En İyi 10 Makyaj Sabitleyici Tavsiyesi | 2024

Saatlerimizi verip yaptığımız makyajın gün boyu kalıcı olmasını istiyoruz. Bunu da makyaj sabitleme spreyleri ile başarabiliyoruz. Makyaj sabitleyiciler nemi, suyla teması ve yağlanma gibi oluşabilecek unsurları en aza indirerek makyajımızın pürüzsüz ve kalıcı olmasına yardımcı oluyor.  Böylelikle gün  tekrar tekrar makyaj tazelemiyor ve anın tadını gönlümüzce çıkartabiliyoruz.

SıraMakyaj SabitleyiciPuan
1Revolution Hydrate Fix Fixing10/9.9
2lykd Makyaj Sabitleyici Sprey Dewy10/ 9.8
3NYX Professional Makeup Makyaj Sabitleyici10/ 9.8
4Yves Rocher Makyaj Sabitleyici Sprey 10/ 9.8
5Mac Makyaj Sabitleyici Prep + Prime Fix+ Rose 10/ 9.7
6KIKO Sabitleyici Mist10/ 9.9
7Flormar Make-Up Fix 10/ 9.8
8Maybelline New York Face Studio10/ 9.7
9Farmasi Makyaj Sabitleyici10/ 9.9
10Missha Glow Skin Balm To Go Mist10/ 9.8
En İyi Makyaj Sabitleyici Tavsiye Listesi

Tavsiye Edilen En İyi 10 Makyaj Sabitleyici Detaylı İncelemesi

Makyaj sabiteyiciler sayesinde yaptığımız makyajımız gün boyu pürüzsüz görünümünü koruyor ve akma, yağlanma gibi problemlerin oluşmasını engelleyebiliyoruz. Bizde sizlere bu yüzden piyasadaki en popüler ve iyi 10 makyaj sabitleyiciyi listeledik.

İşte en iyi makyaj sabitleyici önerileri:

Revolution Hydrate Fix Fixing

En İyi Yanı
Hyaluronik asitle nemlendirici etki
Pürüzsüzlük sağlama
Makyajın kalıcılığını artırma

Ürün Özellikleri

  • Form: Sprey
  • Hacmi: 100 ml
  • Özellik: Nemlendirici etkili

Popüler makyaj sabitleyicilerden biri olan ve kullanıcılar tarafından beğenileri toplayan Revolution Hydrate Fix Fixing, makyajınızın gün boyu kalıcı olmasına yardımcı oluyor. Böylelikle özenle yaptığınız makyajınızın güzel ve pürüzsüz görüntüsü hem sizleri hem de çevrenizdekileri etkilemeyi başarıyor.

İçerisinde bulunan hyaluronik asitin nemlendirici etkisi, uzun saatler cildinizde kalan makyajdan dolayı oluşabilecek kurulukları önlüyor ve hem cildinizi nemlendirirken, hem de makyajın daha güzel durmasına yardımcı oluyor.

Kullanıcı Yorumları

👤 S** T**: Makyaj bitiminde nemli bir etki bırakması için aldım. İlk kullanımda fazla nemli bir bitiş olmadı ama sanırım öncesinde kullanıdığım cilt ürünlerime biraz serum katarsam istediğim görüntü olacak.

👤 E** B**: Başarılı buldum, güzel sabitliyor makyajı.


lykd Makyaj Sabitleyici Sprey Dewy

En İyi Yanı
Nemli bitiş
Cildi pürüzsüz gösterme
Makyajın kalıcılığını artırma

Ürün Özellikleri

  • Form: Sprey
  • Özellik: Parlaklık kazandırıcı

Cildinizin ışıl ışıl gözükmesini istiyorsanız eğer Lykd makyaj sabitleyici spreye mutlaka şans vermenizi öneriyoruz. Parlak yapıda oluşu ile hem cildinizdeki makyajı temizliyor hem de cildinizdeki tüm yogunluk belirtilerini gizleyerek canlı bir cilt görünümü elde etmenize yardımcı oluyor. Üstelik makyajınızın kalıcılığını artırarak, nemli havalarda dahi akma olmasının önüne geçiyor ve sizlere gün boyu süren konfor sağlıyor.

Kullanıcı Yorumları

👤 K** G**: Yazın makyajımın kurtarıcısı.

👤 Ö** C***: Tam bi fiyat performans ürünü. Makyajı güzel sabitliyor ve cildi kurutmuyor.


NYX Professional Makeup Makyaj Sabitleyici

En İyi Yani
%100 vegan
Işıltılı ve aydınlık bitiş
Ciltte ağırlık yapmaz

Ürün Özellikleri

  • Form: Sprey
  • Ebat: 50 ml
  • Özellik: Işıltılı ve aydınlık bitiş

Tüm cilt tonları ve tipleriyle uyumlu olan NYX makyaj sabitleyici, cildinizde kusursuz bir görünüm elde etmenizi sağlıyor. İçerisinde yer alan mikrokapsüller sayesinde daha aydınlık bir görünüm kazanabiliyor ve cildinizin ışıl ışıl olmasını sağlayabiliyorsunuz. Böylelikle cildiniz her zaman pürüzsüz, canlı ve kusursuz gözüküyor.

Kullanıcı Yorumları

👤 E** S***: Arkadaşımın kınasında bu ürünle makyajımı sabitledim maskeye fondoten çıkmadı, düğünde de çok hafif çıktı, beğendim.

👤 C** D**: Mat bir sprey ona göre alın sabitlemesi iyi, düğün makyajında bunu kullandım gram oynamadı göz makyajım yüzüm falan almayı düşünüyorsanız düşünmeden alın derim…


Yves Rocher Makyaj Sabitleyici Sprey

En İyi Yanı
Cildi kirlilikten ve mavi ışıktan koruyor
Hafif dokulu
Komedojenik olmayan formül

Ürün Özellikleri

  • Form: Sprey
  • Ebat: 100 ml
  • Özellik: Detoks etkisi, cildi mavi ışıktan koruma

Birçok ürünü ile beğenileri kazanan ve popülerliğini koruyan Yves Rocher, bu sefer de listemizdeki yerini makyaj sabitleme spreyi ile alıyor. Makyajınızı sabitleyip güzel gözükmesini sağlarken, bir yandan da cildinizi mavi ışıktan ve kirlilikten koruyarak sağlıklı kalmasına yardımcı oluyor. İçerisinde bulunan afloya ile cildinize detoks etkisi yaratarak, koruma ve daha genç bir cilt görünümü ile sizleri buluşturuyor. Bu özellikleri sayesinde kullanıcıların favorisi olmayı başarıyor.

Kullanıcı Yorumları

👤 S* Ö**: Kesinlikle çok güzel, alın aldırın.

👤 M** A**: Gayet güzel.


Mac Makyaj Sabitleyici Sprey

En İyi Yanı
Tezeliyici ve ferahlatıcı
Gül kokulu
Parlaklık verici

Ürün Özellikleri

  • Form: Sprey
  • Ebat: 100 ml

Mac makyaj sabitleyici spreyi isterseniz makyajsız cildinizi ferahlatmak ve daha canlı göstermek için veya cildinizdeki makyajın kalıcılığını artırıp cildinizde pürüzsüz bir görünüm elde etmek için kullanabilirsiniz. İçerisindeki gül özleri de cildinizi sakinleştirecek ve nemlenmesini sağlayacaktır. Birden çok kullanım şekli ve ciltte bıraktığı etkilerle kullanıcıların sıklıkla tercih ve tavsiye ettiği makyaj sabitleyicilerden olmayı başarıyor.

Kullanıcı Yorumları

👤 K** G**: Çok güzel bir ürün makyajdan önce makyajdan sonra makyaj yapmazken denizden sonra kuru havada her yerde işe yarıyor çok güzel bir parlaklık veriyor cilde favori ürünüm diyebilirim.

👤 E** B**: Bu ürünü çok seviyorum. makyajdan sonra veya önce sıktığınıda makyajı daha çok tutuyor ve ciltteki o pudralı görünümünden arındırıyor.


KIKO SABİTLEYİCİ MİST

En İyi Yani
Işıltılı form
Yapışkan his bırakmaz
Su bazlıdır

Ürün Özellikleri

  • Form: Sprey
  • Ebat: 75 ml

KIKO makyaj sabitleme spreyi, makyajınızın gün boyu kalıcı olmasını, canlı ve sağlıklı gözükmesini ve cildinizi ferahlatma özellikleriyle kullanıcılar tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Su bazlı yapısı sayesinde tüm cilt tiplerinin kullanımına uygun formüle edilmiştir. Kuru ciltleri nemlendirirken, karma ve yağlı ciltleri de ekstra yağlanmaya karşı korur, cildinizin her zaman pürüzsüz gözükmesini sağlar.

Kullanıcı Yorumları

👤 N** G**: Baya iyi sabahtan akşama makyajı süper kalıyor

👤 A** Ç**: İndirimde aldım kokusu aşırı güzel şişesi çok şık duruyor bu fiyata bu ürün kaçmaz


Flormar Makyaj Sabitleyici Sprey – Make-Up Fix 

En İyi Yani
Uzun süreli kullanım imkanı
Cildi sakinleştirir ve ferahlatır
Yapışkanlık bırakmaz

Ürün Özellikleri

  • Form: Sprey
  • Ebat: 75 ml

Yaptığınız makyajın kalıcılığını artırmak ve gün boyu pürüzsüz bir cilt görünümü elde etmek istiyorsanız Flormar makyaj sabitleyici sprey ile tanışmanızın vakti gelmiş demektir. Makyajınızı sabitleyip kusursuz bir cilt görünümü kazandırırken aynı zamanda içeriğindeki papatya özü ile de cildinizi sakinleştiriyor ve ferahlatıyor. Böylelikle gün boyu süren konfor ve canlı cilt ile sizleri buluşturuyor.

Kullanıcı Yorumları

👤 K** G**: Harika bir ürün teşekkürler

👤 E** B**: Ürünü ilk defa kullanıcam daha önce kullandığım markaya kıyasla püskürtme ve doku çok güzel 


Maybelline New York Face Studio

En İyi Yani
Tüm cilt tipleri için uygun
Matlaştırıcı etkili
İnce yapılı

Ürün Özellikleri

  • Form: Sprey
  • Cilt Tipi: Karma ve yağlı ciltler

Makyajın kalıcılığını 16 saate kadar koruyan ve pürüzsüz bir cilt görünümü elde etmeniz sağlayan Maybelline makyaj sabitleyici özel olarak formüle edilmiştir. İçerisindeki pudra sayesinde makyajınızı sabitlerken parlamayı ve yağlanmayı da azaltarak mat bir cilt görünümü elde etmenize yardımcı oluyor. Üstelik ince formülü ile saniyeler içerisinde kuruyor ve yapışkan bir hisse sebep olmadan konforlu kullanım gerçekleştirebilmenizi sağlıyor.

Kullanıcı Yorumları

👤 K** G**: Çok daha pahalı markalara taş çıkartacak bir ürün sabah 8 de makyaj yapıyorum akşam 11 de temizlerken ne kadar kalıcı olduğunu anlıyorum kesinlikle harika bir ürün

👤 E** B**: Yağlandırmadan sabitleyen en iyi sprey.


Farmasi Makyaj Sabitleyici

En İyi Yanı
Cildi kurutmaz
Yapışkan bir his bırakmaz
Ciltte ağırlık yapmaz

Ürün Özellikleri

  • Form: Sprey
  • Cilt Tipi: tüm ciltler
  • Ebat: 115 ml

Farmasi makyaj sabitleyici sprey, hafif formulü ile saniyeler içerisinde kurur ve cildinizde ağırlık yapmaz. Özenerek yaptığınız makyajınızın gün boyu kalıcılığını korurken, ışıltılı formülü sayesinde cildinizinizin kusursuz, pürüzsüz ve canlı bir görünüm kazanmasına yardımcı olur.

Kullanıcı Yorumları

👤 Ç** G*****: Güzel gerçekten hafif parlaklık veriyor o da çok güzel duruyor bence gün boyu kalıyor makyaj

👤 T** S****: Çok güzel uzun bir süre sabitliyor makyajı beğendim


Missha  5 Etkili Makyaj Misti

En İyi Yani
Nemlendirme etkili
Makyaj bazı
Sabitleme etkisi
Işıltılı görünüm kazandırma

Ürün Özellikleri

  • Özellik: 5’i bir arada etki, kolay uygulanabilir olma, kurumayı engelleme
  • Form: Sprey
  • Cilt Tipi: Hassas ve kuru cilt

Missha makyaj sabitleme misti, özenle hazırlanarak formüle edilmiştir ve harika bir içeriğe sahiptir. %77,8 oranında gül suyu içeren formülü cildinizi sakinleştirir, yatıştırır ve gözenek görünümünü azaltarak makyajınızı sabitlemenize yardımcı olur. İnce yapılı formülü sayesinde de cildinizin nefes almasını sağlarken aynı zamanda cildinizi dış etkenlere karşı da korur. Üstelik sadece makyajdan önce ve sonra kullanmanız da gerekmiyor! Cildinizi kuru ve bakımsız hissettiğiniz her an uygulayarak, cildinizi derinlemesine nemlendirebilir ve ışıltı kazandırabilirsiniz. Böylelikle günün her saatinde sağlıklı ışıldayan nemli bir cilt görünüme sahip olabilirsiniz.

Kullanıcı Yorumları

👤 K** G*** : Uzun zaman kullanabileceğiniz bir ürün. Çok güzel ışıltı veriyor ve nemlendiriyor.

👤 E** B**: Harika bir ürün, hep kulanıyorum indirime girince hemen aldım.


Makyaj Sabitleyici alırken nelere dikkat edilmeli?

Makyaj sabitleyiciler gün boyu cildimiz ile temas eden ürünler olduğu için alırken dikkat etmemiz gereken bazı unsurlar da bulunmaktadır. Bizde sizler için bu unsurlardan en önemlilerini sizler için listeledik.

İçerik

Seçeceğiniz makyaj sabitleyiciler gün boyu cildinizde kalacağı için seçtiğiniz ürün oldukça önemli oluyor. İçerisinde alkol, paraben ve SLS içermemesine mutlaka dikkat etmelisiniz. Böylelikle cildinizde tahriş, kızarıklık, alerji gibi problemler meydana gelmeyecektir.

Cilt tipi

Makyaj sabitleyici alırken cilt tipini ve ekstradan almak istediğiniz performansı göz önünde bulundurmalısınız. Eğer ki yağlı veya yağlanmaya müsait bir cildiniz var ise, matlık sağlayacak olan sabitleyicileri tercih etmelisiniz. Cildiniz oldukça kuruysa da ışıltı verici ve nemlendirici spreylerden yana hakkınızı kullanmanızı öneriyoruz.


2024’ün tavsiye edilen en iyi makyaj sabitleyici markaları hangisi?

Kullanıcılar tarafından sıklıkla tercih edilen kaş sabitleyici markaları arasında Revolution, Lykd, NYX, Yves Rocher, Mac, KIKO, Flormar, Maybelline, Farmasi, Missha ferahlatıcı etkileri, cildi pürüzsüz ve canlı gösterme, makyajın kalıcılığını artırma özellikleriyle kullanıcılar tarafından sıklıkla tercih edilen makyaj sabitleyiciler arasında yer alıyor.

Makyaj sabitleyiciler cildi kurutur mu?

Hayır, makyaj sabitleyiciler ciltte kuruluk oluşmasını önleyerek cildin daha pürüzsüz ve canlı gözükmesine yardımcı olan ürünlerdir.

Makyaj sabitleyici nasıl uygulanır?

Tüm makyajınızı bitirdikten sonra 15 cm’lik bir uzaklıktan cildinizin her bölgesine gelecek şekilde bir ya da iki fıs sıkarak kullanım gerçekleştirebilirsiniz. Böylelikle cildiniz gün boyu pürüzsüz ve canlı gözükecektir.

Yazıyı puanla!
[Toplam: 3 Ortalama: 5]

Yorum yapın