En İyi 10 Ekran Kartı Tavsiyesi

Masaüstü bilgisayar veya bir laptop alırken maksimum fayda sağlayabilmek için bazı teknik detayların üzerinde ciddiyetle durmak gerekiyor. Bu detayların en önemlilerinden biri de cihazın sahip olduğu ekran kartı.

Güzel bir bilgisayar sisteminin olmazsa olmazı ekran kartıdır. Eğer ekran kartınız yetersiz özelliklere sahipse, değiştirmeniz gerekebilir. Çeşitliliğin bol olduğu piyasada en iyi ekran kartını seçmek zor gelebilir. Tüm sorularınızın yanıtları bu makalemizde yer alıyor.

Günümüzde yeni çıkan oyunları oynayabilmek içinde iyi bir ekran kartına sahip olmalısınız. Yüksek fps veren ve her oyunu açabilen en iyi ekran kartlarını sizler için maddeler halinde inceledik.

SıraModellerHafızaSYblog Puanı
1RTX 30708 GB10/9.9
2RX 66008 GB10/9.8
3RX6900XT16 GB10/9.7
4RTX 308010 GB10/9.9
5RTX 306012 GB10/9.8
6RTX 2060 OC Evo8 GB10/9.7
7GTX 1650 OC4 GB10/9.6
8GTX 1650 Super4 GB10/9.7
9RX5604 GB10/9.6
10GT10302 GB10/9.6
Ekran Kartı Tavsiye Listesi

2024 Yılı İçin En İyi 10 Ekran Kartı Önerisi

Pek çok marka ve modelin yer aldığı ekran kartı piyasasında fiyatlar da bir hayli değişken. Bunun nedeni de modellerin sahip oldukları teknolojik üstünlüklerdir.

İşte yüksek fps almanızı sağlayacak en iyi ekran kartı tavsiyeleri listemiz:

Msı Geforce Rtx 3070

Piyasanın en iyi ekran kartlarından bir tanesidir. Sahip olduğu özellikler sayesinde kullanıcıya maksimum hizmet verebilmektedir.

3 Adet FanFiyatı
8 GB Bellek
Ultra Grafik

Ürün Detayı

Güçlü fanları sayesinde donmaları ve takılmaları en aza indiren bu cihaz 8 GB grafik belleğine sahip olup 256 bit işlem görmektedir. Cihazın çekirdek hızı ise 1845 MHz’dir. Günümüzde açamadığı hiçbir oyun yoktur. Aynı zamanda minig yapmak içinde uygun bir cihazdır. Donma kasma gibi sorunları bu ekran kartıyla yaşamanız mümkün değildir.

Bellek TipiGDDR6
Bit Değeri256 Bit
BağlantıDisplay
OverclockVar
Grafik Bellek8 GB
Geliştirilmiş TeknolojilerOpenGL
Çekirdek Hızı1845 MHz

Kullanıcı Yorumları

👤 O** R**; “Harika bir performans diyebilirim. Her türlü oyunu oynuyorum. Sıkıntı yaşamıyorum herhangi bir sorunu yok. Fiyatı biraz fazla ama buna değer.”

👤 A** V**; “Aldığımdan beri hiç sorun yaşamadım. Her türlü oyunu oynadım. Yüksek grafik kalitesine hayranım iyi ki almışım.”


Gigabyte AMD Radeon Rx 6600

Her türlü ihtiyacınızı fazlasıyla karşılayacak bir ekran kartıdır. Özellikle oyunlarda alacağınız performans, sizi adeta büyüleyecektir.

Grafik KalitesiFiyatı
Sessiz Çalışma
Yüksek Soğutma Gücü

Ürün Detayı

Gigabyte markasının üretmiş olduğu en iyi ekran kartı modellerinden biri olan AMD Radeon Rx 6600 8 GB’lik bellek boyutuyla fark yaratıyor. Saatte 14000 MHz hızla çalışan bu cihaz 7680×4320 piksel çözünürlük üretmektedir.

Bellek TipiDDR3
Bit Değeri128 Bit
BağlantıHDMI
OverclockVar
Grafik Bellek8 GB
Çekirdek Hızı1400 MHz

Kullanıcı Yorumları

👤 M** D**; “Ryzen 7 3700x işlemcimle birlikte mükemmel performans veriyor. 1080p ibaresi olsa da 2k ultra oyun performansı gerçekten nefes kesici. 3060ti ile eşdeğer performansa sahip zaten performans testlerini izlerseniz ne demek istediğimi anlarsınız. Fazla söze gerek yok alana hayırlı olsun.”

👤 S** Ç**; “Baya güzel ve yapısı iyi tek malzeme kalitesi biraz boş gibi duruyor ama genişliği olsun ve soğutma sistemi olsun güzel bir ekran kartı olmuş.”


Sapphire Radeon VGA NITRO+ RX6900XT

Sahip olduğu teknik özellikler ile tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilmektedir. Grafik alanında çalışmalar yapmanıza imkan sağlayan cihaz, oyun oynarken de yüksek performans gösterebiliyor.

Yüksek Çekirdek HızıOverclock Yok
16 GB Bellek
Kaliteli Grafik

Ürün Detayı

16 GB bellek, DDR6 bellek tipi ve 256 bit özelliklerine sahip olan Sapphire Radeon ekran kartı VGA aydınlatmalara sahip olup güçlü fanları ile soğutma sağlamaktadır. 2285 MHz çekirdek hızıyla çalışan bu cihaz 340 W güç tüketimi yapmaktadır. 1 adet HDMI çıkışına sahip olan bu ekran kartının herhangi bir bağlantı slotu daha yoktur.

Bellek TipiGDDR6
Bit Değeri256 Bit
BağlantıHDMI
OverclockVar
Grafik Bellek16 GB
Çekirdek Hızı2285 MHz

Kullanıcı Yorumları

👤 İ** K**; “Eski ekran kartım yine aynı marka rx 580 idi memnun olduğumu sanıyormuşum. Bunu aldım tofaştan indim mercedese bindim parasının hakkını fazlasıyla veren bir ürün.”

👤 A** H**; “Fiyat performans olarak çok iyi kart ısısı buz gibi çalışıyor Hepsiburada satıcısından uygun fiyata aldım fiyat düşerse bitane daha almayı düşünüyorum.”


Asus GeForce RTX 3080

Asus markasının en iyi ekran kartlarından bir tanesidir. Günümüz teknolojisine sahip her türlü oyunu rahatlıkla oynamanıza imkan sağlar.

Yeni Nesil ÇekirdeklerFiyat
3 Fan Sistemi
İşlevsel Tasarım

Ürün Detayı

Güçlü soğutma sistemiyle daima yüksek performans gösteren model, çift korumalı kasa sistemine sahiptir. Isıyı kendi içerisinde boğarak soğutur. Uzun ömürlü yapısı sayesinde kullanıcılarına güven aşılıyor diyebiliriz.

Bellek TipiGDDR6
Bit Değeri320 Bit
BağlantıHDMI
OverclockVar
Grafik Bellek10 GB
Çekirdek Hızı1815 MHz

Kullanıcı Yorumları

👤 C** T**; “Cyberpunk gibi bol bug’lı bir oyunu neredeyse sıkıntısız oynadıysam tek sebebi bu karttır. Adobe programlarını bile o kadar eforsuz çalıştırıyor ki çoğu zaman fanları aktif etme gereği duymuyor.”

👤 E** E**; “Asus kalitesi ve servis güvencesi fakat bu kartı takacağınız kasa soğuk olsun lakin malesef kart ısınınca otomatik core clock kesiyor/yavaşlatıyor. Fanları msi afterburner ile manuel ayarlayın kartı serin tutun.”


MSI VGA GeForce RTX 3060

Fanlı soğutma sistemi bulunmaktadır. 192 bit değerine sahip cihaz, 1837 MHz çekirdek hızıyla çalışmaktadır. Piyasada bulunan en iyi ekran kartlarından bir tanesidir.

Yeni Nesil ÇekirdeklerFiyat
Kaliteli Bellek

Ürün Detayı

Oyunlar ile ilgili bir yapıya sahipseniz bu ekran kartı tam size göre diyebiliriz. 12 GB belleğiyle hızlı yükleme özelliğini bünyesinde barındırmaktadır. Soğutma sistemi sayesinde ısınma veya donma problemlerle karşılaşmazsınız.

Bellek TipiGDDR6
Bit Değeri192 Bit
BağlantıHDMI
OverclockVar
Grafik Bellek12 GB
Çekirdek Hızı1837 MHz

Kullanıcı Yorumları

👤 Y** E**; “Ekran kartı adeta uçuyor. Çok beğendim iyiki almışım her türlü işimi görüyor.”

👤 H** F**; “Oyunları oynarken donma kasma veya ısınma yapmıyor. Çok güçlü bir cihaz abime de alıcam baya iyi.”


Asus Dual Nvidia RTX 2060 OC Evo

Fiyatı diğer ekran kartlarına göre uygundur. Bununla birlikte gösterdiği çalışma azmi ise adeta göz dolduruyor. Yüksek kaliteli oyun ve videolar karşısına gösterdiği performans ise kullanıcılarını şaşırtıyor.

Kaliteli Video GörüntüsüMini Display Çıkışı Yok
Eksen Teknolojili Fanlar

Ürün Detayı

Ünlü bilgisayar geliştiricisi Asus’un üretmiş olduğu Nvidia ekran kartı üzerinde eksen teknolojili 2 fan barındırıyor. Soğutma ve toza karşı koruma sağlayan bu fanlar ekran kartının çalışma hızını arttırırken 0 desibellik üstün bir sessizlik de sunuyor. 6 GB grafik belleğine sahip olan cihaz birçok oyun için üstün performans sunarken 1785 MHz çekirdek hızı sunmaktadır.

Bellek TipiGDDR5
Bit Değeri256 Bit
BağlantıHDMI
OverclockVar
Grafik Bellek8 GB
Çekirdek Hızı1360 MHz

Kullanıcı Yorumları

👤 O** Ü**; “biz profesyonel işler için kullanıyoruz. Bende 3070 ve 2070 de olduğu için onlara göre tabi daha yavaş ama fiyatına göre iyi. Özellikle cuda ve rtx destekli uygulamalar kullanıyorsanız bütçeniz de yüksek değilse iyi bir seçenek.”

👤 Y** A**; “Kasamın hava akışı pek iyi değil. Güçlü bir kart olduğu için ısınma sorunu yaşarım diye çekiniyordum ama havalandırması çok iyi çalışıyor. Sessiz ve sıcaklığı hiç 80 dereceyi geçmiyor.”


Gigabyte Nvidia GeForce GTX 1650

1650 bandında başarılı bir işe imza atan Nvidia, kaliteli bir marka olduğunu kanıtlıyor. Geliştirilmiş teknolojisi aracılığıyla her türlü oyunu rahatlıkla oynayabilirsiniz.

Fanlı SoğutmaMini Display Çıkışı Yok
Çift HDMI Çıkışı
Kaliteli Grafik

Ürün Detayı

Oyun severler için en kullanışlı ekran kartı modellerinden biri olan Gigabyte Nvidia GeForce GTX 4 GB grafik belleğine sahip olup GDDR5 bellek tipindedir. 128 bit değere sahip olan bu cihaz 1665 MHz çekirdek hızına da sahiptir.

Bellek TipiGDDR5
Bit Değeri128 Bit
BağlantıHDMI
OverclockVar
Grafik Bellek4 GB
Çekirdek Hızı1665 MHz

Kullanıcı Yorumları

👤 Y** E**; “Her türlü işimi rahatlıkla görüyor. Günümüzde piyasasında zaten ekran kartı almak çok. Çok pahalılar fakat bu ürün çok uygun ve yüksek performans veriyor.”

👤 E** P**; “Kısa sürede geldi ve çok memnunum. Kolay bir şekilde kurulumunu yaptım. Her türlü oyunu rahat rahat oynuyorum.”


MSI GeForce GTX 1650 Super Gaming X

Oyunlarda fps sorunu yaşatmayan bu ekran kartı, günümüzde en çok satılanlar listesinde yer almaktadır. Güvenilir bir marka olan MSİ, uzun ömürlü ve güçlü bir ekran kartı üretmiş diyebiliriz.

Güçlü Grafik KalitesiDVI Çıkışı Yok
Video ve Minig İçin Uygun
HDMİ Bağlantı

Ürün Detayı

128 Bit değerine sahip model, 1755 MHz çekirdek hızında çalışmaktadır. 4 GB grafik belleğiyle üstün performans gösteren cihaz, her türlü oyunu rahatlıkla açabilir. 350 Watt’lık güç tüketimiyle kasanızı asla zorlamaz ve ergonomik kullanım imkanı sunar.

Bellek TipiGDDR6
Bit Değeri128 Bit
BağlantıHDMI
OverclockVar
Grafik Bellek4 GB
Çekirdek Hızı1775 MHz

Kullanıcı Yorumları

👤 B** Y**; “10 üzerinden 10 verilebilecek bir ekran kartı 62 derce üstüne çıktığı an fanlar otomatik devreye giriyor bu çok güzel düşünülmüş bir detay fanların ses seviyesi çok çok düşük ben hiç duymuyorum bile herkese öneririm.”

👤 B** Ö**; “Ürünü iş arkadaşım aldı üstünde böyle bir yırtık var ezilme gibi bir şey görmedim canlı baktığımda tekrar yorumumu düzeltiyor olurum. Onun dışında yoğunluğa rağmen hızlı gönderdiği için hepsiburadaya teşekkür ederim.”


Biostar AMD Radeon RX560

Fiyat açısından uygun olmasının yanı sıra gösterdiği performans son derece uygun diyebiliriz. Günümüzde her türlü oyunu standart grafik düzeyinde açabilmektedir.

Fanlı SoğutmaOverclock (Hız Aşırtma) Yok
Uygun Fiyat
128 Bit

Ürün Detayı

4 GB belleğe sahip olan model, 128 bit ile çalışmaktadır. Çoğu ana karta uyumlu şekilde üretilmiştir. Fanlı soğutma sistemi bulunan model, uygun fiyatıyla en kullanışlı ekran kartları arasında yer almaktadır.

Bellek TipiDDR5
Bit Değeri128 Bit
BağlantıHDMI
OverclockVar
Grafik Bellek4 GB
Çekirdek Hızı1275 MHz

Kullanıcı Yorumları

👤 T** A**; “İ3 10100F 8gb ram ile birlikte yüksek ayarlarda valorant ta en az 100 FPS ortalama 210 larda CS de en az 150 FPS ortalama 250 GTA 5 te 60 FPS veriyor çoğu oyunu oynayabilirsiniz.”

👤 F** D**; “Rx 560 oyun performansı olarak gayet güzel bir kart. Pek çok oyunu Orta- Yüksek ayarlarda 60-70 fps arası takılabilirsiniz. Paketlemesi gayet güzeldi. Önlem alınmıştı pakette.”


Asus GeForce GT1030

Günümüz piyasanın en uygun fiyata sahip ekran kartı diyebiliriz. Oyunları orta düzey grafik kalitesinde rahatlıkla oynamanıza imkan sağlıyor.

Sessiz ÇalışmaDüşük Bellek
Uygun Fiyat
HMDİ Bağlantı
Düşük Güç Tüketimi

Ürün Detayı

Bit değeri 64 bittir. 2 GB belleğe sahip olan model, 1506 MHz hızla çalışmaktadır. Güç tüketimi yalnızca 30 Watt’dır. En iyi ekran kartları listemizde fiyatı uygun olan modellere de yer vermek istedik. Bu nedenle Asus GeForce GT1030, uygun fiyatı ve stabil performansıyla listede yer almaya hak kazandı.

Bellek TipiGDDR5
Bit Değeri64 Bit
BağlantıHDMI
OverclockVar
Grafik Bellek2 GB
Çekirdek Hızı1056 MHz

Kullanıcı Yorumları

👤 E** S**; “Maalesef günümüz şartlarında mecburen aldık fakat cs LOL valorant gibi fps oyunlarında performansı gayet güzel tavsiye ederim. Dikkat edilmesi gereken husus çıkış portlarinin güncel olması ve ddr5 olması önemlidir. 3 yıl garanti ve satıcı hepsiburada daha ne olsun. Teşekkürler.”

👤 H** I**; “Parasına göre uygun bir kart çok yüksek beklentileriniz olmasın csgo min 120fps pubg 30fps falan veriyo en azından display port var ve g sync desteği var.”


Sıkça Sorulan Sorular

Ekran Kartı Çeşitleri Nelerdir?

Ekran kartları çeşitlerini incelerken temel olarak 2 farklı parametreyi gözden geçirmek gerekiyor. Ekran kartları kullandıkları veri yoluna bağlı olarak da VLB, AGP, PCI, harici ISA ve PCI-Express olarak birbirinden ayrılır. Ekran kartı bilgisayara eklendiği yere göre de 2 farklı tipe ayrılıyor; anakart üzerine entegre ekran kartları ve harici ekran kartları olarak.

Ekran Kartı Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Farklı amaçlar için değişik teknik özellikleri olan çok sayıda ekran kartı bulunduğunun tekrar altını çizelim. Bu ekran kartları arasından hangisini seçmeniz gerektiğine karar verirken belirleyici 4 özelliği gözden geçirmeniz önem taşıyor: Ram Kapasitesi, Bellek Arayüzü, Bant Genişliği, Veri Transfer Hızı.

Ayrıca kullanılan ekran kartının ekran çözünürlüğüne doğrudan etki edeceğini düşünerek kaliteli bir seyir için çözünürlük değerine mutlaka dikkat etmek gerekiyor. Bunu değerlendirmek içinse ekran kartının hafızasına ve gücüne bakmalısınız.

Son dönemin yüksek grafikli oyunlarını daha çok keyif alarak oynamak için de ekran kartınızın görüntü kalitesi büyük önem kazanıyor.

Hangi Ekran Kartı Alınır?

Günümüz piyasasında pek çok çeşit bulunmaktadır. Ekran kartı almadan önce kaç GB olduğunu dikkat etmeniz gerekir. Aynı zamanda yeni nesil ekran kartları tercih etmeniz durumunda her türlü ihtiyacınızı karşılayacağından emin olabilirsiniz. Ekran kartlarının kaç bit olduğu da önemlidir. 128 veya 64 bit ekran kartı sizin için yeterli olacaktır. Amd, Nvidia, MSİ, Asus ve Gigabyte gibi firmaların ürettiği ekran kartı modellerini tercih edebilirsiniz.

Yazıyı puanla!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Yorum yapın