En İyi 10 Melodika Tavsiyesi

Üflemeli ve tuşlu çalgıların başında gelen melodikalar diğer müzik enstrümanlarına göre çok daha kolay bir şekilde öğrenilebilmektedir. Genellikle 19-37 tuş aralığında karşımıza çıkan melodikalar taşınabilir boyutları sayesinde istenilen her yerde rahatlıkla çalınabilmektedir. Biz de bu yazımızda melodikaya ilgi duyan ve çalmaya başlamak isteyen kullanıcılarımız için en iyi ses kalitesine sahip 10 melodika modelini listeledik.

SıraMarkaTuş SayısıSYblog Puanı
1Hohner3210/9.9
2CREMONIA3210/9.8
3Yamaha3210/9.9
4Honer3710/9.7
5Ticon3210/9.6
6Jwin 3210/9.7
7Helena3710/9.8
8Helvacıoğlu3710/9.8
9Südor3210/9.7
10Masis3210/9.7
Melodika Tavsiye Listesi

Tavsiye Edilen En İyi 10 Melodika Modeli

Herkesin kolay bir şekilde çalabileceği üflemeli ve tuşlu çalgılardan biri olan melodikaların en iyi marka ve modellerini sizler için listeledik.

İşte 2024 yılı için en iyi melodika modelleri…

Hohner Student 32 Melodika

Kaliteli ve dayanıklı yapısıyla dikkatleri üzerine çeken Hohner Student 32 Melodika, performansıyla öğrencilerden tam not alıyor.

KaliteliFiyat
Öğrencilere uygun

Ürün Detayı

Listemizin birinci sırasında 32 tuşa sahip olan Hohner melodika yer alıyor. Öğrenciler için eğitim amaçlı veya ilk enstrümanları olarak kullanılan melodika, hafif yapısı ile kolay taşınabilme imkânı sunuyor. 

Tuş sayısı32
Taşıma çantasıVar
HortumVar

Kullanıcı Yorumları

👤 V* A* : Hediye aldım çok beğendi arkadaşım. Piyano çalmaya başlamak istiyor ama ilk sistemi öğrenebilmek ve notaları anlayabilmek için bunu aldık umarım kolay olur çalması. Oldukça da kaliteli bir ürün.  

👤 E** B* : Başlangıç için çok ideal bir ürün. Kızımın müzik öğretmeninin önerisi ile aldık ilk enstrümanı olduğu için çok heyecanlı evde sürekli bize konser veriyor bence hem çocuklar hem de yetişkinlerin kullanım için oldukça uygun ve çok kaliteli. Her yaş grubuna hitap ediyor. Almayı düşünenler tereddütte kalmadan alabilir. Ürün aynı görseldeki gibi geliyor.


CREMONIA Cr32bl Melodika

Diğer modellere nazaran daha uzun boyutlu bir hortuma sahip olan Cremonia Cr32bl, hem profesyoneller hem de başlangıç seviyede olanlar için uygundur.

Şık tasarımFiyat
Tüm seviyelere uygun

Ürün Detayı

Tüm seviyelere uygun üstün ses performanslı Cremonia CR32BL, 32 adet tuşa sahip. Üstelik taşıma çantası ile birlikte gönderilmesi bir diğer artı özellik. Uzun hortumu sayesinde de klavyeyi kolayca görebilir ve kısa sürede melodika çalmayı öğrenebilirsiniz.

Tuş sayısı32
Taşıma çantasıVar
HortumUzun hortum mevcut

Kullanıcı Yorumları

👤 P* L***” : Çok çok tatlı ve beklediğimden daha güzel geldi. Kılıfı, paketlenişi ile harika bir melodika.

👤 B* K**”: Yorum yapmak için biraz kullanmayı bekledim çok kaliteli 2 aydır kullanıyorum sapasağlam bir ürün


Yamaha Lino Melodika 32 Tuşlu Siyah

Müzik aletlerinin en bilindik markalarından biri olan Yamaha’nın Lino melodikası performansıyla fark yaratıyor.

Şık tasarımYok
Kaliteli

Ürün Detayı

Bir çok enstrümanı ile adını duyurmuş olan Yamaha, karşımıza Lino melodikası ile çıkıyor. 32 tuşa sahip melodika, ses kalitesi ve tınısı ile üstün performans sağlıyor. Paslanmaz bakır iç mekanizması ile uzun süreli kullanım imkanı sunuyor. Ayrıca kullanıcılara kullanım kolaylığı saplaması adına 2 adet hortumla birlikte geliyor. 

Tuş sayısı32
Taşıma çantasıVar
Hortum2 adet hortum ile beraberinde geliyor

Kullanıcı Yorumları

👤 T** R*** : Ürünün çantası, tuşları ve sesi oldukça kaliteli. Ayrıca 2 farklı üfleme başlığı mevcut. Kargoda hızlı geldi. Teşekkür ederim.

👤 B** A** : Ürünün hem fiyatı uygun. Ve kaliteli bir ürün teşekkürler


Honer Me37

Zengin renk yelpazesi sayesinde dilediğiniz renkteki melodikayı satın alarak keyifli bir şekilde nota çalabilirsiniz.

Şık tasarımYok
Tüm seviyeler için uygun

Ürün Detayı

Siyah şık rengi ile hem göze hem kulağa hitap eden Honer melodika, 37 adet tuşa sahip. Tüm seviyeler için uygun olan bir melodika olmakla beraber farklı renk çeşitleri ile de kullanıcıların beğenisi kazanmayı başarıyor.

Tuş sayısı37
Taşıma çantasıVar
HortumVar

Kullanıcı Yorumları

👤 A** E**: Beklediğimden de iyi geldi, özenle paketlenmişti.

👤 K* Ü* : siparişim oldukça hızlı bir şekilde elime ulaştı. İlk defa melodika çalacağım için çok para vermek istemedim. Tüm ihtiyaçlarını karşılayacak bir ürün bence kalitesi pahalı markalarla aynı ya da ben çok bilmediğim için fark anlayamıyorum. Bana oldukça yeterli geldi.


Ticon Melodika

Paslanmaz bakır malzeme kullanılarak üretilen Ticon Melodika, dayanıklı yapısı sayesinde uzun yıllar size eşlik etmeye hazır.

Şık tasarımYok
Fiyat
Kalite

Ürün Detayı

Ticon melodika, çıkarılabilir ağızlığı sayesinde oldukça hijyenik bir kullanım olanağı sunuyor. 32 adet tuşu ve paslanmaz bakırdan üretilen iç mekanizması sayesinde uzun yıllar bu ürünü kullanabilirsiniz. 

Tuş sayısı32
Taşıma çantasıVar
HortumVar

Kullanıcı Yorumları

👤 E** A: O kadar kaliteli ve güzel ki. çantası bez değil daha sert kapaklı. Kızım için almıştım cok ama ama cok guzel. Sesi de cok iyi cikiyor. kargoyu hizli geldi ve cokta guzel paketlenmisti.

👤 B* Ş** ”: Severek kullanıyor kızım güzel sağlam ve kullanışlı.


Jwin JML-32K

Diğer melodika modellerine göre daha uygun fiyatla karşımıza çıkan Jwin JML-32K, öğrencilerin severek kullandığı bir ürün.

GörünümüYok
Fiyat
Kalite

Ürün Detayı

Siyah rengi ile oldukça şık bir görünüme sahip olan melodika, bakır iç mekanizması ile uzun süreli kullanım imkanı sağlıyor. Çıkarılabilir ağızlığı ve temizleme mendili ile oldukça hijyenik bir kullanım sunan model, kalitesiyle ön planda. Yüksek performansı ve uygun fiyatı ile özellikle öğrenciler tarafından sıklıkla tercih ediliyor. 

Tuş sayısı32
Taşıma çantasıVar
HortumVar

Kullanıcı Yorumları

👤 K** İ**”: Yeni başlayanlar için ideal bir ürün, herhangi bir tereddüttünüz olmasın direkt ve tam bir güvenle satın alınabilir bir ürün.

👤 V** E**: Paketlemesi çok iyiydi hiçbir şekilde zarar görmeden elime ulaştı.


Helena Mia Hm32sc 

Kanvas çantayla birlikte gönderilen Helena Mia Hm32sc, 37 adet tuşa sahiptir.

Başlangıç seviyesi için uygunYok
Dayanıklı
Kalite

Ürün Detayı

Öğrenciler için özel olarak tasarlanmış melodika, uzun hortumu sayesinde klavyeyi rahatça görebilmenizi sağlar. 37 tuşlu melodika, kanvas çantası ile birlikte gönderilmektedir. Böylelikle darbelere karşı koruma sağlarken kolayca taşınabilir. 

Tuş sayısı37
Taşıma çantasıVar
HortumVar

Kullanıcı Yorumları

👤 İ* Ş: Ürün hafif olmasından dolayı da kolay bir şekilde taşınabiliyor o yönden çok sevdim. Almayı düşünen varsa tereddüt etmeden alabilir. 

👤 Ç** B**”: Çok güzel aynı göründüğü gibi. Çantası da oldukça korunaklı


Helvacıoğlu Melodika 32K

Dayanıklılığı ile diğer modellerin bir adım daha önüne geçen Helvacıoğlu, listemizin uygun fiyatlı melodikalarından.

Kaliteli hammaddeBez çanta
Fiyatı

Ürün Detayı

Helvacıoğlu, sahip olduğu 32 adet tuş ile melodika çalmayı öğrenmek ve kendini geliştirmek isteyen herkese kolay kullanım imkanı sunuyor. Sağlam, şık ve dayanıklı yapısı ile ister evde ister okulda uzun yıllar müziğinize eşlik ediyor. 

Tuş sayısı37
Taşıma çantasıVar
HortumVar

Kullanıcı Yorumları

👤 I** U**: Melodika ürünü kendim ve eşim için aldım evde vakit geçirmek için ve çok Beğendik ürün kalitesi çok iyi.

👤 B** A**: Beğendik ve severek kullanmaya başladık sesi falan çok iyi bozma yapmıyor notalarda cırtlama kesinlikle yok net ses var fiyatına göre çok iyi tavsiye ederim alabilirsiniz satıcıya teşekkür ederim.


Südor Melodika 32k

Kalitesi ve düşük fiyatıyla öğrencileri kalbinden vuran Südor Melodika 32K, 3 farklı renk seçeneğiyle karşımıza çıkıyor.

Tüm seviyelerin kullanımına uygunOrta kalite
Fiyatı

Ürün Detayı

3 farklı renk seçeneğine sahip olan Südor melodika, 32 adet tuşa sahip. Üstelik uygun fiyatı ile öğrencilerin sıklıkla tercih ettiği melodikalar arasında yer alıyor. 

Tuş sayısı32
Taşıma çantasıVar
HortumVar

Kullanıcı Yorumları

👤 B** E***: Lise için aldım hem fiyatı uygun hem de fiyatına göre oldukça kaliteli. Öğretmenim yeterli olacağını söyledi. Okul için almak isteyenler alabilir.  

👤 K** S**”: Çok yüksek kalite aramıyorsanız gayet yeterli gelecektir.


Masis 32 Tuşlu Siyah Sert Çantalı Melodika

Kanserojen madde içermeyen yapısıyla insan sağlığına uygun olan Masis Melodika, kalitesiyle hem anne ve babaların hem de çocukların vazgeçilmezi.

Kaliteli hammaddeYok
Kanserojen madde içermez
Fiyatı

Ürün Detayı

Taşıma çantası ile birlikte gelen Masis melodika, darbelere karşı koruma sağlarken kolay taşıma imkanı da sunuyor. 32 adet tuşu ve kanserojen madde içermeyen malzemesi ile kullanıcıların beğenisini ve ilgisini toplamayı başarıyor.

Tuş sayısı32
Taşıma çantasıVar
HortumVar

Kullanıcı Yorumları

👤 Ş* İ: Çantası ve kendisi iyi kalitede. Kuzenler beğendi.

👤 P O*: Güvenerek olabilirsiniz Görseldekinin aynısı tereddüt etmeyin paketleme güzel ve sağlam.


Sıkça Sorulan Sorular

2024’ün tavsiye edilen en iyi melodika modelleri hangisi?

Tavsiye edilen en iyi melodika markaları arasında: Hohner, Cremonia, Yamaha, Honer, Ticon, Jwin, Helena, Helvacioglu, Südor, Masis kaliteli malzemeleri, ses çeşitliliği ile kullanıcıların ve öğrencilerin sıkça tercih ettiği melodika modelleri arasında yer alıyor.

Melodikayı kim icat etti?

Melodika küçük ve hafif olma özellikleri ile oldukça kolay taşınabilen enstrümanlardır. İlk modern formunu da 1950 yıllarında Hohner icat etti. Melodika benzeri enstrümanlar ise İtalya’da 19. Yüzyıldan beri kullanılmakta ve bilinmekteydi.

Melodikayı çalmak kolay mı?

Melodika üflemeli olarak çalınan bir müzik aletidir. Piyanoya göre görünüm açısından benzerlik gösterse de aynı işleve ve özelliklere sahip değillerdir. Fakat parmak egzersizi ve nefes kontrolünü sağlamak için pratiğe en yatkın enstrümanlardan biridir ve çalımı da oldukça kolaydır. 

Melodika hortumsuz da çalınabilir mi?

Melodikanın hortumsuz olan çeşitleri olsa genellikle okullarda ve müzik derslerinde hortumlu olanlar tercih edilmektedir. 

Yazıyı puanla!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Yorum yapın