Tavsiye Edilen En İyi Büyük Ekranlı Telefon

Hepimizin zaman zaman oyun oynamak için kullanırken, çoğu zamanda sevdiklerimizle haberleşmek veya fotoğraf çekmek gibi birden çok amaç için elimize aldığımız telefonlar, gelişen teknoloji ile beraber yepyeni özelliklere sahip oluyorlar. Ekran boyutlarından kamera piksellerine, şarj sürelerinden hoparlör kalitelerine kadar bir çok farklı özelliği taşıyor ve barındırıyorlar.

Bizde bu yazımızda büyük ekranlı telefona sahip olmak isteyen kullanıcılarımızın sorularını yanıtlayarak, akıllı telefonların özelliklerinden bahsedeceğiz. Birbirinden kaliteli en iyi 10 büyük ekranlı telefon modelini sizlere sunuyor ve iyi okumalar diliyoruz.

SıraModelEkranSYblog Puanı
1Iphone 14 Pro Max 6.7 inç10/9.9
2Samsung Galaxy Z Fold47.6 inç10/9.8
3Huawei Nova 10 Pro 6.8 inç10/9.9
4Xiaomi Mi Note 10 Lite6.47 inç10/9.8
5Oppo A546.51 inç10/9.7
6iPhone 13 Pro 6.1 inç10/9.8
7General Mobile Gm 22 Pro6.7 inç10/9.7
8Poco X4 Pro 6.5 inç10/9.7
9Samsung Galaxy Z Flip36.7 inç10/9.8
10Reeder P13 Blue Max 6.5 inç10/9.8
Büyük Ekranlı Telefon Tavsiye Listesi

Tavsiye Edilen En İyi 10 Büyük Ekranlı Telefon Modeli

Ekran boyutlarından görüntü kalitelerine, işlevlerinden performanslarına kadar bir çok özelliği ile sizleri etkilemeyi başaracak olan en iyi 10 büyük ekranlı telefonu sizler için listeledik.

İşte 2024 yılının en iyi büyük ekranlı telefon modelleri…

Iphone 14 Pro Max

Apple’ın en yeni çıkarttığı telefon olan Iphone 14 serisi, tüm özellikleri ile kullanıcıları etkilemeyi başarıyor.

Pil ömrüFiyat
Paslanmaz çelik
Darbelere ve suya dayanıklı
Geliştirilmiş kamera
Süper hızlı çip

Ürün Detayı

2022 yılında piyasaya sürülen ve her zaman olduğu gibi özellikleri ile Apple sevdalılarını etkilemeyi başaran Iphone 14 Pro Max listemizin ilk sırasında yerini alıyor. 6.7 inç ekranı ile oldukça alımlı ve şık tasarıma sahip olan ürün, dizi, film izlemeyi, oyun oynamayı veya telefondaki işlerinizi halletmeyi daha da keyifli hale getiriyor. Üstelik bu özelliklerinin yanı sıra tüm Iphone modellerini geride bırakmayı başaran, 48 MP ana kamerası ile profesyonel fotoğraflar çekmenizi de sağlıyor.

Ekran boyutu6.7 inç
Kamera çözünürlüğü48 MP+12MP+12MP
Pil gücü4323 mAh
RAM kapasitesi6 GB

Kullanıcı Yorumları

👤 B** Ç**: Telefon gerçekten harika olmuş, evet Türkiye şartlarına göre çok pahalı ama parası olan alır geçer zaten. İnşallah herkesin ulaşabileceği bir seviyede olduğu günleri de görürüz.

👤 E** F** : Gayet güzel ve şık alınacaksa kesinlikle derin mor derim. Yenisi gelene kadar en iyisi bu.


Samsung Galaxy Z Fold4 

6.2 inç’lik kapak ekranı ve 7.6’lık açılabilir ana ekranı ile iki çeşit kullanım sağlıyor. Bu sayede farklı ekran boyutları arasında sadece katlayarak veya açarak geçiş yapabiliyorsunuz.

2 farklı ekran boyutuFiya
Performans
Şık tasarım
Suya ve darbelere dayanıklı

Ürün Detayı

Tek bir cihazla iki farklı telefona sahipmişsiniz gibi hissetmeniz artık mümkün. Nasıl mı? amsung Galaxy Z Fold4, sahip olduğu ana ve kapak ekranı ile 2 farklı kullanım sağlamanıza imkan tanıyor. Dilerseniz telefonu katlayarak 6.2 inç’lik ekrana sahip olabilir veya telefonu açarak 7.6 inç’lik son derece geniş ekrana kolayca erişebilirsiniz. Bu özellikleri sayesinde günlük kullanım ve oyun, dizi, film, iş ile alakalı maillerinizi daha konforlu bir şekilde yönetebilirsiniz. Hangi ekranı kullanmak isterseniz, seçimi ve sağladığı konfor tamamen size özeldir.

Ekran boyutu6.2-7.6 inç
Kamera çözünürlüğü50 MP+12MP+10MP
Pil gücü4400 mAh
RAM kapasitesi12 GB

Kullanıcı Yorumları

👤 S** T** : Mükemmel bir telefon üstelik hiç de ağır değil. Gerçekten çok severek kullanıyorum. Bayıldım.

👤 Y** B**: Çok iyi iki ekranı olması sayesinde telefondan sıkılmazsınız aç kapat çok kolay geçiş yapılabiliyor ekranlar arasında baya baya sevdim.


Huawei Nova 10 Pro 

Şık tasarımı ve 6.8 inç’lik büyük ekranı ile sizleri büyülemeyi başarıyor.

Hızlı şarj edilebilmeOrtalama fiyat
Geniş ekranlı şık tasarım
Gelişmiş kamera

Ürün Detayı

Huawei Nova 10 Pro, sahip olduğu 6.8 inç’lik ekranı ile son derece geniş bir kullanım alanı sağlayarak, telefonda vakit geçirmeyi keyifli hale getirir. Büyük ekran ile şarkım daha çabuk bitmez mi? sorusunu da soran kullanıcılara Huawei’nin bir cevabı var. 4500 mAh enerji tasarruflu pili, turbo moduna girerek tam 20 dakikada telefonunuzun tam şarj olmasını sağlıyor. Böylelikle kabloya bağlı yaşamanıza veya evden çıkmadan yarım saat önce şarjınızın bitmek üzere olduğunu görürseniz, endişe etmenize hiç gerek kalmıyor.

Ekran boyutu6.8 inç
Kamera çözünürlüğü50 MP + 8 MP + 2 MP
Pil gücü4500 mAh
RAM kapasitesi8 GB

Kullanıcı Yorumları

👤 C** Z**: jet hızı ile şarj ediyor ve ekran genişliği boyutu da oldukça iyi, çok severek kullanıyorum ben.
 
👤 E** B**: Huawei bu telefon ile kalitesini kanıtladı ve bence açık ara fark çıkartabileceği en iyi telefon olmuş. fiyatı da diğer telefonlara göre özelliklerine bakıldığında çok uygun kaçıyor resmen.


Xiaomi Mi Note 10 Lite

1080×2340 çözünürlüğü ve 6.47 inç’lik geniş ekranı ile oyun oynamayı ve multimedya deneyimizi üst seviyelere taşıyor.

TasarımYok
Yüksek çözünürlük
6 GB Ram
Uygun fiyat

Ürün Detayı

Estetik ve şık tasarımı ile göz dolduran Xiaomi Mi 10 Lite, kalitesi ile de kullanıcılarını memnun etmeyi başarıyor. 6.47 inç’lik ekranı ile geniş ekran severleri tatmin ediyor ve 6GB RAM’i ile tüm işlemleri hızlı bir şekilde halledebilmenizi sağlıyor.

Üründe bulunan 60 Hz ekran yenileme hızı ile oyun içi grafiklerin akıcılığını yakalayabiliyor, kasma ve donma olmadan oyunlarınızın keyfini doyasıya çıkartabiliyorsunuz.

Ekran boyutu6.47 inç
Kamera çözünürlüğü48 MP+12MP+12MP
Pil gücü4323 mAh
RAM kapasitesi6 GB

Kullanıcı Yorumları

👤 İ** C** : Daha önce LG, Samsung kullandım. Bu telefonun bataryası bana 2 güne yakın gidiyor. Fotoğraf çekimi muhteşem , biberebir aynı renkler, gün batımı olduğu gibi . Çok ayrıntı özellikleri var. Kendi için de kurulu programları var. Pusula, ekran kayıt, ekran video kaydı, kumanda, araç kiti vb. var. İzlediğiniz bir videoyu istediğiniz yerden kaydedip paylaşabiliyorsunuz.
 
👤 N** M** : Telefonumu alalı tam 1.5 sene olmuş.Tek söylemek istedigim bugüne kadar herhangi bir problemle karşılaşmadım.Gonul rahatlığıyla almak isteyenlere tavsiye edebilirim.Bugun olsa yine bu telefonu alırdım.Yalniz elektronik aletlerin bir şans işi olduğuna da her zaman inanan birisiyim


Oppo A54

6.51 inç’lik ekran boyutu ve çerçevesiz tasarımı ile geniş bir kullanım alanı sağlıyor.

Yüksek çözünürlükYok
Uygun fiyat
Şık tasarım

Ürün Detayı

Uygun fiyatlı telefon kategorisinde sayılabilecek olan Oppo A54, özellikleri ile kullanıcıları şaşırtmayı başarıyor. 6.51 inç’lik ekranı sayesinde geniş bir kullanım alanına sahip olabiliyor ve ekranın tüm noktalarını etkin bir biçimde kullanabiliyorsunuz. Aynı zamanda çoklu dokunma sistemi ile birkaç parmağınızla aynı anda ekrana dokunsanız dahi komutlarınızı rahatlıkla algılayor ve bu özelliği de oyun oynamayı daha da keyifli hale getiriyor.

Ekran boyutu6.51 inç
Kamera çözünürlüğü13MP+ 2MP+ 2MP
Pil gücü5000 mAh
RAM kapasitesi4 GB

Kullanıcı Yorumları

👤 R** H**: Ürün beklediğimden de iyi geldi şarj ömrü şahane iyi gidiyor hızı çok güzel ekran büyüklüğü ve her şeyi dış kılıfı ekranı hazır bir şekilde geldi teşekkür ederiz hafızası da 128 olması çok iyi

👤 A** K**: Aslında çok da eski olmayan bir telefonum vardı ancak telefondan kaynaklı şebeke sorunu yüzünden görüşmelerim işkenceye dönüyordu. O amaçla orta segment bir telefon almak istedim. Aslında fiyatı düşük segment olsa da birçok şeyi karşılıyor. Bir kere kesinlikle telefon olsun da özellikleri çok önemli değil tarzında bir telefon değil. Birçok ihtiyacı gideriyor. Telefonda en önemli şey olan ekran işlemcisi çok iyi. Oyunlarda donma yapmayan telefon iddia ediyorum kaliteli telefondur. Film ya da dizi izlerken geniş ekran olması ve centiklerin az olması beni çok memnun etti.


iPhone 13 Pro

6.1 inç’lik ekranı ve full ekran tasarımı ile kullanıcılara profesyonel bir deneyim ve kalite yaşatıyor.

Yüksek performansFiyat
Uzun süreli kullanım
Kaliteli özellikler
Şık tasarım

Ürün Detayı

Listemizdeki Apple ürünlerinden biri diğer de kullanıcılar tarafından sıklıkla tercih edilmiş olan Iphone 13 Pro oluyor. 6.1 inç’lik ekranı ile oyun oynamaktan film izlemeye kadar telefonda geçirdiğiniz tüm vaktin daha keyifli ve eğlenceli olmasını sağlıyor. Aynı zamanda tüm bunları yaparken de şarjı 28 saate kadar video oynatmayı destekleyerek uzun süreli kullanım imkanı sunuyor.

Ekran boyutu6.1 inç
Kamera çözünürlüğü12 MP + 12 MP + 12 MP
Pil gücü3095 mAh
RAM kapasitesi6 GB

Kullanıcı Yorumları

👤 K** G**: iPhone kalitesi tartışılmaz . 13 pro kamerasıyla , bataryasıyla fark yaratmış. Hepsiburada güvencesinde aldım ve hizmetten çok memnun kaldım. Kargo hızı ve paketleme kalitesi çok iyiydi. Teşekkürler
 
👤 E** B**: Apple kalitesi, xs den geçtim. Ekranın 120 hz olayı çok güzel, şarj daha iyi. Kameralar zaten efsane. Ama x serisinden sonra hepsi aynı, aman aman fark göremezsiniz. Bütçeniz yoksa 11 alınabilir, şu an için fiyat performans 11


General Mobile Gm 22 Pro 

6.78 ekran boyutuna ve oldukça zarif tasarıma sahip General Mobile bir çok özelliği ile etkilemeyi başarıyor.

Hızlı şarjYok
Sıra dışı performans
Mükemmel oyun deneyimi
Uygun fiyat

Ürün Detayı

Geniş ve çeltiksiz ekranı ile kullanıcılarına tam kullanım alanı sunan General Mobile GM 22 Pro, telefonda geçirdiğiniz vakti büyük ekranı ile taçlandırıyor ve tüm her şeyi daha ayrıntılı görebilmenizi sağlıyor. 108 MP kamerası ile tüm detayların keyifin çıkartabilir, isterseniz kedinizin isterseniz doğa yürüyüşlerinizi fotoğraflandırarak anılarınızda saklayabilirsiniz.

Ekran boyutu6.78 inç
Kamera çözünürlüğü108 MP + 5 MP + 12 MP + 2 MP
Pil gücü5000
RAM kapasitesi8 GB

Kullanıcı Yorumları

👤 N** Z**: Fiyat performans olarak çok iyi bir cihaz diğer markaların aynı özelliklisi en az 7 bin tl çekiyorlar gm markasını severek kullanıyorum eşime aldım bir tane de kendime aldım herkese düşünmeden tavsiye ederim fiyat artıyor sürekli elinizi çabuk tutun almayı düşünen hemen alsın hergün zarar eder bekleyen, Mersin’den saygılar.

👤 M** A** : Bir haftadır kullanıyorum şarj süresi süper 2 günü rahat çıkarıyor. Uygulamalar gayet hızlı takılma hiç yok. Ekran parlaklığı çok iyi güneşte bile rahat kullanım sağlıyor. Parasını hak eden bir ürün olmuş. Almayı düşünenlere tavsiye ederim


Poco X4 Pro 

6.67 inç’lik geniş ekran sunarken, kusursuz pil gücü ve kamerası ile de kalbinizde taht kurmayı başarıyor.

Kamera megapikseliOrtalama fiyat
Performans
Turbo şarj
Yenileme hızı

Ürün Detayı

Listemizdeki bir diğer büyük ekranlı telefonlardan biri olan Poco X4 Pro, 6.67 inç’lik geniş ekranı ile 120 Hz yenileme hızını buluşturarak benzersiz oyun deneyimi ve gezinme imkanı sunuyor. Yaptığınız hiçbir işlem için beklemenize gerek kalmadan aradığınız her şeye hızlı bir şekilde ulaşabiliyor veya aksiyon dolu filmlerde tüm görüntüleri oynandığı gibi fark ederek ayrıntıları yakalayabiliyorsunuz.

Ekran boyutu6.7 inç
Kamera çözünürlüğü108 MP + 8 MP + 2 MP
Pil gücü5000 mAh
RAM kapasitesi8 GB

Kullanıcı Yorumları

👤 V** I**: Telefonu alır almaz yorum yapmak yanlış olur diye düşünüp belli bir süre kullandım çok olumsuz yorum gördüm özellikle şarj ve işlemci yönünde 13 gün oldu kullanıyorum söylenenler gerçekten boş lafmış işim gereği vaktim bol telefon elimden düşmez ve sürekli oyun oynarım Apex Legends, Pubg Mobile, COD Mobile Gibi yüksek oyunlarda kesinlikle hiçbir sıkıntı göremedim işlemci gayet yeterli ram de gayet iyi 8+3 rom Fazlasıyla yeterli bu şekil kullanmama rağmen bataryası çok çok iyi
 
👤 E** A**: Telefonu 5g desteği, 108 mp kamera, hızlı şarj özelliği, amoled ekran ve 120 Hz ekran hızı özelliklerinden dolayı almıştım. İyi ki de almışım. Benim evde 30 dakikada %70 45 dakikada ise%100 e şarj ediyorum. Amoled ekran ile Netflix izlemek çok keyifli.


Samsung Galaxy Z Flip3

Telefonunuzu ne kadar mı küçültebileceğinizi merak ediyorsanız? Samsung Galaxy Z Flip3 ile hiç ummadığınız kadar küçük, hiç beklemediğiniz kadar şık!

Güçlü performansFiyat
Kaliteli
Katlanabilir tasarım

Ürün Detayı

Her yere sığan ve oldukça şık tasarıma sahip olan Samsung Galaxy Z Flip3’ün tam boyutu 6.7 inç iken katlandığındaki boyutu ise 4.2 inç oluyor. Tabi ki katlanma özelliği sadece boyunun küçülmesini değil, aynı zamanda dilediğiniz yere telefonu koyarak fotoğraf çekebilmenizi, telefonu elinizde tutmanıza gerek kalmadan dizi, film izleyebilmenizi veya görüntülü sohbet edebilmenizi de sağlıyor. Üstelik telefon katlı iken mini bildirim ekranı ile telefonunuzu açmanıza gerek kalmadan, saati, hava durumunu veya gelen mesajları görebilir hatta ve hatta fotoğraf bile çekebilirsiniz.

Ekran boyutu6.7- 4.2 inç
Kamera çözünürlüğü12 MP+12 MP
Pil gücü3300 mAh
RAM kapasitesi8 GB

Kullanıcı Yorumları

👤 K** I** : Çok beğendim. Gelecek bu teknolojide. Şimdiden alışın. Pili hiç sıkıntı değil. Günü rahat çıkarıyor. Zaten de hızlı şarj oluyor. Gece çekimlerine inanamadım. Her yer karanlık ama bana akşam olmak üzere gibi resimler verdi.

👤 Z** E** : Tereddutlerum vardi ama iyiki almisim cok kullanisli cok zarif bir telefon


Reeder P13

Uygun fiyatı ve 6.5 inç’lik ekranı ile ihtiyaçlarınızı karşılamanıza yardımcı oluyor.

Uygun fiyatYok
Geniş ekran
4GB Ram

Ürün Detayı

Listemizin son sırasında yer alan Reeder P13, 6.5’lik büyük ekranı ile izleme ve işlem yapma deneyiminizi daha keyifli hale getiriyor. Üstelik büyük ekrana sahip olmasına rağmen yüksek batarya kapasitesi ile şarjınız kolay kolay bitmiyor ve gün boyu kullanım sağlayabiliyorsunuz.

Ekran boyutu6.5 inç
Kamera çözünürlüğü8 MP
Pil gücü3950 mAh
RAM kapasitesi4 GB

Kullanıcı Yorumları

👤 E** R**: Telefon çok güzel, parmak izi okuyucu yok ama işlemcisi önceki modele göre daha hızlı. Alırken mutlaka kılıf siparişi de verin, kamera çıkıntılı, korunması gerek. Bu model ismiyle kılıf bulamayabilirsiniz. Ben p13 blue max pro lite 2022 kılıf aldım, tam uyuyor.
 
👤 B** A**: 6 sene önce kızıma bu markanın tabletini almıştım hala kullanıyoruz o yüzden telefon ihtiyacım olduğu için düşünmeden aldım İyi ki almışız kamerası işlemcisi bataryası çok iyi teşekkürler Reeder.


Sıkça Sorulan Sorular

2024’ün tavsiye edilen en iyi büyük ekranlı telefon markaları hangisi?

Tavsiye edilen en iyi büyük ekranlı telefon markaları arasında; Iphone, Samsung, Huawei, Xiaomi, Oppo, General Mobile, Poco, Reeder geniş ve tam erişim sağlanabilen ekranları, görüntü kaliteleri, kamera megapikselleri ile kullanıcıların sıklıkla tercih ve tavsiye ettiği telefonlar arasında yer alıyor.

Telefon alırken nelere dikkat etmeliyim?

Telefon alırken dikkat etmeniz gereken en önemli şeyler, dayanıklı olması, batarya gücü ve işlevselliğidir. En ufak darbede zarar gören telefon hem size maliyet hemde işlerinizin aksamasına neden olurken, bataryası zayıf olan telefonda da aynı sıkıntıları çekecek ve işinizin ya da telefon görüşmenizin önemli kısmında şarj aleti aramak zorunda kalabilirsiniz. Bu yüzden önceliğiniz dayanıklılığı ve bataryası olmalıdır.

Büyük ekranlı telefon neden alınmalı?

Eğer ki telefonlarda tercihin her zaman daha büyük ekranlı olanları ise işte şimdi size avantajlarınızdan bahsedeceğiz. Büyük ekranlı telefonlar oyun oynamayı, dizi veya film izlemeyi hatta ve hatta işlerinizi yapıp, kitap veya dergi okumayı daha keyifli hale getirir. Çünkü detayları daha net görebilirken, ekranda daha fazla alana erişim sağlayabilme imkanını kullanıcılara tanır.

Telefonun bataryasının uzun ömürlü olması için nasıl şarj edilmeli?

Telefonunuzun bataryasının daha dayanıklı olmasını istiyorsanız eğer yapmanız gereken, telefonunuzu %100 şarj olmadan güçten kesmemek ve %20 altına düşmediği takdirde şarja takmamak olmalıdır. Bu sayede bataryayı yormazsınız.

Yazıyı puanla!
[Toplam: 2 Ortalama: 5]

Yorum yapın