En İyi 10 Deprem Çantası Tavsiyesi | 2024

Doğa afetleride hepimiz korkuyor ve korku sırasında neye ihtiyacımız olduğunu düşünemiyoruz ya da düşünebilecek zamanımız ne yazık ki olamayabiliyor. Böyle zamanlarda doğal afetin yaşanmasını beklemeden kendimizi hazırlamalı ve önlemlerimizi almamız hepimiz için önemli bir hal alıyor. Bu gibi durumlarda deprem çantalarından yardım alamamız gerekiyor. Acil durumlarda ihtiyaçlarımızı karşılayabilecek deprem çantaları, ihtiyaç duyabileceğimiz şeyleri barındırıyor. Böylelikle asla hazır hissetmediğimiz deprem gibi doğal afetlere hazırlıklı girmemizi ve kendi önlemimizi almamıza yardımcı olabiliyorlar.

SıraDeprem ÇantasıPuan
1Türk Kızılay Deprem ve Doğal Afet Çantası 10/9.9
2Lacheln Lüks Premium Paket10/ 9.8
3Parstek Deprem Çantası 10/ 9.8
4Lacheln Yatak Başı Mini Paket10/ 9.8
5S.o.s Deprem Çantası10/ 9.7
6Firstplus Fp 09.101 Deprem İlk Yardım Çantası10/ 9.9
7Dörtes Özel Amerika Nato Kalite Çanta10/ 9.8
8Süper Bag Acil Afet Ve Deprem Seti10/ 9.7
9CER Acil Durum Ve Afet Ilk Yardım Seti 10/ 9.9
10Dörtes 2 Kişilik Deprem Çantası10/ 9.8
En İyi Deprem Çantası Tavsiye Listesi

Tavsiye Edilen En İyi 10 Deprem Çantası Detaylı İncelemesi

Doğal afetlerde ihtiyaçlarınızı karşılamanıza yardımcı olacak en iyi 10 deprem çantasını sizler için listeledik.

İşte en iyi deprem çantası önerileri:

Türk Kızılay Deprem ve Doğal Afet Çantası 

En İyi Yanı
Donanımlı
72 saate kadar yeterli
Sırtta taşınabilir

Ürün Özellikleri

  • Çanta Ölçüsü: 60x50x30 cm
  • İç Hacmi: 44 cm³

Deprem gibi doğal afetlerde sevdiklerinizin ve sizlerin ihtiyacınız olabilecek tüm malzemeleri hazırlayan Kızılay, deprem çantasıyla evlerinizdeki yerini alıyor. Tek yapmanız gereken çantayı kolay ulaşabilir bir yerde tutmak ve acil durumlarda sırtınıza takarak ihtiyaçlarınızı giderebilmeniz olacaktır.

Çantanın içindeki malzemelere kadar 72 saate kadar ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz şekilde özenle hazırlanmıştır. Çantanın içerisinde yer alanlar; 1 eldiven, 2 oksijenli su, gazlı bez, sargı bezi, vücut ısıtıcı, ilk yardım kitapçığı, pil, flaster, yanık jeli, sabun, iş eldiveni, temizleme mendili, el dezenfektanı, kolonya, düdük, çakmak, kağıt havlu, çengelli iğne, maket bıçağı ve su gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz birçok ürün bulunmaktadır.

Kullanıcı Yorumları

👤 S** T**: Kesinlikle parasını hak ediyor. Acil durumlarda hemen alıp çıkabileceğiniz ve ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek bir çanta.

👤 E** B**: Güzel düşünülerek hazırlanmış, ihtiyacınız olan şeylerin tek bir yerde olması iyi.


Lacheln Lüks Premium Paket Kapsamlı 

En İyi Yanı
Aile boyu kullanılabilir
Körüklü ve çok gözlü
Su geçirmez

Ürün Özellikleri

  • Kullanılabilirlik: 4 kişilik

Lacheln Lüks Premium deprem çantası, deprem sonrasındaki 72 saatini güvenli bir şekilde geçirebilmenize yardımcı oluyor. Lacheln 4 kişiye kadar ihtiyaçlarınızı giderebilmenizi sağlarken, üstelik kendi ek ihtiyaçlarınızı da koyabileceğiniz geniş hacmini sizlere sunuyor. Böylelikle acil durumlarda ihtiyacınız olan her şeyi tek bir çanta içinde toplayabiliyor ve kolay taşınabilir yapısı sayesinde de gittiğiniz yere rahatlıkla götürebiliyorsunuz.

Kullanıcı Yorumları

👤 K** G**: En son aldığımda annemlere almamıştım onlara da aldım. Ne olur ne olmaz diye önlemlerimizi almamız gerektiğini düşünüyorum.

👤 Ö** C**: Hazırlıklı olmak lazım depremin yaraları bende büyük. gerçekten her evde bulunması gereken bir ürün


Perstek Deprem Çantası

En İyi Yani
Donanımlı
İhtiyaçlarınızı giderme
2 kişilik kullanım

Ürün Özellikleri

  • Parça Sayısı: 250
  • Kullanılabilirlik: 2

Doğal afet sonrası, yeme, içme ve diğer acil ihtiyaçlarınızı karşılamanızda sizlere yardımcı olacak Parstek, 72 saat boyunca en büyük yardımcınız oluyor. Üstelik geniş iç hacmi sayesinde bebeğinizin, evdeki diğer bireylerinizin de ihtiyaçlarını içine koyabilir ve çok yönlü kullanım gerçekleştirebilirsiniz.

Çantanın içerisinde birçok ürün yer alıyor, bunlar: Sargı bezi, eldiven, elastik bandaj, steril kompres, yanık örtüsü, makas, el feneri, çengelli iğne, radyo, metal düdük, el çantası, ince pil, kullan at yağmurluk, tükenmez kalem, kibrit, tuvalet kağıdı, ıslak mendik, toz maskesi, su ve boyunluk bulunmaktadır.

Kullanıcı Yorumları

👤 E** S***: yıllardır evimde allah kullandırtmak zorunda bırakmasın da. oldukça memnunun.

👤 C** D**: Odama koydum yerde duruyor, içinde baya şey var gerçekten de ihtiyaçları karşılar.


Lacheln Yatak Başı Mini Paket

En İyi Yanı
4 kişilik kullanım
Sağlık, hijyen ve yaşam ürünleri
Kolay taşınabilir

Ürün Özellikleri

  • Kullanılabilirlik: 4 kişi

Kolay taşınabilir olması sayesinde yatağınızın başında, arabanızda veya iş yerinizde bulundurabileceğiniz Lacheln deprem çantası, acil durumlarda ihtiyaçlarınızı karşılamanıza yardım edecektir. Üstelik %50 doluluk oranı sunan çanta kalan boş alanlara kişisel eşyalarınızı da koyabilmenizi sağlamaktadır. Böylelikle 72 saati ihtiyaçlarınızı gidererek geçirebilirsiniz.

Paket içerisinde bazı ürünleri sıralayacak olursak; pilsiz dinamolu fener, kumanya seti, cep sobası, sağlık ve hijyen ürünleri çantada yer almaktadır.

Kullanıcı Yorumları

👤 S* Ö**: Kesinlikle donanımlı, taşınması da çok içindekilere ulaşması da kolay alın aldırın.

👤 M** A**: Yorumları okuyarak aldım. Gayet güzel.


S.o.s Deprem Çantası

En İyi Yanı
Kolay taşınabilirlik
33 parçadan oluşmaktadır

Ürün Özellikleri

  • Tip: El çantası
  • Parça Sayısı: 33

S.O.S deprem çantası, elde taşınabilir olması sayesinde ihtiyaç duyduğunuz anlarda kolayca açabilmenizi ve ihtiyaçlarınızı alabilmenize yardımcı oluyor. Üstelik 33 parça malzeme içermesi de acil durumlarda veya yaralanma gibi problemlerde büyük oranda kolaylık sağlıyor. İçerisinde boyunluk, el feneri suni solunum maskesi, 3 farklı boyda gaz maskesi, yara bandı, çelik ilk yardım kiti, su, ilk yardım kitapçığı gibi birçok farklı kategoride ürün bulunuyor.

Kullanıcı Yorumları

👤 K** G**: Acil ne gerekiyorsa hepsi var. Tek tek alsanız bu fiyata alınmaz. Hızlı teslimat için teşekkür ederim.

👤 E** B**: İçinde her ihtiyaç malzemesi var..memnun kaldım


First Plus Fp 09.101 Deprem Ilk Yardım Çantası

En İyi Yani
Temel ve sağlık ihtiyaçları
Kolay taşınabilir ve saklanabilir boyur

Ürün Özellikleri

  • Boyut: 43x30x15 cm

Mini boyutu ile evinizin her yerinde rahatlıkla bulundurabilmenizi sağlayan, First Plus ihtiyacınız olan birçok ürünü içerisinde bulunduruyor. Yüz maskesi, sargı bezi, alkolsüz 5 alkollü 3 adet mendil, ilk yarım kitapçığı, yara bandı, steril gaz kompres, çengelli iğne, makas ve daha birçok ürünü içerisinde barındırarak acil durumlarda lazım olan malzemelere erişebilmenizi sağlıyor.

Kullanıcı Yorumları

👤 N** G**: Aşırı iyi düşünülmüş. Ben arabaya aldım ama işe ve eve de ayrıca diğer modellerinden alıcam.

👤 A** Ç**: Hızlı hareket etmek için küçük ve çok yeterli. İçindeki ilk yardım çantası da çok kaliteli. Teşekkürlerr


Dörtes Deprem Çantası

En İyi Yani
Donanımlı içerik
FEMA yönergeleri doğrultusunda hazırlanmış
201 parça malzeme içermektedir

Ürün Özellikleri

  • Kullanılabilirlik: 4 kişi
  • Malzeme Sayısı: 201

Dörtes deprem çantası, FEMA yönergeleri doğrultusunda Ulusal ve Uluslararası kaynaklardan incelenerek özel olarak hazırlanmıştır. 201 parça malzemeye sahip olması sayesinde sağlık, hijyen gibi ihtiyaçlarınızı rahatlıkla karşılamanızı sağlamakta ve 4 kişilik kullanım imkanı sunmaktadır.

İçerisinde termal battaniye, sabun, mendil, iş eldiveni, yağmurluk, dinamolu el feneri, tamir bandı, dikiş seti, Termo jel, toz maskesi, yara bandı, gaz maskesi ve cep sobası gibi ihtiyacınız olabilecek birçok malzemeyi içermektedir. Böylelikle deprem anında ‘ne alacağım?’ diye düşünmeden sadece çantanızı almanız 72 saat boyunca ihtiyaçlarını karşılamanıza yardım edecektir.

Kullanıcı Yorumları

👤 K** G**: Ürün çok başarılı, tek tek almaya kalksak daha fazla para vereceğimize eminim.

👤 E** B**: İçinde tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilecğeiniz malzemeler mevcut…


Süper Bag

En İyi Yani
Elde taşınmaya uygun
29 parçadan oluşmakta

Ürün Özellikleri

  • Boyut: 330x250x130 mm
  • Tip: El çantası

Dayanıklı ve sağlam dış kısmı sayesinde içerisindeki malzemeleri darbelere karşı koruyan Süper Bag, 29 parçadan oluşmaktadır. İçerisinde; yara bandı, çift iş eldiveni, kalem pil, fener, filtreli toz maskesi, koruma gözlüğü, bandaj, su geçirmez kilitli poşet, düdük, boyun korsesi, üç adet sargı bezi, ilk yardım kitabı, not defteri, kurşun kalem, toka turnike, makas, cilt temizleme mendili ve ihtiyacınız olabilecek birkaç ürünü daha barındırmaktadır. Böylelikle acil durumlarda sağlık, hijyen için ihtiyaç duyduğunuz ürünlere saniyeler içinde ulaşabilirsiniz.

Kullanıcı Yorumları

👤 K** G**: kutu içinde ihtiyacınız olan bir çok malzeme mevcut. her evde olması gerekiyor.

👤 E** B**: ürüne diyecek lafım yok.


CER Acil Durum Ve Afet Ilk Yardım Seti 

En İyi Yanı
Ev, ofis, araç ve işyerinde kullanıma uygun
Donanımlı
Dayanıklı ve sağlam

Ürün Özellikleri

Ev, ofis, fabrika ve araçlarınızda bulundurabileceğiniz CER acil deprem seti, deprem gibi doğal afet zamanlarında ihtiyacınız olan birçok malzemeyi içeriyor. Metal makastan medikal eldivene, yara bandından bandaja kadar sağlık ve hijyen açısından ihtiyaçlarınızı karşılamanıza yardımcı oluyor.

Kullanıcı Yorumları

👤 K** G**: Bu fiyata iyi bir ilkyardim çantası

👤 E** B**: Cok güzel cok beğendim.Ürün gayet iyi içerisinde gerekli herşey var ayrıca elimize hızlı ulaştı


Dörtes Deprem ve Afet Çantası

En İyi Yani
300 parça
2 kişilik
Çok donanımlı

Ürün Özellikleri

  • Parça Sayısı: 300
  • Kullanılabilirlik: 2 kişilik

Acil durumlarda 300 parçadan oluşan Dörtes sayesinde, ihtiyacınız olabilecek ürünleri saniyeler içerisinde bulabilecek ve 2 kişilik kullanım gerçekleştirebileceksiniz. İçerisinde yer alan termal battaniye, boyunluk, ışık çubuğu, ilk yardım çantası, kamp ilk yardım çantası, sabun, Çakmak, cep sobası, bir şey eldiveni, mum, dinamolu el feneri, katlanabilir su torbası, diş macunu tamir bandı, kumanya çok kısa, cerrahi maske, el dezenfektanı, toz maskesi, steril hidrofor gazlı bez, acil durum bilgilendirme kitapçı, rektörlüğü reflektörlü yelek, radyo, powerbank ve ilk yardım bilgilendirme kitapçığına kadar birçok ürüne erişebilir, güvenliğinizi sağlayabilirsiniz.

Kullanıcı Yorumları

👤 K** G**: Çok memnunum.

👤 E** B**: Sapa sağlam geldi güzel bir ürün hızlı kargo için teşekkürler.


Deprem çantası alırken nelere dikkat edilmeli?

Deprem çantaları, acil durumlarda ihtiyacımız olan malzemeleri barındırarak bizlere kolaylık sağlıyor. Tabi ki tek avantajı kolaylık sağlamak değil aynı zamanda ulaşılamaz olduğunuz yerde olursanız, yardım ekipleri gelene kadar ihtiyaçlarınızı karşılayabilir veya onların sizlere daha kolay ulaşmasına yardımcı olabilirsiniz.

Ekstra alanı olmalı

İçindeki malzemeler dışında kendi özel eşyalarınızı da koyabileceğiniz alan olmasına özen göstermelisiniz. Böylelikle kişisel ihtiyaçlarınız için ihtiyacınız olan malzemelere de kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Dayanıklı olması

Alacağınız çanta kaliteli olursa, yırtılma, su geçirme veya aşınma gibi problemlerle de uğraşmak zorunda kalmadan güvenli ve konforlu kullanım gerçekleştirebilirsiniz.

Acil durum malzemeleri

Ekipler tarafından bulunmanız gereken bir yerde kalmanız durumunda, çantanızın içinde mutlaka düdük ve fener olmalıdır. Bu yüzden alacağınız çantanın içindekilere son derece dikkat edin ve acil durumlarda işinize yarayacak ürünlerin en fazla olduğu çantalardan yana seçiminizi yapın.


2024’ün tavsiye edilen en iyi deprem çantası markaları hangisi?

Kullanıcılar tarafından sıklıkla tercih edilen deprem çantası markaları arasında Kızılay, Lacheln, Parstek, S.O.S, First Plus, Süper Bag, Cer içerisindeki malzemelerle, kaliteleri ve kullanışlı olma özellikleriyle sıklıkla tercih edilen deprem çantaları arasında yer alıyor.

Deprem çantasının malzemesi ne olmalı?

Deprem çantanızın her mevsimde ve zorlukta sizlerle olabilmesi için su geçirmez tasarımlı olanları seçmeye özen göstermelisiniz. Aksi takdirde içerisindeki eşyalarınız ıslanabilir ve işlevlerini kaybedebilir.

Deprem çantası nerede saklanmalı?

Deprem çantasını saklayacağınız yer en kolay ulaşabileceğiniz yerlerden olmalıdır. Çantanızı dolabımınızın kenarında, yatak başlığınızın arkasında veya ayakkabılığınız olduğu yer gibi hem görünür hem de zorlanmadan ulaşabileceğiniz noktalara koymalısınız.

Yazıyı puanla!
[Toplam: 3 Ortalama: 4.7]

Yorum yapın