Kolajen İçeren En İyi 10 Cilt Ürünü Tavsiyesi

Kolajen, vücut bütünlüğümüz için önemli proteinlerin başında bulunuyor. Yirmili yaşlardan itibaren vücudumuzda azalan kolajen, eklem ağrıları ve yaşlanmayı beraberinde getiriyor. Ciltte ise kırışıklık, çizgi, sarkma, leke ve renk eşitsizliği gibi problemler doğuruyor. Bu gibi problemlerin azalması veya oluşmaması için uzmanlar, kolajen içeren cilt serumlarını öneriyor. Cilt tipine uygun doğru ürünler kullanıldığında yaşlanma ve benzeri sorunlar hızlıca yok oluyor. Bundan dolayı hazırladığımız bu içerik, sizi yaşlanma belirtilerinden kurtarıyor.

SıraMarkalarHacimSYblog Puanı
1Vichy Liftactiv Collagen50 Ml10/9.9
2Murad Kolajen Serumu30 Ml10/9.7
3Lancome Rénergie Multi50 Ml10/9.8
4Caudalie Resveratrol Lift30 Ml10/9.7
5Lr Zeitgard Racine Kolajen30 Ml10/9.7
6Herbaderm Superserum Collagen30 Ml10/9.6
7L’Oreal Paris Kolajen Bakımı50 Ml10/9.8
8Mizon Collagen 10030 Ml10/9.8
9Sinoz Yaşlanma Karşıtı50 Ml10/9.8
10Procsın Gözenek Sıkılaştırıcı150 Ml10/9.9
Kolajen İçeren Cilt Ürünü Tavsiye Listesi

Tavsiye Edilen En İyi 10 Kolajen İçeren Cilt Ürünü

Vücudumuzda kendiliğinden bulunan kolajen, yaş almaya bağlı olarak azalıyor ve bu durum yaşlanmamıza etki ediyor. Bu sebeple belli bir yaştan sonra kolajen içeren ürünlerin kullanımı, cildimizin genç görünmesi için önem arz ediyor. Bundan yola çıkarak hazırladığımız bu içeriğimiz, kolajen içeren en iyi cilt ürünlerinden oluşuyor.

İşte 2024 yılının en iyi kolajen içeren cilt ürünleri:

Vichy Liftactiv Collagen Specialist Bakım Kremi

Zamanla azalan kolajen eksikliğinden dolayı oluşan yaşlanma belirtilerini ortadan kaldıran Vichy Liftactiv, ince çizgi ve kırışıklıkları düzenli kullanımda yok ediyor.

C Vitamini İçermesiYoğun Dokusu
Volkanik Su İçermesi
Lekeleri Yok Etmesi

Ürün Detayı

Kolajen eksikliğinden dolayı oluşan yaşlanma belirtilerinin önüne geçen Vichy Liftactiv, içeriğinde barındırdığı C vitamini sayesinde lekeleri açarak zamanla yok olmasına yardım ediyor. Aynı zamanda içerdiği kolajen peptitler sayesinde cilt dokusunu onaran bu ürün, ince çizgi ve kırışıklıkları azaltarak daha genç görünmenize yardım ediyor. Ayrıca içerdiği Vichy volkanik suyu sayesinde cildin sakinleşmesine ve rahatlamasına sebep olan bu ürün, daha aydınlık görünüm elde etmeye yardım ediyor.

Hacim50ml
Cilde EtkisiYaşlılık Karşıtı
Cilt TipiTüm Ciltler

Kullanıcı Yorumları

👤 M* A* ”Annem için aldım ve gayet memnun. Kokusu rahatsız edici değil. Bitince yine sipariş vereceğiz.”

👤 A* D* ”Sürüldüğünde sanırım ince çizgileri dolduruyor. Bu yüzden ciltte fondöten etkisi yapıyor. Güzel.”


Murad Kolajen Serumu

2 saat içerisinde etkilerini gösteren Murad, amino asit içeriği ve kolajen sayesinde hızlıca kırışıklıkları onarıyor. Cildin nem dengesini düzenleyen bu serum, daha canlı ve aydınlık görünüm sağlıyor.

Amino Asit İçermesiFiyatı
Hızlı Etki Etmesi

Ürün Detayı

Kolajen eksikliğinden dolayı oluşan ince çizgi ve kırışıklıkları yok etmeye yardımcı olan Murad Serum, cilde saatler içerisinde genç bir görünüm kazandırıyor. Cilde derinlemesine etki eden bu serum, dokuları onararak cildin nem dengesini düzenliyor. İçerdiği aminoasitler sayesinde cildin daha canlı ve aydınlık olmasını sağlayan bu ürün, daha genç bir görünüme kavuşmanızı sağlıyor.

Hacim30ml
Cilde EtkisiYaşlılık Karşıtı
Cilt TipiTüm Ciltler

Kullanıcı Yorumları

👤 B** T** ”Sürdüğüm zaman ince kırışıklıklar kayboluyor.”

👤 M** Ç**: ”Murad ürünlerini severek kullanıyorum.”


Lancome Rénergie Multi-Lift Ultra

Ciltte hızlıca emilen Lancome, ilk kullanımdan itibaren kaybedilen esnekliği geri kazandırdığı gibi SPF20 sayesinde de güneşin zararlı etkilerinden koruyor. İçerisinde barındırdığı keten özü içeren bu ürün; kırışıklık, çizgi ve sarkma gibi yaşlılık belirtilerini gideriyor.

SPF KorumasıKokusu
Hızlı Emilmesi
Gluko ve Peptit İçermesi

Ürün Detayı

Güneşin zararlı etkilerine karşı koruma içeriğine sahip olan Lancome Rénergie Multi-Lift Ultra, hafif dokusu sayesinde cilt tarafından hızlıca emiliyor. Gluko ve peptitlerle oluşturulan zengin içeriği ile ciltte kolajen üretimini arttıran bu ürün, ince çizgileri yok ederken aynı zamanda cildi sıkılaştırıyor. Tüm bunların yanında yaş almaya bağlı oluşan cilt lekelerini gözle görülür şekilde yok eden bu ürün, cildin daha pürüzsüz ve aydınlık görünmesini sağlıyor. Bu sayede ilk kullanımdan itibaren cildiniz gençleşmiş oluyor.

Hacim50ml
Cilde EtkisiOnarıcı
Cilt TipiTüm Ciltler
SPF Koruma20 SPF

Kullanıcı Yorumları

👤 H** Ö** ”Düzenli kullanıyorum gerçekten efsane bir ürün.”

👤 **** ***** ”Çok uzun zamandır severek kullanıyorum ve çok memnunum.”


Caudalie Resveratrol Lift Instant Firming

Yağ içermeyen Caudalie, bu sayede tüm ciltlerin rahatlıkla kullanacağı serumlar arasında başı çekiyor. Cildin sıkı ve eşit görünmesine yardım eden bu ürün, daha genç görünmeyi sağlıyor.

VeganNemlendirmesi Düşük
Gluko ve Peptit İçermesi

Ürün Detayı

Yağ içermeyen özelliği sayesinde tüm cilt tiplerinin rahatlıkla kullanabileceği Caudalie Resveratrol Lift Instant Firming Serum, ciltte kolajen sentezini hızlandırıyor. Bu sayede çöken cilt dokularını dolgunlaştıran bu ürün, yaşlılık belirtisi olan kırışıklık ve sarma gibi sorunları ortadan kaldırarak daha sıkı bir görünüm sağlıyor. Vegan içeriğe sahip olan bu ürün, yanaklara dolgunluk vererek daha net bir yüz hattı sunduğundan kullananlar daha genç ve estetik görünüyor.

Hacim30ml
Cilde EtkisiYaşlanma Karşıtı
Cilt TipiTüm Ciltler

Kullanıcı Yorumları

👤 S** B** ”Çok güzel bir ürün.”

👤 **** **** ”Güzel bir ürün tavsiye ederim.”


Lr Zeitgard Racine Kolajen Serum

Yorgun ve kuru ciltleri derinlemesine nemlendiren LR, bu sebeplerden dolayı oluşan yaşlanma etkilerini yok ediyor. LR özellikle Zeitgard makinesi ile birlikte kullanıldığında daha fazla cilde etki ederek dokularda oluşan hasarı onarıyor.

Saf Kolajen İçermesiYapış Yapış His Bırakması
Nemlendirmesi
Alkol İçermemesi

Ürün Detayı

Cildin yorulmasına ve kurumasına bağlı olarak oluşan ince çizgi, kırışıklık gibi yaşlanma belirtilerini yok eden LR, Zeitgard makinesi ile kullanıldığında daha etkili sonuçlar doğuyor. Cildin derinliklerine işleyen bu ürün, oluşan doku hasarını onardığı gibi yoğun nem sağlayarak daha pürüzsüz görünüm elde etmeye yardım ediyor. İçerdiği saf kolajen sayesinde cildin sıkılaşmasına etki eden bu serum, daha taze ve genç görünüm için oldukça etkili oluyor.

Hacim30ml
Cilde EtkisiYaşlanma Karşıtı
Cilt TipiTüm Ciltler

Kullanıcı Yorumları

👤 B*** Y*** ”Cildi yumuşatıyor, gayet iyi.”

👤 C*** E** ”Eşim Çok beğenerek 3 yıldır kullanıyor. Cildi çok güzel nemlendiriyor.”


Herbaderm Superserum Collagen+Vitamin C

İçerisinde C vitamini barındıran Herbaderm, yarattığı antioksidan etki sayesinde cildin daha canlı görünmesini sağlıyor. Ayrıca kolajen sayesinde oluşan yaşlılık belirtilerini ortadan kaldıran ürün, hem sıkılaştırıcı hem de aydınlatıcı etki yaratıyor.

Kolay EmilimKokusu
C vitamini İçermesi
Aydınlık Sağlaması

Ürün Detayı

Kolajen ve C vitamininin bir arada olduğu Herbaderm, sıkılaştırıcı ve aydınlatıcı etki sayesinde en çok tercih edilen serumlar arasında yer alıyor. C vitamini sayesinde oluşan cilt lekeleri ve eşitsizlikleri ortadan kaldıran bu ürün, daha aydınlık ve tek ton bir görünüm sunuyor. Tüm bunların yanı sıra kolajen içermesinden dolayı cilde derinlemesine etki ederek dokularda oluşan hasarı onaran bu ürün, ince çizgi ve kırışıklıkları yok ediyor. Bu sayede hem pürüzsüz hem de genç bir görünüm elde ediliyor.

Hacim30ml
Cilde EtkisiSıkılaştırıcı ve Aydınlatıcı
Cilt TipiTüm Ciltler

Kullanıcı Yorumları

👤 F** Ö** ”Cildim kadifemsi parlak oldu ince kırışıklarım sivilce izlerim epey kayboldu, teşekkürler😊.”

👤 S* B* ”Ürün yüzümü iki günde ipeksi yaptı, teşekkürler.”


L’Oreal Paris Kolajen Bakımı Kırışıklık Karşıtı Günlük Bakım Kremi

Yoğun dokuya sahip olan L’Oreal Paris, cilde nem sağlayarak kolajen eksikliğinden oluşan doku hasarını onarıyor.

Kırışıkları GidermesiZor Emilim Sağlaması
Nemlendirmesi

Ürün Detayı

Cilt bakım ürünlerinin sevilen markası L’Oreal Paris’in kolajen bakım kremi, günlük kullanım için ideal. Yoğun yapısı bulunan bu krem, cilde derinlemesine etki ederek dokularda oluşan çökme gibi kusurları kolajen ile dolgunlaştırarak onarım sağlıyor. Yoğun nem verme özelliği sayesinde kuruluktan oluşan ince çizgi ve kırışıklıkları yok eden ürün, daha yumuşak ve pürüzsüz bir görünüm elde etmeye yardım diyor.

Hacim50ml
Cilde EtkisiDolgunlaştırıcı ve Pürüzsüzleştirici
Cilt TipiTüm Ciltler

Kullanıcı Yorumları

👤 Z**** U*** ”Süper, uzun süre nemlendirme özelliğine sahip.”

👤 H**** U**** ”Çok memnunum bu kremden. 40 yaş üstüyüm cildi oldukça güzel toparladı.”


Mizon Collagen 100

İnsan vücudunda üretilen peptit proteinine en yakın değere sahip olan marine kolajen, Mizon Collegen 100’ün formülünü oluşturuyor. Deniz ürünlerinden elde edilen kolajene sahip olan bu ürün, cildin daha hızlı toparlanmasına yardım ediyor.

Marine Kolajen İçermesiYağlı Görünüm Bırakması
Cilde Nem Sağlaması
Tüm Ciltlere Uygun Olması

Ürün Detayı

Son zamanlarda kullanıcıları tarafından övgüyle söz edilen marka olan Mizon, çıkarttığı kolajen içerikli bakım serumu ile cildi hızlıca onarıyor. İçerdiği marina kolajen sayesinde cilde hızlıca etki eden bu ürün, cilt dokularının onarılmasına ve sıkılaşmasına yardım ediyor. Ayrıca kolajen üretimini arttıran bu serum, cildin derinliklerine kadar nem sağlayarak daha sıkı ve canlı gösteriyor. Bu sayede cildi dış etkenlere karşı üstün bir şekilde koruyan bu ürün, kuruluktan dolayı oluşacak ince çizgileri engelliyor.

Hacim30ml
Cilde EtkisiSıkılaştırıcı
Cilt TipiTüm Ciltler

Kullanıcı Yorumları

👤 S*** D*** ”Ürün sorunsuz şekilde elimize ulaştı. Ürünün nemlendirmesi çok başarılı. Yüzü aydınlık ve sıkı gösteriyor. Diğer etkileri görmek için uzun süreli kullanım şart.”

👤 Ö*** S*** ”Kuru cildime elastikiyet kazandırdı. Denenmeli.”


Sinoz Yaşlanma Karşıtı Bakım Kremi

İçerdiği retinol sayesinde ciltte oluşan yaşlanma belirtilerini yok eden Sinoz krem, kolajen sentezini arttırarak daha pürüzsüz görünüm elde etmeye yardım ediyor.

Retinol İçermesiAlkol ve parfüm İçermesi
Hyaluronik Asit İçermesi
Koenzim Q10 İçermesi

Ürün Detayı

Zamanla ciltte oluşan yaşlılık belirtilerini yok etmeye yardım eden Sinoz, içerdiği retinol sayesinde kolajen sentezini arttırarak dokularda oluşan hasarı onarmaya yardımcı oluyor. Bu sebeple dokularda oluşan çökme sorunlarını kolajen ile dolduran bu krem, daha pürüzsüz görünüm için oldukça etkili rol oynuyor. Aynı zamanda içeriğinde barındırdığı hyaluronik asit sayesinde cildin kaybettiği nemi geri vererek daha yumuşak ve canlı görünmesine yardım eden bu krem, koenzimQ10 ile bütün kırışıklık ve ince çizgileri ortadan kaldırıyor.

Hacim50ml
Cilde EtkisiYaşlanma Karşıtı
Cilt TipiTüm Ciltler

Kullanıcı Yorumları

👤 H*** Y*** ”Cildi yumuşacık yapıyor.”

👤 ***** ***** ”Kesinlikle çok güzel bir ürün. Ciltte gerginliği ve pürüzsüzlüğü hemen belli oluyor.”


Procsın Gözenek Sıkılaştırıcı Kolajen Yüz Temizleme Jeli

Procsın kolajen içeriği sayesinde cildi beslerken aynı zamanda gün boyu maruz kalınan kir ve kalıntıları derinlemesine yok ediyor.

Kolajen İçermesiParfüm İçermesi
Cildi Kurutmaması
Gözenekleri Sıkılaştırması

Ürün Detayı

Çok satan ürünler arasında oldukça fazla ilgi gören Procsın, cilde derinlemesine etki ederek gözeneklerde biriken kir ve kalıntıları yok ediyor. Temizlenen gözenekleri tekrar dolmaması için sıkılaştıran bu ürün, pürüzsüz bir görünüm elde etmeyi sağlıyor. Tüm bunların yanı sıra kolajen içeren bu jel, oluşan ince çizgi ve kırışıklıkları doldurarak daha genç bir görünüm elde edilmesi için çabalıyor. Bu jel cildi kurutmayan yapısı sayesinde her zaman yumuşak ve canlı görünmeye yardımcı oluyor.

Hacim150ml
Cilde EtkisiTemizleme ve Sıkılaştırma
Cilt TipiTüm Ciltler

Kullanıcı Yorumları

👤 D*** A*** ”Beş yıldızı hak eden bir ürün şimdiye kadar o kadar ürün kullandım ama ilk defa procsin cildimi canlandırdı ürünü yüzüme uyguladıktan sonra yüzümü yıkıyorum cildim parlıyor teşekkürler procsin ben çok beğendim..”

👤 M*** Ü** ”Ben çok memnunum yüzümü Procsin ile yıkayınca gerginlik hissediyorum. Cildimi toparlayıp parlatıyor 3 adet almıştım iyi ki almışım tavsiye ederim.”


Sıkça Sorulan Sorular

Kolajen Nasıl Kullanılmalı?

Yeni bir cilt bakım ürünü kullanılmaya başlandığında, olabildiğince sabırlı ve düzenli hareket etmemiz gerekiyor. Cildin ürüne alışması ve onarılması zaman aldığı için kullanılan ürün ciltte hemen olağanüstü etkiler yaratmıyor. Kolajen ürünleri ise daha fazla sabır ve düzen istiyor. Çünkü cildin derinliklerine etki ederek dokuları onarmaya yardımcı olduğundan kolajenin etkisini fark ettirmesi 3 ayı bulabiliyor. Bu sebeple uzmanlar, 3 ay hiç ara verilmeden kolajen ürünlerini kullandıktan sonra etkileri hakkında değerlendirme yapılmasını gerektiğine vurgu yapıyor.

Kolajen Cilt Bariyerini Güçlendirir mi?

Cildin genç ve sağlıklı görünmesine yardımcı olan kolajen, vücudumuzda kendiliğinden bulunan protein türünü oluşturuyor. Zamanla vücutta azalan kolajen, cilt dokularında hasara yol açarak hücrelerin erkenden yaşlanmasına sebebiyet veriyor. Bundan dolayı kolajen eksikliği, ciltte sarkmalara ve kırışıklıklara sebep olarak yaşlı görünmemize etki ederken cildi koruyan antioksidanların görevini yerine getirememesini sağlıyor. Bu sebeple kolajen içeren ürünler kullanmamız cildimizi gençleştirirken aynı zamanda cilt bariyerini güçlendirerek dış etkenlere karşı koruma sağlıyor.

Kolajen Vücutta Hangi Yaştan Sonra Azalıyor?

Vücudun bütünlüğü için önemli bir yeri olan kolajen proteini, 20’li yaşlardan sonra yavaş yavaş azalmaya başlıyor. Bu sebeple cilt daha solgun görünürken aynı zamanda ince çizgiler oluşuyor. Tüm bunların oluşmaması için kolajen içeren cilt ürünlerini bakım rutinine eklemenin yanı sıra, sağlıklı beslenerek cildin genç ve canlı görünmesine destek vermemiz gerekiyor.

Yazıyı puanla!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Yorum yapın