En İyi 10 Far Paleti Tavsiyesi

Makyajınızın daha etkili görünmesine yardım eden göz farları, gözlerinizi ortaya çıkarmak için oldukça etkili bir silah. Gözlerini öne çıkarmaya önem verenlerin, severek kullandığı göz farlarında en önemli unsur ise pigmentasyon yoğunluğu. Far paleti, pigmentasyon bakımından ne kadar yoğun olursa makyaj o kadar kusursuz ve canlı görünür.

SıraMarkalarRenk DokusuSYblog Puanı
1HUDA Beauty Naughty NudeMetalik ve Mat10/9.9
2Guerlain Palette 18 XmasIşıltılı10/9.7
3Fenty Beauty Bomb PosseMetalik, Işıltılı ve Mat10/9.6
4Too Faced Chocolate GoldMetalik10/9.5
5Natasha Denona ZendoMetalik ve Mat10/9.6
6Nars Quad Eyeshadow TajSaten ve Mat10/9.8
7Dior 5 Eyeshadow 877Metalik10/9.7
8Mac Eye Amber Times NineMat ve Saten10/9.8
9Dolce Smooth Eye Colour 143Mat ve Işıltılı10/9.6
10Golden Rose Wet & Dry 041Işıltılı10/9.7
Far Paleti Tavsiye Listesi

Tavsiye Edilen En İyi 10 Göz Farı

Günümüzde çeşitli hallerde göz farı bulmak kolay olsa da hala en çok tercih edilen form, toz far paletleri. Bunun sebebi ise farklı renklerin karıştırılarak kullanılabilmesi. Sizlere sunduğumuz far paletleri arasından kendi makyaj tarzınıza uygun ürünleri tercih ederek, dikkat çekici gözler yaratabilirsiniz.

İşte 2024 yılının yüksek pigmentasyona sahip en iyi göz farları:

HUDA Beauty Naughty Nude Palette Far Paleti

18 farklı ton içeren Huda Beauty Naughty Nude, hem gece hem de gündüz makyaj stilinizde rahatlıkla kullanacağız çarpıcı renklerden oluşuyor. Yüksek pigmentasyonu ve yumuşak dokusuyla gözlerinizde dikkat çekici etkiler yaratacak bu palet, dumanlı makyaj yapmanızı kolaylaştırıyor.

Gece Gündüz Kullanıma UygunFiyatı
18 Tondan Oluşması
Yumuşak Dokusu

Ürün Detayı

En çok satan far paletleri arasında yerini alan Huda Beauty Naughty, 18 farklı ton içeriği ile hem gece hem de gündüz makyajına ayak uyduruyor. Dumanlı göz yaratmak için kullanılan bu far; 5 metalik, 3 ışıltılı mermer, 1 tane mat mermer krem, bronz ve çilek renkleri ile istediğiniz makyaj tarzını yapmaya yardım ediyor. Yumuşak dokusu sayesinde tozutmayan bu far paleti, her ten rengine kolayca uyum sağlayarak makyajın daha çarpıcı olmasını sağlıyor.

Renk Sayısı18
Palet BoyutuNormal Boyut
FormToz
Renk DokusuMetalik ve Mat

Kullanıcı Yorumları

👤 R** T** ”Harika tonları var ve tozutmuyor.”

👤 F** A** ”Severek kullanıyorum. Biraz pahalı ama pigmentasyonu çok iyi bu yüzden değer.”


Guerlain Palette 18 Xmas Collection Far Paleti

Hem ışıltılı hem de mat görünüm sevenler için uygun olan bu palet, 8 çeşit renkten oluşuyor. Sıcak ve soğuk renklerin bir arada olduğu bu palet, kadife dokusu ile makyajın çarpıcı olmasını sağlıyor.

8 RenkSuya Dayanıklı Değil
Mat ve Metal Olması
Kadife Kodusu

Ürün Detayı

Sıcak ve soğuk tonlarda makyajınız için kurtarıcı olacak Guerlain Palette, iki aydınlatıcı pudra ve sekiz renk far ile her tonda makyajınıza uyum katarak dikkatleri üzerine topluyor. Kadife dokusu sayesinde teninize kolayca uyum sağlayan bu palet, içerdiği aplikatörler sayesinde kolayca uygulamanızı sağlıyor.

Renk Sayısı8
Palet BoyutuMini
FormToz
Renk DokusuIşıltılı

Kullanıcı Yorumları

👤 A** E** ”Pigmentasyonu harika. Mat tonlarını günlük metalik tonlarını ise gece kullanıyorum.”

👤 Melike K** ”Fiyat olarak biraz pahalı ama uzun süre gidiyor. Renk kalıcılığına ise diyecek kelime bulamıyorum.”


Fenty Beauty Bomb Posse Eyeshadow Palette

Çeşitli renklerden oluşan Fenty Beauty Bomb Posse, her makyajınıza uygun kullanabileceğiniz metalik, mat ve ışıltılı tonlardan oluşuyor. Özellikle pembe alt tonlu olan bu palet, daha canlı görünmenizi sağlıyor.

Mat, Metalik ve Işıltılı OlmasıFiyatı
12 Farklı Renk
Suya Dayanıklı

Ürün Detayı

Tüm cilt tonlarında olağanüstü etkiler ortaya çıkaran Fenty Beauty; mat, ışıltılı ve metalik renkleri bir arada bulunduruyor. Hem günlük kullanım için hem de gece kullanımı için özel renklere sahip olan bu palet, suya olan dayanıklılığı sayesinde gözlerinizde uzun süre kalıyor. Pembe alt tonlarının bir araya geldiği bu palet, enerjik ve genç görünmenizi sağlıyor.

Renk Sayısı12
Palet BoyutuNormal
FormToz
Renk DokusuMetalik, Işıltılı ve Mat

Kullanıcı Yorumları

👤 E** S** ”Uzun zamandır almak istediğim paletti. İlk defa bu fiyata palet aldım ve gerçekten parasını hak ediyor.”

👤 Esra F** ”Suya dayanıklı olması çok hoşuma gitti. Ayrıca renkler çabuk uçmuyor ve tonlar harika.”


Too Faced Chocolate Gold Far Paleti

Işıltılı görünüme kavuşmanızı sağlayan Too Faced Chocolate Gold, gerçek altın tozları sayesinde daha fazla dikkat çekmenizi sağlıyor. Yumuşak dokusu sayesinde tozutmayan bu palet, kadifemsi bitişi sayesinde de makyaja farklı hava katıyor.

Gerçek Altın TozuFiyatı
Yumuşak Doku
Renk Skalası

Ürün Detayı

Gerçek altın ve kakao tozu içeren Too Faced Chocolate Gold Far Paleti, metalik makyajlarınızda en büyük yardımcınız oluyor. 16 birbiriyle uyumlu renk içeriğine sahip olan bu palet, her makyajınızda rahatça kullanılabiliyor. Girdiğiniz ortamda dikkatleri üzerinize çekmeyi başaran bu palet, güçlü pigmentasyonu sayesinde uzun süre kalıcılığını korurken yumuşak dokusuyla tozutmadığı gibi kadifemsi görünümü ile daha anlamlı bakışlar yaratmaya yardım ediyor.

Renk Sayısı16
Palet BoyutuNormal
FormToz
Renk DokusuMetalik

Kullanıcı Yorumları

👤 ”Nesrin Y* Güzellik salonumda kullanıyorum. Bence harika bir palet. Renkleri ve ışıltısı güzel.”

👤 Selma E ”Fazla makyaj yapmasam da özel günlerimde kaliteli ve güzel renklerden oluşan bir palet arıyordum. Arkadaşımın önerisiyle aldım gerçekten güzel ürün.”


Natasha Denona Zendo Palette

Kahverengi, pembe, mercan ve şeftali gibi sıcak tonların birbiriyle uyumlu olduğu Natasha Denona, geniş renk yelpazesi ile doğal görünüm elde etmeye yardım ediyor. Ayrıca bu ürün, dünyaca ünlü makyaj sanatçısı Natasha Denona tarafından yapıldı.

Natasha Denona Tarafından TasarlanmasıTozutması
Paraben İçermemesi
Renk Skalası

Ürün Detayı

Sıcak tonlarda makyaj yapmayı sevenlerin çok seveceği Natasha Denona Zendo Pallette, 15 farklı renk skalası sayesinde makyajınızın kurtarıcı parçası oluyor. Paraben içermeyen bu far paleti, cildinizle bütünleşerek harika görünüme kavuşmanızı sağlıyor. Dünyaca ünlü makyaj sanatçısı Natasha Denona tarafından tasarlanan bu palet, farklı renk skalası sayesinde değişik tarzlarda makyaj yapabilmeyi sağlıyor.

Renk Sayısı15
Palet BoyutuNormal
FormToz
Renk DokusuMetalik ve Mat

Kullanıcı Yorumları

👤 E** K** ”Çok güzel bir ürün teşekkür ediyorum paketleme çok güzel gayet kaliteli ve şık.”

👤 Eda C** ”İlk defa internetten far paleti aldım ve gerçekten harika renklere sahip güzellik salonumda kullanıyorum.”


Nars Quad Eyeshadow Taj Mahal

Kompakt boyutu sayesinde kolayca yanınızda taşıyabileceğiniz Nars Quad Eyeshadow, kiremit tonların altın ışıltısıyla buluşmasından dolayı iddialı görünmeyi sevenlerin tercihi. Bu far paleti yoğun pigmenti sayesinde tek sürüşte bile oldukça başarılı performans sergiliyor.

Yoğun Pigment4 Renk Olması
Uyumlu Tonlar
Mini Boy

Ürün Detayı

İddialı göz makyajından yana olanların severek kullanacağı Nars Quad Eyeshadow, saten ve mat dokudan oluşan dört uyumlu renk içeriyor. Küçük boyutu sayesinde kolayca yanınızda taşıyabileceğiniz bu palet, güçlü pigmentasyonu sayesinde makyajınızın gün boyu düzgün ve çarpıcı olmasını sağlıyor. Tek sürüşte bile renklerin yoğun görünmesini sağlayan bu palet, tonların uyumlu olmasından dolayı karıştırarak kullanılabiliyor.

Renk Sayısı4
Palet BoyutuMini
FormToz
Renk DokusuSaten ve Mat

Kullanıcı Yorumları

👤 Nilay K** ”Küçük çantalarıma bile kolayca sığdırıyorum. Zaten renk olarak hep bu tonlarda makyaj yaptığım için benim için oldukça güzel bir far paleti.”

👤 Selvi U** ”Nars kalitesine diyecek hiçbir şeyim yok. Kesinlikle bu paleti alın derim.”


Dior 5 Couleurs Eyeshadow 877

Her mevsim kullanabileceğiniz renklerden oluşan Dior, hafif ışıltılı görünüm kattığı için daha enerjik görünmenizi sağlıyor.

BoyutuTozutması
Her Mevsim Kullanılması

Ürün Detayı

Her mevsim makyaj tonları için uygun renkler içeren Dior, 5 farklı renk ile şıklığınıza şıklık katıyor. Profesyonel makyaj yapılmış gibi etkiler yaratan bu palet, kullananların vazgeçemediği ürünler arasında yer alırken içerdiği aplikatörler sayesinde kolayca uygulama sağlıyor. Ayrıca mini boyu sayesinde çantanızda kolayca taşıyabileceğiniz bu ürün, büyüleyici bakışlar için en büyük yardımcınız oluyor.

Renk Sayısı5
Palet BoyutuMini
FormToz
Renk DokusuMetalik

Kullanıcı Yorumları

👤 B** G** ”Tek kelimeyle harika.”

👤 Esma Ş** ”Çok güzel. Pigmentine diyecek söz bulamıyorum. Diğer far paletlerimi kullanmayı bıraktım.”


Mac Eye Shadow x 9: Amber Times Nine

Gündüz ve gece kullanımı için uygun olan Mac, sıcak tonları ile iddialı bakışlar sunuyor. Renklerin uyumlu olmasından dolayı karıştırarak kullanılabilen bu palet, istediğiniz makyajı yapmanıza yardım ediyor.

Mat ve Saten OlmasıBoyutu
Sıcak Tonlar
9 Farklı Renk

Ürün Detayı

9 farklı renk seçeneği ile sıcak makyaj tonlarınıza kolaylıkla uyum sağlayan Mac Eye Shadow, kullanıcılar tarafından en sevilen paletler arasında yer alıyor. Mat ve saten bitişe sahip olan bu far paleti, dikkatleri kolaylıkla üzerinize çekiyor. Birbiriyle uyumlu renklerde olan palet, karıştırarak kullanılabiliyor.

Renk Sayısı9
Palet BoyutuNormal Boyut
FormToz
Renk DokusuMat ve Saten

Kullanıcı Yorumları

👤 D** K** ”Kuaför salonum için aldım Pigment ve renkler çok iyi sürekli kullandığım marka çok beğenerek kullanıyorum.”

👤 B** B** ”İndirimden almıştım renkler aşırı kalıcı. Mac kalitesi her zaman.”


Dolce Gabbana Smooth Eye Colour Quad Göz Farı 143

Islak ve kuru kullanıma uygun olan Dolce Gabbana Smooth, 8 saat kalıcılığı bulunan 4 farklı renkten oluşuyor. Pembe rengin hakim olduğu bu palet, daha enerjik görünmeye yardım ediyor.

Mat ve Işıltılı Olması8 Saat Kalıcılığı
Aplikatör İçermesi

Ürün Detayı

Tercihinize göre ıslak ve kuru uygulama yapmanıza imkan tanıyan Dolce Gabbana, yoğun pigmenti sayesinde uzun süre gözlerinizde kalıyor. Mat ve ışıltılı renkleri bir arada bulacağınız bu palet, gündüz makyajlarının vazgeçilmez ürünleri arasında yer alıyor. Pembe rengin hakim olduğu palet, canlı görünüm elde etmeye yardım ederken içerdiği koyu tonu ile gölgeli makyaj yapmanızı sağlıyor. Ayrıca mini boyu sayesinde yanınızda taşıyabileceğiniz bu ürün, içerdiği aplikatörleri sayesinde her yerde kolayca uygulama yapabilmenizi sağlıyor.

Renk Sayısı4
Palet BoyutuNormal
FormToz
Renk DokusuMat ve Işıltılı

Kullanıcı Yorumları

👤 Ş** C** ”Pembe tonlarına bayıldım. Hafif makyaj yapmayı sevenler için ideal bence.”

👤 Neslihan D** ”Kalıcılığı daha uzun olabilirdi ama bence bu haliyle bile oldukça yeterli. Severek kullanıyorum tavsiye ederim.”


Golden Rose Wet & Dry Eyeshadow No:041

Toprak tonların hakim olduğu Golden Rose Wet & Dry, özellikle sonbahar ve kış makyajı için oldukça ideal. Her ten rengine kolayca gidebilecek olan bu palet, tonların uyumu sayesinde karıştırılarak uygulanabiliyor.

Uyumlu RenklerHer Mevsime Uygun Değil
Aplikatör İçermesi

Ürün Detayı

Golden Rose markasının sevilen paleti Wet & Dry Eyeshadow, ışıltılı dört farklı renk ile çantanızdan ayırmayacağınız ürünlerin başında bulunuyor. Güçlü pigmentasyonu ile uzun süre gözlerde kalıcılığını koruyan bu palet, içinde barındırdığı fırça ile kolayca uygulanabiliyor. Toprak tonların hakim olduğu bu palet, sonbahar ve kış makyajlarında kullanmaya uygun olduğu gibi karıştırılarak da uygulanabiliyor.

Renk Sayısı4
Palet BoyutuNormal
FormToz
Renk DokusuIşıltılı

Kullanıcı Yorumları

👤 Tuğba K* Bu tonlara aşığım ve bu palet pigment konusunda beni tatmin ediyor.

👤 Beyza A* ”Bu fiyata bu kalite gerçekten harika. Daha önce Mac kullanıyordum fakat aynı kalitede bence üstelik renklerin tonu harika.”


Sıkça Sorulan Sorular

Far ne işe yarar?

Makyaj yapmayı sevenlerin vazgeçemediği ürünler arasında yer alan göz farları, gözlere anlam ve çekicilik katmak isteyenler için yardımcı oluyor. Hem gündüz hem de gece makyajları için tamamlayıcı olan göz farları, makyajda bütünlük sağlamaya yardım ediyor. Bu sayede makyaj, profesyonel eli değmiş gibi kusursuz görünüyor.

Göz farı nereye sürülür?

Gözlerdeki etkiyi ortaya çıkarmak isteyenlerin faydalandığı far paletleri, göz kapaklarına uygulanıyor. Farklı renk kombinasyonlarıyla yapılan göz makyajında, göz pınarları daha açık tonlarda iken göz uçlarına doğru koyu tonlar uygulanıyor. Bu sayede makyaj daha profesyonel dururken gözler daha fazla dikkat çekiyor.

Likit göz farı nedir?

Son günlerde oldukça ilgi gören likit farlar, uzaktan bakıldığında ruj sanılabiliyor. Kalıcılık konusunda toz farlardan daha iyi konumda olan likit farlar, sürüldüğünde hızlıca dağıtılması gerekiyor. Ayrıca likit farlar, kullanım açısından toz farlara göre daha kolay uygulanıyor.

Far sürmeden önce ne yapmalıyım?

Far sürmeden önce uygulayacağınız birkaç farklı adım sayesinde farınızın daha etkili görünmesini sağlayabilirsiniz. Örneğin far sürmeden önce makyaj bazı uygularsanız farınız daha kalıcı ve daha yoğun görünecektir. Eğer makyaj bazınız yoksa aynı etkiyi pudra ve fondötenden de alabilirsiniz.

Göz farı ne kadar kullanılır?

Cildimize uyguladığımız ürünlerin son tüketim tarihlerini geçirmemek, cilt sağlığımız açısından önem arz ediyor. Markalar genellikle kozmetik ürünlerini bir yıllık kullanım süresine göre ürettiğinden, bir yıl sonunda makyaj malzemeleri eski etkilerini vermiyor. Bundan dolayı göz farı bir yıl sonunda, kalıcılığını ve pigmentini kaybedeceğinden en önemlisi cildinize zarar verebileceğinden uzmanlar tarafından kullanılmaması gerektiği söyleniyor.

Yazıyı puanla!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Yorum yapın