iyi drone modeli tavsiyeleri listemizi inceleyebilirsiniz.

İşte en iyi drone modelleri…

DJI Mini SE Fly More Combo

DJI Mini SE Fly More Combo, 249 gramdan daha hafif oluşuyla özellikle taşıması kolay bir drone arayanların tercihi oluyor.

Uçuş izni gerekmiyorUçuş süresi
HafifMenzil
360 ° pervane koruması

Ürün Detayı

Çok net çekimler yapmak isteyenlerin tercihi olan DJI Mini SE drone modeli fotoğraflarda 12 MP, videolarda 2.7K Quad HD kalitesini sunuyor. Dar alanlarda ise uçuş hızını azaltarak sinematik çekimden faydalanabilirsiniz. Özel geliştirilmiş sensörleri sayesinde rahatça uçurabileceğiniz cihazın güvenliğini arttıran 360° Pervane Koruması bulunuyor.

DJI Mini SE, hafifliği sayesinde pek çok ülkede kullanım için izin almayı gerektirmezken tam dolu pil ile 30 dakikaya kadar uçuş imkanı sağlıyor.

TürüKameralı
Ağırlık249 g
KatlanabilmeVar
Fotoğraf12 MP
Video2.7K Quad HD
Maksimum Hız56.6 km/s
Maksimum Uçuş Süresi30 dakika

Kullanıcı Yorumları

👤 Mert Ö**** (32) – Aydın: “Ürünü araştırarak aldım. güzel paketlenmişti. çok memnunun kullanımı görüntü kalitesi yaptığı çekimler her şey çok güzel. kesinlikle tavsiye ediyorum.”

👤 B* K (51) – Balıkesir: “Rüzgar direnci çok iyi. Kamera ortanın üstü, ışığı arkana al ve çek. Yazılım, güzel. Mesafeye takılmadım. 500 m, 1000 m arada engel yoksa sorunsuz çalışıyor. 250 gr. ağırlığında küçük bir dev. 3 haftadır uçuruyorum. Bir eksikliğini görmedim. 4k ya takılmazsanız ki bence çok da elzem değil, güzel cihaz…”


Aden E59S 4K

Aden E59S 4K drone modeli sahip olduğu 3 farklı batarya sayesinde kullanıcısına 48 dakikaya kadar uçuş ve keşif deneyimi yaşatıyor.

SağlamlıkSabitlik
Şarj süresiMenzil
VR gözlük desteği

Ürün Detayı

Aden E59S 4K drone yorumları arasında en çok öne çıkan konu ürünün dayanıklılığı oluyor. Defalarca kez düşürülmesine rağmen hiçbir sorunla karşılaşılmayan cihaz, özellikle amatör kullanıcılar için biçilmiş kaftan. Ürün oldukça hafif olmasına rağmen sahip olduğu VPS sensörü sayesinde yüksek rüzgar direnci gösteriyor. VR gözlük desteği sunulan drone modelinde 4K Ultra HD kamera mevcut. Hem kamerası hem de 3 bataryası sayesinde ortalama 48 dakika boyunca çok kaliteli görüntüler çekmeniz mümkün.

TürüKameralı
Ağırlık200 g
KatlanabilmeVar
Kamera4K / 720p
Kullanım Mesafesi250 M
Maksimum Uçuş Süresi20 dakika

Kullanıcı Yorumları

👤 Murat Soydal: “İlk denemelerimde birkaç sefer düşürmeme rağmen üründe herhangi bir kırılma çatlama olmadı gerçekten kaliteli ve dayanıklı.”

👤 G* i***: “Guzel bir hediye oldu. Baslangıc sevıyesı ıcın cok ıdeal kullanım klavuz biraz daha kapsamlı olsa iyiydi saglam guzel bir drone ucus suresi tatmin edici ideal surede.”


Corby CX015

Corby CX015 akıllı drone, sahip olduğu 360 derece takla atma özelliği sayesinde farklı bakış açılarıyla aksiyonlu çekimler yapmanıza yardımcı oluyor.

360 derece takla atmaFotoğraf çözünürlüğü
KatlanabilmeUçuş süresi

Ürün Detayı

Katlanabilir bir yapıya sahip olan Corby CX015, tüm ekipmanlarını alabilen çantasıyla da taşıma kolaylığı sağlıyor. Fotoğrafta 3 MP, videoda ise 1080P FullHD çekim yapabilen bu akıllı drone’un kaydettiği her şeyi cep telefonunuzda canlı olarak izleyebilirsiniz. Kumanda ile 70, telefon ile 20 metreye kadar görüntü alma ve kullanım imkanı sunan Corby CX015, oldukça hafif olan azami uçuş ağırlığı 175 grama rağmen, özel sistemi sayesinde sabitlenme sorunu yaşamıyor.

TürüKameralı
Ağırlık175 g
KatlanabilmeVar
Kamera3 MP / FullHD (1080P)
Kullanım Mesafesi70 M
Maksimum Uçuş Süresi10 dakika

Kullanıcı Yorumları

👤 İsmail S****: “İkinci drone olarak aldım. Ve gerçekten fiyatından daha fazlasını hak ediyor. Kamerası harika.. 500 1000 arasındaki drone lardan çok daha iyi.. 10 dk kesin havada kalıyor.. Kullanışı çok rahat, sizde almak için rahat olabilirsiniz..”

👤 Y Ç***: “Süper bir ürün ayrıca belirtilen teslimat tarihinden önce geldi oğluma doğumgünü hediyesi olarak alarak almıştım oda çok mutlu oldu kamera çözünürlüğü mükemmel bu arada oğlum 7 yaşında ve dronunu sorunsuzca çok kolay bir şekilde uçurabiliyor.”


Snaptain A15H

Eğer bir VR gözlüğünüz varsa, Snaptain A15H birlikte kullanarak çekim yaptığınız alanları izlerken 3D deneyiminin keyfini çıkarabilirsiniz.

120 derece geniş açıVideo çözünürlüğü
Sabitleme modu
Sesli komut

Ürün Detayı

Snaptain A15H, sahip olduğu 120 derecelik geniş açılı kamera ile dikkat çekiyor. Bu sayede diğer dronelardan daha farklı bir bakış açısı ve manzara yakalayabilirsiniz. Bu akıllı cihaz “kalkış”, “iniş”, “sol”, “sağ” ya da “ileri” ve “geri” gibi vereceğiniz sesli komutlarla da çalışabiliyor. Sahip olduğu yükseklik sabitleme modu sayesinde Snaptain A15H’nin yüksekliğini ve konumunu kilitleyebilir, böylece rahatça fotoğraf ve video çekebilirsiniz.

TürüKameralı
KatlanabilmeVar
Fotoğraf Çözünürlüğü1280 x 720
Video Çözünürlüğü720 p

Kullanıcı Yorumları

👤 A** P**: “Ürün gayet güzel 6 yaşında oğlum rahatlıkla kullanabiliyor tavsiye ederim kamera görüntüsüde başarılı.”

👤 E** Ç**: “Uçurması dengelemesi çok iyi. Kamera görüntüsü de kötü değil. Memnun kaldık.”


Xiaomi Fimi X8 SE 2020

Xiaomi Fimi X8 SE 2020, sahip olduğu güçlü kamera özellikleri ile dikkat çekerken rakipleri arasında gece çekiminde en iyi sonuçları vererek öne çıkıyor.

Uzun MenzilAğırlık
Gece Çekimi
Kamera

Ürün Detayı

40 – 50 km/s gibi oldukça hızlı uçabilme kabiliyeti olan Xiaomi Fimi X8 SE 2020, bu özelliğinin yanında ekstra net çekimler yapabilmek için son teknoloji kontrol algoritmalarına sahip olan 3 eksenli mekanik gimbal’ını sunuyor. Suya dayanıklılığı sayesinde yağmurda kullanım avantajı bulunan bu drone modeli, 35 dakikalık uçuş süresinde 8 kilometre uzaklığa kadar gidebiliyor.

TürüKameralı
Ağırlık750 – 800 gr
KatlanabilmeVar
Kamera4K HDR
Uçuş Mesafesi7-8 km
Maksimum Uçuş Süresi35 dakika

Kullanıcı Yorumları

👤 MÜJDAT Ö****: “Ürünü uzun incelemelerim sonucu almaya karar verdim. Tam bir f/p ürünü. Bu fiyatta alınabişecek daha iyi bir dron olduğunu düşünmüyorum. Satıcı çok ilgili ve ürünü iyi paketleyip hızlı gönderdi. Tüm sorularıma yardımcı oldular.”

👤 O** H**: “Yeni üretim olan gri serisi, profesyonel görüntüsünün yanında hatasız denemelerim ve fiyatından çok daha fazlasını veren güveni sonucunda bence almak için yeterli diyebilirim. Tüm modları hatasız çalıştırdım, 31 dakika uçuş süresi ile de harika bir ürün.”


Dji Air 2s

Dji Air 2s drone modeli, aklınıza gelebilecek tüm renk tonlarını yakalayabilen gelişmiş bir teknolojiye sahip. 10 bitlik Dlog-M renk profili, 1 milyar renge kadar kayıt yaparak tüm küçük detayları gösteriyor.

Renk skalasıAğırlık
Gece Çekimi
Pilot yardım sistemi

Ürün Detayı

Özellikle profesyonel anlamda fotoğraf ya da video çekimi yapmayı düşünenler için ideal olan Dji Air 2s drone modeli, videoda 4K – 60 FPS ve fotoğrafta 20 MP özelliklerle sunuluyor. Saatte 68.4 km hıza kadar çıkarak uçabilen cihaz, 34 dakika boyunca durmaksızın çekim yapabiliyor. Önceki modellerine göre pek çok yönden geliştirilerek piyasaya sunulan Dji Air 2s, yukarı, aşağı, ileri ve geri yönde çevresini mükemmel bir şekilde algılıyor. Gelişmiş Pilot Yardım Sistemi (APAS 4.0), çok karmaşık sürüş senaryolarında ya da yüksek hızlarda cihazın engellerden rahatça kaçabilmesini sağlıyor.

TürüKameralı
Ağırlık570 gr
KatlanabilmeVar
Kamera4K / 60 FPS
Maksimum Hız68.4 km/s
Maksimum Uçuş Süresi34 dakika

Kullanıcı Yorumları

👤 f* k***: “Her konuda çok geliştirmişler, takip ve 360 derece çekimleri çok başarılı.”

👤 u k*: “Daha önce Mavic air kullanıyordum çekim ve görüntü kalitesinden kesinlikle şikayetçi değildim ancak rüzgarlı ortamda sorun yaşamasam da endişeleniyordum bu ürün sağlamlığı ve uçuş süresi ile beni çok memnun etti bir batarya bile istediğim çekimleri daha önceden planladığım takdirde gayet yeterli oluyor.”


Corby CX014

Pek çok üründe hassas dokunuşlar ve manevralar gerektiren drone iniş & kalkış işlemlerini Corby CX014’un sahip olduğu otopilot sayesinde tek tuşla yapabilirsiniz.

360° takla atmaTelefonla Menzil
Otomatik iniş kalkış
Ağırlık

Ürün Detayı

Akıllı cihazlarınızla rahatça uçurabileceğiniz Corby CX014 drone modelinin çekim yaptığı her şeyi telefonunuzdan canlı olarak izleyebilirsiniz. Sahip olduğu altimetre sensörü ile havada bulunduğu noktada sabit kalabilen drone, 360 ° takla atarak da unutulmaz çekimler yapmanızı sağlıyor. Fotoğrafta 2 MP, videoda ise 720P FullHD çekim yapabilen Corby CX014, kumanda ile birlikte 70 metreye kadar kullanılabiliyor. Telefonla kullanımlarda 20 metreye kadar uçabiliyor.

TürüKameralı
Ağırlık145 gr
KatlanabilmeVar
KameraHD 720P
Fotoğraf2 MP
Kullanım Mesafesi70 m
Maksimum Uçuş Süresi14 dakika

Kullanıcı Yorumları

👤 T* G**: “Stabil uçuşu bir harika. Hızı ayarlanabilir. Yüksek hızı gayet yüksek. Her yöne takla atabiliyor. Muadillerine göre açık ara farkla üstün. Uçuş süresi de oldukça iyi. Katlanabilir. Süper!”

👤 hasan s****: “Ürün güzel parçaları iyi sayılır biraz carptik sağa sola pervaneler sağlam 8 yaşındaki oğlum için aldım dışarıda uçurabildi evde biraz riskli batarya iyi hemen bitmiyor açıklamada ki gibi kamera kalitesi iyi telefonla bağlayıp izledik kısaca tavsiye ederim.”


Aden FX 67 Pro

Aden FX 67 Pro drone modelini kullanırken “beni takip et” özelliği ile rahatça çekim yapabilirsiniz. Bu işlem sırasında drone cep telefonunuza kitlenip onu takip edecek.

3 Eksenli GimbalAğırlık
Görüntü Sabitleme
Dairesel Çekim

Ürün Detayı

Aden FX 67 Pro’nun 3 eksenli, özel tasarımlı kumanda kontrollü gimbalı, kamerayı uçuş sırasında 0 – 70 derece aralığında hareket ettirebilmenizi sağlıyor. Elektronik Görüntü Sabitleme (EIS) sistemi ise uçuş sırasında rüzgarın sebep olduğu video titremelerini en aza indiriyor. Aden FX 67 Pro’nun sahip olduğu 4K (3840 * 2160) CMOS sensör ve geniş açılı lensi ile görmek istediğiniz tüm ayrıntıları kaydedebilirsiniz. Cihazda dairesel çekim modu ve belirlenen noktalara uçuş sağlayan tap fly modu da mevcut.

TürüKameralı
Ağırlık750 gr
KatlanabilmeVar
Kamera4K – 3840 * 2160
Maksimum Uçuş Süresi28 dakika

Kullanıcı Yorumları

👤 Y** k:”Drone almak için çok araştırma yaptım bu paraya bu kalite ve özellikteki bir drone gerçekten harika. Beklediğimden güzel bir ürün kardeşim ile birlikte birer tane aldık ikimizde çok memnunuz.”

👤 A* Ç**: “Üründen çok memnun kaldım. 10 ve 12 yaşındaki çocuklarım İçin aldım. Çok rahat kullanıyorlar. Video ve fotoğraf kalitesi iyi. 100 mt yükseklik ve 450 mt uzaklığı test ettik. Drone geri gelmez mi diye de korkmadım değil, ama bir sıkıntı yaşamadık. Çocuklar 3 gündür çıkıp uçuruyorlar, çok mutlular.”


MF Product Atlas 0229

Drone kullanıcı yorumlarına bakıldığında MF Product Atlas 0229 drone modeli için en öne çıkan unsur fiyat performans dengesi oluyor.

Şarj süresiKullanım Süresi
Hafif
Fiyat

Ürün Detayı

Corby’nin alt markası olan Atlas drone modellerinden olan MF Product Atlas 0229, özellikle yeni drone kullanıcıları için ideal bir ürün. İster takla attırarak ister sabit tutarak değişik çekimler yapabilirsiniz. Mobil cihazınızla çalışabilen model, aynı zamanda kumandasıyla kullanıldığında daha uzun menzillere uçma imkanı sunuyor. Video ya da fotoğraf fark etmez, tüm çekimler akıllı telefonunuzun hafızasına kaydoluyor, böylece hepsini hızlı bir şekilde izleyebiliyorsunuz.

TürüKameralı
Ağırlık680 gr
KatlanabilmeVar
KameraHD 720P
Kullanım Mesafesi50 metre
Maksimum Uçuş Süresi10 dakika

Kullanıcı Yorumları

👤 İ Ç*: “Fiyata göre on numara ürün. Şarj yaklaşık 12-13 dk gidiyor. Kamera yeterli. Çeşitli fonksiyonları var. Havada askıda kalabiliyor.”

👤 A** C****: “Başlangıç için başarılı bir ürün. Kamera ve telefondan kullanım imkanı çok iyi. Şarjı biraz daha uzun olabilirdi. 8-10 dk maks.”


Powervision Poweregg x Wizard

Powervision Poweregg x Wizard drone, sahip olduğu su geçirmez aksesuarlar sayesinde çekim yaptığınız ortama göre gerektiğinde suya iniş ve kalkış yapabilir. Şiddetli yağmurda kullanım için de uygun.

Yüz TanımaTaşıma Çantası
Suya Kalkış & İniş
Menzil

Ürün Detayı

Suya karşı dayanıklı olması sebebiyle özellikle su sporlarıyla ya da outdoor sporculukla uğraşanlar favorisi olan bir model Powervision Poweregg x Wizard… Sahip olduğu Derin Öğrenme sistemi sayesinde yüz tanıma yaparak farklı kişilerin özelliklerine uygun çalışıp her seferinde daha çok öğrenerek kendini geliştiriyor.

Aynı sistem sayesinde kamerayı önüne geçip yaptığınız herhangi bir hareketle kontrol edebilirsiniz. Cihaz bunu da tanımlayarak ileride kullanacaktır. Poweregg X Wizard’ı sadece bir drone olarak değil, elde tutup sallanmaya karşı dayanıklı bir gimbal kamera gibi de kullanabilirsiniz. 3.5 saat süren pil ömrü bu tür durumlarda çok yardımcınız olacak.

TürüKameralı
Ağırlık860 gr
KatlanabilmeVar
Kamera4K UHD / 60 FPS – 12 MP
Kullanım Mesafesi6 km
Maksimum Uçuş Süresi30 dakika

Kullanıcı Yorumları

👤 F* O**: “Yağmurlu havada uçurdum gayet başarılı, ses olarak DJI mavicden farkı yok. uygulama arayüzü başlarda karışık gelse de sonrada alıyorsunuz.”

👤 D* İ****: “Daha önce drone kulanankisiler için proffesyonele geçmeden önce alanabilecek güzel bir ürün. Tavisye ederim.”


Sıkça Sorulan Sorular

Drone için izin gerekiyor mu?

Eğer kullanacağınız drone’un ağırlığı 500 gram ve üzeriyse drone ehliyeti almak zorunlu oluyor.

Drone uçurmak için nereden izin alınır?

Bir drone uçurmak için izin almanız gerekiyorsa öncelikle Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün (SHGM) internet sitesine girip izin menüsünden başvuru oluşturmanız gerekiyor.

Drone ehliyeti nedir?

Drone ehliyeti diğer adıyla İHA ehliyeti, 500 gram ve üzerindeki ağırlığa sahip drone uçururken ihtiyacınız olan bir ehliyet türüdür. Gerektiğinde kolluk kuvvetleri bu belgeyi göstermenizi isteyebilir. Drone Ehliyeti ve İHA Ticari Pilot Sertifikası’nın yenilenmesi gerekmez, ömür boyu kullanabilirsiniz. Ülkemizde 20 bini aşkın drone ehliyeti sahibi mevcut.

Drone ehliyeti nasıl alınır?

Drone ehliyeti için gereken drone eğitimini veren pek çok kuruluş mevcut. Bu noktada bu kurumların SHGM tarafından yetkilendirilmiş olup olmadığını kontrol etmeniz önemli. Bununla ilgili listeyi SHGM’nin sitesinde bulmanız mümkün. Eğitimlere katılımın zorunlu olduğunu hatırlatalım.

Yazıyı puanla!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Yorum yapın