En İyi 10 Taşınabilir Oksijen Cihazı Tavsiyesi

Kullanıcıların özgürce hareket edebilmesini destekleyen, yaklaşık %95 saflığında oksijen desteği veren taşınabilir oksijen cihazları, birbirinden farklı özellikler ile tasarlanmıştır. Genellikle koah, kistik fibrozis ve idiopatik pulmoner fibrozis hastaları tarafından tercih edilmektedir. Hayati önem taşıyan bu cihazların en iyi marka ve modelde üretilen çeşitlerini sizler için araştırdık.

SıraMarkaOksijen SaflığıSYblog Puanı
1Simplygo%9310/9.8
2Deda %9310/9.8
3Devilbiss%9310/9.7
4Philips Respironics Everflo%9310/9.9
5Respirox SZ-T%87 – %9510/9.6
6Hikoneb Oxybreath%9310/9.7
7Inogen%9310/9.7
8Caire Eclipse 5%9310/9.8
9Caire Freestyle Comfort%9310/9.8
10Precision Medical Easypulse%9310/9.6
Taşınabilir Oksijen Cihazı Tavsiye Listesi

Tavsiye Edilen En İyi Taşınabilir Oksijen Cihazı Modelleri

Havada serbest şekilde dolaşan oksijeni süzerek saf hale getiren taşınabilir oksijen cihazı, nefes sorunu yaşayan hastaların daha rahat hareket edebilmesine yardımcı oluyor. Taşınabilir yapısı sayesinde yoğun ilgi gören bu cihazlar, birçok hastanın en iyi yol arkadaşı.

İşte 2022 yılının en iyi taşınabilir oksijen cihazları…

Simplygo Taşınabilir Oksijen Cihazı

Taşınabilir oksijen cihazındaki yeni nesil marka burada! Portföyünün en yeni, en mini modeli olan Simplygo Mini Taşınabilir Oksijen Cihazı, oksijen tedavisinin faydalarını fark eden hastaların vazgeçilmez seçimlerinden bir tanesidir.

PortatifFiyat
Mini Boy
Donanımlı

Ürün Detayı

Kullanım kolaylığı ve güvenilirlik için tasarlanan bu oksijen cihazı, en çok tercih edilen modellerden birisi. Standart cihaz bataryaları 4-5 saat kullanım özelliği taşırken Simplygo Mini, 9 saat uzatılmış bataryası sayesinde hastayı rakipsiz bir özgürlüğe taşımaktadır. Bu bataryalar yalnızca 3 kilogram ağırlığındadır. Böylece kullanıcı kendi yaşam standartlarına uygun cihaz seçerken her detayı öğrenerek seçim yapabilir. Ortalama %93 oranında oksijen saflığına sahip olan cihaz, bataryası, AC ve DC adaptörleri, özel taşıma çantası, aksesuarları ve omuz askısı ile birlikte gönderilmektedir.

Ayar Düzeyi5
Oksijen SaflığıOrtalama %93
Batarya Ağırlık3 kg
Uzatılmış Batarya Süresi9 Saat
Sağladığı Min Değer1’in üzerinde 220 ML / DK
Sağladığı Max Değer5 Ayarında 1000 ML / DK

Kullanıcı Yorumları

👤 HG: Annem için satın aldık. Özellikleri anlatıldığı gibi bir ürün. Teşekkürler.

👤 KD: Tüm hastalara şifa olsun. Komşumuz için hayrına satın aldık. Kısa sürede kargo yapıldı.


Deda Taşınabilir Oksijen Cihazı

Evde sağlık hizmetini yaşamak adına tasarlanan Deda oksijen cihazı, kolay kullanım özelliğine sahip bir üründür.

Gürültüsüz ÇalışmaFiyat
Yüksek Performans
Dayanıklı

Ürün Detayı

Uluslararası alanda tanınan bu marka, her eve sağlık getirmek için muhteşem cihazlar üretmeye devam ediyor. Tasarımın şıklığı ile de göz kamaştıran oksijen cihazı, uzaktan kumandalı özelliği ile portatif bir kullanım imkanı taşıyor. 7 litrelik oksijen sağlayan Deda’da uyku modu ve sinyal sistemi de mevcuttur. %93 oranında oksijen üreten cihaz, geniş hacmi sayesinde iki kişi rahatlıkla kullanılabilmektedir.

KontrolLCD dokunmatik ekran
Oksijen SaflığıOrtalama %93
Batarya Ağırlık6 kg
Uzatılmış Batarya Süresi9 Saat
Çalışma Gürültü45 db
Boyutu340 mm x 180 mm x 310 mm

Kullanıcı Yorumları

👤 LD: Kaliteli bir ürün. İlgi için de ayrıca teşekkürler.

👤 CRE: Daha küçük bir cihaz bekliyorduk. Önemli olan işlevi tabii. Memnun kaldık.


Devilbiss Taşınabilir Oksijen Cihazı

AC ve DC güç kaynapı ve şarj edilebilir batarya gibi avantajlı özellikleri vardır. Hafif ve güçlü çalışabilen Devilbiss Oksijen Cihazı, en çok tercih edilen ürünlerden bir tanesidir.

Gürültüsüz ÇalışmaYok
Yüksek Performans
Dayanıklı

Ürün Detayı

Tüm dayanıklılık testlerinden başarıyla geçen bir ürün olan Devilbiss, yalnızca evde değil, uçakta, teknede, sokakta aktif bir yaşam tarzına sahip kişilerin uyum sağlaması için üretilmiştir. Sürekli oksijen akışı sağlayan bu cihaz, kullanıcının rahat nefes almasıyla mükemmel bir uyumla çalışan atımlık akış modu ile oksijen aktarır. Pulse Dose akış sistemi, yalnızca kullanıcı nefes alırken oksijen vermektedir.

Akış Hızı0,5 ile 5 l/Dk
Oksijen Konsantrasyonu0,5 – 5 l/Dk’da %93 +/- %3
Ağırlık16,3 kg
Boyutu62,2 cm x 34,2 cm x 30,4 cm

Kullanıcı Yorumları

👤 ED: Hızlı gönderim için teşekkürler. Uygun fiyatlı bir cihaz.

👤 PS: Kalitesi ve tasarımı ile benden 5 puan almayı hak eden bir oksijen makinesi.


Philips Respironics Everflo Taşınabilir Oksijen Cihazı

Yaşlı ve akciğer hastaları için tasarlanan oksijen cihazı, gelişmiş teknolojisi ile dikkat çekiyor. İşlevsel özellikler ile donatılan cihaz, sağladığı kaliteli oksijen ile hastaların nefes almasını kolaylaştırarak tedaviye destek olur.

Gürültüsüz ÇalışmaYok
Yüksek Performans
Dayanıklı

Ürün Detayı

Gerekli güven ve konforu bir arada sunan Philips Respironics, çevre dostu bir üründür. Sessiz çalışma özelliği ile fark yaratan bu cihaz, sahip olduğu oksijen saflık göstergesi sayesinde oksijen seviyesini takip etmek mümkündür. Hem tek elle hem de çift elle kullanıma uygun olup kolay taşınabilir boyutlara sahiptir. Cihazın üst kısmında nemlendirici su kabı bulunmaktadır. Dayanıklı malzemeden üretilen Philips Respironics, düşme ve çarpma gibi durumlarda kırılma riskini minimuma indirmektedir. Nefes alamama, akış durması, düşük pil seviyesi, biten pil, yanlış pil ve teknik arıza gibi durumlarda alarm çalar. Multifonksiyonel özellikleri, cihazın tercih edilebilirliğini arttırmaktadır.

Sürekli Akış Modu0,5 – 2 It/dk
Çalışma Modu3

Kullanıcı Yorumları

👤 KA: En sessiz ve en kaliteli cihazdır bu. Daha önce 2. Elini kullanmıştık ancak ihtiyaç olunca bunu aldık. Sıfır ürün bir başka kaliteli.

👤 YK: Piyasadaki en iyi çalışan cihazların başında geliyor. Memnun kaldık, teşekkürler.


Respirox SZ-T Taşınabilir Oksijen Cihazı

Yüksek kapasiteli ve yüksek güvenlikli kullanım alanına sahip olan Respirox marka cihaz, pratik ve rahat kullanım özelliği sayesinde her yer kolaylıkla taşınabilir.

Gürültüsüz ÇalışmaOrta Kalite
Yüksek Performans
Dayanıklı

Ürün Detayı

Respirox SZ-T, 1 – 10 litre/dakika oranı ile sorunsuz ve pürüzsüz bir oksijen akışı sağlamaktadır. Oksijen saflığı kalitesi %87 ile %95 oranı arasında olan cihaz, verimli bir çalışma sağlamak için yüksek enerji sarf eder. CE ve ISO belgelerine sahip olan model de zaman ayarlı çalışma modu mevcuttur. Ayrıca çalışma sırasında sadece 59 db gürültü çıkartmaktadır.

Akış Hızı1 – 10 litre/dakika
Oksijen Saflığı%87 – %95
Ses Şiddeti59 db

Kullanıcı Yorumları

👤 BG: Olumlu tavsiye edebileceğim bir ürün. Benim aynı markada ikinci makinam. Satıcı firmaya teşekkürler, ilgi ve alakaları için de ayrıca teşekkürler.

👤 MCK: Ürün fiyatıyla ön plana çıkıyor. SGK şubeleri yakınlarında aynı ürünü çok daha fazla ücrete satıyorlar.


Hikoneb Oxybreath Taşınabilir Oksijen Cihazı

Düşük konsantrasyon durumunda uyarı veren oksijen monitörü mevcuttur. Yangın emniyet özelliği sayesinde alev durdurma sistemi devreye girer.

Gürültüsüz ÇalışmaYüksekliği az
Yüksek Performans
Dayanıklı

Ürün Detayı

Hikoneb Oxybreath, sahip olduğu ultra küçük hacim ve düşük ağırlık ile her yere kolayca taşınabilir. Muadildeki diğer klasik oksijen cihazlarına göre çalışırken daha yüksek enerji tasarrufu sağlar. Düşük elektrik tüketimi ve az ısı üretimi ile sıklıkla tercih edilen ürünler arasında yer almaktadır. Sessiz çalışma prensibiyle çalışır, çevre dostudur. Ek olarak yerli üretim bir üründür.

Akış HızıMini 5 / 0,5 – 5 litre/dakika
Oksijen Saflığı1-5 L %93
Ağırlık15 – 17 KG
Çalışma Sıcaklığı5 – 40 Derece

Kullanıcı Yorumları

👤 NT: Boyut olarak çok kibar ve güzel. Sesi biraz rahatsız edici, ancak kişiden kişiye değişebilir. Teşekkürler.

👤 KD: Beş yıldızı hak eden bir ürün.


Inogen Taşınabilir Oksijen Cihazı

Hafif portatif oksijen cihazı, piyasadaki en güçlü taşınabilir oksijen cihazlarından bir tanesidir. Etkileyici 2,1 kilogramlık ağırlığı ile istenilen alana kolayca taşınabilir.

PortatifYüksekliği az
Kaliteli
Dayanıklı

Ürün Detayı

24 saat kullanıma uygun olarak tasarlanan Inogen, 2,1 kg ağırlığa sahiptir. Akıllı tetiklemeli oksijen iletimi, kullanıcıların solunum hızına bağlı olarak uyku ya da dinlenme dönemlerinde oksijen iletimlerini otomatik olarak ayarlar. Havadaki gazlardan oksijeni ayrıştırarak hastalara yüksek yoğunlukta oksijen iletimi sağlayan cihaz, inogen One G5 bataryalıdır. Evde, iş yerinde, araçta her yerde kullanabileceğiniz modelin LCD ekranı üzerinden kalan batarya süresini dakika ve saat cinsinden takip edebilirsiniz. Böylece kullanıcı cihazı ne zaman şarj etmesi gerektiğini bilir.

Ağırlık2.1 kg

Kullanıcı Yorumları

👤NER: Hafif olması bizim için kolaylık sağladı. Fiyatı pahalı olsa da ürün kalitesinden asla ödün vermeden üretilmiştir.

👤 OP: Bütçesi olana tavsiye ederim.


Caire Eclipse 5 Taşınabilir Oksijen Cihazı

İleri seviyede solunum yetmezliği problemi yaşayan kullanıcıların günlük yaşantılarına etkin ve güvenli olarak devam etmelerini destekleyen bir oksijen cihazıdır.

AutoSATFiyat
24 saat kullanım
Dayanıklı

Ürün Detayı

Akım algoritması ile çalışan Caire Eclipse 5, kolay taşınabilen bir oksijen cihazıdır. Dilediğiniz yerde rahatlıkla kullanabileceğiniz model, FAA onaylı bir üründür. Tetikleme akımı her nefeste 192 ml oksijen üretimi sağlarken DC güç kaynağı sayesinde sürekli akım ve tetiklemeli akım çalışır. AutoSAT teknolojisi ise solunum sayısı arttığında, iletilen oksijen bölüş miktarını dengeler. Rise Time özelliği ile kullanıcılar ihtiyaca göre oksijen akım iletim hızını hızlı 3 seviyede ayarlayabilir.

Akım İletim Hızı3 Seviye
Tetikleme Akımı1 sn/192 ml
Sürekli Akım ModuVar
Tetikleme Akım ModuVar

Kullanıcı Yorumları

👤 HT: Güvenli teslimat, kaliteli ürün.

👤 PE: Hayatımı kolaylaştırdı, teşekkürler.


Caire Freestyle Comfort Taşınabilir Oksijen Cihazı

Caire FreeStyle Comfort, kolay kullanımı, hafifliği ve taşınabilir özellikleriyle dikkat çekiyor.

Uzun süreli kullanımFiyat
Kaliteli
Dayanıklı

Ürün Detayı

16 Cell gibi büyük bir bataryaya sahip olan Caire Freestyle Comfort, sadece 2,8 kg ağırlığındadır. Yüksek hassasiyete sahip nefes sensörü sayesinde kullanıcının ihtiyacına göre oksijen nefes alma süresi boyunca kaliteli oksijen iletimi sağlanır. Bataryalar, cihaz üzerinde ve taşıma çantası içinde ile şarj edilebilir özelliktedir. Taşınabilir oksijen cihazının en önemli özelliklerinden bir tanesi de FAA ( Amerikan Federal Havacılık İdaresi) onaylı olmasıdır. Nefes hızının aşılması, düşük pil durumu, nefes algılanmaması, yüksek basınç, düşük basınç, pil arızası, düşük oksijen seviyesi gibi durumlarda alarm aktif hale gelir.

Ağırlık2,8 kg
Ayar 1Ortalama 16 Saat
Ayar 2Ortalama 8 Saat
Ayar 3Ortalama 6 Saat
Ayar 4Ortalama 4.5 Saat
Ayar 5Ortalama 4 Saat

Kullanıcı Yorumları

👤 KO: Tavsiye edebileceğim bir ürün, sağ olun.

👤 HTY: Yardım için toplanıp satın aldık. Çok kaliteli, teşekkürler.


Precision Medical Easypulse Taşınabilir Oksijen Cihazı

Precision Easypulse, kullanıcıların hareket kolaylığını destekleyen mükemmel bir cihazdır. Kolay bir kullanıcı arayüzüne sahiptir. Evde kullanılan sabit oksijen cihazları gibi düğme ile kolayca oksijen akışı sağlar.

Uzun süreli kullanımFiyat
Kaliteli
Dayanıklı

Ürün Detayı

Precision Medical Easypluse’ın kafa karıştıran, karmaşık elektronik kontrolleri yoktur. Pil seviyesi göstergesi son derece kolaydır ve üzerinde LED’li bir alarm bulunmaktadır. Piyasadaki en hafif 5 litrelik portatif bir oksijen cihazı olan model, sadece 25.7 cm x 16.5 cm x 11.4 cm boyutundadır. 2.98 kg ağırlığında olan bu cihazı dilediğiniz yere rahatlıkla taşıyabilirsiniz. CMW yani kontrollü dakika hacmi sayesinde oksijen koruma teknolojisine sahiptir. Kullanıcıların nefes hızından bağımsız olarak inspirasyonun ilk yarısında kullanıcıya dakika başına tutarlı oksijen sağlar. Daha sonra kullanıcının nefes alış verişine göre otomatik ayarlanır.

Ağırlık2980 g
Ayar 14.7 saat
Ayar 23.4 saat
Ayar 32.7 saat
Ayar 42.0 saat
Ayar 51.6 saat
Boyutlar25.7 cm x 16.5 cm x 11.4 cm
Şarj Süresi3.5 saat

Kullanıcı Yorumları

👤 GT: Piyasadaki en iyi ürünlerden bir tanesi, ancak fiyatı bayağı pahalı.

👤 LR: Kaliteli bir oksijen cihazıdır. Hızlı teslimat için teşekkürler. Tavsiye edebileceğim bir ürün.


Sıkça Sorulan Sorular

Taşınabilir Oksijen Cihazı Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Cihaz kullanımının profesyonel düzeyde bilinmesi gerekir. Oksijen cihazı kullanılan ortamda mutlaka bir yedek oksijen tüpü bulundurulmalıdır. Elektrik kesilmesi vb durumlarda cihazın şarj edilebilen pillerinin kontrollü olması gerekir. Bu tür cihazlar hassas oldukları için onların temizlik ve bakımlarının düzenli olması sağlık açısından da önemlidir. Cihazla sıvı teması olmamalıdır. Cihaz üzerinde bulunan uyarı butonları takip edilmelidir. Basınç cihaz için önemli bir detaydır. Herhangi olası bir arıza durumunda teknik servis ile iletişime geçilmelidir.

Taşınabilir Oksijen Cihazı Fiyatları Nasıldır?

Satın alınacak taşınabilir oksijen cihazı fiyatları model ve kapasitelerine göre değişiklik gösterir. Kısa bir süreli kullanım için genellikle cihazın kiralanması tercih edilmektedir. Ancak hasta Koah gibi kronik bir rahatsızlığa sahipse, devam eden bu tür akciğer rahatsızlıkları için doktor önerisi ile kullanılmalıdır. Özelliklerine göre değişen fiyattaki cihazları, rapor çıkarılması durumunda SGK ödemeli olarak satın almak mümkündür.

Yazıyı puanla!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Yorum yapın