En İyi 10 Bağlama Modeli Tavsiyesi

Orta Asya’dan beri bağlamalar ülkemizde en yaygın kullanılan çalgılardan biridir. Bağlamalarda tekne, göğüs ve sap olmak üzere üç kısım bulunmaktadır. Genellikle kestane, maun, ardıç, ladin gibi ağaçlardan elde edilen bağlamanın tüm parçalarında aynı ağaç kullanılmak yerine, bölümler arası en iyi sonucu veren ağacın kullanımı tercih edilmektedir. Bu yazımızda piyasanın en iyi bağlama modellerini inceledik.

SıraMarkaMalzemeSYblog Puanı
1Gizem Müzik EviDut10/9.9
2Yılmaz Müzik EviCeviz, Ladin ağacı10/9.8
3Telli Çalgı YapımDut, Akgürgen, Ladin ve Maun10/9.9
4LORELadin10/9.8
5Anadolu MüzikMaun10/9.7
6C&MLadin ve Abanoz10/9.8
7PiarroLadin, Huş ve ceviz ağacı10/9.7
8MCK AKADEMİLadin ve kestane ağacı10/9.7
93MLadin ve Maun10/9.8
10MüzikhaneLadin ve Maun10/9.8
Bağlama Tavsiye Listesi

Tavsiye Edilen En İyi 10 Bağlama Modeli

Bağlama çalmaya ve türkülere bir merakınız varsa eğer ve çıkardığı sesi ile dinleyenleri büyülemek istiyorsanız doğru yere geldiniz. Sizler için en kaliteli malzemelerden üretilmiş birbirinden harika ses tınısı vena sahip olan en iyi 10 bağlamayı listeledik.

İşte 2024 yılı için en iyi bağlama modelleri…

Gizem Müzik Evi Oyma Dut Bağlama Kısa Sap

Dut ağacından elde edilen Gizem Müzik Evi Bağlama, kalitesiyle kullanıcılardan tam not alıyor.

ŞıkYok
Kaliteli

Ürün Detayı

Listemizin birinci sırasında oldukça dikkat çeken dut ağacından oyularak elde edilen bağlama yer alıyor. El yapımı olan sazın sapında sedefli işlemeler yer alıyor. Bu detaylar ürünün diğer modellere göre daha kaliteli ve şık görünmesini sağlıyor.

MalzemeDut
SapKısa sap
Tekne40 cm

Kullanıcı Yorumları

👤 K** N**: dut ağacından dolayı kalitesini oldukça belli ediyor. Harika bir akustiğe sahip.
 
👤 E** A** : saz kursu için aldım saz hocam bile çok beğendi ve çok kaliteli olduğunu söyledi. Uzun süre eğitimlerim de bana eşlik edeceğini düşünüyorum. Almayı düşünenler kesinlikle alsın çok kaliteli göndericiye de teşekkürler.


Yılmaz Müzik Evi Ceviz Kısa Sap Bağlama

Bağlama işinde daha önceden tecrübesi olan kişilerin tercih ettiği bir ürün olan Yılmaz Müzik Evi Bağlama, 40 cm uzunluğunda sapa sahiptir.

ŞıkYok
Kaliteli

Ürün Detayı

Ceviz ağacından elde edilen bağlama 40cm’lik kısa bir sapa sahiptir. Kapak kısmı ile ladin ağacından sap kısmı da maun ağacından elde edilmiştir. Nokta sedefli tasarımı ile görsel olarak oldukça şık ve kaliteli olan bağlama, orta ve ileri seviyelerin kullanımı için oldukça uygun olarak tasarlanmıştır.

MalzemeCeviz, Ladin ağacı
SapKısa sap
Tekne40 cm

Kullanıcı Yorumları

👤 E** R** : Gerek görünüşü, gerek sesi harika bir saz çok ama çok sevdim iyi ki almışım.
 
👤 V** B**: Yeni başlayanları biraz zorlayabilir. Ama eğer ki çalmayı biliyorsanız ben daha önce bağlama çalmamışım dedirtecek kadar kaliteli bir ürün.


Telli Çalgı Yapım Yaprak Dut Uzun Sap Bağlama

Kalitesi ve dayanıklılığıyla profesyonel kişilerin severek kullandığın bu ürün, en iyi bağlamaların arasında yer alıyor.

DayanıklıFiyat
Kaliteli

Ürün Detayı

Yaprak duttan üretilen bağlama, 39,5 tekne ölçüsüne ve uzun bir sapa sahiptir. Sapı sayesinde bağlama düzeninde LA, bozuk düzende ise RE notalarında çalınabilmektedir. Profesyonel olarak saz ile ilgilenenler için oldukça uygun ve tatmin edici bir bağlama olacaktır.

MalzemeYaprak Dut, Akgürgen, Ladin ve Maun
SapKısa sap
Tekne39,5 cm

Kullanıcı Yorumları

👤 E** R**: Görüntü olarak çok şık duruyor.
 
👤 K** A**: Çok kullanışlı ve şık. Parasını sonuna kadar hak ediyor.


LORE Saz Bağlama Dut Kısa Sap 

Listenin en uygun fiyatlı bağlama modellerinin başında gelen Lore Saz, set halinde satılmasından dolayı ihtiyaç duyacağınız bütün ekipmanlarla birlikte gönderilmektedir.

SetFiyat
Ses Kaliteli

Ürün Detayı

Saz çalmaya yeni başlayan müzikseverler için oldukça uygun olan bu saz seti, içerisinde ihtiyacınız olan tüm eşyaları barındırır. Yüksek ve akustik ses kalitesi ile performansınızı üst seviyelere taşımanızı sağlayan ürün, kısa sürede kendinizi geliştirmenize yardımcı oluyor. Üstelik ladin sapı ve bakalit gürgen burgusu ile oldukça dayanıklı ve kaliteli.

MalzemeLadin
SapKısa sap

Kullanıcı Yorumları

👤 M** A** : Aldım ve çok memnunum kalite için en doğru tercih.
 
👤 S** V** : Mükemmel bir saz, elinize aldığınız andan kalitesini hissediyorsunuz. Çok ama çok güzel iyi ki almışım.


Anadolu Müzik AND-OGR-01 Saz

Genellikle öğrenciler ve yeni başlayan kişiler tarafından tercih edilen bu saz modeli, maun kullanılarak üretilmiştir.

Kolay TaşınabilirYok
Fiyat

Ürün Detayı

Öğrenciler için fiyat performans olarak tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacak olan sazın tekne üretiminde maun ağacı kullanılmıştır. Kısa saplı olması nedeni ile kolayca taşınabilme imkanı sunuyor. Özellikle kursa giden öğrenciler için taşımayı çok kolaylaştırıyor.

MalzemeMaun
SapKısa sap
Tekne40cm

Kullanıcı Yorumları

👤 Ş** İ**: ürünü 17 yaşındaki oğlum için aldım saz çalmaya oldukça merakı vardı kurs hocası sazı önermiş. Aldığımızdan beri çalışmalarını daha da sıkılaştırdı ve evde sürekli konser veriyor oldukça memnunuz.

👤 R** A**: kendim için aldım ürünün dış kısmı aşırı kaliteli ve çok sağlam bir yapıya sahip. Çantasına konulduğu sürece herhangi bir Çizik veya darbeye sebebiyet vermezsiniz. Almayı düşünenler varsa kesinlikle alabilir ben çok araştırarak aldım.


C&M Bağlama

Ses ve malzeme kalitesiyle farkını ortaya koyan C&M bağlama, kullanıcıların severek kullandığı bir model.

KaliteliFiyat
1. Sınıf Malzeme

Ürün Detayı

Ardıç ağacından elde edilen saz, birinci sınıf malzeme kullanılarak üretilmiştir. Her noktası ince ayrıntılar ile tasarlanan bağlama, abanoz klavyeye, ladin sapa sahiptir. Kaliteli malzemesi sayesinde akort kaçırmaz ve harika bir melodi ortaya çıkarır.

KapakLadin
SapKısa sap
Tekne41cm

Kullanıcı Yorumları

👤 K** B**: Urun gerçekten kaliteli renk gorseldekiyle ayni.. omurluk bir saz cekinmeden alabilirsiniz.. paketleme cok iyiydi.
 
👤 L** A**: Tek kelimeyle harika bir bağlama.


Piarro Profesyonel Kısa Sap El Oyması Dut Ağacı Bağlama 

Tam 5 yıl boyunca kurutulmuş olan dut ağacından üretilen Piarro bağlama, kalitesiyle öne çıkıyor.

KaliteliFiyat
Dayanıklı

Ürün Detayı

Piarro profesyonel bağlama, 36 cm’lik tekne uzunluğuna sahip kısa saplı bir bağlamadır. Beş yıl kurtulmuş olan dut ağacından elde edilmiştir. 19 adet perde sayısı ile profesyonel bağlamacılar için özel olarak üretilmiştir.

KapakLadin
SapKısa sap
Tekne36cm

Kullanıcı Yorumları

👤 U** I**: kaliteli bir ürün.

👤 B** A** : Tasarımı çok çok güzel. Severek kullanıyorum iyi ki almışım


MCK AKADEMİ SAZ EVİ BAĞLAMA

Konforlu yapısı sayesinde kolayca kullanılabilen MCK Akademi Bağlama, tasarımıyla diğer modellerin bir adım daha önüne geçiyor.

Gür SesYok
Konforlu

Ürün Detayı

MCK Akademi bağlama, tamamen eşsiz ve oldukça kaliteli bir tasarıma sahiptir. Tel seviyesi düşük olması sebebi ile çalım açısından kullanıcılara rahatlık ve konfor sağlamaktadır. Oldukça gür çıkan sesi ile de tüm seviyelerin çalımını kolaylaştıracak şekilde tasarlanmıştır.

KapakLadin
SapKısa sap
Tekne44 cm

Kullanıcı Yorumları

👤 P** I**: Oldukça kaliteli, el işçiliği kesinlikle anlaşılıyor. Yapımında çok emek harcanmış kalitesinden ve dokusundan çok belli. Oldukça yüksek seslere kadar çıkıyor. Orta seviyeden ileri seviyeye kadar hep bunu kullandım ve hala oldukça profesyonel hiçbir zarar görmedi ve deformeye uğramadı.
 
👤 S** A**: Çok uygun fiyatlı süper.


3M Uzun Sap Bağlama Saz

Set halinde birlikte gönderilen 3M bağlama, kullanıcının bütün isteklerini rahatlıkla karşılayabiliyor.

Kolay KullanımYok

Ürün Detayı

Fiyat performans olarak başlangıç seviyelerinin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak olan bağlama, içerisinde tezene, yedek tel, akort aleti ve kılıf ile birlikte geliyor. Böylelikle ihtiyaç duyulan her şeyi bir bütün halde satın alma imkanına sahip olabiliyorsunuz. Aynı zamanda maun ağacından elde edilen teknesi sayesinde yüksek notalara kadar çıkma olanağı sağlıyor.

KapakLadin
SapUzun sap
Tekne39 cm

Kullanıcı Yorumları

👤 O** İ** : Mükemmel. zaten kullanıyor ve çok memnundum. Bu sazdan aşırı derece memnunun hem fiyatı uygun hem de içinden ihtiyacınız olan her şey çıkıyor.

👤 A** Y** : Uygun fiyat yüksek kalite


Müzikhane Kısa Sap Saz Bağlama Seti

Hem set halinde satılması hem de uygun fiyatlı olması sebebiyle en çok tercih edilen bağlamalardan bir tanesi.

SetYok
Fiyat

Ürün Detayı

Listemizin son sırasında başlangıç seviyesine uygun oldukça düşük fiyata sahip bağlama yer almakta. Maun ağacından üretilen teknesi ve ladinden üretilmiş olan kapağı ile istediğiniz akustik sesi elde edebilirsiniz. Ayrıca yanında gönderilen kılıfı ile tüm hava şartlarında kolaylıkla yanınızda taşıyabilirsiniz.

KapakMaun, Ladin
SapKısa sap

Kullanıcı Yorumları

👤 E** A**: Fiyatına göre kaliteli, gayet tatmin etti severek kullanıyorum fazla para vermek istemiyorsanız kesinlikle işinizi görecektir.
 
👤 İ** Ü**: Çok beğendim gayet iyi bir saz..


Sıkça Sorulan Sorular

2024’ün tavsiye edilen en iyi bağlama modelleri hangisi?

Tavsiye edilen en iyi bağlama markaları arasında: Gizem Müzik Evi, Yılmaz Müzik Evi, Telli Çalgı Yapım, Lore, Anadolu Müzik, C&M, Piarro, MCK, 3M, Müzikhane tasarımları, kaliteli malzemeleri, ses çeşitliliği ile müzisyenlerin sıkça tercih ettiği bağlamalar arasında yer alıyor.

Bağlama kısa sap mı uzun sap mı tercih edilir?

İç Anadolu ve Ege neresinde FIDAYDA, zeybek ve misket gibi yöresel müziklerde uzun sap bağlama tercih edilir. Ayrıyeten arabesk müzikte de kullanılır. Kısa sap bağlamaysa Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesine ait yörelerde deyiş ve semahlarda kullanılır.

Bağlamanın kalitesini nasıl anlarız?

Bağlamanın kaliteli olup olmadığını anlamak için hangi ağaçtan yapıldığına ve işçiliğine dikkat etmeniz gerekmektedir. Genellikle profesyonel olarak bağlama ile ilgilenen müzisyenler, bağlamanın dut ağacından elde edilmiş olmasına özen göstermektedirler. Çünkü dut ağacı sesin daha tok, tınısının daha iyi çıkmasını sağlamaktadır.

Yazıyı puanla!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Yorum yapın