Tavsiye Edilen En İyi 10 Anakart Markası

Bilgisayarınızın olmazsa olmaz parçalarından biri olan anakartlar, grafik kartları ve RAM gibi bilgisayarı önemli ölçüde etkileyen bileşenlerin çalışmasını sağlıyor. Yani dememiz o ki bilgisayarınızdaki parçaların düzgün çalışmasını ve performansının artmasını istiyorsanız tercih edeceğiniz anakart oldukça önemli.

Bizde bu yazımızda bilgisayarınızda yapacağınız tüm işlemler için bilgisayar parçalarına ev sahipliği yapan ve tavsiye edilen en iyi 10 anakartı sizler için listeledik.

SıraModelRam KapasitesiSYblog Puanı
1MSI B450M-A Pro Max32GB10/9.9
2Asus TUF B450-Plus Gaming 128GB10/9.8
3 ASRock A520M ITX/ac64GB10/9.9
4 MSI MAG B460M Mortar128GB10/9.8
5Gigabyte X570 Aorus Ultra128GB10/9.7
6ASUS Prime A320M-F32GB10/9.8
7Esonic G41CPL8GB10/9.7
8Gigabyte GA-A320M-H32GB10/9.7
9MSI B550-A Pro64GB10/9.8
10Asus Rog Strix B560-A128GB10/9.8
Anakart Tavsiye Listesi

Tavsiye Edilen En İyi 10 Anakart Modeli

Bilgisayarın bel kemiği olan en iyi 10 anakart modelini sizler için inceledik.

İşte 2024 yılının en iyi anakart modelleri…

MSI B450M-A PRO MAX AM4 DDR4 Anakart

Bilgisayarınızın performansınızı artırmanızı sağlıyor!

KaliteliFiyatı
Özellikleri
Uzun süreli kullanım imkanı

Ürün Detayı

Listemizin birinci sırasında yer alan MSI B450M-A Pro Max tabanlı bir anakart yer alıyor. Ufak ve büyük kasalı tüm bilgisayarlara rahatlıkla sınan Micro ATX tasarımı ile oldukça kullanışlı bir ürün oluyor. 3200 MHz’e kadar olan RAM’leri destekleyerek bilgisayarınızın daha yüksek performansa sahip olmasını sağlıyor.

Ram frekansı3200 MHz
Ram slotu2 adet
Ses çıkışı7+1
ChipsetAMD B450
İşlemi soket tipiSoket AM4
Anakart boyutuATX

Kullanıcı Yorumları

👤 B** Ç**: Ürünü 7 ay önce bilgisayar toplarım diye almıştım anca nasip oldu diğer parçaları toplayıp bilgisayar haline getirmek. Ryzen 5 5500 ve crossair 16 gb 3200 mhz ram ile harika çalışıyor. Anakartın bios guncellemesi için eski bir ryzen işlemciye ihtiyaç var, biosu guncelledikten sonra kendi işlemcinizi takıp calistirabilirsiniz. Arkadaşımda ryzen 3 vardı, onu takınca direk çalıştırdı zaten. Ben şimdilik gayet memnun kaldım
 
👤 E** F** : bir arkadaşa bilğisayar toplama yapcaktım anlaşamadık bende sonradan toplamaya başladım 3 ay anakart kutusunda durdu şuan çalışıyor en ufak sorun problem olmadı tavsiye ederim


Asus TUF Gaming A520M-Plus 

Üst sınıf bileşenlerden elde edilen anakart güç çözümü ve kapsamlı soğutma seçenekleriyle üstün performansa sahip olmanızı sağlıyor.

Şık tasarımFiyatı
Dayanıklı
Kullanım kolaylığı

Ürün Detayı

Asus TUF Gaming, 4 adet RAM slotuna sahip olduğu için 4800MHz’e ve 128 GB’a kadar bellek desteği sunuyor. Asus anakartı fanlarınıza direkt olarak bağlayabilir ve hepsi ile uyumlu şekilde çalışmasını sağlayabilirsiniz. Üstelik mATX boyutları ile neredeyse tüm kasalarla uyumlu bir şekilde çalışıyor ve ihtiyaçlarınızı karşılıyor!

Ram frekansı4800 MHz
Ram slotu4 adet
Ram kapasitesi128GB
ChipsetAMD A520
İşlemi soket tipiSoket AM4
Anakart boyutuMicro ATX

Kullanıcı Yorumları

👤 S** T** : 5 gün oldu alalı su ana kadar çok memnunum. En üst düzeyde olan AMD işlemcileri bile destekliyor.
 
👤 Y** B**: Güzel tavsiye ederim.


Asrock A520M-ITX/ac AMD A520 

Üst sınıf bileşenlerden elde edilen anakart güç çözümü ve kapsamlı soğutma seçenekleriyle üstün performansa sahip olmanızı sağlıyor.

Şık tasarımFiyatı
Dayanıklı
Kullanım kolaylığı

Ürün Detayı

Asrock A520M anakart, Reyzen 5000 desteği ile bir çok özelliğe sahip. Bunlardan biri de çoğu anakartta olmayan Wİ-Fİ desteği de sunuyor ve kullanıcıları memnun ediyor. Özellikle toplayacağınız bilgisayarın kasası küçükse tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacak anakartlardan biri olmayı başarıyor.

Ram frekansı4733 MHz
Ram kapasitesi64GB
İşlemi soket tipiSoket AM4
Anakart boyutuMini ITX

Kullanıcı Yorumları

👤 C** Z**: Bunu cok memnun oldum herhangi bir sorun yok, oc otomatik yapıyor cok kullanışlı teşekkürler Hepsiburada teşekkürler msi
 
👤 E** B**: İndirimdeyken almıştım çok memun kaldım fiyat performans ürünleri arasında anakart olarak en iyisi çok yeterli bi anakart


MSI MAG B460M 

Dayanıklı yapısı ve özellikleri ile uzun süreli kullanım imkanı sunuyor.

Şık tasarımFiyatı
Kaliteli malzeme
Kullanım kolaylığı

Ürün Detayı

MSI Mag B460M, intel destekli bir anakart olarak listemizde yerini alıyor. Tasarım olarak da son derece şık olan anakart, soğutucu blokları ve RGB aydınlatması ile dikkat çekiyor. 128 GB ve 2933MHz’e kadar destek vererek kullanım imkanı sağlıyor.

Ram frekansı2933 MHz
Ram slotu4 adet
Ram kapasitesi128GB
ChipsetIntel B460
İşlemi soket tipi1200 Pin
Anakart boyutuMicro ATX

Kullanıcı Yorumları

👤 İ** C** : Şimdiye kadar yaptığım en akılcı alışverişlerden biri bu fiyata bir daha da bulun,az zaten Tşkler
 
👤 N** M** : Ürünü bilgisayar servisinde çalışan bir arkadaşım önerisi ile aldım performans olarak memnunum ekran kartsız görüntü kalitesi de iyi


Gigabyte X570 AORUS PRO

Hata teşhis ledleri ile hataları kolayca bulabilir ve düzeltebilirsiniz.

KaliteliFiyatı
Güçlü performans
Kullanım kolaylığı

Ürün Detayı

Soğutucu blokları ile öne çıkan Gigabyte anakart, bu bloklar sayesinde sistemin sıcaklığını düşürerek, bilgisayarın yüksek performans sergileyebilmesini sağlıyor. Özellikle oyuncu bilgisayarlarında sıklıkla kullanılan ürün, RGB aydınlatmaları, fan, kasa ve RAM ile de uyum içerisinde çalışıyor. Üstelik Wİ-Fİ 6 desteği ile oldukça iyi bir ağ kapasitesi sağlıyor.

Ram frekansı4400 MHz
Ram slotu4 adet
ChipsetAMD X570
İşlemi soket tipiSoket AM4
Anakart boyutuATX

Kullanıcı Yorumları

👤 R** H**: Harika bir ürün. Workstation sistemde yüksek yük altında kullanıyoruz ve hiç üzmedi. Güçlü ve stabil sistem kurmak isteyenlere şiddetle tavsiye ederim..

👤 A** K**: Son 3 ana kartım hep Gigabyte’ tı herhangi bir sorun yaşamadım. Yapılan karşılaştırmalı testlerde, x570 chipsetler arasında boşta ve yük altında diğer marka ana kartlar 75-80 derecelere çıkarken, bu 55-60 derecelerde kalıp en serin olmayı başaran ve aynı performansı veren bir kart.


Asus Prime A320M-F Amd

Uygun fiyatı ile bilgisayarlarınızın ihtiyacını karşılayacak ve performansı ile sizleri şaşırtacak.

Uzun süreli kullanım imkanıYok
Kalitesi
Fiyat

Ürün Detayı

AMD uyumlu en ucuz anakartlardan biri olan Asus Prime A320M-F modeli, bütçesi kısıtlı olan okuyucularımızın oldukça işlerini görecek dayanıklı bir anakart. 3200 MHz desteği ve 2 adet RAM slotuna sahip.

Ram frekansı3200 MHz
Ram slotu2 adet
Ram kapasitesi32 GB
ChipsetAMD A320
İşlemi soket tipiSoket AM4
Anakart boyutuMicro ATX

Kullanıcı Yorumları

👤 K** G**: Çok küçük o nedenle işlemci soğutucu ram slotuna çarpıyor üzerindekini çıkarmazsan
 
👤 E** B**: Anakartın sitesinden özelliklerine baka bilebiliriz elektirik veya kısa devre oldugu zmn anakart kendi gücünü keserek yanmasını engelleiyor çok iyi fiyar performans ürünü am3 işlemci amd ryzen 3 3200g kadar destekliyor


Esonic G41CPL

Isı dengesini sağlayarak ısınmayı önler ve bilgisayarınızı yavaşlatmaz.

DayanıklıYok
Kalitesi
Fiyat

Ürün Detayı

Esonic G41CPL anakart, 4GB’lık ram sistem belleği ile verilerinizi depolar ve daha hızlı erişilmelerine yardımcı olur. Dahili ekran kartı ekstra bir yer kaplamaz ve ek bir soğutucuya ihtiyaç olmadan kullanım imaknı sunar. Üstelik daha az güç kullanarak ısı dengesini korur.

Ram frekansı1333 MHz
Ram slotu4 adet
Ram kapasitesi8 GB
İşlemi soket tipiSoket AM4
Anakart boyutuMicro ATX

Kullanıcı Yorumları

👤 N** Z**: Ana kartım zamanında sıkıntı çıkarınca yenisini aldım. Ürün harbiden sıfır geldi. Ürün görseldeki gibidir ve bana portakal renginin ağırlıklı olduğu şekilde geldi. RENGİ GÜZEL GÖRÜNTÜDEKİNDEN HİÇBİR FARKI YOKTUR kutunun içinden çıkanlar ise; 2 adet sata kablosu (şu anda anakarta takılı) kullanma kılavuzu CD Anakart Bunun dışında 775 pim q9650 işlemci ve 1333 Mhz 8gb ram ve 2gb 7790 ekran kartı ile ayarlar kısık şekilde Gta 5 oynanabiliyor.

👤 M** A** : Her zaman kullandığım ürün tavsiye ederim


Gigabyte GA-A320M-H AMD 

Smart Fan 5 teknolojisi ile anakartınız kolay ve hızlı bir şekilde soğur. Bu sayede daha uzun kullanım sağlayabilirsiniz.

DayanıklıYok
Kalitesi
Fiyat

Ürün Detayı

Listemizin bir diğer ürünü olan Gigabyte GA-A320M-H anakart, 32GB kapasitesi ile bilgisayarınızda ekstra depolama alanı sağlayabilirsiniz. Üstelik 3200 MHz hızı ile işlerinizi kısa sürede halledebilirsiniz.

Ram frekansı3200 MHz
Ram slotu2 adet
Ram kapasitesi32 GB
İşlemi soket tipiAM4
Anakart boyutuATX

Kullanıcı Yorumları

👤 V** I**: ürünü beğendim ram ayarlarimi 3200 MHz yaptım sorunsuz çalıştı HP 16 GB 3200 mhz tek modül kullandım anakart sorunsuz calistirdi.Biosunu guncelledim. Fiyat performans ürünü diyebilirim.
 
👤 E** A**:Minning için kasa topladım. Ofiste evde kullanmak için yeterli olduğunu düşünüyorum.


MSI B550M-A Pro 

Led teknolojisi sayesinde hatanın nerede olduğunu görebilir ve çözebilirsiniz.

Uzun süreli kullanımFiyat
Kaliteli özellikler ve tasarım

Ürün Detayı

Listemizin sonlarına gelmişken en iyi anakartlardan biri olan ve AMD ile uyumlu halde çalışan MSI B550 yer alıyor. Anakartta bulunan Flash Bios düğmesi sayesinde bir kaç saniye içerisinde Bios yazılımınızı güncelleyebilir ve kullanıma hazır hale getirebilirsiniz.

Ram frekansı4600 MHz
Ram kapasitesi64 GB
ChipsetAMD B450
İşlemi soket tipiAM4
Anakart boyutuATX

Kullanıcı Yorumları

👤 K** I** : Ürün güzel, bir önceki anakarta göre performansı arttıtrdı. ekran kartım sapphire rx 6800 xt, bu ekran kartına göre küçük kaldığından 2 hdd sata girişi kullanılamıyor fakat ben absürd bir çözümle sorunu çözdüm ama usb3.0 girişi de aynı şekilde kullanılamadığından ona çözüm bulamadım. ekran kartı yüzünden power ve reset switchleride zor yerleşti. Mini ebatlarda olması ve fiyat performans ürünü olması ve de ürünü kampanya ile uygun fiyata almam büyük artıları, büyük ekran kartı olanlar benim gibi çözüm üretmek istemezlerse almayabilirler.

👤 Z** E** : Anakart gayet kaliteli başarılı ama bios güncellemesini yeparak gönderseler çok daha iyi olurdu boş yere masraf yaptırdılar tekrar eğer ki ryzen 5.nesil kullanacaksanız bios güncellemesi yapılmış olanı tercih edin


Asus ROG STRIX B560-A 

9 adet USB girişi ile elektronik cihazlarınızı kolaylıkla bağlayabilirsiniz.

KaliteliFiyat
Tasarım

Ürün Detayı

Listemizin son sırasında yer alan Asus Rog Strix B560-A, 11. ve 10 nesil işlemcileri rahatlıkla çalıştırabiliyor ve üzerinde bulunan 4 RAM yuvası sayesinde maksimum 128GB’a, 5000MHz’ye kadar destek sağlıyor.

Ram frekansı5000 MHz
Ram slotu4 adet
ChipsetAMD B560
İşlemi soket tipiAM4
Anakart boyutuATX

Kullanıcı Yorumları

👤 E** R**: Rengi tam beyaz değil hafif gri gibi onun dısında hersey yazıldığı gibi
 
👤 B** A**: ürünün wireless i çok ama çok iyi çekiyor 2 oda ileriye sıfır kayıp ile internet alıyorum 3600 rami de tanıdı tavsiye ederim


Sıkça Sorulan Sorular

2024’ün tavsiye edilen en iyi anakart modelleri hangisi?

Tavsiye edilen en iyi anakart markaları arasında: MSI, Asus, ASrock, Gigabyte, Esonic kaliteli malzemeleri, bilgisayarın hızını artırma, uzun süreli sorunsuz çalışma özellikleri ile kullanıcıların sıkça tercih ettiği anakart modelleri arasında yer alıyor.

Anakart ne işe yarar?

Anakartın temel görevi, bilgisayarın içerisinde veya dışarısındaki bileşenleri birbirine bağlayarak sorunsuz ve tam zamanlı çalışmasını sağlamaktır.

İyi bir anakart ne işe yarar?

İyi bir anakart bilgisayarınızın gücünü ve performansını artırarak, temel donanımlardan Slotlar sayesinde birden fazla RAM ve ekran kartı barındırabilmeyi sağlar.

Yazıyı puanla!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Yorum yapın