En İyi 10 Org Modeli Tavsiyesi

Çoğu müzik dalına eşlik eden org, son zamanlarda fazlasıyla popülerleşmiş olan çok yönlü bir enstrümandır. Solo ve sahne performanslarında kullanılan org, gelişen teknolojiyle beraber daha kaliteli ses tanısına sahip. Gerek klavyesi gerekse geliştirilmiş ses efektleri ve bilgisayara bağlanabilme özellikleri ile müzikal anlamda size ihtiyacınız olan her şeyi sunmakta ve sizlere güzel notaları ile müzikte eşlik etmektedir. Eğer ki bir orga sahip olmak istiyorsanız veya eskisini değiştirmenin vakti geldiğini düşünüyorsanız, sizlere en iyi 10 org önerisini listeledik.

SıraMarkaSeviyeSYblog Puanı
1CasioHepsi10/9.9
2JwinHepsi10/9.9
3ArturiaOrta ve İleri10/9.8
4CasioHepsi10/9.9
5YamahaBaşlangıç10/9.7
6VallerHepsi10/9.8
7YamahaBaşlangıç ve Orta10/9.7
8RolandHepsi10/9.8
9FenixOrta ve İleri10/9.7
10MidexBaşlangıç10/9.8
Org Tavsiye Listesi

Tavsiye Edilen En İyi 10 Org Modeli

Ses kalitesi ve dayanıklılığı ile ön plana çıkmış piyasanın en iyi org modellerini sizler için liste haline getirdik.

İşte 2024 yılı için en iyi org modelleri…

Casio Ct-X800

Gösterdiği yüksek ses kalitesi sayesinde kullanıcıya piyano hissi veren Casio Ct-X800, en çok org modellerinden.

Uzun süreli kullanımFiyat
Yüksek kalite

Ürün Detayı

Casio Ct-X800, 61 tuşa ve 5 oktavlık ses aralığına sahip. Tuşların yüksek hassasiyeti sayesinde çok geniş bir müzik çeşitliliği sağlayacaktır ve çalımınızı kolaylaştıracaktır. Sizlere çalım sırasında 600 adet dahili tonu ve 195 hazır ritmi ile adete piyano hissi yaratacak ve müzik serüveninizde sizlere yıllar boyu eşlik edecek.

Genişlik948 mm
Derinlik350 mm
Yükseklik109 mm
Ağırlık4.3 Kg
Tuş Sayısı61

Kullanıcı Yorumları

👤 A** F**: efsane her sey cok guzel paketlenmis bir sekilde elime ulasti adaptor nota yeri ve org gayet guzel hoparlor gayet yeterli salondan diger odalara kadar gidiyor bu arada fl studio ya baglaniyo
 
👤 E** H** : Başlangıç seyiyesi için gayet uygun. Ses kalitesi güzel.


Jwin MK-6152

Tüm seviyelere uygun yapısı sayesinde kısa sürede kendinizi geliştirmenize yardımcı olur.

Tüm seviyelere uygun olmasıYok
Fiyat

Ürün Detayı

Jwin MK-6152, özellikle org çalmaya yeni başlayanlar için en uygun modellerden biri. Tam boyut piyano tuş takımına sahip olan orgta 61 adet tuş ve 5 oktavlık bir ses aralığı bulunmakta. Böylelikle sahne ve solo performanslarınızda oldukça yeterli olacaktır. İçerisinde toplam 100 farklı ton ve 100 ritimlik repertuvar bulunmasının yanı sıra aynı zamanda 2 adet eğitim fonksiyonu ve eşlik edebileceğiniz 30 şarkıya sahip. Oldukça tatmin edici ve yeterli olan org, seviyenizi ilerletmenizde sizlere yardım edecek ve müzik hayatınıza uzun yıllar eşlik edecektir.

Ölçüleri94X36X10 Cm
Ağırlık4.15 Kg
Tuş Sayısı61

Kullanıcı Yorumları

👤 E** B** : Beklediğimden çok daha iyi bir org tuş hassiyeti kararında yeni başlayanlar için fazlaca yeterli bence
 
👤 K** L**: Ben 10 yaşındayım tuşları sağlam ve sesi güzel çıkıyor ayrıca sesi ayarlanabilir keman flüt gibi 99 farklı ses çıkarıyor çok iyi tavsiye ederim


Arturia Keylab 61 MK2

Sahip olduğu özellikler sayesinde diğer modellerin bir adım daha önüne geçen Arturia Keylab, kullanıcıdan tam not almayı başarıyor.

Orta ve ileri seviyeFiyat
Yüksek kalite

Ürün Detayı

Orta ve ileri seviyeye uygun olan Arturia Keylab 61MK2, her yönü ile bizlere profesyonel bir org olduğunu kanıtlıyor. Stüdyo çalışmalarınızda veya sahne performanslarınızda tüm ihtiyaçlarınıza ve beklentilerinize karşılık veriyor. 16 adet RGB performans pedleri sayesinde efektlere ve kayıtlara kolay bir şekilde erişebilirsiniz. Birçok özelliği sayesinde sizleri üst seviyelere taşıyacak.

Tuş Sayısı61

Kullanıcı Yorumları

👤 V** S**: Tüm sertifikaları ve kablolarıyla sorunsuz şekilde elime ulaştı. Estetik olarak çok şık duruyor. Basımı oldukça kolay gayet yumuşak.
 
👤 A** E**: Çok kullanışlı ve şık. Özelliklerini daha yeni yeni keşfediyoruz. Tavsiye üzerine aldık ve çok da memnunuz.


Casio Casiotone CT-S300C2 

Tasarımının getirdiği avantaj sayesinde dilediğiniz yere rahatlıkla götürebileceğiniz Casio Org, listemizin en beğenilen ürünlerinden.

Tüm seviyelere uygunYok
Yüksek kalite

Ürün Detayı

Casio Casiotone CT- S300C2, oldukça ergonomik olan yapısı sayesinde müzisyenlere kolay bir şekilde taşıyabilme imkanı sağlıyor. LCD ekranı sayesinde tüm özelliklerini rahat bir şekilde görüp kontrol edilebilme olanağı tanıyor. Hafızasında ise 400 dahili tona, 60 şarkıya ve 77 ritme sahip. Bu sayede oldukça geniş bir müzikal çeşitliliği bulunmakta. Hassas tuşları ile de yeni başlayanlardan, ileri seviyelere kadar tüm kullanıcılara adete piyano hissi yaşatıyor ve profesyonelliği ile müzikal deneyimizi geliştirmenize katkıda bulunuyor.

Tuş Sayısı61
Dokunuş Tepkisi2 hassasiyet seviyesi, kapalı
Maksimum Polifoni48
Dahili tonlar400
Dahili ritimler77

Kullanıcı Yorumları

👤 E** Y** : Tuş hassasiyetli güzel sade ve kullanışlı bir ürün. Casio chordana play uygulamasi ile tablet ve telefona bağlanabiliyor. Tavsiye ederim
 
👤 B** A** : Çok kaliteli bir org. Üst seviye bir şey aramıyorsanız fazla fazla işinizi görecektir.


Yamaha Psr-e360

Sahip olduğu LCD ekran üzerinden ürünün tüm özelliklerini görebilir, istediğiniz şekilde çalabilirsiniz.

Yeni başlayanlarYok
Yüksek kalite

Ürün Detayı

Adını enstrümanlarda sıklıkla duyduğumuz ve oldukça şık bir tasarıma sahip Yamaha, bu sefer de karşımıza psr-E360MA model orgu ile çıkıyor. Yeni başlayanlar için özel olarak tasarlanmış orgda 61 adet tuş ve 5 oktav ses aralığı bulunuyor. Yüksek hassasiyetli tuş takımı ve başlangıç seviyesi egzersiz modları sayesinde oldukça kullanışlı ve orgtan beklediğiniz tüm ihtiyaçları karşılamakta. LCD ekranı ile tüm fonksiyonları görebilme ve kontrol edebilme özelliği ile müzikseveri buluşturuyor. Kullanışlı arayüzü sayesinde de o erişmek istenilen müzik çeşitliliğine kolayca ulaşma imkanı sağlıyor.

Tuş Sayısı61
LCD EkranVar

Kullanıcı Yorumları

👤 C** F**: Ürün çok güzel çok kaliteli elime çok kısa sürede ulaştı ve hiç bir yerinde hasar yok ben çok beğendim uzun yıllar idare eder herkese tavsiye ederim.

👤 A** R**: ürününüz hasarsız geldi teşekkür ederiz. Kılıfı da çok kullanışlı


Valler RA160

Kolay kullanımıyla bütün seviyelere hitap eden Valler RA160, aldığı olumlu yorumlarla dikkat çekiyor.

Tüm seviyelere uygunFiyat
Yüksek kalite
Dayanıklı malzeme

Ürün Detayı

Valler RA160, tüm seviyeler için oldukça kullanışlı ve farklı fonksiyonları bulunan en iyi orglardan biridir. 422 ses, 210 ritim 32 polifoni ve 120 şarkı performansı ile oldukça çeşitli ve farklı müzikler elde edebilirken solo ve sahne performanslarınızda da müzisyenlere kolaylık sağlamaktadır. USB girişi ile en sevilen şarkılara kolayca eşlik edebilir ve org çalmaya yeni başlıyorsanız kendiniz geliştirmenizde katkı sağlayabilirsiniz.

Tuş Sayısı61
LCDVar
Ağırlık6.4 kg

Kullanıcı Yorumları

👤 Z** A**: Beklentimin çok üstünde bir ürün oyuncak gibi bir ürün de değil.Profesyonel e yakın bir ürün Telefon ve Pc bağlantısı da mevcut.
 
👤 S** E**: Urun cok kaliteli. Sesin çıkış noktaları ve oktavı da mükemmel çok severek eğitimime kaldığım yerden devam ediyorum.


Yamaha PSR-F51

Tasarımıyla göz dolduran Yamaha PSR-F51, kullanıcıya sunduğu özelliklerle ön plana çıkıyor.

Başlangıç ve orta seviyelere uygunYok
Şık görünüm
Fiyat

Ürün Detayı

Yamaha PSR-F51, org çalmaya yeni başlayanlar veya öğrenciler için ergonomik ve ortalama fiyata sahip bir ürün. 61 tuşlu yapısı yüksek hassasiyete ve konforlu çalım imkanı sunmakta. Pille çalışabilme özelliği sayesinde de dilenilen yerde pratik yapma veya performansınızı sergileme özelliğine sahip. Yeni başlayanların oldukça işine yarayacak olan DUO modu ile pratik yapılmasına olanak tanıyor. Böylelikle kendinizi geliştirebilmeniz ve pratik yapmanız kolaylaşıyor. Kulaklık girişi sayesinde kimseyi rahatsız etmeden dilediğiniz yerde çalışmalarınıza devam edebilirsiniz.

Tuş Sayısı61
Yükseklik109 mm
Derinlik306 mm
Genişlik940 mm
Ağırlık3.4 kg

Kullanıcı Yorumları

👤 H** M**: Ayrıca iyi bir markanın kaliteli bir ürünü olduğunu unutmamak lazım. Giriş seviyesi olduğunu unutmamak lazım. Yine Yamaha’nın kalitesini konuşturduğu harika bir ürün.

👤 E** B** : Tasarımı çok çok güzel.


Roland E-X20

Ultra hassas tuş hassasiyetiyle diğer modelleri gölgesinde bırakan Roland E-X20, piyasanın en iyilerinden.

Şık tasarımFiyat
Tüm seviyelerin kullanımına uygun

Ürün Detayı

Roland E-X20 org, ultra hassas tuş hassasiyeti ile yüksek performans sağlıyor ve tüm seviyelere uygun çalım olanağı sunuyor. 61 tuşa sahip olmasının yanı sıra 128 sesten oluşan polifoniye sahip. Üstelik 253 ritimli çok fonksiyonel yapısı ile de dilediğiniz besteleri yapabilme imkanı sağlamakta. Oldukça şık ve ergonomik tasarımı ile org severlerin vazgeçilmezi haline gelmekte.

Tuş Sayısı61
Ritim253

Kullanıcı Yorumları

👤 R** T**: çok muhteşem bir cihaz. tüm özelliklerini öğrenmek için ya kurs görmek veya uzun süre çalışma yapmanız gerekir. dev bir orkestranın yaptığı işi tek başına yapıyor..tek bir kusuru var. sesi az çıkıyor..amfiye bağlamadan profesyonel olarak müzik yapamazsınız.roland olarak bu fiyata ucuz bile..her şey için çok teşekkür ederim…hayırlı işler…
 
👤 A** C**: Çok iyi kesinlikle alın.


Fenix Fa-61

Ses performansıyla gönülleri fetheden Feniz Fa-61, 61 adet tuşa sahiptir.

Şık tasarımFiyat
Orta ve ileri seviyeye uygun
Kaliteli hammadde

Ürün Detayı

Çalım açısından oldukça profesyonel olan Fenix Fa-61 org, akustik ses kalitesi arayanlar için oldukça uygun. 61 tuş bulunan orgda tuş hassasiyetini dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Zarif ve ergonomik yapısıyla ön plana çıkan org, piyanoyu aratmayacak gelişmiş özelliklere de sahip. Üstelik 8 enstrüman sesi ile muhteşem besteler yapabilir ve harika eserler ortaya çıkartabilirsiniz.

Tuş Sayısı61
Demo Şarkılar12
Pedal YanıtıSürdürme
Zaman20-280

Kullanıcı Yorumları

👤 B** A** : Mükemmel. zaten kullanıyor ve çok memnundum. Aynı seviyede farklı markaları denedim akustiğe en çok benzeyen bu serinin olduğunu hissettim. Ses kalitesi ve gücü de çok iyi. Genel olarak da kaliteli. Fiyatı kalitesine göre çok uygun.

👤 R** T** : Fiyatının hakkını veren bir ürün.


Midex PS-3500K

Listenin en uygun fiyatlı ürünlerinden olan Midex PS-3500K, mini boyutu sayesinde istenilen her yere taşınabilmektedir.

Şık tasarımYok
Başlangıç seviyesine uygun
Mini boy

Ürün Detayı

Listemizin son sırasında başlangıç seviyesi için oldukça uygun olan ve makul fiyata sahip olan Midex PS-3500K yer almakta. Hassas tuşları ile kendinizi geliştirebilir ve LED ekranı ile bir çok fonksiyona kolay bir şekilde erişebilirsiniz. Akort kapatıp açma özelliği, kulaklık girişi ve harici mikrofon bulunan org gelişim sürecinizce tüm ihtiyaçlarınızı karşılamaya fazlası ile yetecektir. Üstelik başlangıç için yüksek meblağlar ödemek istemiyorsanız sizlere oldukça uygun olacaktır.

Tuş Sayısı61
LED EkranVar

Kullanıcı Yorumları

👤 T** F**: Arkadaşlar ürün güzel tavsiye ederim
 
👤 K** A**: Kızımın piyano eğitimi için aldim geyet güzle şimdilik işimizi görüyor.


Sıkça Sorulan Sorular

2024’ün tavsiye edilen en iyi org modelleri hangisi?

Tavsiye edilen en iyi org markaları arasında: Casio, Jwin, Arturia, Yamaha, Valler, Roland, Fenix, Midex, kaliteli malzemeleri, ses çeşitliliği ile müzisyenlerin sıkça tercih ettiği orglar arasında yer alıyor.

Orgda kaç adet tuş bulunmaktadır?

Orgun klavyesi ve tuşları özellikleri ve boyutuna göre farklılık gösterebilir. 32 ile 88 arası değişebilen tuş sayısına sahip olan orglar genellikle karşımıza 61 adet tuş ile çıkmaktadır.

Org ve piyano arasındaki farklar nelerdir?

Org üflemeli çalgılarda olduğu gibi içerideki hava bölümlerinin titreşmesi ile meydana gelir. Piyanoda ise ses, teller olu ile meydana gelmektedir.

Oktav ne demektir?

Oktav bir notanın 7 ses inceltilerek elde edilen ince ses anlamına gelmektedir. Oktavlar org çeşitlerine göre değişiklik göstermektedir. Genellikle orglarda 5 oktav ses çeşitliği bulunmaktadır.

Yazıyı puanla!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Yorum yapın