En İyi 10 NFT Sitesi Tavsiyesi | 2024

Son zamanlarda adını hızla duyuran ve kripto para dünyasına giriş yaptığı andan itibaren herkesin dikkatini çeken NFT’ler kripto parayla beraber yeni bir devrim başlattı. Açılımından başlamamız gerekirse NFT (Non funhible token), dilimizdeki anlamı ise değiştirilemez token anlamına gelmektedir. Peki nedir bu değiştirilemez token?

Müzik, sanat, dijital oyunlar ve görsellerden oluşan NFT’ler dünya üzerinde görebileceğiniz birçok nesneyi dijital alanlara taşıyan varlıklardır. Sergiye gittiğinizde beğendiğiniz bir resmi satın aldığınızda o tamamen size ait olur, NTF’lerde de aynı şey geçerlidir. Bir sanatçı tarafından yapılan tasarımı alırsanız o artık sizin dijital ortamda var olan eserinizdir ve sadece size aittir. Üstelik aldığınız dijital varlığınızın değerinin arttığını görürseniz onu aldığınız gibi değerinin üstünde bir başkasına da satabilir ve dijital dünyadaki varlığınızı koruyabilirsiniz.

Şimdi sizlere bu konuda detaylı olarak bilgi verirken, dijital dünyada var olan ve en çok güven kazanan siteleri listeleyeceğiz. Böylelikle siz okudukça kafanızdaki soru işaretler giderilecek ve hangi siteyi kullanmak istediğinize dair fikir sahibi olabileceksiniz.

Sıra NFT SiteleriÜlkeSYblog Puanı
1BinanceÇin10/9.9
2OpenseaABD10/9.9
3RaribleABD10/9.8
4SuperRareABD10/9.9
5NBA Top ShotABD10/9.8
6SolanartFransa10/9.8
7MintableSingapur10/9.7
8Nifty GatewayABD10/9.8
9DecentralandArjantin10/9.7
10FoundationABD10/9.8
En İyi NFT Sitesi Tavsiye Listesi

Tavsiye Edilen En İyi 10 NFT Sitesi Detaylı İncelemesi

NFT alış ve satışlarınızı en güvenli şekilde yapabileceğiniz ve dijital dünyada kendinize bir yer açabileceğiniz en iyi NFT sitelerinizi sizler için listeledik.

İşte 2024 yılı için en iyi NFT sitesi önerileri:


Binance

  • Binance’da Kullanabileceğiniz Cüzdanlar: Metamask, Atomic Wallet, Ledger, SafePal, Trust Wallet
  • Komisyon Ücreti: Tek NFT satışında aldığı komisyon %0,1
  • En İyi Özellikleri: Düşük komisyon ücreti, hızlı işlem hacmi, sürprizler, binlerce NFT’ye ulaşma imkanı

Binance kripto para ve NFT alanlarında adını dünyaya duyurmuş ve popülerliği gün geçtikçe artan siteler arasında yer alıyor. 2017’den bu zamana kadar hizmet verirken kullanıcıları binlerce NFT ile buluşturuyor. Birçok popüler sanatçı, eserlerini Binance üzerinde sergiliyor ve satıyor. Sizler de dilerseniz bu platformda %1 komisyon oranıyla NFT alabiliyor ve satabiliyorsunuz. Üstelik NFT’lerinizi takas etme imkanını da sizlere sunarak dijital dünyadaki varlığınızı korumanıza yardımcı oluyor.

Binance’ın kullanıcılarına sunduğu birçok imkan arasında bazı özel sürprizler de yer alıyor. Sizlere sunduğu gizemli kutuyu aldığınız takdirde komisyon ücretlerinde indirim kazanabiliyor veya kutunun içinden çıkabilecek olan NFT’leri piyasadaki değerinden daha ucuza alıp değerlendirebiliyorsunuz.

Binance Global Üyelik İçin TIKLA

OpenSea

  • OpenSea İçin Kullanabileceğiniz Cüzdanlar: Metamask,Coinbase, Bitski, Dapper, Torus, Kaikas, Formatic, Water Connect
  • Komisyon Ücreti: Tek NFT satışında aldığı komisyon %2,5

NFT’ye dair birçok eseri bulabileceğiniz Opensea, kullanıcıları dijital sanat eserleri , ticaret kartları, koleksiyonlar ile buluşturan oldukça geniş bir pazar olmayı başarıyor. 80 milyonun üzerinde NFT’ ye sahip olan ve en popüler siteler arasında yer alan OpenSea ile token üretebilir, satın alabilir veya satabilirsiniz. Üstelik sanat eseri oluşturmak isteyen kullanıcılara da kolaylık sağlayan site, özenle hazırladığınız eserlerinizi adınıza tescilleyip satışınızı yapabilme imkanını da sizlere sunuyor. Tasarladığınız NFT’lerinizin ilk satışından 25 dolar ücret kesintisi yaptıktan sonra bu ücreti ortadan kaldırıyor ve satışlarınızdan %2,5 komisyon alarak dijital dünyada NFT’lerinizle yer almanızı sağlıyor.


Rarible

  • Rarible İçin Kullanabileceğiniz Cüzdanlar: Metamask, Coinbase, MyEther, Torus
  • Komisyon Ücreti: Tek NFT satışında aldığı komisyon %2,5

Türkiye’de popülerliğini koruyan ve geniş bir NFT pazarı bulanan Rarible, oldukça kolay arayüzü bulunması sebebiyle sıklıkla tercih ediliyor. Elinizde olan NFT’lerin gerek satışını yapmayı gerekse takas etmeyi oldukça kolay ve konforlu hale getiriyor. Üstelik elinizde bulunan token çeşitlerini, koleksiyon şeklinde veya tekli olarak satışını yapabiliyorsunuz. Tüm yapacağınız satışlardan %2,5 komisyon alıyor.


SuperRare

  • SuperRare İçin Kullanabileceğiniz Cüzdanlar: Metamask
  • Komisyon Ücreti: Tek NFT satışında aldığı komisyon %3

Ethereum blok zincirine bağlı olarak oluşturulan SuperRare, sanata ve sanatçıya verdiği değer ile biliniyor. Diğer NFT sitelerine kıyasla bu siteye üye olabilmeniz için sanatçı tarafından davet edilmeniz ve başvurunuzun onaylanması gerekiyor. Bu adımları geçtikten sonra dijital dünyanın büyüsü ile tanışabiliyorsunuz. Eserlerini yaratıp, satışlarını gerçekleştirebiliyorsunuz. SuperRare ilk satışınızdan %15 oranında komisyon ücreti alıyor daha sonrasında ise bu komisyon %3’e düşüyor.


NBA Top Shot

  • NBA TOP SHOT İçin Kullanabileceğiniz Cüzdanlar: Ethereum, Bitcoin Cash, Dapper, DAI, USDC
  • Blok Zinciri: Flow
  • Komisyon Ücreti: Tek NFT satışında aldığı komisyon %5

Basketbol hayranlarının favori NFT sitelerinden olan NBA Top Shot, LeBron James’in kısa videoları ile uzun süre piyasayı çalkalamayı başardı. Birçok ünlü basketbolcunun kısa basketbol videolarının veya NBA oyuncularının tasarımlarının satın alınmasına, saklanmasına veya takas edilebilmesine imkan tanıyor. Bunun yanı sıra dijital varlıklardaki setleri tamamlayan üyeler, ”ender” olarak adlandırılan dijital varlıkların kilitlerine erişim sağlayarak koleksiyon oluşturmayı daha keyifli hale getirebiliyor


Solanart

  • Solanart İçin Kullanabileceğiniz Cüzdanlar: Sollet, Ledger, Slope, Clover, Solflare
  • Komisyon Ücreti: Tek NFT satışında aldığı komisyon %3

NFT dünyasının en büyük pazarından biri olan Solanart, gün geçtikçe popülerliğini artırmayı başarıyor. Blackhain üzerinden pazara sunulan NFT varlıklarını, alıp satabilmenize veya kendi NFT’leriniz oluşturabilmenize imkan tanıyor. Üstelik NFT satışlarınızdan %3 komisyon alarak, dijital dünyada sesininizi duyurabilmenizi ve özenle tasarladığınız eserlerinizi tanıtabilmenizde ilk basamağınız oluyor.


Mintable

  • Mintable İçin Kullanabileceğiniz Cüzdanlar: Metamask
  • Komisyon Ücreti: Tek NFT satışında aldığı komisyon %5

Mintable NFT sitesi, sanatçılara harika bir imkan sunuyor. Eğer ki NFT oluşturmak isterseniz, tasarımlarınızı oluşturabilmeniz için sizden herhangi bir ücret talep etmiyor. Bu sayede NFT’lerinizi görsel, ses, obje veya video olarak oluşturabiliyor ve satışını %5 komisyon oranıyla yapabiliyorsunuz. Üstelik açık artırmaya tasarımlarınızı sokarak, daha fazla kullanıcıya erişebiliyor ve satışlarınızı gerçekleştirebiliyorsunuz. Açık artırmada NFT fiyatlarınızı kendiniz belirliyorsunuz fakat açık artırmada yer alabilmeniz için bir miktar Etherium sahibi olmanız gerekiyor.


Nifty Gateway

  • Nifty Gateway İçin Kullanabileceğiniz Cüzdanlar: Ethereum cüzdanları, Gateway Omnibus
  • Komisyon Ücreti: Tek NFT satışında aldığı komisyon %5

Birçok ödeme aracını kullanıcıya sunan Nifty Gateway, ethereum para birimi, banka ve kredi kartınızla alış satış işlemlerinizi yapabilmenizi sağlıyor. Böylelikle kafanızı karıştıran rakamlar yüzünden NFT sahibi olma istediğinizden vazgeçmenize gerek kalmadan dilediğiniz NFT avantajlarından yararlanabiliyorsunuz.
Büyük işlem hacmine sahip olan Nifty Gateway, hızlı ve kolay alım satımın yanı sıra üyelerini birçok çeşit NFT ile buluşturarak, geniş yelpazesi ile beğenileri kazanıyor ve popülerliğini korumaya devam ediyor.


Decentraland

  • Nifty Gateway İçin Kullanabileceğiniz Cüzdanlar: Ethereum cüzdanları, Bitcoin, Tether ve daha birçok çeşit dijital para
  • Komisyon Ücreti: Tek NFT satışında aldığı komisyon %2,5

2020 yılında Ethereum blok zincirinden geliştirilmiş oldukça geniş bir NFT yelpazesine sahip olan Decentraland, üyelerini bambaşka bir dünya ile karşılıyor. Oyun üzerinden tasarlanmış olan site, sanal arazi, karakterler ve karakter giysilerini içererek farklı koleksiyonlar oluşturabilmenize imkan tanıyor. Bu sitede aldığınız her şeyi daha fazla değerlendirerek satış yapabiliyor ve yüksek satışlar elde edebiliyorsunuz. Üstelik satışlarınızdan da sadece %2,5 oranında komisyon ücreti alıyor.


Foundation

  • Foundation İçin Kullanabileceğiniz Cüzdanlar: Ethereum cüzdanları, Mermask, Welletcpnnect
  • Komisyon Ücreti: Tek NFT satışında aldığı komisyon %10

2020 yılında kurulmasına rağmen, büyük bir rağbet görmeyi başaran ve birçok NFT sitesini geride bırakan Foundation, dijital sanatı hep ön planda tutuyor. NFT sanatçısı olmak istiyorsanız, sanatçılardan alacağınız davetiyeler üzerine siteye üye olabiliyor ve başvurunuz onayladıktan sonra dijital dünyanın içerisindeki yerinizi konumlandırabiliyorsunuz. Üstelik sanatçılar yaptıkları her bir satıştan sonra 1 davetiye alarak, sitede olmasını istediği kişileri davet edebiliyor. Alıcılar için ise durum daha basit. NFT satın almak istiyorsanız tek yapmanız gereken siteye alıcı olarak üye olmak ve istediğiniz NFT’lere teklif vermeniz olayor. Bu sayede dilediğiniz NFT’yi satın alabilir ve varlığınızı dijital dünyada koruyabilirsiniz.


NFT alırken nelere dikkat edilmeli?

Kripto paraların hayatımıza girmesiyle, dijital dünyadaki yerimizi almaya başladık. Gerek sanatçı olarak gerekse alıcı olarak da NFT’leri hayatımıza dahil ettik ve bu dünyadaki yerimizi konumlandırmayı başardık. Peki ilk defa NFT alacaksanız veya aldığınız NFT’lerin daha değerli olmasını istiyorsanız nelere dikkat etmeliyiz hiç düşündünüz mü? Biz sizler için araştırıp kafanızdaki soru işaretlerini giderebilmek adına listeleme yaptık. Umarım bu dünyada kalıcı olur ve varlığınızı her zaman sürdürebilirsiniz.

Projelerin yol haritasını inceleyin

NFT almak istiyorsanız mutlaka projenin detaylı incelemesini yapmalısınız. Size vaat edilen projelerde gerçeklik payı mutlaka olmalı. Gerek yapılmış olan projeler gerekse yapılma ihtimalinin yüksek olduğu projeleri gözden geçirerek alım yapmaya özen gösterin.

Projenin hayata geçeceği ağ

Projenin blok zincirinin bilinir ve güvenilir olmasını göz önünde bulundurmalısınız. Ethereum gibi güçlü ağlardan oluşan projeleri detaylı olarak araştırabilir ve ne gibi projelerde çalıştıklarını inceledikten sonra karar verme sürecine başlayabilirsiniz.

Discord kanalı

NFT projeleri, projelerin tanıtımını yapabilmek için discord kanalı kurmaya özen gösteriyor. Almak istediğiniz NFT’nin discord kanalını mutlaka incelemeli, detaylı olarak araştırmalısınız. Böylelikle içeride neler konuşuluyor, ne gibi gerçeklik payı var hepsini öğrenerek soru işaretlerinizi nokta ile sonlandırabilirsiniz.

Sosyal medya

NFT alacağınız zaman mutlaka Twitter gibi popüler ve global sosyal medya hesaplarından yardım alın. Projenin ismini yazdıktan sonra takip ettikleri ve takipçilerini, postlarını detaylı olarak araştırıp güvenilir olup olmadığına dair bilgi sahibi olun.

En İyi Bitcoin Siteleri Bitcoin Nasıl Alınır?
İlginizi Çekebilir

2024’ün tavsiye edilen en iyi NFT siteleri hangisi?

Kullanıcılar tarafından sıklıkla tercih edilen en iyi NFT siteleri Binance, Opensea, Rarible, SuperRare, NBA Top Shot, Solanart, Mintable, Nifty Gateway, Decentraland, Foundation isimlerini duyurmuş, en sık tercih ve tavsiye edilen NFT siteleri arasında yer almaktadırlar.

NFT’nin değerini ne belirler?

NFT’nin değerini özenle hazırlanmış tasarımı, sanatçının özverisi ve popülerliği belirler. Sanatçı iyi bir token hazırlayabildi ve bunu doğru sitede satışa koyduysa, NFT pazarlarında yüksek fiyatlar ile alınıp satışları yapılacaktır.

NFT almadan önce ne yapılmalı?

NFT alma aşamasındaysanız bazı gereklilikleri yerine getirmeniz gerekecektir. İlk olarak hangi tür kripto para ile alışverişinizi gerçekleştireceğiniz belirleyebilir ve alacağınız eseri hangi dijital cüzdanda saklayacağınıza karar vermelisiniz. Saklayacağınız dijital cüzdanın güvenilir olmasına dikkat etmelisiniz.

Yazıyı puanla!
[Toplam: 34 Ortalama: 4.7]

“En İyi 10 NFT Sitesi Tavsiyesi | 2024” üzerine 2 yorum

  1. Kripto paralarla alakalı araştırma yapıyorum birikmiş param olduğu için güvenilir site arıyodum bu site tüm detaylarıyla açıklamış nelere dikkat edilmesi gerektiği kısmına aydınlanma yaşadım emeğiniz için teşekkürler..

    Cevapla
  2. Piyasaya 3 ay once girdim binanceyi biliyordum, farkli sitede ariyodum grafik tasarimiyla ugrastigim icin foundation’da kendi nft mi cikartmak icin uye olmaya karar verdim

    Cevapla

Yorum yapın