En İyi 10 Jeneratör Tavsiyesi

İş merkezlerinde, hastanelerde, okullarda ve daha birçok yerde işlerin aksamasına en çok etken olacak durumların başında elektrik kesintileri gelir. Elektrik kesintilerine karşı teknolojinin tasarladığı jeneratörler, kesinti döneminde aksamadan işlere kalındığı yerden devam edebilmek için en iyi çözümdür.

Eğer sizin de jeneratöre ihtiyacınız varsa hazırladığımız bu içerik tam size göre. Bu içeriğimizde en iyi jeneratör modellerini özelliklerine ve kullanıcı yorumlarına göre değerlendirerek listeledik.

SıraModellerMotor GücüSYblog Puanı
1Aksa AAP-8000E15 HP10/9.9
2Genpower Gbg 550011 HP10/9.8
3Aksa AAP-35006.5 HP10/9.7
4Amc Power Bt-38006.5 HP10/9.7
5Hyundai HHY35007 HP10/9.8
6Power BT38007 HP10/9.8
7Palmera Pa350Je6.5 HP10/9.7
8Attlas Mp 33006.5 HP10/9.6
9Einhell TC-PG 10006.5 HP10/9.6
10Hyundai HHY960A2 HP10/9.5
Jeneratör Tavsiye Listesi

2024 Yılı İçin En İyi 10 Jeneratör Önerisi

Farklı güç seviyelerinde üretilen jeneratörler, değişik kullanım amaçlarına sahiptirler. Çoğunluğu profesyonel kullanım için üretilen bu jeneratörlerin bazıları ise evlerimizin elektrik ihtiyacını karşılıyor. İçeriğimizde her tür jeneratör modeli yer alıyor.

İşte işinizi devam ettirebilmenizi sağlayan en iyi jeneratör modelleri listemiz:

Aksa AAP-8000E

Kaynak makinesi gibi yüksek enerji isteyen cihazlara kadar her türlü aleti çalıştırabilen Aksa AAP 8000 E, teknik özellikleri açısından da en iyi jeneratör modelleri arasında yer almaktadır.

Elektrik Startlı ÇalışmaYüksek Fiyat
Dijital Ekran
Yüksek Güç Üretimi

Ürün Detayı

Jeneratör markaları arasında üretim kalitesi ile adından söz ettiren Aksa, tasarladığı AAP 8000 E Benzinli jeneratör ile elektrik kesintileri durumunda enerji ihtiyacınızı kesintisiz devam ettirebilmenizi sağlıyor. Fazla yer kaplamaması ve taşınabilir olması kendi başına tercih edilmesindeki en büyük etken iken bunun yanında üründe dijital ekranda olması geniş topluluklar tarafından kullanılmasını sağlıyor.

Nominal Güç1.7 kVa
Motor Gücü15 HP
Maksimum Güç6.5 kW
Ses Seviyesi76 dB
Sürekli Çalışma5 saat
Yakıt Tankı Kapasitesi30 L
Yakıt Tüketimi3 L/saat
Devir Hızı3000 devir/dakika
Ağırlık98 kg

Kullanıcı Yorumları

👤 M** G; “Tereddüt etmeden alınabilecek bir jeneratör. Bir adet 18000btu, bir adet 12000 btu inverter klima, bir buzdolabı, iki katlı evin tüm lambaları ve bir Led televizyonu ayna anda zorlanmadan çalıştırıyor. Bunlara ek olarak birde fırını açınca biraz zorlanma oluyor ama sorun edilecek bir şey değil.”

👤 Ö* E; “Hiç düşünmeden alınabilir. Yakıt tüketimi dengeli, marş motoru güzel, tek seferde marş alıyor. Taşıma tekerlekleri ile yer değiştirilmesi de basit.”


Genpower Gbg 5500

Kompakt tasarıma sahip olmasıyla oldukça dar alanlarda bile çalışabilen Genpower Gbg 5500, bu sayede en iyi jeneratör modelleri arasında yer almayı başarıyor.

Portatif YapıAğır
Yüksek Enerji Verimliliği
Yüksek Güç Üretimi

Ürün Detayı

10 saat boyunca sürekli olarak çalışabilmesi sayesinde elektrik kesintilerinde bile işlerinizi devam ettirmenizi sağlayacak olan ürün, yüksek güç üretimiyle her türlü aleti çalıştırabiliyor. Ergonomik tasarımı sayesinde kullanımı bir hayli basit olan cihaz, bu sayede ilk defa jeneratör kullanacak kişiler için de uygundur. Son olarak 72 dB değerinde ortalama bir ses seviyesinde çalışan ürünün 3000 devir hızına ulaşabildiğini söyleyelim.

Nominal Güç5 kVa
Motor Gücü11 HP
Maksimum Güç5.5 kW
Ses Seviyesi72 dB
Sürekli Çalışma10 saat
Yakıt Tüketimi2.45 L/saat
Devir Hızı3000 devir/dakika
Ağırlık80 kg

Kullanıcı Yorumları

👤 F* K*; “1.5 HP dalgıç pompa için aldık. İlk çalıştırmadan 5 dakika sonra durdu. Soğuyunca tekrar çalıştırdık şu an sorun yok.”

👤 C** S*; “Beklentimi karşılayan bir ürün. Her şey söylendiği gibi, şiddetle tavsiye ederim.”


Aksa AAP-3500

Teknik özellikleri açısından oldukça iyi olan Aksa AAP-3500, bu sayede kullanıcıları tarafından önerilmektedir.

Yüksek Malzeme KalitesiTekerleği Yok
Kompakt Tasarım
Led Ekran

Ürün Detayı

50 kg ağırlığı ile ev ve iş yerlerinde kolaylıkla kullanılabilen Aksa AAP 350, bu sayede çokça tercih edilen bir jeneratör modeli olmayı başarmıştır. Kullanıcılarından olumlu yorum almayı başaran jeneratör modeli, yağ alarmı ve voltmetre özelliklerine sahip olması ile kullanım deneyimini en üst seviyede tutmaktadır. Ayrıca fiyat açısından uygun olması ve üretici firmanın Aksa olması da bu jeneratör modelini tüketicilerin çokça tercih etmesine yardımcı oluyor.

Nominal Güç3 kVa
Motor Gücü6.5 HP
Maksimum Güç3.5 kW
Ses Seviyesi76 dB
Yakıt Tüketimi1.1 L/saat
Devir Hızı3000 devir/dakika
Ağırlık50 kg

Kullanıcı Yorumları

👤 A** G*; “Korkarak aldım! Çünkü bu üçüncü jeneratörüm. 10 günlük çalıştırma sonucu 5 Yıldız veriyorum çünkü mükemmel bir performans veriyor. Tavsiye ediyorum, çok kullanışlı. Elektronik cihazlarda 230 volt sabitleyici çok güzel çalışıyor.”

👤 H** T*; “Yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum hiçbir sıkıntı yaratmadı. Düşünenlere tavsiye ederim.”


Amc Power Bt-3800

Taşınabilir olmasıyla her yere taşıyabileceğiniz ürün, kompakt tasarımı sayesinde en iyi jeneratör modelleri arasına girmeyi başarıyor.

Düşük Ses Seviyesiİpli Çalıştırma
Yüksek Güç Üretimi
Portatif Yapı

Ürün Detayı

4 zamanlı motoruyla yüksek güç üretimi gerçekleştiren ürün, bu sayede her türlü aletinizi çalıştırabiliyor. 11 saat boyunca çalışabilmesi sayesinde işlerinizi yarıda bırakmanızı engelleyen Amc Power Bt-3800, 65 dB değerinde ses çıkartıyor. Bu sayede ev, ofis gibi insanların yoğun olduğu alanlarda bile kullanıma uygundur.

Nominal Güç3.2 kVa
Motor Gücü6.5 HP
Maksimum Güç3.5 kW
Sürekli Çalışma11 Saat
Ses Seviyesi65 dB
Yakıt Kapasitesi15 L
Yağ Kapasitesi0.6 L

Kullanıcı Yorumları

👤 K* S*; “İlk aldığımda bazı sorular vardı kafamda ama çalıştığım zaman harika çıktı. 30 metreden çok güzel su aldım, teşekkür ederim.”

👤 Y* İ; “İşyerimde kullanmak için aldım. Fiyatına göre çok kaliteli bir ürün. Yağını ve benzinini koydum hemen çalıştı. Herkese tavsiye ederim.”


Hyundai HHY3500

Benzinli jeneratörler arasında kalitesi ile göze çarpan Hyundai HHY 3500, yüksek performansıyla tercih edilebilecek en iyi modeller arasında yer almaktadır.

Aşırı Yük KorumasıAğır
Yüksek Malzeme Kalitesi
Kompakt Tasarım

Ürün Detayı

Kullanıcı deneyimini en üst düzeyde tutan jeneratör modeli, elektrik kesintisi karşısında yakıtının olması halinde çok kısa sürede devreye girerek enerjinin devam etmesini sağlamaktadır. Çok fazla yer kaplamayan ve kolaylıkla çalıştırılabilir olan cihaz, düşük enerji tüketimi yapması sayesinde en iyi jeneratör modeli önerileri arasına girmeyi başarıyor. Ayrıca teknik özellikleri açısından da son derece iyi olan model ile iş yerinizde yaşanan elektrik kesintisi, işlerinizin aksamasına neden olmayacak.

Nominal Güç3.5 kVa
Motor Gücü7 HP
Maksimum Güç3.8 kW
Yakıt Tüketimi374 g/saat
Ses Seviyesi76 dB
Yakıt Kapasitesi15 L
Ağırlık45 kg

Kullanıcı Yorumları

👤 İ** İ*; “2 katlı binamızda otomatik beslemeli kat kaloriferi +2 adet TV ve aydınlatmaların enerji ihtiyacını sorunsuz karşılıyor. İpli çalıştırması da tahminimden daha rahatmış. Tercih edilecek uygun fiyatlı bir ürün.”

👤 H** Ç*; “6 ay önce bahçe evimin inşaat işleri işin aldım ve şimdiye kadar çok şükür bir sorun yaşanmadan tüm elektrik işlerimi halletti. Kolay çalışıyor, her türlü işinizi görebilir. Biraz fazla yakıyor ama elektrik olmadığı durumlarda süper bir makine. Biraz ağır depo dolu halde tek kişi taşıyamaz ama tavsiye ederim.”


Power BT3800

Kompakt tasarımı sayesinde kolay kullanıma sahip olan Power BT3800, bu sayede en iyi jeneratör modelleri listemize girmeyi başarıyor.

Düşük Ses SeviyesiDevirleme Problemi Var
Hafif
Yüksek Motor Gücü

Ürün Detayı

11 saat boyunca kesintisiz olarak çalışabilmesi sayesinde elektriğin kesildiği durumlarda yardımınıza koşan ürün, bu sayede işlerinizin yarım kalmasını engelliyor. 7 HP’lik motor gücüyle her türlü aleti çalıştırabilen cihaz, hafif yapısı sayesinde ise evlerde de kullanılabiliyor. Son olarak 65 dB değerinde ses çıkartan ürünün bu sayede çevrenizdekileri rahatsız etmeyeceğini söyleyelim.

Nominal Güç3.2 kVa
Motor Gücü7 HP
Maksimum Güç3.5 kW
Ses Seviyesi65 dB
Yakıt Kapasitesi15 L
Ağırlık36 kg

Kullanıcı Yorumları

👤 Ali G***; “Bu cihaz bende 5 yıldır var. Arada sırada bahçeye gittiğimde kullanırım. Motoru start etmek çok kolay, tek ip çekmede çalışan bir motor. Ben gayet memnunum, işimi çok rahat görüyor.”

👤 O** A; “Gayet kaliteli bir ürün. Bir arkadaşımdan görmüştüm ve köydeki evimiz için gerekliydi. Bugüne almak nasip oldu ve test ettiğimizde gayet başarılı buldum. Tüm ihtiyacınızı karşılayacak.”


Palmera Pa350Je

12 saat kesintisiz çalışma özelliği ile elektrik kesintilerinde bile işlerinize devam edebilmenizi sağlayan jeneratör, teknik özellikleri açısından da beklentileri en iyi şekilde karşılamaktadır.

Üstün Malzeme KalitesiÇalıştırmasının İpli Olması
Kompakt Tasarım
Yüksek Enerji Verimliliği

Ürün Detayı

Ev, ofis gibi alanlarda kullanımında beklenen enerji verimini en üst düzeyde sağlayan jeneratör, enerji tüketimi noktasında da beklentileri karşılayabilen bir modeldir. Çok fazla ses çıkartmaması ve fazladan alan kaplamaması gibi özellikleri ile kullanıcı deneyimini üst seviyede tutmayı başaran Palmera Pa350Je, elektrik kesintileri karşısında hızlı bir şekilde devreye girmesi sayesinde işlerin aksamasını engellemektedir.

Nominal Güç2.5 kVa
Motor Gücü6.5 HP
Maksimum Güç2.8 kW
Sürekli Çalışma12 saat
Yakıt Kapasitesi15 L
Ağırlık43 kg

Kullanıcı Yorumları

👤 S** G**; “5 ay oldu alalı. Deneyip öyle yorum yapmak istedim. Çok kolay çalışıyor ve az yakıyor. Başta tereddüt etmiştim almak için ama iyi ki de almışım diyorum. Çok memnunum. Aynı anda hilti ve prc boru kaynak makinesi çalıştırıyor.”

👤 T* K*; “On numara bir ürün olduğunu söyleyebilirim. Gerçekten verilen parasının hakkını veriyor. Tavsiye ederim”


Attlas Mp 3300

13 saat boyunca sürekli olarak çalışabilmesi sayesinde işlerinizi yarıda bırakmayan Attlas MP 3300, bu sayede en iyi jeneratör modelleri arasına girmeyi başarıyor.

Devre Kesici ÖzelliğiTekerleği Yok
Uzun Süre Çalışabilmesi
Ergonomik Tasarım

Ürün Detayı

Üstten Supaplı (OHV), 4 zamanlı ve hava soğutmalı olarak tasarlanan jeneratör modeli, markanın geniş servis ağı sağlaması sayesinde çokça tercih ediliyor. Güven içinde kullanabileceğiniz Attlas MP 3300, teknik özellikleri açısından da beklentileri karşılayabilecek düzeyde bir modeldir. Ayrıca uygun fiyatı sebebiyle çokça tercih edilen ürünün hafif yapısıyla rahat bir şekilde taşınabilir olduğunu belirtelim.

Nominal Güç2.2 kVa
Motor Gücü6.5 HP
Maksimum Güç2.5 kW
Sürekli Çalışma12 saat
Yakıt Kapasitesi15 L
Ağırlık32 kg

Kullanıcı Yorumları

👤 Y* A; “Yoğun kar yağışı sonrası uzun süreli elektrik kesintisi yaşayan ailemizin mağduriyetini gideren bu ürün, oldukça sessiz ve çok verimli olduğunu gösterdi.”

👤 L** K**; “Gayet güzel bir jeneratör. Daha önceden de bu markanın ürünlerini almıştım ve çok beğenmiştim. Bu sefer de pişman olmadım, tavsiye ederim.”


Einhell TC-PG 1000

Küçük yapısı sayesinde ev, ofis gibi yerlerde kullanılabilen Einhell TC-PG 1000, bu sayede en iyi jeneratör modelleri listemize girmeyi başarıyor.

Yüksek Enerji VerimliliğiGücü Düşük
Kolay Taşınabilir
Kompakt Tasarım

Ürün Detayı

Üstün malzeme kalitesiyle uzun yıllar boyunca sorunsuz kullanıma uygun olan jeneratör, 4 litrelik yakıt tankıyla 6.5 saat boyunca çalışabiliyor. Yüksek enerji verimliliği sunması sayesinde daha az yakıtla daha çok çalışabilen ürün, bu özelliği sayesinde çokça tercih ediliyor.

Nominal Güç0.68 kVa
Ses Seviyesi90 dB
Maksimum Güç1.2 kW
Sürekli Çalışma6.5 saat
Yakıt Kapasitesi4.2 L
Ağırlık18.8 kg

Kullanıcı Yorumları

👤 N* Ö*; “Kesinlikle tavsiye ederim. Hem kaliteli hem de güvenilir bir ürün. Başarılı bir ürün daha doğrusu.”

👤 M** A*; “Gerçekten kaliteli bir jeneratör. Kır evimiz için aldım ve çok beğendim. Şiddetle tavsiye ederim.”


Hyundai HHY960A

Kompakt yapısıyla sizlere kamplarınızda ve gezilerinizde eşlik eden ürün, uygun fiyatlı olması sebebiyle en çok tercih edilen jeneratörlerden birisi olmayı başarıyor.

Uygun FiyatDüşük Güç Üretimi
Portatif Yapı
Düşük Ses Seviyesi

Ürün Detayı

1 kVa maksimum gücü ile her zaman yanınızda olan Hyundai HHY960A, nerede ihtiyaç duyarsanız oraya götürebildiğiniz bir jeneratördür. Üst sınıf alternatör ve motor aksamına sahip olan ürün, bu sayede yüksek verimlilikte çalışıyor. Son olarak çanta şeklinde olan jeneratörün bu sayede taşınmasının da kolay olduğunu söyleyelim.

Nominal Güç0.94 kVa
Motor Gücü2 HP
Ses Seviyesi56 dB
Maksimum Güç1 kW
Sürekli Çalışma6 saat
Yakıt Kapasitesi4.2 L
Ağırlık16 kg

Kullanıcı Yorumları

👤 S* D; “Benzin yağ oranını ilk başta ayarlayamadım, o yüzden sürekli stop etti. Fakat ayarladıktan sonra gayet güzel çalıltı cihaz. Bahçede elektrikli tırpan ve dalgıç su motoru için aldım. Ufak tefek işlerde bence gayet güzel. Çoklu ürün için yeterli olmayabilir. Ufak ve taşınabilir olması ergonomik açıdan gayet iyi.”

👤 M** Ö*; “İhtiyacınızı iyi belirleyip ona göre jeneratör alın. Bahçe işleri için gayet güzel, rahat taşınabilir. Vaat ettiği watt değerlerini veriyor. Ses konusuna gelince az bir sesi olduğu söylenemez.”


Sıkça Sorulan Sorular

Bir eve kaç kW jeneratör gerekiyor?

Normal şartlar altında bir ev ortalama olarak 4 kVa güce ihtiyaç duyar. Ancak yine de bu sizin evinizin ne kadar ihtiyaç duyacağını net olarak açıklamaz. Bu yüzden evinizin tamamına enerji sağlamak istiyorsanız uzman kişilere ölçüm yatırmanız gerekiyor.

3 kW jeneratör neleri çalıştırır?

3 kW gücünde çalışan jeneratörler buzdolabı gibi zorunlu çalışması gereken cihazları 24 saat boyunca çalıştırabiliyor. Televizyonunuzu ve 4 adet LED ampulünüzü ise 7 saat boyunca çalıştırabilen jeneratör aynı zamanda telefon gibi cihazlarınızı istediğiniz kadar şarj edebilmenizi sağlıyor.

Ev tipi jeneratör ne kadar yakar?

Güç üretimine göre bu rakamlar değişse de 1 kW’lık bir modelin saatte ortalama olarak yarım litre benzin yaktığını söyleyebiliriz. 10 kW’lık modellerde ise bu rakam 3 litreye kadar çıkabiliyor. Ortalama olarak bir ev için 3 kW yeterli olacağından saatte 1.5 litre benzin harcayacağınızı söyleyelim.

Jeneratör alırken nelere dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Jeneratör alırken dikkat edilmesi gereken ilk nokta tabii ki de kW değeridir. Çünkü bu değer sizin o jeneratörle neleri çalıştırabileceğinizi ifade etmektedir. Daha sonra jeneratörün kaç saat boyunca çalışabildiğine dikkat etmeniz gerekiyor. Son olarak ise tasarımı, paneli ve portatif yapıda olup olmamasını kontrol etmelisiniz.

Yazıyı puanla!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Yorum yapın