En İyi Taşınabilir Güç İstasyonu

Teknolojik aletlerimiz dahil birçok ürünün şarj olabilmesine katkı sağlayan taşınabilir güç istasyonları, elektrik ihtiyacını karşılayan güçlü cihazlardır. Günümüzde oldukça yaygınlaşan bu cihazlar, olası elektrik kesintilerinde büyük fayda sağlamaktadır. Acil durumlarda vazgeçilmez güç kaynağı haline gelen en iyi taşınabilir güç istasyonlarını tüm özellikleriyle birlikte içeriğimizde bulabilirsiniz.

BİLDİRİM: Bu liste, Hafsa Sarıçam’ın şahsi beğenilerine dayalı olarak oluşturulmuştur, genel geçer bir yargı içermez.

EN İYİ TAŞINABİLİR GÜÇ İSTASYONU TAVSİYELERİ

#ModelMotor Gücü (Watt)Ağırlık (Kilogram)
1Anker PowerHouse 7672400 W30,5 kg
2EcoFlow River 2 Pro800 W7,8 kg
3Bluetti AC200MAX2200 W28,1 kg
4Zendure Superbase PRO20002000 W21,2 kg
5Orbus Power Station600 W6,3 kg
6Teksan GO ON1200 W6,7 kg
7Ugreen Powerroam2500 W9 kg
8Baseus IOTA450 W3,7 kg
9Alpex UAPOW750 W6,92 kg
10Jackery Explorer 240 65 W3,7 kg

Taşınabilir Güç İstasyonu Tavsiyeleri

Dışarda veya herhangi bir yerde, yanımızda şarj aleti yok ise bize bu konuda kolaylık sağlayacak, hafif, etkili, güçlü ve en önemlisi taşınabilir en iyi güç istasyonlarını sizler için araştırdık.

Anker PowerHouse 767Taşınabilir Güç İstasyonu

Anker PowerHouse 767 Taşınabilir Güç İstasyonu
  • Motor Gücü: 2400 W
  • Ağırlık: 30,5 kg
  • Kapasite: 2048 Wh

Günlük kullanımda 3000’den fazla şarj döngüsü sağlayanAnker PowerHouse 767, yüksek verimlilik sağlayarak enerji kaybını %60’a kadar azaltmaktadır. 2048 Wh kapasitesiyle bataryayı 2 saatte şarj edebilecek hıza sahip olan ürün, 30,5 kilogram ağırlığındadır. AC, USB, araba çakmaklığı dahil olmak üzere birçok girişi bulunan güç istasyonu, evde veya dışarıda olduğunuz her yerde size kolaylık sağlamaktadır.

Akıllı sıcaklık kontrolü sağlayarak, son şarja kadar güvenli bir kullanım sunan model, priz soğutma fanları sayesinde %25 daha sessiz çalışmaktadır. Dilerseniz artırılabilir ek bataryasıyla ekstra kolaylık sunan ürün, güneş enerjisiyle de performans göstermektedir.

EcoFlow River 2 ProTaşınabilir Güç İstasyonu

EcoFlow River 2 Pro Taşınabilir Güç İstasyonu
  • Motor Gücü: 800 W
  • Ağırlık: 7,8 kg
  • Kapasite: 768 Wh

Uzun ömürlü LFP bataryası ile üretilenEcoFlow River 2 Pro, sıcak havalarda dahi dayanıklı ve yüksek verimli bir işlev sağlamaktadır. 768 Wh kapasitesi ile 3000’den fazla şarj edebileceğiniz güç istasyonu, dünya üzerinde sertifika alabilen ilk güç kaynağı olarak bilinmektedir.

Sadece 7,8 kilogram ağırlığında olan ve dilediğiniz noktaya taşıyabilme imkanı tanıyan model, AC, DC, araba giriş çıkışlarıyla dışarısı dahil her ortamda kolaylık sağlamaktadır.

Bluetti AC200MAXTaşınabilir Güç İstasyonu

Bluetti AC200MAX Taşınabilir Güç İstasyonu
  • Motor Gücü: 2200 W
  • Ağırlık: 28,1 kg
  • Kapasite: 2048 Wh

2200 watt motor gücüne sahip olan Bluetti AC200MAX, tam güç inverter veLifePO4 teknolojisi ile tasarlanmıştır. Aynı zamanda ilk modüler genişletilebilir güç istasyonu olarak da piyasaya sunulan ürün, iki genişletme bağlantı noktasına sahiptir. Hem güneşten hem duvardan şarj edebileceğiniz model, iki saatten kısa bir sürede dolum yapmaktadır.

LCD ekran özelliği bulunan ve akıllı uygulama ile verileri izleme şansı yakalayabileceğiniz taşınabilir güç istasyonu, birçok giriş bağlantısıyla şarj desteği sunmaktadır.

Zendure Superbase PRO2000Taşınabilir Güç İstasyonu

Zendure Superbase PRO2000 Taşınabilir Güç İstasyonu
  • Motor Gücü: 2000 W
  • Ağırlık: 21,2 kg
  • Kapasite: 2096 Wh

2096 Wh kapasitesi bulunanZendure Superbase PRO2000, elektrik kesintilerinde kullanıcılara büyük kolaylık sağlamaktadır. Ekstra olarak Tesla arabaları için acil güç kaynağı desteği de sağlayan ürün, 21,2 kilogram ağırlığındadır.

1 saatte %80 şarj desteği sunan taşınabilir güç istasyonu, olası gerilim, akım, kısa devre ve sıcaklığı gerçek zamanlı izlemek için BMS pil sistemi ile tasarlanmıştır. Kolay taşınabilir yapısıyla, kamp gezilerinde de tercih edilen ürün, 4G şebekeden bağımsız olarak piyasadaki ilk güneş enerjili şarj cihazı olarak piyasaya sunulmuştur.

Orbus Power StationTaşınabilir Güç İstasyonu

Orbus Power Station Taşınabilir Güç İstasyonu
  • Motor Gücü: 600 W
  • Ağırlık: 6,3 kg
  • Kapasite: 512 Wh

Net ağırlığı 6,3 kilogram olan Orbus Power Station, BMS Akü Yönetim Sistemi sayesinde güvenlik koruması sunmaktadır. LCD ekran özelliği ile çalışma durumunu kolaylıkla takip edebileceğiniz ürün, 515 Wh kapasite ile performans göstermektedir.

Hızlı, normal ve sessiz şarj özelliği bulunan model, aynı zamanda LED ışık sistemiyle dizayn edilmiştir. AC ve güneş paneli girişi bulunan güç istasyonu, 2,5 saatte hızlı bir şekilde şarj olmaktadır.

Teksan GO ONTaşınabilir Güç İstasyonu

Teksan GO ON Taşınabilir Güç İstasyonu
  • Motor Gücü: 1200 W
  • Ağırlık: 6,7 kg
  • Kapasite: 576 Wh

Elektrik kesintilerinde kolay bir çözüm sunan Teksan GO ON, şebeke, araç çakmaklık ve solar panel girişi ile 3 farklı şekilde şarj edilmektedir. 6,7 kilogram ağırlığı sayesinde istediğiniz yere taşıyabileceğiniz model, 576 Kw kapasite ile işlev sağlamaktadır. LED aydınlatma sistemi bulunan güç istasyonu, LifePO4 piller ile diğer modellere kıyasla daha uzun ömürlü bir kullanım vadetmektedir.

Doğada veya elektrik kesintilerinin yaşandığı her noktada imdadınıza yetişecek olan ürün, çeşitli şarj seçeneği sayesinde kesin çözüm sağlayarak güvenilir bir ortam oluşturmaktadır.

Ugreen PowerroamTaşınabilir Güç İstasyonu

Ugreen Powerroam Taşınabilir Güç İstasyonu
  • Motor Gücü: 2500 W
  • Ağırlık: 9 kg
  • Kapasite: 1024 Wh

3000 döngü ile %80 kapasite sağlayan Ugreen Powerroam, piyasadaki ürünlere kıyasla 6 kat daha uzun pil ömrü sağlamaktadır. %0 batarya durumunda acil durum modunu etkinleştirebileceğiniz ürün, 7 saate kadar aydınlatma sunarak, gereken desteği sağlamaktadır.

1024 Kw kapasite ile çalışan taşınabilir güç istasyonu, 2500 watt motor gücü ile çalışmaktadır. 3000’den fazla döngü yapan ürün, PowerZip teknolojisi ile 50 dakikada %80 şarj desteği sunmaktadır.

Baseus IOTATaşınabilir Güç İstasyonu

Baseus IOTA Taşınabilir Güç İstasyonu
  • Motor Gücü: 450 W
  • Ağırlık: 3,7 kg
  • Kapasite: 288 Wh

Dizüstü bilgisayar, drone ve mini buzdolabı gibi birçok ürüne elektrik desteği sağlayan Baseus IOTA, 450 watt motor gücü ile çalışmaktadır Dijital ekren ve LED lamba desteğiyle ekstra kolaylık sunan model, iki yönlü hızlı şarj teknolojisine sahiptir. Birçok çıkış arayüzü bulunan taşınabilir güç istasyonu, 3,7 kilogram ağırlığındadır.

Alpex UAPOWTaşınabilir Güç İstasyonu

Alpex UAPOW Taşınabilir Güç İstasyonu
  • Motor Gücü: 750 W
  • Ağırlık: 6,92 kg
  • Kapasite: 1000 Wh

Hızlı şarj, düşük sıcaklık ve güvenli kullanım vadeden Alpex UAPOW, 1000 Wh kapasite ile performans göstermektedir. Şarj verimliliğini %50 artıran ürün, akıllı otomatik tanımlama sayesinde birden fazla şarj çıkış desteği sağlamaktadır.

LED aydınlatma, düşük parlaklık vb. seçenekleriyle enerji tasarrufu sunan ürün, kamp, tıbbi yardım ve kurtarma operasyonlarında büyük fayda sağlamaktadır. Aklınıza gelebilecek birçok ürünü çalıştırabilen güç istasyonu, 750 watt motor gücüne sahiptir.

Jackery Explorer 240 Taşınabilir Güç İstasyonu

Jackery Explorer 240 Taşınabilir Güç İstasyonu
  • Motor Gücü: 65 W
  • Ağırlık: 3,7 kg
  • Kapasite: 240 Wh

Kapasitesi 240 Wh olan Jackery Explorer 240, 500 döngü desteği sağlayarak AC adaptörü ile 5,5 saatte şarj desteği sunmaktadır. BMS, aşırı gerilim koruması ve kısa devre koruması gibi yönetim sistemlerine sahip olan ürün, aynı zamanda güneş enerjisiyle de destek sunmaktadır. Özellikle kampçı ve karavancılar için tercih seçeneği olan model, güneş paneli tarafından yakalanan enerjiyi elektriğe dönüştürerek, acil durumlarda destek sağlamaktadır.

TAŞINABİLİR GÜÇ İSTASYONU ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

  • Güç istasyonunun kapasitesi, içerdiği bataryanın mAh (milliamper saat) veya Wh (watt-saat) birimi ile ifade edilir. Kullanacağınız cihazların şarj ihtiyaçlarına uygun bir kapasite seçmek önemlidir.
  • Güç istasyonları farklı çıkış türleri sunabilir. USB-A, USB-C, AC priz gibi çıkışlara sahip modeller, farklı cihazları şarj etme esnekliği sağlar. Hangi tür cihazları şarj edeceğinizi ve hangi çıkış türlerine ihtiyacınız olduğunu belirleyin.
  • Güç istasyonunun sağladığı şarj hızı önemlidir. Özellikle hızlı şarj destekleyen cihazlarınız varsa, bu özelliği dikkate almalısınız.
  • Taşınabilir güç istasyonlarının boyutu, ağırlığı ve taşınabilirlik özellikleri önemlidir. Hafif ve kompakt modeller, taşıma kolaylığı sağlar.
  • Güç istasyonlarında kullanılan batarya türü önemlidir. Lityum polimer veya lityum iyon gibi hafif ve enerji yoğun batarya türleri tercih edilebilir.
  • Güç istasyonunun aşırı şarja, aşırı deşarja, kısa devre gibi durumlarla başa çıkabilen güvenlik özelliklerine sahip olması önemlidir.
  • Bazı güç istasyonları ek fonksiyonlar sunabilir, örneğin, el feneri, güç göstergesi, hava kompresörü gibi. İhtiyaçlarınıza uygun olan ek fonksiyonları değerlendirin.
  • Güvenilir markaların ürünlerini tercih etmek ve kullanıcı incelemelerini okumak, güç istasyonunun performansı ve dayanıklılığı hakkında bilgi edinmenize yardımcı olabilir.
  • Fiyat, taşınabilir güç istasyonu seçiminde önemli bir faktördür. Bütçenize uygun bir model seçmek, ihtiyaçlarınıza göre uygun bir denge bulmanıza yardımcı olacaktır.

Taşınabilir güç istasyonları neden kullanışlıdır?

Taşınabilir güç istasyonları, mobil cihazlarınızı şarj etmek, seyahat sırasında enerji ihtiyacınızı karşılamak veya elektrik kesintilerinde kullanmak gibi birçok durumda kullanışlıdır. Hafif ve taşınabilir olmaları, farklı cihazları şarj etme esnekliği sağlar.

Güç istasyonlarının şarj hızları neden önemlidir?

Güç istasyonlarının sağladığı şarj hızı, cihazlarınızı ne kadar sürede şarj edebileceğinizi belirler. Hızlı şarj özelliği, acil durumlar veya kısa süreli kullanımlar için önemli olabilir.

Taşınabilir güç istasyonları hangi cihazları şarj edebilir?

Çoğu taşınabilir güç istasyonu, USB portları aracılığıyla cep telefonları, tabletler, dizüstü bilgisayarlar, fotoğraf makineleri, taşınabilir şarj edilebilir lambalar gibi birçok cihazı şarj edebilir.

Yazıyı puanla!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Yorum yapın