En İyi 10 Laptop Soğutucu Tavsiyesi

Kişisel olarak veya iş amacıyla kullandığınız laptopunuz zamanla daha çok ısınmaya başlayarak performans kaybı mı yaşıyor? Eğer bu soruya yanıtınız ‘evet’ ise sizlere iyi bir haberimiz var. Bu içeriğimizde bilgisayarınızın ısınmasını engelleyecek en iyi laptop soğutucularını detaylıca inceleyip liste haline getirdik.

SıraModellerFan SayısıSYblog Puanı
1Frisby FNC-5230ST410/9.7
2Zalman ZM-NS2000110/9.8
3Tx Red Alert 6 Fanlı610/9.8
4Frisby FNC-35ST110/9.8
5Rampage Ad-Rc4410/9.7
6Addison Anc-505510/9.6
7Flaxes FN-3255210/9.6
8HADRON Hd 2008410/9.5
9Dexim DNA001410/9.7
10Rampage AD-RC8110/10
Laptop Soğutucu Tavsiye Listesi

2024 Yılı İçin En İyi 10 Laptop Soğutucu Önerisi

Özellikle sıcak yaz günlerinde normalden çok daha fazla ısınarak kasma veya donma gibi sorunlar yaşatan laptoplarınız, artık bu soğutucular sayesinde düşük sıcaklık seviyelerinde çalışabilecek. Listemizde piyasada en çok satılan ve en uygun fiyatlı laptop soğutucularını bulabilirsiniz.

İşte yüksek performanslarıyla dikkat çeken en iyi laptop soğutucu öneri listemiz sizlerle.

Frisby FNC-5230ST

Sahip olduğu LCD kontrol paneliyle farkını ortaya koyan Frisby FNC-5230ST, gösterdiği üstün soğutma performansıyla kullanıcılardan tam not almayı başarıyor.

LCD Kontrol PaneliSesli Çalışıyor
5 Kademeli Ayar
Ergonomik Tasarım

Ürün Detayı

Kolaylıkla kullanımı yapabileceğiniz bu modelin, 4 adet aydınlatma özellikli fanları bulunuyor. Üzerinde yer alan USB portlarını kullanarak bilgisayarınızla fazladan bağlantı kullanabilirsiniz. 6 farklı hız ayarıyla laptopunuzu çok kısa sürede soğutarak performans kaybını en aza indiriyor. Kauçuk ve polikarbon malzemelerle üretilen Frisby FNC-5230ST, dayanıklı bir yapıya sahiptir.

Fan Sayısı4
Usb Bağlantısı2
Yükseklik Ayarı5
Hız Ayarı6 Kademe
Uyumluluk10 – 17 inç

Kullanıcı Yorumları

👤 E** T; “Çok güzel ve kırık olmadan geldi ben çok beğendim size de tavsiye ederim.”

👤 Emirhan Ç; “Tam bir f/p ürünü benim bilgisayarım fazla ısınırken biraz daha az ısındı.”


Zalman ZM-NS2000

En yüksek hız ayarında bile sessizce soğutma sağlayan Zalman ZM-NS2000, 17 inç büyüklüğüne kadar bilgisayar desteği sunmaktadır.

Sessiz ÇalışmaDüşük Plastik Kalitesi
Kablo Tutucu

Ürün Detayı

4 seviye açı ayarıyla kullanıcıya rahat bir kullanım imkanı sunan Zalman ZM-NS2000, güçlü ve sessiz soğutma özellikleriyle dikkat çekiyor. Kolayca ayarlanabilen fan kontrolüyle istediğiniz performansta soğutucuyu çalıştırabilirsiniz. Modelin sağ kısmında yer alan kablo yönetim kısmı sayesinde kablo karmaşasını ortadan kaldırabilirsiniz.

Fan Sayısı1
Usb Bağlantısı3
Yükseklik Ayarı4
Hız AyarıVar
Uyumluluk17 inç

Kullanıcı Yorumları

👤 M** B; “Ürünün sessiz çalışması kalitesi ortada.”

👤 Ö K**; “Ürün performansı gayet iyi son ayarda çalıştırdığımda bile asla rahatsız edici bir sesi yok paketlemesi ve teslim hızından da memnun kaldım teşekkürler.”


Tx Red Alert 6 Fanlı

Tx Red Alert’de bulunan 6 adet LED aydınlatmalı fanları istediğiniz hızda kolayca ayarlayarak bilgisayarınızı kısa sürede soğutabilirsiniz.

Gizli Kablo BölmesiDüşük Plastik Kalitesi
6 Adet Fan
Rahat Taşınabilir

Ürün Detayı

İnce tasarımıyla kolayca istediğiniz yere götürebileceğiniz Tx Red Alert, ızgaralı ön paneliyle en iyi şekilde hava akışını gerçekleştirir. Elektronik kontrol paneliyle dilediğiniz gücü rahatlıkla ayarlayabilirsiniz. 6 kademeli yükseklik derecesiyle bilgisayarınızı size en uygun açıda kullanarak boyun ağrılarını en aza indirin. 2 adet USB portuyla bilgisayarına fazladan aygıt bağlayabilirsiniz.

Fan Sayısı6
Usb Bağlantısı2
Yükseklik Ayarı6
Hız AyarıVar
Uyumluluk17 inç

Kullanıcı Yorumları

👤 Murat Ç; “Ürün elime ulaştı direk denedim çok güzel soğutuyor hiç düşünmeden alabilirsiniz. Ayrıca kargo hızlıydı dün sipariş verdim bugün elimdeydi. Elinize sağlık.”

👤 Batuhan Ç; “Ürün baya iyi sessiz ve sağlam bir şekilde geldi. Güzel paketlenmiş ürün baya soğutuyor.”


Frisby FNC-35ST

Listenin en uygun fiyatlı laptop soğutucusu unvanını taşıyan Frisby FNC-35ST, sağlam metal ayaklarıyla bilgisayarınızı güvenle uzun süre taşıyabilmektedir.

Sessiz ÇalışmaKüçük Fan
Ergonomik TasarımHız Ayarı Yok
LED Aydınlatmalı

Ürün Detayı

Ergonomik tasarımı ve 5 kademli yüksek ayarıyla bilgisayarınızı istediğiniz şekilde kullanmanıza imkan tanıyan Frisby FNC-35ST, sağlam yapısıyla uzun kullanım ömrü sunuyor. 14 cm büyüklüğündeki LED’li fanlıyla etkili bir soğutma sağlasa da ayarlanabilir hız ayarı olmaması ürünün tek dezavantajı. Model en fazla 17 inç büyüklüğündeki laptoplara destek verebilmektedir.

Fan Sayısı1
Usb Bağlantısı2
Yükseklik Ayarı5
Hız AyarıYok
Uyumluluk17 inç

Kullanıcı Yorumları

👤 S** G; “Fiyat fayda güzel bir ürün ama alt tırnakları kolay kırılıyor, bir tarafı kırık kullanıyorum şu an.”

👤 M E**; “Daha önce de çocuklarım için iki adet almıştım. Kaliteli ve sağlam bir ürün. Kalitesine göre fiyatı uygun.”


Rampage Ad-Rc4

Ultra sessiz fan sistemiyle diğer modellerden bir adım daha önde olan Rampage Ad-Rc4, yüksek soğutma performansıyla başarılı sonuçlar elde edebiliyor.

Sessiz ÇalışmaDüşük Malzeme Kalitesi
LCD Kontrol Paneli

Ürün Detayı

LCD kontrol paneli üzerinden ayar yapabileceğiniz Rampage Ad-Rc4, toplamda 4 adet fanla bilgisayarınızı soğutabilmektedir. Yüksekliğini kademeli olarak ayarlayabileceğiniz model, konforlu kullanımıyla kullanıcıyı memnun etmeyi başarıyor. Sahip olduğu LED aydınlatmalarıyla güzel bir ortam oluşturan laptop soğutucusunun 2 adet USB girişi bulunuyor.

Fan Sayısı4
Usb Bağlantısı2
Yükseklik AyarıÇok Kademeli
Hız AyarıVar
Uyumluluk17 inç

Kullanıcı Yorumları

👤 I** Ö; “Gerçekten çok hızlı ve sağlam bir şekilde geldi. Fiyatına göre gayet uygun ve benim laptopuma tam uydu alacaksanız aklınızda soru işareti kalmasın.”

👤 S S**; “Ürün güzel. Oyun oynarken (counter strike:go) bilgisayarım ısındığını için almıştım. 1 saat sonra kasıyordu. Şu an sıkıntısız oynuyorum. Şiddetle tavsiye ederim.”


Addison Anc-505

Mavi LED özellikli 5 adet fan sistemiyle etkili soğutma yapabilen Addison Anc-505, 6 farklı kademede yükselip alçalabilmektedir.

Güçlü SoğutmaSesli Çalışıyor
LED Aydınlatma
5’li Fan Sistemi

Ürün Detayı

15 ve 17 inç büyüklüğündeki bilgisayarlarla uyumlu olarak çalışabilen Addison Anc-505, 4 küçük 1 büyük olmak üzere toplamda 5 adet fanla soğutma görevini yerine getirmektedir. 2 adet USB portuyla fazladan aygıt bağlantısı yapmanızı sağlayan bu model, mavi LED aydınlatmalarıyla gece kullanımlarını keyifli hala getiriyor.

Fan Sayısı5
Usb Bağlantısı2
Yükseklik Ayarı6 Kademeli
Hız AyarıVar
Uyumluluk17 inç

Kullanıcı Yorumları

👤 M** T; “Ürün güzel. Soğutma iyi. Tek problem ses gibi ama o da çok büyük bir sorun teşkil etmiyor.”

👤 Selman K; “10 üzerinden 10’luk bir soğutucu 17 inçlik laptop için cuk otuyor tavsiye ediyorum almayan bin pişman.”


Flaxes FN-3255

Birinci sınıf kaliteli malzemelerle üretilen Flaxes FN-3255, uzun yıllar formunu kaybetmeyecek ve dayanıklı bir yapıya sahiptir.

Sessiz ÇalışmaDüşük Performans
Uzun Ömürlü
Hafif Tasarım

Ürün Detayı

Yüksek hızlı fan sistemiyle laptopunuzu düşük sıcaklık değerlerinde tutabilen Flaxes FN-3255, en yüksek hızda bile sessiz şekilde çalışabilmektedir. Uzun yıllar boyunca bilgisayarınızın soğutma görevini üstlenecek olan model, tak çalıştır yöntemiyle kolayca kullanılabiliyor. Enerji tasarrufu özelliği sayesinde bilgisayarınızın gücünü etkilemeden soğutma yapabilmektedir.

Fan Sayısı2
Usb Bağlantısı2
Yükseklik AyarıTek Kademeli
Hız AyarıVar
Uyumluluk17 inç

Kullanıcı Yorumları

👤 R** Ç; “Gayet şık ve kullanışlı fan seviyesi de hoşuma gitti benim.”

👤 C E**; “Ürünün ses düzeyi tölere edilebilir. Soğutma eyleminde sorun göremedim.”


HADRON Hd 2008

4 adet ışıklı fanlarıyla etkili bir soğutma deneyimi yaşatan HADRON Hd 2008, uygun fiyatlı laptop soğutucuları modelleri arasında yer alıyor.

Ayarlanabilir YükseklikHız Ayarı Yok
Işıklı FanSesli Çalışıyor
USB Girişi

Ürün Detayı

15.4, 15.6 ve 17 inç büyüklüğünde olan bilgisayarlarla uyumlu olarak çalışabilen HADRON Hd 2008’in yüksekliğini kolayca ayarlayarak istediğiniz açıda çalışmalarınıza devam edebilirsiniz. Soğutucunun üzerindeki USB girişlerini kullanarak bilgisayarınıza fazladan cihaz bağlayabilirsiniz. Modelde bulunan 4 adet fan aydınlatma özelliğine sahiptir.

Fan Sayısı4
Usb Bağlantısı2
Yükseklik AyarıÇok Kademeli
Hız AyarıYok
Uyumluluk17 inç

Kullanıcı Yorumları

👤 M** K; “Son derece kaliteli soğutması da 10 numara fiyata göre hele çok çok iyi biraz sesi var o da normal yani 4 fana.”

👤 A A**; “Ürün beklediğimiz gibi geldi. Işık rengi mavi. Fan ses düzeyi güzel. Soğutması da iyi. Tavsiye ederim.”


Dexim DNA001

Diğer modellere göre çok daha farklı tasarıma sahip olan Dexim DNA001, kullanıcıya adeta bir kelebek hissiyatı veriyor.

Şık TasarımSesli Çalışıyor
LED Aydınlatma

Ürün Detayı

Mavi aydınlatmalı 4 adet fanlarıyla soğutmayı en iyi şekilde gerçekleştiren Dexim DNA001, uygun fiyatı sebebiyle kullanıcıların tercih ettiği modellerden birisi. Tak çalıştır yöntemiyle kullanabileceğiniz laptop soğutucusu, 17 inçlik bilgisayarlarla sorunsuz çalışabilmektedir.

Fan Sayısı4
Usb Bağlantısı2
Yükseklik AyarıVar
Hız AyarıYok
Uyumluluk17 inç

Kullanıcı Yorumları

👤 Ü** G; “Ürün güzel ve kullanışlı teslim tarihinden daha önce elimde oldu satıcıya teşekkürler resimlerdeki ile aynı ürün.”

👤 Olcay G; “Beklediğimden daha kaliteli çıktı. Soğutma kalitesi son derece iyi.”


Rampage Addison AD-RC8

Listenin en şık görünen laptop soğutucularından biri olan Rampage Addison AD-RC8, RGB aydınlatma sistemiyle tam bir oyuncu havası ortamı oluşturmanızı sağlıyor.

RGB AydınlatmaDüşük Fan Sayısı
Güçlü Soğutma
Ergonomik Tasarım

Ürün Detayı

Optimize edilmiş delikli ızgarası ve büyük fanla beraber güçlü soğutma performansı sunan Rampage Addison AD-RC8, görünümüyle birçok oyuncuyu derinden etkilemeyi başarıyor. 2 adet USB girişiyle dilediğiniz cihazı bağlayarak bilgisayarında kullanabilirsiniz. Ergonomik tasarımıyla piyasada satılan diğer modellere göre çok daha güzel gözüktüğünü söyleyebiliriz.

Fan Sayısı1
Usb Bağlantısı2
Yükseklik AyarıVar
Hız AyarıVar
Uyumluluk17 inç

Kullanıcı Yorumları

👤 M** P; “4-5 derece soğutuyor işinizi görür. Işıkları güzel.”

👤 K E**; “Gayet başarılı ürün sesi biraz fazla gibi.”


Sıkça Sorulan Sorular

Laptop soğutucu işe yarıyor mu?

Laptop soğutucuları sahip olduğu fanlar sayesinde bilgisayarınız alt kısmından hava akışı oluşturarak sistemi rahatlatır. Özellikle yaz aylarında daha çok ısınarak iyice kasan bilgisayarınız, bu soğutucular yardımıyla daha performanslı çalışabilmektedir.

Laptop soğutucu bilgisayara zarar verir mi?

Laptop soğutucular kesinlikle bilgisayarınıza zarar vermez. Aksi halde fazlasıyla yararı olur. Çoklu fan sistemleriyle laptopunuzun sıcaklık seviyesini düşürerek daha hızlı işlem yapmasına yardımcı olmaktadır. Tabii ki bozuk bir laptop soğutucusunu bilgisayarınıza bağlarsanız bir takım sorunlar yaşayabilirsiniz.

Laptop soğutucu alırken nelere dikkat edilmeli?

Laptop soğutucusu almadan önce ilk olarak alacağınız modelin boyutu kendi bilgisayarınıza uyumlu olması gerekmektedir. Ardından üzerinde yer alan fan sayısının çokluğundan veya büyüklüğünden emin olun. Bu iki kritere uygun ürün seçimi yaparsanız eğer bilgisayarınız daha stabil sıcaklık seviyelerinde çalışabilir.

Yazıyı puanla!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Yorum yapın