En İyi 10 Hard Disk (HDD) Tavsiyesi

Bilgisayarların en önemli unsurlarından biri olan HDD yani Hard Disc Drive verileri depolamak için kullanılan bir parçadır. Bilgisayardan alacağınız verimi direkt olarak etkileme kapasitesi bulunan HDD, bu nedenle yeni bilgisayar alımında veya toplanacak bilgisayarlarda göz önünde bulundurulması gereken önemli kriterlerden biri oluyor. Bu yazımızda sizlere HDD Nedir? En iyi HDD markaları hangileridir gibi soruların cevabını vereceğiz. İçeriğimizde ihtiyacınıza yönelik en iyi HDD seçimini kolaylıkla yapabilmenize destek olacağız.

SıraModellerKapasiteSYblog Puanı
1Seagate BarraCuda1 TB10/9.8
2Western Digital RED6 TB10/10
3Toshiba DT01ACA2002 TB10/9.7
4WD WD10EZEX1 TB10/9.9
5Toshiba P3001 TB10/9.8
6WD WD20PURZ2 TB10/9.9
7Samsung HD502HJ500 GB10/9.8
8Seagate Laptop Thin500 GB10/9.9
9Hitachi Z5K500320 GB10/9.1
10Seagate ST500VT500 GB10/9.8
HDD Tavsiye Listesi

2024 Yılı İçin En İyi 10 Hard Disk Önerisi

En iyi HDD markaları arasında yer alan Seagate, Samsung, Toshiba, WD ve Hitachi kullanıcıları tarafından da çok iyi yorumlarla destekleniyor. Ürünlerinin kalitesi ve f/p açısından tavsiye edebileceğimiz bu markaların farklı özelliklere sahip çok sayıda model seçeneği bulunuyor. Yazımızda bu modelleri inceleyerek özelliklerine ve yorumlarına göre en iyilerini sıraladık.

İşte sizler için seçtiğimiz en iyi 10 HDD marka ve modeli:

Seagate BarraCuda

7200 RPM hızında uzun bir süre boyunca hiç yavaşlamadan kullanılan Seagate BarraCuda, bu özelliği sayesinde kullanıcıları tarafından çokça tavsiye ediliyor.

Üstün PerformansYüksek Fiyat
Düşük Ses
Uzun Kullanım Ömrü

Ürün Detayı

En İyi HDD modellerinden biri olan Seagate BarraCuda, 1 TB kapasitesiyle öne çıkıyor. Hızlı veri okumayı mümkün kılan 7200 RPM dönüş hızına sahip model, üstün performansıyla alanındaki en başarılı örneklerden biri oluyor.

Kapasite1 TB
Dönüş Hızı7200 RPM
Boyut3.5 İnç
Okuma Hızı210 MB/s
Ön Bellek64 MB
Ağırlık400 g

Kullanıcı Yorumları

👤 Y***** Y****; “200-155mb okuma yazma hızları var. 7200rpm için tepe değerler bunlar. Ses konusunda NZXT 500i model kasada 4 adet 120mm fan ile kullanırken masada 50 cm mesafede olan kasadan çok ince tıkırdama sesi geliyor. Ancak dikkat etmeniz lazım duymanız için. Kısacası ürün gayet güzel ve kaliteli.”

👤 M**** K****; “Ürüne kalite olarak diyecek bir şey yok. Hız olarak gayet iyi ama bir SSD değil. Yani öncelikle hız mı lazım yoksa alan mı diye düşünmeniz gerek. Çünkü bu fiyata 1 TB SSD alamazsınız.”


Western Digital RED 6TB

Nas sistemleri için özel olarak geliştirilen bu HDD, yüksek kapasiteli olması sayesinde özellikle kamera görüntülerinin kaydedildiği ortamlar için en çok tercih edilen modellerden biridir.

Yüksek KapasiteDüşük RPM
Malzeme Kalitesi
Uzun Kullanım Ömrü

Ürün Detayı

Yüksek kapasite ve hızlı veri transferi sağlayan Western Digital HDD 6 TB’lık saklama alanı sunuyor. RAID ve NAS sistemleri için oluşturulan bu cihaz, en büyük serverlarda dahi kullanabileceğiniz güçlü bir tasarıma sahiptir. 256 MB’a kadar ön bellek sunan HDD, bu sayede güvenilir bir şekilde depolama yapabilmenizi sağlıyor.

Kapasite6 TB
Dönüş Hızı5400 RPM
Boyut3.5 İnç
Okuma Hızı180 MB/s
Ön Bellek64 MB
Ağırlık630 g

Kullanıcı Yorumları

👤 P**** A****; “İşyerimizin kamera görüntülerini yedeklemek için aldık. Çok iyi bir ürün. Herkese tavsiye ederim.”

👤 F**** K****; “Yeni nesil oyunların ne kadar yüksek kapasite istediğini biliyorsunuz. Ben de bir yayıncı olarak sürekli bu tarz oyunları oynamak durumunda kalıyorum. Çok işimi gördü, tavsiye ederim.”


Toshiba DT01ACA200

DT01ACAxx serisinde gelişmiş biçimi kullanması sayesinde oldukça performanslı ve tasarruflu bir şekilde çalışan cihaz, bu sayede en iyi HDD modellerinden birisi olmayı başarıyor.

Yüksek HızBelirgin Sesi Var
Malzeme Kalitesi
Uzun Kullanım Ömrü

Ürün Detayı

Güçlü bilgisayarlarda ve ticari bilgisayarlarda kullanım için üretilmiş olan Toshiba DT01ACA200, halojensiz tasarımıyla büyük ilgi görüyor. Tek diskli tasarımı ve 8,9 cm genişliğindeki cihaz, güç tasarrufu konusunda da kullanıcılarından yüksek puanlar alıyor. Son olarak saatte 6 GB’a kadar aktarım yapabilen ürünün yüksek malzeme kalitesiyle uzun yıllar boyunca sorunsuz bir şekilde kullanılabileceğini söyleyelim.

Kapasite2 TB
Dönüş Hızı7200 RPM
Boyut3.5 İnç
Ön Bellek64 MB
Ağırlık630 g

Kullanıcı Yorumları

👤 G**** G****; “Ürün elime geçti. Şu an arşiv belgeselleri aktarıyorum, sorun yok. Ses kısmından çok yorumu yapılıyordu ama bence gayet iyi. Aktarım hızı da iyi. Şu an için gayet memnun edici performansı var.”

👤 A***** G*****; “F/P ürünü. Sesi rahatsız edici boyutta değil. Yok denecek kadar az. Sorunsuz çalıştı.”


WD WD10EZEX

Sınıfının en performanslı ve uzun ömürlü modelleri arasında olan cihaz, bu özelliği sayesinde en çok tercih edilen HDD’lerden birisi olmayı başarıyor.

Yüksek HızYüksek Fiyat
Düşük Hata Oranı
Uzun Kullanım Ömrü

Ürün Detayı

1 TB kapasiteli HDD modelleri arasında hız ve performans açısından öne çıkan WD Blue, masaüstü bilgisayarlarda en çok kullanılan HDD’lerden birisidir. Western Digital tarafından satışa sunulan model, veri erişim hızını en üst seviyeye çıkartırken oldukça yüksek kapasite isteyen oyun, film ve uygulamaları herhangi bir şey silmeden depolayabilmenizi sağlıyor.

Kapasite1 TB
Dönüş Hızı7200 RPM
Boyut3.5 İnç
Okuma Hızı150 MB/s
Ön Bellek64 MB
Ağırlık450 g

Kullanıcı Yorumları

👤 İ***** A****; “Herhangi bir problem yaşamadım. Testlerini yaptım, tertemiz %100 sağlıklı bir şekilde şu anlık çalışıyor. HDD olarak çok şey beklememek lazım ama bana lazımdı ve aldım.”

👤 S**** K****; “Gayet uygun fiyata yeterli performans veriyor. Çok da fazla bir şey beklememek lazım.”


Toshiba P300

Güçlü performansı ve güvenli tasarımı ile özellikle veri işlemede çok fazla hıza ihtiyaç duyan kullanıcılar için özel olarak geliştirilen model, bu sayede grafik tasarım gibi işleri yapan kişilerin en çok tercih ettiği HDD’lerden birisi oluyor.

Yüksek PerformansYüksek Fiyat
Düşük Titreşim
Uzun Kullanım Ömrü

Ürün Detayı

Güçlü bilgisayar isteyenlerin, oyuncuların ve tasarımcıların en çok kullandığı HDD’lerden birisi olan bu model, performansla güvenirliliği aynı anda sunmasıyla öne çıkıyor. Tünel Manyeto Direnç kayıt teknolojisi ile verilerin daha hızlı bir şekilde okunup yazılabildiği cihaz, çift aşamalı aktüatörü ile titreşimi en düşük seviyeye getiriyor. Böylelikle titreşimin sebep olduğu performans düşüklüğünü ortadan kaldırmış olursunuz.

Kapasite1 TB
Dönüş Hızı7200 RPM
Boyut3.5 İnç
Ön Bellek64 MB
Ağırlık450 g

Kullanıcı Yorumları

👤 M**** G****; “Ürün zaten performans için seçilen bir ürün. Kesinlikle tavsiye ederim. Alternatif başka ürünler muhakkak ki vardır ama ben kullandığım için tavsiye ederim. Fiyat avantajı denk geldiğinde kaçırmayın.”

👤 E***** Ş****; “3 aydır kullanıyorum. Okuma yazma hızı gayet başarılı. Oyunları gönül rahatlığıyla içine kurup oynayabilirsiniz. Herhangi bir takılma, darboğaz veya FPS düşüşü yaşamadım.”


WD Purple WD20PURZ

7/24 kullanımlar için özel olarak üretilen cihaz, ortalama büyüklükteki bir işletmenin tüm güvenlik gözetiminin kaydını alabiliyor.

Yüksek PerformansDüşük RPM Hızı
Yüksek Güvenlikli
Yüksek Sıcaklıkta Çalışabilme

Ürün Detayı

Yüksek kalitede güvenlik gözetim sistemleri için üretilen WD Purple, 64 kameraya kadar destekleyebilen tasarıma sahiptir. Yüksek sıcaklığın bulunduğu ve her zaman çalışan güvenlik sistemi ortamlarında kullanıma uygun olan ürün, AI özelliği bulunan NVR’lerde derin öğrenme analizlerini de destekliyor. Ek olarak her türlü işletim sisteminde kullanılabilen ürünün yüksek malzeme kalitesiyle uzun kullanım ömrü sunduğunu belirtelim.

Kapasite2 TB
Dönüş Hızı5400 RPM
Boyut3.5 İnç
Okuma Hızı145 MB/s
Ön Bellek64 MB
Ağırlık600 g

Kullanıcı Yorumları

👤 B**** Y*****; “Apartman kamera sistemimiz için aldık. Gayet başarılı. 2 TB’da yaklaşık 77 gün kayıt yapabilmekte.”

👤 S***** P****; “İki tane aldım, gayet memnunuz. Fiyatı malum normal nedenlerle yükselmiş ama iki tane daha alıp tüm kameraların hard disklerini yenileyeceğiz. Uygun fiyatlı ve kaliteli. Teşekkürler.”


Samsung HD502HJ

Oldukça zor koşullarda yapılan dayanıklılık testlerinden başarıyla çıkan model, çok fazla ısının ya da dayanıklılığın gerektiği koşullarda en çok tercih edilenlerden birisi olmayı başarıyor.

Yüksek PerformansDüşük Cache
Uzun Kullanım Ömrü
Düşük Ses

Ürün Detayı

Çalışırken neredeyse hiç ses çıkarmaması sayesinde kullanıcıları tarafından çok beğenilen ürün, bu özelliği sayesinde ses istemeyen kişilerin bir numaralı tercihi oluyor. Düşük sesi yüksek performansla birleştirmesi sayesinde kullananlar tarafından çokça tavsiye edilen model, oldukça güvenilir olmasıyla da takdirleri topluyor.

Kapasite500 GB
Dönüş Hızı7200 RPM
Boyut3.5 İnç
Okuma Hızı300 MB/s
Ön Bellek16 MB
Ağırlık610 g

Kullanıcı Yorumları

👤 T**** Ö****; “Hard diskte Samsung’tan şaşmadım ve her daim de memnun kaldım. En son aldığım hard disk yine Samsung’tu. Küçücük alet kendisinden oldukça büyük bir kutu içinde taklalar ata ata gelmiş olmasına rağmen hala sorunsuz çalışıyor. Bu da Samsung’un özellikle dayanıklılık konusundaki üstünlüğünü geçtiğini gösteriyor.”

👤 V**** A****; “Ben WD Caviar Black alırken arkadaşıma da bunu sipariş etmiştim. Keşke ben de Samsung alsaydım dedim sonunda. Kurulumu kolay, ısınma problemi yok, ses hiç yok. Alacak arkadaşlara başka markalara yönelmemesini tavsiye ediyorum. Alın, sorunsuz kullanın. Fiyat performans oranı yüksek bir ürün.”


Seagate Laptop Thin HDD

Laptop kullanıcıları için gerekli olan hafifliği yüksek performansla birleştiren cihaz, bu sayede laptop kullanıcılarının en çok tercih ettiği sabit disk olmayı başarıyor.

Yüksek PerformansYüksek Fiyat
Uzun Kullanım Ömrü
Düşük Ses

Ürün Detayı

İki farklı kalınlık seçeneğiyle birlikte gelen cihaz, 7 mm’lik sabit disklerde 500 GB, 320 GB, 250 GB ve 160 GB kapasite seçeneklerini sunuyor. 9,5 mm’lik de ise 2 TB, 1 TB, 500 GB seçenekleri bulunuyor. Bu seçeneklerden kendinize uygun olanını seçip kullanabileceğiniz HDD, SmartAlign™ teknolojisi ile 4K sektöre kolay geçiş sağlıyor. Ayrıca düşük ses seviyesinde çalışması sayesinde varlığını hissettirmeyen sabit diskin düşük hata oranıyla uzun kullanım ömrü sunduğunu söyleyelim.

Kapasite500 GB
Dönüş Hızı7200 RPM
Boyut2.5 İnç
Okuma Hızı135 MB/s
Ön Bellek32 MB
Ağırlık95 g

Kullanıcı Yorumları

👤 A***** Ö****; “Hard disk gayet güzel. Standart hard disklerden biraz daha ince. Çalışması gayet güzel. Eski dizüstü bilgisayarımdaki düzgün çalışmıyordu. Bunu aldım taktım, bilgisayar düzeldi.”

👤 B**** G***; “O kadar sessiz ki acaba makine tanımadı mı bu diski dedim. Hızı da hiç fena değil. Monster Abra A5’e taktım.”


Hitachi Z5K500

Uygun fiyata sunmuş olduğu ortalama kapasite ve yüksek performans sayesinde kullanıcılarının takdirini toplayan ürün, bu sayede en iyi fiyat performans disklerinden birisi olmayı başarıyor.

Yüksek PerformansDüşük Cache
Uzun Kullanım Ömrü
Uygun Fiyat

Ürün Detayı

Dizüstü bilgisayarlar için üretilen bu sabit disk, harici disk olarak da kullanılabilen bir HDD’dir. Fiyat/performans oranı oldukça yüksek olan ürün, kullanıcılarından olumlu yorumlar almayı da başarıyor. Ayrıca çalışırken çok az bir ses çıkartan cihazın bu sayede varlığını fark ettirmediğini belirtelim.

Kapasite320 GB
Dönüş Hızı5400 RPM
Boyut2.5 İnç
Ön Bellek8 MB

Kullanıcı Yorumları

👤 S***** B****; “Ürünü laptopum için aldım, sorunsuz çalışıyor. Bad sector testini de yaptım herhangi bir sıkıntı yok.”

👤 A***** Ü****; “Kesinlikle çok memnun kaldım. Yaptığım testlerde durumu çok sağlıklı çıktı ve en ufak bir hata çıkmadı.”


Seagate ST500VT000

Dizüstü bilgisayarlar için üretilmiş olan Seagate ST500VT000, cihazın performansını yükselterek maksimum verim alabilmenizi sağlıyor.

Yüksek PerformansDüşük RPM
Uzun Kullanım Ömrü
Düşük Ses

Ürün Detayı

Düşük hata oranıyla uzun süreler boyunca sorunsuz bir şekilde kullanabileceğiniz bu SSD, Seagate kalitesiyle gelmesi sayesinde oldukça güvenilirdir. Fiyat performans oranı yüksek olması sayesinde çokça tercih edilen model, yüksek performans oranıyla kullanıcısını takdir ediyor. Son olarak oldukça hafif olması sayesinde kullanırken sorun çıkartmayan ürünün düşük titreşim oranıyla fazla ses çıkartmayacağını söyleyelim.

Kapasite500 GB
Dönüş Hızı5400 RPM
Boyut2.5 İnç
Ön Bellek16 MB
Okuma Hızı100 MB/s
Ağırlık95 g

Kullanıcı Yorumları

👤 M**** C****; “Çalışırken şu anlık hiçbir sıkıntısı yok. Hızı da güzel. 2. HDD olarak kullanıyorum. Tavsiye ederim.”

👤 A**** G****; “Fiyat performans olarak mükemmel bir dahili hard disk. Ürünün performansı beklentileri karşılıyor. Herhangi bir sorun yaşamadım. Teşekkürler.”


Sıkça Sorulan Sorular

HDD ile SSD arasındaki fark nedir?

HDD’ler yani sabit diskler verileri dönen diskler üzerine depoluyor. SSD’ler ise herhangi bir hareketli parçaya sahip değildirler. USB gibi bir çeşit belleğe verileri depolarlar. Aralarındaki fark SSD’lerin daha hızlı olması HDD’lerin ise daha yüksek kapasiteli olmasıdır.

HDD çeşitleri nelerdir?

Hard disklerin PATA, SCSI ve SATA olmak üzere 3 farklı çeşidi bulunuyor. PATA en eski hard disk çeşidi olarak biliniyor ve günümüzde hiç kullanılmıyor. SCSI ise yine eskiden kullanılan fakat yine de günümüzde eski cihazlarda kullanılan hard disk çeşitlerindendir. SATA ise günümüzde en çok kullanılan sabit disk çeşididir ve listemizdeki tüm HDD’ler bu standartta üretilmiştir.

SSD HDD’den iyi midir?

SSD’ler daha hızlı okuma ve yazma hızı sunduğu için HDD’lerden daha iyidir. Ancak daha az depolama alanına sahip oldukları için genellikle SSD’ler HDD’lerin yanında yardımcı olarak kullanılıyor. Her ne kadar günümüzde bu durum değişmeye başlasa da HDD’ler her zaman daha yüksek miktarlardaki veriyi daha uygun fiyata depoluyor.

HDD alırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

HDD alırken dikkat etmeniz gereken birkaç nokta bulunuyor. İlki RPM yani dönüş hızıdır. Alacağınız HDD masaüstü bilgisayarlar için ise dönüş hızı 7200 RPM, laptop için ise en az 5400 RPM olması gerekiyor. Bakmanız diğer nokta ise alacağınız sabit diskin kapasitesidir. HDD’lerin kapasitesinin en az 1 TB olması gerekiyor. Günümüzde bu alanın daha da arttırılması gerekse bile hala bazı temel işler için yeterlidir. Son olarak ise cihazın okuma ve yazma hızının yüksek olması gerekmektedir. Ne kadar yüksek okuma ve yazma hızı olursa bilgisayarınız o kadar hızlı bir şekilde veri transferi gerçekleştirir.

Yazıyı puanla!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Yorum yapın