En İyi 8 El Tipi GPS Tavsiyesi

İster kırsal kesimde ister açık denizde olun fark etmez, navigasyon bu tür alanlarda en önemli konulardan biri oluyor. Hem güvenlik hem de keşif açısından kullanıcının yardımına koşan el tipi GPS cihazları oldukça dayanıklı ve uzun ömürlüdür.

Her ne kadar bir harita ya da pusulanın yerini tam olarak alamayacak olsa da, bir outdoor GPS takip cihazı tüm maceranızı planlamanıza, takip etmenize ve paylaşmanıza imkan sağlıyor.

SıraModellerBellekSYblog Puanı
1Garmin Montana 750I16 GB10/9.9
2Magellan eXplorist 3102 GB10/9.6
3Garmin Gpsmap 66s16 GB10/9.8
4ACR ResQLink 4068 GB10/9.7
5Garmin Etrex 32x8 GB10/9.7
6Garmin GPSMAP 66i16 GB10/9.9
7Garmin Gpsmap 276cx8 GB10/9.8
8Garmin Etrex 22x8 GB10/9.9
El Tipi GPS Tavsiye Listesi

Tavsiye Edilen En İyi 8 El Tipi GPS Modelleri

Outdoor tutkunlarının vazgeçilmez ürünü el tipi GPS takip cihazı özellikle son yıllarda geliştirilen yeni teknolojilerle birlikte çok fazla çeşit arasından seçim yapabilmenizi sağlıyor. Konu GPS takip cihazı fiyatları olduğundaysa yine aynı oranda çeşitlilikle karşılaşılıyor. Tam da bu sebeple, daha rahat karar verebilmeniz için en iyi el tipi GPS cihazları arasından seçim yaparak harika bir liste hazırladık…

İşte 2024 yılının en iyi el tipi GPS modelleri…

Garmin Montana 750I El Tipi Gps

Köpek takibinden hava durumu kontrolüne, alan hesaplamadan özel uyumlu haritalara kadar Garmin Montana 750I El Tipi Gps modelinde aradığınız tüm özellikleri bulabilirsiniz.

KaliteFiyat
Kamera
Özel uyumlu harita
Harici hafıza depolama

Ürün Detayı

El tipi GPS dünyasının önde gelen ve kullanıcılar tarafından sıkça tercih edilen markası Garmin Montana 750I El Tipi Gps ile yarı yolda kalmayacaksınız. Yön bulma, rota çıkarma, harita bulma ya da takip kaydı gibi geleneksel GPS cihazı özelliklerinin yanı sıra sevdiklerinizle mesajlaşma, fotoğraf çekme ve bunları saklama, köpeğinizi takip etme ya da av/balık takvimi gibi spesifik konularda da Garmin Montana 750I El Tipi Gps çok işinize yarayacak.

Ekran5 inç
Renkli EkranVar
Dokunmatik EkranVar
Ekran çözünürlüğü480 x 800 piksel
BluetoothVar
Ağırlık410 gr
Su GeçirmezlikIPX7
Bellek16 GB
Harici Hafıza DepolamaVar
KameraVar
MesajlaşmaVar
El FeneriVar
GPS Modu18 saate kadar
GPS Modu, 10 dak Takip18 saate kadar
Expedition Modu330 saate kadar
Expedition Modu30 dak Takip: 300 saate kadar

Kullanıcı Yorumları

👤 S** T**: “Pek çok dış aktivite de kullandım memnun kaldım. Tavsiye ederim.”

👤 B* K**: “Alır almaz kullandım, eski kullandığım modellere göre çok fazla ekstra özelliği var. Kesinlikle alınabilir.”


Magellan eXplorist 310 El Tipi Gps

Magellan eXplorist 310 El Tipi Gps, rakipleriyle kıyaslandığında sahip olduğu özellikler ve fiyat karşılaştırması açısından olumlu sonuçlar veren bir model.

FiyatHarici hafıza depolama
Dayanıklılık
Harita hediyesi

Ürün Detayı

Denizcilik, mühendislik, avcılık, trekking, dağcılık gibi alanlarda ya da şehir içi kullanımlarda tercih edilen Magellan eXplorist 310 El Tipi Gps, Raster veriyi altlık harita olarak yükleyebilmesiyle öne çıkıyor. Yüksek hassasiyet algısına sahip konum belirleme özelliği, kaydetme yeteneği, dayanıklılığı, su geçirmez kasası ve coğrafi bilgi kayıtları kullanıcılar tarafından ilgi görüyor. Bu modeli satın alanlar için GPSTURK’ün detaylı Türkiye haritası, cihazın 2GB’lık dahili hafızasına hediye olarak yükleniyor.

EkranRenkli, QVGA (240X320) / 2,2″(5.6 cm) diyagonal
Dokunmatik EkranYok
Su GeçirmezlikIPX7
Bellek2 GB
Harici Hafıza DepolamaYok
KameraYok
El FeneriYok
GPS20 Paralel Kanallı SirfStar III

Kullanıcı Yorumları

👤 Y** C**: “Ürünü sipariş etikten 1 hafta sonra elime geçti fakat ürün arazide çok ayrıntılı iş yapmayanlar için çok ideal kullanması kolay menüler anlaşılır biçimde ve kullanımı kolay geliyor…tavsiye ederim….”

👤 BİLAL Ü**: “Mükemmel ve uygun.”


Garmin Gpsmap 66s El Tipi GPS

Garmin Gpsmap 66s El Tipi GPS modelinin en çok sevilen özelliği, bulunduğunuz ortam nasıl olursa olsun ekranının rahatça görülebilmesi… En parlak güneş ışığında bile kullanabilirsiniz.

Ekran kalitesiHarici hafıza depolama
Su geçirmezlik
Hafif

Ürün Detayı

Eğer kar kış demeden dört mevsim trekking yapıyorsanız ve kışın eldiven takıyorsanız, tuşlu bir GPS cihazı işinizi kolaylaştırır. Garmin Gpsmap 66s El Tipi GPS de bu konuda sizi rahat ettirecek bir model. “Yeni nesil” GPS cihazlarından biri olarak, Garmin Explore uygulamasıyla birlikte çalışır, yani rotaları doğrudan internetten indirip kullanabilirsiniz. Genişletilmiş kablosuz bağlantı ile güncel tahminler için Active Weather’i ve mobil senkronizasyon ve güncellemeler için Geocaching Live’ı destekler. GPS modunda 16 saate kadar pil ömrü ve keşif modunda 1 hafta kullanmanızı sağlar.

Ekran7,62 cm
Dokunmatik EkranYok
Su GeçirmezlikIPX7
Bellek16 GB
Harici Hafıza DepolamaYok
Ağırlık230 gr
Yüksek hassasiyetli alıcıVar
Çözünürlük240 x 400 piksel

Kullanıcı Yorumları

👤 Ali D**: “Ürunun kalitesi harika, çok beğendim.”

👤 D** A**: “Doğa yürüyüşleri için tercih ettim, çok memnunum.”


ACR ResQLink 406 GPS

Özellikle acil durumlarda konum belirleme için tercih edilen ACR ResQLink 406 GPS, etkinleştirildiğinde konum belirleme işareti 30 saate kadar veri aktarımı yapmaya devam ediyor.

Kanal sayısıFiyat
100 metrede sabitleme
LED flaş ışığı

Ürün Detayı

Özellikle tek başına uzun doğa yürüyüşlerine çıkmayı sevenlerin tercih ettiği ACR ResQLink 406 GPS, 406 MHz uydu sinyali ve 121.5 MHz yerel hedef arama sinyali ile arama sürelerini azaltmaya ve hayatta kalma şansınızı en üst düzeye çıkarmaya yardımcı olur. 66-kanallı GPS, konumunuzu 100 metre içinde sabitliyor ve uydu sinyali arama kurtarma ekibine uyarı gönderiyor. Sahip olduğu süper parlak LED flaş ışığı ekiplerin sizi hızlıca görmesini sağlıyor.

Ebat3.3 x 4.8 x 9.9 cm
Ağırlık130gr
Su GeçirmezlikVar
Kanal sayısı66
Ekran türüLED

Kullanıcı Yorumları

👤 C** A**: “Bu ürünle bir düğmeye basarak dünyanın herhangi bir yerinden kurtarılabilirsiniz. Çok gezenler için harika bir cihaz.”

👤 A** İ**: “Benim gibi kamp kurmayı, yalnız trekking yapmayı sevenler tercih etmeli. Acil durumda çok işe yarıyor.”


Garmin Etrex 32x El Tipi GPS

Garmin Etrex 32x El Tipi GPS’i öne çıkaran, önceki modellerine göre altimetre ve elektronik pusulanın eklenmesi oldu. Çünkü bu özellikleri barındıran en hafif cihazlardan biri…

HafifArayüz
KüçükHafıza
Uzun Ömürlü Pil

Ürün Detayı

Basit, çok fazla karışık özelliklere sahip olmayan, herkesin kullanabileceği bir cihaz Garmin Etrex 32x El Tipi GPS… Basitliği sayesinde rahatça navigasyona odaklanabilmenizi sağlarken, sağlamlığıyla da rahat olmanıza izin veriyor. Güneş ışığında bile çok rahat okunabilen ekranı ve pratik bir şekilde değiştirilebilen pilleri, kullanım kolaylığı sağlıyor.

Ekran5,59 cm
Ağırlık141,7 gr
Çözünürlük240 x 320 Piksel
Su GeçirmezlikIPX7
Bellek8 GB

Kullanıcı Yorumları

👤 K** B**: “Ürünü 1 aydır kullanıyorum memnunum çok sağlam dağcılıkta kullanıyorum rota yüklemesi kolay hassasiyeti baya iyi. Türkiye de birdeyse uygulaması kullanılmıyormuş o yüzden üyelik yapmadım. Bulunduğunuz yerde yükseltileri harita üzerinde göstermiyor ama etkin rota kısmından az çok anlıyorsunuz. İrtifayı gösteriyor pil tüketimi iyi 25 saat rahat kullanırsınız.”

👤 S** S**: “Güzel kullanışı kolay baya beğendim iyi ki almışım.”


Garmin GPSMAP 66i El Tipi Gps

Garmin GPSMAP 66i El Tipi Gps’e yüklenmiş olan Garmin TOPO haritalama özelliği ile en zorlu yolculuklarınızı bile keyifle yapabilirsiniz.

ErgonomikFiyat
Ekran
Hızlı

Ürün Detayı

Tuşlu olması sayesinde elinizde eldiven varken bile kullanabileceğiniz Garmin GPSMAP 66i El Tipi GPS, dayanıklı yapısı ve uzun ömürlü pili sayesinde tüm keşifli yolculuklarınız için ideal. Özellikle bulunduğunuz konumda uzun süre duracağınızda Expedition modunu açıp inReach teknolojisini devreye sokarak pili yaklaşık 200 saate kadar kullanabilirsiniz. Varsayılan izleme modunda ise pil yaklaşık 35 saate kadar çalışırken cihaz aynı zamanda 10 dakikada bir konum kaydı yapar.

Ekran7,62 cm
Ağırlık241 gr
Çözünürlük240 x 400 Piksel
Su GeçirmezlikIPX7
Bellek16 GB

Kullanıcı Yorumları

👤 K** M**: “Geçen yıldan beri kullanıyorum. Ekran kalitesi iyi, pil ömrü çok uzun.”

👤 R** S**: “Kolay kullanım, hafif ve şık.”


Garmin Gpsmap 276cx El Tipi Gps

Garmin Gpsmap 276cx El Tipi Gps, tüm çetin yaşam koşullarına ayak uydurabilecek şekilde tasarlandı. Sağlam dış yüzeyi, her ışıkta okunabilen ekranı ve elinize tam oturan esnek yuvası ile çok rahat edeceksiniz.

ErgonomikFiyat
Ekran
Hızlı

Ürün Detayı

Kampçılar, denizciler, bisikletçiler, motosikletçiler ya da yürüyüş sevenler için ideal bir ürün Garmin Gpsmap 276cx El Tipi Gps… Tek başına GPS’ten daha zorlu ortamlarda konumunuzu takip etmek için GPS ve GLONASS uydu alımına sahip dahili anteni mevcut. Ayrıca dünya üzerinde gitmek isteyeceğiniz her yerin haritasını GPSMAP 276Cx’te bulabilirsiniz. Bunun dışında BirdsEye Satellite Imagery (Kuş Bakışı Uydu Görüntüsü) aboneliğini 1 yıl boyunca ücretsiz kullanabilirsiniz.

Ekran12,7 cm
Ağırlık450 gr
Çözünürlük800 x 480 Piksel
Su GeçirmezlikIPX7
Bellek8 GB

Kullanıcı Yorumları

👤 Y** G**: “Güzel ürün, kolay kullanım, çok kaliteli, %100 tavsiye ediyoruz. Harika bir satın alma oldu.”

👤 A** N**: “Ekran harika. Geçmişte sadece Garmin kullandım (Etrex serisi). Yaşlandıkça, daha küçük ekranları okumak zordu. Bu modelin ekranı çok işime yaradı.”


Garmin Etrex 22x El Tipi GPS

Garmin Etrex 22x El Tipi GPS2’in sahip olduğu TopoActive haritalarda bisiklet ve yürüyüş severler için özel yol ve patika yönlendirmeleri mevcut.

HaritaElektronik pusula
EbatWi-Fi
Pil

Ürün Detayı

Garmin Etrex 22x El Tipi GPS cihazı sahip olduğu GPS ve GLONASS uydu sistemleri desteği ile kullanıcısına daha zorlu alanlarda daha iyi takip imkanı sağlıyor. 3 eksenli bir pusula ve barometrik altimetresi bulunan bu el tipi GPS cihazında haritaları indirilebilmeniz için 8 GB’lık dahili belleğin yanı sıra bir microSD™ kart yuvası yer alıyor. Türkçe menüsü de bulunan cihaz, 2 adet AA pil ile GPS modunda 25 saate kadara çalışabiliyor.

Ekran5,59 cm
Ağırlık141,7 gr
Çözünürlük240 x 320 Piksel
Su GeçirmezlikIPX7
Bellek8 GB

Kullanıcı Yorumları

👤 G** H**: “Mantar toplamaya gittiğimizde aracımıza bu cihaz sayesinde dönebildik. Kullanımı oldukça kolaydı.”

👤 H* P: “30 yıldır ava gidiyorum ama hiç GPS cihazı kullanmadım. Harita ve pusula ile büyüdüm. Avlanacağım yeni alanın iyi bir araç haritasını bulamadığım için bunu denemeye karar verdim. Pil ömrü harikaydı. Aynı pille 5 günlük av için kullanıldı. Menünün kullanımı kolaydı.”


Sıkça Sorulan Sorular

El Tipi GPS Cihazı Nedir?

El tipi GPS, modern coğrafi teknolojiyi günlük kullanım için taşınabilir, kullanıcı dostu bir cihazla birleştiren Küresel Konumlandırma Sistemini kullanan bir cihazdır. İlk kez 1990’ların sonlarında piyasaya çıkan el tipi GPS, navigasyon yardımı ve arazi etüt verileri dahil olmak üzere birçok işleve sahiptir. Bazı modellerdeki özellikler, ulusal ve tarihi yerler gibi coğrafi konumlar hakkında da bilgi sağlayabilir. Cihaz genellikle açık hava meraklıları tarafından belirli bir konumun koordinatlarını belirlemek için kullanılır.

GPS Cihazı Ne İşe Yarar?

Her ne kadar bazı özellikler el tipi GPS modeline göre değişiklik gösterse de, elektronik pusulalı dijital ekran gibi bazı özellikler tüm birimlerde ortaktır. Diğer özellikler bir altimetre, topografik haritalara erişim ya da karayolu ve şehir haritalarını içerebilir. Bazı el tipi GPS cihazları sözlü talimatlar sunar, ancak bu yürüyüş veya kamp yaparken sınırlı olarak kullanılabilir. Benzer şekilde bazıları müzik ve video dosyalarını saklama ve oynatma gibi özellikler de sağlar.

El Tipi GPS Cihazı Seçerken Nelere Dikkat Edilir?

GPS konumu: Bazı el tipi GPS cihazları sadece enlem ve boylamı bildirir. Bazıları bir ızgara referansı, yükseklik ve mesafe bildirir.
Ekranda haritalama: Harita gösteren bir el tipi GPS cihazı istiyorsanız, doğru ölçekte erişilebilir olduğundan emin olun.
Bellek ve pil ömrü: Daha büyük ekranlar ve daha fazla özellik daha fazla güç kullanır. Bu, cihaza ağırlık katabilir veya pil ömrünü kısaltabilir. Pil ömrünün ihtiyaçlarınızı karşıladığını kontrol edin. Haritalar da çok fazla depolama alanı kaplayabilir. Bazı cihazlar harici hafıza kartları kullanırken, diğerleri sadece dahili hafıza içerir.
Dayanıklılık: Cihazın su ile ne kadar başa çıkabildiğini öğrenmeye çalışın.
Dokunmatik ekran ya da tuş: Birçok cihazın dokunmatik ekranı vardır ve kullanımı kolaylaştırır. Ancak soğuk havada eldivenliyken sıkıntı yaratabilir.

Yazıyı puanla!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Yorum yapın