En İyi 10 Akü Modeli Tavsiyesi

Motorlu taşıtların motorunu çalıştırmak için kullanılan güç kaynağına akü deniliyor. Kurşun ve Sülfrik Asit’ten üretilen aküler motorlu aracı çalıştırma, aydınlatma ve ateşleme işlevini de yerine getiriyor. Elektrik devresiyle tepkimeye giren kimyasal enerjinin elektrik enerjisine dönüşümünü sağlayan aküler ayrıca elektrik enerjisini kimyasal enerji olarak da depolayabilme potansiyeliyle üretilebiliyor. Bu fonksiyonuyla da otomobillerin kullandığı elektrik enerjisinin kaynağı oluyor. Otomobilinizin sağlıklı şekilde çalışabilmesi için ihtiyaç duyulan aküler hakkında merak ettiğiniz her şeyi bulabileceğiniz rehber niteliğindeki bu yazımızın devamında en iyi akü markaları listemizi görebilirsiniz.

SıraModelKapasite (Ah)SYblog Puanı
1İnci Akü7210/9.7
2İnci Start Stop7010/9.5
3Mutlu8010/9.6
4Mutlu Start Stop7010/9.2
5Varta6010/9.4
6Bosch6010/9.5
7Ttec Base710/9.4
8Hugel6010/9.4
9Yiğit Akü710/9.3
10İnci Akü 12V7210/9.7
Akü Tavsiye Listesi

Tavsiye Edilen En İyi Akü Modelleri

Hem kullanıcı memnuniyeti yaratmayı başarmış hem de uzman tavsiyelerinde öne çıkan akü markalarını sizler için derledik. En iyi akü markaları listemizde yer alan ürünlere dair genel özellikleri görebileceğiniz listemiz aracılığıyla hangi marka aküyü almalıyım sorunuz için en iyi alternatifleri bir arada görebilirsiniz.

İşte 2024 yılının en iyi akü modelleri…

İnci Akü 12 Volt 72 Amper 700 EN Formul A Taurus

Bakım ihtiyacı olmadan uzun yıllar boyunca çalışabilen akü, yeni motor tiplerine uyum sağlamaktadır. Yüksek marş gücüyle dikkat çeken akü şık tasarıma, küçük boyuta sahiptir.

Dayanıklı OlmasıAğır Olması
Yüksek Güç
Tek Marş

Ürün Detayı

Gelişmiş teknolojisiyle bakım ihtiyacı bulunmayan akü, yüksek marş basma gücü sayesinde sorunsuz kullanım sağlamakta. Özellikleri sayesinde İnci akü, dizel araçlardan, yeni nesil benzinli araçlara kadar uyumlu bir şekilde çalışabilmekte.

KutuL3
Alt bağlantı TipiHayır
Boyut278x175x190 mm
Kapasite72
Marş Basma Gücü700
ModelFormul A
Araç TipiBinek
Kapasite Aralığı70-74

Kullanıcı Yorumları

👤 Ö** Ö**; “Çok pahalı akülere bence gerek yok inci akü de uzun yıllardır piyasada olan fiyatı ve verdiği performansıyla bilenen bir marka düşünmeden alınabilir.”

👤 Sinem Demir; “Güzel bir ürün. Elime kısa süre içerisinde geldi. Akü gayet güzel. Arabaya takmakta aşırı kolay.”


İnci Start Stop AGM 70Ah Oto Akü

Uzun ömürlü pil kapasitesiyle tasarruf sağlayan akü tüm mevsimlerde üst düzey performans sunar. Sizi asla yarı yolda bırakmaz. Yüksek CCA performansı sayesinde de akü alacakların gözdesi olmayı başarmıştır.

Sızıntı YapmamasıPahalı Olması
Uzun Ömürlü Olması

Ürün Detayı

Başarılı akü markasının Start Stop özellikli akü seçenekleri arasında öne çıkan AGM 70Ah Oto Akü, gelişmiş teknolojilerle donatılmış. Start-Stop özellikli araçlar için özel tasarlanan akü, yüksek performansı ile çok tercih edilmekte. Ayrıca akü, tüm mevsimlerde sorun yaşatmamakta.

Boyut352x175x190
Kapasite70
Marş Basma Gücü850
ModelStart Stop AGM
Araç TipiBinek

Kullanıcı Yorumları

👤 M** A**; “Ürün çok güzel harika herkese tavsiye ediyorum hayırlı işler bol kazançlar diliyorum ayrıca hızlı kargo için çok teşekkür ederim hayırlı işler dilerim.”

👤 M** Ö**; “Yayla evinde güneş paneli ile aydınlatmada kullanıyorum yüzde 70 kullanım yaptım performansı iyi küçük buzdolabı alırsam aydınlatma ve tv ile rahat çalıştırır. Memnun kaldım.”


Mutlu 12 V 80 Ah Akü

Yeni nesil benzinli ve dizel motorlarda hiçbir sorun yaşamadan kullanabileceğiniz ürün tüm binek tipi araçlar için uygundur. Ürünün taşıma kulpu sayesinde kolayca aracınıza monte edebilirsiniz.

Kaliteli MalzemeSızıntı Yapması
Tek Marşta Çalıştırma

Ürün Detayı

Geliştirilmiş teknolojileri bulunan Mutlu akü, yüksek vibrasyon dayanımıyla çokça tercih edilmekte. Birçok özelliğiyle öne çıkan akü, birçok konuda başarılı. Bakım gerektirmeyen yapısıyla da kullanıcıya konfor sağlamakta. Ayrıca tüm mevsimlerde size sorun yaşatmadan aracınızı tek marşta çalıştırabilmekte.

Kapasite80
Marş Basma Gücü950 SAE
Araç TipiBinek

Kullanıcı Yorumları

👤 I** E**; “Clio4 aracıma kendim taktım hiçbir sorun yaşamadım. Mutlu markası gerçekten uzun ömürlü ve kaliteli bir akü eski çıkan aküyü de hurdacılara kilosu 8.5tl den sattım. Tavsiye ederim.”

👤 E** Ö**; “Yılların ürünü. İyi fiyat yakalayınca hemen aldım. İşi bilenler tam puan verdi. Henüz kullanmaya başlamadım.”


Mutlu Akü 70 Agm Start Stop

10 yıldan uzun bir süre size eşlik edecek Mutlu 70 Agm Start Stop akü, yüksek marş gücü sayesinde aracınızı soğuk havalarda bile tek marşta çalıştırır. Yağmur ve karların düşmanıdır.

%20 Az EnerjiStart Stop Araçlar için Olması
Hava Kirliliği Yapmaması

Ürün Detayı

Rejeneratif frenleme özelliği içeren gelişmiş START-STOP teknolojisiyle donatılmış araçlar için kullanılan Mutlu Akü 70 Agm Start Stop kuru akü çeşididir. Standart sulu tip akülere göre 3 kat uzun çevrim ömrüne sahip olan model ayrıca yüksek şarj alma özelliğine de sahip.

Boyut278x175x190
Kapasite70
Marş Basma Gücü760
Araç TipiBinek ve hafif ticari

Kullanıcı Yorumları

👤 E** Ö**; “Ürün sıkıntısız geldi. Paket açıktaydı. Zarar görmemiş. Hızlı teslimat oldu. Bu fiyata bence piyasaya göre oldukça iyi.”

👤 E** K**; “Ürünü indirimden aldım. Yol yardımını da aktivite ettim. Keyifle kullanıyorum. Tavsiye ederim.“


Varta 12V 60Ah Akü

Hiçbir zaman bakım istemeyen, kompakt tasarımı ile kolayca monte edilebilen Varta 12V 60 Ah akü, benzinli ve dizel araçlarda sorun yaşatmaz. Zorlu durumlarda yüksek enerji elde etme özelliğine sahiptir.

Üst Düzey PerformansKutup Başı Koruması Dayanıklı Değil
Gelişmiş Teknoloji

Ürün Detayı

En iyi akü markaları sıralamasında liste başı markalardan biri olan Varta, kesintisiz çalışma gücüyle ilgi gören 12V 60 Ah modeliyle binek araçlara hitap etmekte. Donanımlı araçlarda kullanılan ve Avrupa standartlarında yüksek teknolojiye sahip olan akü, en güvenilir modellerden biri olarak listemizde yer almakta.

Boyut175x394x190 mm
Kapasite60
CCA950 A
Voltaj12 V

Kullanıcı Yorumları

👤 F** A**; “Hyundai i20 ye uydu. Aküm kışı çıkarmayacağı için aldım. Şu an için memnunum farketti. Ayrıca KRT otoya teşekkürler. Eski aküyü ücreti karşılığında alıyorlar.”

👤 E** D**; “Söyledikleri gibi akü yeni tarihli. 1 haftadır kullanıyorum gayet memnunum, tavsiye de ederim. Ricamı kırmayıp erken kargoladıkları için de ayrıca teşekkür ederim.”


Bosch Akü 12V 60AH (Amper) Agm 640A Akü

AGM teknolojiye sahip Bosch Akü 12V 60AH (Amper) Agm 640A akü, kurşun plakaların arasına yerleştirilmiş, batarya asidini bağlayan elyaf yastıkları sayesinde aktif materyal kaybını en aza indirebilmektedir.

Taşıma SapıBoyutları Büyük
Kutup Başı Koruma

Ürün Detayı

Dayanıklı akü markası denilince akla ilk gelenlerden olan Bosch’un 12V 60 Amper aküsü yüksek voltaj değeri ile tüm ihtiyaçlarınızı karşılar. Binek araçlar için kullanıma uygun olan akü, benzinli veya dizel fark etmeden çalışabilmekte.

Boyut242x175x190
Kapasite60
Araç TipiBinek
Voltaj12 V

Kullanıcı Yorumları

👤 H** K**; “Urun iyi ilk taktığımda hava ve depolama şartlarından olsa gerek çok canlı mars yapmadı ama şu an fena değil.”

👤 A** S**; “Pazar günü siparişini verdim, Pazartesi kargoya verdiler ve Salı günü elime ulaştı. 2021 üretimi. Kesintisiz Güç Kaynağına taktım ve iyi çalışıyor.”


Ttec Base 12V 7 Ah Akü

Oğlunuz veya kızınız için aldığınız akülü arabanın şarjı çabuk bitiyorsa kesinlikle almanız gereken ürün Ttec Base 12V 7 Ah akü olmalıdır. Kısa süre içerisinde şarj olup, akülü arabanızı uzun saatler kullanmanıza olanak sağlar.

Kaliteli YapısıMotorlara Uygun Değil
Hafif Olması

Ürün Detayı

10 yıldan uzun bir süre hiçbir sorun yaşamadan kullanabileceğiniz, ucuz fiyatlı Ttec Base 12V 7A akü içerisindeki enerji az kaldığında kendiliğinden şarj olabilmekte. Daha çok akülü arabalarda kullanılan akü, 1 saate yakın kullanımda sorun yaşatmadan çalışır.

Boyut151-65-94 mm
Kapasite7
Araç TipiAkülü Araba
Voltaj12 V

Kullanıcı Yorumları

👤 Ö** N**; Daha önce de kullandığım ürün. Sorun yok. Almadan önce üretim tarihini sorup olabildiğince taze olanından almakta fayda var.

👤 U** G**; “Güzel ve hızlı kargo beklediğimden hızlı geldi. Çocuğumun akülü arabası için aldım yerinevtam uydu ve full şarj ile 1 saate kadar kullanılabiliyor.”


Hugel 12V 60A Akü

En gelişmiş teknolojiye sahip olan Hugel 12V 60A akü, binek aracınızın en büyük yardımcısı olmaya hazır. Sizi hiçbir zaman yarı yolda bırakmayacağına emin olacağınız akü en zorlu hava koşullarına rağmen içerisindeki enerjiyi boşaltmaz.

Üstün Marş PerformansıYüksek Sıcaklık
Kapak Sistemi

Ürün Detayı

Yeni motor tiplerine uyum sağlayabilen, yüksek marş gücü sayesinde sizi hiçbir zaman yolda bırakmayan Hugel marka akü, kompakt tasarımı ve boyutları ile öne çıkmakta. Uzun süre kullanabileceğiniz Hugel akü uzun ömürlü pil kapasitesine sahiptir. Ekonomik tasarruf sağlayan akü tüm mevsimlerde kullanılabilir. Ayrıca akü yüksek CCA performansı sunar.

Kapasite60
Araç TipiBinek Araçlar
Voltaj12 V

Kullanıcı Yorumları

👤 E** E**; “Ürün kalitesi iyi. Satıcı faturayı geç gönderiyor. Biraz onla zaman kaybettik. Ama ürün kaliteli, zamanında geldi.”

👤 N** Ö**; “Daha önce de kullandığım ürün. Sorun yok. Almadan önce üretim tarihini sorup olabildiğince taze olanından almakta fayda var.”


Yiğit Akü 12V 7 AH Akü

Yiğit Akü’nün en çok tercih edilen modellerinden birisi listemizde yer almakta. Ucuz fiyatı, yüksek performansı sayesinde motorlarınızı tek marşta çalıştırmanızı sağlayan model sizi hiçbir zaman pişman etmeyecek!

Güçlü PlakaHızlı Bitmesi
İletken Yapı

Ürün Detayı

Uygun fiyatlı akü denilince akla gelen ilk markalardan birisi şüphesiz Yiğit Akü’dür. Daha çok scooter motorlar için uygun olan model tek marş ile çalışır. Kar, kış, yağmur ve çamur fark etmeden motorunuzu sorunsuz bir şekilde kullanabilmenize olanak sağlayan ürün kolayca monte edilebilir.

Boyut150-86-94 mm
Kapasite7
Araç TipiMotorsiklet
Voltaj12 V

Kullanıcı Yorumları

👤 Z** Ş**; “Ürüne iyi diyemem ama iyiye yakın. Fiyatı uygundu aldım. Soğuk havalarda. 1 ay motora binmedim. 1 ay sonra marşa bastım çalıştı.”

👤 H** Ö**; “Ürün gayet kaliteli ve kullanışlı ancak motosikletin akü yuvasına biraz büyük geldi zorla sıkıştırdım.”


İnci Akü 12V 72 Ah 680A Akü

Yüksek teknoloji kullanılarak tasarlanan ürün gelişmiş özellikleriyle ve yüksek gücüyle aracınızı tek marşta çalıştırır. Özel olarak dizayn edilmiş kutup başı korumaları da akünüz bitmesini engeller.

Uzun ÖmürlüZor Takılması
Anında Marş

Ürün Detayı

Güvenlikli kutup başları sayesinde size sorun çıkartmayacak İnci Akü 12V 72A akü, taşıma kulpu ile kolayca taşınabilir. Dizel ve benzinli motorlar ile çalışabilen ürün tüm binek tipi araçlar için kullanıma uygundur. İnci Akü’nün güvencesi altında olan akü 2 yıla kadar garanti süresi sunar.

Boyut175 x 190 x 278 mm
Kapasite72
Araç TipiMotorsiklet
Voltaj12 V

Kullanıcı Yorumları

👤 E** A**; “Ürünü 2015 model 1.6tdi highline passatım için aldım. Gayet güzel memnun kaldım. Boşu boşuna AGM aküye fazladan para vermenize gerek yok. Gönül rahatlığıyla sipariş verebilirsiniz.”

👤 R** D**; “Akümü kendi kartonunda yollamışlardı. Ekstra bir koruma yoktu. Neyse ki sapasağlam geldi. Memnun kaldım.”


Sıkça Sorulan Sorular

Akünün Temel Görevleri Nelerdir?

Otomobiliniz için akünün üstlendiği temel fonksiyonları kısaca şöyle özetleyebiliriz:

Motorun çalışması ve otomobilin hareket edebilmesi için gereken akımı veriyor.

Otomobil içinde çalışması için elektrik gereken radyo, klima, kalorifer, aydınlatma gibi birimlerin çalışmasını sağlıyor.

Yüksek devirlerde ortaya çıkan amperaj ve voltaj dengesini sağlayarak aracın hasar görmemesini sağlıyor.

Akü Çeşitleri Nelerdir?

Otomobiller için kullanılan sülfrik asit ve kurşun bileşimli aküler yaygın olarak iki çeşide ayrılıyor:

Kuru Akü
Daha yüksek kapasiteye sahip olan ve bakım yapmak gibi bir mecburiyet olmayan kuru aküler su ileve edilmeksizin çalışıyor.

En çok tercih edilenleri ise içinde jel kıvamında elektrolitler bulunduranları oluyor.

Sulu Akü
Sulu akü çeşitleri en kolay temin edilen ve çok tercih edilen akülerden. Hava sıcaklığına bağlı olarak içine saf su eklemek gerekebilen akülere genel olarak sulu akü adı veriliyor. Bu akülerin bakımını yapmak ve su seviyesini ayarlamak konusunda dikkatli olmak gerekiyor. Ayrıca şarj etmek için aracı kullanılmayacağı dönemlerde de çalıştırmayı unutmamak önemli.

Bir Akünün Ömrü Kaç Yıldır?

Akünün normal şartlarda ömrü ortalama olarak 5-6 yıldır. 5-6 kullanılmış bir aküyü yenilemek daha sağlıklı olacaktır. 10 yıl ve üzeri kullanım imkanı sunan aküler de mevcuttur fakat 5 yıldan sonra size bazen sorun yaşatabilir.

Yazıyı puanla!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Yorum yapın