En İyi 10 Mekanik Klavye Tavsiyesi

Mekanik klavyeler yazarlar ve oyuncular arasında sıklıkla tercih edilen klavye tiplerindendir. RGB aydınlatmaları, ergonomik tuş yapıları sayesinde de her ortamda kullanıma uygun şekilde tasarlanmışlardır. Sizde hangi mekanik klavyenin size uygun olacağını bilmiyorsanız veya seçenekler kafanızı karıştırıyorsa size uygun olanı seçebilmeniz adına, en iyi 10 mekanik klavyeyi listeledik.

SıraMarkaBağlantıSYblog Puanı
1SteelSeries Apex ProKablolu10/9.9
2RAZER Blackwidow V3Kablolu10/9.8
3Logitech G915 TklKablosuz10/9.7
4Philips Spk8404 Kablolu10/9.8
5ROYAL KLUDGE Kablosuz10/9.6
6Asus RA05 TUF Gaming K3 Kablolu10/9.6
7Gamepower Warlock Compact Kablolu10/9.8
8Rampage Miracle K1 Kablolu10/9.7
9Keychron OEM Kablolu10/9.7
10Logitech Pop KeysKablosuz10/9.7
Mekanik Klavye Tavsiye Listesi

Tavsiye Edilen En İyi 10 Mekanik Klavye Modeli

Sıradan klavye modellerine göre daha konforlu olan mekanik klavyeler kullanıcıya sunduğu rahatlık sayesinde fazlasıyla tercih ediliyor.

İşte 2024 yılı için en iyi 10 mekanik klavye modelleri;

SteelSeries Apex Pro TKL

Üründe bulunan oled ekran sayesinde bilgisayarınıza gelen bildirimleri görebilir, aynı zamanda dilediğiniz notu ekrana sabitleyebilirsiniz.

ÖzelliklerFiyat
Tasarım

Ürün Detayı

SteelSeries Apex Pro, en iyi mekanik klavyelerden biri olarak listemizin birinci sırasında yerini alıyor. Yüksek performansa ve özelleştirilebilir tuş hassasiyetine sahip mekanik klavye, uzay ve uçak araçlarının yapımında kullanılan özel alaşımlı alüminyumdan üretiliyor. Aynı zamanda 4mm düşük tepki süresi ile dünyanın en hızlı klavyesi olarak oyuncular tarafından sıklıkla tercih ediyor.

Klavyeİngilizce Q
AydınlatmaVar
ÖzelliklerManyetik bilek desteği, Hızlı tepki süresi, İsteğe göre ayarlanabilir hassasiyet, aydınlatma ayarları, Seri 5000 uçak sınıfı alüminyum çerçeve

Kullanıcı Yorumları

👤 F* G: Ürüne gelecek olursak, muhteşem ötesi bir klavye. Sağ üstteki ekranda özel gif, resim, çizim, sistem kaynak harcamaları(cpu,gpu,temp,vs) gibi çeşitli şeyleri görebiliyorsunuz. Klavye çok premium hissettiriyor. 
 
👤 E** A**** : Ürüne tek kelimeyle 10/10 kalitede.


RAZER Blackwidow V3

80 milyon basım ömrü sunan Razer Blackwidow V3, ergonomik tasarımıyla dikkat çekiyor.

ÖzelliklerFiyat
Uzun ömürlü

Ürün Detayı

Ergonomik ve minimalist tasarıma sahip Razer Blackwidow, en iyi gaming modellerinden biri. Dayanıklı alüminyum alaşımdan elde edilen klavye, kullanıcılara 80 milyon klavye basım ömrü sunuyor. Kişiselleştirilebilir tuş takımı ve led aydınlatma sistemi ile gece dahi tuşları rahat bir şekilde görebilme imkanı sunuyor.

Klavyeİngilizce Q
AydınlatmaVar
ÖzelliklerManyetik bilek desteği, Hızlı tepki süresi, RGB aydınlatma özelliği, Bilek desteği için ergonomik tasarım, Mekanik switch

Kullanıcı Yorumları

👤 R* E***” : Razer kalitesi çok başka kesinlikle tavsiye ediyorum.

👤 A* K**”: Gerçekten süper fiyatını sonuna kadar hak ediyor.


Logitech G915 Tkl

Üstün kaliteli malzeme kullanılarak üretilen Logitech G915, kullanıcıya uzun kullanım ömrü sunuyor.

ÖzelliklerFiyat
Üstün performans
Dayanıklılık

Ürün Detayı

Birçok özelliği bulunan Logitech G915, kablosuz tasarımı ile kullanıcıya büyük bir kolaylık sağlıyor. RGB özelliği sayesinde benzersiz bir tasarım sunuyor. Üstelik uçak sınıfı alüminyumu sayesinde ultra dayanıklılık sağlıyor ve uzun süreli kullanım imkanı ile kullanıcılarımızı buluşturuyor.

Klavyeİngilizce Q
AydınlatmaVar
ÖzelliklerRomer-G Dokunmatik ve Romer-G Lineer mekanik anahtar seçenekleri, Uçak sınıfı alüminyum alaşım yüzeyi sayesinde üstün bir dayanıklılık sağlıyor, 1 ms bildirim hızı, 12 ek tuşu ile birlikte satılıyor, 16,8 milyon RGB aydınlatma seçeneklerini her tuş için ayrı kullanabilirsiniz
BağlantıKablosuz

Kullanıcı Yorumları

👤 B** H*** :  Müthiş çok başarılı oyun için mükemmel

👤 A* E****  : çok güzel bir ürün


Philips Spk8404

Dayanıklı yapısıyla uzun yıllar rahatlıkla kullanabileceğiniz Philips Spk8404, kalitesiyle dikkat çekiyor.

Her yaşın kullanımına uygunYok
Ebat
Fiyat

Ürün Detayı

Philips Spk8404, dayanıklı tasarımı sayesinde çizilmeye ve darbelere karşı dayanıklı şekilde tasarlanmıştır. 60 milyon tuşa basıldığında dahi tuşlarda herhangi bir solma veya bozulma yapmayan model, kullanıcıdan tam not alıyor. Büyük tuşlara sahip olması ile her yaş grubunun rahat ve konforlu bir şekilde kullanabilmesini sağlıyor.

Klavyeİngilizce Q
AydınlatmaVar
Özellikler16,8 milyon RGB aydınlatma seçenekleri
BağlantıKablolu

Kullanıcı Yorumları

👤 E** A** :  Ürün Türkçe harflerle ve büyük Enter tuşuyla kutudan çıkıyor. RGB değil ama renklendirme başarılı. Ses seviyesi membran klavyeye göre tabii ki fazla ama rahatsız etmedi beni. Odayı paylaştığınız kişiye göre değişir ben tek kaldığım için sorun değil. Memnun kaldım umarım uzun süre sorunsuz kullanırım.
 
👤 F K** :Erkek arkadaşıma hediye olarak aldım. Teknik kısımları bilmem ama çok sevindi. Okuyan kızlar varsa alın arkadaşlar anlamsız bir şekilde çok seviyorlar. Bir de alırken erkek arkadaşınız oyun bağımlısıysa, ben geceleri kafamı yastığa koyduğumda tak tuk tak tuk bu seslere katlanabilir miyim diye düşünün çok sinir bozucu sesi ama yine anlamsız bir şekilde erkekler bu sese bayılıyor.


ROYAL KLUDGE

Canlı renkleriyle oldukça şık gözüken Royal Kludge, minimal tasarımı sayesinde masanızda fazla yer kaplamaz.

ÖzellikleriFiyat
Yer kaplamayan tasarım

Ürün Detayı

Royal Kludge kablosuz mekanik oyuncu klavyesi, 16.8 milyon renk destekli RGB aydınlatma ve yazılım desteğine sahip. Kablosuz kullanımı sayesinde 3 farklı cihaz ile aynı anda eşleşebiliyor ve cihazlar arası geçişi kolay şekilde yapabilmenizi sağlıyor. Üstelik tasarımı sayesinde masanızda çok az yer kaplayarak sizlere alan sağlıyor.

Klavyeİngilizce Q
AydınlatmaVar
ÖzelliklerKablolu ve Bluetooth üzerinden kablosuz kullanım imkanı, PC tablet ve mobil cihazlarla bluetooth bağlantı  Hotswappable switch yapısı ve RK Kırmızı Mekanik Switchler, Türkçe Q tuş dizilimi , 16.8 milyon renk destekli RGB aydınlatma ve yazılım desteği , 3 farklı cihaz ile aynı anda eşleşme imkanı ve cihazlar arası kolay geçiş, 1450 mAh batarya, USB Type-C bağlantı kablosu
BağlantıKablosuz

Kullanıcı Yorumları

👤 A** E: Kesinlikle gönül rahatlığı ile alabilirsiniz. Eşime yeni yıl hediyesi olarak almıştım. Sorunsuz geldi. Sadece paketleme çok daha iyi olabilirdi.

👤 U* I** ”: Gerçekten çok güzel bir klavye herkese tavsiye ederim.


Asus RA05 TUF Gaming K3

Mıknatıslı bilek desteği sayesinde rahatlıkla uzun süreler kullanabileceğiniz bir ürün olan Asus RA05, kalitesiyle ön plana çıkıyor.

Malzeme kalitesiFiyat
Dayanıklılık

Ürün Detayı

Oyunculara özel dayanıklı malzemeden üretilmiş olan Asus RA05, mıknatıslı takılıp çıkarabilir bilek destek özelliği sayesinde ergonomik kullanım sunuyor. 50 milyon kez basmaya dayanıklı tuşları oyuncular için uzun süreli kullanım imkanı sağlıyor.

Klavyeİngilizce Q
AydınlatmaVar
ÖzelliklerN tuş geçişi özelliğine sahip dayanıklı mekanik anahtar, mıknatıslı bilek desteği, USB geçiş bağlantısı, Havacılık ve uzan endüstrisi şartlarında alüminyum alaşım çerçeve, tamamen programlanabilir tuşlar ve dahili bellek
BağlantıKablosuz

Kullanıcı Yorumları

👤 A** E**”: basma hissi ve sesi harika kasa kalitesini beğendim premium hissettiriyor. kargolama ve paketleme gayet iyi. asus kalitesi yine hissettiriyor kendini.

👤 K** T**: Klavye gerçekten kalitesini hissettiriyor kesinlikle alın.


Gamepower Warlock Compact

Diğer modellere nazaran daha uygun fiyatlı olan Gamepower Warlock, en iyi modellerden biri.

Malzeme kalitesiYok
Performans
Fiyat

Ürün Detayı

Gamepower Warlock, fiyat performans olarak kullanıcıların ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılayan ince ve şık tasarıma sahip bir ürünüdür. Mekanik klavyedeki asıl hedef en düşük basış gücü ile en hızlı tepkinin alınabilmesini sağlamak. Bu sayede oyun oynarken, ofis veya evde kullanırken herhangi bir gecikme ve aksama olmadan işlerinizi hızlı bir şekilde halledebilmenizi sağlıyor.

Klavyeİngilizce Q
AydınlatmaVar
ÖzelliklerTam Mekanik Tuş Sayısı : 87 Tuş Switch Üreticisi : Outemu Switch Ömrü (Basış Sayısı) : 50 Milyon Raporlama Hızı (Hz) : 1000 Hz Materyal : Alüminyum Anti-Ghosting : %100 Anti-Ghosting LED ya da RGB : LEDRAINBOW BACKLIT Işık Animasyonları : 19 Farklı Animasyon Switch Rengi :Mavi Multimedya Tuşları :FN+F1’den F12’ye Kablo Uzunluğu : 1.8 Metre Avuç İçi Desteği (Bileklik) : Yok
BağlantıKablolu

Kullanıcı Yorumları

👤 A* E: Aldım kullanıyorum tam bir fiyat performans ürünü. Mavi switch olduğu için gece kullanırken biraz sesli oluyor. Ürün Malatya’dan gelmesine rağmen 3 günde elime ulaştı. Kutu hiç hasar almamıştı ve klavyede bir sorun çıkmadı. Bu fiyata alınabilecek en güzel klavye.
 
👤 E** N**”: oğlum gayet beğendi severek kullanıyor. evet bir miktar ses çıkarıyor ama rahatsız edici boyutta değil. gençlerin hoşuna gidiyor. ışık olayı filan çok iyi.


Rampage Miracle K1

Diğer mekanik klavye modellerine göre çok daha farklı bir tasarıma sahip olan Rampage Miracle K1, mini boyutuyla dikkat çekiyor.

Uzun ömürlüYok
Fiyat

Ürün Detayı

Farklı tasarıma sahip Rampage Miracle K1 oyuncu klavyesi, sadece 36 tuşa sahip. Oyun severlerin sıklıkla tercih ettiği klavye, masada yer kaplamıyor ve renkli tuşları sayesinde bile gece rahatlıkla kullanım sağlanabiliyor.

Klavyeİngilizce Q
AydınlatmaVar
ÖzelliklerBağlantı noktası – USB,Tür – 35 Tuşlu Multimedya, Özellik – Led Işıklı, Renk – Siyah
BağlantıKablolu

Kullanıcı Yorumları

👤 E* A* : bilgisayarıma taktığım zaman aydınlatma modlarından sadece bastığım tuşun yandığı modu kullandığım zaman sorun yok ama diğer bütün modlarda 10 saniye içerisinde klavye ve mouse iptal oluyor hiçbirşekilde çalışmıyor bilgisayarın kendi klavyeside iptal oluyor.
 
👤 T Y**”: Ürün çok güzel, antighosting ve mekanik. FPS oyunlarında sizi karşılar, gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Ayrıca hediye mouse pad göndermişler, hediye içinde teşekkür ederim.


Keychron OEM Profile PBT Retro Keycap Set

Konforlu yapısıyla ister oyun için ister iş için kullanabileceğiniz Keychron OEM, 4.000 mAh pil gücüne sahip.

Kullanım çeşitliliğiFiyat
Özellikleri
Pil gücü

Ürün Detayı

Keychron, hem kablolu hem de kablosuz bir şekilde kullanılabilmektedir. İster oyun oynarken ister ev veya ofis çalışma alanlarında kullanabileceğiniz klavye, 50 milyon tuş vuruş ömrüne sahip. RGB aydınlatma özelliğinin yanı sıra 4.000 mAh pil gücüne sahip.

Klavyeİngilizce Q
AydınlatmaVar
ÖzelliklerBağlantı noktası – 240 saate kadar pil kullanım ömrü, 50 milyon tuş vurma özelliği
BağlantıKablolu

Kullanıcı Yorumları

👤 R** H***” : Çok güzel bir klavye ben akşamları oyun oynarken ariyetten de gündüzleri de ofiste kullanıyorum.

👤 A** K**”: Klavye tek kelimeyle harika.


Logitech Pop Keys

Kalitesi ve performansıyla adını en çok satan mekanik klavyeler arasına yazdırmayı başaran Logitech Pop, günlük yazım işleri için uygundur.

Günlük kullanıma uygunFiyat
Performans

Ürün Detayı

Listemizin son sırasında çok sık tercih edilen Logitech mekanik klavye yer alıyor. Oyun klavyelerinin yanı sıra günlük kullanım için uygun olan model, oldukça şık ve zarif bir görüntüye sahip. Üstelik android, windows ve daha bir çok işletim sistemine uyumlu olacak şekilde tasarlanmıştır.

Klavyeİngilizce Q
AydınlatmaVar
ÖzelliklerAnahtar: Kahverengi anahtar, Bağlantı: USA, Arka ışıklar: Yok, Medya kontrolleri: Var, Bilek dinlendirme: Yok, Emoji tuşları ve birçok platform desteği
BağlantıKablosuz

Kullanıcı Yorumları

👤 E* A: mükemmel bir ürün olmasıyla beraber, firmanın anında cevap vermesi nezaketli davranışları ve jet hızıyla gönderimleri muazzam ötesi bin yıldız olsa az kalır, çok teşekkür ederim

👤 U K*’: Klavyeye bayıldım keşke daha önce alsaydım.


Sıkça Sorulan Sorular

2024’ün tavsiye edilen en iyi mekanik klavyesi hangisi?

Tavsiye edilen en iyi mekanik klavye markaları arasında: SteelSeries, Razer Blackwidow, Logitech, Philips, Royal Kludge, Asus, Gamepower, Rampage, Keychron mekanik hisli, uzun ömürlü, oyun ve günlük kullanıma uygun olma özellikleriyle kullanıcıların sıkça önerdiği mekanik klavyeler arasında yer alıyor.

Mekanik hisli klavye ne demek?

Mekanik hisli klavye dayanıklı, performanslı ve teknik açıdan iyileştirilmiş şekilde üretilen klavyedir. Oyuncular oyun sırasında klavye tuşlarına sert ve hızlı bastıkları için mekanik klavyeler deformelere karşı dayanıklı ve uzun ömürlü üretiyor.

Mekanik olmayan klavye ile olan klavye arasındaki farklar nelerdir?

Mekanik klavyeler ve normal klavyeler arasında çok belirgin farklar vardır. Mekaniklerde her bir tuşun kendine ait anahtarı olmasıdır. Normal klavyelerdeyse plastik ve zarlı yapı bulunur.

Yazıyı puanla!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Yorum yapın