Tavsiye Edilen En İyi 10 Duman Sensörü

Evimizde alacağımız bazı önlemler sayesinde ailemizin ve kendimizin can güvenliğini sağlamamız mümkün hale geliyor. Bu önlemlerden biri de duman dedektörleri oluyor. Duman dedektörleri, tipik yangın göstergesi bulunan cihazlardır. Evde veya ofisinizde duman algıladığı takdirde alarmını çalarak bizleri uyarır ve olası tehlikelere karşı korunmamızı sağlar. Özellikle gece uyurken artan dumanı hissetmeyebilir veya uyku sırasında zehirlenebiliriz. Bu gibi durumlarda yangın alarmları, herhangi bir olası yangın ihtimaline karşı yüksek sesi ile bizleri uyandırarak gerekli önlemleri almamıza yardımcı olurlar. Böylelikle yangını erkenden tespit ederek müdahalede bulunabilir, sevdiklerimizi ve kendi canımızı kurtarabiliriz.

Sıra MarkaÖzellikSYblog Puanı
1YaleEşleştirilebilir10/9.9
2MTMMobil cihaz kontrolü10/9.9
3Schneider0-45 derece aralığında çalışabilir10/9.8
4Arma Elektrik9V pil ile çalışır10/9.9
53MK0-40 derece aralığında çalışır10/9.8
6TeknimAkıllı ev sistemleriyle uyumlu10/9.7
7LOREXAcil durumlarda tesisatı devre dışı kılar10/9.8
8LiviYanlış alarmları algılar10/9.7
9FonriTelefonunuz üzerinden anlık bildirim10/9.8
10CooperUygun fiyat10/9.8
Duman Sensörü Tavsiye Listesi

Tavsiye Edilen En İyi 10 Duman Sensörü Markaları

Oluşabilecek yangınlara veya doğalgaz kaçaklarına karşı acil durumlarda sizi yüksek sesleri ile uyararak ön müdahale yapabilmenizi engelleyen, en iyi 10 duman sensörünü sizler için listeledik.

İşte 2024 yılı için en iyi duman sensörü markaları…

Yale Sync Smart Home Alarm 

Evinizdeki güvenliği artırarak, olası tehlikelere karşı erken önlem alabilirsiniz.

Isı sensörüYok
Akıllı tasarım

Ürün Detayı

Yale Sync Smart Home duman dedektörü, sıcaklık değişimini veya hareketi anında algılayarak alarmı etkinleştirir ve sizi olası bir tehlikeye karşı korumak için bilgilendirir. Üstelik Yale Sync Smart Home alarmınızı telefonunuzla eşleştirerek senkronize bir şekilde çalışmalarını sağlayabilir ve nerede olursanız olun, evinizde olabilecek uyarılardan haberdar olabilirsiniz. 

Ürün Özellikleri

Akıllı tasarımEvet
Mobil cihaz bağlantısıEvet
KurulumTavan ve duvar

Kullanıcı Yorumları

👤 K** G**: hem duman hem hareket sensörü, telefondan odanin sıcaklığınida görebiliyorsunuz. kurulumu basit muhteşem bir ürün.

👤 E** B**: Gayet başarılı telefondan kontrol edilebilmesi de ekstra güzel bir özellik bence. Seyahate gittiğimizde falan aklım evde kalmıyor en azından.


Tuya MTM  Duman Alarm Sensörü

Akıllı tasarımı sayesinde, mobil cihazlarınızdan kolayca kontrol edebilmenize imkan tanıyor.

Mobil cihazlara uyarı gönderebilirYok
Akıllı tasarım
Uyarı

Ürün Detayı

MTM duman sensörü, dizi olası tehlikelere karşı korumak için geliştirilmiştir. İOS ve Android olan tüm cihazlar ile uyumlu bir şekilde çalışarak, duman algıladığı zamanlarda hem alarmı aktif kılar hem de telefonunuza bildirim gönderir. Yüksek alarm sesi ile tüm odalardan duyabilmenizi sağlar. Böylelikle sizi ve ailenizi zamanında uyararak, önlem almanız için yeterli süreyi size tanır. 

Ürün Özellikleri

Alarm ses seviyesi70db/1m
Wi-Fi2.4G WiFi, 802.11b/g/n
Tespit aralığı20㎡

Kullanıcı Yorumları

👤 K** E** : Yaptığım testlerde oldukça iyi algıladı ve bildirim geldi.

👤 Z** B**: 2. ye aldım gayet hızlı güvenilir.


Schneider Nbes0307

Duman ve yangını algılayarak, sizleri uyarır ve önlem almanızı sağlar.

Güvenli kullanımYok
2 yıl garantili

Ürün Detayı

Schneider Nbes0307 dumanı kısa sürede tespit ederek olası tehlikelere karşı erkenden önlem alabilmenizi sağlıyor. Kaliteli tasarımı ve güvenli yapısı sayesinde evde veya ofisinizde gönül rahatlığı ile vakit geçirebilmenizi sağlarken, gaz kaçağı, duman gibi maddelerin oluşumuna karşı uyarılmanıza yardımcı oluyor.

2 yıl garanti kapsamında olan ürün herhangi bir teknik destek veya arıza durumunda tekrardan onarılarak kullanıcısına teslim ediliyor. Böylelikle her anlamda kullanıcı dostunu ve konforunu düşünüyor.

Ürün Özellikleri

Ağırlık700 gr
Çalışma ısısı aralığı0-45°C

Kullanıcı Yorumları

👤 C** Z**: Gayet başarılı, bir kez denedim sesi de yüksek, sesi hakkında detaylı bilgi bulamamıştım ama düşündüğümden de daha iyi.

👤 E** B**: Evinizi ve kendinizi korumak istiyorsanız tercih etmelisiniz.


ARMA ELEKTRİK Duman Sensörü

Dumanı anında hisseder ve alarmını çalıştırarak, önlem almanız için sizi uyarır.

Kaliteli tasarımYok
Uygun fiyat
9V pil ile çalışır

Ürün Detayı

Oldukça uygun fiyata sahip olan ARMA ELEKTRİK duman sensörü, dumanı anında hissederek alarm vermeye başlıyor. Olası yangın ihtimaline karşı erkenden önlem alabilmenize yardım ediyor. Üstelik 9V pil ile çalışması sayesinde de kolay bir şekilde kullanıma hazır hale getirebilirsiniz.

Ürün Özellikleri

Çalışma tipi9V Pil

Kullanıcı Yorumları

👤 İ** C** : Cok hizlica elime ulasti kaliteli

👤 N** M** : süper çalışıyor.


3MK LR-SA5 

Güvenliğinizi sağlamak için özel olarak tasarlanmıştır ve kalitesi ile uzun yıllar sizlere eşlik eder.

Yüksek ses seviyesiYok
2 yıl garantili
Pil ile çalışır

Ürün Detayı

3MK Lr-sa5 güvenliğinizi sağlamak için özel olarak tasarlanmıştır ve 85 dB’lik yüksek sesi ile sizleri uyarır. Üstelik optik algılama hücresi sayesinde yanlış alarma sebebiyet verebilecek haşere girişlerini önlemeye yardımcı olur. Böylelikle her zaman güvenli ve doğru alarm vererek, sizlerin güvenliğini sağlar.

Ürün Özellikleri

Besleme Gerilimi 9V pil (Pakete dahil)
Teknoloji Optik
Alarm Ses Seviyesi3 Metrede 85dB(A)

Kullanıcı Yorumları

👤 R** H**: Ürün çabuk geldi. Montaj yaptırdım. İyi görünüyor.

👤 A** K**: urun çalışıyor. Gayet başarılı beğendim.


Teknim TSD-5135 

Ev sistemleri ile senkronize bir şekilde çalışarak yangın uyarı verir ve güvenliğinizi ön planda tutar. 

360 derece görüş açıcıYok
Kirlilik uyarısı
Hata alarmlarını önleyen adaptif koruma

Ürün Detayı

TSD-5135, yangın durumlarını tespit ederek, yüksek alarm sistemi ile sizi uyarır ve önlem almanıza yardımcı olur. Akıllı ev sistemleri ile senkronize bir şekilde çalışarak birçok alandan uyarı alabilmenize yardımcı olur.

Yanlış alarmları önlemek amacı ile bulunduğu ortamı sürekli örnekler. Böylelikle duman veya yangın ihtimali olmayan durumlarda alarmı çalıştırarak sizleri paniğe sürüklemez. Aynı zamanda haşerelerin girmesini önleyecek metalik kafes ile de yanlış alarma neden olabilecek nedenleri ortadan kaldırır.

Ürün Özellikleri

Görüş açısı360 derece
UyarıKirlilik uyarısı
Volt 12

Kullanıcı Yorumları

👤 D** Ç** : Beğenerek kullanıyoruz, 5 aydır evde test etmiş olduk, güçlü bir alarm sistemi var.

👤 B** E** : Alın bence kalitesi falan inanılmaz, eviniz akıllıysa da cihazlardan kontrolünü sağlayabiliyorsunuz, severek kullanıyorum.


LOREX Ta-4 

Deprem algılama özelliği ile fonksiyonel kullanım sunuyor.

Deprem algılamaYok
Test botunu
Yüksek alarm sesi

Ürün Detayı

LOREX Ta-4 duman dedektörü, depreme karşı duyarlı olması sayesinde kullanıcılar tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Deprem anında oluşabilecek aksilikleri düşünerek, elektrik tesisatını yangın çıkma ihtimaline karşı devre dışı bırakıyor. Böylelikle olası bir depremde güvenliği sağlıyor ve sizin bir şey düşünmenize gerek kalmıyor. 

Aynı zamanda evde duman algıladığı takdirde, 85dB’deki yüksek ses alarmı ile sizleri uyarıyor. Sesi denemek ve kontrol etmek için üzerinde bulunan TEST butonu ile dilediğiniz zaman çalışıp, çalışmadığını veya alarm ses seviyesini deneyebilirsiniz. Böylelikle cihazınız hakkında bilgi sahibi olmak için illa acil bir duruma ihtiyaç duymazsınız.

Ürün Özellikleri

Ses seviyesi85dB
Beslenme gerilimi12V ve 24 V
RenkBeyaz

Kullanıcı Yorumları

👤 N** Z**: Ürünü açık söyleyeyim korkarak aldım ama gerek paketlenmesi gerek kullanımı mükemmel hiç tereddüt etmeden alın acele edin bence gerçekten 5 yıldızı hakediyor teşekkürler.

👤 M** A** : Çok iyi gerçekten.


Livi Duman Dedektörü

Toz seviyesi tespit özelliği ile kalibrasyon probleminin oluşmasını engeller.

Düşük enerji tüketimiYok
-20 – +50 derece çalışabilir

Ürün Detayı

Harici sızıntı sensörlerine sahip olan Livi duman dedektörü, nemli bir bezle temizleme sırasında veya ıslaklık oluşması sırasında yanlış alarmları engeller. Üstelik Livi Smart Hub uygulaması ile 1 km’ye kadar iletişim kurabilmenizi ve yangın alarm paneline hakim olabilmenizi sağlar. Böylelikle hem konfor hem de uzun süreli kullanım imkanı ile kullanıcıları buluşturur.

Ürün Özellikleri

Enerji tüketimiDüşük
Çalışma sıcaklığı-20° ile +55°
Çalışma frekansı868.7 MHz

Kullanıcı Yorumları

👤 V** I**: Çok kullanışlı ve kaliteli bir ürün.

👤 E** A**: Gayet kaliteli.


Fonri Wi-fi Duman Sensörü

Kablosuz olma özelliği ile dakikalar içerisinde çalıştırmaya başlayabilirsiniz

KaliteliYok
Kablosuz kurulum
Güvenli bağlantı
Mobil cihazlar ile eşleşebiliyor

Ürün Detayı

Kablosuz tasarımı sayesinde birkaç dakika içerisinde kullanıma hazır hale getirebileceğiniz Fonri duman sensörü, Wi-Fi ile kolay bir şekilde çalışmaktadır. Aynı zamanda evde olmasanız dahi mobil cihazlara uygun uygulaması sayesinde yangın veya duman riskinden anında haberdar olarak önlem alabilirsiniz. Evdeyseniz de 85 dB’lik alarm sistemi ile sizi anında haberdar edecek ve erken önlem oluşturmanızı sağlayacaktır. Bu özellikleri sayesinde nerede olursanız olun sizin ve sevdiklerinizin güvenliğini düşünerek, beğenileri kazanacaktır.

Ürün Özellikleri

dB85
ÖzelliklerAkıllı telefonlara uygun uygulama
Kullanım ömrü10 yıl
TipKablosuz

Kullanıcı Yorumları

👤 K** I** : Ürün çok pratik. Kurulum basit. Uygulamayı indir, ürünü kurulum moduna al ve tanıt. 2 dk’da hazır. Diğer fonri marka iç siren ile senaryo oluşturabiliyorum fonri wifi uygulaması üzerinden… Düşük maliyet ile istediğiniz ortamdan duman bilgisini uyarı olarak alın… Ortam wifi’yi ile çalışıyor. Ek hub veya gatewaye gerek yok. İç siren ile kullanmanızı öneririm.

👤 Z** E** : Kurulumu çok hızlı. Duman algılaması oldukça hassas, sigara dumanını bile algılıyor. İç sirenle beraber kullanmayı düşünüyordum, ancak ürün kendi başına baya yüksek bir sesle uyarı veriyor.


Cooper Duman Sensörü

Cooper duman sensörü ile evinizde her zaman güvenle oturabileceksiniz.

Uygun fiyatYok
Kaliteli

Ürün Detayı

Listemizin son sırasında yer alan Cooper duman sensörü ile evinizde güvenli bir şekilde oturabilecek ve duman gibi olası tehlikelerden anında haberiniz olabilecek. Üstelik uygun fiyatı ile de sizleri etkileyerek beğenilerinizi kazanacak ve güvenliğinizi sağlayacaktır.

Ürün Özellikleri

TipPilli
RenkBeyaz

Kullanıcı Yorumları

👤 E** R**: Güzel bir ürün beğendik
 
👤 B** A**: Kurulumunu yaptık fiyatı uygun olduğu için 2 odaya aldık.


Sıkça Sorulan Sorular

2024’ün tavsiye edilen en iyi duman sensörü markaları hangisi?

Kullanıcılar tarafından sıklıkla tercih edilen en iyi duman sensörleri markaları arasında; Yale, MTM, Schneider, Arma, 3MK, Teknim, Lorex, Livi, Fonri, Cooper güçlü alarm sistemleri, dumanı anında algılama özellikleri ile kullanıcılar tarafından sıklıkla tercih ve tavsiye duman sensörleri arasında yer alıyor.

Duman dedökteri ne işe yarar? 

Duman dedektörleri dumanı erkenden algılayarak alarm sistemleri sayesinde sizi uyaran cihazlardır. Bu sayede yangının en temel belirtisi olan dumanı tespit etmiş ve erkenden önleminizi alabilmiş olursunuz.

Duman dedektörleri sigara dumanını algılar mı?

Sigara dumanının yoğunluğu yüksek ve detektöre yakın ise algılama ihtimali vardır. Fakat eğer ki hem arada mesafe hem de yoğunluk az ise dumanı algılamayacaktır.

Yazıyı puanla!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Yorum yapın