Yağlı Saçlar İçin En İyi 9 Şampuan Tavsiyesi

Stres, çevresel faktörler gibi nedenler yüzünden oluşabilen yağlı saçlar, günümüzde en çok karşılaşılan saç problemlerinden birisidir. Kolay kolay geçmemesi yüzünden özel bir bakıma ihtiyaç duyan yağlı saçlar, doğru ürünlerin düzenli bir şekilde kullanılması sayesinde hayatımızdan çıkıyor. Bu içeriğimizde yağlı saçlar için üretilen en iyi şampuanları bir araya getirdik.

SıraMarkalarSaça EtkisiSYblog Puanı
1Diamond Hair DailyGüçlendirici10/9.9
2Vichy Dercos Anti-DandruffKepek Karşıtı10/9.8
3Zigavus ForteArındırıcı10/9.7
4Insight RebalancingArındırıcı10/9.8
5Prozinc Arındırıcı ŞampuanArındırıcı10/9.7
6Yves Rocher Arındırıcı ŞampuanDengeleyici10/9.9
7Bioblas OrganicareBakım Yapıcı10/9.8
8Tresan Sarımsak Özlü ŞampuanOnarıcı10/9.6
9Otacı Isırgan ŞampuanDengeleyici10/9.7
Yağlı Saçlar İçin Şampuan Tavsiye Listesi

Tavsiye Edilen En İyi 9 Yağlı Saç Şampuan

Yağlı saçlar için özel olarak üretilen bu şampuanlar, saçlarınızdaki problemleri ortadan kaldırarak daha sağlıklı yapıya kavuşmalarını sağlıyor. Yağlı saç şampuanı tavsiyelerini verdiğimiz içeriğimizde bu ürünleri detaylı bir şekilde inceledik. Ayrıca bu ürünleri içeriğine, etkisine ve kullananların yorumlarına göre listeledik. Bu listeyi hazırlarken de artı ve eksi yönlerini belirttik.

İşte 2024 yılının en yağlı saçlar için en iyi şampuanları:

Diamond Hair Daily

Şampuan ve saç serumu kategorisinde bir hayli popüler marka olan Diamond Hair, bu ürünüyle saçında yağlanma problemi yaşayan kişilerin yardımına koşuyor.

Etkin TemizlikYüksek Fiyat
Saçın Bakımını Yapıyor
Saç Derisini Ferahlatıyor

Ürün Detayı

İçerisinde bulunan Ozon minerali sayesinde saç köklerinize etki eden şampuan, saç diplerinizin oksijen almasını sağlıyor. İçerisindeki keratin bileşeni sayesinde saçınızı güçlendiren ürün, bu sayede daha dolgun saçlara sahip olmanıza yardımcı oluyor. Son olarak bu ürünün arındırıcı özelliği sayesinde saçlardaki yağları ortadan kaldırdığını söyleyelim.

Ürün İçeriğiStandart
Saç TipiYağlı Saçlar
Saç Bakım EtkisiGüçlendirici
Hacim350 ml
KullanıcıKadın, Erkek

Kullanıcı Yorumları

👤 E** E*; “Yağlanma süresini 1 gün daha uzatıyor diyebilirim. Fena bir ürün değil.”

👤 B* A*; “Kardeşime aldım. Saçı yağlandırmıyor ve daha dolgun gösteriyor.”


Vichy Dercos Anti-Dandruff

Yağlı saçlar için özel olarak geliştirilen bu ürün, kepeği gidererek en çok tercih edilen şampuanlardan biri olmayı başarıyor.

Kaşıntıyı AzaltırDüşük Hacim
Gözle Görünür Kepeği Ortadan Kaldırır
Saçı Güçlendirir

Ürün Detayı

Selenyum Ds teknolojisi sayesinde mikrobiyom dengesinin korunmasına yardımcı olan ürün, ilk kullanımdan itibaren kepek görünümünü azaltıyor. İki hafta boyunca düzenli kullanımlarda ise görünür kepeği tamamen ortadan kaldıran şampuan, yeni nesil formülüyle 6 haftaya kadar kepek oluşumunu azaltıyor. Bu sayede bir süre sonra kepek problemiyle uğraşmazsınız.

Ürün İçeriğiStandart
Saç TipiNormal ve Yağlı Saçlar
Saç Bakım EtkisiKepek Karşıtı
Hacim390 ml
KullanıcıKadın, Erkek

Kullanıcı Yorumları

👤 Ç* K*; “Saçlarımda kepek ve kaşıntı problemi vardı. 2 haftadır kullanıyorum kepek ve kaşıntı problemim bitti. Saçlarım ıslakken çok kaşırdım kanatacak kadar, şu an hiç kaşınmıyor. Saç dökülmem ve yağlanma problemimde azaldı bu şampuan sayesinde. Tavsiye ederim alacaklara.”

👤 Ö* K*; “Saçlarıma canlı bir görüntü kattı bu şampuan. Bundan önce Bioblas’ın yağlı saçlar için olan başka bir versiyonunu kullanıyordum. O saçımı cansız gösteriyordu ve baya bir yağdan arındırıyordu. Bu o kadar yapmıyor ama günlük kullanım için yeter de artar bile.”


Zigavus Forte

Özel formülü sayesinde saç dökülmesini durduran ürün, kepeklerle ve yağlanmayla da mücadele edebilmesiyle öne çıkıyor.

Bitkisel İçerikHassas Saçlara Uygun Değil
Saçın Yağ Dengesini Sağlar
Kepeği Ortadan Kaldırır

Ürün Detayı

İçerisindeki çay ağacı özü sayesinde deri hücrelerinden salgılanan yağı parçalayan şampuan, saç köklerini arındırarak daha sağlıklı saçlara sahip olmanızı sağlıyor. Bu sayede aşırı yağlanmanın ortaya açtığı kepek problemini de ortadan kaldıran ürün, özel formülüyle saç köklerini derinlemesine besliyor. Böylelikle besin ihtiyacının karşılanmamasından kaynaklanan kırılmalar ortadan kalkıyor.

Ürün İçeriğiBitki Özlü
Saç TipiYağlı Saçlar
Saç Bakım EtkisiArındırıcı
Hacim300 ml
KullanıcıKadın, Erkek

Kullanıcı Yorumları

👤 İ** S*; “Yağlı saçlar için etkili bir ürün, yağlanma süresini uzatıyor.”

👤 G* B; “Saçın yağını söküp atıyor. Düzenli kullanımlardan sonra etkisini göreceksiniz. Dökülmeyi de durduruyor. Tavsiye ederim.”


Insight Rebalancing

Özel olarak geliştirilen formülü sayesinde sebum dengesini sağlayan şampuan, bu sayede yağlı saçların en büyük sorununu çözüyor.

Uygun pH SeviyesiProfesyonel Kullanımlarda Zorlayabilir
Antibakteriyel Yapı
Saç Derisini Yatıştırır

Ürün Detayı

Stres, dengesiz diyet ya da çevre kirliliği gibi faktörlerin sebep olduğu aşırı yağlanma problemi, arındırıcı özellikli bu şampuan sayesinde kısa süre içerisinde hayatınızdan çıkacak. İçerisindeki dengeleyici fito kompleks sayesinde saç derisini ferahlatan ürün, antibakteriyel özelliği ile saçı derinlemesine temizliyor. Böylelikle saçınız hem daha sağlıklı hem de kontrol edilebilir bir yapıya kavuşuyor.

Ürün İçeriğiStandart
Saç TipiYağlı Saçlar
Saç Bakım EtkisiArındırıcı
Hacim400 ml
KullanıcıKadın, Erkek

Kullanıcı Yorumları

👤 Y* O*; “Yağlanma konusunda çok etkili, ben çok beğendim. Kokusu biraz ilginç. Çay ağacından olsa gerek ama kesinlikle kötü değil. Biraz da mentol içeriyor galiba. Saçlarınızı yıkadıktan sonra güzel bir ferahlama geliyor.”

👤 H* H*; “Oldukça güzel bir ürün. Yağlı saçlarımı arındırdı diyebilirim. Herkese tavsiye ederim.”


Prozinc Arındırıcı Şampuan

Saçı besleyen, temizleyen, arındıran ve güçlendiren şampuan, bu sayede yağlı saçların tüm bakım işlemlerini yapabiliyor.

Kepeği Ortadan KaldırırDüşük Hacim
Etkin Temizlik
Saç Derisindeki Sivilceleri Yok Eder

Ürün Detayı

Formülünde bulunan pirokton olamine ile yağ oranını dengeleyen şampuan, saçı köklerden uçlarına kadar derinlemesine besliyor. İçerisindeki Vitamin B6 ile saç dökülmelerini düzene sokan ürün, çinko piriton ile kepeği önlüyor. Son olarak saç ve saç derisinin daha sağlıklı bir şekilde gelişmesini sağlayan şampuanın günlük kullanıma uygun olduğunu söyleyelim.

Ürün İçeriğiStandart
Saç TipiYağlı Saçlar
Saç Bakım EtkisiArındırıcı
Hacim150 ml
KullanıcıKadın, Erkek

Kullanıcı Yorumları

👤 P* T*; “İki haftadır kullanıyorum. İlk haftada etkisini görmeye başladım. Üstelik saçlarım ipek gibi oldu. Sadece derideki sivilcelenmeyi geçirmesi yeterliydi benim için. Daha fazlasıyla geldi.”

👤 H** C*; “Seberoik dermatit için almıştım, gerçekten ilk kullanımdan itibaren etkili. Tüm kabuklanma ve kepekleri yok etti. Herkes için aynı etkiyi gösterir mi bilemem ama denemekte fayda var.”


Yves Rocher Arındırıcı Şampuan

İçerisinde yoğun miktarda ısırgan otu içermesi sayesinde yağlı saçları kökten uca kadar temizleyen şampuan, sebum dengesini kontrol altına alarak daha sağlıklı saçlara kavuşmanıza destek oluyor.

Hoş KokuYüksek Fiyat
48 Saate Kadar Saçı Temiz Tutar
Organik İçerik

Ürün Detayı

İlk kullanımdan itibaren etkisini gösteren şampuan, 48 saat boyunca saçlarınızın temiz kalmasını sağlıyor. Özel formülü sayesinde saç derisinde oluşan olumsuzlukların etkisini azaltan ürün, saçları yağdan arındırırken besin ihtiyacını karşılıyor. Bu sayede saçlarınız daha güçlü ve sağlıklı bir yapıya kavuşuyor. Ayrıca bu ürün hoş kokusu sayesinde çok beğeniliyor.

Ürün İçeriğiBitki Özlü
Saç TipiTüm Saçlar
Saç Bakım EtkisiArındırıcı
Hacim300 ml
KullanıcıKadın, Erkek

Kullanıcı Yorumları

👤 F**** T****; “Tek kelime ile harika bir şampuan. Devamlı kullanıyorum ve çok memnunum.”

👤 O**** M****; “Çok memnunum. Bir arkadaşımın tavsiyesiyle aldım ve çok memnun kaldım. Öneririm.”


Bioblas Organicare

İçerisindeki yoğun limon kabuğu yağı ile saç derisinin sebum dengesini sağlayan şampuan, bu sayede saçların yağlanmasını engelliyor.

Etkin TemizlikKokusu Herkese Uygun Değil
Dökülmeyi Engeller
Bitkisel İçerik

Ürün Detayı

Özel formülü sayesinde saçın yağlanmasını engelleyen ürün, saçı ağırlaştırmadan güçlendiriyor. Bu sayede saç dökülmeleri önleniyor. İçerisindeki doğal bileşenler ile saç köklerini onaran ürün, saçın uzama hızını arttırarak daha hacimli görünmelerini sağlıyor. Ek olarak bu şampuanın tamamen organik bileşenlerden üretildiğini söyleyelim.

Ürün İçeriğiBitki Özlü
Saç TipiYağlı Saçlar
Saç Bakım EtkisiArındırıcı, Bakım Yapıcı
Hacim400 ml
KullanıcıKadın, Erkek

Kullanıcı Yorumları

👤 B* B*; “Yağlı saçlar için tam ve güzel temizlik sağlıyor. Bitkisel özlü olması sebebiyle yağlanmayı azaltır diye almıştım ama öyle çok fazla etkisi olmuyor. Yine de kullanımından memnun kaldım.”

👤 B** Y*; “Güzel yıkıyor, yağlanmayı da biraz geciktiriyor gibi geldi. Canlı gösteriyor. Sadece kokusunu sevmedim ana duruladıktan sonra kalmıyor kokusu zaten.”


Tresan Sarımsak Özlü Şampuan

Sarımsak içermesine rağmen herhangi bir kokuya sahip olmayan şampuan, bu özelliği sayesinde kullanıcıları tarafından çok seviliyor.

Saça Hacim KatarKuru Saçlara Uygun Değil
Paraben İçermez
Bitkisel İçerik

Ürün Detayı

Paraben ve gluten gibi saça zarar veren maddeleri içermeyen şampuan, onarıcı etkisi sayesinde yıpranmış saçlara bakım yapıyor. Bu sayede saç kökleri besleniyor ve güçleniyor. Saçlara canlılık, parlaklık ve hacim kazandıran ürün, saçı kökten uca kadar temizliyor. Böylelikle saçlarınızdaki aşırı yağlanma problemi ortadan kalkıyor.

Ürün İçeriğiBitki Özlü
Saç TipiYıpranmış Saçlar
Saç Bakım EtkisiDengeleyici, Onarıcı
Hacim300 ml
KullanıcıKadın, Erkek

Kullanıcı Yorumları

👤 C* A*; “Yıllardır kullandığım bir şampuan ve çok güzel. Gerçekten yağlanmayı durduruyor, tavsiye ederim.”

👤 E* L*; “Saçlarıma en iyi gelen şampuan kesinlikle. Uzun zamandır kullanıyorum, çok memnunum. “


Otacı Isırgan Şampuan

İçerisindeki ısırgan özü sayesinde saçın yağ dengesini koruyan şampuan, bunun yanı sıra hoş bir kokuya da sahiptir.

Günlük Kullanıma UygunKokusu Herkese Uygun Değil
Saçı Güçlendirir
Tüm Saçlara Uygun

Ürün Detayı

Saçlarınızı derinlemesine besleyerek güçlenmesini sağlayan şampuan, özel formülü sayesinde doğal bir ışıltı kazanmanıza yardımcı oluyor. Saçınızın sebum dengesini düzenleyerek yağlardan arındıran ürün, bu sayede daha sağlıklı bir görünüme kavuşmanızı sağlıyor. Son olarak bu şampuanın sizi doğanın içerisine sokacak kokuya sahip olduğunu söyleyelim.

Ürün İçeriğiBitki Özlü
Saç TipiNormal Saçlar
Saç Bakım EtkisiDengeleyici
Hacim400 ml
KullanıcıKadın, Erkek

Kullanıcı Yorumları

👤 S* E*; “Düzenli ve günlük kullanımda etkisini görmeye başladım. Bitkisel olması da ayrıca güzel bir özellik, tavsiye ederim.”

👤 H** T*; “Kızımın saçları yağlı, çok faydasını gördük. 1-2 günde yağlanan saçlar 4 günde yağlanmaya başladı. Tavsiye ederim.”


Sıkça Sorulan Sorular

Yağlı saç nasıl geçer?

Yağlı saçlardan kurtulmak istiyorsanız ilk önce sebeplerini ortadan kaldırmanız gerekiyor. Bunlar arasında çevresel faktörler, stres, vücudun yağ oranının yükselmesi gibi nedenler yer alıyor. Eğer bu faktörleri kaldırırsanız ve güzel bir arındırıcı şampuan alırsanız saçlarınız yağlardan kurtulur.

Yağlı saç nasıl yıkanır?

Uzmanlar tarafından yapılan bir araştırmaya göre sabahın erken saatlerinde yıkanan saçlar daha geç yağlanıyor. Bu yüzden günlük rutininize sabahın erken saatlerinde saç yıkamayı mutlaka ekleyin. Saç yıkamaya gelince ise doğru ve etkili bir şampuan seçimi yaptığınızdan emin olun.

Yağlı saçlar nasıl gizlenir?

Şarjlı tornavida fiyatları modelden modele göre değişiyor. En düşük 80 TL’ye bulabileceğiniz şarjlı tornavidaların fiyatları 1100 TL’ye kadar çıkıyor.

Yağlı saçlar için hangi şampuan kullanılmalı?

Yağlı saçlarınızı gizlemek istiyorsanız sizlere kuru şampuanları önerebiliriz. Yağın verdiği parlaklığı gizlemek istiyorsanız saç köklerinize kuru şampuan uygulayın. On dakika bekledikten sonra saçlarınızı tarayın. Bu işlem saçlarınızdaki yağı gizleyecektir.

Yazıyı puanla!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Yorum yapın