En İyi 10 Maskara Tavsiyesi

Yapılan makyajın daha güzel görünmesini sağlayan hacimli ve uzun kirpikler, her kadının ulaşmak için birçok yöntem denediği durumların başında geliyor. Takma kirpik ve kat kat sürülen maskaralar ile istenilen görüntüye ulaşmak için çaba sarf edilse de bu durum oldukça yorucu oluyor. Maskara alırken göz yapısına uygun fırçaya sahip bir ürün seçerek istenilen etkilere daha kolay ulaşılabiliyor. Bu sebeple Takma kirpik etkisi yaratacak en iyi maskaralardan bir liste oluşturduk.

SıraMarkalarHacimSYblog Puanı
1Maybelline Lash Sensational9,5 Ml10/9.8
2L’Oréal Telescopic8 Ml10/9.9
3Benefıt Badgal Bang7 Ml10/9.7
4Estee Sumptuous Extreme8 Ml10/9.7
5Max Factor False Lash Effect8,5 Ml10/9.7
6Too Faced Better Than Sex7 Ml10/9.6
7Nars Climax Hacim6,2 Ml10/9.5
8Golden Rose False Lashes7 Ml10/9.6
9Maybelline Sky High7,2 Ml10/9.8
10The Balm Mad Lash8 Ml10/9.7
Maskara Tavsiye Listesi

2024 Yılı İçin En İyi 10 Maskara Önerisi

Göz makyajının en önemli unsuru uzun ve hacimli kirpiklere sahip olmak. Bunun için ise maskara seçimi oldukça önem arz ediyor. Kirpik şekline göre tercih edilen rimeller sayesinde göz, daha çekici ve güzel göründüğünden sizin için en iyi maskaralardan bir liste oluşturduk.

İşte takma kirpik etkisi yaratacak en iyi maskara tavsiyeleri listemiz:

Maybelline New York Lash Sensational

Maskara denildiğinde ilk akla gelen ürün olan Maybelline New York Lash Sensational, kirpiklerde yarattığı yelpaze etkisi ile çoğu kullanıcının vazgeçemediği ürünler arasında yer alıyor.

Gül Yağı İçermesiZor Çıkması
Yelpaze Fırça
Ağırlık Yapmaması

Ürün Detayı

Tel tel ayrılmış ve yelpaze görünümlü kirpik isteyenlerin kullandığı Maybelline New York Lash Sensational, verdiği ekstra siyahlık ile daha çarpıcı bakışlara sahip olmanızı sağlıyor. Yenilen ambalajı ve formülü sayesinde kirpikte ağırlık yapmayan bu ürün, gül yağı içeriyor. Bu sayede kirpiklere istenilen etki verilirken aynı zamanda beslenmiş oluyor. Yelpaze şeklinde olan fırçası sayesinde bu maskara, en küçük kirpikleri bile yakalayarak daha dolgun görünmelerine yardım ediyor.

Hacim9,5 ml
Kirpiklere EtkisiHacim ve Dolgunlaştırma
Fırça YapısıPlastik
Maskara RengiSiyah

Kullanıcı Yorumları

👤 E*** O*** ”Paketleme güzeldi. Yeni tasarımını beğendim. Her zaman kullandığım rimel kesinlikle öneririm.”

👤 K** G*** ”Loreal kalitesi her zamanki gibi harika güvenle alabilirsiniz.”


L’Oréal Paris Mascara Telescopic Black

TikTok’ta makyaj artistlerinin çok kullandığı L’Oreal Paris Telescopic Black, kirpiklerde yarattığı etkiler ile kısa sürede viral olarak çok satanlar arasında olmayı başardı.

Topaklanma YapmamasıSuya Dayanıklılığı
Bulaşma Yapmaması
Uzatma Etkisi

Ürün Detayı

Kısa süre içerisinde viral olan L’Oreal Paris Telescopic Black, kirpik uzatma etkisi sayesinde daha uzun görünüm sağlıyor. Plastik fırça yapısı sayesinde kirpikleri tek tek ayıran bu ürün, doğal ama daha uzun görünüm sağlıyor. ilk sürüldüğü andan itibaren topaklanmaya ve bulaşmaya yapmayan bu maskara, gün boyu kirpiklerin formunu bozmuyor.

Hacim8 ml
Kirpiklere EtkisiHacim ve Dolgunlaştırma
Fırça YapısıPlastik
Maskara RengiSiyah

Kullanıcı Yorumları

👤 B*** B*** ”Gerçek ürün. Fırçanın ucu incecik ve plastik. Dolgunluk vermiyor ancak kirpiklerinizi uzatmak için mükemmel. Benim kirpiklerim kaşıma kadar değiyor bunu sürdüğümde. Makyaj temizleme pamuğu ile de hemen çıkıyor. Memnun kaldım, öneriyorum.”

👤 B*** M*** ”Tek tek ayırıyor ve uzatıyor Lash Sensetional kullanan biri olarak bu da kullanılır güzel bir rimel plastik fırça sevenler alabilir.”


Benefıt Badgal Bang Volumizing Maskara

Aero parçacıkları havacılık sektöründe kullanılan bir maddedir. Benefit Badgal Bang Volumizing maskarasında yer alan aero parçacıkları, kirpiklere ağırlık vermeden daha dolgun ve hacimli görünmesine yardım ediyor.

Suya DayanıklıKokusu
Aero Maddesi İçermesi
Ağırlık Yapmaması

Ürün Detayı

Kirpiklerde yokmuş gibi hafif hissettiren Benefit, havacılık teknolojisinde kullanılan aero-parçacıklarından oluşan içeriği ile yer çekimine karşı durarak havalı kirpikler sunuyor. Slimpact fırçası sayesinde bütün kirpiklere etki eden ürün, içerdiği provitamin B5 sayesinde 5 haftada daha uzun ve sağlıklı kirpikler vaat ediyor. Kirpiklere yoğun siyahlık veren ürün, suya dayanıklılığı sayesinde gün boyu ilk sürüldüğü an gibi kalıyor.

Hacim8,5 gr
Kirpiklere EtkisiHacim ve Uzatma
Fırça YapısıSlimpact
Maskara RengiSiyah

👤 A*** K*** ”Çok iyi geldi… ürün zaten çok güzel ürün. Bu satıcıyı kesinlikle tavsiye ederim.”

👤 E*** S** ”Hiç yokmuş gibi çok rahat. Etkisi de oldukça uzun sürüyor ve kirpiklerim hacimli görünüyor.”


Estee Lauder Sumptuous Extreme Black

İçerisinde barındırdığı vitamin kompleksi ile kirpiklerin ihtiyacı olan bakımı sağlayan Estee Lauder Sumptuons Extreme Black, iki çeşit fiber kıllardan oluştuğu için tel tel ayırarak hacim veriyor.

İki Çeşit Kıl YapısıSuya Dayanıklılığı
Vitamin İçermesi

Ürün Detayı

Takma kirpik etkisi elde etmek isteyenlerin kullandığı Estee Lauder Sumptuons Extreme Black, daha dolgun ve uzun görünüm sağlıyor. İçerdiği vitamin kompleksi sayesinde kirpiklerin ihtiyaç duyduğu bakımı yapan bu ürün, iki tür kıla sahip olduğu için topaklanma ve karıştırma yapmıyor. Kirpiklerin her zaman daha dolgun ve uzun görünmesini sağlayan bu maskara, gün boyu sürüldüğü an gibi kalıyor.

Hacim8 ml
Kirpiklere EtkisiDolgunluk ve Uzatma
Fırça YapısıKıl
Maskara RengiSiyah

Kullanıcı Yorumları

👤 Ç*** S*** ”Yıllardır kullandığım bir marka, tek kelime ile mükemmel bir rimel.”

👤 F*** K** ”Asla vazgeçemediğim bir maskara bugüne kadar yerine kullanabilecek bir maskara bulamadım.”


Max Factor False Lash Effect

Hem dolgun kirpiklere sahip olmak hem de doğal görünüm elde etmek isteyenlerin seveceği Max Factor False Lash Effect, büyük ve yuvarlak fırçası sayesinde en küçük kirpiklere bile ulaşabiliyor.

Doğal GörünümÇabuk Kuruması
Akmalara Dayanıklı
Kolay Çıkması

Ürün Detayı

Doğal görünüm sevenlerin kullandığı Max Factor False Lash Effect, daha dolgun kirpikler yaratırken aynı zamanda tek tek ayırıyor. Bulaşma ve dökülmelere karşı dayanıklı olan bu ürün, ilk sürüldüğü an gibi etkisi yitirmeden dolgunluğunu kaybetmiyor. Gözlerden kolay temizlenen ürün bu sayede kirpikleri yıpratmadan ve dökmeden çıkıyor.

Hacim8,5 ml
Kirpiklere EtkisiDolgunluk
Fırça YapısıPlastik
Maskara RengiSiyah

Kullanıcı Yorumları

👤 A*** A*** ”Tereddüt etmeden alın. Çok iyi.”

👤 H*** D**** ”Muhteşem tek tek ayrılmış kirpikler kesinlikle denenmeli.”


Too Faced Better Than Sex Maskara

İçerisinde barındırdığı kolajen sayesinde kıl köklerini besleyen ve güçlendiren Too Faced Better Than Sex Maskara, kirpikleri tek tek ayırarak daha hacimli görünmelerini sağlıyor.

Kıl FırçaFiyatı
Kolajen İçermesi

Ürün Detayı

Kum saati şeklinde olan sert kılları ile kirpikleri tek tek ayıran Too Faced Better Than Sex Maskara, karbon ve kolajen formülü sayesinde kirpiklerin uzamasına ve dolgunlaşmasına yardımcı oluyor. Fırça formunun kum saati şeklinde olmasından dolayı göz pınarlarında belli olmayan kirpikleri bile ortaya çıkaran bu ürün, üç kat kullanımda olağanüstü hacim sağlayarak gözleri üzerinize çekmeyi başarıyor.

Hacim7 ml
Kirpiklere EtkisiHacim ve Uzatma
Fırça YapısıKıl
Maskara RengiSiyah

Kullanıcı Yorumları

👤 M** G** Ş** O** ”Bayılıyorum! Sephora’ya göre çok uygun şu an fiyatı.”

👤 S** E** ”Çok güzel yıllardır bu maskaradan başka kullanmıyorum.”


Nars Climax Maksimum Hacim Veren Maskara

Fitilli kılları sayesinde daha hacimli görünüm elde etmeye yardım eden Nars Climax, paraben içermeyen formülü sayesinde kirpiklere zarar vermediği gibi kokusuz olmasından dolayı rahatsız etmiyor.

Paraben İçermemesiSuya Dayanıklılık
Kokusuz
Fitilli Kıl

Ürün Detayı

Hem hacimli hem de kıvrımlı kirpik sevenlerin yardımına koşan Nars, yoğun siyah pigmentleri sayesinde dikkat çekici gözlere kavuşmanızı sağlıyor. Gözlerde ağırlık yapmayan fakat ultra hacim ve kıvrım sağlayan bu ürün, fitilli kılları sayesinde tek kullanımda harikalar elde etmenize yardım ediyor.

Hacim6,2 ml
Kirpiklere EtkisiHacim ve kıvrım
Fırça YapısıFitilli Kıl
Maskara RengiSiyah

Kullanıcı Yorumları

👤 İ*** D*** ”Mükemmel.”

👤 I*** C*** ”Anında hacim dolgunluk veriyor tek kat bile yeterli.”


Golden Rose False Lashes Mascara

Kat kat uygulamaya elverişli olan Golden Rose False Lashes, topaklanma yapmayan formülü sayesinde rahatlıkla kullanılabiliyor.

Kat Kat Uygulamaya UygunSuya Dayanıklılık
Topaklanma Yapmaması

Ürün Detayı

Hacimli ve dolgun kirpiklere ulaşmak için yardım eden Golden Rose False Lashes, fırçası sayesinde tek tek ayırarak uzun görünmesini sağlıyor. Kat kat uygulamaya elverişli yapısı sayesinde topaklanma yapmayan bu maskara, en küçük kıllara bile erişerek daha uzun kirpikler sunuyor. Bu ürünün yarattığı kıvrık ve hacimli görünen kirpikler sayesinde göz alıcı bakışlarla dikkatleri üzerinize topluyor.

Hacim7 ml
Kirpiklere EtkisiUzunluk ve kıvrım
Fırça YapısıPlastik
Maskara RengiSiyah

Kullanıcı Yorumları

👤 Y** A** ”Çok beğendim fırçasını. Dolgunluk veriyor kirpiklere ve ayırıyor tek tek.”

👤 N*** E*** ”Tesadüfen keşfedip tek kullandığım rimel haline geldi. Hem fiyat hem de performans olarak harika. Kirpiklerimi en iyi kıvıran rimel. Hem de çok uygun.”


Maybelline New York Lash Sensational Sky High Maskara

Bambu özü içeren formülü sayesinde kıl köklerine bakım yapan Maybelline New York Lash Sensational Sky High, en küçük kirpikleri dahi iki kat daha uzun hale getiriyor.

Bambu Özü İçermesiSuya Dayanıklılık
24 Saat Etkili
Esnek Fırça

Ürün Detayı

Hassas gözler için oldukça uygun olan yapan Maybelline New York Lash Sensational Sky High, yanma gibi hislerin yaşanmasına engel oluyor. İçerdiği bambu özleri sayesinde kıl köklerine bakım yapan bu ürün, kirpiklere sağladığı ekstra uzunluk ile çarpıcı bakışlar sunuyor. 24 saat boyunca ilk sürüldüğü an gibi etkilerine devam eden bu maskara, esnek fırçası sayesinde her kirpiğe kolayca erişiyor.

Hacim7,2 ml
Kirpiklere EtkisiUzunluk ve Hacim
Fırça YapısıPlastik
Maskara RengiSiyah

Kullanıcı Yorumları

👤 N** Ç** ”Şimdiye kadar aldığım en iyi maskara. Kirpiklerim çok kısa olmasına rağmen uzun ve hacimli gösterdi.”

👤 G** S** ”Harika benim kirpiklerim kısa olmasını rağmen uzun ve hacimli gösteren tek maskara😍”


The Balm Mad Lash Mascara

Bütün kadınların aradığı özellikleri tek bir seferde sunan The Balm Mad Lash Mascara, dolgunluk ve uzunluk verirken aynı zamanda kıvrık hacimli görünüm sağlıyor.

Takma Kirpik EtkisiSuya Dayanıklılık
Fırçası
Topaklanma Yapmaması

Ürün Detayı

Takma kirpik etkisi isteyenlere tek seferde aradığı özellikleri sunan The Balm Mad Lash Mascara, dolgunluk ve uzunluk kattığı gibi kıvrık hacimli görünümde elde etmeyi sağlıyor. Özel kıvrık fırçası sayesinde bütün kıllara erişebilen bu maskara, verdiği siyah renk ile daha çarpıcı bakışlar sunuyor.

Hacim8 ml
Kirpiklere EtkisiUzunluk, Hacim, Kıvırma ve Dolgunluk
Fırça YapısıPlastik
Maskara RengiSiyah

Kullanıcı Yorumları

👤 ***** **** ”Kirpikleri tek tek ayırıyor fırçası çok güzel kesinlikle tavsiye ederim.”

👤 Su Özbent ”Ürün çok güzel paketlenmiş geldi bugüne kadar kullandığım en güzel maskara.”


Sıkça Sorulan Sorular

Maskara ve rimel aynı şey mi?

Göz makyajının vazgeçilmez ürünü olan maskaralar, etkili bakışlar için kadınların bir numaralı silahını oluşturuyor. Kirpiklere hacim ve uzunluk sağlayan bu ürünler, farklı isimlerle dile getirilebiliyor. Maskara veya rimel olarak adlandıran kişiler aynı üründen bahsediyor. Eugene Rimmel, kömür tozundan maskara icat edince bu boya kendi soyadıyla anılmaya başlıyor. Daha sonrasında ise zamanla maskara denmeye başlayan bu ürünler günümüze kadar iki farklı isimle geliyor.

Şeffaf maskara kaşa sürülür mü?

Yoğun makyaj sevmeyenlerin ve doğal görünüm elde etmek isteyenlerin sıklıkla kullandığı şeffaf maskaralar, kirpiklere herhangi bir renk vermeden uzunluk ve hacim katıyor. Bu sayede kirpikler doğal ve hacimli görünürken bakışlar daha fazla anlam kazanıyor. Bu şeffaf maskaralar, transparan formda olduğundan rahatlıkla kaş sabitlemek için kullanılabiliyor.

Rimelde kıl fırça mı silikon fırça mı?

Bu durum kişinin kirpik yapısına göre değişse de belli başlı etkilerle karar vermek kolaylaşıyor. Plastik fırçaya sahip olan maskaralar kirpikleri daha uzun göstermeye yardım ediyor. Kıl fırçaya sahip olan rimeller ise kirpikleri tek tek taradığından ayrıca bünyesinde daha fazla boya barındırdığından daha hacimli ve dolgun görünüm elde etmenize yardım ediyor.

Hacimli kirpikler için ne yapmalı?

Kirpiklere doğal yağlar ile bakım yaparak beslenmesine ve hacim kazanmasına yardım edebilirsiniz. Bunun için badem, Hint, susam yağı gibi ürünlerden yararlanabilirsiniz. Makyaj yaparken daha hacimli kirpiklere sahip olmak için ise maskaranızı çift kat ve zikzak yaparak kökten uca tarama yöntemi ile uyguladığınızda istenilen sonucu elde edebilirsiniz.

Yazıyı puanla!
[Toplam: 1 Ortalama: 5]

Yorum yapın