En İyi 10 Araç Kamerası Tavsiyesi

Kullanıcılarına sağladığı faydalarla öne çıkan araç içi kameralar, araç sahiplerinin en gözde aksesuarları arasında yer alıyor. Sürücülerin gerek güvenlik gerekse kayıt amacıyla tercih ettikleri araç kameraları yolculuk süresince ihtiyaç duyulan kayıt işlemlerini yapabildiği gibi aynı zamanda GPS bağlantısı kurabilmek, uzaktan erişim ile araç içini izleyebilmek ve hatta araç hızını sınırlandırabilmek gibi imkanlar da sunuyor.

SıraModellerÇözünürlükSYblog Puanı
1Xiaomi 70Mai1080P10/9.8
2360 G3001296P10/9.8
3Xiaomi 70Mai A500 Pro Plus2.7K10/9.9
4Piranha 13151080P10/9.5
5360 G500H2K ve 1080P10/9.8
6Dark AT11080P10/9.5
7Viofo A129 Pro Duo4K10/10
8Concord C-6521080P10/9.7
9Mio Mivue C3301080P10/9.6
10Viofo A129 Plus1080P10/9.8
Araç Kamerası Tavsiye Listesi

2024 Yılı İçin En İyi 10 Araç Kamerası Önerisi

Hemen her teknoloji marketinde bulabileceğiniz popüler araç kamerası modellerini inceleyerek en iyi ürünlerden bir liste oluşturduk. Araç içi kamera tavsiyesi isteyen okuyucularımız bu cihazların sahip oldukları özellikleri kıyaslayarak kendi bütçelerine en uygun marka ve modele rahatlıkla karar verebilirler.

İşte yüksek çözünürlükte en iyi araç kamerası tavsiyeleri listemiz:

Xiaomi 70Mai

Wi-Fi bağlantısı kurabileceğiniz Xiaomi 70Mai, kaydedilen görüntüleri kolayca telefona veya bilgisayarınıza almaya olanak tanıyor. Bu kameranın mobil uygulaması sayesinde anlık olarak görüntüleri alabildiğiniz gibi sosyal medyada paylaşımda yapabiliyorsunuz.

Mobil uygulamaTürkçe Dil Desteği
Wi-Fi Bağlantısı
G-sensör

Ürün Detayı

Olası kazalarda delil için veya gezdiği yerleri hatıra olarak kaydetmek isteyenler 1920 x 1080 p video çözünürlüğüne sahip olan Xiaomi 70Mai, 130 derece görüş açısına sahip. Mobil uygulaması bulunan bu ürün, Wi-Fi özelliği sayesinde kolayca bağlanarak videoları sosyal medyada paylaşabilmeyi veya saklayabilmenizi sağlıyor. 64 GB’a kadar hafıza kartı desteği bulunan bu ürün, G-sensörü sayesinde olası darbe anında otomatik açılarak kayda başlıyor. Eğer kaza anında yeterli alan yoksa bir önceki çekilen kayıtların üstüne görüntüyü sarıyor. Bu sayede olası kazalarda elinizde deliliniz hazır bulurken ışıklandırma teknolojisi sayesinde de görüntü kalitesinde düşme olmuyor.

Çözünürlük1920x1080p
Gece GörüşüVar
Hafıza Kart Desteği64 GB
Görüş Açısı130 Derece
Mobil UygulamasıVar

Kullanıcı Yorumları

👤 M*** K*** ”Aralıksız 700 km yol yaptım ve hiç atlamadan çekimlerini yaptı. Micro Sd kart olarak Sandisk Exterme 64 GB aldım. Sorunsuz ve görüntü kalitesi çok iyi.”

👤 İ* K* ”Kendim 2 senedir kullanıyorum. Tanıdığıma da aynısını aldım. Gelen ürün güncel cihaz Xiaomi 70Mai S. Sesli komut var. Kayıt bilgileri görüntü üzerinde alta beyaz renkte (eskisinde üstte turuncu renkte idi). Görüntü kalitesi araç kamera için çok iyi. Başka markalarda macera aramayın. Xiaomi 70Mai en doğru seçiminiz olacaktır.”


360 G300

Gece kayıtlarını bile yüksek çözünürlükte kayıt altına alan 360 G300, hatıraları veya kazaları daha net çekebiliyor. Üstelik GPS özelliği bulunan kamera, Google haritalar ile etkileşime girerek gideceğiniz yeri size tarif ediyor.

Yüksek ÇözünürlükMobil Uygulama
GPS özelliği
Acil Durum Kaydı

Ürün Detayı

Araç içi kamerasından daha fazlasını arayanlar için oldukça başarılı olan 360 G300, GPS özelliği sayesinde Google haritalara bağlanarak gideceğiniz yeri tarif ediyor. Bu sayede hiç bilmediğiniz yerlerde bile kaybolmadan yolculuk yaparken aynı zamanda 160 derecelik açıyla kayıt altına alıyor. USB güç kablosu ile kullanılan bu kamera, cep telefonu ile kolayca bağlantı kurarak video kayıtlarını alabilmenize yardım ederken aynı zamanda hızlandırılmış çekimi sayesinde hafızada fazla yer kaplamıyor. Gece sürüşünde bile yüksek çözünürlüklü görüntü kalitesine sahip olan bu kamera, olası kaza anında otomatik açılarak kayıt altına alıyor. Bu sayede araç park halinde olsa bile görüntü alan 360 G300, hafıza dolduğunda en eski videoları silerek anında yer açtığı gibi videoları önemli olarak işaretlerseniz silmiyor ve üzerine kayıt yapmıyor.

Çözünürlük1296p
Gece GörüşüVar
Görüş Açısı160 Derece
GPSVar

Kullanıcı Yorumları

👤 B** Ç** ”Çok memnunum bu fiyata bu performans gerçekten parasını fazlası ile hak ediyor. Düşünmemeden alabilirsiniz gece ve gündüz çekimleri gayet güzel. Teşekkür ederim.”

👤 İ** S**** ”Ürünü almadan önce baya bir araştırma yaptım gerek yorum okudum gerek video izledim ve aldım. Görüntü kalitesi ve görüntü açısı harika kör nokta bırakmıyor. Şu an Türkçe menüde güncellendi daha bir harika oldu. Kesinlikle tavsiye ederim.”


Xiaomi 70MAI A500 Pro Plus

ADAS yani gelişmiş sürüş yardım sistemi barındıran Xiaomi 70MAI A500, çevrede olan biteni takip ederek güvenlik sorunlarında sesli uyarı yapıyor. 24 saat park gözetimi özelliği bulunan ürün sayesinde uzakta bile olsanız otomobilinizin çevresini izleyebiliyorsunuz.

ADAS SistemiTürkçe Ses Desteği
HDR Teknoloji

Ürün Detayı

3D DNR ve HDR teknolojisine sahip olan Xiaomi 70MAI A500, gece ve düşük ışıkta yüksek kalitede çekimler yapıyor. 5 mega piksel Sony sensör ve çift çekirdekli Hi Silicon işlemcisi bulunan bu ürün, yüksek performansta çekimler yaparken aynı zamanda ADAS sistemi sayesinde olabilecek tehlikelere karşı sesli uyarı yapıyor. Dahili GPS özelliği sayesinde yol bulmanıza yardım ederken aynı zamanda 24 saat park gözetimi sayesinde de aracın yanında olmasınız bile izleyebilme imkanı tanıyor. Hızlandırılmış kayıt yaparak fazla alan kaplamayan bu kamera, İOS ve Android sistemlerine uyumlu olan uygulaması sayesinde videoları görebilmenizi sağlar. Tüm bunların yanı sıra kaza anında hafıza yoksa eski videoları silmekle veya üstüne kayıt yapmakla uğraşmayan bu ürün, uygulamada bulunan olay dosyasına kilitler.

HDR Teknolojili2.7K HD
UygulamaVar
ADASVar

Kullanıcı Yorumları

👤 S* B** ”Ürün çekim kalitesi olarak çok iyi. Plakalar ve görüntü çok net ve akıcı. Ekransız modelini alacakken olmuşken iyisi olsun diyerek araştırmalarım sonucu bu modeli aldım. Pişman mıyım asla. Benim için tek eksiği Türkçe ses desteğinin olmaması. Bunun dışında hiçbir sorunu yok. Montajını kendim yaptım ve basit. Bu Ürünü düşünüyorsanız tereddüt etmeyin.”

👤 E* A* ”Ürün çok iyi kesinlikle parasını hak ediyor. Yol Şeritlerini gayet iyi okuyor ve sizi uyarıyor. Araca fazla yaklaştığınızda uyarı yapıyor. Hızınızı ve konum bilgisini videoya işliyor. Çukura dahi girseniz emergency video oluşturuyor. 128 GB hafıza kartını okudu. Normal kullanımda 10 günlük kaydı geriye dönük görebiliyorum. Görüntü ve ses kalitesi harika. +1 kesinlikle tercih edin.”


Piranha 1315

D kart kullanımına uyumlu olan Piranha 1315, 32 GB’a kadar video kaydettiğinden uzun süre görüntüleri kaydedebiliyorsunuz.

Hafıza AlanıWi-Fi Bağlantısı
6 LED Işık

Ürün Detayı

Aracınızın güvenliği için ihtiyacınız olan en iyi araç içi kamera modellerinden biri olan Piranha 1315 Full HD kamera yüksek çözünürlüğü ve geniş görüş alanı ile her noktayı kaydetmeye yardım ediyor. Geceleri dahi net bir şekilde görüntü almanızı sağlayan bu kameranın ön tarafında 6 adet LED ışık bulunuyor. 2,7 inç ekranı ile kaydedilen görüntüyü izleme olanağı sunan bu cihaz dahili G-sensörü sayesinde kaza anlarında kendiliğinden kayda girerek elinizde delil olmasını sağlıyor. Cihazın video çözünürlüğü ise 1080p olduğundan kaliteli görüntüler elde etmenizi sağlıyor.

Çözünürlük1080p
MikrofonVar
Hareket AlgılamaVar

Kullanıcı Yorumları

👤 E*** L*** ”Gayet güzel. Üstelik fiyatı da uygun. Araç camına sağlam vakumlanıyor.”

👤 Ş* Y* ”Çekim kalitesi güzel araç için ideal. Benim için çok iyi ve kullanışlı.”


360 G500H

160 derecelik görüş açısı sayesinde kör noktaları bile kolayca kayıt altına alabilen 360 G500H, düşük ışıkta bile yüksek çözünürlüklü görüntü sunuyor.

GPS ÖzelliğiTürkçe Dil Desteği
Ön- Arka Kayıt

Ürün Detayı

Aracınızın ön ve arkasını kayıt altına almanızı sağlayacak 360 G500H, 160 derecelik geniş açılı lensi sayesinde kör noktaları bile kayıt altına alabiliyor. Dahili GPS özelliği sayesinde yolda kaybolmanızı engelleyerek gideceğiniz yeri tarif ediyor. Görüntüleri hızlandırılmış olarak kayıt altına alan kamera bu sayede hafızada fazla alan kaplamıyor. Aynı zamanda çarpışma indüksiyonu bulunan bu ürün, kaza anında hemen görüntü kaydı yapmaya başlıyor.

Çözünürlük2560-1440p ön – 1920-1080p arka
Gece GörüşVar
GPSVar
Görüş Açısı160

Kullanıcı Yorumları

👤 O*** D** ”Ürün güzel kaliteli bir ürün söylendiği gibi kutu içeriği oldukça güzel tasarlanmış tek eksiği kitapçığı Türkçe bastırıp gönderilebilir daha yardımcı olur montaj konusunda paketleme ve koku için teşekkürler.”

👤 Fatih Ö**** ”Çok kaliteli ürün, 3 kuruşluk kameralardan almayın kazada bela da işinize yaramaz.”


Dark AT1 Ultra Gece Görüşlü Sony IMX322

4x dijital zoom özelliği bulunan Dark AT1, 170 derece açılı 2.31 LCD ekranlı kamera sayesinde kalite kaybı olmadan görüntüleri yakınlaştırarak daha fazla ayrıntı yakalamanızı sağlıyor.

Gece Görüş DesteğiWi-Fi Bağlantısı
Darbe Sensörü
4X Dijital Zoom

Ürün Detayı

1080p çözünürlükte olan Dark AT1, 170 derece açısı sayesinde kör noktaları bile kayda alabildiği gibi 4x dijital zoom sayesinde de görüntüleri yakınlaştırarak daha ayrıntılı video yapmanızı sağlıyor. Gece görüş desteği ile ışıksız ortamda bile kaliteli görüntü alan bu kamera, 32 GB’a kadar kayıt yapabiliyor. Darbe sensörü sayesinde kaza anında otomatik olarak kayda giren bu ürün, hafıza yetersiz olduğunda kaza videolarına dokunmadan diğer videolar üzerine sarıyor veya siliyor. Bu sayede kaza videoları her zaman korunmuş oluyor.

Çözünürlük1080p
Gece GörüşVar
Darbe SensörüVar
Görüş Açısı170

Kullanıcı Yorumları

👤 E* T*** ”Mükemmel bir ürün süper bir performansı ve net bir görüntüsü var.”

👤 H* D**** ”Gündüz çekimleri zaten mükemmel, gece çekimleri beklediğimin çok çok üstünde. Önünde LED aydınlatma bulunup da bir işe yaramayan ürünlerle kıyaslamayın, Sony sensör farkını gerçekten konuşturmuş. Sadece gündüz ve gece çekimleri olarak değil, gün içerisinde tünel giriş/çıkışlarında da çok iyi kayıt alıyor. Tavsiye ederim.”


Viofo A129 PRO DUO 4K

Çift kamera bulunan Viofo aracın hem arka hem de ön kısmını kayıt altına alıyor. Wi-Fi özelliği bulunan bu kamera kayıt altına alınan videoları kolayca telefonunuza aktarılmasını sağlıyor.

İki Kamera OlmasıTutamaç Yapışkanlığı Düşük
Wi-Fi Özelliği
Video Kilitleme

Ürün Detayı

GPS özelliği bulunan Viofo, yolculuk esnasında yapılan hızı, rotayı ve zamanı kayıt altına aldığı gibi gideceğiniz yeri kolayca bulabilmenizi sağlıyor. Aracın ön ve arka kısmını çekmek için iki kameralı olarak satılan bu ürün, her iki yönden de üstün çözünürlüklü görüntüler sunuyor. Kaza anında video kitleme sistemi bulunan ürün, elinizde delil olmasını sağlarken hafıza yeterli değilse eski videoları hızlıca silerek kayda giriyor.

Çözünürlük3840x2160p
GPSVar
Depolama256 GB
Görüş Açısı130

Kullanıcı Yorumları

👤 E*** Ç** ”Ürün gerçekten verilen parayı hak ediyor. Tek eleştirim yanında gelen kablo sabitleme tutamaçlarının yapışkanlığının düşük olması. O da çift taraflı bant ile halledilebilir.”

👤 M*** B*** ”Ürün mükemmel gece ve gündüz çok kaliteli çekim yapıyor araç kameralarının kralı diyebilirim teşekkürler.”


Concord C-652

Ürün kapalı olduğunda ikinci dikiz aynası olarak kullanabileceğiniz bu ürün; sağ, sol, aşağı ve yukarı yönlerinde kolayca hareket ettirilebiliyor. Çift lens kamera sayesinde bu ürün Ful HD görüntüler elde etmenizi sağlıyor.

Park SensörüWi-Fi Özelliği
Hareket Sensörü
Dikiz Aynası Olarak Kullanım

Ürün Detayı

170 derece geniş açısı ve çift lensi ile Ful HD görüntüler kayda alan Concord, aynı zamanda kapalıyken ikinci dikiz aynası olarak kullanılabiliyor. Sağ, sol, aşağı ve yukarı yönlerde hareket ettirebileceğiniz bu ürün, kör noktaları bile kolayca yakalıyor. Park göstergesi bulunan bu ürün sürücüyü park ederken yönlendirerek kolaylık sağlarken hareket sensörü sayesinde de sürüş esnasında göremediklerinize karşı uyararak daha güvenli yolculuk yapmanızı sağlıyor.

Çözünürlük1080p
İkinci KameraVar
Park SensörüVar
Görüş Açısı170

Kullanıcı Yorumları

👤 Yunus E*** ”Ürün eksiksiz güzel geldi tahmin ettiğimden de üstün çok ideal ve çok kullanışlı satıcıya teşekkür ediyorum.”

👤 A* K** ”Ben oto elektrikçisiyim 1 yılda 5 tane kadar taktım müşteriler memnun sadece birinde arıza çıktı onunda değiştirdiler. Tavsiye ederim.”


Mio Mivue C330

Seyahat ve kaza videolarını birbirinden ayıran Mio Mivue C330, tarih ve isimlendirme yaparak daha kolay bulmanızı sağlıyor.

Masaüstü UygulamaHer SD Karta Uyum Sağlamıyor
Darbe Sensörü
GSP Özelliği

Ürün Detayı

128 GB’a kadar SD kart girişine izin veren Mio, bu sayede videoları daha uzun süre saklıyor. 3 boyutlu darbe sensörü sayesinde oluşabilecek kaza veya çalıntılara karşı destekçiniz olan kamera, elinizde kanıt bulunmasını sağlıyor. Ayrıca GPS özelliği ile gitmek istediğiniz noktayı kolayca bulmanızı sağlayan ürün, masaüstü uygulaması ile Facebook veya Youtube gibi sosyal medya kanallarında kolayca paylaşım yapmanızı sağlıyor. Videolarınızı kolayca bulabilin diye isim ve tarihe göre kayıt yapan cihaz, bu sayede kategoriye ayırdığından görüntü aramakla zaman kaybettirmiyor.

Çözünürlük1080p
Otomatik KayıtVar
Darbe SensörüVar
Görüş Açısı170

Kullanıcı Yorumları

👤 F** B**** ”Tam f/p ürünü. Ürün şimdilik çok başarılı. GPS kalitesi çok iyi. Malzeme kalitesi güzel. Tek sıkıntısı arkadaş her kartı sevmiyor 🙂 ben üçüncü seferde tutturabildim (Lexar 95mb/s). Sandisk çalışmıyor hata veriyor. Kendi resmi sayfasında da yazıyor.”

👤 S* A* ”Son derece yeterli bir urun. Kablosu zaten hayli hayli uzun geliyor. Hafıza kartı dolunca tekrar baştan kaydetmesi falan çok iyi. Sandisk 64 GB ile kullanıyorum ben.”


Viofo A129 Plus

Sadece aracın arkasını çeken Viofo A129 Plus, yeni çıkan araç kameraları arasında oldukça dikkat çekiyor. F16 diyafram aralığı sayesinde gece sürüşlerinde daha net görüntü elde etmenizi sağlayan bu ürün, -10 derece soğuklarda bile yüksek performansta çalışıyor.

GSP ÖzelliğiWi-Fi özelliği
F16 DiyaframHareket Sensörü
Park Kayıt Özelliği

Ürün Detayı

Yeni çıkan araç kameraları arasında oldukça dikkat çeken Viofo A129 Plus, -10 derece soğukta ve +60 derece sıcaklıkta bile performansından ödün vermeden çalışıyor. F16 diyafram ve 7 katmanlı cam lensi sayesinde gece sürüşlerinde bile daha net görüntü elde edilmesini sağlayan bu ürün, 256 GB’a kadar kayıt yapabiliyor. Park kayıt özelliği sayesinde güvenlik kamerası olarak kullanabileceğiniz bu ürün, GSP özelliği sayesinde de yol bulmanız için navigasyon aracı olarak kullanabilirsiniz.

Çözünürlük1080p
Boyut53 x 31 x 50 mm

Kullanıcı Yorumları

👤 U** N**** ”Görüntü kalitesi gayet iyi. Ayrıca sigorta kutusu alarak güvenlik kamerası olarak kullanıyorum içim rahat ediyor. Tavsiye ederim.”

👤 Yasin S*** ”Bence gayet yeterli bir ürün. Görüntü kalitesine diyecek sözüm yok gece bile yüksek çözünürlükte görüntü sunuyor. Alacaklara tavsiyem düşünmeden alabilirsiniz.”


Sıkça Sorulan Sorular

Araç kameraları ne işe yarıyor?

Araç kameraları seyir sırasında yaşanabilecek her türlü kazanın sonraki tespiti aşamasında önemli bir unsur oluyor. Bu sayede zararı tazmin etme sürecinde büyük rol oynuyor.
Araç kameraları, kullanıldıkları otomobiller ve daha büyük araçlarda yolcuların ve sürücülerin güvenliğini denetlemeyi mümkün hale getiriyor.


Hırsızlık vakalarında koruyucu rol oynadığı gibi GPS bağlantısı ile aracın konumunun tespitini sağlayabiliyor.
Şerit takip sistemi olan kameralar sayesinde dikkat kaybından kaynaklı şerit kaymaları minimuma iniyor.
Yolculuk esnasında kayıt tutabilmenize ve sosyal ağlarda paylaşım yapabilmenize imkan sağlıyor. Yaptığınız keyifli seyahatleri dostlarınızla yüksek görüntü kalitesiyle paylaşma imkanı sunan bu teknoloji harikası cihazlar sosyal medya meraklılarından da büyük ilgi görüyor.


Çevrede oluşan ilginç olaylara dair bir arşiv hazırlayabilir, gece görüş fonksiyonu ve çift yönlü araç kamerası ön arka çekimleriyle 7/24 kayıt imkanı sunan bu cihazları kullanarak siz yokken de çevrede neler olduğunu görüntüleyebilirsiniz.

Araç kamerası alırken nelere dikkat edilmeli?

Araç içi kamerası hafıza kartı kapasitesi: Son zamanlarda 128 GB kapasitesine kadar kayıt ve saklama yapabilen hafıza kartları kullanılan pek çok model mevcut. Size önerimiz gün içinde yaptığınız yolculukların süresini göz önünde bulundurarak bir karar vermeniz.


Araç içi kamerası kayıt şekli: Eğer döngüsel kayıt destekleyen bir model seçerseniz, hafıza kartınızın dolmuş olması sizin için sorun teşkil etmeyecektir. Araç kameranız yeterli yer kalmadığı takdirde, en eski kayıtlardan başlayarak üzerine kayıt yapmak suretiyle kayda devam edecektir.


Araç içi kamerası sayısı ve kayıt açısı: Satışa sunulan pek çok modelde 120 derecelik bir kayıt açısı bulunuyor. Ne kadar geniş bir açısı olursa kamera etraftaki o kadar fazla detayı görüntüleyebilir. Eğer bu konuda biraz daha fazla harcama yapmayı göze alabilirseniz daha yüksek açıyla kayıt yapabilen modelleri de tercih edebilirsiniz. Kamera sayısı çok olan modellerde de farklı noktalardan kayıt yapabilme avantajı olduğunu göz önünde bulundurabilirsiniz.


Çözünürlük: Özellikle hareketli sürüş sırasında yapılacak çekimlerde net görüntü yakalayabilmek zorlaşabiliyor. Çevredeki araç plakalarını da iyi görüntüleyebilmek için kameranızda Full HD kayıt özelliği bulunmasına dikkat edebilirsiniz. Ayrıca en az 720p çözünürlükteki çekim kalitesi ideal bir sonuç almanızı sağlayabilir.

Araç kamerası kaç gün kayıt yapar?

Marka ve modele göre değişebilen bu özellik kameraların GB kapasiteleriyle doğru orantılı olarak farklılaşıyor. Günümüzde daha yüksek GB’a sahip araç kameraları üretilerek kayıt sürelerini uzatan markalar, kullanıcı odaklı düşünüyor. 128 GB kapasitesinde bir kameranın 12 ile 35 saat arasında kayıt altında olması uzun yolcukları seven kullanıcılar açısından oldukça kurtarıcı oluyor.

Yazıyı puanla!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

“En İyi 10 Araç Kamerası Tavsiyesi” üzerine bir yorum

Yorum yapın