En İyi 10 Cilt Serumu Tavsiyesi

Cildimiz her geçen gün değişerek bir önceki güne göre yaşlanıyor. Serumlar cildimizin ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri sağlayarak bizleri bu durumdan kurtarıyor. Cilt problemine göre özel olarak geliştirilen serumlar; leke, kırışıklık, sarkma, çizgi ve ton eşitsizliği gibi sorunları ortadan kaldırıyor. Son zamanlarda cilt bakım rutinlerinin vazgeçilmez ürünü olan serumlar, doğru cilde doğru uygulama ile kullanılmadığında maalesef etkileri olmuyor. Bu sebeple sizler için hazırladığımız bu içeriğimiz çeşitli markalar ve en iyi cilt serumlarından oluşuyor.

SıraMarkalarHacimSYblog Puanı
1The Purest Solutions Peeling Serumu30 Ml10/9.7
2The Ordinary Niacinamide30 Ml10/9.8
3L’Oréal Revitalift Filler30 Ml10/9.9
4La Roche Posay Hyalu B5 Serum30 Ml10/9.9
5Estee Lauder Advanced Night Repair20 Ml10/9.7
6Neutrogena Hydro Boost30 Ml10/9.8
7Vichy Yaşlanma Karşıtı Serum30 Ml10/9.9
8BABE Proteoglycan100 Ml10/9.8
9PROCSIN C Vitamini Serumu20 Ml10/9.7
10Sebamed PRO30 Ml10/9.8
Cilt Serumu Tavsiye Listesi

Tavsiye Edilen En İyi 10 Cilt Serumu

Cildimiz fazla stres, yaş alma ve dış etkenlere bağlı olarak genç görünümünü yitirebiliyor. Eski canlılığı ve parlaklığı olmayan cildimizin imdadına ise serumlar koşuyor. Bundan dolayı hazırladığımız bu içeriğimiz etkileriyle sizi şaşırtacak cilt serumlarından oluşuyor.

İşte 2024 yılının en iyi cilt serumları:

The Purest Solutions Peeling Serumu

Çok satanlar arasında ilk sıralarda yer alan The Purest, AHA ve BHA içeriğinden dolayı peeling etkili bir üründür. Cildi derinlemesine arındıran bu ürün, akne sorunlarını ortadan kaldırıyor.

VeganYanma Hissi
AHA ve BHA İçermesi
Hyaluronik Asit İçermesi

Ürün Detayı

İçerisinde alfa hidroksi asit türleri ve beta hidroksi asit türü barındıran The Purest Solutions, gözeneklere derinlemesine etki ederek yağ, kir ve kalıntılardan kurtarıyor. Akne sorununu ortadan kaldıran bu ürün, genişlemiş gözenekleri sıkılaştırarak pürüzsüz hale getiriyor. Cildi soyucu etkiye sahip olan bu serum, ölü hücrelerden tamamen arındırıyor. Bu sayede cilt yenilenerek tek ton ve daha canlı görünüme kavuşuyor. Ayrıca içerdiği 4 çeşit hyaluronik asit sayesinde cildin neme doymasını sağlayan bu ürün, yüzün daha dolgun ve elastik görünmesini sağlıyor.

Hacim30 ml
Cilde EtkisiPeeling ve Akne Karşıtı
Cilt TipiNormal Ciltler

Kullanıcı Yorumları

👤 Bahriye Ş** ”Severek kullanıyorum ilk başlarda cildim alışık olmadığı için bir kızardı ama 2 şişemi aldım çok başarılı.”

👤 Ş** A* ”Şişeyi alıyorum. Cilt lekelerinde ve renk eşitsizliğine karşı daha etkili bir ürün bulamıyorum bu peelingden başka. Bahsedildiği gibi ufak soyulmalar olmuyor ancak ilk kullanımdan itibaren gözle görülür fark oluyor. Cilt bakım rutinimde vazgeçilmezlerim arasına girdi bile❤️”


The Ordinary Niacinamide

İçerdiği niasinamid sayesinde cilt lekelerini gideren The Ordinary, geniş gözenekleri ve ton eşitsizliklerini gideriyor. Sebum salınımını düzenleyen bu ürün, cildin daha güzel görünmesini sağlıyor.

Niasinamid İçermesiCildi Kurutması
Çinko İçermesi
Kolajen Üretmesi

Ürün Detayı

Ciltte oluşan lekeleri gidermeye yardımcı olan The Ordinary, niasinamid içeriği sayesinde daha aydınlık ve tek ton bir görünüm sunuyor. Aynı zamanda cildin nem tutmasına yardım eden niasinamid, cildin bağışıklığını güçlendirerek daha sağlıklı görünmesini sağlıyor. İçerdiği bir başka bileşen olan çinko sayesinde kolajen üretimini destekleyen bu ürün, ince çizgi ve kırışıkların oluşmasını geciktirdiği gibi var olanları yok ediyor. Cildin daha aydınlık ve canlı görünmesini sağlayan bu ürün, nemlendiriciden önce kullanılıyor.

Hacim30 ml
Cilde EtkisiAydınlatıcı ve Leke Karşıtı
Cilt TipiTüm Ciltler

Kullanıcı Yorumları

👤 Kader E*** ”Sivilcelerimi geçiren mucize bir ürün tabi ki tek başına değil düzenli ve cilt rutini oluşturacak şekilde başka ürünlerle beraber destekli kullanarak 2 ayda bu sonuca vardım. Diğer ürünleri sormak isteyenler İnstagram’dan sorabilirler.”

👤 İ*** S*** ”Henüz 3 gündür kullanıyorum cildim karma ve sivilceli herhangi bir yan etkisi olmadı aksine cildimin asla ememediği ağır nemlendiricilerin emilmesini sağlıyor bayıldım.”


L’Oréal Paris Revitalift Filler

İlk kullanımdan itibaren anında kırışıklıkları doldurarak daha pürüzsüz görünüme kavuşmaya yardım eden L’Oreal Paris, içerdiği saf hyaluronik asit sayesinde cildin elastikiyetini arttırıyor.

Saf Hyaluronik Asit İçermesiParfüm İçermesi
Kokusu
Nemlendirmesi

Ürün Detayı

Anında etki görmek isteyenlerin severek kullanacağı L’Oreal Paris, içerdiği saf hyaluronik asit sayesinde cilt dokularında oluşan çökmeleri nem ile dolgunlaştırıyor. Bu sayede ince çizgi ve kırışıklık görünümünü %47 oranında azaltan bu serum, cildin daha esnek olmasını sağlıyor. Daha sıkı ve gergin cilde kavuşmaya yardım eden bu ürün, cildin aydınlık görünmesini sağlıyor.

Hacim30 ml
Cilde EtkisiKırışıklık Karşıtı
Cilt TipiTüm Ciltler

Kullanıcı Yorumları

👤 E*** H*** ”Eşim için aldım. Cildine nem geldiğini söylüyor. Cildi çok kuruydu. Her gün kullandığınız sürece cildinizin nem dengesini gün boyu koruyor.”

👤 Tuğba Ç**** ”Alerjik ve karma bir cilde sahibim. Bir süredir kullanıyorum, cildimde bir ışıltı başladı. Bakalım devamı da böyle giderse güzel bir ürün.”


La Roche Posay Hyalu B5 Serum

Dermatologlar tarafından en çok tavsiye edilen La Roche Posay Hyalu B5 Serum, içerdiği iki çeşit saf hyaluronik asit sayesinde oluşan kırışıkları yok ederek daha pürüzsüz görünmeye yardım ediyor.

Madecassoside İçermesiParfüm içermesi
2 Çeşit Hyaluronik Asit İçermesi
B5 Vitamini İçermesi

Ürün Detayı

Hassas ciltler için geliştirilen La Roche Posay hyalu B5 Serum, dermatologlar tarafından en çok önerilen ürün olma özelliğini taşıyor. İçerisinde barındırdığı iki çeşit hyaluronik asit sayesinde cildi dolgunlaştıran bu ürün, B5 vitamini sayesinde de ciltte oluşan hasarı onarıyor. Ayrıca ürünün içeriğinde bulunan bir başka bileşen madecassoside ise B5 vitamini ve hyaluronik asidin etkilerini arttırmak için çalışıyor. Bu sayede cildin daha pürüzsüz ve canlı görünmesini sağlayan bu ürün, kısa sürede gençleştiriyor.

Hacim30 ml
Cilde EtkisiKırışıklık Karşıtı
Cilt TipiHassas Ciltler

Kullanıcı Yorumları

👤 C*** S*** ”3 günlük kullanımda bile gün boyu süren harika bir nemlendirme sağladı. Elimi yüzüme her götürdüğümde sağladığı nemi ve yumuşaklığı hissettim. İlk başta hafif bir yapışkanlık hissi var ancak nemlendirme başarısı için hiç sorun değil. Yoğun kıvamlı olduğu için yüz bölgesine 2-3 damla rahatlıkla yetiyor. Ben çok kuru ellerime bile kullanıyorum. Biraz yoğun olmakla birlikte bence gayet hoş bir kokusu var. Kesinlikle tekrar alırım.”

👤 H** O** ”Bu ürüne 5 yıldız yetmez. Bin yıldız olmalı. Mükemmel bir ürün. Yüzüm inanılmaz değişti. La roche posay ürünlerini gözüm kapalı herkese tavsiye ederim. 👍”


Estee Lauder Advanced Night Repair Serum

İlk kullanımdan itibaren 8 saat antioksidan koruma sağlayan Estee Lauder Advanced Night Repair, dış etkenlere karşı cildi savunuyor. Ayrıca 72 saat nemlendirme etkisi bulunan bu ürün, daha canlı görünüm sunuyor.

Parfüm İçermemesiFiyatı
Antioksidan Koruma
Nemlendirmesi

Ürün Detayı

Çevresel faktörlerden dolayı oluşan sorunlara karşı 8 saat boyunca etkili antioksidan koruma sağlayan Estee Lauder Advanced Night Repair, sabaha kadar cildi onarıyor. İçerdiği formülü sayesinde cildin 72 saat nemli kalmasını sağlayan bu ürün, yaş almaya bağlı oluşan kırışıklık, sarkma ve çizgi gibi problemleri önceden engelleyerek her zaman genç görünüm vaat ediyor. yağ içermeyen formülü sayesinde her cilt tipine uygun olan bu serum, ton farkını düzenleyerek daha aydınlık ve canlı görünüm sunuyor.

Hacim20 ml
Cilde EtkisiYaşlanma Karşıtı
Cilt TipiTüm Ciltler

Kullanıcı Yorumları

👤 D** E** ”Bu seruma karşı önyargılıydım fakat deneme boyunu kullandıktan sonra çok beğendim ve satın aldım. Severek kullanıyorum.”

👤 H** B** ”İlk kullanımdan itibaren etkisini gösteren favori serumum diyebilirim. Fiyat olarak biraz pahalı tabii ki ama değer.”


Neutrogena Hydro Boost

E vitamini içeriği sayesinde cilt bariyerini onaran ve koruma altına alan Neutrogena Hydro Boost, barındırdığı yoğun hyaluronik asit sayesinde de nem sağlıyor.

Hyaluronik Asit İçermesiYağlı Görünüm Bırakması
E Vitamini İçermesi
Nemlendirmesi

Ürün Detayı

Cildin kuruluktan dolayı yorgun görünmesine son veren Neutrogena Hydro Boost, içerdiği hyaluronik asit sayesinde cildin neme doymasını sağlıyor. Bundan dolayı cildin derinliklerine etki ederek kırışıklıkları nem ile dolduran bu serum, daha pürüzsüz ve dolgun görünüm sağlıyor. İçerdiği E vitamini sayesinde de cilt bariyerini koruyan bu serum, daha aydınlık ve canlı görünmeye yardım ediyor.

Hacim30 ml
Cilde EtkisiNemlendirme
Cilt TipiTüm Ciltler

Kullanıcı Yorumları

👤 U***K*** ”Nemlendirmesi güzel. Çok kuru ciltlere yeterli gelmeyebilir. İçindeki küçük topçuklar patlayıp parıltılar bırakıyor. Günlük kullanım için uygun.”

👤 A** B*** ”Ürün gayet güzel. Tavsiye ederim.”


Vichy Yaşlanma Karşıtı Serum

İçerisinde barındırdığı C vitamini sayesinde ciltte oluşan lekeleri yok eden Vichy Liftactiv Supreme, içerdiği saf hyaluronik asit sayesinde cildi dolgunlaştırıyor.

Hyaluronik Asit İçermesiDamlalık
C Vitamini İçermesi
Volkanik Su İçermesi

Ürün Detayı

Kırışıklık görünümü %47 oranında azaltan Vichy Liftactiv Supreme Serum, içerdiği saf hyaluronik asit sayesinde çöken dokuları onararak cildin daha doılgun ve genç görünmesini sağlıyor. Ayrıca barındırdığı C vitamini sayesinde de yaşlanmaya bağlı oluşan cilt lekelerini yok eden bu serum, volkanik su sayesinde rahatlamaya ve sakinleştirmeye yardım ediyor. Günde iki defa kullanılması gereken bu serum, cildin nem dengesini düzenliyor.

Hacim30 ml
Cilde EtkisiKırışıklık Karşıtı
Cilt TipiNormal ve Karma Ciltler

Kullanıcı Yorumları

👤 N*** Y** ”Tabi ki Vichy her zamanki gibi yapmış yapacağını. Alın ve aldırın.”

👤 D*** Ö** ”Daha ilk haftada etkisini görmeye başladım kesinlikle öneririm.”


BABE Proteoglycan F+F Ampul

Ampul formu sayesinde kolayca çantada taşınabilen Babe Proteoglycan F+F, cilt bariyerini onararak oluşan hasarı yok ediyor. Ayrıca 24 saat nemlendirme etkisi sayesinde kuruluktan dolayı oluşan sorunları çözüyor.

Nemlendirme EtkisiKokusu
Ampul Formu
Laktik Asit İçermesi

Ürün Detayı

Cilt bariyerini onarmaya yardımcı olan Babe Proteoglycan F+F, ampul formu sayesinde çantada kolayca taşınarak istenilen yerde uygulanabiliyor. Yoğun nem sağlayan ürün, bu sayede cildi toparlamaya ve sıkılaştırmaya yardımcı oluyor. Nemsizlikten dolayı oluşan kırışıklık ve pul pul dökülme gibi problemleri çözüme kavuşturarak pürüzsüz daha canlı bir görünüm sağlıyor. Yoğun yapısı sayesinde bir ampul sabah ve akşam uygulanabildiğinden kullanıcılar bu ürünü çok seviyor.

Hacim10 x 10 ml
Cilde EtkisiAnti Aging Etkili
Cilt TipiKuru Ciltler

Kullanıcı Yorumları

👤 E*** D*** ”Kızlar bunu almalısınız valla çok güzel ürün. Cildim güzelleşti resmen aynaya baktıkça bakasım geliyor. O ölü mat görüntü gitti. Satıcıya çok teşekkür ederim. Misler gibi geldi ❤️ canlı bir cildim var artık.”

👤 F*** T*** ”Ben çok beğenip ikinci kutusunu bile aldım. Verimli ve cildi anında değiştiriyor. Yanında gönderilen hediyeler içinde ayrıca çok teşekkür ederim.”


PROCSIN C Vitamini Serumu

Makyaj altı bazı olarak kullanılabilen Procsin C Vitamini Serum, yapılan makyajın daha pürüzsüz ve canlı görünmesini sağlıyor. Günlük kullanım için ideal olan bu ürün, cildi tek ton yaparak daha aydınlık görünmesine yardım ediyor.

Makyaj Bazı Olarak KullanılmasıYapış Yapış His Bırakması
Günlük Kullanıma Uygun
Hızlı Emilim

Ürün Detayı

Boyun, yüz ve tüm cilt için kullanılabilen Procsin C Vitamini Serum, aynı zamanda makyaj bazı olarak da kullanıma uygun. Matlaşan ve cansızlaşan cilde anında etki sağlayarak daha parlak görünmesini sağlayan bu serum, günlük kullanım için oldukça ideal. Ayrıca ciltte oluşan lekeleri yok eden serum aynı zamanda ton eşitsizliklerini ortadan kaldırarak daha güzel görünmeye yardım ediyor. İçerdiği C vitamini sayesinde kolajen üretimini arttıran bu serum, cildin daha pürüzsüz olmasını sağlarken dış etkenlere karşı koruma sağlıyor.

Hacim20 ml
Cilde EtkisiAydınlatıcı ve Leke Karşıtı
Cilt TipiTüm Ciltler

Kullanıcı Yorumları

👤 K** R** ”Procsin dan daha önce bu c vitamini iki kere almıştım. Çok memnun kaldım diye üçüncü kez alıyorum. Tavsiye ederim 🙏🏽😌”

👤 M** T*** ”Çok güzel kokusu var yumuşacık yapıyor yüzümü.”


Sebamed PRO

Probiyotik içeriği sayesinde cilt florasını koruyan Sebamed PRO!, ciltte oluşan kırışıklıkları da yok ediyor. PH seviyesi 5.5 olan bu ürün, ciltte herhangi bir soruna yol açmıyor.

Kırmızı Deniz Yosunu İçermesiYapış Yapış His Bırakması
Deniz Algi İçermesi
Probiyotik İçermesi

Ürün Detayı

Cildin canlanmasını sağlayan Sebamed PRO!, içerisinde barındırdığı probiyotik sayesinde cilt florasını koruyarak dış etkenlerden dolayı oluşabilecek sorunları engelliyor. İçerdiği kahve ekstresi sayesinde kan dolaşımını hızlandıran serum, cildin daha sıkı olmasını sağlıyor. PH seviyesi 5.5 olan bu serum, içerdiği kırmızı deniz yosunu, biberiye, deniz algi ve kayın ağacı sayesinde yorgun görünümü tam tersine çeviriyor. Cildin yapısal bütünlüğünü koruyan bu ürün ayrıca makyaj bazı olarak da kullanılabiliyor.

Hacim30 ml
Cilde EtkisiCanlandırıcı
Cilt TipiTüm Ciltler

Kullanıcı Yorumları

👤 S*** G*** ”İki gündür kullanıyorum ama cildi yumuşak yapıyor ve parlaklık kattı.”

👤 E*** K*** ”Uzun süredir kullanıyorum, ince çizgiler üzerinde çok etkili, cildi canlandırıyor.”


Sıkça Sorulan Sorular

Yüz serumu kaç yaşında kullanılır?

Cilt bakımı rutinlerinde son zamanlarda oldukça popüler olan serumlar, cildi hızlıca onarmasından dolayı çokça tercih ediliyor. Renk eşitsizliği, kırışıklık, lekele ve sarkma gibi cilt problemlerinde kullanılan serumlar, cilde uygun ürünler seçilerek 25 yaşından itibaren kullanılabiliyor. Uzmanlar, cilt serumu seçerken yaşa ve cilde uygun ürünler tercih edilmesi gerektiği hakkında kullanıcıları uyarıyor. Çünkü doğru ürün bulunamadığında ciltte istenmeyen başka sorunlar ortaya çıkabiliyor.

Cilt lekelerine hangi serum iyi gelir?

Cildimizde zaman zaman lekeler oluşuyor ve bazı lekeler daha da koyulaşarak yok edilmesi zor bir hal alıyor. Böyle durumlarda ise cilt serumları etkili yöntemlerin başında geliyor. Sivilce, güneş ve yaş almaya bağlı olarak oluşan cilt lekelerini gideren en etkili silah C vitamini serumları oluyor. C vitamini serumları cildi tek ton hale getirerek aydınlatıyor ve eski canlılığını geri kazandırıyor. C vitamini kullanmak istemeyenler ise A vitamini kullanarak cildinde bulunan lekelerin görünümünü azaltıyor.

Cilt yenileyici serumlar ne işe yarar?

İçerisinde vitamin ve mineral barındıran serumlar cilde derinlemesine etki ederek hücreleri ve dokuları onarıyor. Onarılan hücreler cildi yenileyerek daha canlı ve pürüzsüz görünmesine yardım ediyor. Ciltte var olan bütün problemleri yok etmeye yarayan bu ürünler, cildin geç yaşlanmasını sağlıyor. Bu sebeple en çok kullanılan serumların içeriğine bakıldığında cilt yenileme özelliği bulunuyor.

Yüz serumu her gün kullanılır mı?

Cildi hızlı onarmamıza yardımcı olan serumlar, içeriklerine göre kullanım günleri değişebiliyor. Bu sebeple kullanılan serumun üzerinde yazan uyarıları dikkate alarak kullanmanız cildinizin daha güzel olmasını sağlıyor. Sadece vitamin desteği sağlayan serumlar genellikle günde bir kere kullanılması için üretiliyor. Uzmanlar ise 25 yaşından itibaren her bireyin mutlaka serum kullanması gerektiğine vurgu yapıyor.

Yazıyı puanla!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Yorum yapın