En İyi 10 Çıkrık Makinesi Tavsiyesi

Standart bir olta makinesinden farklı olarak daha fazla ip sarma kapasitesine sahip olan olta çıkrık makinesi, kapalı sistem bir makinedir. Amatör ya da profesyonel balıkçıların tercih ettiği bu malzeme sayesinde balık tutmada başarılı sonuçlar elde etmek kaçınılmazdır. En iyi çıktık makinesi modelleri, kaliteli ve uzun ömürlü markalarla sunuluyor. Siz de balık tutarken işinizi sağlama almak ve garantilemek isterseniz bu modelleri inceleyebilirsiniz.

SıraMarkaDevirSYblog Puanı
1Valkyrie AE20007:2:110/9.9
2Okuma Convector5:4:110/9.8
3Daiwa Tanacom2,2:110/9.7
4Okuma Magda4.0:110/9.9
5Relix Baitcast7.1:110/9.7
6Okuma Convector4.0:110/9.8
7Penn İnternational3.1:110/9.7
8Noeby Nonsuch6.3:110/9.8
9Tailwalk Elan7.1:110/9.8
10Omoto Taokas6.2:110/9.6
Çıkrık Makinesi Tavsiye Listesi

Tavsiye Edilen En İyi Çıkrık Makinesi Modelleri

Kılavuzsuz ya da kılavuzlu olarak ayarlı sistemlere sahip olan çıkrık makinesi, tekne avında da rahatlıkla kullanılabilmektedir. En çok tercih edilen çıkrık makinesi modelleri, avantajlı bir kullanım imkanı sağlar. Balıkları avlamak için sahte yem kullanılabilir. Oltaların birbirine karışmaması için 90 derecelik bir açı ile tutulması gerekir. Kapalı mekanizma içerisinde açma kapama kolu mevcuttur. Mekanizma sayesinde misinanın kolay açılması sağlanır. Zengin çeşitte tasarımlarla üretilen çıkrık makinesi modellerini sizler için araştırdık.

İşte 2024 yılının en iyi çıkrık makinesi modelleri:

Valkyrie AE2000 Baitcasting

Piyasada yer alan en uygun fiyatlı çıkrık makinesi modellerinden bir tanesidir. Uzun ve kıs atışa, spinning ve teknede kullanıma uygun olarak üretilmiştir.

KaliteliSağ el kullanımı yok
DayanıklıKamışlı değil
Uygun fiyat

Ürün Detayı

7:2:1 yüksek hız sarım oranına sahiptir. 8 kilograma kadar çekim gücü mevcuttur. Seramik kaplı silindir sayesinde düşük sürtünme sağlar. Hem tatlı suya hem de tuzlu suya uygun paslanmaz materyalden üretilmiştir. Sol el ile kullanıma uygundur.

Ağırlık210 gr
Maksimum Desteklenen Misina0,37 mm
Ürün MateryaliAlüminyum Paslanmaz Çelik
Sarım Kapasitesi0,26 mm – 140 m, 0,28 mm – 120 m, 0,30 mm – 110 m
Hız Sarım Oranı7:2:1
Frenleme Sistemi7 adet N42 Neodyum Mıknatısı ile 9 seviye frenleme

Kullanıcı Yorumları

👤 DM: Ürün güzel ancak sol yollanmış. Ben her ikisi de oluyor zannediyordum. Kaliteli ve kullanışlı bir ürün, teşekkürler.

👤 PL: Kuzenim için satın aldım. Piyasada bu performanslara alınabilecek en uygun ürün diyebilirim. Memnun kaldı, tavsiye ederim.


Okuma Convector Çıkrık Makinesi

Sağ kullanıma uygun olarak hazırlanan Okuma Convector CV354 marka çıkrık makinesi, çok diskli yüksek performanslı Corbonite kaplama sistemi ile tasarlanmıştır.

KaliteliYok
Dayanıklı
Uygun fiyat

Ürün Detayı

Sağ kullanım için hazırlanmış olsa da sol kullanım için de çeşitleri vardır. Örgülü ipe göre optimize edilmiş senkronize levelmind modeldir. Maksimum güvenlik için dual ters dönüş kilit sistemi mevcuttur. Okuma’nın CVT-Clear View teknolojisi ile anti-fogging yani buğu önleme sistemi oluşturulmuştur. Misina sayacı, hızlı bir bırakma anahtarı görevine sahiptir. Devreye girdiğinde parmağınızı başparmak kısmından çekince otomatik kavrama sağlanır. Böylece yem ya da sahte yemler hassas bir şekilde doğruca yerleşir. Kavrama topuzu, elin kaymaması ve rahatlığı için ERGO TPE malzeme ile tasarlanmıştır.

Ağırlık332 gr
Devir5:4:1
Toplama Hızı66 cm
Sarım Kapasitesi0,33 mm – 240 m, 0,37 mm – 180 m
Maksimum Drag10 kg
Bilye Sayısı2BB + 1RB

Kullanıcı Yorumları

👤 UK: Teşekkürler, süper ürün. Tam bir fiyat performans ürünü. Görseli ekledim, teşekkürler.

👤 HŞ: Sağ el makine resimde göründüğü gibi harikadır. Güzel paketleme ve hızlı kargo için de ayrıca teşekkür ederim.


Daiwa Tanacom Çıkrık Makinesi

12 volt akü kullanılarak tasarlanan Daiwa Tanacom çıkrık makinesi, elektrikli model olması ile yüksek performans sağlayan bir üründür.

ElektrikliFiyat
Otomatik Sarma Sistemi
Manuel

Ürün Detayı

Ürün sahip olduğu özel bariyer sistemi sayesinde rotor içerisine su geçirmez özelliktedir. Aynı zamanda Power Lever teknolojisi ile anlık hız ve güç kontrolü yapmayı sağlar. Programlanabilir Auto Stop özelliği ile kullanılan yem suyun yüzeyine ulaştığında sarma işlemi otomatik olarak durur. 12 volt akü ile çalışır. Akü bağlantı aparatları ve ürünün taşıma kılıfı paket içerisinde mevcuttur. Misinanın sarım ve bırakma miktarı, üzerinde bulunan dijital ortamdan takip edilebilir. Dakikada 130 metre misina sarabilir. Manuel seçenek ile elle sarılabilir.

Rulman4
Akü12 V
Devir2,2:1
Kapasite600 M / PE10
Ağırlık1480 gram

Kullanıcı Yorumları

👤 ET: Kendi kulvarında diğer ürünlere göre daha kaliteli ve dayanıklı bir ürün.

👤 KŞ: Arkadaşlarla hep balığa gidiyoruz. Kaliteli bir avcılık için böyle bir malzeme gerekli. Çok teşekkürler yüksek performanslı bir makine.


Okuma Magda Çıkrık Makinesi

Okuma Magda MA-45DXT model çıkrık makinesi, misina sayaçlıdır. Korozyona dayanıklı hafif bir çerçevesi vardır. Mekanik misina sayacı tutarlılık ve doğruluk için kullanıcıyı destekler.

KaliteliFiyat
SağlamSağ el kullanımı yok
Dayanıklı

Ürün Detayı

Makine hem sağ hem de sol taraftan çevirme opsiyonludur. Korozyona dayalı grafit makarası vardır. Multidisk carbonite kaplama sistemiyle tasarlanmıştır. 2 adet çelik paslanmaz bilyesi mevcuttur. Geliştirilmiş bağlantıları için 16 noktalı ters dönüş kilidi vardır. Dişli takımı, dayanıklı kesimle üretilmiştir. 20-45 boylarda ergonomik kavrama topuzu tasarımı vardır. Auto trip makara kavrama mekanizması sayesinde misinayı kaçırmazsınız. İkiz pedallı çevirme kolu tasarımına sahiptir. Çok daha geniş ve rahat bir çekiş performansı için maksimum kalite mevcuttur. Çıkrık makinesi sistemi, ana dişli ve tahrik milinin her koşulda sorunsuz çalışmasını sağlamak adına sürtünme arttığında yağı serbest bırakır.

Bilye Sayısı2 BB
Misina Kapasitesi0,45 mm – 450 m 0,50 mm – 360 m 0,55 mm – 300 m
Devir4.0:1
Toplama Hızı66 cm
Ağırlık493 gram

Kullanıcı Yorumları

👤 KK: Fiyatın hakkını veren harika bir ürünmüş. Teknede kullandım. Beğendiğim için ikicisini aldım. Arkadaşlara da tavsiye ettim. Satıcıya teşekkür ederim.

👤 MF: Ürünü kullanmadan ilk izlenime göre yorum yapıyorum harika. Zaten marka olarak harika ve misina derdi yaşarken misinalı göndermişler. Bunun için ayrıca teşekkür ederim. Paketleme vs. her şey on numara tavsiye ederim.


Relix Baitcast Çıkrık Makinesi

Baitcast modeldeki makinelerde, at çek işlemi yaparak yapılan atış tekniğine Bait Casting denir. Bu yöntem dünya çapında oldukça popüler bir avlanma tekniğidir. Relix Bastcast çıkrık makinesi ile bu deneyimi yaşamanız mümkün.

KaliteliFiyat
SağlamSağ el kullanımı yok
Dayanıklı

Ürün Detayı

Baitcasting balıkçılığı, ülkemizde son dönemlerde büyük bir ivme kazandı, çokça tercih ediliyor. Bu olta makineleri düşük profil çıkrıklar olarak da adlandırılıyor. Bilye sayıları 3 ile 11 arasında değişmektedir. Baitcasting düşük profil olta çıkrıklarının 15 ile 16 kilograma kadar çeker güçleri olabilir. Bu çıkrıklarda genel olarak gezdirici sistem vardır. Tetiklidir. Misinayı üstten boşaltan kamışlar seçilmelidir. Baitcasting çıkrık makinesi seçerken kol yönünü kendinize uygun seçmelisiniz.

Bilye Sayısı5 + 1
Misina Kapasitesi0,25 mm – 190 m 0,28 mm – 150 m 0,30 mm – 120 m
Devir7.1:1
Toplama Hızı66 cm
Ağırlık230 gram

Kullanıcı Yorumları

👤UC: Son derece kaliteli ve yeterli bir makine. Yağ gibi kayıyor, tutuşu yumuşak, rahat. Avlanmayı hafif olarak halletmek güzel. Herkese tavsiye ederim.

👤 ND: Makine kaliteli ve güzelmiş. Satıcı çok ilgili, iletişimi çok kuvvetli. Sorduğum bütün sorulara yeterli cevap alabildim. Yüz yüze geleneksel ticaret yapıyormuş gibiydi. Keşke her satıcı bu şekilde davransa. İlgi, alaka ve kaliteli ürün için teşekkürler.


Okuma Convector Çıkrık Makinesi

Okuma markasının en çok tercih edilen modellerinden bir tanesidir. Makarayı kaya ve taş gibi sağlam vuruşlara karşı tek yönde tutan sisteme sahiptir.

KaliteliFiyat
Sağ ve Sol kullanım için uygun
Dayanıklı

Ürün Detayı

Hız kilit pinyon dişli sistemi sayesinde aşırı yüksek devirde olumlu kavramalara izin verebilirsiniz. MSS yani Mekanik Stabilizasyon Sistemi mevcuttur. Patentli tasarım makara milini 3 önemli stres noktalarında stabilize eder. Zorlanma sırasında esnemeyi önler. Muadildeki rakiplerine göre çok daha dayanıklı, rahat ve güçlü bir kullanım sunar. Ergonomik kavrama topuzu vardır.

Bilye Sayısı2BB + 1RB
Dişli Kutusu20, 30, 45 boy
Devir4.0:1
Toplama Hızı66 cm
Ağırlık635 gram

Kullanıcı Yorumları

👤 ZÇ: Ürün yıllardan beri kullandığım bir üründü. İhtiyaç dahilinde tekrar bu markanın aynı modelini tercih ettim. Yarı yolda asla bırakmaz. Teşekkürler.

👤 MT: Satıcının ilgisi ve yardımcı olması çok güzeldi. Fiyat olarak bazıları yüksek diye düşünmüş ama bu kaliteye normal.


Penn İnternational Çıkrık Makinesi

Penn markası, dünyaca ünlü bir makine markasıdır. Piyasada hak ettiği değeri görmeye başlayan bu markanın çıkrık makinesi de en çok tercih edilen ürünler arasında yer alıyor. Özellikle trolling avlarında vazgeçilmez yardımcılar olarak kullanılmaktadır.

KaliteliFiyat
Sağ ve Sol kullanım için uygun
Dayanıklı

Ürün Detayı

Amerika’da üretilen makinenin hızını ayarlayan Quick Shift ikili vites sistemine sahiptir. Tek hızlı bir makinedir. Gövde yapısı alüminyumdan imal edilmiştir. Korumalı paslanmaz çelik bilyelidir. Üzerinde bulunan push-to turn özelliği sayesinde avın ilk hamlede iğneyi ve misinayı kopartması engellenir. Versa-strike özelliği ise stop ayarını kendinize göre ayarlamanızı sağlar. Dura-drag özelliği, makinenin sürtünme ve aşınmasını engeller. Kullanılan malzeme yüksek güçlü hafif uçaklarda kullanılmaktadır. En zorlu avlarda bile keyif alabileceksiniz. Vitesli kolları ve çelik rulmanları, kullanıcıya güven verir. Açık deniz avcılarının sürekli tercih ettiği bu modeli siz de deneyimlemelisiniz.

Bilye Sayısı5
Maksimum Drag29.2 KG
Devir3.1:1 / 1.5:1
Misina Kapasitesi0,76 mm – 1435 m
Ağırlık3203 gram

Kullanıcı Yorumları

👤ÖM: Ürünü teknemde kullanmak üzere satın aldım. Arkadaşların tavsiyesi üzerine aldım. Uzun ömürlü kullanıma uygun.

👤 ŞS: Kesinlikle tavsiye edebileceğim bir makinedir.


Noeby Nonsuch Çıkrık Makinesi

Standart makinelere oranla daha fazla ip sarma kapasitesine sahip bir çıkrık makinesidir. Yüksek performans özelliği sayesinde avınızı garantiye alabilirsiniz.

KaliteliFiyat
Debriyajlıdır
Dayanıklı

Ürün Detayı

Noeby Nonsuch LC1200 L marka çıkrık makinesi, daha güçlü, zor işlerin yapılabileceği kapalı sistemli makinelerdir. Çıkrıklar, misina kılavuzlu ya da kılavuzsuz, koldan kaloma ayarlı ve debriyajlıdır.

Bilye Sayısı10 + 1
Maksimum Drag12 KG
Devir6.3:1
Misina Kapasitesi0,285 mm / 210 m 0,33 mm / 160 m 0,37 mm / 130 m
Ağırlık260 gram

Kullanıcı Yorumları

👤 EO: İki adet satın aldım. Daha önce kullandığım ürün çalındı. Kullanışlı ve kaliteli bir makine.

👤 MS: Ürün mükemmel şekilde elime ulaştı. Kargo kısa sürede geldi. Tam sezonunda hızlı kargo için teşekkürler.


Tailwalk Elan Super Wide Power Çıkrık Makinesi

Tailwalk Elan Super Widepower 71 BL modeli, slow pitch, jigging ve slow jigging stilinde kullanılabilir. Bunlara ek olarak ayrıca popping ve baitcasting avlarında da kullanılabilir.

KaliteliFiyat
SağlamSol kullanım yok
Dayanıklı

Ürün Detayı

Synchronized Level kılavuz sistemi sayesinde çok düzgün sarım yapabilen bir üründür. Slow pitch, jigging ve slow jigging stilinde yapacağınız avlarınızda tek topuzlu kolu, baitcasting ve popping avlarınızda ise beraberinde gelen çift topuzlu kolu kullanabilirsiniz. Sahip olduğu geniş çaplı makarası sayesinde 200 metre PE6 (0,40 mm) ip kapasitesine sahiptir.

Ayarlanabilir Kol75 mm – 90 mm
Maksimum Drag14 KG
Devir7.1:1
Misina KapasitesiPE6,0 – 200 m

Kullanıcı Yorumları

👤 HT: Ürüne beş yıldız veriyorum, çok beğendim.

👤 PD: Hediye olarak satın alındı bana. Çok memnun kaldığım için ürünü buldum ve yorum yazmak istedim.


Omoto Taokas Çıkrık Makine

Jigging, slow jigging ve baitcast alanında avlanma yapabileceğiniz Omoto Taokas TKS 250 HG RH Model Çıkrık Makinesi, sağ el modellidir.

KaliteliFiyat
SağlamSol kullanım yok
Dayanıklı

Ürün Detayı

İsteğe bağlı olarak kalama sesi açma kapama özelliğine sahiptir. Neopren taşıma kılıfı mevcuttur. Taiwan malı bir üründür. Düzgün sarım kılavuzuna sahiptir. Sahip olduğu rulmanlar paslanmaz malzemeden üretilmiştir. Çelik gövdeli yapısı sayesinde uzun yıllar kullanım özelliği taşır.

Ayarlanabilir Kol90 mm
Maksimum Drag8 KG
Devir6.2:1
Misina Kapasitesi0,23 mm / 310 m, 0,28 mm / 230 m

Kullanıcı Yorumları

👤SA: Ürün çok güzel ancak fiyatı oldukça pahalı. Mağaza kendini kanıtlamış bir mağaza. İdeal bir ürün.

👤 FG: Ürünü satın almak konusunda oldukça kararsızdım. Ancak hakkında yapılan yorumları okuyup araştırınca fikir değiştirdim. Paketleme de çok iyiydi. Tavsiye edebileceğim bir ürün, teşekkür ederim.


Sıkça Sorulan Sorular

Çıkrık Makinesi Kullanılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Koldan ayarlı sistemle çalışan çıkrık makinesi modelleri kılavuzlu ve kılavuzsuz olarak tasarlanmıştır. Sahte yem ve çapari kullanılarak suya atılır. Bundan sonra dikkat edilmesi gereken husus oltanın suya yakın 90 derece tutulması gerektiğidir. Bu şekilde tutarken çıkrık makinesi dışa bakmalıdır. Oltalardaki normal makineler kamışın altında yere bakarken, çıkrık makineleri tam ters yukarı çevrilmelidir. Açma kapama kolu sayesinde kolaylıkla açılır ve misina boşalmaya başlar. Kamışı tutan elin baş parmağı ile yavaşlatıcı tutarsanız, kontrol altına almış olursunuz.

Çıkrık Makinesi Çeşitlerini Belirleyen Unsurlar Nelerdir?

Çıkrık makinesi, ihtiyaca göre pek çok tasarımda ve çeşitlilikte üretilmektedir. Çıkrık makinesinin malzemesinin kaliteli olması, misina sarma ve boşaltmadaki hız ve ip miktarı, bu çeşitliliği doğrudan belirleyen unsurlar arasında yer alıyor.

Yazıyı puanla!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Yorum yapın