Deniz Dibini Ölçebilen En İyi 10 Balık Bulucu Tavsiyesi

Teknolojiden karada, denizde, havada kısaca yaşadığımız her alanda faydalanabiliyoruz. Deniz alanında insan yaşamını kolaylaştıran ürünler arasında balık bulucu modelleri yer alıyor. Hem profesyonel hem de hobi olarak yapılan balıkçılık alanında kullanılan balık bulucular, balıkların beklenenden daha kısa zamanda bulunmasını sağlarken aynı zamanda isabetli olta ya da ağ atışlarının yapılmasını destekliyor. Ürünler, tamamen birbirinden farklı tasarım ve gelişmiş özelliklere sahip olmaları ile de dikkat çekiyor.

SıraMarkaDerinlikSYblog Puanı
1Lowrance Hook 23,31 m10/9.9
2Goodbest F005ME20 m10/9.8
3Furuno FCV-6281200 m10/9.7
4Garmin Striker Vivid 5CV15 m10/9.9
5Garmin Striker Vivid 7CV375 m10/9.7
6Garmin Striker Plus90 m10/9.8
7Valkyrie0.6 – 45m10/9.7
8RZ TI88e100 m10/9.8
9Humminbird Helix 5700 m10/9.8
10Ibobber1-41 m10/9.6
Balık Bulucu Tavsiye Listesi

Tavsiye Edilen En İyi 10 Balık Bulucu Modeli

Göl ya da denizin dibine gönderdikleri frekansların yansıması ile balıkları tespit eden balık bulucular, sahip oldukları ekran üzerinden kullanıcıyı bilgilendirir. Denizin sıcaklığı ve derinliği de bu bilgiler arasında yer alır. Derinlik ölçme özelliği dışında bu cihazlar geniş bir alanda tarama yapabilir.

İşte 2024 yılının en iyi balık bulucuları…

Lowrance Hook 2 Balık Bulucu

Lowrance Hook 2, en çok tercih edilen balık bulucular arasında yer alıyor. Temel işlevlere kolayca ulaşabileceğiniz bu cihaz, basit menülerden tasarlanmıştır. Aynı zamanda Autotuning sonar sunar.

Su geçirmezYok
Kaliteli
Fiyat
Dayanıklı

Ürün Detayı

Geniş açılı solarıyla etkili bir performans sunan Lowrance Hook 2, 4 inçlik SolarMax ekrana sahiptir. Ekranın göz kamaştıran berraklığı ve gün ışığı görünürlüğü ile balık ve balık tutma yapısının net görüntüsünü elde edebilirsiniz. Otomatik sonar ayarları sayesinde sonarınız ile daha fazla zaman geçirebilir, arama için ayırdığınız süreyi daha kısa hale getirebilirsiniz. En kolay kullanıma sahip menü işlemi, özel tuş takımı basitleştirilen menü düzeni ve özel tasarlanan tuş takımı aracılığı ile daha az tuşa basarak dilediğiniz ayarı yapabilirsiniz.

Ekran Boyutu4,3 inç
Genişlik6,51
Yükseklik3,8
Derinlik3,31
Çözünürlük480 x 272
Su geçirmezlikIPx7

Kullanıcı Yorumları

👤 AM: Teşekkürler ürün oldukça yeterli. Teslimatta zamanında yapıldı.

👤 HA: Güzel ürün, beğendim. Tavsiye ederim.


Goodbest F005ME Sualtı LED Balık Bulucu

Balık bulucu, işinde tutkulu balıkçıların kısa sürede balıklara ulaşmasını sağlar. Goodbest Sualtı Balık Bulucu tek bir bataryada 8-9 saatten fazla çalışma yeteneği ile enerji verimlidir.

Su geçirmezYok
Kaliteli
Fiyat
Dayanıklı

Ürün Detayı

Kamera ışık kaynağı içerisinde tam 6 adet yüksek güçlü beyaz ışık vardır. Bu 6 beyaz ışık kameradan ayrılmıştır. Model sahip olduğu HD 1000 TV hatları ile süper net görüntüler elde etmenize yardımcı olur. Göl balıkçılığı, okyanus ve denizlerde rahatlıkla kullanılabilen Goodbest F005ME, dayanıklı yapısıyla dikkat çekiyor. Ayrıca depolama için elverişlidir.

Ekran Boyutu7 inç
TFT Çözünürlük640 x 480
Batarya4500mAh
Pil Çalışma Süresi8 – 9 Saat
SD Kartını DesteklerVar
Su geçirmezlikIP68

Kullanıcı Yorumları

👤KH: Siparişi geçtikten iki saat sonra kargoya verildi. Üstelik satıcı da çok ilgili. Ürünü beğendim. Tam bir fiyat performans ürünüdür.

👤 LR: Orta seviyelerde bir ürün. Programlar basit ve anlaşılır şekilde tasarlanmış. Tavsiye ederim.


Furuno FCV-628 Balık Bulucu

Furuno FCV-628 Balık Bulucu, uyumlu bir transducer kullanarak yüksek çözünürlük kalitesinde üretilmiştir. Hedef ayırmada müthiş başarısı vardır. Bu alanda inanılmaz doğruluk payı ile gelişen devrim niteliğindeki RezBoost teknolojisi kullanılmıştır.

Su geçirmezfiyat
Kaliteli
Kullanışlı
Dayanıklı

Ürün Detayı

Herkesi kendine hayran bırakan RezBoost, sinyal işleme teknolojisi ile çift frekanslı bir balık bulucu olarak tasarlanmıştır. Çözünürlük ve netlik seviyesi yüksek olan bu cihaz, Accu-Fish özelliği sayesinde en son dijital teknolojiye dayalı benzersiz bir balık boyutu ölçer. Furuno markasının en son teknolojisi ile donatılan bu model, zemin dip yapısına uyumlu ayna bağlantısı ile ekranda grafik olarak sizlere sunar. Kaya, kum, çamur ve çakıl ayrımı yapıp sizi bilgilendirmektedir. Beyaz hat özelliği ile dibe yakın yatan balıkları da ayırt etme özelliği taşır. Alt ekonun üst kenar kısmı, yapıları net bir şekilde göstermek için beyaz formdadır. Bu özellik sayesinde yabani otlar ile dip balıkları arasındaki ayrımın doğru yapılması sağlanır.

MarkaFuruno
RezBoostVar
Accu-FishVar

Kullanıcı Yorumları

👤 IK: Teknem için satın aldım, tam anlamıyla profesyonel bir cihaz diyebilirim. Teşekkürler.

👤 MD: Tekneye takmak için bir yardım almam gerekti, sorunsuz çalışıyor. Öğrenmesi kolay bir ürün. Tavsiye ederim.


Garmin Striker Vivid 5CV Balık Bulucu

Balık tutmayı sevenler, balıkçılık faaliyeti yapanların verimli balık noktalarına adım atabilmesini sağlayan Garmin Striker balık bulucu, özel olarak imal edilmiş bir cihazdır.

Su geçirmezYok
Kaliteli
Kullanışlı
Dayanıklı

Ürün Detayı

Garmin Striker Vivid 5CV’nin yüksek hassasiyetli GPS özelliği sayesinde harika üzerinde konum takip edebilirsiniz. Sahip olduğu ara nokta işaretleme niteliğini sizinle buluşturarak gün gün balıkların zengin olduğu alanları anlık olarak kaydeder. Hem geleneksel sonar hem de tarama sonarı olarak çift işlem yapar. 7 canlı renk seçeneği ile haritayı takip edebilirsiniz. Özel tasarım balık bulucu, sualtı görüntüsünü iyileştirerek daha iyi gözlem yapmanıza yardımcı olur. Bu sayede balık noktalarını tespit etmeniz kolaylaşır. Bunun yanı sıra su üzerinde geçen vakitle ilgili bir takım veriler sunarak iş rutininizi takip etmenizi imkanlı kılar.

MarkaGarmin Striker Vivid 5CV
Renk Kapasitesi7 Canlı Renk
GPSVar
Sonar ÖzellikGeleneksel / Tarama

Kullanıcı Yorumları

👤 CR: Ürün fiyat performans açısından gayet başarılı. Ayrıca montajı için kutu içeriğinden çıkan montaj kağıdı ile uygun yere kolayca yapılabiliyor. Ekstra farklı montaj aparatları da mağazada mevcut.

👤 KES: Daha önce 7 kullanmıştım bu teknemde 5 e geçtim. Orta seviye fiyat performans ürünü ve yaygın kullanım olduğu için takıldığım konularda destek bulmam kolay oluyor.


Garmin Striker Vivid 7CV Balık Bulucu

Özel tasarım olarak üretilen Garmin Striker Vivid 7CV Balık Bulucu, balıkçılık faaliyetleriniz sırasında zamandan tasarruf sağlayarak yüksek verim elde etmenizi destekleyen bir cihazdır.

Su geçirmezYok
Kaliteli
Fiyat
Dayanıklı

Ürün Detayı

Pratik işlev özelliği taşıyan bu ürün sayesinde konumunuzu, ekran rengini ve sonarınızı seçtiğiniz zaman su altı yapısını ve balıkları maksimum ayrıntıda görebilirsiniz. Böylelikle rotanızı belirleyerek balıkların yoğun olduğu bölgeye ilerlemeniz mümkün olacaktır. Harita üzerinden belirlediğiniz noktaları kolayca işaretleyebilirsiniz. Bu sayede diğer günler de aynı noktaya gidip, balıkların olup olmadığını tespit edebilirsiniz. 7 renkli farklı renk seçeneği ile su altını inceleyebilirsiniz. Yüksek hassasiyete sahip GPS aracılığı ile balıklar için rota oluşturmayı destekler. Üstelik kablosuz Wi-Fi bağlantı seçeneği ile hizmet olanağınızı çok yönlü kullanmanızı sağlar.

MarkaGarmin Striker Vivid 7CV
Renk Kapasitesi7 Canlı Renk
GPSVar
Sonar ÖzellikGeleneksel / Tarama

Kullanıcı Yorumları

👤 BAE: Kullanışlı, kaliteli bir cihaz. Kesinlikle amacına tam anlamıyla hizmet eden bir ürün, teşekkürler.

👤 ED: Ürün elime yeni geçti. Henüz kullanmadım ama ambalajı ve teslimatı çok iyiydi.


Garmin Striker Plus 4 Balık Bulucu

Balıkçılar ve balık yakalamayı hobi edinenler için özel olarak imal edilen balık bulucu, yoğun iş arasında balık keşif faaliyetlerini hızlandırmayı amaç edinen bir üründür.

Su geçirmezYok
Kaliteli
Fiyat
Dayanıklı

Ürün Detayı

Özel tasarımlı Garmin Plus 4 balık bulucu, dahili GPS niteliği sayesinde ara noktalar işaretlemeyi, rotalar oluşturmayı ve teknenin hızını görmenizi de mümkün hale getirir. Böylece hem balık tutma rutininizi gerçekleştirebilir hem de maksimum verimliliğe ulaşabilirsiniz. Ham maddesi özel olarak üretilen dayanıklı yapısı ve su geçirmez özelliği sayesinde her türlü balıkçılık ortamında kullanıma elverişli bir üründür. Sahip olduğu su sıcaklık günlüğü ve grafiği ile deneyiminizi iyileştirebilirsiniz. Bu cihazda 4.3 inç büyüklüğünde bir ekran ve sezgisel kullanıcı ara yüz bulunmaktadır. Net görüntüler sunarak dikkat çekici hedef ayrımı deneyimine imkan sağlar.

MarkaGarmin Striker Plus 4
Renk Kapasitesi7 Canlı Renk
GPSVar
Su GeçirmezlikIPX7

Kullanıcı Yorumları

👤 Bİ: Evet bu balık bulucu beklentilerimi karşılar niteliktedir. Henüz sahada kullanamadım fakat menüsü ve markası olarak başarılı bir ürün aldığımı düşünüyorum.

👤 FD: Kolay kurulum yaptık. Türkçe menüsüyle kolay bir menüsü var. Tabi kişiden kişiye zorluk değişir.


Valkyrie Balık Bulucu

Wireless özelliğine sahip Valkyrie Balık Bulucu, suyun dibini, boyutlarını, su altı derinliğini ve alt konturunu bulmak için tasarlanmıştır. Uygun fiyatı ve ergonomik tasarımı ile en çok tercih edilen cihazların başında gelmektedir.

Su geçirmezYok
Kaliteli
Fiyat
Dayanıklı

Ürün Detayı

Valkyrie Balık bulucu, 100-120 metreye kadar güçlü performans sağlar. LCD ekranlı bir frekans sonar sistemine sahip olan cihaz, balık alarmı sistemi sayesinde yüzmeyi uzun süre izlemeden anında balık yakalamanızı destekler. Akıllık balık bulucu özelliğiyle su durumu, derinlik, balık derinlik ölçeği, balık boyut ayırt etme, su sıcaklığı, derinlik ve balık alarmı gibi durumlar hakkında sinyalle bilgiler alabilirsiniz. Gece kullanımı için beyaz LED arka ışık tasarımı vardır.

Kablosuz çalışma menzili100m
Sonar frekansı125KHz
Çalışma sıcaklığı-20 – 70 Deg.C
Sonar kiriş açısı90 derece

Kullanıcı Yorumları

👤 IRT: Kaptan arkadaşın tavsiyesi üzerine aldık. Memnunuz, teşekkürler.

👤 PŞ: Cihaz anlatılan özelliktedir. Kurulumu zor değildi. Tavsiye edebileceğim kalitede.


RZ TI88e Ultrasonik Balık Bulucu

Yurt dışından güvenilir olarak getirilen Ultrasonik Sonar Sensörlü Kablolu Balık Bulucu, kullanışlı özellikleriyle fark yaratıyor.

KullanışlıYok
Kaliteli
Fiyat
Dayanıklı

Ürün Detayı

Su derinliğini yaklaşık 100 metreye kadar ölçebilen RZ TI88e, 45 derecelik bir ışın açısına sahiptir. Normal olarak sıcaklık aralığı -18 derece santigrat ile +50 derece santigrat arasındadır. Aynı zamanda ekran arka ışığı açılarak güneş altında veya karanlıkta kullanılabilir. Nehir, göl, deniz ve diğer balıkçılık ortamları için uygun olan model, bir tekne ya da kayıktan trolling, buz balıkçılığı veya döküm balıkçılıkta kullanılabilir.

Sıcaklık Derecesi– 18 Derece / + 50 Derece
Işın Açısı45 Derece
Derinlik Algılama2 ft ( 0,6 m ) ve 328 ft ( 100 m )
Güç4 x AAA

Kullanıcı Yorumları

👤 TV: Güzel bir ürün, rengi benim ilgimi çekti öyle tercih ettim.

👤 LD: Fiyatına göre performansı normal seviyede.


Humminbird Helix 5 Chirp G3 Sonar Balık Bulucu

Yüksek hassasiyetli GPS yapısı sayesinde harika üzerinde konum takip edebilirsiniz. Ekran resmini dilediğinizde hafıza kartına kayıt ederek, daha sonra tekrar durumu değerlendirebilirsiniz.

KullanışlıYok
Kaliteli
Fiyat
Dayanıklı

Ürün Detayı

Güncellenebilir yazılım özelliğine sahip olan Humminbird Helik 5, yaptığı sonar taramalarını kayıt altında tutabilir. Bölünmüş ekranda yakınlaştırma, dip kilidi ayarlama, geniş ve dar ekran görüntüleme yapan bu cihaz ile detaylı inceleme yapabilirsiniz. Kişiye özel görüntüleme seçeneklerini ayarlayabilir, dijital bilgi kutucukları diziliminden faydalanabilirsiniz. Tespit ettiği balıkların derinliklerini görüntüleyebilmektedir.

Derinlik Kapasitesi450 m
Opsiyonel derinlik700 m
Piksel Matriksi480V x 800H
Ekran Tipi256 Renk TFT

Kullanıcı Yorumları

👤 YG: Ürün gayet güzel, manuel ayarlamalara daha yatkın olduğu için bu ürünü aldım 50-60 metrelerde denedim şimdilik, sorun yok gösterimi güzel. Default ayarlar balık görebilmek için yeterli olmayabilir, daha net görüntü için özellikleri keşfedip elle ayarlamalar yapmak gerekiyor.

👤 VR: Hızlı gönderim için çok teşekkürler, özellikleri anlatıldığı gibi bir balık bulucu.


Ibobber Kablosuz Bluetooth Akıllı Balık Bulucu

Patentli sonar balık tanımlayıcı teknolojisi ile üretilen bu ürün, LED sinyal lambasına sahiptir. Ayrıca IOS ve Android üzerinde ücretsiz uygulaması mevcuttur.

Bluetooht kullanımıOrta Kalite
Kaliteli
Fiyat
Dayanıklı

Ürün Detayı

Tabletinize veya telefonunuza uygulama üzerinden senkronize edebileceğiniz bir model olan Ibobber, bluetooth üzerinden 10 metreye kadar senkronize edilmiştir. Yüksek kalitede üretilen bir mobil balık bulucudur. Su altı hatlarını gösterir, 40 metreye kadar olan derinliklerde balık suyu sıcaklığını ölçer, GPS işaretleyici sayesinde favori yerlerinizi belirlemenizi sağlar. 2 farklı balık boyutu ile balıkları kolayca tespit edebilirsiniz.

Sonar Su Derinliği1-41 metre
Tek Işın90 derece, 118 kHz
Durum-LEDAçık / Kapalı
Pil ve Pil Ömrü10 saat 3.7V şarj edilebilir, çalışma süresi kadar
Boyutlar ve Ağırlık59 mm çapında, 47 g
Balık Boyu2 farklı gösterim
Bluetooth4.0 / 30 m kadar

Kullanıcı Yorumları

👤 FB: Youtube kanalında izlediğim bir videoda görmüştüm. Çok işime yaradı.

👤 ÇT: Profesyonel olmayanlar için harika bir ürün. Çok beklentiniz olmasın ama kaliteli tavsiye ederim.


Sıkça Sorulan Sorular

Balık Bulucu Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Balık bulucu cihaz satın alırken cihazdaki frekans sıklığının, ekran çözünürlüğünün ve görüntü tazelenmesi gibi unsurların kaliteli olması dikkat edilmelidir. Çünkü balık bulmada cihazın ölçümlediği su altındaki ses dalgalarının etkisinin doğru saptanması gerekir. Frekans sıklığının hem güçlü hem de fazla olması, doğru sonuç almayı destekler. Görüntü netliği ve alıcıların hassasiyetinin yüksek olması da önemlidir. Derin sularda cihazın özelliklerini ayırt etmeyi sağlayan bir diğer önemli etkense derinlik ölçmesidir. Cihazın derinlik ölçme performansı yüksek olmalıdır. Ekran görüntü özelliği tercih edilirken siyah beyaz yerine renkli ekranlar seçilmelidir.

Balık Bulucu Cihaz Nasıl Çalışır?

Balık bulucular öncelikle teknelere doğru yerleştirilmelidir. İlk kullanım için cihaz ayarları otomatik seçim olarak ayarlanabilir. Deneyiminiz arttıkça manuel seçimlerle pratiğinizi arttırabilirsiniz. Sudaki nesnelerin boyutları, derinlik ve dip yapısı hakkında size bilgi gönderirler. En önemlisi ise balık frekansıdır. 38 kHz ile 455 kHz arası frekans değişikliği üretilir. Cihaz saptama yaparken mutlaka takip edilmelidir.

Yazıyı puanla!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Yorum yapın