En İyi 10 Telefon Markası Tavsiyesi

Teknolojinin geldiği noktada artık neredeyse her işimiz telefonlara emanet oldu. Türlü fonksiyonları olan akıllı cep telefonları not defteri, bilgisayar, fotoğraf makinesi, albüm, multimedya aracı ve akıl hocamız olarak günlük rutinimizde büyük bir yer kaplıyor. Durum böyle olunca da telefon piyasasına hakim çok sayıda marka birbiri ardına yepyeni ürünlerle karşımıza çıkıyor.

Mobil teknoloji olarak tanımlanan pek çok fonksiyonla da donatılmış olan akıllı cep telefonları, günden güne gelişmeye devam ederek kullanıcıları şaşırtmayı başarıyor. Markalar hem kendi aralarında hem de teknolojiyle rekabet ederek ürünlerini bir ileri adıma taşırken, kullanıcıya da farklı avantajlar sağlayarak dikkatleri çekmeye çalışıyor.

SıraModellerÖzellikSYblog Puanı
1AppleKaliteli10/9.9
2SamsungDayanıklı10/9.9
3XiaomiYeni Nesil10/9.8
4OPPOYenilikçi10/9.7
5HuaweiKamera10/9.7
6OnePlusPerformans10/9.6
7HonorTasarım10/9.6
8RealmeFiyat10/9.6
9ReederEkran10/9.4
10General MobileSağlamlık10/9.4
Telefon Tavsiye Listesi

2024 Yılı İçin En İyi 10 Telefon Markası

Sizler için derlediğimiz yazımızda yer verdiğimiz markalar, ekibimiz tarafından tek tek incelenerek listemizde yer buldu. Gerçek kullanıcı yorumları, güncel kalabilme kabiliyetleri, satış istatistikleri, fiyat / fayda oranları, teknik ayrıntılar gibi önemli kriterlerde rakiplerinin önüne geçmeyi başaran markaları bir araya getirdik.

İşte dünyanın en iyi telefon markaları listemiz:

Apple

Üretmiş olduğu ürünlerle her zaman üst segmenti hedef alan Apple, üstün performanslı ve uzun kullanım ömürlü telefonlarıyla en prestijli telefon markasıdır.

Üstün PerformansYüksek Fiyat
Yüksek Çekim KabiliyetiDüşük Batarya Kapasitesi
Yüksek Arayüz Hızı
Uzun Kullanım Ömrü

Ürün Detayı

Apple markası tarafından kullanıcıya sunulan IOS yazılımlı iPhone telefonlar, multimedya ve internet fonksiyonlarına sahip olan popüler cihazların başında geliyor. 2007 senesinde tanıtılan ilk modelinin ardından teknolojinin adeta önünde koşan Apple, hep son derece fonksiyonel ürünleriyle sektörün devlerinden olmayı başarıyor. Kullanıcılarına pek çok ilki sunan iPhone akıllı cep telefonlarının son modeli olan iPhone 13 Pro Max, üst segment özellikleriyle yoğun ilgi görüyor. Fiyat olarak da iddialı olan iPhone telefon modellerinin kullanıcılarına prestij sağlayan cihazlardan olduğunu söyleyelim.

2022iPhone 14
2021iPhone 13
2020iPhone 12
2019iPhone 11
2018iPhone XR

Kullanıcı Yorumları

👤 M* Y*; “IPhone kalitesi diye bir şey olduğunu herkes biliyor. Hiçbir telefonu kasma yapmıyor, kamerası güzel çekiyor ve uzun yıllar güncelleme alıyor. Tavsiye ederim.”

👤 A** B**; “Sürekli olarak telefon değiştirmeyi sevmediğim için aldım. Uzun yıllar boyunca kullanacağım, gayet memnunum.”


Samsung

Galaxy A, Z, S, M, 10 ve Note serileri ile her cihazında kaliteden ödün vermeyen Samsung, bu sayede dünyada en çok tercih edilen marka olmayı başarıyor.

Şık TasarımYüksek Fiyat
Üstün Performans
Modern Arayüz

Ürün Detayı

Güney Kore’nin en başarılı teknoloji markalarından biri olan Samsung, cep telefonu alanında en çok satan markaların başında geliyor. Sürekli yenilenen ürün paletiyle kullanıcı isteklerine anında yanıt verebilen Samsung, farklı fiyat ve fonksiyon gruplarında çok sayıda modele sahiptir. Bu özelliği sayesinde her yaştan ve her gelir seviyesinden kullanıcıya hitap edebilen marka, başlangıç seviyesinden profesyonel seviyeye kadar geniş bir kullanıcı profiline hizmet ediyor.

2022Samsung Galaxy S21 FE 5G
2021Samsung Galaxy Z Flip3, Samsung Galaxy S21, Samsung Galaxy A52
2020Samsung Galaxy Z Flip, Samsung Galaxy S20 Plus, Samsung Galaxy M31

Kullanıcı Yorumları

👤 A** H*; “Ben her zaman Samsung kullanıcısı oldum. Bundan sonra da değiştirmeyi düşünmüyorum. Hem özellikleri iyi hem de gayet kaliteli. Tavsiye ederim.”

👤 G* B*; “Daha önceden iPhone kullanıcısı olarak itiraf etmeliyim ki telefona istediğim şeyi yükleyebilmeyi özlemişim. Sırf bunun için bile almaya değer.”


Xiaomi

Uygun fiyata ve yüksek performansa sahip ürünleriyle öne çıkan Xiaomi, bu sayede özellikle ülkemizde çok fazla tercih edilen markalardan birisidir.

Uygun FiyatKamera Performansı İyi Değil
Yüksek Batarya Kapasitesi
Yüksek Performans

Ürün Detayı

Uzakdoğu teknoloji firması olan Xiaomi, özellikle akıllı cep telefonları açısından oldukça başarılıdır. Popüler markanın %5 karlılık hedefi, kullanıcılarına sunduğu her üründe daha ekonomik olma imkanı sağlıyor. Bu politikasıyla daha en baştan ilgi çekmeyi başaran ve hem akıllı teknolojiler hem de telefon piyasasında bir anda büyük kapasiteye ulaşan popüler marka, kullanıcı memnuniyeti yaratan ürünlerinin çokluğu sayesinde listemizdeki yerini alıyor.

2022Xiaomi 11i 5G
2021Xiaomi Mi 11 Lite, Xiaomi Mi 11T
2020Xiaomi Mi Note 10 Lite, Xiaomi Redmi Note 9 Pro

Kullanıcı Yorumları

👤 L* G*; “Tam bir fiyat performans markası. Daha önceden Samsung kullanıyordum, bu daha uygun fiyatlı olduğu için tercih ettim. Şiddetle tavsiye ederim.”

👤 K* B*; “Bir arkadaşımın önerisiyle aldım. Gerçekten çok güzel bir telefon. Her türlü oyunu sorunsuz bir şekilde oynayabiliyorum.”


OPPO

Özellikle çok fazla selfie çeken kişiler için özel olarak ön kamerayı geliştiren OPPO, bu sayede özçekim severlerin en çok tercih ettiği markalardan birisi olmayı başarıyor.

Modern TasarımYüksek Fiyat
Geniş Servis Ağı
Yüksek Performans

Ürün Detayı

10 yıldır bu sektörde hizmet veren OPPO, mobil fotoğrafçılık teknolojisinin geliştiricilerinden olurken en büyük hedefi kamera konusunda başarılı telefonlar üretmek olarak ifade ediliyor. Ayrıca selfie çekmek için kullanılan ön kameraları daha gelişmiş özelliklerle destekleyen ilk markalardan biri olan OPPO, kamera özellikleri konusunda yarattığı yeniliklerle de zirveyi zorlamayı başarıyor. Genç kullanıcıyı hedefleyen modelleri ile öne çıkan OPPO telefonlar, üstün performanslarıyla da çok beğenilen markalar arasında yer alıyor.

2022Oppo Find X2
2021Oppo Reno 5 Lite
2020Oppo Reno 4

Kullanıcı Yorumları

👤 N* V*; “Özellikle bu telefonların kamerası çok iyi. Profesyonel fotoğrafçılık hizmeti veriyorum ve iPhone kalitesinde çekim yapabiliyorum. Tavsiye ederim.”

👤 A* N**; “Uzun zamandır markayı takibe almıştım. Bugün almaya karar verdim. Çok memnun kaldığımı söyleyebilirim. Tasarımı, özellikleri ve kamera performansı kusursuz.”


Huawei

Her zaman ürettiği yüksek performans sağlayan kameralarıyla bilinen Huawei, bu sayede en iyi telefon markaları arasına girmeyi başarıyor.

Şık TasarımGoogle Servislerini Kullanamıyor
Üstün Çekim Kalitesi
Yüksek Performans

Ürün Detayı

2005’te ürettiği ilk 3G cep telefonu olan U626 ile “En İyi 3G Akıllı Telefonu” ödülünü alan Çin menşeili Huawei, günümüzün lider telefon üreticileri arasında yer alıyor. Telekom ağları, bulut, akıllı cihazlar ve BT alanında hizmet veren marka “Harekete geç ve hayallerini gerçekleştir” mottosuyla üretim yapıyor. Marka olarak Fortune 500 listesinin 49. sırasında yer alan Huawei, çok sayıda telefon modeliyle tüketici ihtiyaçlarına yönelik çözümler üretiyor.

2019Huawei P30 Lite
2021Huawei Nova 9
2020Huawei P40 Lite, Huawei Mate Xs

Kullanıcı Yorumları

👤 K* B*; “Huawei telefonlarının en çok kamerasına bayılıyorum. Çok güzel çekim yapıyor. Bir fotoğrafçı olarak çok sevdim. Tavsiye ederim.”

👤 M** S*; “Çok güzel bir telefon. Hem tasarımı hem de özellikleri çok iyi. Kamerası da çok iyi, tavsiye ederim.”


OnePlus

Yüksek performansa sahip cihazlarıyla kullanıcısını her zaman tatmin eden OnePlus, bu sayede en çok tercih edilen telefon markalarından birisi olmayı başarıyor.

Üstün PerformansYüksek Fiyat
Yüksek Arayüz Hızı
Şık Tasarım

Ürün Detayı

Kurulduğu ilk günden beri her zaman en üst seviyedeki kullanıcıyı hedefleyen marka, günümüzde orta ve alt segmentte de cihazlar üretiyor. Buna rağmen cihazın kalitesinden ve performansından öndün vermeyen OnePlus, bu özelliği sayesinde kullanıcısı tarafından çok beğeniliyor. Ayrıca bu marka servisinin oldukça iyi olduğunu belirtelim.

2022OnePlus 10 Pro
2021Oneplus 9 Pro
2020Oneplus Nord N10 5G, Oppo A73

Kullanıcı Yorumları

👤 H* F*; “Sürekli reklamlarda karşıma çıkıyordu ve telefonu değiştirme vaktim gelmişti. Bir arkadaşımın önerisiyle aldım. Çok sevdim telefonu, tavsiye ederim.”

👤 B* V*; “Üst düzey bir performansı var. Daha önceden Huawei Mate serisini kullanıyordum. Bugün bu telefona geçince çağ atlamış gibi hissettim. Bundan sonra hiçbir şeyle değişmem.”


Honor

Üretmiş olduğu her ürünün şık tasarımlı ve üstün performanslı olduğunun garantisini veren Honor, bu özelliği sayesinde en iyi telefon markalarından birisi olmayı başarıyor.

Üstün PerformansÇoğu Telefonu Suya Dayanıklı Değil
Uygun Fiyat
Şık Tasarım

Ürün Detayı

Huawei’in alt kuruluşu olarak kurulan Honor, her türlü teknolojik aleti en uygun fiyata sunma amacıyla faaliyetlerine devam etmektedir. Akıllı saatlerden kulaklığa, telefonlardan akıllı bilekliklere kadar geniş bir ürün yelpazesinde ürün üreten marka, cihazlarıyla kullanıcıları tarafından çokça seviliyor. Son olarak bu markanın son yıllarda gittikçe daha yüksek kalitede cihazlar ürettiğini söyleyelim.

2021Honor 50
2019Honor 9X

Kullanıcı Yorumları

👤 Ö* G*; “Annemin telefona ihtiyacı vardı ve çok bir şey beklemiyordu. Bu yüzden bu markayı tercih ettim. Kendisi çok memnun kaldı, her işlemi rahatlıkla yapabiliyor.”

👤 Ş* A*; “Daha önceden de aynı markanın bir ürününü kullanıyordum. Çok beğendim ve telefonu yükseltmeye karar verdim. Şu an çok mutluyum. Tavsiye ederim.”


Realme

Uygun fiyatı yüksek performansla beraber sunması sayesinde öne çıkan marka, özellikle Türkiye’de çokça tercih edilmektedir.

Üstün PerformansTasarımı Herkese Uygun Değil
Uygun Fiyat
Yüksek Batarya Kapasitesi

Ürün Detayı

Oppo markasının alt şirketi olarak kurulan Realme, uygun fiyatlı ürünleriyle tanınıyor. Fiyat performans açısından üstün telefonlarıyla bilinen marka, bunun yanı sıra kulaklık, televizyon, akıllı bileklik, akıllı saat ve IoT ürünleri de üretiyor. Telefona çok fazla para vermek istemeyen kişiler için ideal olan marka, günümüzde milyonlarca kişinin favorisi durumdadır.

2022Realme GT 2
2021Honor 50
2020Oppo Realme 7 Pro, Oppo Realme 5i

Kullanıcı Yorumları

👤 N* G; “Telefonlarla çok oyun oynayan birisiyim. Bu yüzden uzun süre dayanacak telefona ihtiyaç duyuyordum. Bir arkadaş tavsiyesiyle aldım ve memnun kaldım. Artık rahatlıkla saatler boyunca oyun oynayabiliyorum.”

👤 M* A; “Uzun süren araştırmalarım sonucu aldım ve çok memnun kaldım. Kamerası, arayüz hızı ve kapasitesi benim için yeterli. Tavsiye ederim.”


Reeder

Fiyat performans ürünleriyle öne çıkan marka, bu sayede çok fazla para vermeden telefonla buluşmak isteyen kişilerin ilk tercihi oluyor.

Şık TasarımOyun Performansı İyi Değil
Uygun Fiyat
Hızlı Arayüz

Ürün Detayı

2009 yılında Uygar Saral tarafından kurulan bir marka olan Reeder, özellikle son yıllarda uygun fiyata üretmiş olduğu ürünlerle tanınıyor. Fiyat performans ürünleriyle öne çıkan ve her yaştan kişiyi telefonla tanıştıran marka, başlangıç aşamasında telefonla buluşmak isteyen tüketiciler için uygundur.

2022Reeder P13 Blue Plus
2021Reeder P13 Blue Max 2021, Reeder P13 Blue
2020Reeder P13 Blue Max, Reeder P13 Blue Max Pro

Kullanıcı Yorumları

👤 L* A; “Babaannem bir telefona ihtiyaç duyuyordu ve babam almak istedi. Ben de biraz araştırma yaptım ve uygun fiyata güzel özelliklere sahip bu telefonu buldum. Şu an çok memnun kendisi, tavsiye ederim.”

👤 B* T; “Oldukça güzel bir telefon. Okulda bir arkadaşımdan görmüştüm ve beğendim. Gayet memnunum.”


General Mobile

Üretmiş olduğu telefonlarıyla ülkemizde çok popüler olan General Mobile, fiyat performans cihazlarıyla kullanıcısının ilgisini çekmeyi başarıyor.

Şık TasarımServis Ağı Yeteri Kadar Geniş Değil
Yüksek Performans
Üstün Çekim Kabiliyeti

Ürün Detayı

Türkiye’nin lider akıllı telefon markası olan General Mobile, teknolojiyi en hızlı yenileyen ve kendisini geliştirebilen markaların başında geliyor. Uluslararası piyasalarda da üstün kalite standartlarında ve ulaşılabilir modellerle ilgi gören General Mobile, stratejik olarak ortaklık yaptığı Google ile Android One projesini başlatarak bu projenin en başarılı ortağı olma başarısını da yakaladı. Dünya Mobile Kongresi’nde, “Android European Hero” ödülüne layık görülen General Mobile, kullanıcılarında da sadakat yaratabilmiş markalar arasında yer alıyor. Ayrıca bütçe dostu markalardan biri olan General Mobil’in bu yönüyle de her daim olumlu puanlar topladığını da belirtelim.

2022General Mobile GM 22 Pro
2021General Mobile GM 21 Pro, GENERAL Mobile GM 21
2020General Mobile GM 20 Pro, General Mobile GM 20

Kullanıcı Yorumları

👤 P* A*; “Bugüne kadar yerli malından şaşmadım. Bugünden sonra da şaşmam. Tüm ihtiyacımı karşıladı. Tavsiye ederim.”

👤 Ö* H*; “Oldukça güzel bir telefon. Telefoncuda görmüştüm ve çok beğenmiştim. Bugüne almak nasip oldu.”


Sıkça Sorulan Sorular

En iyi cep telefonu markası hangisi?

Dünyanın en iyi cep telefonu markası Apple’dır. Üretmiş olduğu cihazlarıyla her zaman en iyisi olan marka, yüksek performanslı telefonlarıyla kullanıcıları tarafından çokça seviliyor. Ayrıca bir prestij simgesi olarak da tercih edilen Apple cihazları, bu sayede de en iyi telefon markaları arasındaki yerini sağlamlaştırıyor.

En iyi Android cep telefon markası hangisi?

En iyi Andorid cep telefon markası uzun yıllardan beridir Samsung’dur. Her ne kadar son yıllarda Huawei birazcık zorlamış olsa da hala en iyisi olmayı başaran Samsung, uzun yıllardan beridir en çok satan telefon markası olması sayesinde yerini kaptırmıyor.

Cep telefonu ne zaman alınmalı?

Cep telefonu ve teknoloji ürünlerini almak için en uygun zaman Aralık ayıdır. Bunun nedeni markaların yıl sonu satış rakamlarını yükseltmek için yaptıkları kampanyalar ve fiyat düşürmelerdir. Bu sebeple cep telefonu alacak iseniz Aralık ayını beklemenizi öneririz.

Cep telefonu AnTuTu puanı nedir?

Uzmanlar tarafından telefonları karşılaştırmak için kullanılan AnTuTu, bir cep telefonunun performansını ölçmek için yapılan testtir. Bu test telefonun performansını ölçerek tüketiciye büyük kolaylık sağlıyor. Böylelikle tüketici en güçlü akıllı telefonları sıralayarak daha iyi bir seçim yapabiliyor.

Cep telefonu seçimi nasıl yapılmalı?

Cep telefonu seçimi yapmak için ilk olarak bütçenizi belirlemeniz gerekiyor. Daha sonra IPhone ya da Android cihaz mı tercih etmek istediğinizi saptayın. Sonra telefonun kamera, arayüz, batarya ve oyun performansının nasıl olması gerektiğini belirleyin. Buna uygun olarak da telefonunuzu seçin.


Yazıyı puanla!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Yorum yapın