En İyi 10 Termal Macun Tavsiyesi

Termal macunlar bilgisayarınız, oyun konsolunuz için hayati önem taşıyan, işlemci veya soğutucu gibi parçalardaki hava boşluğunu önlemek ve çalıştıkları sürece aşırı ısınmasını engellemek için kullanılan yüksek ısı iletkenliği olan ürünlerdir. İstediğiniz performansı alabilmeniz ve kullandığınız bilgisayardan veya oyun konsolunuzdan daha yüksek performans alıp uzun süreli kullanım sağlayabilmeniz adına sizlere en iyi 10 termal macunu listeledik.

SıraModelFormSYblog Puanı
1Wipaste C2Sıvı10/9.8
2Cooler MasterMacun10/9.9
3Arctic Mx-4 Macun10/9.7
4Eldest Macun10/9.7
5WOZLO Macun10/9.7
6Thermal Grizzly Macun10/9.7
7Power Boost Macun10/9.7
8Aerocool Baraf-S Macun10/9.8
9Rampage TM-501 Macun10/9.8
10Dark Freezer Macun10/9.8
Termal Macun Tavsiye Listesi

Tavsiye Edilen En İyi 10 Termal Macun Modeli

Bilgisayarınızın işlemci sıcaklığının neredeyse yarı yarıya kadar düşürecek piyasanın en iyi termal macun modellerini siz değerli okurlarımız için inceledik.

İşte 2024 yılı için en iyi termal macun modelleri…

Wipaste C2 6 W/m-k

Kaliteli formülü sayesinde işlemci sıcaklığını stabil seviyelerde tutarak kullanıcıdan tam not alan Wipaste C2, en çok satan ürünlerin başında geliyor.

Yüksek ısıya dayanıklıMiktar
Hızlı soğutma özelliği

Ürün Detayı

Wipaste, yüksek ısı iletkenliğini sağlamak için özel olarak geliştirilmiş bir termal macun. İçerisindeki carbon partikülleri ile su veya hava soğutmalı sistemlerde yüksek performans sağlayarak işlemcinin ısıyı doğru ve başarılı bir şekilde transfer edilmesini sağlar. CPU, GPU ve diğer mikrochip için kullanıma uygundur.

Miktar4gr
FormSıvı
Kullanım yeriCPU, GPU ve diğer mikrochipler
Etkinlik süresi2 yıl

Kullanıcı Yorumları

👤 E** Y** :Uygulamadan 1 saat sonra bilgisayarimi kullanmaya basladigim halde, gözle görülür bir fark var. Isınma ciddi sekilde kayboldu, İşe yarıyor, tavsiye ederim.

👤 B* L* : . Bilgisayarıma uyguladım ve anında sonuç aldım çok teşekkürler.


Cooler Master HTK-002-U1-GP

Kullanıcılardan aldığı olumlu yorumlarla dikkat çekmeyi başaran Cooler Master, gösterdiği performansla kendisine hayran bırakıyor.

FiyatYok
Doğal formülasyon

Ürün Detayı

Cooler Master termal macun, 177 dereceye kadar termal performansından bir şey kaybetmeden ısı iletkenliğini sürdürüyor. Bazı termal macunlar içerdikleri metallerden dolayı, uygulama ve kullanım sırasında kısa devreye neden olabiliyor. Cooler Master, içerisinde herhangi bir metal bulunmaması sebebi ile her zeminde güvenle kullanım sunuyor.

Miktar36 gr
FormMacun
Kullanım yeriGPU ve CPU, Chipset
Etkinlik süresi2 yıl

Kullanıcı Yorumları

👤 D* H**”: üründen gayet memnunum 1.5 aydır kullanıyorum ve gayet iyi performans veriyor içinden yaymak için kartta çıkıyor ve en az 4-5 kez kullanırsınız.

👤 L** A*** : İlk kullanımda 15-20 derece fark oldu ne kadar süre devam eder bilmiyorum işe yarıyor.


Arctic Mx-4

Sahip olduğu özel formül sayesinde en ufak boşlukları bile doldurabilen Arctic, işlemcinizin ısınmasını önleyerek performansını korumasını sağlıyor.

PerformansFiyat
Yüksek ısı iletkenliği

Ürün Detayı

Arctic Termal macun, 150 dereceye kadar ısı iletkenliği sağlayarak bilgisayarınızın ısısını düşürmeye yardımcı oluyor. Silikon bazlı olması ile kolay bir şekilde uygulanıyor. Özel formülü ile en ufak boşlukları dahi dolduruyor.

Miktar4 gr
FormMacun
Kullanım yeriGPU ve CPU
Etkinlik süresi2 yıl

Kullanıcı Yorumları

👤 A** G***:  Eğer PC niz sizin için önemliyse bu ürünü kullanmalısınız. Diğer marka macunlara nazaran hem fiyat hem performans açısından çok çok iyi bi ürün.

👤 B* R*** : Ürün miktar açısından yeterli. Faydasını gördüm bilgisayarım eskisi kadar ısınmıyor. İçinden spatulası da çıkıyor. İşe yaradığı kesin.


Eldest Ultra Büyük Boy Hy-510

Kullanımdan itibaren 2 yıl boyunca etkisini kaybetmeyen Eldest, gösterdiği etkiyle tam not alıyor.

PerformansYok
Miktar
Fiyat

Ürün Detayı

Eldest, yüksek ısı transfer kabiliyetine sahip termal macun, işlemciniz 110 dereceye kadar ısınsa dahi çalışmasını etkilemez ve soğutma işlemini gerçekleştirmeye devam eder. Aynı zamanda ısıyı CPU’dan soğutucuya aktarmaya yardımcı olur.

Miktar35 gr
FormMacun
Kullanım yeriGPU ve CPU
Etkinlik süresi2 yıl

Kullanıcı Yorumları

👤 H** K** :  hem boyut hem fiyat olarak cok iyi duzenli bir sekilde macunu islemcime surdugumde bilgisayarimin baya rahatlattigini gordum tavsiye ederim.

👤 D E*** : bir bilgisayarcı olarak ürünü kullandım test ettim gayet güzel ürün fiyatı kalitesine göre çok uygun ısrarla tavsiye ederim teşekkürler.


WOZLO Gri Büyük Boy Şırınga Termal Macun

8-10 saat arasında etkisini göstermeye başlayan WOZLO, işlemci sıcaklığını en minimum derecede tutarak ısınmasını engelliyor.

Hızlı soğutmaYok
Miktar
Fiyat

Ürün Detayı

Wazlo termal macun, işlemci ve soğutucu arasındaki boşluklarda biriken ısıyı soğutucuya aktararak, ısınmayı önlüyor. Etkin formülü sayesinde 8 ila 10 saat içerisinde yüksek performansa ulaşarak ekran kartı, ram ve chip kullanılan her yerde ısıyı minimize eder.

Miktar30 gr
FormMacun
Kullanım yeriGPU ve CPU, chip
Etkinlik süresi2 yıl

Kullanıcı Yorumları

👤 M* E** ”: gayet iş görüyor. tremal macunu bitmiş bir işlemci 51 derecede çalışırken, bu macunu uyguladığımda 40 dereceye düştü.

👤 E* Y**** : beklediğimden çok daha iyi diğer termal macunlardan çok daha iyi soğutma yapıyor fiyatından dolayı bende şüphe etmiştim alırken ama gerçekten aldığım en iyi ürün olabilir.


Thermal Grizzly Kryonaut Extreme

Mühendislerin testlerinden başarıyla geçerek performansını kanıtlamayı başaran Thermal Grizzly Kryonaut Extreme, işlemci performansını büyük ölçüde arttırıyor.

Isıya dayanıklıFiyat
Hızlı ısı iletkenliği

Ürün Detayı

Önde gelen mühendisler ve hız aşırtma uzmanlarıyla birlikte çalışılarak üretilen Thermal Grizzly, yüksek ısıya maruz kalsa dahi ısı iletkenliğini sağlamaya devam eder. Kaliteli macun yapısı ile en küçük taneciklere kadar etki eder ve ısı yalıtımının gerçekleşmesine yardımcı olur.

Miktar2 gr
FormMacun
Kullanım yeriGPU ve CPU, chip
Etkinlik süresi2 yıl

Kullanıcı Yorumları

👤 P** e**”: Çok beğendim. Ebatı küçük ama işlemi kullandığım en iyi macun. Isıyı anında düşürüyor ve aşırı kullanışlı kesinlikle pahalı bilgisayarı olanlar direk bunu almalı. Boşu boşuna bozmayın bilgisayarınızı.

👤 T** A**: Ürün çok başarılı teşekkürler.


Power Boost Yüksek Performanslı Termal Macun

Uygun fiyatı sayesinde dikkat çekmeyi başaran Power Boost, işlemcinizin ısınmasını önleyerek performans kaybını en aza indiriyor.

FiyatOrta derece etki
Hızlı ısı iletkenliği

Ürün Detayı

Power Boost termal macunu, işlemcinize uyguladığınız anda ısıyı 20 dereceye kadar düşürüyor. Böylelikle yüksek performans gerektirecek uygulamalarda, oyunlarda bilgisayarınızın yüksek verimde çalışmasını ve herhangi bir kasmaya, yavaşlamaya sebep olmadan kullanabilme imkanı sağlıyor. Kullanıcıların fiyat performans olarak oldukça memnum kaldığı termal macunlardan biri olarak listemizde yerini alıyor.

Miktar2 gr
FormMacun
Kullanım yeriGPU ve CPU,
Etkinlik süresi2 yıl

Kullanıcı Yorumları

👤 M ** Z**”:laptop için aldım fazla fazla yeter iki damla filan sıkıyorsun geri kalanı onlarcakez kullanmaya yeter. performans hiç yoktan iyi.

👤 V* G**: urun elime 2 günde ulaştı 10 derece dusurdu ve çok kolay surdum diğer macunlara gore surmek icin minik spatula cikiyor tertemiz urun.


Aerocool Baraf-S

Gösterdiği performans ile kullanıcılardan tam not alan Aerocool Baraf-S, işlemci arasındaki ısı iletimini hızlı bir şekilde gerçekleştirir.

Yüksek performansFiyat
Uzun ömürlü
Yüksek ısıya dayanıklı

Ürün Detayı

Aerocool, sahip olduğu nanoteknoloji ile işlemci ve soğutucu arasındaki ısı iletimini en hızlı şekilde gerçekleştirir. Düşük buharlaşma noktası sayesinde yüksek ısılarda dahi buharlaşma ve erime yapmadan işlemciyi optimum ısıda tutmaya yardımcı olur.

Miktar3.5 gr
FormMacun
Kullanım yeriGPU ve CPU
Etkinlik süresi2 yıl

Kullanıcı Yorumları

👤 D* R* : Mükemmel bir ürün. Tam bir fiyat performans. Zamanında bunu iki katı fiyatına aldığım diğer markalardan daha iyi performana veriyor.
 
👤 D T**”: Ps4 için aldım, uyguladım ve cihazdaki o ses ve ısınma problemi tamamen yok oldu. 3.5 gr bir cihaz için oldukça fazla geliyor tek bir cihaz için alacaklara daha az miktarları almalarını tavsiye ederim. Bana göre 1 gr yeterli..


Rampage TM-501

Tam 250 dereceye kadar dayanabilen Rampage TM-501, etkisini uzun süre koruyabiliyor.

Yüksek performansYok
Hızlı etki

Ürün Detayı

Rampage termal macun, işlemcinizin veya ekran kartınızın anında ısısını yarıya düşürerek elektronik cihazlarınızda yüksek performans elde etmenizi sağlayacaktır. 249 dereceye kadar ısıya dayanabilen formülü sayesinde erime yapmaz ve işlemcinize zarar vermez. Fiyat olarak uygun performans olarak oldukça etkili.

Miktar3.5 gr
FormMacun
Kullanım yeriGPU ve CPU
Etkinlik süresi2 yıl

Kullanıcı Yorumları

👤 N** T**”:ürün çok güzel. Bu fiyata böyle bir performans alabileceğimi zannetmiyordum. Çok beğendim. Yüksek performans arıyorsanız ve bilgisayarınıza değer veriyorsanız alın aldırın tek kelime ile bayıldım.

👤 D* u****: Herkese tavsiye ediyorum ürün çok başarılı.


Dark Freezer Ultimate

Kaliteli formülüyle işlemci sıcaklığınızı ortalama seviyelerde tutmayı başaran Dark Freezer, maksimum 240 dereceye dayanabilmektedir.

KullanımYok
Ebat
Fiyat

Ürün Detayı

Dark Freezer, yüksek ısılarda veya aşırı düşük sıcaklıklarda dahi kusursuz ısı aktarımı sağlar. – 40 derece soğuk ve 240 derece sıcaklıkta en iyi performansı alabilmenize yardımcı oluyor. Silikon tabanlı yapısı ile çok çekirdekli işlemcilerden, GPU’larınıza veya ekran kartlarınıza kadar soğumasını istediğiniz her şey de rahatlık ile kullanım imkanı sunuyor.

Miktar4 gr
FormMacun
Kullanım yeriGPU ve CPU
Etkinlik süresi2 yıl

Kullanıcı Yorumları

👤 T* B*’: Ürün güzel yaninda sürmek için spatula koymuşlar biraz yoğun alıcak arkadaşların dikkatine sürmek için uğraştırıyor ama eski termal macunuma göre çok çok iyi ekran kartında erimiş resmen bakalım bunun son halini gorucez ekran kartı boşta 22 dereceye düştü ekran testi yaptırdım en fazla 49-52 derece arasında gidip geliyor.

👤 G* Y : iyiki almışım diyorum. yaklaşık 2 yıldır laptop’un macununu iş yoğunluğundan dolayı yenilememiştim. son zamanlarda ufak bi işlem yapsam dahi 90 derecelere çıkıyordu. birkaç aydır da bilgisayar çalışır çalışmaz ısının yüksek olduğu ve ısı iletiminde problem olduğu belliydi.. şuan ısı yükte dahi 60-70 derece arası geziyor.


Sıkça Sorulan Sorular

2024’ün tavsiye edilen en iyi  termal macun hangisi?

Tavsiye edilen en iyi termal macun markaları arasında: Wipsate, Cooler Master, Arctic, Eldest, Wozlo, Thermal Grizzly, Power Boost, Aeeocool, Rambage, Dark Freezer yüksek ısıya dayanıklı, silikon yapı, hızlı iletkenlik, ısıyı düşürme ve minimize etme özellikleriyle kullanıcıların sıkça önerdiği kaliteli termal macunlar olarak listemizde yer alıyor.

Termal macunları kullandıktan sonra ömrü ne kadardır?

Termal macunların kullanım ömrü ortalama 6 aydır. Macunların ömrü tükenmeye başladığı 6 ay sonra bilgisayarınızda ısınma sorunu başlayacaktır.

Termal macun olmazsa ne olur?

Eğer ki yüksek performans gerektiren işlemler yapıp bilgisayarınız gereğinden fazla ısınmasına neden oluyorsanız, termal macunlar hayati önem taşımaktadır. Aksi takdirde aşırı ısınmadan kaynaklı CPU yanabilir veya bilgisayar kendini ısıdan dolayı sürekli kapatabilir.

Termal macun nasıl uygulanır?

Termal macunu uygulayacağınız yüzeyi iyi bir şekilde temizlemeniz gerekmektedir. Ardından yüzeyin tam ortasına sıkarak bir tabaka oluşturmanız ve ardından düz bir cisim ile macunu hiçbir boşluk kalmayacak şekilde yaymalısınız

Yazıyı puanla!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Yorum yapın