Tavsiye Edilen En İyi 10 Taşınabilir Harddisk

Harddiskler bilgisayarınızdaki çoğu belgeyi, programı ve fotoğrafları yedeklemenizi sağlayan ve bilgisayarınızın depolama alanında yer açan ürünlerdir. Dememiz o ki aslında HDD’ler yani harddiskler, SSD’lerin kompakt ve taşınabilir halleridir. Dilediğiniz yere kolaylıkla taşıyabilir hatta erişimi kısıtlamak için şifreleme dahi getirerek gizlilik sağlayabilirsiniz.

Bizde bu yazımızda bilgisayarınızdaki belgelerinizi, fotoğraflarınızı hatta ve hatta oyunlarınızı kaydedebileceğiniz, tavsiye edilen en iyi 10 taşınabilir harddiski sizler için listeledik.

SıraModelKapasiteSYblog Puanı
1Toshiba Canvio1TB10/9.9
2Samsung M3 Taşınabilir Harddisk1TB10/9.8
3WD Elements1TB10/9.9
4 Seagate Expansion1TB10/9.8
5Inteso1TB10/9.7
6WD My Passport1TB10/9.8
7Lacie Harddisk2TB10/9.7
8Codegen Codmax500GB10/9.7
9Maxtor1TB10/9.8
10G-Technology G-Drive1TB10/9.8
Harddisk Tavsiye Listesi

Tavsiye Edilen En İyi 10 Harddisk Modeli

Taşınabilme özellikleri ile veri depolamayı kolaylaştıran birbirinden kaliteli en iyi 10 harddisk modelini sizler için listeledik.

İşte 2024 yılının en iyi harddisk modelleri…

Toshiba HDTB410EK3AA Canvio Basics 1 TB 

Bilgisayarınızın performansınızı ve depolamayı artırmanızı sağlıyor.

KaliteliOrtalama fiyatı
Uzun süreli kullanım imkanı

Ürün Detayı

Listemizin birinci sırasında yer alan Toshiba Canvio harddisk, 2.5 inçlik boyutu ile kolay bir şekilde taşınabiliyor. Üstelik 3.0 hızlı USB’si ile verilerinizi sizi çok bekletmeden seri bir şekilde aktararak, konfor sağlıyor.

Boyut2,5 inç
Kapasite1TB
USB bağlantı teknolojisiUSB 3.0

Kullanıcı Yorumları

👤 B** Ç**: Fiyatına göre en iyisi diyebiliriz. Üstelik aşırı hızlı veri aktarımı sağlıyor. Yaklaşık 80gb dosyayı 3-4 dakika sürmeden yedeklemeyi başardı
 
👤 E** F** : Ürün elime sağlam ulaştı, boyutu gayet ideal. Üstelik kılıfıda var çok mutlu etti beni. Aynı zamanda hızlı veri aktarı oluyor bence eğer ihtiyaç söz konusu ise alınmasını öneririm.


Samsung M3 STSHX-M101TCB 1 TB

Dayanıklı tasarımı ile uzun yıllar kullanım imkanı sağlarken, dosyaların güvenliğini de düşünüyor.

Şık tasarımOrtalama fiyatı
Dayanıklı

Ürün Detayı

Samsung M3 harddisk’i kişisel olarak kullanacaksanız ve 500GB’ın size yeteceğini düşünüyorsanız eğer mutlaka şans vermelisiniz. Oldukça şık, kaliteli ve dayanıklı malzemesi ile dikkat çekerken aynı zamanda SafetyKey koruması ile gizliliğe de önem verir.

Boyut2,5 inç
Kapasite500GB
USB bağlantı teknolojisiUSB 3.0

Kullanıcı Yorumları

👤 S** T** : Aktarma ve alma hızı gayet iyi. Harici kılıf almanızı öneriyorum.üst kapakları biraz ince geldi bana.başkada fiyat performans ürünü. bana kalan kullanım 931 GB. kalanını sistem yiyor biraz fazla ama olsn yeterli
 
👤 Y** B**: Güzel tavsiye ederim.


WD WDBUZG0010BBK-WESN Elements 1 TB 

USB 2.0 desteği ile eski bilgisayarlar ile de uyumludur ve kolay kullanım imkanı sunar.

Şık tasarımOrtalama fiyatı
Dayanıklı

Ürün Detayı

Hafif ve 2,5 inç’lik tasarımı ile kolayca taşınabilen WD Elements harddisk WD SmartWare Pro yedekleme yazılımızı ile birlikte geliyor. Yazılım ile birlikte verilerinizi dilerseniz DropBox bulut hesabınıza belge yüklemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Boyut2,5 inç
Kapasite1TB
USB bağlantı teknolojisiUSB 3.0

Kullanıcı Yorumları

👤 C** Z**: Diğer markalarda da harici disk kullanıyorum, bu ürünün bir önceki parlak kasalı modelini almıştım, bu model mat kasa diğer kasaya göre daha iyi kavranıyor, elden kaymıyor, bana gelen üründe diskin USB bağlantı noktası soketi tam yerinde değil gibi belki alışınca düzelir biraz zor giriyor bağlantı yerine, USB kablosu yeterli uzunlukta çok uzun değil ama iş görüyor zaten uzun olunca da veri hızı düşüyor.
 
👤 E** B**: PC’de yedek alıp saklamak istiyorsanız, kapasite ihtiyacınıza göre bu ürün işinizi görecektir. Ancak, mekanik disk olması nedeniyle çalışma esnasında sarsıntıdan ve darbelerden korunması gerekmektedir. Bir de işiniz bittiğinde disk hatalarından, veri kayıplarına neden olmamak için güvenli çıkartma işlemi yapmadan cihazın USB’sini porttan çıkartmayınız.


Seagate Expansion STKM1000400 1 TB 

Dayanıklı yapısı ve özellikleri ile uzun süreli kullanım imkanı sunuyor.

Şık tasarımOrtalama fiyatı
Kaliteli malzeme
Kolay kullanım

Ürün Detayı

Seagate Expansion’u bir kaç saniye içerisinde kurarak kullanımını gerçekleştirebilirsiniz. Windows diski taktığınızda otomatik olarak algılayarak kullanıma hazır hale getiriyor ve kullanıcılar tarafından tercih edilen ürünlerden biri olmayı başarıyor.

Boyut2,5 inç
Kapasite1TB
USB bağlantı teknolojisiUSB 3.0

Kullanıcı Yorumları

👤 İ** C** : Ürün orjinal söylememe gerek yok bandrollu geliyor otomatik sg aktivasyonu yapıyor ayrıca 2 günde geldi bu arada bıraktığınız bilgilendirici not içinde ayrı olarak teşekkür ederim.
 
👤 N** M** : Tasarım hatlarını çok beğendim. Üstündeki çizgiler ve led ışığının konumu da güzel. 60MB/sn yazma hızını gördüm ama bu hızda çok kalmıyor. Yedekleme aracı olarak satın aldığım için çok da önenli değil. Arka tarafı biraz esniyor, yapılmaması gereken bir hata. Onun dışında her şey güzel


Intenso 1TB USB 3.0 Taşınabilir Harici Harddisk

Hata teşhis ledleri ile hataları kolayca bulabilir ve düzeltebilirsiniz.

Kullanım kolaylığıOrtalama fiyatı
Güçlü performans
Kaliteli

Ürün Detayı

Mac ve Linus sistemlerini destekleyen Inntenso 1TB harici harddisk, 1TB’lık depolama kapasitesi ile verilerinizi güvenli bir şekilde saklama imkanı ile sizleri buluşturuyor.

Boyut2,5 inç
Kapasite1TB
USB bağlantı teknolojisiUSB 3.0

Kullanıcı Yorumları

👤 R** H**: Gayet şık kaliteli ve güzel aktarım hızı da çok iyi ben beğendim almak isteyene tavsiye ederim ayrıca paketlemede iyiydi

👤 A** K**: Şimdi ürünü ilk aldığınızda NTFS dosya sistemine çevirmeniz tavsiye ederim. Bunu üzerine sağ tıklayarak biçimlendir seçeneğine basıp NTFS biçimini seçip biçimlendir seçeneğine basarak yapabilirsiniz. Şimdi ürünün aktarım hızına gelecek olursak 3.0 USB den başladığımda 80-100 MB arasında bir aktarım hızı vardır. USB 2.0 a bağladığımda ise 25 MB civarı bir aktarım hızı oldu. Eğer USB 2.0 a bağlarsanız yeşil, USB 3.0 a bağlarsanız mavi ışık yanmaktadır. Bana göre aktarım hızı, dış görünüşü, sesi bakımından iyi bir cihaz oldu.


WD WDBYNN0010BBK-WESN My Passport 1 TB 

Bilgisayarlarınızın ve sizin depolama ihtiyacınızı karşılayacak ve performansı ile sizleri şaşırtacak.

Uzun süreli kullanım imkanıOrtalama fiyatı
Kalitesi

Ürün Detayı

WD harddisk, Windows 7,10, 8.1 Pro işletim sistemine sahip cihazlarda kolay bir şekilde çalışmaktadır. Hızlı veri aktarımı sayesinde kullanıcılara zaman tasarrufu sağlarken, 170gr ağırlığı ile kolayca taşınabilir.

Boyut2,5 inç
Kapasite1TB
USB bağlantı teknolojisiUSB 3.0

Kullanıcı Yorumları

👤 K** G**: Aktarımı hızlı böylelikle hiç zaman kaybetmiyorsunuz işlerinizi hemen halledebilirsiniz.
 
👤 E** B**: Gayet güzel bir ürün bence, depolama ihtiyacımı gayet güzel karşılıyor.


Lacie STFR2000800 Rugged 2 TB

Dış çerçevesinde bulunan korumalığı sayesinde kolay kolay darbe almaz.

DayanıklıOrtalama fiyatı
Kalitesi

Ürün Detayı

Tasarımı ile dikkat çeken Lecie, etrafındaki korumalık ile darbelere ve düşmelere karşı ekstra dayanıklılık sağlayarak, bozulmaz ve kolay kolay zarar görmez. Üstelik 2TB’lık depolama alanı ile belgelerinizi yıllarca saklamanızı sağlayarak sizlere kolaylık tanır.

Boyut2,5 inç
Kapasite2TB
USB bağlantı teknolojisiUSB 3.0

Kullanıcı Yorumları

👤 N** Z**: Çok güzel bir ürün, iki kere düşürdüm sapasağlam hiçbir şey olmadı. Başka bir harddisk olsa şimdiye çoktan bozulmuştu.

👤 M** A** : Her zaman kullandığım ürün tavsiye ederim


Codegen Codmax CDG-HDC-30BA-500 GB 

Tasarımı ve hafifliği ile taşıma sırasında sizlere rahatlık sağlıyor.

DayanıklıOrtalama fiyatı
Kalitesi
Şık tasarım

Ürün Detayı

Listemizin bir diğer ürünü olan Codegen harddisk sayesinde indirdiğiniz belgeleri internet bağlantısına gerek kalmadan kullanabilecek ve seyahatlerinizde dizi, film izleyip müzik dinleyebileceksiniz. 500GB’lık kapasitesi günlük kullanım ve kişisel belgeleriniz için gayet yeterli bir depolama alanı sağlayacaktır.

Boyut2,5 inç
Kapasite500 GB
USB bağlantı teknolojisiUSB 3.0

Kullanıcı Yorumları

👤 V** I**: ürünü beğendim, fotoğraflarımı yüklemek için aldım ve gayet yeterli geldi.
 
👤 E** A**: İçerine programlarımı yükledim ve ona rağmen baya boş yeri var çok sevdim.


Maxtor M3 1TB 2,5” USB 3.0 Taşınabilir Disk 

Şık tasarımı ile dikkat çekerken 1TB’lık depolama alanı ile verilerinizi güvenle saklamanızı sağlıyor.

Uzun süreli kullanımOrtalama fiyatı
Kaliteli özellikler ve tasarım

Ürün Detayı

Listemizin sonlarına gelmişken gizliliğe önem veren ve gelişmiş şifreleme özelliğine sahip Maxtor 1TB harddisk yer alıyor. USB 2.0 ve USB 3.0 bağlantıları destekleyerek çoğu bilgisayar ile uyumlu oluyor, kolayca çalıştırılabiliyor.

Boyut2,5 inç
Kapasite1 TB
USB bağlantı teknolojisiUSB 3.0

Kullanıcı Yorumları

👤 K** I** : Çok fonksiyonlu olarak kibar depolama uygun fiyat.

👤 Z** E** : ALDIM GAYET GÜZEL BİR ÜRÜN.


G-Drive G-Technology Mobil Usb-C Harici Disk

Şık ve güzel alüminyum kasası ile, Mac bilgisayarlarınızda kolayca kullanabilirsiniz.

KaliteliOrtalama fiyatı
Tasarım

Ürün Detayı

Listemizin son sırasında yer alan Asus G-Drive harddisk, alüminyum tasarımı ile dikkat çekiyor ve Mac bilgisayarlar ile uyumlu şekilde çalışıyor. Üstelik 140MB/sn2’ye varan aktarım hızı ile verilerinizi dakikalar içerisinde yedekliyor, güvenli bir şekilde kalmasını sağlıyor.

Boyut2,5 inç
Kapasite1 TB
USB bağlantı teknolojisiUSB 3.0

Kullanıcı Yorumları

👤 E** R**: Her şey yazıldığı gibi valla. Mac kullanıcısıyım bir türlü harddiskleri uyumlu hale getiremiyordum en sonunda bıktım ve bunu aldım. İyi ki almışım 0 sorun 0 problem.
 
👤 B** A**: Tasarımı kalitesi ve duruşu ile harika bir ürün bilgisayarımda kullanıyorum.


Sıkça Sorulan Sorular

2024’ün tavsiye edilen en iyi harddisk modelleri hangisi?

Tavsiye edilen en iyi harddisk markaları arasında: Toshiba, Samsung, WD Elements, Seagate, Inteso, WD, Lacie, Codegen, Maxtor, G-Technology kaliteli malzemeleri, bilgisayarın hızını artırma, verileri depolama özellikleri ile kullanıcıların sıkça tercih ettiği harddisk modelleri arasında yer alıyor.

Harddisk ne işe yarar?

Yüksek depolama alanına sahip harddiskler, ergonomik boyutları ile kolayca taşınabilirken aynı zamanda tüm verilerinizi silinmeye karşı koruyan ürünlerdir. Güvenilir olması ve bilgisayarın depolama alananı açmasından dolayı kullanıcılar tarafından sıklıkla tercih edilmektedir

Harddisk alırken nelere dikkat edilemi?

Harddisk alırken dikkat etmeniz gereken unsurlar; disk dönüş hızı, fiziksel boyutu ve en önemlisi de sunduğu depolama alanı. Hangi ihtiyacınız için kullanacağını düşünerek ve bilerek size yeterli geleceğini düşündüğünüz GB veya T’da harddisk almak uzun süreli kullanım ve depolama alanı sunacaktır.

Yazıyı puanla!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Yorum yapın