En İyi 10 Darbuka Tavsiyesi

Darbuka Balkanlar ve Ortadoğu’ya özgü vurmalı bir çalgıdır. Oldukça eski bir tarihe dayanmaktadır ve zamanla hem kültürümüzün hem de Türk sanat müziğinin vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir. Ritim duygusunu oldukça geliştiren darbukalar özellikle oryantal müziklerde karşımıza sık sık çıkmaktadır. Bu yazımızda ise siz değerli okurlarımız için piyasanın en iyi darbukalarını inceledik.

SıraMarkaMalzemeSYblog Puanı
1DEGO MÜZİK Alüminyum10/9.9
2My Yonca Alüminyum10/9.8
3Ritmbox Alüminyum10/9.7
4Agean PercussionDoğal hayvan derisi10/9.9
5My YoncaDoğal hayvan derisi10/9.7
6MASTERWORKAlüminyum10/9.8
7Manuel RaymondAlüminyum10/9.7
8Sala MüzikAlüminyum10/9.8
9YELGEN OTANTİKAlüminyum10/9.8
10Agean PercussionMısır stili alüminyum10/9.9
Darbuka Tavsiye Listesi

Tavsiye Edilen En İyi 10 Darbuka Modeli

Darbuka çalmak istiyorsanız ve hangisini almanız gerektiğine karar veremiyorsanız sizler için araştırdık, derledik ve birleştirdik. En iyi ritimleri çıkarmak için gerekli özelliklere sahip en iyi 10 darbukayı sizler için listeledik.

İşte 2024 yılı için en iyi darbuka modelleri…

DEGO MÜZİK Darbuka

Üzerinde bulunan Erzincan işlemeleri ile fazlasıyla güzel görünen Dego Müzik Darbuka, en çok satan ürünlerin başında geliyor.

Kaliteli hammaddeFiyat
Uzun süreli kullanım
Tüm seviyeler için kullanıma uygun

Ürün Detayı

Listemizin ilk sırasında Dego Müzik darbuka yer alıyor. 22 cm çapı ve 43 cm boyu ile başlangıç seviyesinden profesyonel darbukacılara kadar herkesin kullanımına uygun olarak tasarlanmıştır. Üstelik hafif yapısı ile dilediğiniz yere kolaylık ile taşıma imkanını da kullanıcılara sunmaktadır. Erzincan işlemeleri ile oldukça şık bir tasarıma da sahiptir. Darbukayla beraber bir de akort ayarı yapabilmeniz için kullanılan alyan anahtarı da gönderilmektedir.

MalzemeAlüminyum
Yükseklik41-43 cm
Çap22 cm
Yanında gönderilenlerKılıf, akort anahtarı

Kullanıcı Yorumları

👤 Ö** G**: Tam istediğim gibi sadece ayar yapılması lazım.
 
👤 A** B** : Ürün gayet güzel ve kullanışlı genel olarak mükemmel bir ürün aslında.


My Yonca Beyaz Çatlak Boyalı Darbuka

Alüminyum yapısı sayesinde uzun yıllar rahatlıkla kullanabileceğiniz bir ürün olan My Yonca Darbuka, hafif yapısıyla istenilen her yere taşınabilmektedir.

Tüm seviyelere uygun olmasıFiyat
Nitelikli üretim malzemesi

Ürün Detayı

Alüminyum malzemede elde edilmiş olan My Yonca darbuka, oldukça hafiftir. Sentetik yüzeye sahiptir ve bu sayede sıcak ve soğuk olmak üzere her hava şartında rahatlıkla kullanılabilir. 48 cm yüksekliğe sahip olan ürün, ayar anahtarı ve taşıma çantası ile birlikte gönderilmektedir.

MalzemeAlüminyum
Yükseklik48 cm
Çap25 cm
Yanında gönderilenlerKılıf, akort anahtarı

Kullanıcı Yorumları

👤 Ş** İ** : Başlangıç aşamasındayım ve gayet memnun kaldım. Teşekkürler
 
👤 E** A**: Ürün beklediğimden daha güzel ve kaliteliydi. Ses kalitesi de güzel. Memnun kaldım.


Ritmbox Alüminyum Darbuka

Uygun fiyatlı olması sebebiyle darbukaya yeni başlayan kişilerin tercih ettiği Ritmbox darbuka, alüminyum malzeme kullanılarak üretilmiştir.

KaliteliOrtalama Fiyat
Başlangıç seviyesi için uygun

Ürün Detayı

Darbuka çalmayı öğrenmek istiyor ve uygun fiyatlı bir seçenek arıyorsanız Ritmbox darbuka tam size göre. Alüminyum gövdeye ve sade bir tasarıma sahip. Yeni başlayanlar için oldukça ideal bir darbuka. 35 cm yüksekliği ve 19.5 çap genişliği ile de taşımak oldukça pratik.

MalzemeAlüminyum
Yükseklik35 cm
Çap19.5 cm
Vida sayısı6 adet

Kullanıcı Yorumları

👤 U** R**: mağaza ürünü gayet güzel paketlemişti hızlı kargo ve birebir aynı ürün geldi çok teşekkür ederim güvenle alışveriş yapabileceğim bir yer …gerçekten kaliteli bir darbuka oğlum ritim kursuna gidiyor çok kolay şekilde adapte oldu enstrümana herkese tavsiye ederim başka alışverişlerde de görüşmek dileğiyle …
 
👤 I** S**: Profesyoneller için mi bilemedim, ben çalmasını öğrenmek için el yordamı seçtim. Zamanında ve sağlam geldi teşekkür ederim


Agean Percussion Göbeklitepe Serisi Bas Toprak Darbuka  

Gerçek deri kullanılarak üretilen Agean Göbeklitepe, çıkardığı ses ile herkesi kendine hayran bırakıyor.

Tüm seviyelere uygunFiyat
Kaliteli hammadde
Şık tasarım

Ürün Detayı

Tamamen doğal deri kullanılarak elde edilen Agean Göbeklitepe serisi darbuka, eski zamanlara ait toprak gövde geleneğini sürdürmeye devam ediyor. Türkiye’deki usta zanaatkarlar tarafından el işçiliği ile üretilmesi de darbukanın doğallığını koruyor ve bunu her dokunuşta hissedebilmenizi sağlıyor. 55 cm yüksekliği ve 29 cm çapı ile de oldukça ergonomik. Ürün beraberinde akort yapmak için gerekli kit ve taşıma çantası ile gönderiliyor.

MalzemeDoğal hayvan derisi, el işçiliği
Yükseklik55 cm
Çap29 cm
Yanında gönderilenlerKılıf, akort anahtarı

Kullanıcı Yorumları

👤 Ç** Z** : Çok beğendim. Tıpkı gösterildiği gibi idi. Çok güzel. Tavsiye ederim. Sadece gelmesi biraz zaman aldı o kadar. Ondan hariç hiçbir kusuru yoktu. Hemen almayın ben indirime girdiğinde aldım.. Biraz bekleyin indirime girer. Yoksa asıl fiyatı pahalıdır.
 
👤 Ş** K** : çok beğendim tavsiye ediyorum mükemmel ürün sesi kalitesi vs.


My Yonca Siyah Çekiç Dövmeli Darbuka

Kolay taşınabilir yapısıyla gittiğiniz her yere yanınızda götürebileceğiniz My Yonca, yüksek malzeme kalitesiyle kullanıcıların beğenisini topluyor.

Malzeme kalitesiFiyat
Yedek parçaların gönderimi
Tüm seviyelere uygun

Ürün Detayı

My Yonca darbuka, alüminyum malzemeden elde edilmiştir. Siyah çekiç dövmeli tasarımı ile klasik darbukalardan görünüm olarak daha farklıdır. Oldukça şık yapısı ile tüm seviyelere uygun çalım imkanı sunar. Çapı 25 cm, yüksekliği ise 48 cm olan darbukanın ağırlığı ortalama 3.50 kg’dır. Ergonomik ve hafif yapısı ile kolay bir şekilde dilediğiniz yere taşıyabilmenizi sağlar.

MalzemeDoğal hayvan derisi, el işçiliği
Yükseklik48 cm
Çap25 cm
Yanında gönderilenlerKılıf, akort anahtarı

Kullanıcı Yorumları

👤 Ş** A**: Kılıfıyla muhafazalı, sağlam bir şekilde gönderim sağlandı. Her hangi bir problemi yok gayet güzel ve güvenilir satıcı. Tek problem yollanılan alyan darbukaya uyumsuz küçük geliyor onun dışında 4/4 lük.

👤 İ** B**: ürününüz hasarsız geldi teşekkür ederiz. Kılıfı da çok kullanışlı


MASTERWORK 5 No Siyah Darbuka

Sağlam tasarımı sayesinde uzun yıllar formunu koruyabilen Masterwork darbuka, tüm seviyelerin kullanımına uygundur.

Dış görünüşüFiyat
Kaliteli malzemesi

Ürün Detayı

Tüm seviyelerin kullanımına uygun olarak tasarlanmış olan Masterwork siyah darbuka, 35 cm boya ve 22 cm çap genişliğine sahiptir. İdeal ve minimal boyutlarda olduğu için oldukça kolay bir şekilde dilediğiniz yere taşıyabilme imkanı sunar. Alüminyum gövdesi de hasarlara karşı oldukça dayanıklıdır.

MalzemeAlüminyum
Yükseklik35 cm
Çap22 cm

Kullanıcı Yorumları

👤 E** S**: Fiyat performans ürünü. Alırken tereddüt etmiştim çok küçük gelir mi acaba diye hiç tereddüt etmeyin yetişkin biri kullanabilir.
 
👤 B** H**: Darbuka çalmayı isteyen eşime hediye olarak aldım, başlangıç için çok güzel bence. Paketlemesi de çok özenli idi. Teşekkürler.


Manuel Raymond Darbuka Alüminyum 

Kullanıcıya sunduğu kaliteli hissiyatıyla dikkat çeken Manuel Raymond Darbuka, alüminyum malzeme kullanılarak üretilmektedir.

TasarımFiyat
Kaliteli malzemesi

Ürün Detayı

Kalitesi ile size farkını hissettirecek ve seviyeniz ne olursa olsun kolay çalım imkanı ile sizleri buluşturacak olan Manuel Raymond, listemizin 7. Sırasında yerini alıyor. Sade ve klasik tasarımı göz yormuyor ve ideal boyutları ile de kolaylıkla taşıyabilme imkanı sağlıyor.

MalzemeAlüminyum
Yükseklik35 cm
Çap22 cm

Kullanıcı Yorumları

👤 O** A**: teşekkürler çok memnun kaldım.

👤 K** L** : Çok başarılı bir ürün kesinlikle tavsiye ederim.


Sala Müzik Dest Mısır Darbuka

Hem başlangıç hem de profesyonel seviyede olanların rahatlıkla kullanabileceği bir ürün olan bu darbuka, kalitesiyle çok satanlar listesinde yerini alıyor.

TasarımFiyat
Kaliteli malzemesi
Tüm seviyelerin kullanımına uygun

Ürün Detayı

Tüm seviyelerin kullanımına uygun olarak tasarlanmış olan darbuka, alüminyum malzemeden üretilmiştir. Kaliteli yapısı ve şık deseni ile uzun süre müzik hayatınızda sizlere eşlik edecek. Aynı zamanda profesyonel bir çalım imkanı sağlayacaktır.

MalzemeAlüminyum
Yükseklik41 cm
Çap22 cm
Yanında gönderilenlerKılıf

Kullanıcı Yorumları

👤 S** B**: çok çok güzel satıcı mükemmel bir şekilde kargolamış her şey için çok memnun kaldık
 
👤 U** C**: Çok uygun fiyatlı süper bir ürün.


YELGEN OTANTİK İşleme Darbuka

Sahip olduğu boyutları sayesinde dilediğiniz yere götürebileceğiniz Yelgen Otantik Darbuka, ses kalitesiyle en iyi ürünlerden birisi.

TasarımFiyat
Kaliteli malzemesi
Tüm seviyelerin kullanımına uygun

Ürün Detayı

Erzincan’a özel işlemeye sahip olan Yelgen darbuka, 34 cm yüksekliğe ve 18,5 cm çapa sahip. Ortalama boyutları ile kullanıcıya oldukça kolay bir taşıma imkanı sunuyor. Ses kalitesi ve şık tasarımı ile de kullanıcıların beğenisini topluyor.

MalzemeAlüminyum
Yükseklik34 cm
Çap18,5 cm

Kullanıcı Yorumları

👤 Ü** S** : şık ve kibar ürün

👤 N** E** : göründüğü gibi geldi gayet iyi ve oldukça kaliteli.


Agean Percussion Vinlex Deri Kaplı Darbuka

Geniş ton aralığı sayesinde birçok müzik tarzında kullanılabilen Agean Darbuka, sesiyle kullanıcıları cezbediyor.

TasarımYok
Kaliteli malzemesi
Tüm seviyelerin kullanımına uygun

Ürün Detayı

Listemizin son sırasında yer alan Agean deri kaplı darbuka, jazz, rock, pop ve kimi klasik müzik eserlerine de ritmi ile eşlik ediyor. Mısır tarzı alüminyum malzemeden yapılmış ve oldukça dayanıklı bir yapıya sahip. Geniş bir ton aralığı ve ses kalitesi ile kullanıcıları buluşturuyor.

MalzemeMısır stili alüminyum
Yükseklik44 cm
Çap22 cm

Kullanıcı Yorumları

👤 H** G**: Üründen çok memnun kaldım. Kesinlikle tavsiye ederim.
 
👤 P** S**: Çok beğendim gayet iyi bir darbuka..


Sıkça Sorulan Sorular

2024’ün tavsiye edilen en iyi darbuka modelleri hangisi?

Tavsiye edilen en iyi darbuka markaları arasında: Dego Müzik, My Yonca, Ritmbox, Agean, Masterwork, Manuel Raymnond, Sala Müzik, Yelgen kaliteli malzemeleri, ses çeşitliliği ile kullanıcıların ve darbukacıların sıkça tercih ettiği darbuka modelleri arasında yer alıyor.

Darbuka nasıl yapılır?

Darbuka Türk musikinde önemli yere sahip çalgılardan biridir. İki tarafı açık olarak imal edilen darbukanın geniş kısmı deri kaplanarak elde edilir ve parmaklarla vurularak çalınır. Bu sebeple vurmalı çalgılar arasında yer almaktadır.

Darbuka alırken nelere dikkat edilmeli?

Darbuka alırken hem ses kalitesine hem de tasarımına dikkat etmeniz oldukça önemlidir. Üstelik 22 cm çapı ve 43 cm boya sahip darbukalar hem başlangıç seviyesi hem de profesyoneller için oldukça ideal kullanım sağlamaktadır.

Yazıyı puanla!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Yorum yapın